Teuteu pupuni teuteu i totonu

Pin
Send
Share
Send

Ona o le maualalo maualalo maualuga, o se pupula foliga e faigata ona mafaufauina i se masani taulaga fale. Na faia i totonu o se lautele atunuʻu fale, lea e faʻatatau ai faʻataʻamilosaga i totonu e foliga talafeagai. Ae ui i lea, e faʻamoemoe uma lava i mafaufauga o le tufuga ma le vaega o le nofoaga malolo. Talu ai e oʻo lava i se telē faʻaonapo nei fale mautotogi mafai ona teuteuina ma lenei teuteu elemene. Teuteu teuteu e faigofie ona ofi i soʻo se sitaili. Latou te faʻaaogaina e faʻatapulaʻa ai avanoa, tuʻu moli tisaini, ma faʻalautele vaʻaiga le eria. O oloa e tele mea e fai e fausia ai se siosiomaga tulaga ese i totonu o le potu. O le mea lea, e le gata i lea o le a tatou iloiloina auiliili uiga o lenei sili ona faʻaaogaina metotia i le faʻataʻatiaga o le fale ma le lelei o lona faʻaaogaina.

Faʻamanuiaga o totonu mamanu ma utupoto

  1. Fausiaina o se siosiomaga i totonu o le fale. O nei oloa faʻamutaina maua ai se lagona o le saogalemu ma le filemu, ona o loʻo fesoʻotaʻi ma le mamana fausaga o se fale laupapa;
  2. Suiga vaʻaia i le avanoa o le potu. Tusa lava pe o le paʻu o le aofaʻi, e vaʻaia lautele. E fiafia le au mamanu e faʻaoga lenei metotia faʻapitoa;

  1. Teuteuga elemeni ua avea ma autu taulaʻiga i totonu teuteuga. O pou i luga o le taualuga e faʻatosinaina le faʻateleina o le uaʻi, ma afai e lelei ona fuafuaina, e mafai ona avea ma totonugalemu o le faatufugaga ata;
  2. Faʻaleleia le fale ma utupoto e mafai ona faia i ou oe lava lima.

Faʻaogaina o faʻalo taualuga

O lo latou i ai i fale tumaoti o lona uiga o le priori, talu ai o fausaga o se vaega taua o le faʻalo. I lenei tulaga, e mafai e le e ona ona tuʻua le foloa i lona tulaga masani, pe mafai ona nanaina i se vaeluaga vaeluaina. E faʻamoemoe lava i le filifiliga filifilia o le potu. O le faʻaaogaina o faʻalo i luga o le taualuga e mafai ona faia ia talafeagai e le tagata lava ia, i le mea e tuʻufaʻatasia ai le faʻamautuina o penina ma sini taua o le setiina o le potu.

Ma, o utupoto e mafai ona nanaina ni faʻaletonu mafai ona faʻatulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, soʻoga faʻatasi pe a maeʻa i le laupapa faʻapipiʻi. Faʻapea foi, i le faʻalo fale, e mafai ona faʻaavanoaina mo le faʻatutuina o utilities (ina ia fausia i moli teuteuina, eletise uaea e faia i totonu o utupoto).

O utupoto e mafai ona faʻaaogaina e fai ma faʻavae mo le faʻapipiʻiina o isi elemeni tisaini, a fai o ni teuteu lamepa poʻo ni plasma fou. O tautau laʻau mago i luga o faʻalo e masani ona taliaina teuteu. Ae maise pe a fai o loʻo tu i le umukuka. E mafai foi ona maua ni matau iina mo le tuʻuina i ai o mea faigaluega i le umukuka poʻo tioata.

Nofoaga i totonu

O se mea e fai ai se fofo o se mea e taʻu ai le agavaa o le avanoa i le potu. Sei o tatou taumafai e taʻu igoa o sini e mafai ona ausia i lenei auala:

Mea e faʻaaoga

Eseese mea e faʻaaogaina mo le gaosiaina o taualuga oloa. O le filifiliga e faʻatagaina oe e teuteuina se potu poʻo se fale tele i se faiga faʻavae, a le o le ethno poʻo le gothic. E faʻamoemoe lava i mea e manaʻo iai le tagata e ana ma le aofaʻi o tupe. E i ai foi agavaʻa mea e fausia ai soʻo se teuteuga. O se lapoʻa faʻaopopo o le mafai lea ona e faʻatulagaina oe e oe lava ia. Lalo o le a matou auiliiliina mai taʻitasi ia latou auiliiliga.

  1. Wood. O se masani taimi ma o le sili ona sailia-i mea i luga o le taualuga fausia maketi. Ole numera tele o ona penefiti e le naʻo le lalelei poʻo le agalelei ile siʻosiʻomaga. Natura, saogalemu ma matua faigofie e faʻapipiʻi mea e sili ona lauiloa mo umukuka. E masani ona avefeʻau ia konifeti mo le gaosiaina, ae o mea taʻa foʻi e maua foʻi.

