Aisea e fetolofi ai fola palapala? Filifiliga sili ona lelei mo le faʻateʻaina o le tata

Pin
Send
Share
Send

Aisea e fetolofi ai fola palapala?

Afai o laminate crunches ma creaks, vaavaai mo le mafuaʻaga i le tasi pe tele mea i le taimi e tasi:

  • o le amataga laminate maualalo le tulaga lelei na faʻatauina i loka e le mafai ona faʻaaogaina ma se amio piʻopiʻo foliga;
  • ua solia le tulaga tau o le faʻaaogaina;
  • le faʻataʻitaʻia le tekonolosi na le mulimuli ai;
  • e le i faʻailoaina le foloa;
  • e leai ni avanoa faʻapitoa e totoe;
  • ua mafiafia tele le tua;
  • o le faʻamamaina o le pefu, otaota i le taimi o faʻapipiʻi na sese ona faʻatinoina;
  • suiga i le vevela ma le susū tupu.

Faʻafefea ona aveʻese se squeak aunoa ma le faʻaituʻau?

Aisea e gasolo ai le lamala, faʻafefea ona faʻaleleia lenei faʻafitauli e aunoa ma le faʻaleaogaina? Afai e le taʻoto le mafuaʻaga i le solia matuia o le tekonolosi faʻapipiʻi, atonu e faigofie, vave auala o le a fesoasoani ia te oe.

  • Moligao paraffin Liusuavai, sasaa solo i nofoaga e lagona ai le leo. A i ai ni va i le va o soʻoga, e mafai ona avea le momi afi ma faʻamau faʻamau. Faʻagasologa ma se spatula vaivai o le a tapunia ai latou ma puipuia i latou mai le vai ma otaota.
  • Foam foam Polyurethane O le a fesoasoani i le loloʻuina o laupapa foloa. Faʻamau i le au, lulu le apa, sasaʻa le fula i lalo o laupapa i le mea e mumu ai. Faatali seʻia maeʻa maeʻa, aveʻese toega mai luga ma se faʻapitoa faʻapitoa. O lenei metotia e faigofie lava, ae le aoga tele - o mea uma o le a faʻasologa lelei seʻia maeʻa le foam. Ma e vave tele ona tupu.
  • Kelu PVA. Faʻaaogaina o se foam suia. Vili se 0.5 mm pu (tasi pe sili atu) i le mea o leo le lelei, aveʻese otaota, faʻaaoga se tui e sasaʻa kelu i totonu o le pu. Seʻi vagana ua mago atoa, aua le laa i luga o lenei nofoaga, e tatau ona taofi le sosolo.
  • Pata. Life hack e tutusa lava ma le PVA kelu - vili le foloa, faʻatumu i le tui. Lubricating laupapa e aoga tele i luga o fale ma isi nofoaga ma le popole pea.

I le ata o loʻo i ai se solo lanu, lea e mafai ai ona e faʻamau faʻavasegaina pu

Auala Sili e Faʻateʻa ai Squeak

Afai o le aʻa o mea leaga uma o loʻo taoto i le le lelei o meafaʻaoga poʻo le faʻapipiʻiina o tekinolosi sese, e foliga mai o le foloa e tatau ona faʻamavaeina ma toe faataatia. Ae aua le faʻanatinati i lenei filifiliga!

O le faʻateʻaina e le naʻo le pau lea o le auala e faʻateʻa ai le fola laminate laminate. Malamalama i le mafuaʻaga o leo le lelei i le lumanaʻi o le a fesoasoani e fuafua le sili ona faigofie, taugofie filifiliga mo le faʻateʻaina.

Aveʻese o le papaʻu ona o le le tutusa fale

Le lelei sauniuniga o le faʻavae o le a taitai atu ai i le tasi iʻuga: le laminate creaks. Soʻo se lua poʻo ni faʻaputuga foliga mai pe a savali, faʻaleagaina le geometry o le laminate fola.

Ae paga lea, o le foloa o le a tatau ona aveʻesea e faʻalelei le le tutusa tulaga. E fia faalagolago i le fua o le faʻafitauli.

Afai e sosolo le laminate i le mea e tasi, tatala ese, faʻapipiʻi le ana poʻo le oneone le patupatu, faʻamago, tuʻu laupapa i le nofoaga.

Afai o le leo o loʻo i luga o le foloa, e tatau ona aveʻese le fola ufiufi, faʻapipiʻiina - e sili ona lelei le faʻaogaina o le sasaʻaina metotia, faataoto lalo, faʻapipiʻi laupapa i luga o se fou.

Taua: E le mafai ona toe faʻafoʻi Lamellar lamellas i lo latou nofoaga; e tatau ona suia i latou fou.

Matamata i le vitio e suʻe ai pe aisea e le tatau ai ona faʻapipiʻi laminate fola i luga o luga le tutusa luga.

Faʻafefea pe a fai o loʻu laminate e feʻe ona o le vevela va?

