Filifili fola mo se fale mautotogi ma se fale

Pin
Send
Share
Send

Fausiaina, toe fausiaina, lipea galuega o soʻo se potu faʻaiʻuina ma lona teuteuga totonu. Afai o le faʻavae o le faʻavae mo le atoa fausaga, lona uiga o le foloa o le faʻavae o lona tuʻu eseʻese vaega, o le potu. O totonu o se nofoaga faapitoa i lona atoa faʻalagolago i le faʻavae.

O le pito i luga (foloa ufiufi) e le gata teuteuina le fola, e puipuia ai mai le susū ma faʻalavelave masini. Tuuina atu lenei tulaga, o le a mafaufau tagata e ona e uiga i fola e filifili mo le potu, mea e ave i ai le fiafia i. O nisi e tu i le linoleum, laminate, o isi e filifilia mea masani masani - kapeti, laupapa. Seʻi vagana ua iloiloina uma mea talafeagai e ofaina e le fausiaina maketi, ona mafai lea ona e faia se uluaʻi mamanu.

Fola e aofia ai manaʻoga mo potu eseese

O le uiga eseʻese o le potu, o lona aoga e aʻafia ai le filifiliga o mea mo le foloa. E le mafai ona tutusa le fola o le fale taele ma le potumoe, o potu ia e eseese a latou galuega. Fale faamalositino, ofisa, fale teu oloa, potu malolo - latou te manaʻomia uma le fola faʻapitoa. O lea la, o le pito i luga vaega tatau ona ausia tulaga taua lautele:

  • O le foloa o le ufiufi e tatau ona faʻatusatusa i le aofai o totonu vaʻaia;
  • Mafaufau i le faʻamoemoe faʻaogaina o le vanimonimo;
  • Maua ni uiga lelei teuteu;
  • Aua le faia ni faigata pe a faʻamamaina mai le palapala, pefu;
  • Aua le popole i le atuatuvale, tei;
  • Umia le susu-faʻamaonia, pisapisao-faʻamamaina, ofuina-teteʻe meatotino.

    

Uma potu mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu: alamanuia, ofisa, nofo ai. Mo nofoaga o le kamupani, o le kamupani manaʻomia maualalo-ofu mea. E iai manaʻoga mo potu i totonu o se fale poʻo se fale mautotogi:

Potu malolo - potu malolo, potumoe, vasega pepe

O tagata uma o le fale faʻaaluina le tele o latou taimi i fale mautotogi. O le mea lea, o le foloa ufiufi i nei nofoaga e tatau ona umi. Uo ma uo masani e mauaina i le potu malolo, o tagata o le aiga latou lava ao o ese afiafi iinei, faʻasolosolo, o le avega i luga o le foloa e fai si tele. O le mea o le fola ufiufi e filifilia e amanaʻia ai lona teteʻe atu i le faʻatafunaga, o le tulaʻi mai o maosiosia e mafai ona tuua pele pele poʻo meaafale pe a toe faʻatulagaina.

O se potumoe, potu a tamaiti manaʻomia se tali atu auala i le filifiliga o fola. E tatau ona faia mai le natura mata mea ina ia aua nei mafua ai afaina faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi i totonu o le aiga. O tamaiti, i le isi itu, fiafia e faʻafiafia. Latou te tamoʻe, osooso, faia se mea, taʻalo i taʻaloga, tusia ata ma penitala, penitala-lagona-pito. O a latou gaioiga e fausia ai se lapoʻa tele uta i luga o le foloa, lea e tatau ona amanaʻia pe a filifilia. I se faʻaopopoga i mea tau siʻosiʻomaga, meatotino pei o le maaa ma le faʻaseʻeina teteʻe tatau ona mafaufauina. Mo se vasega pepe, o se uiga e pei o ergonomics e faʻapea foi ona faʻaaogaina ina ia le maua e le tamaititi se manuʻa faʻafuaseʻi.

O se taua manaʻoga o le tausisia o le foloa ma le aulelei meatotino ma le aotelega sitaili o totonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le faiga Arapi, o tagata e lanu pogisa, o le ituaiga Aferika - paolo o mago vao, eleele mu, Eleni - lanumeamata, lemoni talaʻaga.

