Glass poloka - 50 faʻataʻitaʻiga o se vaeluaina

Pin
Send
Share
Send

O le sauniaina o se aiga ma le nonofo ai o se tasi o faʻailoga taua o le tulaga o le olaga. Peitai, e le o atagia mai ai le tulaga lelei o tulaga o le soifuaga, o le toatele e mananao e faʻaleleia atili. I le taumafai ai e faʻaleleia le faʻafitauli, o ni tagata e anaina o loʻo faʻatinoina ni mea tetele i totonu o lo latou fale, i le faʻagasologa o faʻafitauli o le aveina o puipui na faʻalauteleina, vaevaeina se avanoa se tasi i totonu o se potu tele i ni vaega e faʻaaoga. I le taimi e tasi, e tatau ona foʻia le tele o faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le faʻamaonia o pepa ma le filifilia o mea mo le faʻapipiʻiina o pa fou. E mafai ona fausia mai piliki, poloka poloka, faʻamago, faaaoga poloka tioata mo vaeluaina. Sei o tatou mafaufau i le mulimuli o mea na lisiina o mea fau fale i nisi auiliiliga.

Vaega o poloka tioata

Glass poloka na aliali luga o le fausiaina maketi i se taimi talu ai nei. O muamua prototypes na gaosia e le kamupani Amerika Luxfer Prism Company, faʻavaeina i le 1886 e James Pennicuik. Peitai, o le mea fou faatoa maua na pateni i le 1885 eseʻese mai poloka poloka na faʻaaogaina i le fausiaina talu mai le 30 o le 20 seneturi. O le oloa o se uamea lattice faʻatumuina i sikuea sikuea sikuea.

O le fausiaina mea na faʻaaogaina i atunuʻu eseʻese, ma o le tumutumuga o lona tuputupu aʻe i le lauiloa pa'ū i le 60s - 70s o le luasefulu seneturi. Muamua lava, o poloka na faʻaaogaina e faʻamalamalama ai potu i lalo, ae i le aluga o taimi na amata ai ona faʻapipiʻi i le tele o faʻalapotopotoga. O i latou na mauaina le Soviet era manatuaina le teuteuina o aʻoga ma aʻoga, vaitaʻele, sitepu, faia i lenei mata mea.

Glass poloka o se fale mea e maua e ala i le tuʻuina atu i lua oomi ipu tioata. Faʻafetai i le agavaʻa ma le matagofie faʻalelei o lenei oloa, o se taua tele i le lautele, tusiata ata ma tisaini amata amata faʻaaogaina e le gata mo fafo teuteuina o fale, ae faʻapea foi mo totonu o meafale. E faʻatutuina vaʻavaʻa mai ia latou, faʻapipiʻi i totonu o puipui na faia.

O le vaega autu o le fausiaina o mea e le o ona teuteu lelei, ae o lona agavaʻa e sefe ai le malosi. O le isi taua uiga taua i le oloa o le malamalama fesoʻotaʻiga coefficient. O oloa e mafai ona lafoina le malamalama, faʻasalalau, faʻatonutonu ia, a o nanaina atoa mea uma o i tua atu o latou. O nisi togi e faʻatusatusa ile malosi ile piliki, e oʻo foʻi ile maʻa.

O le fausaga na fausia mai tioata poloka o loʻo faʻamatalaina e le maopoopo, e maua ai lelei le faʻamamafanafanaina, pisapisa leo, moli faʻamalamalamaina, ma maua ai le puipuiga mai le malulu. O lenei faʻatagaina matou e faʻaleleia atili le tulaga o mea e nonofo ai, e taua uma mo taulaga tetele ma mo fale laiti.

