Fuafuaina o pupuni mo le hall - manatu ma faʻataʻitaʻiga

Pin
Send
Share
Send

O pupuni ... e matua 'eseʻese lava. Manuia le fuafuaina o pupuni mo le hall o le fausiaina o se tulaga ese, le mafaamatalaina totonu e tumu ai le fale i le mafanafana ma le mafanafana, lelei mo malologa ma talimalo talimalo mo uo. O se pisinisi tele ma le faʻatuatuaina lea e manaʻomia ai le vaʻaia totoʻa o filifiliga eseese, o le filifiliga o vaifofo fofo, ie, faʻamaeʻaina, kulisi. Faʻafefea ona filifili pupuni? Faʻafefea ona tuʻufaʻatasi faʻamalama teuteuina ma totonu? Faʻafefea ona tuʻufaʻatasia matagofie foliga ma galuega?

Mo faʻamalama ma sili atu

A oʻo mai i pupuni, o le faʻamalama teuteuina otometi oso i luga. O le ata o pupuni i totonu e tatau ona malamalama lautele lautele. I le faʻaopopoga i le teuteuga gaioiga, pupuni puipuia mai malulu, togitogi, susulu susulu o le la, tapulaʻa le potu, lafi mai prying mata.

I le fuafuaina o pupuni, tele faʻaogaina, faʻatonutonu faʻatonuga e iloga:

  • Teuteuina o faʻamalama - pupuni mama, pupuni mamafa, lambrequins;
  • Avanoa avanoa;
  • Lesitalaina o faitotoʻa, ulufale faitotoʻa;
  • Faʻaputuga o potu ma teuteuina le potu - faʻataʻoto i tafatafa o moega, tapuni;
  • Teuteuga faʻamalama pepelo, puipui puipui i potu ma potu moe.

O nei vaega uma e i ai a latou lava uiga, ae o loʻo i ai le faʻavae faʻavae o le ie pupuni, lea o le a tatou iloiloina faʻasolosolo.

Filifiliga o ie

Ulaʻi lelei pupuni mafai ona faia mai mea eseese. O tisaini po nei latou te puleaina fetuʻutuʻiga filo, lopa, fafie, palasitika, uaea, ata tifaga, ofe ma paʻu mo nei faʻamoemoe. Ae tusa lava, o le autu mea mo pupuni o ie. La latou agamalu, voluma, eseese o ie, lanu avea ma vaega autu o teuteuga totonu. Ie e i ai se ofoofogia meatotino e aumaia le mafanafana i le potu. E oʻo lava i se ie faigofie o le a faʻaopopoina uiga ma laʻasaga i totonu.

E te manaʻo e faia le potu mafanafana, manaia ae o mea tautupe e faʻatapulaʻa? Faʻaalu lou taimi i le filifiliga o meaafale, moli uila ma isi taugata totonu mea. Suʻi pupuni mananaia i lau filifiliga filifilia, ma faataatia se kapeta talafeagai i luga o le foloa. O le potu o le a "talia" le sitaili e te filifilia, oe mafai ona faʻafiafiaina i le aulelei ma le mafanafana tusa lava pe leai ni meafale.

Faʻanatura pe gaosi?

O le sili atu ona masani ai le ie, o le sili atu. E le naʻo se faiga masani, o mea masani e ese mai le olaga. Afai matou te faʻatusatusaina lagona i totonu o se potu ma pupuni masani ma faʻalelei mea, e fai ma faʻataʻitaʻiga, i totonu o se potumoe, ona avea ai lea ma potu eseʻese e lua. O le eseʻesega i le va synthetics ma naturalness e sili ona lagonaina i tamaʻi potu.


Natura ie avatu freshness, malamalama i totonu, aua le eletise. Latou "manava". E faigofie ona taofi ma e le maanuminumi ie ​​e gaosi.


A filifilia i le va o le lino masani, cotton, synthetic polyester, o le fesili o le tau e faʻamaonia. O faleoloa masani e taugata, ma e tele mea e manaʻomia mo pupuni matagofie. Mo faʻamalama, o le faʻaaogaina o mea gaosia e matua taliaina. Ae e sili atu le teʻena o se teuteuga i talaane o moega.

Lanu ma lona aʻafiaga i totonu

Matagofie, pupuni mananaia "manaʻomia" pupuni voluminous, maualuga, lautele, ma o lea ia avea se taua nofoaga i totonu. O le ie luga o ie pupuni i nisi taimi e sili atu nai lo le laualuga o le pupuni puipui, ma o le lanu o pupuni avea sili ona malosi.