Latou te manaʻomia foʻi ona faʻaopoopo ona togafitia i se vailaʻau.

Pau lava le le lelei o fafie e mafai ona mafaufauina o le tau o oloa, talu ai o le lelei e muamua. Mauoa tagata e ona latou te mananaʻo e okaina faʻalo fale e faia mai ituaiga laʻau ituaiga (mo se faʻataʻitaʻiga, merabu po o le meranti). Ona faʻagasolo lea (tinting, spraying) ma faʻapipiʻi e faia e ala i le faʻapipiʻiina o sikipi. Variants ma puʻupuʻu utupoto e taliaina foi, lea e mafai ona faʻaleleia ma se pipiʻi faʻamau.

  1. Uamea. Mo teuteuga faʻamoemoe, o se malamalama uamea e pei o alumini e faʻaaogaina. O lona lauiloa e mafua mai i aso nei manaʻoga mo fou maeʻa mea, faʻapea foi ma lona talafeagai i nisi ituaiga sitaili. Maualuga-tekonolosi poʻo alamanuia sitaili totonu e le maeʻa aunoa ma nei teuteuina faʻalava. I se faʻaopopoga, o fausaga e teuteuina i molī e sili ona taugata e faʻamamafa lelei ai le aoga o vaega o le potu.

O le potumoe o le sili filifiliga mo le faʻavasegaina o sea teuteuga.

  1. Polyurethane. E aofia ai foʻi mea faʻaonapo nei e faʻaumaina ai mea, aua ma le faʻataʻitaʻia lelei e faʻataʻitaʻi lelei ai le faʻaogaina o soʻo se elemeni masani. E mama ma e matua taugata pe a faʻatusatusa i ituaiga muamua. O le faʻafaigofieina o le faʻaaogaina o ia mea o loʻo taʻoto i le le faʻatapulaʻaina filifiliga o soʻo se mamanu - faʻasolosolo utupoto o ituaiga eseese uma ma lanu o le a faʻatuatuaina faʻailoa atu le fausaga o le manaʻoga ufiufi. O oloa e faia mai ai e susu-teteʻe ma anagata, faʻatasi ai ma latou e faigofie ona faʻapipiʻi ma o latou lava lima.

  1. Fau tioata O le filifiliga sili ona lelei pe a manaʻomia se mataʻina talaaga otooto. E mafai ona nana le faʻatautaia o fesoʻotaʻiga, ma tuʻu ai le soʻoga o soʻoga le vaʻaia. E 'ausia lenei mea e ala i pusa faʻapipiʻi faʻapitoa. Ona faʻapipiʻiina ai lea o fusi i fusipau pe faʻapipiʻiina i luga o sikulini e tipiina e ia lava.

Faʻafefea ona filifili le filifiliga saʻo

O mea uma lava e tatau ona amanaʻia pe a filifilia ni fausaga faʻalo. Ae e te leʻi faʻatau, ia mautinoa ia e mataala i faʻailoga o le potu lava ia. O le fuafuaina mea o le maualuga o le faʻalo. Afai e maualalo i totonu o le fale, ona sili atu lea ona galo atoa e uiga i teuteuina taualuga oloa. E faʻapena foi mo avanoa vaiti ma laiti. O pou e faʻateleina ai le malosi o le tagata i le toto.

E tatau foi ona siaki le fetaui lelei o le filifiliga sitaili ma le faʻalo fale. Flamboyant baroque o le a faigata ona sologa lelei ma nei tele vaega. E le talafeagai foʻi le foloa malo mo Rococo, pe a manaʻomia meaafale faʻaaoga e manaʻomia ai ituaiga eseese o maeʻa. O utupoto e foliga mai e sili atu ona saʻo, fai lelei, e oʻo lava i tama tane totonu. O le mea masani ma le paolo masani o mea e taua sili atu i mea uma, ma le faʻafiafia e matua leai se aoga.

Tele e faʻalagolago i le paketi faʻatulagaina e fausia ai le manaʻoga tisaini. Faʻavae i luga o le aofaʻi o tupe, o mea sili ona lelei e filifilia. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma le utiuti o mea e maua, ua fautuaina e taofi i le faʻasolosolo ai poliuretana utupoto. Afai o le taualuga e maualuga, e leai se tasi o le a matauina le suia o le natura faʻatusa ma se sese pou.