Lelei ma le lelei

O le poloka poloka e mafai ona valaauina o se ituaiga o papaʻu piliki, lea, e le pei o le muamua, e faia e le mai le omea, quartz oneone poʻo le papaʻamea siaki, ae mai tioata. O le mea e lautele faʻaaogaina i le fausiaina, ona o le aofaʻi o aoga aoga meatotino i totonu o le maeʻa oloa. Faatasi ai ma le sili taua o oloa o loʻo fesiligia, o mea nei e mafai ona iloga:

  • Malosi. O mea fau fale e toeititi lava a le mafai ona gagauina. E mafai ona tatalia le faʻalavelave ole masini, e aofia ai le aʻafiaga ma le omia.
  • Anagata O le tautua olaga e le itiiti ifo i le 15 tausaga. I le taimi lava e tasi, o oloa e le fefefe i gaioiga a tuusao susulu o le la, e oʻo lava i lanu lanu o le a le leiloa le latou foliga mai i lalo o le aʻafiaga o le ultraviolet radiation.
  • Tulaga E gaosia e tagata gaosi le tele o ituaiga poloka e eseese o latou foliga, lapoʻa, laualuga o laufanua, ma e tele lanu o latou lanu. Lenei faʻatagaina oe e iloa ai soʻo se tisaini manatu, uma pe a fausiaina fafo ma pe a faʻatulagaina totonu.
  • Vaaiga o le talosaga. O poloka tioata o loʻo faʻaaogaina i fale vailaʻau ma meaʻai, i fale faʻafomaʻi, fale suesue, i le fausiaina o fale tumaoti, fale faitele, i isi eria.
  • Tausiga faigofie. O fausaga sauniuni e faigofie ona tausia. O le tioata e le mitiia palapala ma e gaioi i vailaʻau. E mafai ona fufulugofie le palapala mai luga. O le ofi i totonu o le ana i totonu ua aveʻesea.
  • Moli molimoli. O elemene tioata tuʻu le malamalama i totonu o le potu.
  • Faigofie potopoto ma disass Assembly. E mafai ona faʻatuina se vavae mai poloka tioata ma sina tomai faugafale, ma ia suia se mea ua faʻaleagaina, e te le manaʻomia le matua faʻateʻaina o le fale.
  • Nofoʻaga faʻaesea. Glass poloka i ai ni leo lelei foliga, e faʻatagaina ai latou ona faʻaaogaina i avega avega pa.
  • Tetee susu. O le tioata e le fefe i le susu, e le mitiia le vai, e le fefe foi i le faʻaletino, o lea e faʻaaoga ai mea i le fausiaina o vaega mo fale taele.
  • Tetee afi. O oloa e faʻavasegaina o ni mea e le mafai ona mu. Mafai mafai ona tatalia le faʻaalia i se afi matala mo se itula.
  • Tetee vevela ma tetee aisa. E mafai e poloka ona tatalia mataua e oʻo atu i le 40 ° C, ma le vevela o le -40 i le + 500 ° C.
  • Faʻaʻesega vevela ma sefe le malosi. Latou te taofia lelei le vevela i totonu o le potu, e faʻatagaina ai oe ona sefe mai le faʻamamaina. I le vevela, e le faʻasaina le ea vevela i totonu, ma faʻamalulu le potu.
  • Uiga faaleuo. I le gaosiga, o mea masani e faʻaaogaina e mautinoa ai le agalelei o le siosiomaga o le oloa.

Faʻatasi ai ma le le lelei o poloka tioata o:

  • Taulimaina faigata. O le poloka e faigata ona tipi i ni fasi. E toetoe lava a le mafai ona faia se pu i totonu; i lalo o le mamafa, e mafai ona pa.
  • Mamafa mamafa O vaega e faʻaputuputu mai nei piliki e atili mamafa ai le fausaga atoa.
  • Fetuunaiga o le ea O mea e le faʻatagaina le ea e ui atu i totonu. Lenei tatau ona amanaʻia i le tulaga o le faʻavasegaina o se faʻamalama tatalaina, mafaufau i le auala o le ea.
  • Tau faʻavae. O oloa ua maeʻa e taugata faʻatusatusa i isi fale mea e faʻaaoga mo le fausiaina ma teuteuga.