E aoga le filifilia o le lanu o pupuni faʻavae luga o le lautele lanu lanu o le potu. O le lanu lanu e filifilia faʻatasi ma le lanu o le faʻalo, fola, puipui, meaafale. O le filifiliga o lanu e aʻafia i le faʻamalamalamaina o le potu i le ao ma le afiafi, o le nofoaga o faʻamalama e faʻatatau i togi cardinal - saute, matu, sisifo, sasaʻe.

Mo potu pogisa ma le malamalama, filifili pupuni malamalama.

O pupuni i matu e teuteuina i pupuni o mafanafana, malu malu - beige, malamalama enaena, oneone. O le itu i saute o faʻamalama "talia" lanumoana, turquoise, malamalama lanumeamata lelei, faʻamamaina susulu susulu o la.


O le lanu o pupuni e mafai ona filifilia i le faʻatusatusa i le lanu o puipui, faʻamamafaina le eseʻesega o teuteuga ma, faʻafeagai, ia faʻafetaui puipui, faʻafoliga, faʻafilemu le suiga i le va o faʻamalama ma puipui.
O totonu e tuʻufaʻatasia lelei le lanu lotogatasi o ie pupuni, ie i luga o ie mo meaafale ufiufi i le fale tele poʻo le mea e teu i luga o le moega i le potumoe.

Fugalaʻau, faalavalava, pa?

O se manumalo-manumalo filifiliga mo pupuni e faigofie. Pupuni i le tasi lanu o le a ofi i soʻo se potu, ae o se susulu ata, o se manaia lolomiina i luga o le tapoleni, mo se faʻataʻitaʻiga, o se Roma tauaso, o le a aumaia le fiafia, dynamism ma chic i totonu.


Lolomiina lolomiina fugalaʻau i totonu "tamaʻitaʻi" totonu, tamaʻitai potu malolo, teineititi potu moe poʻo totonu totonu i le "Provence" sitaili. Fugalaʻau pupula lapoʻa faʻaopoopoina matagofie ma gaioi i le potu. Laʻititi fugalaʻau fugalaʻau malolo ma toʻafilemu.


Mo "tane" laina totonu ma se pa e talafeagai. Faatasi ai ma le fesoasoani o faalava laina, oe mafai vaʻaia faʻateleina le maualuga o le potu. O faalava faalava o le a "lautele" le faamalama tatalaina ma faaititia lona maualuga. O le pa i luga o pupuni e faʻaaogaina o ni fasi pepa. O le ato tuʻu faʻatasi o le a tuʻuina atu ai i le potu le pao ma le malosi.
O le tuʻufaʻatasia o laina, lanu, cages ma le monochromatic base e faʻatagaina ai oe e fausia ni fatuga manaia.

E fia ni ie e te manaʻomia?

E tele ie e manaʻomia mo pupuni matagofie. Tele o. Tele. O le mea sese autu i le fuafuaina o pupuni e le o le lanu poʻo le foliga o le pupuni - ae i se taumafaiga e sefe i ie. O pupuni taugata taugata e faigofie lava ona faaleagaina e le latou "lauitiiti" ma le "puʻupuʻu". Mai le taugofie, faigofie ie, oe mafai ona faia se sili ona lelei galuega e aunoa ma le faʻamauina o ie.


O le lautele o le ie puipui tatau ona soʻosoʻo e le ie lua, lua ma le afa taimi mo masani masani ma mamafa pupuni, ie mo le cornice lua mita lautele, oe o le a manaʻomia 4-5 mita o ie ma le maualuga faʻatulagaina. Mo pupuni malamalama malamalama e aunoa ma se volumetric mamanu ia matou faʻataʻitaʻiga, o le lautele o le a faʻateleina i le ono mita, i. faatolu taimi le lautele o le cornice. Naʻo le faʻaaogaina o ie e mafai ai ona e maua ia pupuni sili ona lelei.


O le umi o se pupuni masani e tatau ona avea ma 11-12 cm o ie tumau i luga o le foloa. E mafua lenei mea ona o le vaʻaiga - o ie pupuni umi e vaʻaia ai le maualuga o le faʻalo, - ma le faʻaaogaina o uu - pe a faʻaputuputu pupuni ma le puʻeina, o lona umi e matua faʻaititia.


