Glass i totonu: meaafale ma teuteuga

Pin
Send
Share
Send

O tioata i totonu o se fale mautotogi poʻo se fale tumaoti e le gata i le manaia, ae faʻapea foi multifunctional. Tagata uma ua uma ona masani i tioata totonu o pisinisi faʻatau fale (faʻaaliga, faitotoʻa, fata, ma isi), ae e faigata ona mafaufauina na fausiaina i le fale. Tele tagata e faʻafesoʻotaʻi tioata i le magaugofie ma le manino, o lea e faigata ai ile mafaufau ile nofo ile nofoa tioata pe savali ile luga ole fola tioata i nai mita ile luga ole foloa. Ae o tioata mea faʻaaoga o loʻo i ai pea i le toeititi lava totonu totonu, ae le o tele tele ma aunoa ma le faʻaaogaina o soʻo se sili atu fofo. O le tioata o le a faʻaopopoina le tele, avanoa ma le malamalama i le potu. O vaeluaina o tioata, laulau kofe poʻo ni ata atoa e foliga e le masani ai ma aulelei tele. Latou te ofi i totonu o soʻo se ituaiga totonu.

Le lelei o tioata i totonu

O le lelei o le faʻaaogaina o tioata elemeni i totonu o ona po nei e mautinoa lava. Tele o taimi, o tioata agamalu e faʻaaogaina mo teuteuga totonu, e maualuga lona malosi. E mafai ona manino pe leai. O le faʻavaeina o lenei mea e faʻatagaina oe e mamanuina pe teuteuina i auala eseʻese. Mea tioata foliga faigata, taugata ma matagofie. Latou te o gatasi ma aga masani. E leai se talaʻaga eseʻese a le tioata, e faʻatagaina ai ona ofi i totonu o galuega i totonu. O tioata faʻaaoga e foliga lelei foi i le maualuga-tekonolosi, Provence style. Latou te talafeagai pe a fai na o le mea moni o potu taʻitasi ua uma ona i ai se tioata mea - o se faʻamalama. O lona uiga, o lenei mea o le a le vaʻaia i fafo atu o nofoaga e oʻo lava i totonu o le sili ona le mafaamatalaina totonu. O se agavaʻa tisaini o le a mauaina i taimi uma se faʻaaoga mo ia.

    

Glass ma sitaili

O le faʻaaogaina o tioata e masani ai totonu uma, ae e i ai ni sitaili e faʻapitoa lava "alofa" i lenei mea. E aofia ai le sitaili masani, lea e sili atu ona matagofie ma mama e ala i le fesoasoani a vaega tioata. E le gata i lea, o tioata e talafeagai i le siʻosiʻomaga, aua na te le faʻailoaina ni mea leaga, e matua atoatoa lona natura ma e tuʻufaʻatasia ma laupapa poʻo maʻa. Glass elemeni i le tuʻufaʻatasia ma austere chrome elemeni moni fausia maualuga-tech interiors, o lea mo ia tioata o le autu mea. O le faʻaaogaina o tioata i totonu o fale gaosi oloa e faʻatagaina ai oe e tuʻu lelei faʻamatalaga e aunoa ma le mamafaina o le potu i ni vaega pogisa e le manaʻomia. Ma, ioe, kitsch o le a le faia e aunoa ma ni tioata pisia. O se palu o soʻo se sitaili, lanu ma mea, o lea tioata e matua talafeagai iinei.

    

Lanumoana lanu ma foliga

O le lanu lanu ma foliga e vavalalata le tasi i le tasi. Filifilia o le tasi e aunoa ma leisi e le talafeagai. Faʻafefea ona e filifili i le paolo o se mea e aunoa ma le iloaina o ona piʻo, foliga o le malamalama atagia ma foliga? Ituaiga o meatotino o le pito i luga, fuafua i le gaioiga ma tagata taʻitasi uiga o le mea. Masani ai, o le ituaiga e fuafuaina e le ituaiga o luga: matte, iila po o le iila. Ole ituaiga mulimuli lea o uiga ole tioata. O le agavaʻa e taʻalo ma le ituaiga o mea e taua pe a na o le tasi le lanu e faʻaaogaina i totonu, e faʻaolaola atili ai le avanoa. E le gata i lea, o le sitaili o totonu e aʻafia ai le lanu o tioata. Afai e tatau ai, o tioata fausaga mafai ona valivali i soʻo se lanu (lanumoana, auro, uliuli) poʻo soʻo se ata talafeagai i le sitaili mafai ona faʻaalia i luga o latou luga:

