Afi Afi Afi i totonu o +70 ata

Pin
Send
Share
Send

O se magalafu i aso nei e seasea galue o se mea faʻavevela, pei ona masani ai i aso anamua. Ioe, e mafai ona mafanafana ma sili atu le mafanafana, ae o lona autu mafuaʻaga i se fale tumaoti poʻo le taulaga fale e teuteuina. O le potu malolo e vave ona ave foliga o le tamaoaiga ma tamaliʻi. Nofo i tafatafa o le vevela ma se ipu kofe i afiafi o le taumalulu, ma na o le maeʻa o le aso pisi i le galuega, e mafai ona e malolo ae le mafaufau i se mea, pe naʻo le matamata TV.

O le eseesega o aso nei ituaiga faʻataʻitaʻiga aofia ai le tele numera o ituaiga uma o masani ma muamua filifiliga. O se tasi e sili ona taʻutaʻua o le tulimanu magalafu i totonu.

Ituaiga o magalafu

Faʻamoemoeina i le ituaiga o suauʻu, faʻapipiʻi auala, sitaili ma nofoaga, o faʻatusa e eseese ituaiga: laupapa, kesi, eletise, foloa, puipui, saʻo, tulimanu, maʻa, laupapa. O loʻo i ai masini e le manaʻomia se chimney. Latou te le lafoa ni mea leaga i le ea, e ui e aoga e tusa ai ma le faʻavae o le ola afi.

O filifiliga e fausia i totonu e alu ai sina avanoa, ae o le avanoa mo latou e tatau ona amanaʻia muamua pe a fuafuaina le totonu ina ia aua neʻi faʻalavelaveina le fausiaina o pa. Afai e te filifili e faʻapipiʻi masini pe a maeʻa faʻafouga, o le filifiliga pito sili ona lelei o se afeafu e faʻapipiʻi i pa. Ae o le teuteuga i fafo, e mafai ona faia i maʻa, piliki ma isi mea.

I se faʻaopopoga i luga, o atumotu ma tulimanu magā afi e taʻutaʻua - latou te ofi tino i totonu o totonu, ma avea ma ona tuʻufaʻatasia vaega.

    

Mamanu ma penefiti

O le lelei o tulimanu faʻataʻitaʻiga e le mafai ona faʻafitia. O le mea autu o le taua sefeina i avanoa avanoa. O le i ai i le tulimanu, o le magalafu e le faʻalavelave i se tasi, ma i le taimi e tasi faʻataunuʻuina uma ona aoga ma teuteu galuega tauave i le atoa. O le alaasu i lenei mamanu o loʻo tu i totonu o soʻo se puipui.

I a latou tisaini, tulimanu magā afi e matua maopoopo lava; e mafai ona faʻapipiʻi e le gata i le potu malolo tele, ae faʻapea foʻi i potu e iai se tamaʻi vaega - mo se faʻataʻitaʻiga, i se potumoe poʻo se ofisa. Ona o le tulaga i le va o pa e lua, o sea fausaga e faʻamafanafanaina ai tuaoi potu, lea e matua talafeagai ma aoga. Tulimanu faʻataʻitaʻiga mafai ona symmetrical pe tutusa.

    

Afi asuasi

O nei faʻataʻitaʻiga e manino faatafafa ma fetaui saʻo i le tulimanu. O lea la, e sefe le avanoa ma e fetaui lelei foʻi le magalafu e oʻo lava i totonu o nofoaga e le o tuʻuina mai ai na meafaigaluega. E mafai foʻi ona faigofie ona faʻapipiʻi le chimney i totonu o le puipui e sosoʻo mai.

O le afi e le masani ai e faʻaaoga e fai ma ituaiga o elemeni mo le faia o se potu. Tele i le manatu o le aotelega totonu faalagolago i le cladding ma fafo fuafuaga o le magalafu, ae o fesili nei mo tagata tomai faapitoa tisaini. Afai e te manaʻo ai, oe mafai ona vaʻai i le ata, filifili le sili filifiliga.