A le faʻasolosolo laminate e sosolo i taimi uma, ae faʻatasi ma le suiga o le vevela poʻo le susu o le potu, aveese laupapa faʻavae ma siaki le tulaga o avanoa faʻapitoa.

Laminate laupapa foliga mai e faʻalautele / konekarate ma fesuiaʻiga tau. Afai i le taimi o le faʻataʻotoina o le lamina oe le tuua le mamao i le va o le ufiufi ma le puipui pe tuʻu le lava, pe a faʻalauteleina ia laupapa o le a vave ona sosolo i le puipui. O le eleele amata amata ona tolotolo, e tu i luga ona vae i nisi nofoaga.

I le ata, o se tasi o auala e tuʻu ai avanoa pe a faʻataʻatia laupapa laminate

Fesili atu pe aisea e sosolo ai le lamina, muamua lava siaki le avanoa tau latalata i puipui ma paipa mo le tausisia o tulaga faatonuina:

  • o le va saʻo mo le tele o potu e 1 cm;
  • o le mamao mai le laupapa i le paipa o 1.5 cm;
  • o le va i le va o le foloa ma puipui i susu ma potu tele o 1.5 cm.

Afai o le mafuaʻaga lea o le laminate squeaking, o le tali e le manaʻomia le faʻateʻaina. Fautuaina e matai e aveʻese lenei faʻafitauli e ala i le tipiina o laupapa i le lautele manaʻomia faataamilo i le taamilosaga o le potu. I mea mamao, o se olo, o se jigsaw o le a fesoasoani - vaʻaia ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina le puipui ma le foloa. Oti le lamala faataamilo i paipa i se naifi maai.

Matou te aveʻese le papa o loka laminate

Feteʻenaʻi i loka o le isi mafuaʻaga o le sosolo. Afai o le faʻafitauli o loʻo i totonu, o lona uiga o se le malie leo o le a alia lata mai lava ina ua maeʻa faapipiiina. E mafua ona o le mea moni o le fola faʻafetaui i luga o le tulaga, auala, auala tau.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga o le fola laulama. A maeʻa ona faʻataʻoto, 2-3 masina e tatau ona pasia mo lamela e fai o latou foliga mulimuli ma taofi le sosolo.

A o le foloa nofo i lalo, ave i lona mulimuli foliga, o le a taofia sosolo na o ia. Lenei masani lava ona oʻo i le 3 masina. Afai e le tupu lenei mea - muamua o mea uma, siaki le i ai, tele o avanoa tau, mulimuli i faʻatonuga mai le parakalafa muamua.

Faʻafefea ona aveese squeaky laminate fola mai toega otaota?

Afai o lau laminate folafola squeaks pe a savali, oneone ma isi otaota atonu o le mafuaʻaga. E le tupu aʻe le pefu na o ia, ae tumau pea ina ua uma ona faʻavave - e aunoa ma le faʻamamaina maeʻaeʻa muamua, i le taimi, pe a maeʻa ona faʻapipiʻi.

O le leo tele o le crunch o le a taʻu mai ai o le oneone ua oo i totonu o loka o le lamala fola. Aua le faʻatuai le toe faʻaleleia o le ufiufi: tamaʻi otaota mafai ona taʻitaʻi e le gata i leo fafo, ae faʻapena foi le faʻaleagaina o soʻoga loka.

I le avea ai o se tulafono, o le a le galue iinei e aveʻese le mimiti o le laminate e aunoa ma le faʻamavae - o slats e tatau ona aveʻesea, o le substrate aveʻesea, o le faʻavae e tatau ona faʻamamaina o otaota, ma o slats e tatau ona tuʻuina i luga o se fou. Ina ia aloese mai le le mautonu i le taimi o le toe faʻapipiʻiina - numera numera taʻitasi vaega ae leʻi faʻamavaeina.

O loʻo faʻaalia i le ata se masini faʻamama e faʻaaoga e faʻamama ai le screed mai otaota ma efuefu

O le gagase screed mafai foi ona taitai atu ai i le palapala fausia-luga ma squeaks i le laminate fola. Ina ia faʻasaʻo le mea sese, o le ufiufi e faʻamavae i le mea na sosolo ai, liligiina i le sima, faʻalaugatasia, mago lelei, primed. Afai e te le o mautinoa le mea e mafai ona e tago ai, valaʻau le matai mo le moli uila.

Faʻagasolo ma le teuga pe a maeʻa atoa le mago. Faʻamama lelei le faʻavae ae leʻi amataina, ma i le taimi - faʻamama fasipepa taʻitasi.

Faʻafefea ona toe faʻamama laminate squeaky pe a fai o le lagolago e matua vaivai?