    

Umukuka

O le umukuka e le gata o se nofoaga e saunia ai meaʻai, ae o lenei manatu e fetaui lelei. Lenei o le fonotaga a le aiga, talanoaga o mataupu taua, faia filifiliga taua. O nisi e oʻo lava i le potu lea e fufulu ai lavalava, ma tuʻu ai i totonu se masini fufulu. E tusa ai, o le potu e tatau ona lelei mo le faʻaaluina o le taimi, ma le foloa tatau ona aoga, fealofani fetaui lelei i le aotelega foliga, ma faʻamalieina le uiga manaʻoga.

O le vaega o le umukuka e masani ona masani ona alu iai, o se itu e faʻaosofia ai le malosi o aiga. Meaʻai e saunia iinei, o lea la o le vevela ma le susu e fesuisuiaʻi i taimi uma, ma asu alu i le ea. E tusa ai, o le itutino tino e tatau ona:

  • Malu tetee. O le iai o le vai i luga o fola o le umukuka o se mea masani lava. Maliu le suavai pe a faʻapipiʻi le faʻapipiʻiga, faʻasusu mai ipu na saunia ai meaʻai e tumau pea pe a uma ona faʻamama susu;
  • Suavai O mea e le tatau ona naʻo le teteʻe atu i le vai, lona faʻaaogaina, o le ui atu ia te ia lava e le taliaina. O lenei tuutuuga e tatau ona maitauina aua o meaola niniʻi mafai ona fausia i lalo o le ufiufi e faʻavasega sima poʻo fafie faʻataʻatia i lalo o le fola
  • Fai ofu. O se vaega o gaʻo e masani ona fausia faataamilo i le hob, lea e tatau ona aveʻese e faʻaaoga ai vailaʻau ma pulumu malo. O le ufiufi e tatau ona tatalia ia mamafa ma aua le suia lona lanu ma le fausaga;
  • Aua le see. Ina ia puipuia manuʻa, e manaʻomia le filifilia o luga talatala e le faʻatagaina le suavai e sosolo luga o le vaʻalele;
  • Teʻi tetee. O le ufiufi e tatau ona tatalia eseesega aʻafiaga. O gaioiga le alualu i luma e mafai ona taitai atu ai i le faafuaseʻi o le gagauina o ipu, le paʻu o le ulo, falai falai.

    

Pe a tuʻufaʻatasia mea eseese, avanoa avanoa, e manaʻomia le faʻafetauiina o coatings i lisi lisi.

Faapaologa

Le potu mai le mea e alu ai tagata taʻitasi e faigaluega, savali, ma faleʻoloa. Ole mea muamua lea ile fale e te ulufale iai pe a ulufale i le fale. O i e faʻamautu uma ai le palapala na aumai i luga o seevae. Fasimea o le oneone, 'ele o mea leaga lea e mafai ona faʻaleagaina le foloa, o lea e tatau ai ona puipuia mai ni aʻafiaga. I se faʻaopopoga, fafine mulivae, taʻavale taʻavale, uila, uila faaseʻe e mafai foi ona i ai se le lelei aʻafiaga o ia.

I le taimi o timuga, kiona, e aumaia ai e tagata le susū i totonu o le fale, o loʻo totoe lava i faʻamalu, lavalava, ato e ave ai, faʻapea foi ma vailaʻau eseese na faʻaaogaina i luga o le auala e togafitia ai auala. O le mea lea, o le uiga o le susu tetee, o le mafai gafatia vailaʻau aafiaga mo le ufiufi faia se taua vaega.

    

O le alasavali e faʻailoaina mai i le fola faigata e mafai ona tatalia avega faʻateʻia. E le gata i lea, o mea eseese gaosi o loʻo faʻaaogaina - laminate ma linoleum, e seasea lava o maa keramika, maʻa masani, kapeti. O le mea taua e latou te le faʻailoaina ni mea leaga ma foliga matagofie.

Faletaele

Faleuila, faletaele - o potu e sili ona manaʻomia pe a filifilia ni mea fola. E tatau ona amanaʻia le faavavau sūsū, vevela suiga, faʻapea foʻi ma le tuʻufaʻatasia o aulelei mea totino o le ufiufi ma le saogalemu, fausia lelei tulaga.