    

Afi afi mumu

Symmetrical models e fautuaina e faʻapipiʻi i potu e le o fesiligia ai le sefeina o avanoa. O lenei filifiliga e faʻapipiʻi i le tulimanu o le tulimanu. Mai se mamanu manatu o se vaaiga, o se angular symmetrical fireplace e sili atu ona vaʻaia vaʻaia, talu ai o le afi e vaʻaia mai soʻo se mea o le potu. Mai se manatu aoga, o lenei filifiliga e sili atu foi ona taliaina, talu ai o le symmetrical fireplace copes ma le mafanafana gaioiga teisi sili atu, e le pei o isi faʻataʻitaʻiga.

O se tulimanu magalafu mafai ona avea uma ma masani ma mama teuteuina, o lona uiga, e le vevela le fale, ae na ona avatua i ai se mamalu foliga. I lenei tulaga, o le e ona le fale faʻateʻaina le faʻafitauli o le faapipiiina o se alaasu, lea e sefe tele taimi ma tupe.

    

Ogaumu ogaumu

O le autu o le ogaumu ogaumu o le vevela o le potu. O ia ituaiga faʻatusa o maʻa, uʻamea. Afai e te fuafua e faʻaoga se fausaga mo le kukaina, e tatau ona e faʻatuina se ogaumu ogaumu ma se ogaumu peʻa fausia se mea faʻapitoa i totonu o mea faigaluega. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai ni filifiliga ma se ogaumu poʻo ni faʻatusa faʻatusa.
Ioe, e le fautuaina e faʻapipiʻi ia ogaumu i totonu o le potu malolo, e oʻo lava i se pulou malosi, ae mo se potu tele-umukuka potu 'ai e talafeagai lelei lenei filifiliga. Tele o ogaumu i aso nei o umu o tamaʻi uamea faʻaofi. Latou i ai le maualuga vevela faʻaliliuga ma e mafai ona faʻamafanafanaina se potu e oʻo atu i le 80-90 sq.m.

O fea e faʻapipiʻi ai

E masani ona fesiligia e tagata o loʻo lumanaʻi fale magalafu ia i latou lava: o fea le nofoaga e sili ona lelei e faʻatu ai se nofoaga e faʻamaeʻa ai le tulimanu ina ia matagofie ma aoga ai? O le magalafu e faʻapipiʻi luga o se puipui totonu pe fafo. Afai e te filifilia le filifiliga muamua, o faʻafitauli faigata ono tulaʻi mai ona o le maualuga o le alaasu. I le tulaga lona lua, o le faʻapipiʻiina e le tele faʻafitauli, ae manaʻomia muamua faʻamaoniga mai le talafeagai pulega.

Poʻo fea lava le faʻafanua o le taʻinaafi e te filifilia (seʻi vagana ai le taʻina afi), o mea uma lava e fesoʻotaʻi ma le i ai o se afi e tatau ona faʻapipiʻiina e tusa ai ma le saogalemu o le afi. Uma isi mea i le pule faitalia a lē e ona. Pau lava le mea, e le fautuaina e faʻapipiʻi se magalafu i luma o faʻamalama ma faitotoʻa ulufale, ina ia mafai ai ona aloese mai ni vaʻalele.

Afai o le magalafu fetaui lelei i luga o le puipui, ia mautinoa ia faʻapipiʻi se vevela-teteʻe vaega ma le mafiafia o le sili atu 20 mm. Faʻapipiʻi luga o le laupapa fola e manaʻomia foʻi le faʻaopopoga puipuiga i le tulaga o se laupepa uʻamea faʻataʻamilo faʻataʻamilo.

    

O le fea tulimanu magalafu e filifili mo le potu malolo

I totonu o le potu malolo, i le mea e masani ona lava ai le avanoa, e fautuaina le faʻapipiʻi o se afi malulu matagofie, e sosoʻo ane ma oe e mafai ona tuʻu ai ni nofoa mananaia se lua, o se laulau e inu ai ti - aisea e le lelei ai? Ae ui i lea, o tulaga vevela e tatau ona vaʻaia, talu ai e leai se mea manaia i le mea moni o le, nofo i tafatafa o le magalafu, iloa le vevela, ae le o le mafanafana mafanafana.

