Fale i totonu: 75 ata o faʻataʻitaʻiga o le ata i totonu

Pin
Send
Share
Send

O le agaifanua masani a Rusia e umi sona talaʻaga. Aʻo iai i Europa faʻamalamalamaina, na faia e le maota tupu ni mea manogi e ufiufi ai le manogi o tino e leʻi fafanoina ma maliu ai i utu, na faia e le matou tamaloa le sauniga faʻamama i vaiaso uma. O aiga uma na o atu i le faletaele e aunoa ma le toilalo i Aso Toonaʻi. Lenei aso e leʻi filifilia fua. I le Aso Sa sa manaʻomia le alu i le lotu i ona foliga mama, ma i aso o le vaiaso, sa galue ai le tagata Lusia i le afu o lona muaulu mai le tafa o ata seʻi oʻo i le tafa o ata ma faʻatali mo le Aso o Taʻele.

Mai le talaʻaga

Muamua lava, o le fale laupapa na muamua ma na vevela "i le uliuli". O le ogaumu e leʻi i ai se alaasu, o lea o le mafiafia o le pogisa na ufitia ai puipui mai totonu. O totonu o le fale taele o na taimi na tuua tele e manaʻomia, e leai se fesili o soʻo se matagofie, na o le aoga e taua. E leʻi faigofie tele le faʻataʻeleele i totonu o sea potu, ae leai lava se isi filifiliga i lena taimi. I le aluga o taimi, o fale na atili ai ona tele ma sili atu le taua. Ogaumu na amata ona faʻaauupegaina i chimneys, ma o le sauniga o le faʻasologa na atili ai ona faigata ma faʻatuputeleina i tu ma aga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i faletaʻele taʻitasi, e tusa ai ma tala faʻasolopito, sa nonofo ai se "brownie" faʻapitoa: o se faavavau eleelea fiafia i togafiti eleelea ia i latou e leʻi faʻapipiʻiina o ia i se meaalofa i le taimi.

E ui lava i le autu autu o le fale - e faʻamama le tino, tagata faʻafesoʻotaʻia i le palapala. O ata e leʻi tautau ii ma o le faia o le faʻataʻitaʻiga sa faia, lea sa manatu o se mea le mama. O le fale taele na tuʻu i fafo, e mamao mai le fale e mafai ai: i togalaau aina ma "mea papaʻu". Tulaga saogalemu mo le afi? E leai lava, pei o se fale eleelea, e le tatau ona fesoʻotaʻi le fale taele ma le fale. Utensils mai ai e leʻi aumaia i nofoaga nonofo.

O potu ausa na amata ona lauiloa i Roma anamua, o latou tagatanuʻu na vaʻaia ma le totoʻa a latou foliga vaaia. I luga o faʻatafunaga o le malo tele muamua, o toega o nei faʻalavelave na faʻasaoina, lea e talanoa i le maualuga aganuʻu a latou na faia. I Roma, o tapu taele na faʻaaoga e le gata mo le fufuluina, ae faʻapea foi mo le faia o felafolafoaʻiga ma talanoaga olaola i mataupu faaupufai ma filosofia. O fale taele ua i ai nei foliga faʻaonapo nei, ma e le laʻititi a latou galuega e fai i la latou tisaini nai lo totonu o le fale. O le fale o le a avea ma se teuteuga moni o le taumafanafana fale. O se atunuʻu fale e le maeʻa aunoa ma lenei faʻaopoopoga, matagofie i soo se itu. O le faletaele e masani ona fausia i tua o le fanua le mamao mai le nofoaga faʻafiafia: o se gazebo, o se umukuka taumafanafana, o se papakiu ma se togalaau. Ae paga lea, o le tuʻufaʻatasia o lenei fale ma isi fale i totonu o se tasi faʻalavelave e faʻasaina e tulafono faʻatonutonu e faʻatonutonu ai le laʻititi o le va i le va o fale e ana oe lava ia. O le masani taʻele e tatau ona tolu potu:

  • Potu ausa;
  • Potu malolo poʻo potu fai laei;
  • Potu taele.