O le vaega o mea filifilia e tatau ona talafeagai mo le potu. Faʻamafanafana le foloa. Afai o ceramoni, o le ufiufi faʻapitoa e faʻaaogaina, ona faʻapipiʻi ai lea o se vai, eletise faʻavevela eletise mo le faʻavevela. E tusa ai ma le avanoa atoa, o le mea moni o le i ai pea o vai, o lona ulufale i luga uma, ua amanaia, o le mea lea, o le ausa ma le susu e tatau ona i ai iinei.

    

A filifilia se ufiufi, o lona gafatia e tatalia avega i le tulaga o se masini fufuluina, fale taele, tapu taele ma le vai, faletaele pesini, ma isi aoga mea e amanaʻia. E manaʻomia le i ai o se malifa i luga o le vaʻalele, o lenei fesoasoani i le faʻaputuga o vai i le tasi nofoaga, e le faʻatagaina e salalau faataamilo i le atoa itu o le potu. E taua le aua nei galo e uiga i teuteuga o le faletaele, le fetaui lelei o lanu o elemene uma.

Balkon / loggia

O le uiga eseʻese o nei nofoaga o le leai o se vevela. Lenei mea moni faʻamaonia ai o le vevela iinei toetoe lava fetaui ma le auala vevela, o loʻo suia lava. E le faʻailoa atu ni faʻamaʻa e leʻo faʻailoaina i tau masani. O le susū e mafai ona pala ai le foloa ma avea ai ma fanua e faʻatupuina ai mo le suia.

O le foloa i luga o balconies matala e tatau ona avea ma malulu-teteʻe, le-mumu, leai-slip, susu-faʻamaonia, ma le-mitiia. O tuutuuga faʻatapulaʻaina faʻaititia le faʻaaogaina o mea e faʻaaoga mo luga. Lenei oe mafai ona tuʻua le masani sima fola, ufiufi i le keramika, paʻu maa, poselane maa, faʻaaisa malulu i le aisa.

    

Balconies tapunia, loggias e le faʻaalia i le susulu o le la, timu, kiona. Afai e te faʻatulagaina le faʻamamaina, o lona uiga o le potu o le a eseʻese mai le mea e nofo ai, o lea e mafai ai ona e ufiina le foloa i soʻo se mea. E manaʻomia le mafai ona leo. I luga o se polotito leai se faʻaaogaina, o se loggia e aunoa ma le faʻamafanafana, o se malulu faʻasao-fola fola ua faataatia.

Fogafale ufiufi filifiliga, o latou lelei ma le lelei

O se atunuʻu fale, o se taulaga fale mautotogi tatau ona i ai se mautu, umi fola. Lona faavae mafai ona sima, laupapa, ufiufi ma talafeagai fola mea. Latou te faʻalatalata i le filifiliga o mea masani, le ola tautua ma foliga lautele o le potu faʻamoemoe i ai. E le pei o laualuga o puipui ma faʻalo, e mafai ona faʻafouina i taimi uma (toe faʻapipiʻi le pepa puipui, valivali, paʻepaʻe), o le foloa e tau le maua i faʻalavelave. E le gata i galuega mamafa, ae ose tau taugata foʻi lea.

O mea e faʻaaoga e ufiufi ai luga o le foloa e eseʻese i a latou meatotino ma e eseese o latou uiga. O mea masani na faʻaaogaina o: sima, maʻa, palasitika, fafie, polymers, paʻu. E le gata i lea, o fola e vaevaeina i vaega, taʻavale, tile, faʻavasegaina e le tagata le foloa. O le maketi fausiaina ofoina atu le tele o ituaiga fale mea e mafai ona faʻamalieina ai manaʻoga o tagata e ona fale. Mafaufau i uiga o le sili ona lauiloa o latou:

Batten

Talaaga otooto laupapa faia i laupapa, e tusa ai ma le gaosiga auala, ua vaevaeina i mautu ma splicing. Faʻamoemoeina i le ituaiga, oloa eseʻese i uiga, auala o faʻapipiʻiina i le faʻavae.

O laʻau malolo e maua mai i laupapa mautu, o le lelei e faʻamautinoa ai le vasega o le oloa ua maeʻa. E naʻo le fa ia. O le muamua lua o loʻo faʻaaogaina mo le fola autu. Latou te varnished e faʻamamafaina le natura, faʻanatura masani. O le lona tolu, lona fa vasega o loʻo i ai nonoa, tamaʻi pona. O ia laupapa e masani ona faʻaaogaina mo le maeʻa faʻamaeʻaina. A faʻaaogaina o se faʻaiʻuga fola, latou vali. Ina ia maua se vaʻalele mafolafola o le foloa, a maeʻa le maeʻaina o galuega faʻapipiʻi, mea na faʻafoliga.

