Matagofie asymmetry i luga o faʻamalama: teuteuina ma pupuni i le tasi itu

Pin
Send
Share
Send

Taiala mamanu

Asymmetric pupuni e tautau i potu o eseese lautele, umi, maualuga, ma mafuaʻaga. O galuega autu a pupuni i le tasi itu:

  • faʻaopopo le malosi i totonu;
  • nana mea sese i le iʻuga;
  • ufimata le tutusa o se faʻamalama poʻo se potu;
  • sasa faʻamaʻa matala (loggias, vaapiapi tele, lautele faʻamalama).

Lelei o le tasi itu pupuni:

  • sefe - o le a e faʻaalu tau i mea, galuega a se suʻisuʻi;
  • faigofie ona faʻaoga - e sili atu ona faigofie le tapunia, tatala, fufulu, uʻamea;
  • faʻasologa o le ea - e leai se mea na te faʻalavelave i le ea o le potu;
  • ulufale i le faʻamalama sill - afai e te faʻaaogaina se pupuni e aunoa ma tulle, oe mafai ona ave pe tuʻu se mea i luga o le faʻamalama e aunoa ma ni gaioiga le talafeagai, ae le o tuʻuina atoa le pupuni mafanafana.

O pupuni tasi itu o le a foliga ese mai luga eseese faamalama matala:

  1. O le tatalaina o le poletito e masani ona sasaina i le tuʻuina o se pupuni umi i le tasi itu ma se pupuni puʻupuʻu i le isi.
  2. Lua faʻamalama i luga o le pa tutusa o le a foliga lelei ma tasi-itu pupuni.
  3. I se faʻaopopoga i le Roma poʻo le roller blind, ua lava le faʻatautau o le asymmetrical tulle i se lanu le mautonu - o le a lava lea e faʻaopoopo ai le mafanafana i le potu.
  4. A i ai se kapeneta maualuga, pusaaisa po o isi meaafale i le tasi itu o le faʻamalama, o se tasi-itu pupuni o se moni faʻaola.
  5. O le asymmetrical lambrequin o le a faʻaopoopoina le tuʻufaʻatasia i le tasi itu. O le tuʻufaʻatasiga e foliga fealofani pe a fai e sili atu latalata i le pupuni.
  6. O le pupuni i le tasi itu e mafai ona tautau saoloto, ufiufi, pe tautau i le taofi - e faʻamoemoeina uma i le filifiliga totonu ofu.
  7. A filifilia se soliga o symmetry, e lelei le lagolagoina o ia i isi auiliiliga: o le faʻatulagaina o meaafale, o le ata i luga o le puipui, faʻalo, ma isi.

I le ata, le filifiliga o pupuni lua faʻamalama

Faʻafefea ona e pupuni?

E i ai le tele o filifiliga mo draperies, e faʻamoemoe lava i au sini ma foliga vaʻaia.

Tulaga masani mo le faʻaogaina faʻapotopotoga:

  • ie faʻamalama;
  • togafiti puipui
  • maneta;
  • lauulu.

O le filifiliga pito sili ona faigofie o le faʻaputuputu lea o pupuni i le ogatotonu, faʻasolosolo agai i le puipui lata mai. Oe mafai ona faʻaleleia i luga o se grab, maneta, lauulu.

Oe fetuʻunaʻi le aofaʻi o sag oe lava - o le tele o tala faʻatino e te manaʻo ai, o le sili atu lea o le eseʻesega i le va o le lautele o le pito i luga ma lalo e tatau ona i ai.

I totonu minimalist ma aso nei totonu, o sea faʻatasiga e le manaʻomia uma - na o le faaseʻe o le pupuni i le tasi itu, faia malu gaugau i le atoa atoa.

I le ata, o se masani piki ma se tassel

Faʻafefea ona latou vaʻai i totonu o potu?

Ae tatou te le i see atu i le auiliiliga o potu taʻitasi, o ni nai tulafono ia e tatau ona mulimulitaʻi i soʻo se totonu:

  • I tamaʻi avanoa, tiaʻi ie pogisa mafiafia e fiafia i moli, lele.
  • Faʻaaoga faʻapogisa faaopoopo i luga o le faʻamalama (pupuni, peleti, taʻavale) pe afai o faʻamalama e sasaʻe pe saute.
  • Lambrequins ma mamanu laʻitiiti o le a faia maualalo faʻalo lalo ma lalo ifo.
  • I potu ma le leai o se malamalama, susulu mafanafana foliga lelei, i la susulu - malulu potu.

Ata o pupuni e le tutusa i totonu o le umukuka

O se pupuni i le tasi itu o le umukuka e masani ona tautau - masani a o le tauagavale po o le puipui taumatau e nofoia e se pusaaisa poʻo se penitala. Ma o le isi itu faʻafitauli tumau pea gaogao ma manaʻomia teuteuga.

O le masani masani o se tapoleni i luga o le lautele atoa o le faʻamalama, pikiina i le tasi itu. Lona lelei:

  • faigofie e tatala ma tapuni le faamalama matala;
  • e le faʻaititia faʻaitiiti le tele o le potu;
  • puipuia le susulu o le la mai le ulufale atu i le vevela vevela;
  • puipuia mai prying mata.

O se pupuni laugatasi laconic mo le umukuka o se sili lelei filifiliga mo se tamai eria. E le faʻatuputeleina, ae feagai ma ona tiute.

Afai o le umukuka e vateatea ma e te manaʻo e sasa le faʻamalama tatalaina i se faʻapitoa auala, taumafai i luga o se seti i se masani sitaili. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tasi itu o le faʻamalama o loʻo tautau ai se pupuni umi, i le isi itu - o se tulle puʻupuʻu poʻo se ea pupuni Farani, i luga o le faʻamalama o le ie lava e tasi e pei o le pupuni tasi itu. O le filifiliga tutusa e talafeagai mo se umukuka ma se poletito.

