Poloketi o fale 8 i le 8 mita

Pin
Send
Share
Send

O le fale e 8 mita le umi ae 8 mita le lautele ma maopoopo. Ae mo le aoga ma le mafanafana o le lua-fogafale fale 8 × 8 m ua lava. O le fale e naʻo le laʻititi - e tele le avanoa i totonu mo le fuafuaina o fale, aemaise pe a fai o le fale e sili atu ma le tasi le foloa. O le ata i totonu o le fale e faʻaavanoaina mo le tuʻufaʻatasia o potu, ae le tatau ona le lava le avanoa mo se aiga e 4-5 tagata. O le lua-tala faʻamatalaga mafai ona tuʻuina vaevaeina i 2 sone: toaga ma mo faʻafiafiaga. O le foloa muamua e faʻaavanoaina mo le mauaina o malo, kuka, faʻafiafiaga gaioiga. I le lona lua latou malolo ma momoe. Fale ma le faʻavae o le 64 sq. o loʻo avanoa foi ma potu faʻaalu, terraces ma i se faigofie tasi-tala faʻamatalaga. O se mautu faʻavae tuʻua le avanoa e fausia ai se isi foloa.

Vala o fale 8 i le 8

E tusa ai ma le aofaʻi o nofoaga, e mafai ona faʻatusatusa ia fale i fale tetele e tolu, fa ma le lima potu. Faatasi ai ma se agavaʻa faʻatulagaina, o totonu avanoa o le a sili atu lapoʻa. I le 8 i le 8 fale, o loʻo iai le avanoa mo le tele o faletaele, lua potumoe, o se potu malolo tele ma se umukuka / potu 'ai. A o fausiaina na fale, oe manaʻomia le vaʻaia o le malosi o le faʻavae. O se faʻavae mautu o le a faʻatagaina le fausiaina o foloa. E masani ona fau e tagata se fale i luga ole paketi ona manaʻo lea e faʻaliliu ile fale tele ma taugata. O le ata o fale 8 i le 8 m e faʻamatalaina e le ituaiga tutusa: o le foloa muamua e faʻapolopoloina mo le potu malolo, ala savali, faletaele ma le umukuka, lona lua mo le tasi pe lua potumoe. O le falealuga o loʻo faʻafouina ma faʻaaoga o seisi potu poʻo le potualuga. E mafai ona e malo ile nofoaga ile tuʻufaʻatasia o potu. O le hall e masani ona tuʻufaʻatasia ma le umukuka, a o faʻaleleia le ata o potu ia e lua.

Tulafono mo le nofoaga o le fale i luga o le 'upega tafaʻilagi

O se fale e nonofo ai e tatau ona i ai i le mamao o le itiiti ifo i le 3 mita mai le laina mumu o le ala ma le itiiti ifo i le 5 mita mai le laina mumu o auala. O le mamao i le va o fale i itu faafeagai o le auala auala e tatau ona 6 i le 15 mita. Afai o fale e faia i mea e le susunuina, ona lava lea o le mamao e 6-mita, ma afai e fausia uma fale e lua e faʻaaoga ai le tele o fafie, ona tusa lea ma le 15 mita e manaʻomia. O le laʻititi faʻatagaina le va mai le fale i le tuaoi o le isi fanua o le 3 m. I le va o le fale e nonofo ai ma le fale taele / lelei / faʻapipiʻiina, o loʻo i ai le avanoa e le itiiti ifo i le 8 mita. tulimanu e tuʻu ai le tele avanoa mo le lotoa pe a mafai. Peitai, tele faalagolago i le eria o fanua fanua. O le laʻititi, o le latalata i le pito e te manaʻomia e tuʻu ai le fale.

Le filifiliga o mea mo le fausiaina

O fale laupapa e manatu e sili ona taʻutaʻua. Latou te fiafia i fafo, ma i totonu o na fale e masani ona i ai se manogi lelei. O le fale e mafai lava ona fausia mai laupapa lapopoʻa. Peitaʻi, o nei filifiliga uma e faʻailoa mai e le maualalo o le saogalemu o le afi. O mea e masani ona faʻaaogaina mo le fausiaina o fale tumaoti o le piliki. Ole filifiliga masani lea. Fausiaina fausiaina, ma le sao tekonolosi masonry, e mafai ona tu mo seneturi. O lenei mea faigofie e faʻaavanoa ai avanoa mo potu faʻapitoa. Afai o faʻamalosia sima panels ua faʻaaogaina o se fausiaina mea, lea i fafo o le fale o le a le mafaamatalaina. I le taimi o le fausiaina, mama sima poloka mafai foi ona faʻaaogaina. O nisi fesoasoani o lenei mea e mafai ona faʻaititia ai le tau o le poloketi. I lenei tulaga, e taua le faʻamamafaina poloka poloka. O isi ituaiga poloka sima mama o ni poloka poloka ma poloka sima.

