Mea taulima mai maʻa ma maʻaʻa o le sami

Pin
Send
Share
Send

Faia o fatuga eseese, teuteuga mai mea masani e le manaʻomia ni tomai poʻo ni tomai faʻapitoa: e naʻo lou manaʻomia le faʻaaogaina o faʻatonuga faigofie ma auiliili. Lalo o matou na faʻamatalaina pe faʻafefea ona faia ni ituaiga eseese o maʻa. E mafai ona faigofie uma atavali ma talosaga, ma le le masani ai fuainumera, oloa mo teuteuina puipui, meaafale. Faʻapea foi, mai le sami poʻo le tamaʻitaʻima tamaʻitaʻi, e mafai ona faigofie ona faʻafouina se tuai ata faʻamalama, tuʻusaʻo pe faia se atoa sili ona lelei moligaʻo. O mea teuteu teuteu e faigofie ona faia ma e le manaʻomia le faʻaaogaina o mea faigaluega faʻapitoa poʻo mea taugata. Ole tele o galuega taulima na talanoaina e mafai ona faia ma tamaiti ma talavou. I le taimi lava e tasi, o faʻaiuga oloa o le a le gata i ai o se le masani ai foliga, ae mafai foi ona aoga i le olaga i aso uma, faʻaaoga e atiaʻe ai le mafaufau, manatua ma lelei afi tomai i tamaiti.

Features o mea ma galuega taulima

O maʻa masani e lelei mo le faia o tufuga eseese mo tagata matutua ma tamaiti. O ia mea na faʻateleina laei teteʻe, o le mea lea, tusa lava pe a maeʻa se taimi umi, o le gaosia ata poʻo le tolu-itu foliga o le a taofia lona amataga foliga mai. E faʻafesoʻotaʻi ia maʻa, e masani ona faʻaaoga se kelu lautele o le silika. E mafai foi ona e faʻafesoʻotaʻi le tasi i le isi pe faʻapipiʻiina i latou i lalo e faʻaaoga ai le pu kelu. Pe a sauniuni maʻa mo le faʻaaogaina, o se mea e manaʻomia o lo latou faʻaititia lea. Lenei auala o le a faʻamautinoa lelei pipiʻi o le laualuga o mea i soʻo se substrate. E fautuaina e faʻaoga acrylic paints, nail polishes ma lagonaina-tip pene e fai ma mea valivali mo maʻa. A faʻalelei ma varnish, gouache mafai ona toʻesea vaega. O le faʻagasologa mulimuli o maʻa masani e mafai ona faia i le malamalama varnish poʻo le gaʻo (pe a fai o le maʻa e leʻi valiina pe faʻapipiʻi luga).

    

O a maa e faʻaaoga

O maʻa lauiloa ituaiga o maʻa e faʻaaoga mo mea taulima o maʻa maʻa ma vaitafe. E faigofie e tagata matutua ma tamaiti ona pikiina i taimi o tuʻuaga o le taumafanafana pe a o savali i luga o auvai o le vaitafe poʻo le sami i soʻo se isi taimi o le tausaga. Ona o le faifai pea o le aafia i le vai, latou i ai o se mama lapotopoto foliga, o se lamolemole luga. O le maualalo porosity o maa faʻamautinoaina maualuga-lelei pipiʻi i le maʻa luga o soʻo se varnishes ma vali. Toetoe lava maa mafolafola ma e oo lava foliga: lapoa, liʻo, e manatu lelei mo le galuega. Ae faʻapena foi mai volumetric maa e mafai ona e faia le sili ona moni galuega taulima i le tulaga o manu eseese ma faʻatusa.

Glass "maa" (ma fetaui lelei pe o ni foliga le masani ai) ma pepelo maa e mafai ona faʻaaogaina o ni mea faʻaopoopo. O faʻataʻitaʻiga o maʻa masani o loʻo faʻatau atu i faleoloa tuulima i lanu eseese ma foliga.