I tisaini eseese, o le numera o potu e mafai ona faʻaititia pe faʻaopoopoina. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e i ai se auala tuusaʻo i se faʻatanoa vai poʻo se vaitaʻele, ona leai lea o se manaʻoga mo se taʻele (fufuluina). I le tau mafanafana e mafai ona e inu i totonu o le vai malulu, ma i le taumalulu e mafai ona e faʻatulagaina se aisa taele. I nisi taugata filifiliga, atoa vaitaʻele complexes mafai ona tu i totonu. I lenei auala, tagata e ona faʻaavanoaina se isi auala i le vevela taele. I luga o le 'upega tafaʻilagi, o le faletaele e mafai ona le gata i se fale tuʻu eseʻese, i nisi tulaga (o se tamaʻi eria), ina ia sefe ai avanoa, e faʻaauupegaina ai latou e anaina le latou sauna i le potu i lalo, i le potu pito i luga o le fale poʻo lalo. Ae e leʻi faʻaauauina le galuega, ua leva ona tapena le poloketi o le fale. Talu ai ona ua faʻavasegaina o se afi lamatiaga, e ono aoga e feutanaʻi ma polofesa. O isi taimi latou te fausia ai laʻasaga lua-fogafale faʻusaga ma se pa laʻititi, se faʻataʻitaʻiga, o se polotito, o se faleuila, o se potu piliati ma se lotoa. Mo le fausiaina o ia laʻasaga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa tisaini-tusiata. O le a ia saunia se poloketi taʻitasi. Ma o latou lava lima o loʻo latou amataina se fausiaina nofoaga mo faigofie fausaga. Ma, tatou taumafai e faʻavasega ituaiga o taʻele i luga o fata, o foliga o latou fausiaina ma masani ai mea sese e amataina teuteuina faia.

    

Eria taele

O lona faʻagaioiga faʻalagolago i le tele o le taʻele. Afai e sese le fuafuaina o le vaega o le potu, ona tatau ai lea ona faʻavevela se potu tele ausa mo se taimi umi lava, ma o le vevela o le a vave faʻaalu. A o fuafuaina le tele o le fale, muamua lava, latou o loʻo faʻataʻitaʻia e le potu ausa. O le potu e pito sili lea ona taua, o mea e totoe ua naʻo se faʻaopopoga. Mafaufau:

  • Le aofaʻi o tagata o le a asiasi faʻatasi i le fale taele.
  • Fua ma foliga o le nofoaga o le ogaumu (fafo pe totonu).
  • Ituaiga suauu. O le filifiliga sili ona lelei mo le faʻaaogaina o le potu e faʻamafanafana ai o loʻo avea pea ma ogaumu ma fafie. Peitaʻi, e faʻaaoga e isi le kesi ma le faʻaeletise, o le faʻatinoga e tatau ona faʻatusatusa i le tele o le taʻele.
  • O le numera o nofoa, fata: mulimuli mai le parakalafa muamua.

Faʻapea foi, le eria faʻamoemoe i le tele o le 'upega tafaʻilagi. Afai o le fale e mafiafia tele, ona avea lea o le fale taele o le a avea ma laʻititi, talu ai e tatau ona tu i se mamao faapitoa mai isi fale. O le sili taua taua o le mafai gafatia o e ana ma le fausiaina paketi. I le uma, o le tele o le faletaele, o le tele o le faʻatauina o mea mo ia o le a faʻaalu ese le atotupe.

O le tele talafeagai mo se averesi aiga o 5x5 (25 sq.m.). I totonu o sea fale o loʻo iai se nofoaga mo se potu feololo feololo, o se potu teuteu lautele ma e oʻo foi i se potu taele mo le tasi tagata.

    

Malosiaga taʻele

O le mafai o le taele atonu o lona autu uiga, lea e tatau ona amanaʻia e oʻo lava i le tulaga tulaga pe a sauniuni le ata. Lisi, nofoaga o faʻamalama ma faitotoʻa matala, fesoʻotaʻiga - o nei mea uma o le a fuafuaina mulimuli ane. O le laʻau paelo laʻititi e mafai ona ofi ai le lua pe toʻatolu tagata i le taimi. O lona lautele i le averesi eseese mai 2X2 i 3X3 ma 3x4 mita. Ina ia mafai e se aiga e toʻafa pe tutusa tutusa laʻititi kamupani mafai ona maua se malologa i le faletaele i le taimi e tasi, ua lava le 4x4 mita fale. 16 sq.m. e taʻua o ni lapoʻa sili ona lelei, e fai ma sui o le "auro uiga": o le fausiaina e le taugata tele, ma nofoaga e le pei o potu teu teufe. Mo se aofaʻi tele o tagata asiasi, o potu malolo lautele 6x4 poʻo le 5x5 m o loʻo faʻaauupegaina. O fale e mafai ona i ai se sikuea pe faʻatafafā foliga. O le potu ausa e masani lava ona alu i le nofoaga sili mamao atu, ma i ona luma o loʻo i ai se potu malolo, se potu fai lavalava ma taʻele.

