DIY fale tisaini - manatu ma ata faʻataʻitaʻiga

Pin
Send
Share
Send

Fai-oe-oe taumafanafana fale tisaini: tatou aumaia se tala faʻasolopito i le ola. O le a le mea e mafai ona fai e teuteuina ai se fale i le atunuʻu ma le vaifanua e latalata iai ina ia mafai ai e tagata pasi ona liliu o latou ua, ma le taunuʻu mai o tagata asiasi, ona maua loa lea o le manatu e faʻatau se hacienda ma faʻatulaga i luga o lea lava tulimanu o le malologa faalelagi, filemu ma le filemu e pei o oe? O le mamanuina o se dacha i ou lava lima o lona uiga o le taʻuina o lou olaga tala ma mea masani, e faia se poloketi ma se manino uiga, valivali ma ofoofogia lagona, tala e fiafia i ai ma le fiafia uiga agaʻi i le taulaga taulaga.

Matou te tilotilo i totonu pe fafo o le fale

Muamua oe manaʻomia le filifili poʻo le a tonu le mea e manaʻomia: teuteuina totonu o se atunuʻu fale poʻo se manaia foliga o le atoa 'upega tafaʻilagi? E manaʻomia le faʻamamafaina o teuga elemene uiga o le va i totonu ma fafo, ona filifili lea poʻo fea o latou e mafai ona faia e ou lava lima.

Afai o mea teuteuina i fale e le mafai ona tele naua, e tele lava teuteuina o ie, teuteuina o puipui ma tamaʻi mea o loʻo faʻaaoga i potu, ona mafai lea ona vaevaeina le teuteuga o le fale i le taumafanafana i se aofaiga tele, feololo ma lapoʻa - o se "faʻailoaina" o soʻo se tulimanu togalaau

Tetele foliga o teuteugaAveresiLaʻititi
Fale o le togalaau

Teuteuga i togalaau

Foafoaga o nofoaga lanumeamata, ala savali

Ala, auala taavale

MAFs (gazebos, pergolas)

togalaau meaafale

Moega fugalaau

Paelo, koneteina

Alpine faasolosolo, papa

Punavai

Faʻaaogaina o mea a le aiga e pei o ulo mo fugalaʻau laʻau

Fafagaina, fale manulele, fale mo iniseti aoga

E aoga le teuteuina o le 'upega tafaʻilagi atoa, amata mai ona foliga (foliga, vaevaeina i sone, maualuga eseesega, o loʻo i ai vaʻaiga, o loʻo i ai vaega o lanumeamata avanoa), mafaufau i le vaʻaiga mai le faʻamalama o le potu tutotonu poʻo le potu e te fiafia iai i totonu o le fale, faʻavae i luga o a oe lava mea fiafia ma mea tautupe gafatia.

O le tagata amata DIY o le a fesoasoani i le fautuaga mai sili atu le poto masani tufuga, tusi ma aliʻi vasega, ma "alualu i luma" teuteuga tatau ona faʻaaogaina ia iʻuga o la latou mea fiafia e teuteuina ai le vaʻai avanoa mai fasi mea, pe mafai ona aʻoaʻoina se mea fou mai tagata atamamai.

Laupapa teuteu teuteu

O vaega uma o le laʻau e talafeagai mo le teuteuina o se taumafanafana fale, amata i ona lala ma faʻaiʻuina i tagavai ma toega o aʻa. I vaega eseʻese, o mea laupapa e faʻatatau i eseesega o gaioiga: latou te faʻasusu, tuiina, faʻaseʻeina, faʻaseʻeina, faʻateʻaina i luga o laupapa, ufiufi i pisia, faʻapipiʻi i fafo.

Meaai teuteuina I lona gaosiga, o loʻo faʻaaogaina faʻapitoa saunia le vine willow pe tipiina lala o laʻau laʻau o laititi le lautele e talafeagai i le umi o loʻo faʻaaogaina. O le faʻailoga autu o mea e faʻaaogaina o le fetuʻutuʻunaʻi. Lalaga metotia fausia:

  • pa, faitotoʻa i le togalaau vaega o le 'upega tafaʻilagi;
  • Fausia o moega maualuga;
  • ato ma atigipusa e avea ma nofoaga e teu ai mea toto mo togalaau;
  • fagu tele mo le totoina lauolaola lauusiusi laʻau fualaʻau;
  • togitogiga togalaau;
  • polo o eseʻese diamimita, o se elemeni o teuteuina o le faʻatapulaʻaina minimalist togalaau, suia maʻa maa.

Fono. A o faia moega ma koneteina, faataatia totonu o le mea faitino i geotextiles poʻo le mafiafia pepa malo ina ia le eleele masaa i totonu o taʻetaʻei.