Lelei ma le lelei o mea laupapa

Faʻatasi ai ma mea laupapa, e taua le faʻamamafaina:

  • laupapa sawn;
  • fuafuaina;
  • faʻapipiʻi

O le laupapa sawn mafai ona faʻaopoopoina gaioiga ma o lea calibrated i le lautele, faia faʻalaugatasi o luga. E le taugata. O le le lelei o mea faigaluega o le masani ai lea i le taua, o le ono maua o le vai e tafe i totonu o faʻamaʻi, ma le taimi tele e manaʻomia mo le faʻagalueina. O le lelei o le fuafuaina laupapa o le faasaoina o le uluai foliga, malosiaga, tetee atu i le la, fesuiaiga o le vevela, susu tetee, vevela-insulate uiga. E i ai foi le faʻaletonu, faʻaalia i le ono shrinkage o le fale e oʻo atu i le 15 cm ma le agaʻi atu i le fausiaina avanoa ona o le liliuese. O laupapa laminated faʻapipiʻi o loʻo i ai le maualuga malosi. E iloga i le leai o shrinkage, deformation ma mago fafo. O ia mea o loʻo i ai le sili ona lelei susu mea, lea puipuia le atinaʻeina o le pala faʻagaioiga. O mea le lelei o loʻo faʻaalia mai i ni avanoa laiti mo le faʻasalalauina o le ea ma le taugata tele.

Lelei ma le lelei o le fausiaina piliki

Mo le fausiaina o fale piliki, keramika ma silicate e masani ona faʻaaogaina. O le ituaiga muamua e faʻalelei le siʻosiʻomaga ma mafiafia. I le fausiaina, e taua foi mo lona vevela conductivity ma vai tetee. O lenei mea o loʻo i ai le porosity e faʻatagaina ai ona tuʻuina atu i luga mea lelei. E tatau foʻi ona maitau le teteʻe mai o le maʻa o le keramika. O se tasi o mea le lelei o le faʻaletonu o foliga o ni oloa. E le o taimi uma e maitauina ai tuʻiga eseʻese ma e faigata ai ona faʻataʻoto lenei mea. E iai foʻi maʻa maʻa e ono iai pea ile piliki. Sand lime brick o se mea lelei siosiomaga. E fetaui ma toetoe lava o soʻo se masini sima. O piliki silicate e faʻatagaina le tele o meatotino lelei. O elemeni taʻitasi e faʻaalia i le geometry atoatoa. O mea e i ai le maualuga faʻamalosi malosi, malulu tetee, lelei faʻaʻesega leo. Ae ui i lea, e sili atu le mamafa nai lo keramika, o lea o le a manaʻomia ai se faʻavae malosi atu o le a manaʻomia. Silicate mea e le faʻapalepale lelei vevela maualuga.

Sand-lime brick o se mea manaia tele, ae o le ceramic version e tele atu lona tele e uiga i faʻamatalaga teuteu.

Lelei ma le lelei o fale faʻavae

O nei fale o se paketi filifiliga faʻatusatusa i piliki. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o nei fale e mafai ona faʻaititia tele ma fesuisuiaʻi. O le maeʻa galuega amata vave i le maeʻa ai o le fausiaina. O fale faʻavaʻa e tumau lelei le vevela. I se faʻaopopoga, o sea fale e mafai ona fausia uma i le taumafanafana ma le taumalulu. E i ai le avanoa e sefe ai luga o le faʻavae, aua o se faʻavae ma se maualuga gafatia gafatia e le manaʻomia. O le fausiaina o se fausaga fausaga e vave. O se fale o 8 × 8 m mafai ona fausia i ni nai masina (aofia ai ma le faʻamaeʻaina). Le lelei le faʻamamaina leo o le le lava o fausaga fale. Monolithic, piliki ma poloka fale e sili atu i lenei tulaga. O le tulaga matautia tatau foi ona maitauina i le tulaga o le faʻaaogaina o mea maualalo lelei. E faʻaaoga uma i le maeʻa o le fausaga ma le lamatiaga i le tagata faigaluega i le taimi o le fausiaina.