E maua se laupapa faʻamatagofieina e ala i le faʻapipiʻi faʻatasi o lamela. E iloga ile leai o ni faaletonu ma le anagata. O se vaalele faia o sea ituaiga mea mea e le manaʻomia faʻaopoopo gatasi.

O le mea fale e faʻalelei le siʻosiʻomaga, e lelei le teteʻe, e fesoasoani e faʻamafanafana i le potu, ma maualuga le malosi. O mea le lelei o mea masani e aofia ai le le lelei faʻaʻesega o leo, maualalo le teteʻe atu i le susu.

    

O mea mamafa meafale e tatau ona tuʻuina i luga paʻu paʻu faaopoopo e 'alo ai i le tolo i le fafie.

Laminate

O le fale mea o se fa-vaega fausaga. O le laina pito i lalo puipuia le oloa mai deformation. Luga - faia i acrylic resin, laititi melamine resin, lea e maua ai le oloa aafiaga teteʻe, ofuina tetee. Ole vaega lona lua ole vaega autu, e fai ma sui ole fiberboard. O le ata e faʻaoga i le pepa, o le lona tolu vaega. E mafai ona ia faʻataʻitaʻia le laʻau, maʻa, ma isi mea.

Laminate e iloga i le tau maualalo. E tetee atu i le popole, e le manaʻomia le tumau tausiga. O se siosiomaga faʻauo mea, e le aofia ai ni mea e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata. Afai e i ai se faʻapitoa substrate, e mafai ona faʻapipiʻi luga o fola i le vai, eletise faʻavevela. Faʻatasi ma le faʻaaoga tatau, e mafai ona tumau mo le 10 tausaga.

O mea le faʻamalieina e aofia ai le teteʻe le vai. Laminate fola e manaʻomia ai ni tomai pe a faʻataoto, pe a solia le tekonolosi, e fulafula. O le ufiufi e tatau ona faataatia i luga o se mafolafola luga o le faavae, a leai o le a emit uiga foliga (creak). E i ai le tele vasega e fuafua ai le sili atu avega i luga o mea.

    

Kapeti ma laupapa laupapa

O le fale mea e faatatau i le fola masani. O loʻo i ai se faʻavae laupapa, ma le faʻapipiʻiina vaega o taua ituaiga. E tele auala e faapipii fola poloka. E mafai ona faʻapipiʻi tuʻusaʻo i luga o se screed mafolafola, faigofie tuʻuina i se mosaic faiga, aunoa ma le faʻaogaina o faʻapipiʻi faʻapipiʻi, talu ai saunia muamua luga (o le faavae e ufiufiina i le susu, o le substrate o loʻo faʻataʻoto luga). O le lona lua auala e le tumau anagata, ae e faʻatagaina oe e sui le faʻaleagaina elemeni.

O le lelei o kapeti ua faʻaalia i lona anagata ma le faʻatuatuaina. E aofia ai le laʻau e le faʻapito i tagata. E mafanafana pea. I le laupapa laupapa o loʻo i ai, o mea fau fale e pito sili ona manaʻomia. E i ai le tele numera o lanu eseese.

O le maualuga tau ma deformation o le mea o lona autu le lelei. E i ai foʻi lona faʻatapulaʻaina mamanu, faʻataʻitaʻi na o se fausaga laupapa. E manaʻomia ni faʻaopopoga faʻaopopo ma ni vaega tuʻufaʻatasi e puipuia mai le susu, tuʻuina i ai le tumau ma teteʻe atu i faʻaleagaina o masini.

    

Linoleum

Masani ituaiga o inisiua. O mea e maua i soʻo se mea. E maua i taʻavale, e i ai foʻi le tile PVC. I le ituaiga o talosaga, ua vaevaeina i totonu o aiga, semi-pisinisi, pisinisi. O le vaʻaiga e fuafua ai lona faigata ma lona mafiafia, e aʻafia ai le ofuina o mea. Faʻamau i le faʻavae e faia i auala e tolu. E mafai ona faʻapipiʻi, faʻalelei ma faʻamau i se baseboard, faʻaaoga le mea faʻapipiʻi.