Teuteuina faʻaaogaina o fomu masani. I lenei lomiga, sanded vaega o ogalaau ma le kuluma ma mafiafia aʻa o loʻo faʻaaogaina mo le fausiaina o togalaau nofoa, fafaga manu, faʻavae o fale o tamaiti i le faiga o tala a tagata Rusia ma le mamanu o malae taʻalo.

Ina ia fausia se teine ​​fugalaʻau, o le totonu o le tagutugutu e aveina i fafo, ma tuʻu ai ni nai senitimita o le pito i fafo, o se alavai, o se eleele faʻafefiloi tuʻuina i le faʻanoanoaga, ona fugalaʻau fualaʻau totoina totoina. Ina ia faʻalauteleina le aafiaga o le naturalness, i nisi tulaga, o le embossed laau paʻu o lo o tumau, ma umi-laʻau laʻau, mo se faʻataʻitaʻiga nasturtium, e filifilia mai laʻau.

Atunuu teuteuga faia i togafitia fafie

O laupapa ma faʻamau ufiufiina i laʻau laʻau poʻo ni vali mo fafo laupapa e faʻatagaina i luga o nofoa, tamaʻi togalaʻau - gazebos, arches, pergolas, gudang mo grapes.

Foafoaga o se tamaʻi mea faʻatupu taʻavale mo fualaʻau ma maukeni teuteuina, lea e fuga mai ai petunias poʻo maukeni "molimoli" sasaa i luga o le eleele ma se susulu afu, o le a manaʻomia tomai faapitoa.

O le faia-ia-oe lava alalaupapa lafoina luga o se tamai vaitafe, o se manaia logoleleia o se alofa tulimanu o le togalaau, mafai ai ona tu ma tilotilo i le tafe vai - o se tasi o le tolu ofoofogia mea, e tusa ai ma le au atamamai, mafai ona maitauina e le gata.

Novice DIYers mafai ona amata faia togalaau teuteuina aitema ma aitema e manaʻomia le laititi taumafaiga, taimi, ma fafie tomai.

  1. Laupapa faʻapipiʻiina o koneteina mo fugalaʻau, faia i soʻo se palasitika, apa poʻo ni inamelini koneteina, o le a aveʻesea le feteʻenaʻi mai le togalaau ma aumaia le atoa teuteuga i le tasi sitaili denominator.
  2. O le faʻaaogaina o laupapa laupapa na totoe mai se nofoaga tele e fausia ai o se amataga mea o le a kilia le nofoaga o fausiaina otaota, liliuina i togalaau laulau, nofoa, nofoa, poloka poloka poʻo se fatu laulau i tafatafa o le fale mo taumafanafana fale, lea o le a faigofie ai mo le fai togalaau teulu ma toe toto. laau tot.
  3. O le auala sili ona faigofie e teuteuina ai togalaʻau ma se laʻau o le faia lea o fusi mai maea faʻamau ma laupapa laupapa (teuteuina o faitotoʻa o le umi e manaʻomia e fetaui lelei), faia palasitika paelo mo le aoina o vai timu e le o se mea mai fafo e te manaʻo e aveʻese mai ou mata, ae o se tagata auai atoatoa i se teuteuga faʻafiafiaga.

Fale mo manu lalata: teuteuina ma penefiti i le taimi e tasi

Faʻatasi ai ma tagata i le taumafanafana, o i latou e savavali i luga o vae e fa e o atu foi i le dacha. Mauaina "luga o falaoa fua", latou te mumusu e i ai pea i totonu o le fale, ma manaʻomia fua fua. Faʻapea foi, pe a fai o i latou e ona le lototetele poʻo le manaʻo e 'aʻai meaola, oloa masani, faʻatutuina moa, pato po o lapiti ono aliali mai i tuafale.

Fausia se moa moa poʻo se doghouse ma ou lava lima, lea, i le faʻaopopoina i le aoga, mafai ona avea lelei teuteuina mo le tamaoaiga vaega o le dacha, oe o le a manaʻomia sili atu tomai ma taimi avanoa. Peitai, o le fiafia e maua e se matai mai le faamemelo i isi tagata ma le iloaina o le tulaga o lona ia lava tomai e aoga.

O poloketi o fale faʻaonapo nei mo fagafao o maota, maota, maota ma fale laiti, o loʻo lalafi ai fale mautotogi i tua atu o le faʻataʻitaʻiga matagofie mo le nonofo lelei o latou e leoleoina, fafaga ma faʻamalolo le popolevale o tagata o le aiga. O ia fale i sitaili eseʻese o loʻo iai se faʻatulagaina matagofie o le taualuga mafolafola taualuga, faʻamalama ma pupuni pupuni, o se teuteu teuteuina i luga o le faʻavae poʻo ni pou vaneina e lagolagoina ai se pupuni luga o le faʻataʻalo mo tagata uma e fiafia iai.