O le a le ituaiga faʻavae e filifili ai

O ituaiga autu o faʻavae:

  • lipine;
  • laupapa;
  • faaputuga;
  • pou;
  • opeopea

E faʻamoemoe lava i mea fau fale e faʻaoga e fausia ai le fale ma uiga o le palapala. O le fasi pepa faʻafetaui lelei atoatoa ma mamafa avega (mamafa pa ma fola latalata i le fale). E faʻaoga lea i se ituaiga faʻavae ua faʻamamaina. O se piliki poʻo se maʻa fale ma fuataga o le 8 i le 8 m e mafai ona fauina i luga o na ituaiga. O se papau faavae e vaivai ma e faʻaaogaina mo le fausiaina o mama laupapa fausia. I se tasi itu, o le slab faʻavae e lautele. E faʻatatau ile toetoe lava o ituaiga eleele ma soʻo se loloto o le eleele. O se faʻavaʻa, laupapa ma fale piliki e mafai ona fausia i luga o lenei faʻavae. Ae peitai, o tau o le a maualuga. E taua le maitauina o le lelei o faʻavae faʻavae. Talu ai o le sili lea faʻatuatuaina ituaiga o faʻavae, ua faʻaaogaina ai i luga o le eleele mautu. Mo le fausiaina o fale maualalo o le atunuʻu, o faʻavae i luga o faʻasavili faʻapipiʻi e masani ona faʻaaogaina.

Numera o fogafale ma faʻatulagaina o le fale

O le telē o le 8 i le 8 mita e faʻatagaina ai le fale e tu i luga o se tamaʻi fasi fanua, ae o loʻo maua ai se nofo lelei i totonu. O le aofaʻi o foloa e masani ona filifilia i le va o le tasi ma le lua. E le gata i lea, o le filifiliga lona lua e mafai ona faʻatinoina i ni auala eseese: o le a avea ma se fale ma le lona lua fogafale ma se tamai falealuga, poʻo ma se avanoa lautele potu. Pe a fuafuaina se fale, oe tatau ona mafaufau e uiga i le faʻaaogaina o le tuaʻoi teritori - o se sili lelei nofoaga mo terraces ma taumafanafana laufanua. Fuafuaina totonu o se fale o se faigata ma faigata faʻagasologa. E taua le faia o le filifiliga saʻo e uiga i le aofaʻi o potu moe, le tele o le alasavali, faʻatulagaina o le foloa lalo. E aoga le iloiloina o filifiliga mo le tuʻufaʻatasia o potu faʻatatau i le tasi. O se uiga faʻamalosia o fale tumaʻoti uma o se potu malolo avanoa. O nei itu uma e manaʻomia ona tuʻufaʻatasia i le faʻatasi fofo.

Fale fogafalelua

O le fale i luga o fola e 2 o se sili lelei filifiliga mo le sefeina o le eria o le 'upega tafaʻilagi. Lenei o le a faʻatagaina ai oe e fausiaina ma faʻatulagaina tamaʻi fale i ona luga. O le maualuga 3-mita faʻalo maualuga mafai ona lafoa ae fiafia i le 2.8-mita tasi. I totonu o se fale fogafalelua, o lenei o le a sefe ai le malosiaga mo le faʻamafanafana. Fale i luga o fola e 2 ma faʻataʻitaʻiga 8 × 8 mita ma se taualuga ma sina malifa e fuafua faʻamoemoeina pe o le a avea ma se fale nofomau, o se fale mo nofo tumau poʻo se vaitau filifiliga. O le lelei faʻatulagaina o se fale fogafale lua-fola fale faʻauigaina o le i ai i le fogafale muamua: o se potu malolo tuʻufaʻatasia ma le faitotoʻa fale, o se umukuka tuaoi lenei avanoa, o se potu potu ma se tasi pe lua faletaele. O le fogafale lona lua o se nofoaga mo se potumoe tele ma sina aʻoga laʻititi. I tafatafa o sitepu o le hall ma le isi potumoe / faletaele. I le fogafale lona lua, e manaʻomia le i ai o le 1 i le 3 poletini.