Uiga masani

Glass poloka mafai ona faʻavasegaina e tusa ma le tele faʻatulagaina. Muamua lava, tatau ona vaʻai totoʻa i le atunuʻu na gaosia ai oloa. I luga o le fausiaina maketi oe mafai ona mauaina Siamani, Italia, Czech, Polani, Lusia, Saina oloa. E tofu i latou ma le ata e tasi, o latou lapopoʻa e tutusa. E naʻo le lelei ma le tau e maua ai le eseʻesega. I se faʻaopopoga, poloka uma eseʻese mai le tasi i le isi i auala nei:

  • foliga ma fua;
  • mafiafia tioata;
  • ituaiga, lanu ma le faʻatumuina;
  • malosi ma teteʻe atu i le atuatuvale;
  • uiga vaʻaia;
  • vaega o talosaga.

O itu tetele, foliga ma le fausaga o le poloka

Ina ia malamalama i le fausaga o se poloka poloka, na o le tilotilo i lona faauigaga. E mulimuli mai ia te ia o le poloka o se oloa maua e ala i le tuʻufaʻatasia o tioata lua ipu tioata, i le va lea o se hermetically faʻamau lua fausiaina. E tusa ai ma le GOST 9272-81, fuaiupu 2.4, o le mafiafia o puipui i luma e tatau ona sili atu ma le 8 mm. Lenei, i le fuaiupu 1.1 i le laulau 1, o le tulaga fua ma le mamafa o le maeʻa oloa o loʻo faʻailoa mai.

E tusa ai ma le GOST talanoaina luga, poloka tioata mafai ona i ai se sikuea ma faatafafesa foliga. O le tele o le muamua e tatau ona (umi, lautele, mafiafia, i mm) 194x194x98, 244x244x75 ma 244x244x98 ma le tele o 2.8, 3.8 ma 4.3 kg, faʻatulagaina. O le lona lua - 294x194x98 mm fuaina 4.2 kg. I luga o maliega ma le tagata faʻatau, ua faʻatagaina e faʻaititia le umi ma le lautele i le 10 mm i lalo.

E gaosia e le au gaosi oloa le tele o oloa ua maeʻa e mafai ona i ai ni tulaga le masani ai. E faʻamoemoe lava i le fomu. O oloa laititi e iai faʻailoga o le 115x115x80 ma le 60x146x80 mm, ma o le lapoʻa e 300x300x100 mm. O faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi e avanoa i le tasi le tele 172x172x236x80 mm. Ae o le mea sili ona taua o atunuʻu uma e gaosia mamanu ia tausisi i tulaga tutusa.

O le ituaiga masani o oloa o le sikuea ma le sikuea. E i ai foi sili faʻalelei faʻataʻitaʻiga i le tulaga o le tafatolu, tafatolu, liʻo, hexagon, L-foliga, ma lapotopoto itu itu. E i ai foi filifiliga faʻapitoa e faia e tusa ma ata taʻitasi e okaina; mo le latou faʻapipiʻiina, faʻapitoa matrices e faʻaaogaina, saunia e le kamupanī o faʻatusa tioata poloka.

Lanu lanu ma fala

Uma tioata poloka mafai ona vaevaeina i manino ma lanu. Faʻasino ile GOST 9272-81, e mafai e se tasi ona malamalama o oloa e mafai ona valivali pe le vali. O le muamua a na lisiina e tusa ai ma le fuaiupu 2.1 ono i ai se samasama, lanumoana, lanumeamata lanumeamata, lea e le faʻaititia ai le malamalama fefaʻatauaʻi fefaʻatauaiga. I le fuaiʻupu 2.3 o loʻo fai mai o le lanu ma le faʻamama avega e tatau ona tutusa ma faʻataʻitaʻiga faʻatusa.

