Faia o se faitotoʻa aunoa ma se faitotoʻa

Pin
Send
Share
Send

Soʻo se fale e faʻatumuina i faitotoʻa ulufale tauaso, latou te faʻapipiʻi faapitoa e puipui le fale mai le valaʻaulia malo, ma totonu faitotoʻa. I le ituaiga o fausiaina, le mulimuli mafai ona sliding, taupega, kaseti, gaugau ma pendulum. O le mea autu a le faʻatinoina o totonu o faitotoʻa o le tuʻua o le tasi potu mai le isi. O lenei "papupuni" e le gata e galue o se sone, ae faʻapipiʻi foʻi potu mai le sao atu i totonu o leo, ma o nisi taimi e manaʻomia ai. I le potumoe, mo se faʻataʻitaʻiga, e faigata ona moe peʻa iai se ofisa poʻo se faletele lata ane, lea e ala tuai ai tagata o le fale. O faitotoʻa i totonu e tuʻu eseina le umukuka ma lana microclimate faʻapitoa, e puipuia ai le mea mulimuli mai le ulufale atu i potu tuaoi.

Peitaʻi, i tausaga ua tuanaʻi, sa faʻaauau pea ona tausisi le ata i le faʻavae o "avanoa tetele, tuaoi faʻatapulaʻaina" ma tuʻulafoaʻi atoa vaega. Totonu e tatau ona "manava" saoloto ma taʻele i le malamalama, o le mafuaʻaga lea potu potu potu poʻo latou faʻataʻitaʻiga (tuʻufaʻatasi potu) ua avea ma sili lauiloa filifiliga. O teuteuga o se faitotoʻa e aunoa ma se faitotoʻa, o se tulafono, e filifilia e tusa ai ma le ata foliga o totonu o potu lata mai latou te fefaʻasoaaʻi. Oe mafai ona faʻatulagaina i ou oe lava lima mai improvised auala poʻo le aofia ai o se 'au o faʻapitoa. O le filifiliga muamua e sili, talu ai o le a tau maualalo, ma o le vaega fatufatuaʻi faia se taua vaega i le teuteuga gaioiga. I le faʻaogaina o agavaʻa o se tufuga ma se tisaini, e mafai ai ona e fausia se uluaʻi, tutasi mamanu o le a avea ma faatumutumuga o lou fale. Tatou talanoa e uiga i le lelei o matala faitotoʻa, mea mo a latou teuteuina ma foliga foliga.

Faʻamanuiaga o matala matala

Tatala faitotoʻa i ai le numera o le lemafaafitia lelei, faʻatasi ai ma latou maitauina:

  • Matagofie foliga matagofie. O metotia faʻaonapo nei e faʻatagaina ai oe e fausia ni laʻasaga faigofie, muamua mo le teuteuina.
  • O le "tapunia" eria, lea na muamua manaʻomia e tatalaina se swing faitotoʻa (masani), ua mafai nei ona faʻaaogaina e ofi ai totonu mea.
  • Malamalama masani sili atu. Afai naʻo le tasi faʻamalama na oso i totonu o potu sosoʻo, ona leai lea o se faitotoʻa i le avanoa o le a faʻatagaina ai se vaega o le la e ulufale i le potu pogisa tuaoi.

     