Fale nofo

O le faʻatulagaina o le tasi-fogafale fale fua 8 × 8 m tatau ona amanaʻia le aofaʻi o tamaiti i le aiga. Afai e toʻalua ia, ona tasi lea o le potu tele poʻo le lua laʻititi e mafai ona tuʻuina atu mo latou. Tasi filifiliga o lua potumoe, tasi mo tagata matutua ma le tasi mo tamaiti. Potu e faia multifunctional: ma laulau ma afeafe. Le maualalo fautuaina fola avanoa mo tagata matutua o 12 sq. m, ma le faʻamalama e tasi. O le potu mo tamaiti e faia teisi tele ma sili atu ma faʻamalama e lua. Mo le potu malolo, 20 sikuea mita e lava. E sili atu le tuʻu o le auala savali, umukuka, faletaele ma faleuila ile 14-16 sikuea mita. m. O le umukuka e tatau ona vaeluaina se nofoaga latalata i le faitotoʻa. E fautuaina le faia o ni auala i fafo atu i isi potu e mafai ai mai se tamai auala savali. Afai e mafai, o potu moe uma e tu i itu itu. E i ai le isi filifiliga lelei faʻatulagaina, lea e aofia ai le i ai o le tasi potumoe ma se potu ma le potu i tua atu o le vaeluaga.

Fale ma le falealuga

O le filifiliga sili ona taatele o se fale ma se afeafe pei o le fogafalelua. O luma ma tua o le fale e mafai ona faia ese mai le tasi ma le isi pe a mafai. O se aofaʻiga o avanoa avanoa e masani lava ona faʻasoaina i lalo o le taualuga o le falealuga. Chimneys o le a teuteuina le taualuga i se tifato tifato. I luga o le fogafale muamua o le sikuea fale ma le falealuga, o se faitotoʻa ulufale ma se ofu, o se umukuka ma se tamaʻi faʻaopopoga pei o se potu teuoloa ma se potu malolo tele potu e tatau ona faʻatulagaina. Afai e te fuafua e tuʻuina atu potu e lua, o le tasi o ia potu e faia i le fogafale eleele ma ua fuafuaina ina ia mafai ai ona talia malo. E sili atu le fausiaina o le faasitepu e alu ai luga i luga ae le o le auala savali, ae i le potu malolo. E tele potu e tatau ona faʻasoa i luga ole foloa. O le muamua o latou o se potumoe tele faʻatasi ma se ofisa. E tatau foi ona e faia se vasega pepe. O le fogafalealuga o le fale o le nofoaga saʻo lea mo se potu faʻamalositino.

Fale ma se faʻaopoopoga

O se fale ma se sikuea faʻatulagaina o le a le faʻalavelave i mea faʻapipiʻi pei o terraces ma veranda. Ole auala masani lea e faʻalautele ai le nofoaga e nonofo ai. O iina e mafai ona malolo ai, faʻaalu taimi i aso mafanafana, faʻatulagaina se faleteuoloa pe na o le tuʻuina o ni aitema. O nofoaafi e matala, tapunia, ma mafai ona fetuʻunaʻi ma fausaga e seʻe ai. O le glazed version o se atoa potu faʻaopoopoina ma le faʻamoemoe tele, faʻapitoa mo faʻafiafiaga. E mafai ona e sefeina le tupe i le faʻamafanafanaina o le nofoaafi. Tele fale ae i ai se matala pe tapunia veranda i le atoa atoa o le puipui. E faigofie ona vaai faalemafaufau i ai pe a fuafuaina se fale. O le faletaavale e tatau ona tu latalata i le fale nofomau. O le mea e sili ai, e i ai lona faʻavae faʻavae ma le fale. Ole isi lea mafuaʻaga e mafaufau ai i filifiliga uma e mafai ona fai mo faʻalautelega ile laiga o le mamanuina o se fale ma teritori.

E i ai ni tele sili atu manaia filifiliga mo faʻalautelega:

  1. Fale vevela I le malulu o le tau, o le a mafai ona vave ave fualaʻau poʻo fualaʻau mai se tapunia togalaʻau.
  2. O le greenhouse o se sili ona manaia filifiliga. I se faʻaopopoga i laʻau, e mafai ona faʻatumuina i meaafale. O le iʻuga o se potu matagofie ma muamua e iai ma le malamalama masani.

