Faʻafefea ona teuteu totonu totonu i le sitaili o faʻatinoga?

Pin
Send
Share
Send

O sina talafaʻasolopito

O le aoga o le ata na lauolaola i le ogatotonu o le seneturi lona 20. O le taimi lenei na faia uma tisaini, tusiata ma isi faʻapitoa avea ma a latou autu galuega o le fausiaina o le sili ona lelei ma mafaufau loloto avanoa mo ola.

Ae paga lea, o le faʻaaogaina na vave solofanua, ona o fale e leai ni pa ma ni meaafale laiti na foliga mai e le lelei i tagata nonofo. Ae o aso nei, o le faʻaopopoina o sina faʻamafanafanaga i totonu i le sitaili o faʻagaioiga, e te maua se sili lelei avanoa.

I le ata, functionalism i totonu o le potu malolo

O le autu mataupu faavae o functionalism

Functionalism i le mamanu ei ai le tasi autu autu: aoga. E faʻafaigofieina lea e:

  • Mea aoga. E leai se mea e tasi i totonu e mafai ona naʻo se teuteuga, e tatau ona aoga.
  • Laconic totonu. O meaafale ma meaafale i totonu o le styleist style e laiti. Latou te iloga i se faigofie foliga, leai ni teuteuga.
  • Totonu le taofiofia totonu. Ausia i le aveʻesea mea le manaʻomia aitema ma vaega.

Faʻasaʻo lanu lanu

O le paleti e faʻavae i luga o pupula malamalama, o le autu o ia paʻepaʻe. Faʻaopopo lanu mo le faʻaaogaga style: susu, oneone, penina, asu. E fiafia le au mamanu e faʻatumu totonu totonu i lanu lanu: lanu piniki, lanumoana, tipolo, moli lanumeamata.

Ata o se lautele umukuka ma pusa i le faʻalo

E iai foʻi se nofoaga e iai faʻamatalaga malamalama. O mea e faʻatupuina e faia e ala i le eseesega o citrus, indigo, turquoise, herbs, emerald, mumu.

I le ata, le faʻatulagaina o le galulue eria i le potumoe

O le a le mea e mafaufau ai pe a toe lipea?

Afai tatou te talanoa e uiga i luga o totonu o le fale, ona faʻaogaina lea o le tulafono i lalo - o le pogisa. Taualuga papaʻe papaʻe, pa pogisa, foloa pogisa. O le fola e masani ona masani ai - laupapa poʻo ona faʻataʻitaʻiga, pogisa maa.

O le taualuga e masani lava na ona valiina pe faʻaloaloa. O puipui ma vali e faʻaaogaina i teuteuga o puipui. O le ufiufi e le o taimi uma monochromatic; geometry poʻo abstraction e talafeagai o se lolomi.

I totonu totonu o le sitaili o faʻatinoga, textures e masani ona faʻaaogaina: sima, piliki, tioata, faʻata, fafie, maʻa, paʻu, ie.

Afai e manaʻomia le faʻatulagaina o nofoaga, latou te suʻe i se tasi o filifiliga e lua:

  • Faʻaaliga O le sone e iloga i le faʻamaeʻaina - o se susulu lanu o puipui, lolomi, ituaiga.
  • Faaletino. Latou te faʻatuina se vaeluaina, tuʻu meaafale.

O loʻo faʻaalia mai i le ata se umukuka galue i totonu

O a ituaiga meaafale e tatau ona i ai?

O se mea e fai i totonu e manaʻomia meaafale aoga. Tele taimi, o le mea lava e tasi e faʻatinoina ai le tele o gaioiga: o le sofa bed, a screen fata.

Pei o isi elemeni uma o le sitaili, o meaafale e iloga i se minimalistic laconic design, manino foliga, laina saʻo, streamlining. E le faʻalelei i le tausiga, o le mea lea, o meaafale meafale e masani ona faʻafefiloi mai ie e faigofie ona faʻamama. Ma o le tino o le tino e faia mai laminated panels.