    

Ituaiga o tapu taele

Toeititi lava o atunuʻu uma ei ai a latou lava taele masani. Mo se tagata le masani ai, o le tele o latou atonu e foliga mai e le masani ai. Taʻitasi ituaiga o taele ei ai a latou lava microclimate tulaga ese. I nisi e mafai ona faʻaalu a itiiti mai le atoa le aso, ae o isi fautuaina le asiasi atu e le sili atu ma le tasi i le vaiaso ona o le soʻona faʻamalosi tulaga e mafai ona faʻaleaogaina atoa le soifua maloloina-faʻaleleia aafiaga. O ituaiga autu aofia ai:

  • Russian bath (ausa sauna). E masani lava o mea laupapa ia, a le mai i se pa pe teuteuina i se laupapa lapoʻa. O vai taele a Rusia i ona po nei, e ese mai i a latou mamanu ma uiga "teuteuga," e le pei o latou tuaʻa. I le masani ai, o le latou "fatu" vevela o se ea faamafanafana, ae talu ai nei sili atu ma sili atu faigofie-e-faʻaaoga ogaumu faʻaeletise ma ea kesi faʻaaogaina. O le ea i le faletaele a Rusia e vevela, ae e susū. O sea siʻosiʻomaga e sili atu ona faigata mo le tino o le tagata nai lo le mago ausa i se Finnish sauna. Muamua, e faʻamafanafana ia maʻa, ona laina ai lea o le ogaumu, ona sasaʻaina ai lea o le vai i latou, ma vave ona sosolo. I le masani ai, i fale taele a Rusia, o le faʻasologa o le faʻasusu eo mai ma le "faʻaliliua" o le tino ma pulumu. Mo se sili atu aʻafiaga, fugalaʻau o vailaʻau vailaʻau e faʻasusu i le vai: nettle, thyme, chamomile, celandine. I le taumalulu, o le faʻataʻitaʻiga e faʻalavelaveina mo le "taʻele" i le kiona poʻo le liligiina o le vai aisa. E fautuaina e faʻavevela se ogaumu mumu fafie ma birch poʻo ni sukalati sukalati.
  • Faletaele i Finnish (sauna ma le vevela matutu). Lenei ituaiga ua mauaina lauiloa i sisifo. O le averesi potu vevela e mafai ona oʻo atu i le 100 tikeri, ma o le maualuga o le maualuga e le sili atu i le 20-30%. O le mea lea, o le paʻu e tupu ona o le matutu o le ea. E tele se taimi e te faʻaalu ai i se sau Finnish, ae e le mafai ona faʻaaoga ni salu, aua e mafai ona e maua i le mumu ogaoga. I le tele, o lenei ituaiga o taʻele taele faʻavasegaina i Iti-faʻaliliuga ma "aiga" fale. O mea muamua e mafai ona faʻapipiʻi i lou fale mautotogi. Faʻatauina laʻititi-faletaele faʻatau e faʻatau i faleoloa faʻapitoa.
  • Lomiga Roma. La latou tulaga masani "seti" aofia ai potu e lua: tepidarium ma laconium. I le tasi e na o le mafanafana, aʻo le isi o le vevela e oʻo atu i le 70-90 tikeri, ma e mafai ona e afu faʻalelei. E masani lava e feauauai a latou asiasiga.
  • Hamam (malala ea). I totonu o lenei ituaiga sasaʻe ituaiga taele, e mafai ona e nofo mo le itiiti ifo i le atoa aso. O le ea e vevela ma mago, ae o le vevela e le faʻateleina luga 50 tikeri.
  • Ofuro (vai taele). O le faʻasusu i paelo o vai vevela o loʻo faʻamalosia i Iapani. O le mea moni, o lenei ua na o se vevela lava taele o se le masani ai foliga.

I se faʻaopopoga i filifiliga ua taʻua i luga, o fale e le masani ai, e le masani ona faʻapipiʻiina: faletaele oneone Aikupito (faʻasologa ma faʻataʻamilomilo), Czech "pia", sentos Iapani (tutusa ofuro, ae mo le aiga atoa), Sweden bastu, Indian temaskali, English hot maa, Moroccan ma Initia (sili ona leva) potu ausa.

O le ituaiga o taele e filifilia faʻavae i luga o le faʻatagaina fua. O le paelo paelo o le a ofi i totonu o se tamaʻi tulimanu o le 'upega tafaʻilagi, ma o le falemaele o Roma e manaʻomia le tele sikuea.