O le fale mea e iloga e le lelei puipuiga mai le susū, ei ai se umi umi auaunaga olaga. E faigofie ona tausi ma mama mai le palapala. Faʻaalia i se lautele lautele o lanu ma lanu. E mafai ona faʻaaogaina filifiliga malulu ile faʻamama i potu e leʻi vevela.

Lenei oloa aofia ai paʻu, alkyd resin, polyvinyl chloride. O nei vailaʻau e le agavaʻa le oloa e pei o le siʻosiʻomaga agalelei. Faatasi ai ma le malosi suiga o le vevela, o le mea suia ona tulaga faʻale tino, ua amata ona taʻei, palu. A maeʻa ona salalau i luga, e manaʻomia le taimi e faʻasaʻo ai, fetuʻunaʻi luga, faʻapipiʻi i le screed.

    

Kapeta

O se ufiufi malu, e le pei o se kapeta, ufitia atoa le potu. E faia mai mea masani (fulufulu mamoe, silika), faʻapisinisi foʻi (polypropylene, polyester, nylon). I le faʻatusatusaga ma le linoleum, e mafai ona gaosia i taʻavale, tile. Faʻamau i fao, togafiti, kelu, mea faʻalua faʻalua lipine.

O le oloa i ai leo lelei meatotino faʻaʻesega. O le kapeta e matua malulu, manaia e fealualuaʻi. O le mea moni e le lelava. E tele ona lanu, atonu e iai ni ata, mea teuteu, ata tusi. Kapeta e faia mai i mea masani e masani ai e lelei le siosiomaga. O le ufiufi sili ona saogalemu.

O le oloa manaʻomia masani ona faʻamamaina, a leai o le palapala o le a avea clogged i totonu o alava o kapeta, lea e tupu ai le faʻalavelave i le taimi o faʻagaioiga. O le mea e maaleale i le susu, e le taliaina le faʻaalia i le susulu o le la. E le faʻaaogaina i le umukuka poʻo le fale taele.

    

Maliu

I fafo, o le oloa e tutusa ma linoleum, ae o le marmoleum e faia mai mea masani. E aofia ai: linseed ma hemp suauʻu, fafie fafie ma resin, papaʻamu, jute. A valivali le pito i luga vaega, oe maua eseʻese filifiliga filifiliga. O le maeʻa oloa e gaosia i le tulaga o tile, panels, mimilo taʻavale.

O le oloa ua tuʻuina atu i ai se vaitaimi umi tuutuuga, lea e sili atu i le luasefulu tausaga. O sea ufiufi e mafai foi ona faʻaaogaina i totonu o potu a tamaiti, faʻafetai i vaega masani o loʻo fausia ai. O mea e tetee i le susulu o le la, e i ai le maualuga o le susulu o le faitotoʻa, ma e puipuia mai le vevela ova. E le susu, fetaui lelei i luga aʻe o ofu tuai, teuteu lelei le potu.

O le faʻaletonu o le marmoleum aofia ai lona maʻaʻaʻa. O le oloa e matua maaleale ma le mafai ona toe taʻavale. Eseesega i le mamafa tele, faigata i le faʻapipiʻiina. E i ai se tau maualuga faʻatusatusa i le le-masani paʻaga.

Fola o Koka

O le paʻu o evergreen oak (cork), e ola i totonu o setete o sautesisifo o Europa, faʻapea foi ma Aferika i Matu, o se vaega sili ona lelei mo le fausiaina o se oloa maeʻa. I lona gaosiga, nutimomoia mea mata o loʻo faʻaaogaina poʻo se sili atu taugata filifiliga - veneer. O le fausaga o le koroka e pei o se meli meli, na o lo le meli ua tumu i le ea.

O le oloa o loʻo iai se faʻavae e le masani ai. E i ai le lelei faʻalelei, lea e lagona i se faʻagaioiga mafanafana. E le manaʻomia faʻaopoopoga faʻaʻeseʻesega, i tulaga o le faʻataʻitaʻiga vevela e faʻatatau i panela fulufulu minerale. E i ai lelei leo faʻamama (faʻamamaina galu leo). Eseesega i le faʻapipiʻi faigofie, e maualalo le mamafa.