  • Faasalalauina masani o le ea. E talafeagai mo potu e le lelei le ea.
  • Tuufaatasia avanoa e lua. O le metotia e faʻaaogaina e fausia ai se faʻapitoa i totonu totonu, pe a lua potu teuteuina i le tutusa sitaili tatau ona i ai se tuʻutuʻuga tuaoi, ae le o se moni tasi.
  • Faʻailoga O le diametrically faʻafeagai mafuaʻaga o le matala faitotoʻa i mataupu pe a fai o se puipui i totonu o se fale o loʻo fausia faʻasolosolo, ae o se "fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga" e tatau ona tuʻu i le va o potu.
  • Faʻaaliga vaaia o se vaiti "afifi". Afai o se tamaʻi potu e manatu o se tutoʻatasi potu, ona faia togafiti togafiti o le a le fesoasoani i taimi uma e faʻasaʻo le tulaga. Faatasi ai ma le fesoasoani o se matala matala, lona vaʻaia vaʻaiga suiga. E foliga mai o le faʻaauauina, o se vaega o le potu sosoʻo lapoʻa.
  • Avanoa fou i le filifilia o foliga o le avanoa. E ui lava i le mea moni o tagata mamanu faʻaauau pea ona maofa i le le masani ai fofo mamanu, faʻaputuga tumau pea le sili ona faigofie ma sili ona faigofie filifiliga. O le 'eseʻese o a latou fomu e faʻatagaina ai oe ona faia se ata tutasi i totonu.

E le gata i lea, o le lisi o tulaga lelei e aofia ai le faʻafaigofieina o le faʻaleleia o le fausaga (leai se mea e manaʻomia ai le faʻasologa o faʻamau ma solo le tioata) ma le tau maualalo o le faʻapipiʻiina. O le mea mulimuli e le faʻamoemoe i le ituaiga o mea teuteu; o le atoa seti faitotoʻa o le a tau sili atu.

Ituaiga

Tatala faitotoʻa e faʻavasegaina i lua ituaiga:

  1. Le masani masani. E leai se eseʻesega mai pusa ma le faitotoʻa, e tutusa lona faʻatusa faʻataʻitaʻi. O tala masani e muamua lava.
  2. Faitotoa o le faitotoʻa. I lenei tulaga, latou te faʻaaogaina ituaiga eseese o nei teuteuga teuteu mafai ona mimita.

O faʻapaologa e matua faʻavasegaina e tusa ma o latou foliga:

  • Roma (alofa) O latou potu teu oloa e faia i le tulaga o se liʻo, o le lautele e tutusa ma le lautele o le faitotoʻa.
  • Take (sasaʻe) O le potu faʻaofuofu e pei o se pu.
  • Peretania. O le vault o se liʻo tuʻufaʻatasia. O se kopi Roma o loʻo aveʻesea.
  • Gothic (lancet). O laina vault e sologa lelei agai i le tasi nofoaga tutotonu.
  • Ellipsoidal. O le potu faʻaofuofu pupuni e tai tutusa lava ma le "faaumiumi" lomiga Roma.
  • FaʻaSavava. Faʻaputuga faʻailoga e iai "igoa" igoa e tai tutusa ma faitotoʻa lautele e matala ai faitotoʻa, ae fai sina faʻataʻamilomilo tulimanu.
  • Le transom. O le vault o le fausaga e tutuli, o lona uiga, e pupula pe teuteuina i se isi mea translucent.

E i ai foʻi ituaiga Thai, na tipiina le faitotoʻa i le afa ma naʻo le tasi le vaega na totoe. I tulaga seasea lava, latou te faʻaaogaina se ata atoa, e pei o fale manaia na faʻamatalaina e John Tolkien i luga o itulau o ana tusi. O ia filifiliga e faigata ona faʻapipiʻi, ae e avea ma elemene matagofie o totonu.

Fua

E i ai ni tulaga faʻapitoa e faʻatonutonuina ai le faʻatagaina o faitotoʻa, e matala uma ma tapunia. O le maualuga o le 1.9 m e tutusa ma le lautele o le 0.55 ma le 0.6 m. O le ae feagai ai ma ni tulaga masani i avanoa masani. Mo se faitotoʻa ma le maualuga o le 2 m, o le lautele faʻatagaina o 0.6, 0.7, 0.8 ma 0.9 m I totonu o fale tumaoti, o le tapulaʻa ono eseese. E masani lava, o ia numera e le masani ona fetaui ma manaʻoga o le fale e ana. I lenei tulaga, ua faʻalauteleina avanoa ona o le faʻamavaeina atoa o le pa. A o le i amataina galuega, e manaʻomia le feutanaʻi ma tagata faʻapitoa o le a latou tuʻuina mai se tali saʻo pe o ia gaioiga e mafai ona faʻataunuʻuina ma pe o le a le iʻuga o le a latou maua.