Faʻavae i luga o maʻa

E mafai ona e faia se teuteuga faigofie ma vave o ia mea masani e pei o maʻamaʻa e faʻaaoga ai napkin masani. Decoupage e faʻataunuʻuina vave ma faigofie, faʻatagaina oe e maua se tu teuteuga mo lou fale. Mo galuega, e fautuaina e faʻaaoga maa ma le laʻititi porosity ma le tasi lamolemole itu. Ma le isi, oe o le a manaʻomia papaʻe acrylic vali, PVA, o se mafolafola lautele palasi. O le galuega lava ia o loʻo faʻatinoina i ou lava lima i se ituaiga vasega:

  1. O le maʻa ua faʻaletonuina (ma le acetone poʻo le faʻamamaina o le faʻamamaina o fao), ona ufiufi ai lea i le omomi i le vali paʻepaʻe acrylic.
  2. O se ie ma se lanu lanu e vavae ese mai le solosolo (papaʻe napkin ie e le faʻaaogaina). O se ata talafeagai poʻo se elemene e tipiina i le tele o le maʻaʻaʻa.
  3. PVA ua faʻavaivaia i le vai (i le fua faʻatatau o le 2 i le 1). O le fasi vaega na solosolo e faʻapipiʻi i le maʻa.
  4. O se lautele, mafiafia pulumu ua fufui i totonu o diluʻu PVA, ona o le solosolo na ufiufi ma lenei kelu. E tatau ona e faʻapipiina i le tuleia o gaioiga ina ia aua neʻi toe suia.
  5. A maeʻa ona faʻamago le kelu, ona ufiufi lea o le tamaʻamaʻa i le varnish leai se lanu.

    

Tusi maʻa

O leisi auala e teuteuina ai vai maʻa maʻa o le valiina lea o latou. O le galuega e fautuaina e faia i le faʻaaogaina o acrylic vali: latou vave mago, aua le faʻasusu pe a puipuia le vaʻa ma varnish. E mafai ona e tusia ni ata i luga o maʻa: sasa, togitogi, curls. Ina ia fausia ni mea faigofie a tamaiti, e mafai ona e filifilia ni mafuaʻaga e le masani ai, mo se faʻataʻitaʻiga, fai avenga ia:

  • ma iniseti eseese (butterfly, ladybirds, beetles);
  • i lanu nuanua (mo le suʻesuʻeina o lanu);
  • i le tulaga o paneta;
  • i le tulaga o fale faafagogo-tala fale ma o latou tagata (faifeau, unicorn, tagata, elf);
  • ma laau eseese;
  • ma meaola (mo se faʻataʻitaʻiga, togavao, meaola, sami).

O vali e mafai ona faia i luga o maamaa (leai se faʻavae) poʻo luga o le paʻepaʻe amataga. Aoina ma ata i papaʻe vali, faia i le tutusa (pe latalata i le mafai i le lanu) efuefu-enaena maʻa, foliga sili ona matagofie.

    

Panels ma atavali

Mai ni maamaa faigofie, faʻapea foʻi ma faʻataʻitaʻiga o maʻa taua ma taua tele, e mafai ona e faia ni atavali ofoofogia i ou lava lima. O le galuega e mafai ona faʻatinoina faʻaaoga ai tekonolosi eseese: faʻaaogaina o le tasi-lanu talaʻaga, o se saunia ata. O vasega aliʻi o loʻo mulimuli mai e lelei atoatoa mo le fausiaina o se mea teuteu faapena.

  • Lisi o le laulau "Aquarium".

O le alititai ma ona tagata o loʻo tusia i luga o se laupepa pepa malo. O maamaa ma atigi e faʻapipiʻiina i lalo ma se kelu fana.

  • Silhouette ata.