A faʻapipiʻi se magalafu i le potu malolo, e tatau foʻi ona e amanaʻia le tulaga lautele o le potu. O le masani e foliga faʻaluma i le tuʻufaʻatasia ma maualuga-tekonolosi, pei o Provence e le faʻauo ma pop art.

    

Fale fuimu

I totonu o le atunuʻu fale, piliki e masani ona faʻaaogaina e fai ai se pusaafi. O le sili ona saogalemu ma sili ona anagata mea ma lelei faʻavevela meatotino ma maualuga vevela dissipation. Tusa lava pe o iai le malulu tele i fafo atu o faʻamalama, e vave ona faʻavevela le pusa fuimu ma taofia le vevela i totonu o le fale mo se taimi umi.

O piliki e matua teteʻe lava i aafiaga mai fafo ma suiga o le vevela, o le mea lea o brick fireboxes e manatu faʻatuatuaina ma anagata. E le manaʻomia le fufuluina i taimi uma pei, mo se faʻataʻitaʻiga, tiaʻi uʻamea. O mea e maualuga le vevela (resistant) e le faʻailoaina ni mea leaga i le ea. O le faʻapipiʻiina o le pusa fuimu e manaʻomia ai se faʻavaevaevae lelei, ona e fai lava si mamafa. O le averesi mamafa o 450-500 kg, ma le o faʻavae uma e mafai ona tatalia lenei mamafa. E teuteuina le faʻavae i ni mea faʻapitoa e faʻaaoga mo le faʻamauina - o se faʻataʻitaʻiga, o maʻa maʻa.
Tutoʻatasi, aunoa ma se poto faʻapitoa, e foliga mai e le mafai ona faʻataʻatia se pusa fuimu, o le mea lea e fautuaina ai le okaina o se tautua mai se agavaʻa umu-fai faleoloa o le a faia se magalafu e tusa ai ma tulafono saogalemu uma.

    

Apamemea paila

Tele tagata e manaʻomia ni afi uʻamea lafo malosi e mafai ona tatalia le vevela maualuga. O sea magalafu e le faʻapouliuligia, e le mou atu i le taimi, taofia le vevela mo se taimi umi lava, e mafai ona faʻamafanafana vaʻa tetele, e matua sefe ai tau mo lona tausiga.

Oe mafai ona faʻatau se uʻamea firebox ua uma ona saunia, pe faʻaputuputu ia oe lava, ma le fesoasoani a tagata faʻapitoa. O le lafo uʻamea afu o loʻo i ai le tau maualalo faʻatusatusa i se maʻa poʻo se tasi piliki, lea o lona lelei foʻi.

Aua le faʻamama le ipu uʻamea lafo. Afai e te manaʻomia le faʻavaʻa vave o lenei taʻinaafi, aua le sasaʻaina le aisa vai i totonu.

    

I ou lava lima

A faʻapea e lava ou tomai fauina ma malamalama i le faʻavae o le faʻaaogaina o ogaumu ma isi mea e faʻavevela ai, e mafai ona e fausiaina se mea e faʻamumu ai mea i ou lava lima. E faigata ona fai atu le tele o le ae sefe i meafaitino, ae o le galuega o le a mautinoa o le a sau i fafo mo saoloto, sei vagana, o le mea moni, e tatau ona toe faia se mea ma le aʻafia o agavaa agavaʻa.

Ae e leʻi amataina le faʻapipiʻiina o se magalafu, e taua le tusia o se poloketi muamua i auiliiliga uma ma fuafua ma le faʻaeteete vaega uma o le galuega. Aua neʻi galo e teuteuina mo ni ata lelei, le nofoaga saʻo mo le alaasu, le nofoaga saʻo o le magalafu lava ia. A maeʻa le faʻapipiʻiina atoa o le fausaga, o le a faigata ona toe fai se mea, ae maise pe a fai o totonu e fai le taʻinaafi.

