Potu malolo i ona po nei faiga: foliga foliga, ata i totonu

Pin
Send
Share
Send

Foliga foliga

E sese le talitonu o le Art Nouveau e faʻatusa i le faiga faʻaonapo nei (ona po nei). O le le mautonu e mafua mai i le sese o le faʻaaogaina o le upu Farani "moderne" i le uiga o le "faʻaonapo nei", "faʻaonapo nei", e ui lava o onapo nei e tau leai se tutusa ma aga masani. Lenei sitaili ei ai uiga nei:

  • Po nei (poʻo Art Nouveau) e iloga i laina tafe ma teuteuga matagofie.
  • I le mea muamua o ni mafuaʻaga faʻaosofia e seti ai le sitaili mo totonu atoa.
  • O totonu o le potu malolo ma faʻamaumauga o le ofoofogia e le faigofie e faʻatinoina e oe lava: matagofie meaafale e masani ona faia e okaina, e fai ma sui o se galuega o faatufugaga.
  • O le aoga o meaafale a Art Nouveau e vavalalata vavalalata ma lona teuteuga aafiaga.
  • Tele faʻamalama ma faʻamalama faʻapipiʻo, se tele o malamalama ma avanoa e talia.
  • E leai se symmetry i le potu malolo, o laina e sologa lelei solo mai le tasi i le isi.

Lanu fusi o alaleo

Talu ai Art Nouveau gravitates agai i le natura, o le paleti mo le fale tele ua filifilia e faʻautauta, filemu. E le faʻaaogaina leo soʻosoʻo: beige, kulimi, enaena paʻu (o lanu o ituaiga laau taugata) e malo ai. E leai ni faʻatusatusaga maai, o lona uiga, e le mafai ona maua se potu e nonofo ai Art Nouveau. Ae faʻafeiloaʻi mafanafana papaʻe, lanumeamata ma sinapi tone.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potu malolo-potu i le Art Nouveau style i leo oneone, faʻafefiloi ma lanumoana auiliiliga. O laina molemole i le teuteuga o puipui e faʻamaluluina ai le ata o le potu ma faʻaopopo i ai le alofa tunoa.

O potu malolo i lanu malulu e le masani ai - ae e oʻo foʻi ma le lagona o le faʻamafanafanaina ona o le tuʻufaʻatasia o paolo mai le lagi i le ata o puipui ma meaafale laupapa pogisa.

Mea ma maeʻa

O le Art Nouveau potu malolo puipui avea ma pito i tua mo teuteuga elemeni, o lea o le sili auala e faʻasaoina ai le sitaili o le valiina i latou i le malamalama vali. E le fautuaina e faʻapipiʻi luga o le potu ma pepa puipui: Art Nouveau e iloga mai i le leai o ni ie ma tamaʻi teuteuga i luga o puipui. E mafai ona e teuteuina i latou i mamanu ma stucco foliga.

O le Art Nouveau faʻalo e mafai ona le faʻalavelave (ina ia mafai ona aloese mai le vaʻaia) pe faʻagaoioia - ma utupoto ma faʻamau elemene. E tele taimi e faʻataʻamilomilo ai fausaga e lua tulaga, faʻapea foʻi le faʻaloina o faʻalo tioata, e maofa i lo latou matagofie ma le amataga.

O loʻo faʻaalia mai i le ata se potu malolo teuteuina matagofie ma le manaia o stucco i luga o le faʻalo, o lona ata o loʻo faʻaluaina i luga o puipui. O le foloa e ufiufi i tile e faʻafetaui ma lanu o puipui ma meaafale.

O le foloa i le potu malolo, i le avea ai o se tulafono, e le aveina se teuteuga avega, o le mea lea o le fale poloka faʻataʻoto i sikuea poʻo se herringbone e talafeagai e avea o se fola ufiufi. Laminate faʻafoliga fafie e talafeagai foi, faʻapea foʻi ma tile o faʻanatura paolo, tuʻu faʻasoesa. E aoga le tuʻuina atu o le fiafia i lenei filifiliga pe a fai o le umukuka e tuʻufaʻatasia ma le potu malolo.

Meafale

O le auala pito faigofie e toe fausia pe faʻataʻitaʻi ai i le Art Nouveau o le faʻaaogaina o meaafale muamua. E iloga i laina vaivai, lapoʻa, ae i le taimi lava e tasi faʻagaioiga ma le eseʻesega o fausaga. Pe a filifilia ni meaafale, e taua o sofa ma nofoa faʻanofonofo e le gata e faʻatusatusa i le sitaili, ae faʻaauau pea ona maua le toʻalelei.