O se tamai laupepa o lapisi e ufiufi i le amataga. O se silhouette e tusia i ona luga ma se penitala (matua faʻaeteete). O maʻa eseese e faʻapipiʻi totonu o lenei ata. I lenei auala, oe mafai ona faia ata i le tulaga o laʻau, fale, fugalaʻau, manu.

  • Atavali ma le lanu lanu.

O le maeʻa ata o loʻo lolomiina i luga o pepa malo - o se taulaga, o se laufanua. O maʻa faʻataʻitaʻi i lanu eseʻese e faʻaaoga mo le galuega. O maʻa ua faʻapipiʻiina i luga o elemeni ma lanu tutusa (lanumeamata poʻo le samasama i luga o laʻau, enaena i luga o le eleele).

    

Mea teuteu

Faʻatasi ma maʻa matagofie o le sami poʻo le vaitafe, e mafai ona e teuteuina soʻo se meaafale. O aitia o aitia ma fautuaga e mafai ona faʻaaogaina e teuteu ai a oe lava mea:

  • Vase.

E mafai ona faʻapipiʻi atoa le ipu i tamaʻi maʻa poʻo ni mea teuteu foliga e mafai ona faʻataʻatia mai maʻa i luga o le tuʻuga, ma mafai ona faia ni fasipepa volumetric.

  • Faavaa o ata

E fautuaina e faʻaoga maa 'eseʻese o ituaiga eseese ma lanu mo galuega. E le gata i lea, e mafai ona e faʻapipiʻi luga o le faʻavaʻa ma fetu matutu poʻo atigi masani.

  • Lamepa.

O le vae moli (poʻo le pito i lalo o le tulaga) mafai ona faʻapipiʻi ma maʻa eseese. Moni, o lenei filifiliga e sili talafeagai mo laulau lamepa i taupe, beige po o lanu kofe.

  • Uati

Faatasi ai ma le fesoasoani a maʻa, e mafai ona e faigofie faʻafouina le uati faʻavaʻa. Ina ia faia lenei mea, maʻa eseese o lapopoa eseese e tatau ona faʻapipiʻi faataamilo i le taamilosaga (poʻo le liʻo). O le faʻapipiʻi mata o le sami o le a fesoasoani e faia sea matamata "sami".

  • Tuugalamepa.

E le gata e mafai ona e faʻapipiʻi luga le tuugalamepa tuai (i le foliga o le pusa faatafafa), ae faʻapea foi ona fausia se lamepa matagofie fou mai se ipu tioata lautele, afa-lita. Maʻa e tatau ona tuu i lalo o le vaʻa, sasaʻa vai. Tuu se moligaʻo laupapa i luga.

Kapeti ma tagata e faʻaaogaina le umukuka

I le faʻaaogaina o tamai maʻa maʻa, e faigofie lava ona faia e le gata i aʻoaʻoga poʻo mea teuteu manaia, ae o oloa aoga foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o palatini e avea ma faʻavae, e faʻafaigofie ona faia ofu mafanafana mafanafana. O le galuega o loʻo faʻatinoina e tusa ma le vasega aʻoaʻoga lenei:

  1. O le Plywood e tipiina i totonu o tamaʻi sikuea.
  2. O maʻa e tusa lona tutusa ma le mafiafia o loʻo faʻapipiʻiina i fasi laupapa laupapa.
  3. O le avanoa gaogao i le va o maʻa ua tumu i epoxy.

E le gata i lea, o kapeti sili ona matagofie mo le alatele ma fale taele e maua mai i maʻa. E talafeagai foi mo le faʻaaogaina i tapu taele, saunas. Oe mafai ona faia latou ia oe pei o nei:

  1. Kelu faʻamaʻaʻa na paʻu muamua i le acetone poʻo le ava i luga o le paʻu tuai. Mo galuega, o se lautele lautele silika kelu po o kelu fana e talafeagai.
  2. Oomi lelei pito o le kapeta ma kelu silika (mo faʻaopoopoga faʻamau o maa).
  3. Tuu le kelu e faamaʻaʻa. A manaʻomia, liligi sina tamaʻi kelu ma le epoxy i le va o maʻa. Poʻo le "faʻamau" o elemene i le tile tile.