O lanu e le lanu ma lanu e mafai ona iloga e tusa ai ma lanu lanu. I se faʻaopopoga i le lanu masani i lanumeamata, samasama, mumu, lanumoana, piliki mafai ona maua i le faʻatau atu ma le tele o ituaiga o paolo. E lua auala e fai ai le valivali. O oloa sili ona lelei e le fefefe i le vevela o le vevela ma ave o le la e maua e ala i le faʻaopopoina o lanu i le ipu tioata ae le i suia.

Glass poloka, na faia i tioata tioata, vali i le lagona gaogao vaega (mai totonu), e faʻaaoga faʻapitoa i totonu o potu vevela. I lalo o le aafiaga o le ultraviolet radiation poʻo se faʻaiuga o se suiga tele i le vevela, ua amata ai ona pa le vali, magalo, ma mou atu. A filifilia se faʻapitoa faʻapitoa, e aoga le mafaufauina o le mea moni o poloka tele-lanu lafoina malamalama sili atu leaga.

Mo matte fausaga, o le malamalama tuʻufaʻatasiga coefficient o 30-50%. Ona o le faʻasalalauina o aʻafiaga, latou fausia ai se maualuga maualuga o le puipuiga, o le mea lea latou te faʻaaogaina ai i totonu o potu ma le manaʻomia malamalama ulufale mai fafo. Semi-matt options o poloka ia e tasi le itu e matte aʻo leisi e masani. O se vaega e faia o ia piliki vaʻaia e foliga mai e malamalama mai totonu.

Faamoemoe faapitoa

Faʻamoemoeina i le lautele o le faʻaaogaina, o tioata poloka uma e mafai ona vaevaeina i alamanuia, totonu ma teuteuina faʻataʻitaʻiga. O le muamua e faʻailoaina e le faʻateleina le malosi, teteʻe vai, ma teteʻe afi. Ole ituaiga tioata lea e sili ona taugofie. O loʻo faʻaaogaina i falefaigaluega falegaosimea, faʻalapotopotoga lautele ma faʻalapotopotoga, pe a faʻatulagaina sitepu, mo isi faʻamoemoe.

O poloka totonu e faʻaaogaina mo teuteuina o fale ma nofoaga o ofisa, e ui e mafai foʻi ona faʻaaoga i fafo. O le sili ona manaʻomia mea, tausia se paleni i le va o tau ma le lelei. Glass poloka e iloga i le tele o ituaiga o foliga, lapoa, lanu ma ie. E faʻaaogaina e fausia ai vaeluaina, faʻamalama, foloa, faʻapipiʻi ai totonu o puipui, ma e oʻo lava i meaafale, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻataʻatia se fata pa.

O teuteuga faʻataʻitaʻiga o loʻo iai ituaiga eseese ma mamanu i totonu o latou. Atigi, maamaʻa, meataʻalo, dummies o fualaʻau, faʻataʻitaʻiga o vaʻa, ma isi mea e mafai ona avea ma mea e tuʻuina i totonu. Lenei o le ituaiga sili ona taugata. Tele taimi latou te faʻaaogaina o se faʻaopopoga i poloka tioata masani. O nai piliki e lava e teuteu ai le avanoa, e faʻamamafaina ai se ituaiga mamanu.

O a sitaili e talafeagai e faʻaaoga ai

O le sili ona lelei meatotino o poloka tioata, o se tele tele o lanu, mafai ai ona iloa le sili ona totoa mamanu aitia. Faatasi ai ma le fesoasoani a le meafaitino, oe mafai ona fatuina ni manaia fatuga e faʻamalosia totonu totonu, teuteuina i se faʻaonapo nei sitaili, pei o maualuga-tech, urbanism, pop art, fausiaina, loft, po nei Mo le Art Nouveau taʻiala, o tioata tioata faʻataʻitaʻiga e sili ona lelei, lea o le a talafeagai lelei foi i le faʻatulagaina o ituaiga o fua.