O tauaso a Roma, o ie faʻaseʻe, o tauaso a Iapani e taugata i le faʻaogaina o ie. O latou foliga foliga mafai ai ona maua i se laʻititi o ie, tutusa ma le tele o le faʻamalama poʻo se tasi tioata.

Ituaiga o pupuni ile lapoʻa

  • ie pupuni malamalama malamalama;
  • chintz ma ie pupuni;
  • pupuni mafiafia mamafa;
  • laina ie pupuni;
  • ie puipui ma se faʻaofi.

O le tele o le pupuni fuafua lona la ma le vevela puipuiga meatotino. Ina ia maua le potu se lagona o le malamalama, matala, malamalama translucent pupuni faia o nylon, vavae poʻo le ie e faʻaaogaina. O ia pupuni e matagofie lava teuteuina i totonu o totonu, i totonu o le sitaili o le "Provence", nuʻu i tua, i se isi itu, latou te faʻaaogaina faʻapuʻupuʻu, faʻasaʻoina "faʻaloaloa" filifiliga.


Malamalama chintz po o ie lino ie faʻalaʻeiau le potu teisi mai le susulu o le la, ae taofia atoa malamalama masani. O ia pupuni o le a talafeagai i le vasega pepe, i le umukuka, i le fale faafiafia ma se poletito, i totonu o se malamalama ituaiga po o nuu i tua sitaili.


O pupuni mafiafia mafiafia e faia i le veloveta, ieie, ie pupuni ma e faʻaaogaina i totonu o potu matagofie, i potu mafanafana ma mafanafana. Mo potu moe ma faʻamalama e faʻasaga i saute, o le 'ie lavalava faʻaonapo nei e maua ai ie pupuni uliuli, o se ie ma se malamalama mafiafia ma le puipuiga o le la e ufiufi i le itu lauola.


O se ituaiga pupuni mamafa o pupuni i luga o le ie ufiufi, na te faʻaleleia le teuteuina ma le aoga o ie pupuni ma puipuia le itu o le ie o pupuni taugata mai le susunuina, faʻaleleia le tulaga lelei o ie pupuni, faʻamamaina le pupuni, faʻamalosia, ma faʻalauteleina meatotino puipuia-vevela.


O le ie ufiufi e faia i le cotton poʻo le gaosia o ie i le lanu ma le autu ie poʻo le faʻatusatusa, o se teuteuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuʻufaʻatasia o lanumeamata, olive taffeta ma le susu paʻepaʻe e masani ona faʻaaogaina. A faʻaputuputu, pupuni, o le ufiufi vaʻaia vaʻaia, na seti ese le autu 'ie, faʻamamafaina lona susulu, loloto o le leo.


Pupuni ma se faʻaofi e seasea faʻaaogaina ona o le tamaoaiga o mea. Nei e matua aoga, pupuni matagofie. Totonu, i le va o le autu ie ma le ie ufiufi, se volumetric faʻaofi (faia o padding polyester) poʻo faʻamama (faia i batting poʻo se isi mafanafana ie) ua suʻi. O pupuni ma se insert drape sili ona lelei, puipuia lelei le potu mai le malulu, toso mai faʻamalama ma faitotoʻa.

Faʻauma faʻaopopo

O le maeʻa vaʻaia, fealofani, manino o laina o le ie puipui tuʻufaʻatasia e maua e faʻaopopo teuteuina ma faʻatinoina faʻaumaina:

  • taniko, fili;
  • eseese sasa;
  • mātau, mea teuteu teuteu, pulumu;
  • o le faʻaaogaina o ie pupuni, mamafa;
  • teuteuga elemene - lambrequins, swagas, frills, fugalaʻau, ie 'aufana.

Mo le manino, manino o le pito o pupuni, o pito i lalo o le lambrequins e teuteuina i le pito, lalagaina, eseesega o laina o le ie tutusa. O se pito pogisa poʻo le faʻamau e sili atu le pogisa nai lo le autu lanu o le pupuni o le a faia le pito i fafo pito mamafa, faia ia sili faʻamatalaina. Malamalama moli, faʻamamafaina le laina o le pupuni, o le a faʻafaigofie ma sili atu ona matagofie.


Mo teuteu teuteuina o le pupuni i le ogatotonu pe laʻititi ifo, e faʻaaogaina matau. E mafai ona faia i le ie lava e tasi pe faʻatusatusa. Mo taugofie filifiliga masani, pulumu ma mimilo teuteuina teuteu e faʻaaogaina, mo le malamalama, ea pupuni, e mafai ona e faʻaaogaina saunia-faia manoa matau.