Fuafua nuances

  1. Afai o totonu o se atunuʻu fale e tele lava laʻau laupapa, ona fautuaina lea e oka ni faʻaputuga laupapa mai laʻau. O se potu malolo ma se foliga tutusa o le a fausia ai le siosiomaga talafeagai o le mafanafana ma le mafanafana, lea o le a manaia ai le potopoto ma uo. E mafai foi ona faʻaaogaina le laupapa e teuteu ai totonu o le umukuka;
  2. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se tamaʻi fale mautotogi, e fautuaina e filifili faʻalauteleina faʻaputuga ma le paʻepaʻe. I lenei auala, o le manatu faʻatiga loto e mafai e oloa pogisa gaosia o le a 'alofia. I le taimi lava e tasi, o le avanoa o le a sili atu ona susulu, sili atu le fiafia;
  3. Rustic elemeni o le a foliga sili ona amata pe a tuʻufaʻatasia ma le sitaili filifilia. Laʻau le faʻataʻitaʻia e tuʻu faʻafefiloi lelei ma vaʻaia ma Eleni totonu mamanu;
  4. O le filifiliga ma le faʻaaogaina o mea masani mo le gaosiaina o utupoto e foliga mai o se manumalo-malo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tasi mai le meaafale seti na faia;
  5. O teuteuga o potumoe i le potu pito i luga e foliga matagofie. E oʻo lava i luga o le taualuga e le tutusa o le a taʻuamiotonuina i lenei tulaga;
  6. O le sili atu agavaʻa foliga mai o le kiona-paʻepaʻe lomiga o fausaga fausaga. Talu ai e mafai ona valivali, e fetaui ma soʻo se teuteuga lanu, e talafeagai i totonu o aso nei totonu;
  7. O loʻo i ai faʻataʻitaʻiga o le teuteuina o le faletaele i fausaga o faalo. O sulufaʻi i le taulaga e le talafeagai mo na solaʻaga, ae o le faletaele i totonu o le atunuʻu fale e faʻamalosia ai le faʻataʻitaʻi i soʻo se auala. I lenei tulaga, oe tatau ona manatuaina e uiga i le susu-teteʻe impregnation ina ia le fafagaina fafie muamua o le taimi. Talu ai nei, mo ia faʻamoemoe e faʻaaoga ai mea - polyurethane.

Mamanu mamanu

Teuteuina faʻalo faʻalava i totonu e mafai ona teuteuina i le tofo, o le mea taua o le filifili i se sitaili talafeagai. O ituaiga sitaili mo le sili atu o le fealofani o le faaaogaina o tautau oloa e iloga:

Faiga masani

O se tasi o filifiliga sili ona lelei mo nei faʻamoemoe. E fiafia le au mamanu e faʻamamafaina totonu mauoa ma mea teuteuina i luga o le taualuga. O lenei e sili atu ona tuʻua ese meaafale taugata ma fola laupapa masani.

O le lanu uliuli o laʻau laupapa e fetaui lelei ma le faʻalo malamalama.

A faʻatapulaʻa le paketi, e taua le liliu atu i le polyurethane, ia e faʻataʻitaʻi lelei atoa i luga luga ole laiga. Matagofie vaneina mafai ona fai mai tele e uiga i le tulaga o tagata e ona.

Aso nei

O se sili atu paketi filifiliga, talu ai e faʻatagaina le faʻaaogaina fua o faʻafoliga oloa. O pou faʻalo i totonu e fai i totonu o se lanu susulu e leai ni laʻau masani. Ona faʻapipiʻi moli sone e tineia le aoga vaega. O la latou numera o i le alofa mutimutivale o e ona.

Faiga Victoria

O le matagofie totonu o lenei sitaili e sili ona faʻamamafaina e le tamaloloa ituaiga o laʻau (mumu), lea e faʻaopoopoina gaosi semi-anamua.

Provence

O le faiga Farani e palu faʻafefiloi ma le paʻepaʻe teuteu teuteu. E tusa ai ma le tala o le tupe, e faʻaaogaina laʻau masani poʻo faʻasese. O mea mulimuli e faigofie ona faʻapipiʻi i ou lava lima, talu ai e leai ni tomai faʻapitoa e manaʻomia mo le faʻapipiʻiina.

Aso nei

Maualuga-tekonolosi ma loft ua i ai nei i latou tumutumuga o lauiloa. Ina ia fausia se foliga tutusa, polyurethane poʻo alumini utupoto e faʻaaogaina. O le brickwork i totonu ma le faʻalo pupula o le a nonofo fealofani ma le uʻamea faʻamauina fausaga.

Atunuʻu

O le saua, saua faiga e faʻaalia ai na o laupapa masani, o le faʻapipiʻiina e le faigofie ona faʻataʻitaʻia. Oe manaʻomia le fesoasoani a sau uo.

Faaiuga

E mafai ma e tatau ona faʻaogaina pou faʻalelagi peʻa faʻatulagaina se fale lautele. Lenei tulaga ese mamanu elemeni mafai ona avea ma autu taua i totonu ma faʻamamafaina le faʻaaloalo o tagata e ona le fale. O fautuaga i luga atu ua lava e taumafai e faʻamaeʻaina le galuega faʻapipiʻi oe lava.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Teuteu Samoan Song 2012 (Mae 2024).