    

Mea e faʻaaoga

Tusa lava pe o le a le ituaiga o magalafu e te filifili e taofi, oe o le a manaʻomia le tele o mea e fausia ai. Muamua lava, oe tatau ona vaʻaia maeʻaeʻa susu, lea e mafai ona avea ma taualuga mea, polyethylene. E manaʻomia foʻi ona e faʻaputuputu se oneone, maʻa nutimomoia, sima, 'ele, e aoga tele mo le faia o sima ma isi galuega fau fale.
I le faʻagasologa o le faia o se magalafu, oe o le a manaʻomia laupapa poʻo uamea ie mo formwork, mesh, tootoo mo sima faʻamalosia.

Mo le gaosiga tuusaʻo o se magalafu ma le alaasu, e faʻaaoga mea, fuafua i le ituaiga o masini faʻavevela. E mafai ona avea ma piliki (faigofie ma mumu afi), uʻamea vaega, ma isi

    

Sauniuniga ma laina muamua

Muamua lava, e tatau ona e vaʻaia le faʻavae, lea e tatau ona lapoʻa nai lo le faʻavae o le magalafu lava ia. Ina ia fausia se faʻavae, e tatau ona e eli se lua, ona faʻapipiʻi lelei lea o le pu ma sasaʻa oneone i totonu. O le maa nutimomoia e sasaʻaina i luga, o se uaea mesh ua faʻapipiʻiina.

O le isi laʻasaga o le puipuia o puipui mai le soʻona vevela ma faʻapitoa asbestos fasi pepa. A maeʻa lena, o le formwork tatau ona faʻapipiʻiina ma isi auala uma mo le liligiina o le faʻavae e tatau ona maeʻa. Ina ua maeʻa faia le faʻavae, o se tekonolosi malolo o 18-20 aso tatau ona faia.

Ae o taualumaga mo le tuʻuina o se taʻinafi, e lua o latou i le tulimanu faʻamatalaga, tasi le faʻataʻitaʻiga e faigofie atu ona faʻapipiʻi, o leisi e sili atu ona faigata. E faalagolago tele i le faataatiaina o le laina muamua, talu ai soo se mea sese e mafai ona afaina ai isi vaega uma o le galuega. O le laina muamua faʻatulagaina le lautele lautele o le atoaga ogaumu, o lea o le mafiafia o faʻamau e tatau ona maitauina ma le maualuga aʻiaʻi.

Firebox

Ina ia mafai e le magalafu ona fai o se teuteuga mo le potu, ae faʻapena foʻi ona avane le vevela i le tele e mafai ai, e tatau ona e tuʻu saʻo i fafo le pusa fuimu. I le taimi e tasi, o ona puipui e tatau ona tu i se itu faapitoa i le tasi ma le isi - o itu itu e fai sina liliu i fafo, ma o le pito i tua e faʻalo agai i luma.

O le aofaʻi o le taʻinaafi afi faʻaofi tatau ona 1/50 o le aofaʻi tele o le potu. E taua foʻi le mafaufau i le loloto, lea e tatau ona saʻo. Afai o le firebox e loloto tele, o le magalafu o le a le vevela lava ma o le potu o le a malulu. Afai, i se isi itu, e papaʻu le loloto, e ono tupu le asu.

O le firebox o se tapunia ma matala ituaiga, e mafai ona mautu pe tuʻufaʻatasia. Ina ia fuafua le saʻo fua o le ogaumu faʻamalama, o le eria o le potu e tatau ona vaevaeina e 50.

Tufa

Ina ia mafai ona puipuia aloiafi mai le lele ese mai o le alaasu ma e leai se ea pa'ū, ua faʻatuina se faʻapitoa faʻapitoa i le va o le pusa afi ma le potu asu, poʻo se pasi. E mafai ona avea ma fausaga-foliga pe tusa foi. O le pasi e le tatau ona faʻafaigata ai le paipa.