  • fugalaʻau;
  • sami;
  • mafuaaga a le autalavou (sneakers, rollers, ripped jeans, ma isi);
  • o mauga;
  • mea le mafaamatalaina, ma isi

Fausaga tioata

O fausaga translucent teuteuina toeititi uma fale ma fale mautotogi nei. Latou faʻaopopoina originality ma airness i totonu. O ia oloa e le gata ina matagofie, ae aoga foi. O a latou gaioiga e faʻamautinoaina e uiga sili ona lelei o le faʻamamaina o le tioata poʻo le ipu malamalama. Latou vaʻaia faʻalauteleina le avanoa ma faʻatumuina i le malamalama. O fausaga tioata e faigofie ona faʻaaogaina. E matua faigata lava ona gagau, ae faigofie ona fufulu. O tekonolosi fou faʻaonapo nei ua mafai ai ona faʻapipiʻi ni ata puipuia faapitoa i le ipu malamalama, faʻafetai i le efuefu ma le palapala o le a tiaʻi ese mai mea. Uma tioata fausaga e gaosia i faʻapitoa gaosiga tulaga. E le gata i lea, o lenei e faatatau i uma maeʻa totonu aitema ma mea na na faia e okaina, i le amanaʻia o uiga o le potu.

    

Faitotoa

O faitotoʻa tioata e mafai ona faʻatumuina totonu o potu tuʻufaʻatasi e lua poʻo se auala faʻataʻamilo, lea e mafai ai ona faʻaaoga a latou faʻaputuga. O nei ata e sili ona lelei mo tamaʻi potu ona vaʻaia faʻalauteleina le avanoa i le faʻatagaina i le malamalama. Ma o lenei e faʻatatau foi i faitotoʻa faia i opaque tioata. I soo se tulaga, ei ai se sili atu malamalama transmittance nai lo fafie. O le tele o taimi, o faitotoʻa i totonu e faia i tioata, ae le o faitotoʻa i luma. O nei ata e faia i tioata agamalu poʻo tioata faʻamalamaina. Latou te saogalemu ma anagata. Tusa lava pe o le faitotoʻa ua malepe, o le iʻuga otaota o le a le afaina ai tagata ma manu ona o lona streamline foliga. Talu ai o faitotoʻa tioata e foliga faigofie lava, e masani ona teuteuina i ni ata e le masani ai poʻo le atoa ata. Ae mo le ituaiga o masini, o tioata faitotoʻa e vaevaeina i:

  • sliding;
  • taupega;
  • faataamilosaga;
  • taavili;
  • sliding;
  • penitala

    

Faʻavasegaga

O le vavaeina o tioata e masani ona suia ai puipui masani, ae ofaina le lautele o galuega. E vaevaeina i latou i tioata uma, faʻavaʻa (aofia ai ma na fuafuaina pei o Farani pupula) poʻo le poloka. I le tele lava o tulaga, o tioata e vaʻai ina ia mafai ai ona faʻamalosia lelei le puipuia o se vaega o le potu. E le gata i lea, o vaega tioata e tu i totonu o faletaele, latou te faʻaavanoaina ai le susu, ma faʻaavanoaina ai le potu. Mobile tioata vaeluaina mafai ona minoi pe a tatau ai. Ona o lenei, e mafai ona faʻaaogaina le potu e tasi i auala eseese, e aunoa ma le faʻalavelaveina o le poloketi mamanu. O lenei filifiliga e fetaui lelei mo umukuka vateatea e fesoʻotaʻi ma potu malolo, pe mo potu moe e fai foʻi suʻesuʻega. Glass vaeluaina mafai ona:

  • sliding;
  • faataamilosaga;
  • pendulo;
  • gaugau

    