    

O le mafiafia o le pusa e taua foi. I potu mautotogi e masani: 7.5 cm O le faʻailoga e talafeagai mo le filifiliga saʻo o mea faʻaaoga.

Teuteuga o mea

Ae e te leʻi teuteuina le tatalaina, e tatau ona e filifili i mea o le a faʻaaogaina i le galuega. Mo faigofie, tala faʻatatau tupe filifiliga, latou taofi i ie ma teuteuina le elemeni ma pupuni. Latou te aumaia le mafanafana ma latou i le potu, e le gata i lea, e mafai ona e suia mea i soʻo se taimi. Mo fausia tetele, drywall, clinker (o se ituaiga o maa keramika), MDF, chipboard, PVC panels, ie ufiufiina, mautu laupapa, faʻapitoa ma maʻa masani, piliki o loʻo faʻaaogaina.

I totonu sili faʻamafanafana totonu, polyurethane stucco moldings, taugata pepa puipui po o teuteu vali i luga o le malifa o loʻo faʻaaogaina. Platband e taua tele. Ua faʻavasegaina foʻi i latou e tusa ma a latou fomaʻi:

  • Migimigi;
  • Mafolafola;
  • Faʻataʻamilomilo.

O se vaega eseʻese e aofia ai vaneina laupapa - o le iʻuga o le galue maeʻaeʻe i le tusi lesona i luga o fafie. E faigata tele ona faʻataʻitaʻia le metotia o le galue lelei i vasega aʻoaʻo ma fai sau oe lava elemene, o le mea lea e faigofie ai ona faʻatau se oloa ua maeʻa a le tusitala.

Vavaeʻese, e taua le maitauina o le siding trim. O le mea o loʻo i ai se uluaʻi uiga, ma o lona malosi e faʻatagaina ai oe e fausia ni faʻavaʻa fausaga fausaga i foliga o matala fata faʻataʻamilo i le faitotoʻa.

    

Pepa palasitika

O le palasitika o loʻo faʻavasegaina o se paketi o mea e faʻamaualuga ai le mauoa o lanu ma laualuga ogaoga. E fetuutuunai, o lea e faigofie ai ona toe faia foliga eseese o faitotoʻa. I le faʻapipiʻiina, o mea e faigofie, o le mea lea, e te le tau faʻaaofia tagata faʻapitoa mo galuega. Oe mafai ona teuteuina le faitotoʻa oe lava i le tipiʻeseina o mea talafeagai mai palasitika, pe mafai foʻi ona e faʻatau se ato ua maeʻa saunia. E aofia ai:

  • Platband i le aofaʻi o le ono fasi. Fa mo le itu "puipui" i itu e lua ma lua mo le faitotoʻa pito i luga. Afai o le mea mulimuli o loʻo i ai se tulaga le masani ai (faʻaofuofu), ona faʻapitoa kuki ua faʻatauina, fuafuaina mo se faapitoa faitotoʻa.
  • Tolu faʻaopoopo. Lua mo puipui autafa ma le tasi mo luga.

O faitotoʻa o potu e teuteuina i palasitika e lautele ma talafeagai mo soʻo se ituaiga. Filifili se mea ma se teuteuga, maulalo faʻataʻitaʻiga ma o le a tafe faʻaletino i totonu o se tasi o le masani faʻatonuga. Faʻaaoga lelei le faʻamalamalamaina o uʻamea poʻo piliki faʻataʻitaʻi ma faitotoʻa o le a avea o se faʻaopoopo matagofie i se maualuga-tekinolosi poʻo le maualuga-faiga potu.