O le isi mea manaʻomia taua o le fealuaʻi. E saunia e uili i fata poʻo laulau, pe maualalo le mamafa - mo se faʻataʻitaʻiga, o nofoa faʻaletulafono poʻo sofa, faʻafetai i le faʻaititia o le mamafa, e faigofie lava ona minoi.

Matou te filifilia le mea teuteu saʻo ma moli

Functionalism e le faʻapalepale i soʻoga, o le mea la o teuteuga e tatau ona faʻautauta. E lelei pe a fai, i se faʻaopopoga i le teuteuga gaioiga, latou te faʻatinoina foi se mea aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se aluga lanu e malie e taʻoto ai. Poʻo pupuni e puipuia mai le vevela o le la.

O ie fetaui lelei o lanu mautu poʻo ni ata faʻasolosolo. Fugalaʻau ma mea teuteu e le taliaina. O aluga, solo moega, kapeta, ie faʻaseʻe poʻo pupuni o le a faʻaopopoina le mafanafana i soʻo se potu e le lava le aoga.

Isi taliaina elemene elemene teuteuina:

  • laʻau totino i totonu o ulo laconic;
  • uati puipui, tamaʻi uati faʻamama;
  • faʻata faʻata i ai pe leai ni faʻavaʻa;
  • ata pue, ata.

O loʻo faʻaalia mai ile ata se mea e fai i totonu ole potu potu

O se sili lelei filifiliga mo le tuʻufaʻatasia o lalelei ma faʻagaioiga: lamepa. Lamepa o le le masani ai mamanu o le a le gata teuteuina totonu, ae faʻapea foi ona faʻataunuʻuina la latou galuega autu: moli.

E tatau ona i ai le tele o malamalama i totonu, mo lenei, mafaufau ma le faʻaeteete le malamalama o taʻitasi sone:

  • faʻamau tutotonu tutotonu;
  • lamepa kesi;
  • moli lamepa;
  • Uila fasimea i le galulue vaega;
  • faata i tua.

Nofoaga mamanu totonu mo potu taʻitasi

O le potu e sili ona aoga i fale uma o le umukuka. E manaʻomia ai se mamanu e faʻafaigofie ai ma faʻafaigofie le kuka. Mo lenei, o le faʻatulagaina, fua ma anotusi o totonu-of wardrobes, latou numera e mafaufau ma le faʻaeteete. O meaafale e faʻatulagaina e tusa ai ma le tulafono o le tafatolu galue, a o le amanaʻiaina nisi teuina i totonu o sone taʻitasi - i le tapu, detergents ma se kapoti ipu, i le ogaumu o mea manogi ma cereals, i le eria faigaluega - naifi ma laupapa.

O le galuega autu a le potu malolo o le faʻafaigofie ona ofi uma tagata o le aiga ma malo. O le lapoʻa faʻaonapo nei sofa mafai ona faʻaaogaina mo matamata uma TV ma nofo i le laulau. Ma o le gaugau-fafo mamanu maua faʻaopopo potu moe.

O le potumoe manaʻomia le fausiaina o se siʻosiomaga agavaʻa i le toe faʻaleleia. Ina ia faia lenei, ia mautinoa e mafaufau e uiga i le malamalama moli, filifili se mafanafana moega ma se faamalu. Masalo e aoga le mafaufauina o le faʻatinoina o isi galuega: teuina o lavalava, faitauga o le afiafi, faʻaoga mea teuteu.

Faletusi o ata

Ae le i teuteuina soo se potu, mafaufau i galuega a totonu. Ma ua amata mai ia latou, filifili meaafale talafeagai ma atiaʻe se fuafuaga fuafuaga

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: I Was So WRONG! A $400 G-Shock Metal Watch - Hype Or Future Classic? (Iuli 2024).