Ladders ma pa puipui

Glass sitepu ma pa puipui e masani mo fale tumaʻoti. I fale taulaga, ioe, e i ai fale fogafalelua, ae le faʻatele tele. Glass staircases ma railings faʻatagaina oe e vaʻaia vaʻai avanoa avanoa faʻafetai i luga o loʻo atagia mai le malamalama ma faia le tele fausaga malamalama ma ea. Ae o latou foliga vaaia o faʻasesēina: o ia faʻasitepu e mafai ona tatalia le sili ona mamafa avega faʻafetai i le fou tekonolosi. Afai e faʻatagaina le paketi, ia mo le gaosiga o faasitepu, punou (punou) tioata aveina, lona foliga e mafai ona suia i soo se auala mafai, fetuʻunaʻi i le mamanu galuega o le potu. Ae faʻapea foi triplex ma agamalu tioata iloga e maualuga maualuga uiga. A o faia ni laupepa mo sitepu, e masani lava ona amanaʻia e le kamupanī o le pito i luga o le a faʻatosinaina i avega mamafa, o le mea lea o mea faʻapitoa puipuia e faʻaoga i ai.

    

O laupepa uma mo sitepu e faʻagaioia ma se mea faigaluega faʻapitoa e faʻapipiʻi faʻatasi ai latou, ma taofia ai vaega ninii mai le faʻasalalauina.

Fola

O fola tioata e foliga futuristic ma manaia i aso nei i totonu. Mo i latou, o se faʻapitoa faʻaigoa laminated ipu malamalama poʻo laminated triplex e faʻaaogaina. O ia foloa e matua anagata, e mafai ona tatalia avega e oʻo atu i le 400 kg, ma e faʻapea foi ona teteʻe atu i aʻafiaga, susu ma le maʻatiʻati. O le fola tioata e umi ma e leo. O lona tino meatotino tumau pea le suia e tusa lava pe a tupu o le maʻai vevela fesuisuiaʻi. Ina ia aveʻese le avanoa o le seʻe i luga o le ipu malamalama, faia ia talatala. Ina ia maua le siosiomaga manaʻomia, e matua le manaʻomia le faia atoa o le foloa i se potu o tioata, ua lava e filifili na o se vaega faapitoa. Glass faʻatagaina oe e taʻalo manaia ma le backlit o le potu: moli malamalama e mafai ona fausiaina i totonu o sea fola, tuʻuina atu i le potu se tulaga faʻapitoa aofia ai.

    

Meaafale tioata

Meaafale tioata i totonu o se potu mautotogi poʻo se fale foliga matagofie ma aoga. I le aluga o taimi, o lenei maaleale mea na avea anagata ma saogalemu, lea na mafai ai ona teuteuina umukuka seti ma faia tulaga ese uma-tioata meaafale mo le fale ma le ofisa (mo se faʻataʻitaʻiga, tioata pusa). Toetoe lava o fale uma onapo nei e iai 'aiga tioata ma laulau kofe, ae o aso nei o loʻo iai foʻi nofoa, laupapa faʻafuaseʻi, fata, e oʻo lava i moega tioata. E ui lava o ia meaafale e le talafeagai mo tagata uma. Psychologically, e faigata tele ona filifili e taoto i luga o le ipu tioata, e ui lava e le maualalo i le malosi i le laupapa tasi. Aiga ma tamaiti ma fagafao mafai foi ona faʻatau ia meaafale. O le a tatalia matua uma avega masini. Glass meaafale o tulaga masani ma le masani ai foliga fetaui lelei i totonu o tekonolosi ma taulaga totonu. E fausia ai se lagona o le avanoa gaogao ma foliga matagofie.