Papa teuteu

Totonu ma faitotoʻa ulufale e mafai ona teuteuina i maʻa teuteuina. O mea masani e ufiufi i le uʻamea faʻavae, lea i luga o le faitotoʻa faʻaletino le atemosifia ma ona foliga vaaia. Mo matala-ituaiga matala i totonu, o maʻa faʻapitoa e tele lava ina faʻaaogaina. O mea e sili atu le malamalama nai lo le natura, ae le tumau anagata. O le faʻamaeʻaina o maʻa poʻo piliki e masani ona faʻaogaina e faʻaaogaina ai le auala "masaesae". O lona pito aveina vaega o le puipui ma fausia ai se tulaga ese mamanu e faʻataʻitaʻi se le faʻatamala faia galuega. O lenei filifiliga e sili ona lauiloa i totonu o ona po nei, ona o loʻo faʻaalia ai le "aso anamua" mafuaʻaga e eseʻese mai le aotelega o le "tumama" i totonu o le potu.

    

Polyurethane stucco suia

E le pei o gypsum stucco, o le polyurethane e mama. E le taufaafefe le faʻauʻu o elemeni i luga o le foloa i le taimi o le faʻapipiʻiina, talu ai o le tautoulu o le a faia e aunoa ma ni taʻetaʻei ma fasi vaega. Faatasi ai ma le fesoasoani a le stucco, latou fausiaina aristocratic arched fausaga e talafeagai mo le Emepaea po o aso anamua ituaiga. O elemeni laiti e faʻatumuina e pilasters e faʻataʻitaʻi pou i itu o le faitotoʻa. O lenei filifiliga e foliga matagofie i totonu o potu e maualalo le faʻalo, aʻo vaʻaia faʻataʻoto le potu. E le fautuaina e aveina ese ma stucco teuteuina i tamai avanoa: o le tele o laiti, embossed auiliiliga o le a taʻalo ai se tausuaga leaga ma mafaufauga. O le Polyurethane decor e "totoina" i luga o kelu, e maua ai le pipiʻi lelei i soʻo se mea i luga.

O se tasi o lelei o le mea o loʻo avea ma masani paʻepaʻe lanu. Mulimuli ane, e mafai ona e valiina luga luga o soʻo se paolo, e tusa ai ma le paleta o le potu teuteuga.

Clinker

Clinker o le isi ituaiga lauiloa o iʻuga. O maa keramika o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga o le "piliki", e ese mai i le sikuea masani. E fautuaina le faia o le tatala e faʻaaoga ai le "sasaina" metotia, pe a fai o fasi vaega o le laina latalata e aveʻese e le afa o le lautele o le fasi. E le faʻatusatusa suʻisuʻi ile faʻapipiʻiina lea e mafai ai ona maua ni mea e tutusa ai ma piliki. Afai, pe a teuteuina puipui i lenei auala, o le a tatau ona tipi le clinker, talu ai laina lona lua uma e tatau ona faʻamutaina ma le afa o le tile, ona teuteuina lea o le avanoa latou te suʻe i itu "masaesae". Lenei foliga foliga matagofie ma matagofie. O le lanu lanu o tile clinker faʻatagaina oe e filifili le mea e tusa ma soʻo se paleta totonu.

    

Ituaiga ie

O le auala pito sili ona faigofie e teuteuina ai o le teuteuina o le faitotoʻa i pupuni ie. Mo nei mafuaʻaga, e faʻaaogaina uma pupula mama ma pupuni mamafa. O le mea mulimuli e faʻaputuputuina i autafa ma faʻamautuina faʻapitoa. E faʻatagaina e tagata o loʻo taofia, pe a manaʻomia, le avanoa e tatala pe tatala atoa. E faʻaoga lautele pupuni ie: o latou "fasi" ie faʻapitoa faʻapitoa e felueaʻi ma le saoloto i le avanoa ma fausia ai le faʻaaliga sese o se faʻafitauli. O ie e fai o se teuteuga e talafeagai lelei, e mafai ona aveʻese gofie mo le fufuluina pe suia i pupuni ma se "sitaili" poʻo se lanu eseʻese pe a suia totonu totonu.