Mo le gaosia o se kapeta i le auala savali poʻo le potu, e faʻatagaina ona faʻaaoga se kapeta. Ae a uma ona faʻapipiʻi ia maʻa, ona pito e tatau ona togafitia i le kelu.

Mea teuteu o le togalaau

Maʻa tetele e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo teuteuga fale, ae faʻapena foi mo teuteuina o togalaʻau. O aitia e sili ona manaia mo le faʻaleleia o le laufanua e aofia ai:

  • Faʻatulagaina auala.

O le auala savali e mafai ona fausia atoa o maʻamaʻaa, pe faʻaaogaina e faʻatulaga ai se auala savali sima.

  • Faʻapipiʻiina o le vaipuna.

Mo lenei galuega, o loʻo faʻaaogaina ai ni maʻa tetele, i le ogatotonu e vili ai se pu. Ona latou faʻamau i le tasi ma le isi (maitauina le fetaui lelei o pu i elemeni taʻitasi). A maeʻa le fesoʻotaʻiga i le pamu, e faʻataunuʻuina le faʻapipiʻiina.

  • Faʻamago faʻamago.

O se "trickle" sili ona matagofie e mafai ona faia mai maamaʻa o ituaiga eseese, lea e folasia i totonu o se lua papau.

  • Teuteuga o moega fugalaau.

O maamaa lanu (pe, mo se faʻataʻitaʻiga, papaʻe ma le rose quartz) e faʻaaogaina e teuteuina ai fugalaʻau. O faʻamaʻa e tuʻu i le va o laʻau tot plants, vao. O le lelei o lenei teuteuga o le faʻaopoopo puipuiga vao.

  • Faia o faʻatusa.

Surreal teuteu togalaʻau mafai faʻalauteleina soʻo se eria i le atunuʻu pe latalata i se atunuʻu fale. O maʻa tetele ma tamaʻi maa e faʻaaoga e fausia ai ni maʻa uiga ese. E masani ona faʻataʻatitia ma se solo poʻo se faʻamau faʻatasi ma le kelu.

Maʻa vaneina ma togitogia

O le faia o maʻa teuteuina i le vaneina ma le togitogiaina o se galuega faigata tele, ae fai lava si mafai. Mo le fausiaina o meataulima oe o le a manaʻomia: o se faʻapitoa tipiina ma maʻa faʻapipiʻi ma olo laiti-liʻo, meafaigaluega puipuia (tioata, ufimata, totini lima), solo, vai, lagonaina-pito peni. O le gaosiaina o oloa e faia e tusa ai ma le vasega aʻoaʻo atu i lalo:

  1. O se faʻataʻitaʻiga e tusia i luga o le maʻa, lea ua faʻasuaʻavaina i le ava malosi, ma se peni ootia.
  2. Faatasi ai ma le fesoasoani a se togitogi, ua tipi ese le mamanu.
  3. O le iʻuga o le efuefu e fufuluina i le vai, o le maʻa e faʻamago pe soloiesea mago.
  4. O le maʻa ua faʻalelei (ia faʻalelei ia, pe a manaʻomia).
  5. Ona olo lea o le maʻa i le wax poʻo le varnished.

I luga o maʻa porous, e sili atu le faʻataʻitaʻi le tusia ma se peni-lagona pene, ae o penivali vali. E le gata i lea, o le filifiliga o mea faʻapipiʻi mo le togitogi e tatau ona faia faʻavae i luga o uiga o le maʻa: lona tele, faʻavaivai, fausaga.