Faitotoʻa ma le alaasu i fafo

O le faitotoʻa e fai ma sui o le fesiliaʻi o le faitotoʻa, e taʻi taʻamilosaga, aufana, saʻo.
O le alaasu e mafai ona faʻatauina saunia, ae o ia filifiliga e masani ona taugata, o lea e faigofie ai ona faia i ou oe lava lima mai uamea poʻo piliki. O puipui e pasia ai le ala sima i fafo e tatau ona faʻaʻofu tele i mea e mafai ona fai, ma e tatau foi ona puipuia fola.

E le tatau ona faʻaaogaina le tasi auala afi e tasi mo faʻaputuga faʻavevela eseese; mo se taʻinaafi, e tatau ona matua tutoʻatasi. O le maualuga o le chimney maualuga o le 5 m, pe a le sili atu. E faʻamoemoeina uma ile maualuga ole foloa ile potu. O le alaasu e faia i mea masani. O le piliki faʻamatalaga mafai ona faʻamau faʻamau i se paipa uʻamea. O le sili ona lelei foliga mo se chimney o se ogāumu. O le faʻalaʻitiitiina o faʻafitauli i le alu aʻe o le asu, o le itiiti ifo o le pogisa o le a fausia i luga o puipui.

Faʻamaeʻaina

O le vaega mulimuli i le laʻasaga faigata o le faʻapipiʻi o se magalafu o le maeʻaina o gaioiga. Tele faalagolago i le faiga o loʻo i ai, faʻapea foi ma le tagata lava ia tofoina o e ana. O le teuteuga e faia mai mea teuteu, keramika, maʻa, maamora. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le magalafu lava ia ma le alaasu e mafai ona faʻaumaina i maʻa, o le pito i luga o le taʻinaafi e mafai ona ufiufiina i vali teuteu.

Ae e te leʻi amata teuteuina, e tatau ona e ufiufi luga o le taʻinaafi i se muamua faʻamalosia. E manaʻomia le faʻapipiʻi o le mesh uʻamea ma 10x10 mm sela e faʻaaoga ai le suluina o le tagata lava ia i piliki luga e faʻamaeʻaina ai ma maʻa. Afai e tatau ai, o le pito i luga o le taʻinaafi e faʻapipiʻiina i le sima gypsum. Ina ia faʻamalosia luga, o se fau tioata mesh ma le mesh tele o 5x5 mm o loʻo faʻaaogaina.

Mea teuteu o le paketi aofia ai le fausiaina o se faʻapitoa laupapa faʻapipiʻi laupapa ma mulimuli ane cladding.

O fafo ofu e mafai ona matua eseese, i foliga ma i le lanu. O le sima e faʻaogaina i mea na teuteuina muamua o mea teuteu, a maeʻa ona faʻataʻatia tile i luga o le foloa i tafatafa o le magalafu. O le isi galuega i le faʻamaeʻaina o le taʻinaafi o loʻo faʻataunuʻuina muamua atu nai lo le lua aso mulimuli ane.

Faaiuga

O le magalafu o se mea fou matagofie e aumaia le mafanafana ma le mafanafana i le fale o loʻo faʻapipiʻi ai. Ina ia mafai ona tautuaina oe mo se taimi umi, e tatau ona e tausisi i tulafono faʻavae mo le saogalemu pe a fuafuaina ma faapipiiina, ma ia manatua foʻi e fufulu mai le pulu ma le lefulefu i le taimi.

Naʻo le suauʻu faʻapitoa fuafuaina mo lenei faʻamoemoe e tatau ona faʻaaogaina e faʻamumu ai le magalafu. O le gafatia o faʻaonapo nei afi mago e lava e faʻamafanafana ai se potu e oʻo atu i le 200 sq.m. I totonu o sea fale e le taitai ona i ai le susu ma le manogi o le manogi, lea e taua mo le faʻatumauina o le mafanafana ma le mafanafana. A uma ona faʻapipiʻi se magalafu i le hall, e mafai ona e fiafia i le faʻamafanafanaga i aso uma, faʻaalu se taimi lelei ma lou aiga, valaʻaulia uo e nonofo i lalo mo se ipu ti, ma fai pati.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Fetu o le Afi Afi 2012 (Mae 2024).