E faigofie ona tagofia le pito i luga o le vaega ma se faʻapitoa ie puipui o lautele lautele. Faatasi ai ma le fesoasoani a se ie pupuni, e faigofie ona fausia ni pupuni matagofie i le tulaga o le au o le lafu, faapipii luga o le pito i luga o le ie puipui. O le mea faapipii e maua ai le maumaa i le tapoleni, puipuia mai le sagging.


Mo se pupuni matagofie i lalo o le panels, faʻapitoa mamafa avega faʻaaogaina pe o le lalo e gaugau lautele nai lo masani. I lalo o le mamafa o le volumetric lalo, o gaugau o panels fetaui lelei, aua le deform.


Lambrequins tumau pea lauiloa, latou ituaiga ma swag, frill, malulu suia. Lambrequins mafai ona vaivai, voluminous, faigata, saʻo. Latou te faʻatagaina oe e fausia se matagofie pito i luga laina o le faʻamalama, faʻamalieina pupuni ma le matagofie, ma seti le leo mo totonu.

Aua le faʻaaogaina lambrequins mo maualalo faʻalo. E oʻo lava i se fasi lauiti o le lambrequin vaʻai faʻaititia le maualuga o le faʻalo, "faʻafoliga" totonu.

Ituaiga o cornices, fastening metotia

O se pupuni matagofie o se pupuni matagofie tautau. E le lava le filifilia o se ie talafeagai ma suʻi se ie puipui ma le maualuga maualuga, e manaʻomia le faʻatautau lelei. O se masini e tautau, faʻapipiʻi pupuni e taʻu o le cornice.


Ituaiga o cornices:

  • Ai uamea;
  • Laʻau ma se pa faʻaopopo, tasi pe sili atu;
  • Ma se laupapa faʻasologa;
  • Faʻaputuga o moli;
  • Ma le minoi auala.

A filifilia se cornice, o le mea taua o lona malosi. E tusa ai ma fuainumera, pupuni suia, i le averesi, tasi i le 10 tausaga, cornices suia tusa lava laititi. O le cornice, anagata, ae le talafeagai mo le faiga o totonu, mafai ona teuteuina, tapunia ma se lambrequin, teuteu teuteu.


O le faiga o le faʻapipiʻiina o pupuni ia faʻamoemoeina i le cornice. O pupuni e i ai mata mata ma faʻamatagofie teuteuina foliga matagofie i luga o uʻamea uʻamea.
Laʻau pupuni uʻamea ma isi fasi pepa faʻatagaina oe e faʻapipiʻi le tele-vaega pupuni fausaga mai le tele o ituaiga o ie.


Cornices ma se laupapa laupapa e talafeagai mo le faʻapipiʻi o pupuni ma lambrequins. Latou te faʻatagaina oe e faʻamau maʻa ia vaega eseese o ie pupuni, nana le mea e mafai ona faʻamauina.
O taualuga e faʻapipiʻiina mo potu e maualalo taualuga. O le faʻatautauina o ie pupuni mai le faʻalo e faʻatagaina ai oe ona faʻaalu i luga le vaʻaia o lona maualuga, le aofaʻi o le potu atoa.


O pupuni pupuni ma ni auala e minoi, maumaʻa, ma fasimea e mafai ona feaveaʻi e faʻaaoga mo pupuni faʻaIapani masani. Latou te faʻatagaina oe e faʻagaoioi le faʻaloaloa atu panels aunoa ma deforming latou.
Fea filifili e filifili - uʻamea, palasitika poʻo fafie? Uamea cornices e sili ona anagata ma anagata, laupapa na o le siosiomaga faauo, palasitika e taugofie. O le filifiliga o le ie puipui faʻamoemoeina i le tele o le fuafuaina pupuni fausaga ma le aotelega totonu mamanu.

Faatasi ai ma le fesoasoani o le sao filifilia o le cornice, e mafai ona vaʻaia suia vaegatotonu o le faʻamalama:

  • o se umi cornice o le a faʻatagaina e faʻalautele le faʻamalama, o le mita ma le afa umi atu nai lo le lautele o le faʻamalama, mamafa pupuni mafai ona alu atoa i luga o le puipui.
  • oe mafai ona faʻateleina le maualuga o le faʻamalama e ala i le faʻamau o le cornice i le maualuga e mafai ai, pe a talafeagai ai, faʻamau le taualuga cornice, o le a faʻalauteleina le aafiaga e uumi pupuni taʻoto i luga o le foloa.
  • o se maualuga faamalama mafai ona "tipi" ma se cornice ma se lambrequin.