Maa ma auala sima

Maualuga mea taua - maa ma sima, mafai ona faia soʻo se foliga, e talafeagai mo le fausiaina elemeni teuteuina o se pitonuʻu eria o le tele o ituaiga.

O le teuteuina o le laufanua e faʻatulagaina e ala i le uia o le 'upega tafaʻilagi ma auala savali, malae taʻalo ma auala taʻavale. Afai e te tilotilo i le hacienda mai luga, ona tatau lea ona lalagaina laina saʻo o ala i se faigofie ae ia fealofani. I tamaʻi fale o taumafanafana, e le fautuaina e faʻasaʻo auala o femalagaiga pe maʻi faʻasoʻo.

Avanoa avanoa avanoa mo tusilima:

  • sima (mautu faʻatumuina, fausiaina o poloka eseese e ala i le teuina);
  • maʻa ma le faʻamaʻa kerupi (o maʻa ua faʻataʻatia luga o se tulaga mautu, faʻamaligiina le maamaa i totonu o avanoa ma faʻapipiʻi);
  • maʻa ma se faʻavaʻa mutia (faʻataʻamilo i maʻa mafolafola autu i luga o se vaega o le eleele, o le mutia mutia e totoina, lea e tipi faʻatasi ma le mutia);
  • maamaa (ligi ua sasaaina i le moega o le auala);
  • tatalaina maa (poloka maamora poʻo sima faʻatusa o tuai auala auala na faʻaaoga ai);
  • iliili (maamaʻa tetele seti luga o le pito o loʻo oomiina i totonu o le sima fefiloi ma se togi togi).

I le filifilia o mea e ala ile lanu ma foliga, faʻafefiloi eseʻese metotia, suia o le itu o le faʻatulagaina, e mafai e se matai moni ona fausia ni ala e le mafai ona toe faia. O se filifili o auala na faʻatulagaina i le talosaga a tagata e anaina, fesoʻotaʻiga i tulimanu eseese o le togalaʻau, faʻatulagaina le avanoa, faʻatapulaʻaina i totonu o sone ma avea ai e le pei o tuaoi taumafanafana fale.

Fono. A sua e sauni le togalaau ala moega, a uma ona setiina autafa maa, faataatia maualuga-maualuga geotextiles luga o mataafi puipui ma se laau i luga o puipui (faaaoga mo le tatalaina). E le faʻatagaina le faʻavae (oneone ma maamaa) e alu i le eleele, ma o le a puipuia ai vao mai le tutupu. Naʻo le taimi lena e faʻatino ai le toe faʻatumu ma le tuʻuina o foliga foliga o le auala savali.

Laititi sima sima

E mafai ona faʻaaogaina le sima palasitika e fausia ai ni mea teuteu teuteu e mafai ona faʻatupuina le toʻafilemu o le ola i le taulaga ma toe faʻaolaola le monotoni o tulimanu lanumeamata mamao.

O le mea autu i le gaioiga: o le filifiliga o se maualuga paluga palu, sao pe a faʻatumuina, aveʻesea o le ea ea puta ma faʻaeteete mulimuli ane faʻagaioiga, e aofia ai teuteuina ma mea eseese, pe a fai o le matai lanu lava ia o sima e le ofi i le matai.

Oe mafai ona faia muamua teuteuga mo se taumafanafana fale mai sima:

  • o le faʻavae o le vaipuna poʻo le vaipuna laitiiti;
  • laulau faʻatoʻaga ma nofoa "faʻavavau", faʻamaeʻa i maʻa, maʻa, faʻamaeʻaina mosaic;
  • sundial luga o le tulaga;
  • manulele taʻele;
  • maa na faia e tagata ma le limulimu ola i pu, maa.

O se manufasi inu, lafo mai sima, lea o se avega poʻo le rhubarb lau na avea o se foliga, foliga sili ona manaia. O le tuʻufaʻatasia o le natura faʻataʻitaʻiga o laʻau vena ma tekonolosi mea o le a teuteuina lelei le dacha i se faʻaonapo nei sitaili.

O le galuega taua a soʻo se e anaina o le faʻaleleiina ma talafeagai mo lona olaga. E oʻo lava i le natura, e le o mea uma e atoatoa, ma a faʻalavelave se tagata, faʻatino galuega fausiaina ma solia le fealofani, ona manaʻomia lea o teuteuga.

O nisi vaega o le lotoifale e tatau ona nanaina, ma o le pito sili ona alualu i luma le vaʻaiga poʻo le mafanafana tulimanu tatau ona faʻamamafaina, tuʻuina atu i le tagata vaʻai ina ia ia leai se mea pasi. Faatasi ai ma le filiga, onosai, faapea foi ma ni taumafaiga, oe mafai ona liua se masani dacha i se fairy-tale lalolagi ma ou lava lima.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Evil Books That Are Too Cursed to Read (Mae 2024).