O mea sili le lelei o mea ia o lona vaivai, faigofie ona faʻaleagaina, ma le lelei le susu. Fefe i le fola ma ave tuusao e sau mai le la. O le ufiufi e le galue lelei ma isi mea, aemaise lava paʻu.

Tile keramika

O le oloa o loʻo faʻatusalia e papatusi na faia i le tao tao. E maua e ala i le lafoina, extrusion, fetaomi. O le oloa mauaina lona lanu e ala i le faʻaogaina o se vaega o le glas. Uma tile mafai ona vaevaeina tusa ai ma nisi uiga:

  • Ituaiga mea mata. I le gaosiga o gaioiga, eseʻese 'ele e faʻaaogaina (paʻepaʻe, mumu, tuʻufaʻatasia) faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o isi minerale;
  • Porosity o le fausaga. Maualuga porous oloa e fefefe i le susu;
  • Ituaiga ufiufi Le i ai o se vaega o varnish i luga o le mea.

Fale mea e le mafai ona suia mo se faletaele, umukuka. E le faʻaituʻau ile eseʻesega ole vevela, ma afai e iai le mafanafana ole foloa, e mafai ona faʻataʻatia tile e oʻo lava ile hall, potumoe. O le tile o loʻo i ai le tele filifilia o lanu, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma soʻo se totonu. E matua anagata foi, le fefe i le vai, a maeʻa le sefulu tausaga e le leiloa lona amataga foliga mai.

Faʻatasi ai ma faʻaletonu, e mafai e se tasi ona tuʻu ese ese le malulu e sau mai luga. E faigata ona faʻataʻoto ina ia mafai ona maua se tulaga laugatasi. O soʻoga e masani lava ona maitauina luga, tusa lava pe o le a le tomai o le tagata na faia le faʻapipiʻiina.

    

Lava faʻalaugatasi fola

O le autu autu e fuafua ai le lelei o le fola ufiufi o se mafolafola luga, lona malosi. O le slurry ausia nei manaʻoga. O le lava faʻalaugatasi fola o loʻo iai se fausaga monolithic, aofia ai o le tolu faaputuga. O ata, e aofia ai le 3D, e mafai ona maua mai i le faʻaaogaina o lenei fausiaina o mea e le uma.

O le pito i luga maua mai le slurry e tele lelei. O le lava faʻalaugatasi fola e iloga e maualuga faʻailoga o gaioiga avega. E leai ni faʻamau i luga o le vaʻalele, e tusa lava, e teteʻe atu i le tete o avega. O lenei mea e le mu, maua ai le saogalemu afi. Ona o lona pipiʻi, e pipii lelei i isi vaega mai fafo.

O le faʻaletonu aofia ai le tau o fola. A sasaʻa, e laʻititi lava le taimi o totoe e galue ai ma mea i se tulaga vai, e tatau ona e galue vave, o lea o le faʻatulagaina o oe lava e faʻafitauli.

    

Laulau fola, a latou tapulaʻa

UfiufiTautinoga tautua tautua, tausagaUiga teuteuTetee susuLe i ai o faʻamaʻiTalosaga vaega
Linoleum5-10Lautele decors eria++Le fale atoa, vagana ai le vasega pepe
Laminate5-15Faʻatapulaʻa i laʻau foliga+-+Hall, auala savali
Kapetioo atu i le 40+-++Vagana le faletaele
Fola laupapa, ufiufi15-20++Le faʻaaogaina i totonu o le faletaele, i le umukuka o le-insulated balconies
Komiti Faatino (fale)15-20+-++Vagana le faletaele
Kapeta5-10Lanu masani, eseʻese ituaiga o mamanu+I se faʻaopopoga i le umukuka, faletaele, poletito
Lava faʻalaugatasi fola25-45Tele filifiliga o lanu, eseʻese faʻamatalaga, ata, 3D+Faletaele, potu 'ai, ala savali, auala
Keramikaoo atu i le 20Tele lanu, laiti ata++Faletaele, potu 'ai, poletito
Bungi le 10Laʻititi filifilia o lanu+I se faʻaopopoga i le faletaʻele, faletaele, ala savali
Marumolioo atu i le 20Lanu masani, lanu++Soʻo se mea
Linoleum suavaialuma o le 18Filifili laʻititi+Faletaele, potu 'ai, ala savali