O le pito i lalo o le sili taua vaega o le maeʻa foloa. E faʻamaluluina ni faʻaletonu laiti, puipuia le fola laminate mai le vai ma le susu, faʻavaivaina le pisapisao, faʻapipiʻi leo ma vevela. Ae lapoʻa e le o lona uiga sili atu. E le tatau ona taumafai e fofo ni faʻaletonu o le screed, faia se mafolafola fola ma se mafiafia gasket. O le mafiafia tele substrate o le a nofoia, o le lamala i ona luga o le a amata ona piʻo, o ona loka o le a le lelei, ma o le a mautinoa lava amata ona totolo.

Ata o se manifinifi cork lagolagoina mo laminated panels

Ole mafiafia lelei e faʻamoemoeina ile tele o mea. E aofia ai le ituaiga laminate, o le faʻagaioia tuutuuga ma le lagolagoina mea. Tele taimi, o le gaosi oloa faʻailoa mai le sili ona talafeagai filifiliga i luga o le afifiina ma panels.

Mafiafia faasaga i mea:

  • koroka - 2-4 mm;
  • coniferous - 4 mm;
  • foamed - 2-3 mm.

Mafiafia faasaga i laminate:

  • masani 8 mm panels - 2-3 mm;
  • manifinifi 6-7 mm - 2 mm;
  • mafiafia 9-11 mm - 3-5 mm.

Faʻafefea ona faʻamama laminate squeaking ona o le lagolagoina? Suia! E manaʻomia le faʻamavaeina atoa o le ufiufi, suia le kesi tuai i se fou ma toe faʻataoto ia lamela.

Faʻafefea ona aloese mai le sosolo?

O le filifiliga mautinoa pe faʻapefea ona aveʻesea le kulimi o le laminate o le muamua faia mea uma e 'aloʻalo ai. Ina ia faia lenei, oe tatau ona iloa le intricacies o le faʻatulagaina o lenei ufiufi ma mulimuli i tulafono.

  • Aua le faʻaaogaina le laulau laminate i le taimi lava na uma ai le faʻatau. E pei o le linoleum, e manaʻomia e taoto i totonu o le potu o le a moe ai. Naʻo le tuʻu faʻalava laupapa mo 24 itula i le taumafanafana ma le 48 itula i le taumalulu i le vevela o le potu. A latou i ai i lo latou tulaga mulimuli, ua latou sauni e taʻoto.
  • Faʻatau fola laminated maualuga tulaga. O le sefe i mea e mafai ona mafua ai le tele o faʻafitauli: mai le pisapisao ma le pisapisao, o le suia o foliga, o le osooso. Sili taugata laminate o le a umi se taimi e aunoa ma se faitioga.
  • Saunia ma le faaeteete le substrate. O le faʻavasegaina e le tagata o ia lava le fola poʻo le sima screed e tatau ona faʻatulagaina atoatoa, lamolemole, anagata. Afai o le pito i luga malepe, oe o le a mautinoa lava faʻalogo i se crunch lalo o ou vae. O le a aliali mai faaletonu ma faaletonu e ala i le goto, fulafula o laupapa.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga o le tulaga maualuga o le faʻapipiʻiina: atoatoa mafolafola ma mama sima fola, faʻasaʻo manifinifi substrate

  • Filifili le mea saʻo lalo. O le filifiliga sili ona ofuina-o le koroka. O le a le piʻo i lalo o le amo o meaafale tusa lava pe a mavae ni nai tausaga, ae e le talafeagai mo le faʻaaogaina i susu susu. O le sili ona aoga o le foamed, ae mafai ona deform, avea manifinifi. E masani ona mafiafia tele le paʻu o le softwood, e faʻapea e talafeagai mo le laminate faʻapipiʻi. O le sili ona maualuga substrate mafiafia mo le faaaogaina i totonu o se fale mautotogi o 3 mm.
  • Taofi mamā. Fufulu le vaega ae e leʻi faapipii le mea i lalo ma luma faapipii panels. Faʻaaoga se masini fufulu mama i le taimi o le faʻapipiʻiina ma aveʻese le pefu i taimi uma e mafai ai. Afai e mafai, tipi i totonu o se isi potu.
  • Tuʻua va vevela. Ua uma ona matou taʻua le mamao lelei i le va o puipui ma laupapa - 1 cm. I le tulaga o le maualuga o le susū ma le vevela, faʻateleina e le 50 mm. I potu tetele, o loʻo totoe foʻi va i le va o laupapa, latou te ufiufiina i latou i teuteuga teuteu.

Ae e te leʻi amata galuega, ia e suʻesuʻe e le gata i tulafono, ae ia mafaufau foʻi i mea sese a isi tagata.

Puipuia se faʻafitauli e sili atu ona faigofie nai lo le faʻateʻaina o le uʻu ina ua uma ona teuteuina. Ae afai o loʻo e feagai ma le faʻafitauli o leo soʻona alu ese, aua le faʻatuai le tali. O le taimi e mafai ona na o le faʻatupuina o le tulaga, faʻateleina le tau o le faʻasaʻoina o mea sese.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: puoro puoro tawhito pai rawa atu (Mae 2024).