Vaega o le teuina o potu i totonu o le fale

I le tulaga o le foloa muamua, e taua le tuʻufaʻatasia o potu i le avanoa e tasi. O le alasavali ma potu teu ofu e faia i le tasi potu. O le umukuka e sili atu ona lelei e fai i se tamaʻi fale teu oloa. O le potu malolo e manaʻomia se faasitepu e tau atu i le fogafale lona lua po o le falealuga (pe a maua). E fautuaina le tuʻuina atu o le tasi fale taele i le foloa, ma afai o le fale e tasi le fogafale, ona e manaʻomia lea o le lua i luga o le tasi (1 tuʻufaʻatasi ma le 1 faleuila). O le potumoe i luga o le muamua vasega e faia lautele, talafeagai mo le ofiina o malo. Afai e nofo se tagata matua poʻo se tagata le atoatoa i le fale, o le potu moe i le fogafale pito i lalo o le lua e tatau ona avatu ia te ia. Ole vaega lona lua e faʻatumuina e vaega faʻatulagaina ia e leʻo muamua. Lenei o le nofoaga mo malologa ma leai se pisa. O faasitepu i luga o le fogafale lona lua e tatau ona siomia e le taua tele o avanoa avanoa. E le tatau ona mamafa i se tele numera o masini.

Manaoga masani mo le faʻatulagaina o le fogafale pito i luga:

  1. Potu o tamaiti ma lavalava;
  2. Faletaele;
  3. Potu puupuu mo le teuina o aitema;
  4. Potu tele ma le poletito

Fale i ona po nei 8 i le 8

O filifiliga e mafai ona maua i faʻamaumauga o poloketi maeʻa e tele ona uiga tutusa: o le aofaʻi o potu malolo e 4-5, o le avanoa faʻaaogaina e sili atu i le 100 sikuea mita. m, o le i ai o se terasasa. E i ai filifiliga ma le fogafale lalo, o se falealuga. O se tasi o poloketi masani a le fale 8 i le 8 m e faʻaavanoaina mo le iai o se tamaʻi auala savali e faʻataʻitaʻi atu ai i se auala savali ma se sitepu i le fogafalelua. O se faletaele ua saunia i talaane o le faitotoʻa i luma. Faʻafeagai ma sitepu o se potu malolo umi umi (tusa ma le 27 sq. M). E alu o ia i le umukuka i le itu mamao o le fale mai le faitotoʻa. I le fogafale lona lua o loʻo i ai potu e lua potu. O isi lauiloa filifiliga aofia ai le leai o potu uumi, o se sitepu i luga tonu o le potu malolo, tasi / lua potumoe i luga eseese pe na o luga o le fogafale lona lua. O se faʻaaliga iloga o galuega faʻaonapo nei o le lautele o le aofaʻi o faʻamalama matala ma auala puʻupuʻu.

A filifilia se poloketi fale, muamua lava, e manaʻomia le amanaʻia o manaʻoga o tagata uma o le aiga.

Faaiuga

O se vaega o le 8 i le 8 mita e lava mo le faʻatinoina o fausaga ata. O le sikuea faʻatulagaina e alu faʻalelei i sikuea faʻatafafā, o le tele ia. Fale fuafuaina o lenei foliga e seasea o faatasi ma le saogalemu mataupu. O le faʻalavelave faigata o le filifiliga tonu lava lea o le faʻatulagaga i totonu, aua e sili atu ma le lava fesuiaʻiga. Oe o le a manaʻomia e filifili pe fia potu potumoe e te manaʻomia, ma pe e aoga le faia i luga o le fogafale eleele, faʻapea foi ma mafaufau i le tele o isi nuances. O le potu malolo e masani ona tuʻufaʻatasia ma le umukuka poʻo le auala savali. O faletaele e tuʻu i luga uma o tulaga, ma afai e le mafai lenei, ona o luga lea o le muamua. I luga o le fogafale lona lua, e taua tele le saunia o avanoa mo se potu tele ma se potu avanoa mo tamaiti. A itiiti mai e tasi le poletito e tatau ona fausia.I nisi tulaga, o le fausiaina ma le faʻaumaina e naʻo ni nai masina e alu ai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Cable Stitch Mock Neck Vest Hoodie. Pattern u0026 Tutorial DIY (Mae 2024).