I faʻatonuga masani, e sili atu le teʻena o piliki tioata. E le taliaina e faʻamasaniga ituaiga tuʻufaʻatasiga faapena, e faʻatatau lenei i le Baroque, Renaissance, Empire, ma isi. E le gata i lea, o mea o le a vaʻaia i fafo o nofoaga i totonu teuteuina i se faiga masani ma masani, mo se faʻataʻitaʻiga, siʻosiʻomaga, atunuʻu, Provence, kalapu, laufanua. Afai e leai se poto faʻapitoa, e sili atu le le faia mea lamatia ma liliu atu i le poto masani tisaini.

Le faʻaaogaina o poloka tioata i totonu o potu

Lelei tele leo mea faʻaaoga e masani ona faʻaaogaina o teuteuga ma teuteuina o nofoaga. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e sasaina soʻo se tulimanu o le potu, pulou masei i le faʻatulagaina ma faʻamamafa lelei mea lelei. Glass poloka o soʻo se ituaiga ma mamanu i ai sili lelei vevela-faʻasaoina meatotino ma e tetee atu i le susu. O pusa translucent e talafeagai mo le fausiaina o vaeluaga, uluaʻi fata, faʻamalama matala. Pe a filifilia ni elemeni talafeagai, e tatau i se tasi ona amanaʻia le mafuaʻaga o le potu, lona mamanu ma fua.

I le umukuka

Tele o taimi, poloka tioata i le umukuka e faʻaaogaina e vavaeʻese ai avanoa. O se matagofie matte vaeluaina i le lanu o le maeʻa o le a avea ma lelei fofo e vavaeʻese le potu 'ai ma le kuka eria. O le aoga faʻatinoga o le tutusa sikuea e faigofie ona fufuluina, e le mitiia manogi ma taofia se aulelei foliga mai mo se taimi umi.

A filifilia na vaega i le umukuka, e tatau ona malamalama e mafai ona latou faʻatinoina naʻo se teuteuga gaioiga. E faigata ona utaina i latou i mea teuteu, fasi meaafale, ma faʻapipiʻi i luga fale mamafa.

I le potu malolo

Faatasi ai ma le fesoasoani a le aoga mea faʻaonapo nei, oe mafai ona fausia sili teuteuina o le a avea ma se moni galuega o faatufugaga. O sikuea sikuea e faʻapipiʻi i se tasi o puipui o le potu malolo, i tafatafa o faʻamalama o faʻamalama, i tafatafa o le vaega i totonu. O poloka e tele lanu e faʻataʻatitia e tusa ai ma le fuafuaga fuafuaina o le a avea ma faʻasilasilaga o totonu.

O le vaeluaina i le tulaga o piliki translucent o eseʻese eseiga o le a foliga matagofie i le hall po o le hall. Iridescent auiliiliga o le a fausia ai se siosiomaga o le mafanafana ma maua ai lelei leo faʻaʻesega. E oʻo lava i elemeni lanu e mafai ona faʻapipiʻi latalata i le faʻamalama, talu ai o poloka tioata faʻatagaina le 90% o ave o le la i totonu ma o le a le faʻapogisaina ai le avanoa.

 

I le potumoe

O le translucent partitions i totonu o le potu faʻafiafia o le a fausia ai se siʻosiʻomaga o le malologa ma malologa. E mafai ona e mauaina le sili ona lelei aʻafiaga ile faʻaogaina o mafanafana mafanafana, foliga saʻo o le geometric, ma moli faʻapitoa a o teuteuina. I potu tetele, poloka tioata mafai ona avea ma sili fofo faʻatasi ai ma fofo. O loʻo faʻaaogaina e vavaeʻese ai mea e momoe ai ma faitau, e puipui ai le potu e teu ai lavalava.

I le faʻapipiʻiina o se vaega o sikuea lanu i tafatafa o le faʻamalama i le potumoe, e mafai ai ona e susulu lemu moli, taofi leo le manaʻomia mai le auala. O le a manaia le i ai i totonu o sea potu i soo se taimi o le aso.