    

Faiga i totonu

O le style solution o se tuʻufaʻatasia o fafo mamanu (fafo) ma totonu teuteuina (totonu). Faʻatusatusa i le mamanu o se fale mautotogi poʻo se fale, o le laʻititi o meaafale e faʻaaogaina i se faigofie taʻele. I totonu o le potu faʻafiafiaga, nofoa ma sofa e suia i nofoa lautele e faʻapipiʻi faataamilo i le laulau. I totonu o le potu ausa, o le teuteuga e faʻaaogaina laititi lava. O le filifiliga masani a o le faiga faʻaopoopo. Lenei fofo i totonu iloa naʻo faigofie, tuaoi ma primitivism. Luga le faʻataʻitaʻia ma le sili ona "vao" ituaiga o fale - o le faʻailoga lenei o le faiga vao. Mo teuteuga, o vaneina faʻaaogaina e teuteuina ai fafo o le fale. Fale taele fuafuaina e tusa ai ma mataupu faʻavae o Farani Provence maua ai se sili atu matagofie foliga. O teuteuga ma laualuga e faʻataʻitaʻi i aso anamua. I totonu o sea potu, o le meaafale e vali paʻepaʻe, ma o le poletito e teuteuina i se nofoa ma se ie afu ma aluga i se fugalaʻau fiafia. O le sitaili anamua e faatatau i le "anamua" faʻatonuga: na mafai ona faʻasao ona uiga, i le maeʻa ai o le suʻega o taimi. O maa e faʻaaoga mo teuteuga i totonu, ma e teuteuina le potu i vaipuna ma pou teuteu e lagolago ai le potu teu oloa. I le avea ai o se mea taua o totonu, e mafai ona e faʻaaogaina ni ata tuai ma ni faʻatusa. O le faiga a le Atunuʻu e faʻaalia i le paʻi atu i le le mafaufau. I totonu ma fafo, o piliki poʻo ona faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina (faasaina i totonu o le potu ausa), uʻamea elemeni ma fafagaina fafie. Austere loft manava manava faigata. O le potu laʻei ma le potu malolo e teuteuina i chic: taugata kapeta i luga o le foloa, aluga i nofoa, tele-level moli, atonu e oʻo lava i le pa counter. O le chalet style na alu ifo ia i matou mai le alifa slope: e faigofie ae matagofie. O le teuteuga e puleaina e le talatala fafie ma lautele faamalama, lea e fausia ai se toetoe lava homeliness.

    

Faʻaumaina mea

I faletaele a Rusia, o le ausa na i ai se faʻapitoa faʻamalologa aafiaga ona o le fesoʻotaʻi ma totonu teuteuina faia i ogalaau. O Wood e iai ona manava "manava", e faʻaosoina ai se manogi tulaga ese i le maualuga o le susū. Mo lenei mafuaʻaga, e le fausiaina fale taele mai Conifers, aʻo latou faʻasaʻoloto resin. Mo teuteuga i totonu, e le fautuaina e faʻaaoga ni mea e le masani ai, pe a vevela, e mafai ona faʻailoaina ni vailaʻau oona: PVC panels ma tile, maʻa faʻapitoa, piliki, MDF, ma le chipboard. O le mea mulimuli e foliga mai e le afaina, talu ai o galuega tau alamanuia o loʻo faʻaoga otaota mo latou latou faʻavae, ae o le pipiʻi o loʻo taofiofi ai le olo e mafai ona faʻasaʻoloto mea leaga pe a vevela. Faʻamau o puipui i fafo e faia i le patipati. O totonu e maeʻa i laupapa faia i thermolipa (faʻapitoa mea mo taʻele) poʻo se poloka fale. O le foloa e faʻataʻoto i le laupapa poʻo le laupapa, ma le faʻalo e feagai ma le patipati. Ina ia mafai ona tumau le pulega o le vevela i totonu o le fale mo se taimi umi, e tatau ona insulate ia ma maualuga uiga. Mo nei faʻamoemoe, e tolu faʻavae o mea eseese e faʻaaogaina:

  • Pa pupuni. Faʻaaogaina pepa alumini.
  • Fulufulu mamoe minerale. Malamalama ma e le susunuina mea.
  • Ata e le susu i se vai.

O le iʻuga faʻapipiʻi solo "keke" e ufiufiina i le faʻamaeʻaina o mea e faia ai se teuteuga gaioiga.

    

Moli

Pe a faʻatulagaina moli i totonu o le tapu taʻele, e manaʻomia le amanaʻia o vaega autu e lua o le microclimate o le fale:

  • Sūsū maualuga;
  • Vevela maualuga.