Manatu fuafuaina

O le masani ai i totonu o le faitotoʻa o le faitotoʻa o le "built-in", poʻo lona faʻaseseina. O se tali tutusa e talafeagai mo fale mautotogi e leai se mea e tuu ai tusi. O le faletusi fale e tu i luga o fata matala e faʻataʻamilo i le faitotoʻa. I le tulimanu latalata ane, latou te faʻatulagaina se nofoaga mo le faitauga: o se laulau mafanafana ma se nofoa faʻanofilima poʻo se tamaʻi sofa. I totonu o aso nei, e masani ona faʻataʻitaʻia e le au mamanu, ma o foliga o le faitotoʻa e avea ma autu o suʻega faʻataʻitaʻiga. Latou mafai ona mulimuli keyholes, vases, atoa faʻataʻamilomilo, pe i ai asymmetrical curved pito.

    

Faʻatumuina matala e faʻatumuina i teuteuga "faʻamalama" i autafa, faʻamalamalamaina gaogao e faʻamamafaina ai foliga foliga, poʻo fata i le tasi itu. O le uluaʻi vaifofo o le faapipiiina o forged elemeni ma fugalaʻau teuteuina luga o le potu teu. Latou te faʻaloaloa atu uʻamea "au" i le foloa. O "vine" pepelo na faʻagaoioia mo le iai o ni tagata faʻapitoa e anaina ni ata o le aiga e tutusa le tele.

Tulaga masani

O le masani mamanu e masani ona faia i palasitika po MDF. O loʻo avanoa nei mea ma e taugofie foʻi tau. E fautuaina e faʻatau se seti, lea ua uma ona aofia ai platband ma faʻalautelega. Uma e ona e tatau ona faia: faʻapipiʻi.

    

O se faitotoʻa masani e ono foliga mai e sili atu ona le faʻasao ma e tau le fiafia ai le toʻatele. E masani lava, o ia filifiliga e filifilia e tagata o tu ma aga e le mananaʻo i ni suiga tetele a le o le olaga poʻo totonu foi. Ae ui i lea, o se amataga masani-matala faitotoʻa o loʻo faʻaaogaina foi i se sili "ola", lanu felanulanuaʻiga. E taʻalo i le vaega o le taofiofia elemeni e faʻamalolo ai avanoa.

Teuteuga faaofuofu

Faʻataulaitu faʻatupu faʻalautele le avanoa. Latou te fausiaina le aʻafiaga o le "saʻolotoga" ma faʻatumu uma potu i le malamalama ma le ea. I le tele o tulaga (seʻi vagana ai filifiliga Thai), o fausaga faʻapipiʻi e tutusa lelei. Ua fuafuaina e tusa ai, pei o se faʻata faʻatusa. I sitaili faʻaleaganuʻu, o faʻotoʻo e teuteuina ai stucco, bas-reliefs ma pilasters i autafa. O totonu e i ai se foliga tutusa foliga o le a foliga matagofie ma taugata.

    

O potu o faʻaputuga fausaga teuteu e teuteuina i tioata ma fasi manifinifi e fausia ai se mamanu faʻa-geometometi. Asymmetric filifiliga e faʻatumuina ma niches, fata mo teuteuga, moli. O fausaga faʻavae e fesoʻotaʻi soʻo se nofoaga, e leai ni faʻatapulaʻaina i lenei itu. E ui lava o le tele o taimi o ia avanoa e maua i le va o le va apiapi vaʻaia ma se potu e sosoʻo (e masani lava o se hall).