Faʻafefea ona saunia lau foloa ae leʻi maeʻa

O le fausaga fale o le foloa aofia ai le tele faaputuga: maeʻa, talatala. Muamua o le fola. O le lona lua o le faʻavae mo le fola mulimuli, lea e aofia ai le tele o laina (interlayer, screed, faʻaopoopo waterproofing, soundproofing, vevela-faʻapipiʻi vaega). O mea e faʻaaoga mo le ata faataʻitaʻi e mafai ona:

  • Faʻapipiʻi laupapa. E sili le faʻapipiʻi o se faʻavae i totonu o se fale tumaoti; e talafeagai foʻi mo le nofoaafi. O ia fausaga e iloga i latou maualalo mamafa, lea e faʻatagaina ai oe e te galue faʻatasi ma latou. O pou laupapa, o faʻataʻata e tuʻuina i luga o le faʻavae sima, e mafai foi ona avea ma latou faʻavae. Ogatasi faʻaaogaina wedges, chips e le taliaina, ina ia le magoto le foloa, latou tuʻu uʻamea. I le vaega mulimuli, o le laʻau e togafitia i vailaʻau faʻasaina, ufiufi i laupepa mea (fiberboard, chipboard, OSB, laupapa laupapa laupapa).
  • Sima sima. O se filifiliga paketi. E mafai ona tuʻu i luga ole faʻamafanafana, faʻaputuga ole vevela ma susu. E aofia ai le sima ma le oneone faʻafefiloi i le vai. A maeʻa ona liligiina, o le tali e faalaugatasia e le tulafono, e faʻatagaina e mago. A maeʻa lena ona ufiufi lea i se vaega mulimuli.
  • Semi-mago screed. O le sima-mago sima poʻo sima sima sima ma le aofaʻi maualalo o le susu. Ina ia puipuia le vaʻaia o taʻetaʻei totonu, e faʻaopoopoina le fiberglass i le saoasaoa o le 80 kalama i le pakete vai.
  • Susu mamago. Eseese mea e faʻaaogaina: faʻalautele 'ele, perlite, vermiculite. O le lapopoʻa o ia faʻavae e laʻititi ifo nai lo o tu ma aga masani, ae ua lava lava mo potu o loʻo faʻaaoga tele. O le faʻataʻitaʻiina e faʻatinoina e ala i le faʻatumuina o mea mago i luga o le foloa. Ona faʻalaugatasia lea ma ufiufi i laupepa o fiberboard, chipboard.

Faʻaʻesega fola

O le fola malulu o le a faʻamaluluina le potu. O le nofoaga sili ona malulu i totonu o le fale, pe a oʻo mai luga āu mafanafana. I le taumalulu, e masani lava ona le toʻa le i ai i ni tulaga faapena. Ina ia foʻia lenei faʻafitauli, o mea faʻaaoga faʻapitoa e faʻaaoga faʻapitoa e faʻaaogaina: fulufulu tioata, ecowool, polymer (polystyrene, faʻalauteleina polystyrene). E mafai ona faʻaaogaina i totonu o le potu malolo, potu fai meaʻai i le potu, le hall. Pau lava le nofoaga latou te le toe manaʻomia ai o le leai o se poletito poletito. Mafaufau i ni filifiliga mo le faʻaʻeseʻesega:

  • Styrofoam. O lona autu voluma o kesi, o lea e i ai lelei lelei faʻaaʻoga vevela meatotino. Faʻamau i luga o soʻo se faʻavae. Sili talafeagai mo le tuu i luga o lalo, avanoa tatala. O fola sima e mafai ona faʻaaogaina.
  • Fulufulu mamoe minerale. O le lisi o galuega ma mea (faʻapea foʻi ma le foam) e faʻaititia i le faʻamamaina i le va o poloka laupapa, o loʻo i luga e faʻapipiʻi ai le foloa

Faaiuga

O tali i totonu e taitaiina atu ai i le sailiga o mea sili ona lelei e fola ai. O le fausiaina maketi ofaina se tele lautele o maeʻa oloa. E iai foʻi filifiliga pito i luga e pei o le vinyl poʻo le polycarbonate. Ma, pe a manaʻomia, o le i ai o le tele o ituaiga eseese o mea, e mafai ona e avatua se uluaʻi vaʻaiga i soʻo se potu i lou oe lava fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Faafotutupu le Afioga le Toafia o Alii ia Tupuola Laniselota M. Sopoaga (Mae 2024).