O le susū e manatu o se "fili" sili ona mataʻutia o uaea, aua e mafai ona faʻaosoina ai se taʻamilosaga puʻupuʻu i totonu o le upega tafailagi, lea e masani ona mafua ai se afi. O matauila, ki, ki o le uaea ma le tufatufaina o laupapa e filifilia mai i filifiliga faapitoa. I tapu taele, o le moli moli atoa e tatau ona puipuia lelei mai le mataʻutia o aafiaga ole siosiomaga i totonu ole fale. I totonu o le mulumuluga ma lavalava potu, oe mafai ona faʻaaoga ni matauila masani, ma mo le potu ausa e tatau ona e faʻatau faʻapitoa faʻamau faamauina o le a faʻatuatuaina puipuia "totonu" o le masini. O le plafond ma le tulaga o le vaeluaina tatau ona susu. O moli i totonu o le potu ausa e le tatau ona matua malamalama, aua o lenei e le fesoasoani i le malolo.

    

Potu ausa

Potu ausa - o le potu tutotonu o le taʻele. O le mea autu e faʻaleleia ai le soifua maloloina e tupu lava i totonu, ma o totonu e masani ona amata mai ai. O le siosiomaga i totonu o le potu ausa e tauagafau. O le sili autu o meaafale o nofoa. I faʻamatalaga tuai, e tuʻu faataamilo i le potu o le ausa ausa. I totonu o potu laʻitiiti e sili atu ona faigata, e faʻatinoina ni fatuga eseese e faʻatumu ai le aiga atoa e nonofo saoloto. O le tulaga tutotonu i totonu o le potu ausa o loʻo nofoia e se ogaumu, lea ua teuteuina e fetaui ma le atoa maeʻa.

    

Potu e fai ai ofu

O le potu laei e mafai ona taʻua o le "potu faʻatali". O loʻo faʻatutuina ii ni nofoa, o ofu fai ofu poʻo se pa puipui e tuʻu ese atu ile loka. O lona autu galuega o le puipuia le malulu o le ea mai le ulufale atu i le ausa potu. E avea o se ituaiga o ogatotonu sone i le va o le auala ma le potu autu. I le potu laʻei, tagata, o se tulafono, malolo i le faʻamoemoe o le faʻavevela o le potu poʻo latou taimi e asiasi ai. I sili atu tauagafau filifiliga ma le leai o se avanoa, e tuʻufaʻatasia ma se potu faʻafiafia.

    

Potu taele

O potu taele lautele e faʻatumuina i potu fufulu, lea e aofia ai ni taʻele, "tapu" i vai ma o nisi taimi e oʻo lava i vaitaele. I totonu o lenei potu, e mafai e tagata ona faʻalili ifo ma fufulu ese afu mai ia latou pe a uma se potu ausa, o lona uiga, faʻamaeʻaina se faʻasologa lelei o le soifua maloloina. E tasi le potu taele e faʻapipiʻi i tamaʻi fale taele. O se tamai potu e masani lava ona vaeluaina mo ia, lea e mafai ai ona ofi le pusa ia lava, o se nofoa ma ni nai matau mo mea. I totonu o le vaapiapi fale, o le potu taele mafai ona oomiina i totonu o le potu laei. O ona puipui e tatau ona teuteuina faʻalelei ina ia le tagata na mulumuluina ia le mafai ona vaʻaia mai le potu.

    

Faletaele

O lenei potu o le potu malolo. Naʻo le mea lea e foliga mai e le pei ose potu masani ile fale. O le galuega autu a le tisaini o le fausiaina o se mafanafana ma mafanafana siosiomaga mo se lelei malologa. E tatau ona i ai nofoaga mo nofonofo ma taʻoto, ma ma se malu luga e faʻafeagai ma nofoa faʻafefe nofoa.E le gata i lea, i totonu o le potu malolo potu malolo, se laulau poʻo se pa counter e tatau ona faʻapipiʻiina faʻaopoopo i ai. Mo se nofo lelei atili i totonu o fale, e mafai ona e tuʻuina se TV pe mafaufau i isi auala o faʻafiafiaga.

    

Faaiuga

O le tu masani o le alu i le faletaele ua mafai ona faʻatautaia e le gata i le faʻataʻitaʻiga o taimi, ae ia faʻafetaui foi i mea faʻaonapo nei. Talu mai anamua taimi sa talitonuina o lenei auala o ablution rejuvenates ma faamamaina le tino. O le iʻuga e masani lava ona maitauina pe a maeʻa ni nai asiasiga masani i le taʻele. O le tele ma sili atu ona uaʻi atu i totonu ma fafo o le fale, talu ai ua le o toe avea o se "fale i togalaau", ae o se atoa-elemene elemeni o le laufanua mamanu o se fanua tumaoti.

    

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Funny Indoor Playground for Kids and Family Lekland with Vasena and Daddy (Mae 2024).