Filifiliga o le saʻo o le filifiliga

Tatala faitotoʻa latou lava ua uma ona tosina mai i ai tagata, talu ai e leai se tulaga masani vaevaega ia latou mamanu. Ina ia faʻalelei le leo, filifili se tasi o metotia faʻapitoa ma faʻamalamalama le elemeni e faʻaaoga ai:

  • Lanu O le tatalaina e mafai ona i ai se paolo pupula ma fesiliaʻi ma isi faʻamatalaga faʻaalia i totonu.
  • Sveta I faʻanumera fausaga o foliga faigata, nofoaga e masani ona saunia mo le nofoaga o moli malamalama.
  • Ie. Faʻasaga i le talaaga o le "faʻapea" ufiufi puipui (vali, pepa puipui, vali), o le faitotoʻa e mafai ona iloga lelei ona faʻamamaina e le toomaga o le maʻa, piliki poʻo le stucco.
  • Fomu. O le filifiliga sili ona taatele, aua o le outline o le tatalaina e mafai ona mafaufauina tutoʻatasi. Ona faʻaulu lea ia latou i le drywall poʻo le plywood ma, o se faʻaiuga, maua se teuteuga a le tusitala.

    

E masani lava, ina ia faʻalauteleina le aʻafiaga, oe mafai ona tuʻufaʻatasia ia metotia i luga. E masani ona faʻaaoga se leo faʻafaigofie e faʻavai ai meaafale i ni sitaili laiti.

Faʻafefea ona nana se faitotoʻa

E masani lava o le faitotoʻa e nana e meaafale. O se vaifofo moni o le tuʻuina o se kapeneta iinei, o se fata ma se tua puipui poʻo se fausia-i totonu o ofu I le taimi muamua, o pupuni na ufiufi i kapeta puipui. Lenei o se fofo ua manatu o se relic o le taimi ua tuanaʻi, ma afai e te le mafai ona nanaina i tua o se mea tele, ona mafai lea ona e teuteuina i le laupapa laupapa poʻo le laupapa laupapa laupapa. O le laualuga e valiina pe faʻapipiʻi ma pepa puipui, ma o ata faʻavae poʻo ata e tautau i luga. O sea teuteuga o le a avea ma faʻasilasilaga o totonu, ma o le au valaʻaulia o le a le mateina lava e anaina latou te faʻaaogaina e nana ai le faitotoʻa le faʻaaogaina.Mai mea lava e tasi, e mafai ona e fausiaina se mea teuteu teuteu e faʻamautu ai fata mo le teuina o aitema laiti. O le ata e faigofie ona mafai ona faʻamavae i soʻo se taimi.

    

I potu eseese

E le fautuaina e soona faia ma teuteuga o le faitotoʻa i tamaʻi potu. Manatua e masani lava ona tatala e matamata faʻalautele le avanoa. O le le saʻo o le tisaini mafai ona faʻateʻaina le atoa aʻafiaga. I potu vateatea, e leai ni tapulaʻa i teuteuga o lenei elemeni. E taua foi le manatuaina o le tatalaina o se lua itu itu fausaga, o le mea lea e tatau ona fuafuaina e amanaʻia ai le "ulufafo" i lua potu eseese.

Afai o a latou vaʻaiga fofo e fai si eseʻese, ona tatau lea ona atagia le taimi nei i le faʻamaeʻaina o le fausaga. I le teuteuina o fesuiaiga i le va o le umukuka ma isi potu, e fautuaina e faʻaaoga i ie. E mafai ona gaioi i le tulaga "tapuni" ma puipui isi potu mai le manogi leaga ma vaega gaʻo o loʻo opeopea i le ea.

    

Faaiuga

O mea totino i totonu, tusa lava poʻo le a le taua e ono foliga mai ai i le amataga, e mafai ona avea ma se vaega taua o mosaic mamanu. Faʻatasi ai ma le teuteuina tatau, masani faitotoʻa mafai ona liua e avea o se faatumutumuga o le mamanu o lua potu i le taimi e tasi. O ituaiga o fomu, faʻamaeʻaina metotia, meafaitino, latou teuga, lanu ma ie e mafai ai e oe ona o mai ma faʻaliliu i le mea moni le sili atu le toa, uluaʻi aitia mamanu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 주인 몰래 문 잠궈버린 라쿤의 속사정 (Mae 2024).