Meaafale laupapa (kapoti ma laulau) e masani ona faʻatumuina e tioata auiliiliga, tuʻuina atu i le Art Nouveau totonu se ea o le ea. O uamea e faʻaaogaina na o ni mea e le faʻalavelave, ae le o ni faʻaleoga: e mafai ona avea ma meaafale auro, vae laulau kofe chrome, apamemea elemene o lamepa.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se televise tele, e i ai lona nofoaga faʻapitoa: e toe faʻapipiʻiina i totonu o se nofoaga na fausia e ni potu faʻafiafiaga matagofie e lua, ma faʻapipiʻiina e laupapa laupapa.

O meaafale e le tatau ona vevesi ai le potu malolo, aua o le Art Nouveau style e masani ona matala avanoa. Afai o le TV fausia i totonu o se lapopoʻa modular pa, o le vaega o totoe o le eria tatau ona faʻamalamalamaina e se headset ma manifinifi vae, mananaia nofoa, ma se tamai sofa. E tatau ona fesoʻotaʻi elemeni ma tuʻufaʻatasi ma le tasi.

Moli

O le lelei o le faiga o le a sili ona fiafia faʻamamafaina e tele-tulaga moli. O le moli uila o le a maua ai le malamalama lautele, ma o moli malamalama o le a maua ai teuteuga. O le a faʻatagaina ai oe e faʻamalamalamaina vaega manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, ata i luga o puipui. O se laulau lamepa mafai ona avea o se tasi o le faʻaopoopo malamalama malamalama, lea o le a fausia ai se mafanafana potu siosiomaga.

O loʻo faʻaali mai ile ata se moli moli ma moli fola e fausia ai se moli malamalama mo le potu malolo. Malie o moli e maua e moli moli e faʻanenefuina le malamalama susulu.

Ituaiga ie ma teuteuga

O aso nei e mauoa i fugalaʻau ma fugalaʻau mamanu, lea e atagia mai e le gata i le filifiliga o fasi meaafale, ae faʻapea foi i le mamanu o potu malolo faʻamalama - i le Art Nouveau sitaili, pupuni ma teuteuga i le tulaga o laulaʻau, fualaʻau, fugalaau foliga fealofani. E manaʻomia le pupuni o pupuni i tua o se lautele cornice, ma o le ie e i ai se faigofie foliga. O meaafale meaafale e mafai ona faigofie pe i ni lolomi. E aoga le aloese mai ata ma austerity pe a fai o lavalava le potu malolo: o le autu autu o ata o le natura.

O se magalafu o se sili matagofie elemeni o le potu malolo i se aso nei fale: e tosina mai ai tagata uma, o lona uiga e tatau ona fetaui ma le sitaili o aso nei. O le magalafu ma laina lamolemole foliga foliga lelei, lea e fetaui lelei i totonu o totonu matagofie.

I le ata o loʻo iai pupuni faʻafetaui i puipui ma faʻaputuga fale. O le teuteuga i luga o latou leo ​​e faʻalogoina ai kapeta ma aluga teuteu.

O le tele o numera eseese o mea e le taʻalo i lima o le potu malolo totonu i le Art Nouveau style. O le teuteuga e tatau ona tafe i totonu o le tulaga, le vaeluaina le potu, ae aoina faʻatasi. O le mafuaaga lena i totonu o fale soʻo e mafai ai ona e vaʻaia faitotoʻa i le tulaga o faʻanofoofu faʻaputuga, mamanu pasi mai puipui i le faʻalo, faʻapipiʻi faʻapipiʻi uʻamea faʻasologa i luga o sitepu.

O le mamanu o le potu malolo mafai foi ona aofia ai atavali - laufanua, pea olaga ma abstractions. O se faʻata e sili ona teuteuina i se ata vaneina, ma faitotoʻa i totonu ma tioata poʻo tioata pisia. Faʻaputuga o fugalaʻau fou - lili, hydrangeas, irises - o le a toe faʻaola ai le atumauga o Nouveau Art. E mafai foi ona e faʻatulaga ni faʻatusa ma faʻaopopo se uati laupapa anamua i le teuteuga.

Faletusi o ata

O ona po nei foliga mai e peiseai ua alu i totonu o totonu mai atavali poʻo itulau o tala faʻasolopito e uiga i elf. Aumai i le ola e le o se faigofie galuega, manaʻomia le tomai ma le faʻapalepale faʻaputuga tupe. I se faʻaopopoga, o lenei sitaili e sili ona talafeagai i potu vateatea. O le potu malolo i le Art Nouveau style, fausiaina e tusa ai ma tulafono uma o mamanu, faʻaalia ai le faʻamamaina tofoina o lē e ana ma lona alofa mo mea lelei ma teuteuga ata i le maualuga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Algae - introduction (Mae 2024).