    

Teuteuina o fugalaʻau i maʻa iliʻila

O se masani fagu fugalaʻau palasitika mafai ona liua i se moni galuega o faatufugaga faʻaaogaina vai poʻo tamai 'iliʻili. Oe mafai ona aoao atili e uiga i lenei suiga i le vasega aʻoaʻoga lenei:

  1. Faʻaʻatoa le oneone i le palasitika i le sanipepa paʻu lelei.
  2. Mo le faʻapipiʻiina, filifili le tamai maʻaa ma le paolo e tasi (mo se faʻataʻitaʻiga, efuefu, kofe poʻo le sinasina-paʻepaʻe).
  3. O le fugalaʻau e ufiufi atoa i maamaʻa. Maʻa faʻamau e faʻamau i se kelu fana.
  4. A faʻamaʻa le kelu, e mafai ona amata ona e valiina maʻaʻa. E mafai ona avea ma se ata o se faʻataʻitaʻiga, se silhouette. Acrylic vali e faʻaaogaina mo galuega.
  5. A maeʻa le vali, ona faʻamamaina lea o le oloa maeʻa i se varnish varnish.

E mafai ona faʻafaigofieina le galuega i le faʻaaogaina o maʻa eseese ma lanu. Ae le tatau ona lapopoʻa pe lapoʻa.

Manatu mo le sogasoga ma tamaiti

O tamaiti uma o le a fiafia e galulue ma maʻa ma fausiaina le masani ai oloa, talu ai o ia mea e seasea faʻaaogaina mo fatufatuga. Faʻatasi ma lau tama, e mafai ona e faia mea nei mai mea maʻamaʻa:

  • Talosaga.

I le muamua valiina o maʻa i lanu eseʻese, e mafai ona e faia appliqués i le tulaga o anufe, butterflies, fugalaʻau.

  • Faʻamatalaga volumetric.

O se rane faigofie e mafai ona faia mai se pea tamaʻi tamaʻi tamaʻi ili ma se tasi lapoʻa. E le gata i lea, o le tosoina atu o tamaloloa i luga o maʻa lapopoʻa ma faapipii o latou lauulu mai i latou lalaga filo ia i latou, e mafai ona e maua ai ni maʻa pepe.

  • Teuteuga i totonu

E ala i le valiina o maamaa i lanumeamata ma piniki, lanu samasama, oe mafai ona faia matagofie cacti. E fautuaina e tuʻu i totonu o se fugalaʻau. E le gata i lea, o le faʻataʻamiloina o nai maamaa lata ane ma faia se faʻataʻitaʻiga lautele luga ia latou, e mafai ona e faia se teuteuga manaia mo le laulau i le tulaga o se maʻa "paso".

    

Faaiuga

O le galuega i le gaosiga o tufuga eseʻese mai maʻa e itiiti se taimi e alu ai, ma o faʻaiuga o oloa e foliga mai e le gata i le le masani ai, ae e matua faʻatauaina foi. E mafai ona na tusia i luga o maʻa pe faʻaaoga e avea ma faʻavae mo le faʻaitiitia o tino. Volumetric ata o maʻa eseese e foliga mai e le masani ai. Ma afai e te muamua valiina le maamaa i lanu susulu, o le a le faigata ona faia se mea malie malie. I se faʻaopopoga i ni maamaa maʻamaʻa teuteuina, o tufuga ma se tisaini avanoa e mafai ona fausiaina asoa o asoa poʻo ni faʻavae faʻavaeina mo le fale. I le avea ai o se mea taua aoga mo le fale, faʻapitoa faʻapitoa mo ulo fugalaʻau, mo ipu vevela, kapeti mafai ona faia. Uma tagata matutua ma tamaiti o le a fiafia i le faia o galuega taulima. E naʻo lou manaʻomia le sailia o se manaia vasega vasega, saunia mea talafeagai, mea faigaluega ma mulimuli i faʻatonuga faʻamatalaina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: EXPORTS 3: Tracing Carbon Flow to the Deep Sea Samoan Ulutala - VOS 7-7 (Mae 2024).