I le vasega pepe

O le lautele o ituaiga o ie e faʻatagaina ai oe ona faʻaaoga poloka tioata i totonu o le potu a se tamaititi. Mo le faʻatulagaina o nofoaga, e filifilia sikuea tele lanu ma faʻatafafā. Oe mafai ona filifilia oloa ma masani ai aʻafiaga, fausiaina le lagona o se tala fatu.

O le tele-lanu laulau ma faʻamau faʻailoga tusi ata i totonu o elemeni taʻitasi o le a foliga muamua i le vasega pepe. O poloka poloka maualalo e faʻaogaina e vaevaeina ai le avanoa, puipuia le vaega faʻafiafiaga mai le potu taʻalo, ma le tuʻuina o lamepa lata ane.

I totonu o le faletaele ma faleuila

A o teuteuina se faletaele poʻo se tamaʻi fale ma poloka tioata, e mafai ona faʻaaogaina i le tele o ituaiga. E mafai ona tuʻufaʻatasia pe faʻaogaina ni metotia faʻapitoa i se tasi e faʻapitoa. Mo puipui pogisa, o le tali moni o le faʻamaeʻa luga ma sikuea ma manino. Lenei auala e mafai ona faʻaititia le malosi tau, vaelua lelei le faletaele.

Afai e te suia se tasi o puipui poʻo se vaega i le tioata poloka teuteu, e mafai ona e vaʻaia lautele faʻalauteleina le avanoa.Ona o le ofi atu o le malamalama mai potu tuaoi, moli o le a matua faaleleia atili ai. I totonu o tamaʻi potu, e sili atu le faʻaogaina o auiliiliga o le tutusa tuʻaiga ma le lanu.

Faʻapipiʻiina o vaega e faia i tioata poloka i totonu o se fale mautotogi o se lelei fofo mo se faletaele ma faleuila, fale taele. Semi-manino auiliiliga e le constrict le avanoa, latou faia lelei la latou galuega. E mafai ona faʻaaogaina uma i totonu o se potu taʻele faʻafesoʻotaʻi ma totonu o se faleese taʻele. O poloka e faʻatasia i laina faʻaauau pe tuʻufaʻatasia ma drywall, piliki, fafie.

I le taʻele ma le sauna

Teuteuina o ia potu ma tioata poloka vaeluaina o le a faia latou latou muamua ma le le mafaamatalaina. I lenei tulaga, o le a faʻamalamalamaina uma galuega taua o le taʻele po o le sauna e tusa ai ma tulaga masani taliaina. O le aoga taua uiga o poloka maeʻa aofia ai vai tetee, tetee atu i vevela vevela, ma sili lelei vevela faʻaʻesega.

Glass poloka e masani ona faʻaaogaina o se vaeluaina, faʻamamaina le taʻele ma sone sone. O le teuteuina o puipui i ia elemeni o le a avea foi ma se tali sili ona lelei, talu ai latou te faʻaaluina tele laʻititi avanoa nai lo isi filifiliga mai isi mea.

 

Tekinolosi ma metotia faʻaigoa DIY

E tele auala e faʻapipiʻi ai poloka tioata. Filifili le filifiliga talafeagai faʻavae i luga o le tele o le vaeluaina lava. E tatau ona malamalama o elemene e le mafai ona teuteuina, o le mea lea, ae le i faʻatauina mea, e manaʻomia le suʻesuʻeina o oloa a nisi gaosi. Mo poloka teuteu ma se faʻataʻitaʻiga, oe muamua manaʻomia le faia o se fuafuaga e tusa ma lea i le lumanaʻi e teuina uma elemeni i luga o le foloa.

Uaea

O le metotia e talafeagai mo le fausiaina malamalama, laiti-tele fausaga. Tele o taimi nei o afa-vaega mo le faʻailogaina. O le malosi faʻailoilo ma soundproofing uiga o le fausaga i lenei tulaga o le a sili atu maualalo nai lo le a potopoto faʻaaogaina isi tekinolosi.