Pei o faʻamalama pupuni, ae naʻo faʻatafafā faigofie i lou fale mautotogi? E mafai ona e suia se faʻamalama faʻatafafā faigofie i se faʻamalama faʻamalama e faʻaaoga ai se sana ma se lambrequin malo i le tulaga o se faitotoʻa. I le auala lava e tasi, oe mafai ona suia le foliga o le faitotoʻa.

Ituaiga e ala i faiga, gaosiga metotia ma faʻamau

O pupuni masani i le tuʻufaʻatasia ma pupuni mama, tulle;
Le masani masani a pupuni mo le hall, potumoe. O le tulle translucent tulle e maua ai le vaalele, o itu e faʻaseʻe ai pupuni puipuia mai pupula malamalama, malulu mai le faʻamalama, faʻamalama le faʻamaga tatalaina, tuʻufaʻatasia ma totonu totonu.
O le vaega o pupuni masani e aofia ai pupuni Farani ma Austrian. I a latou tisaini, latou te auai i le siʻiina o pupuni, faʻafiafiaga potopoto e fausia pe a faʻatupuina le pupuni ona o le tipi, faʻamau ma siʻi aʻe masini. Latou te faʻaaogaina Farani ma Austrian pupuni i totonu o totonu o latou lava fale ma faʻatasi ai ma masani pupuni ma lambrequins.

O tauaso a Roma e faigofie ma sosolo. I le siisii ​​tulaga, latou fausia malu gaugau, i le tuʻu i lalo tulaga - mafolafola, e oʻo lava, ufiufi na o le tioata luga o le faʻamalama. E fetaui lelei le faʻataʻamilo o nei pupuni latalata i le tioata lava ia o se faʻaopopoga i pupuni masani o sliding i le hall. Fausia i ie mafiafia, latou te maua ai le puipuiga lelei mai ave o le la, aemaise i le vevela vevela.

O faasee tauaso o se tasi-fasi fasi ie i le tele o le faʻamalama e tulaʻi mai ma le siʻiina masini. E mafai ona latou nanaina i tua o le lambrequin pe faʻafoliga i lalo o le sana, tuʻu i lalo pe a manaʻomia. Afai e faʻatagaina i totonu, e mafai ona faʻaaogaina tauaso faʻaseʻe e tu naʻo ia, faigofie pe faʻatasi ai ma ni teuteuga susulu.

O pupuni a Iapani o se manaia foliga o pupuni mo le fale tele, o sikuea faʻatafaʻilagi e faʻamau faʻamau i le pito i luga ma sapalaiina ma se faʻailoga mamafa i lalo. O pupuni a Iapani e fealualuaʻi i luga o le sana ma ni laupapa mautu. Mai le tele o tapoleni vaʻaia, e mafai ona e fatuina ni fatuga matagofie.

O le tisaini o pupuni mo le fale o se filifiliga pe a fai o se tasi le poto masani o le a aoga tele. A o le i filifilia se pupuni, vaʻai ata o pupuni i sitaili eseese i totonu, asiasi i ie faleoloa, faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa na te fuafuaina. O faleoloa tetele o loʻo tuʻuina atu ai ni tautua tisaini e leai se tau.


A filifilia pupuni mo lou fale, ia mautinoa ia mafaufau i auala e tausia ai. Pe o le a avea ma agamalu fufuluina pe mago faamamaina taliaina. Ole tele o ie pupuni "e le fiafia i" masani ona fufuluina, ia mautinoa ia mafaufau i lenei mea pe a fai e iai tamaiti laiti ma manu i totonu o le fale.


Aua neʻi galo e uiga i le vaitau suiga o pupuni.Filifili pupuni mafiafia, mamafa i luga o le ie mo le vaitau malulu, ma suʻi le malamalama, pupuni pupula mo le taumafanafana.

Curtain design o se ata atoa e tuaoi i totonu totonu. Mafaufau i meatotino o ie, tuʻufaʻatasia ma teuteu foliga, e mafai ona fausia se mea sili ona lelei e faʻatumuina le fale i le matagofie ma le mafanafana.

         

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TUILAEPA vs KING FAIPOPO SSIG (Mae 2024).