Ua e faia se laulau 'ai mai le windowsill poʻo se faʻaopopoina o le nofoaga galue? Faʻafesoʻotaʻi se pupuni puʻupuʻu tasi-auala i pleated blinds, blinds poʻo se roll-up model lea faʻapipiʻi saʻo i le tioata. I le ma lea, e le manaʻomia e faʻaseʻe le ie pupuni i fafo ma o le faʻamalama sill o le a matala i taimi uma.

I le ata, o se pupuni tasi-itu i le uu

Potu o potu malolo i le tasi itu

Tasi-itu puipui mo le fale tele e masani ona faʻaaogaina mo faʻamalama matala ma se poletito faitotoʻa, faʻalua faʻamalama i luga o le 1 puipui, asymmetric faʻataʻatiaga.

O se ie tasi itu e masani ona tuʻufaʻatasia ma tulle e faia i le manino chiffon, organza. A aunoa ma lenei auiliiliga, o le potu autu o le fale e le foliga manaia tele. O le tulle e tautau faʻasolosolo i le lautele atoa o le cornice.

Mo pupuni latou lava, e tele filifiliga:

  1. O le tasi itu puipui pupuni le lautele atoa o le avanoa. E le foliga puʻupuʻu, le pei o pupuni e amata mai le ogatotonu ma alu i le itu.
  2. Lua pupuni i tulaga eseese, tosoina i luga i le tasi itu.
  3. Pupuni ma lambrequin faia i ie vaivai e faʻafetaui le tasi i le isi, tafe sologa lelei i le tulimanu.

E le tau pikiina ni ie puipui tasi le itu i le ogatotonu, ile fetuʻunaʻi o le maualuga e mafai ai ona e suia le ata o le potu.

  • O se gaugau o loʻo tu i le pito i luga, latalata i le faʻalo, fausia ai le malamalama o pa maualuluga.
  • O le maneta i le pito i lalo o le ie puipui le potu, fetaui lelei mo potu uumi.

Manatu mo le potumoe

O le mea muamua e tatau ona e faʻalogo i ai o le tele o le potu. O pupuni tasi-itu i totonu o se potumoe tele e mafai ona pogisa, mamafa, tautau tele i le foloa pe oʻo foi i luga. E masani lava ona tuʻufaʻatasia ma tulles; i luga o le pupuni lava ia, o le puʻeina ma se lapisi lapoʻa o le a foliga matagofie

Afai e laʻititi le potu, e tele filifiliga:

  1. O se ie e afe i luga poʻo ni ie pupuni i luga o le faʻamalama lava ia o le a puipuia faʻasaga i le sao atu o le susulu o le la, ma o le tulilima malulu e tasi le itu o le tulle o le a fausia ai se lagona o le mafanafana.
  2. O se pupuni teuteuina puʻupuʻu e oʻo atu i le faʻamalama e faia i le uliuli ie i paʻepaʻe pe faʻapipiʻi pupuni ma le foloa-umi o le a teuteuina le avanoa ma se poletito faitotoʻa.
  3. O se pupuni saʻo e tasi le lanu e faia i le ie lino poʻo le cotton o le a le puipuia mai le la, ae o le a avea ma se foliga manaia o totonu. Fetaui lelei mo potu moe le malamalama.

Mafaufau i le nofoaga o le pupuni e faʻatatau i le faʻalo maualuga:

  • o le paʻu taualuga le mafaamatalaina o le a fesoasoani e faʻamau maualalo pa teisi maualuga;
  • o le paipa cornice ma pupuni luga mama, fusiua poʻo mata mata o le a avea ma se aoga faʻamau i potu 270+ cm maualuga.

I le ata, moli pupuni lua-vaega malamalama

Faʻataʻitaʻiga i totonu o le potu a tamaiti

E masani ona faʻaogaina pupuni slanting i le vasega pepe. O latou sili taua:

  • elemene mamanu malamalama;
  • matua ofi i le malamalama ma le ea fou;
  • fetuʻunaʻiga i le faʻatulagaina, pe a fai o soʻo se puipui latalata i le faʻamalama ua uma ona nofoia.

O le tuʻufaʻatasiga ma pupuni tasi-itu e foliga fealofani, pe a tu le ulu i le va o faʻamalama e lua, ma e tautau ma pupuni pupula e aoina mai le moega.

O se pupuni tautau mai le pito o le faʻamalama sill laulau o le a faamamafaina le avanoa faigaluega ma lelei sone le potu.

Ina ia puipuia le tamaititi mai le ala mai i luga o ave muamua, faʻatumu le pupuni pupula i se mafiafia o Roma poʻo se pupuni ua faʻaseʻe. Poʻo le, i se isi itu, ia pupuni pupuni Roma, ma le pupuni i fafo - monochrome, le faʻaituau.

Totogi faapitoa i le filifiliga o mea faʻaaoga: o loʻo iai piki manaia mo tamaiti ma le ata o a latou tagata e fiafia iai, i foliga o meataʻalo vaivai, ma isi. E faigofie ona suia i latou i mea lautele aʻo tuputupu aʻe le tamaititi, a o sefe ia ni ie pupuni fou.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga o le tuʻufaʻatasia o mea e tolu

Faletusi o ata

Ua e aʻoaʻoina uma i le teuteuina o faʻamalama i pupuni e tasi le itu. Vaʻai mo manaia teuteuga aitia i le ata i la matou potu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Symmetry u0026 Asymmetry. Dance Education. Mary Spinney (Iuli 2024).