Elemene teuteu

O mea teuteu tioata o le a talafeagai tusa lava pe leai ni isi mea tioata i totonu o le potu. O le ituaiga ma le lanu o mea e faʻalagolago i le aotelega o le faiga o totonu. O foliga matagofie tioata o le a foliga manaia i tafatafa o uamea teuteu mea. O fugalaʻau faʻafouina ma fou e foliga lelei mai i ipu tioata o soʻo se lapoʻa. Custom globes, tuugalamepa ma pusa faʻapipiʻi e faia i tioata. O ipu e le masani ai (ipu, ipu malamalama o se foliga manaia ma vaʻa tetele mo faʻamoemoe eseese) ma atavali e faia i tioata e mafai ona avea ma teuteuga i totonu. Laʻititi-malamalama mea faʻaaoga o le a faʻaopoopoina soʻo se mamanu. Ae o nei elemeni mafai foi ona tautuaina se aoga gaioiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai lea taimi i lea taimi e mafai ona faʻaaoga le ipu e tuʻu ai se sekone vevela i luga o le laulau, ma o nisi taimi o le uaina lelei e mafai ona inu mai tioata. E le gata i lea, o nei mea faʻaaoga e sili ona faʻatau i faleoloa poʻo maketi, ae le o totonu o tusi i luga ole laiga.

Le faʻaaogaina o tioata i totonu o potu

Glass mafai ona maua lona faʻaaogaina i le toeititi lava o potu uma. O le tuusaunoa o le vasega pepe. Tusa lava, mo le faʻafaigofieina o tamaiti ma le filemu o le mafaufau o tagata matutua, e sili atu le aua le tuʻuina o meaafale poʻo ni tioata faitotoʻa i le vasega pepe. O tamaiti laiti lava e iloa le lalolagi, o lea e ono latou filifili ai e gagau se ipu mea e vaʻai ai o loʻo i totonu, ma talavou mafai ona fouvale faasaga i le tioata malamalama faitotoʻa. Ae mo isi potu, tioata totonu mea o se moni maua. O auiliiliga faʻapitoa e filifilia faʻamoemoeina i le aoga faʻamoemoega o potu taʻitasi ma le poloketi o loʻo iai nei. E manaʻomia le taumafai e faʻamautinoa o tioata taʻitasi elemeni fetaui ma le sitaili o se potu faapitoa ma le lautele fofo mamanu mo le atoa fale. Ae o manatu faʻaonapo nei e faʻatagaina oe e tuʻufaʻatasia tioata mea eseese o lanu ma lanu.

I le potu malolo

O avanoa o le faʻaaogaina tioata i le potu malolo e le gata ma faʻamoemoeina naʻo manaʻoga o tagata e ona fale. I totonu o le potu, e mafai ona e faia se faʻataʻitaʻiga tautau tautau faia i tioata ma se matte poʻo faʻata luga. Lamepa fausia i totonu o lenei faʻalo o le a fausia ai se lagona o le mafanafana ma le toʻafilemu. Faʻapea foi i potu malolo, o le faʻalo ma tioata vaeluaina e talafeagai. E le gata i lea, o foliga ma lanu o mea e mafai ona i ai. O vaʻa ma tioata faʻamalama faitotoʻa foliga ofoofogia, ae e le talafeagai mo soʻo se ituaiga tisaini. Ma, ioe, e mafai ona e tuʻuina meaafale tioata i le potu malolo: o se laulau kofe, nofoa, se sikurini poʻo se tamai pusa tioata ae le o se ottoman. E faʻatagaina oe e le tioata i moli. E aoga le faʻaaogaina o lenei pe a fuafuaina le totonu o le potu malolo ma faʻapipiʻi lamepa i nofoaga sili ona le mafaamatalaina i le potu: i totonu o le pusa vai, i totonu o le fagu tioata, ma e oʻo foʻi i lalo o le nofoa o le nofoa tioata.

    

I le umukuka

O seti umukuka uma-tioata e naʻo le okaina ma e seasea lava. Latou te le faigofie i le faʻagaioiga, talu ai o meaai e masani ona kuka i le ogaumu ma luga o le ogaumu i le umukuka. O le faʻaauau pea i le vevela i le maualuga o le vevela e le galue lelei ma meaafale tioata. E sili atu le faia o se apron matagofie mai lenei mea mo le umukuka. E le gata i lea, o tekonolosi faʻaonapo nei ua mafai ai ona tuʻu le televise i tua o lenei tali. O lona uiga, o lenei auiliiliga o le a sefe avanoa avanoa i le umukuka. Ae mafai ona teuteuina tioata i ata mananaia e faʻaaogaina ai ata lolomi poʻo le sandblasting. E mafai foi ona e tuʻuina se laulau 'ai tioata i nofoa lava e tasi. O lenei meaafale e foliga manaia, e faigofie ona fufulu ma e le faʻaletonu ona o soʻo se faʻalavelave masini. Glass elemeni mafai faʻamalosia soʻo se umukuka.

    

I le faletaele

O le faletaele e fetaui lelei mo teuteuga tioata. I faletaele laʻititi ma pogisa, e mafai ona e tuʻuina faitotoʻa tioata opaque. Ole mea lea e mama ai le potu. E i ai ma se tioata vaeluaina (taofi pe feaveaʻi) e sili ona talafeagai e sone a tuʻu faʻatasi fale taele. I lenei tulaga, o le ipu malamalama e mafai ona le gata manino, ae faʻalanu foʻi lanu poʻo le vali, ae o le a malamalama pea i le faletaele. I le auala, o totonu o le faletaele e mafai ai ona e faʻataʻitaʻia se mea fou - tioata atamai. O lenei mea fou e manaia tele i le mea e mafai ona faʻapogisaina i le taimi saʻo e aunoa ma le leiloa o lona agavaʻa e lafo le malamalama. Ae faʻapea foi ma meaafale tioata ma faʻasologa liligi e mafai ona faʻapipiʻi i totonu o faletaele. I soʻo se faletaele, o le tioata o le a ola faʻatasi i tafatafa o tile, o le acrylic bathtub, chrome poʻo ni mea paipa teuteuina.

    

I le potumoe

O le potumoe e tatau ona avea ma sili ona lelei nofoaga i totonu o le fale mautotogi, o lea e sili ai le filifilia mafanafana paolo ma auiliiliga mo lona teuteuga. O le faʻaaogaina o le tioata e leai ni togafiti, e faʻamalulu ai totonu, o lona uiga i totonu o le potumoe e tatau ona latalata i isi mea: piliki, maʻa, laupapa, ma isi. A aunoa ma le faʻatalanoaina o se tisaini, e sili le aua le faʻaogaina tele o tioata i totonu o le potumoe. E le talafeagai i totonu uma. E faʻapena foi mo le moega tioata. O le faʻapipiʻiina o meaafale o se sitepu lototele. O se moega tioata atonu e le ofi i totonu ma o le a na solia le mamanu manatu. I fale masani, e sili atu le faʻatapulaʻaina oe i tioata mea faʻaaoga: figurines, vases, atavali, etc. Faitotoa ma faʻamalama ma tioata-tele lanu pisia o le a foliga matagofie foi i le potumoe.

    

O le potumoe e le tatau ona soona tumu i faʻamatalaga. O le tele o meaafale tioata e le faʻamamaina ai le potu, ae i se isi itu, e atili ai ona mamafa.

Faaiuga

O tioata i totonu o se fale faʻaonapo nei e ofi i soʻo se sitaili, ae tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. E le tatau ona faia se potu faapitoa faia i tioata elemeni. E tatau ona i ai le faʻafaigofie i mea uma. O le tioata e tuʻufaʻatasia atoatoa ma isi mea masani ma mea fai. E le gata i lea, e le gata o vaevaega ma faitotoʻa, ae faʻapea foʻi laulau, nofoa faʻapea foʻi ma moega e mafai ona faia i tioata. O tioata mea o le a talafeagai i vaega uma o le fale mautotogi. Latou ofi atoatoa i totonu o le mamanu o faletaele ma umukuka, faʻatasi le chrome taofiofi o uʻamea i totonu o faletaele ma le aoga palasitika o le umukuka seti. Glass o se hypoallergenic mea. E faigofie ona faʻaaoga. E faigofie ona tausi e aunoa ma le faʻaaogaina o ni vailaʻau e faʻamama ai tomai. O tioata i totonu mea (e aofia ai faʻata) e mafai ona fufulugofie i vai mama ma se ie masani.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Black Missionaries - Ndilibe naye chifukwa (Mae 2024).