O le aoga sili o le faʻavaʻa potopoto o tioata poloka o matagofie. Faʻapea foi ma le faʻaopopo o le mafai ona suia elemeni ma le mama o galuega. O se laupapa laupapa e faʻaaogaina e avea ma faʻavae. O le tisaini ma sela mo le tele o tioata vaega e pei o se lattice poʻo le faʻamaʻaina.

Muamua lava, o le faʻavaʻa ua faʻamau i luga o le faʻavae. E faasee i le foloa, puipui ma palaka poʻo taula. Faʻapitoa kesi paʻu e tuʻu i poloka poloka ma tuʻuina i totonu o sela o le faʻavaʻa poʻo se apefai. O se faʻamau faʻailoga e faʻaaogaina e avatu ai le malosi i fausaga tetele.

Afai e talafeagai le tuʻuina atu o se lanu i le faʻavae laupapa, e tatau ona valivali muamua.

Mo tali

O le sima e faʻaaogaina o se palu faʻapipiʻi. E tatau ona laugatasia e aunoa ma lapopoʻa oneone e mafai ona valu le ipu malamalama. E te manaʻomia foi le faʻatau o koluse e faʻapipiʻi i le va o poloka o se mamao faʻamautu ma avatu maʻaʻa. Faamalosia le puipui tioata i uʻamea.

Ina ua uma ona faʻataʻoto le laina o tioata elemeni, o se fou vaega o sima e faʻapipiʻiina ma le uʻamea faʻatulagaina faʻataʻatia faalava. Afai e lapoʻa le vaega o loʻo fausiaina, e faʻaopoopo i luga uʻamea lagolago uʻamea. E fautuaina e aua le sili atu ma le tolu laina o poloka tioata i le taimi. Ina ia puipuia le fausaga mai le pa'ū ese, o le sima fefiloi tatau ona faʻatagaina e faʻamago mo le itiiti ifo i le aso.

I kelu

O se laupapa laupapa e faʻaaogaina e avea ma faʻavae. E faʻamamaina o otaota, efuefu ma faʻailoga masani e faʻaogaina. Ina ia fuafuaina le mamao manaʻomia luga o le laulau, tuʻu poloka ma palasitika vaevaeina. Ona latou fuaina lea o le umi ma le maualuga o le lumanaʻi fausaga, fuafua le fua o le faʻavaʻa. Afai i le lumanaʻi o le a faʻapipiʻi i le puipui fausaga, pu e tatau ona viliina i nisi nofoaga.

Kelu tile papaʻe o loʻo faʻaaogaina mo le faʻatulagaina malamalama manino elemeni. Ma o le a sili atu matagofie aulama, ma o le ono mafai ona pisia le auiliiliga e laʻititi. I le amataga, latou te siakiina le faʻamaoni o poloka tioata, talu ai e gaosia le mautinoa o le lelei o elemene seʻi vagana ua faʻapipiʻiina. Ona latou faataatiaina i laina, faataatia faamalosia mo le malosi o le fausaga.

E le fautuaina e aveʻese le puipuiga ata mai poloka tioata i le taimi o faʻapipiʻi. E fesoasoani lea e puipuia ai i latou mai le faʻaleagaina. Afai e leʻo tuʻuina mai, e tatau ona e faʻaogaina le polyethylene, faʻamau i se pepa faʻapipiʻi.

Lea poloka tioata poloka e sili atu e filifili

O le filifiliga saʻo o poloka tioata o se itu taua pe a faʻaputuina se teuteuga fausaga. O le eseesega o ia elemene e eseese. Oe mafai ona faʻatau oloa mai fale, Czech, Italia gaosi oloa. Taʻitasi ata o poloka tioata o le ai ai faʻapitoa uiga:

  • Fale. Tau gafatia ma maualuga tulaga faia ia vaega sili ona manaʻomia luga o le maketi.
  • Italia. Latou te tu mai fafo mo a latou lanu faʻapitoa lanu eseʻesega mai isi gaosi. Uma poloka i ai laina atoatoa.
  • Czech. Latou nofoia tulaga taʻimua i tuutuuga o gaosiga. Latou te tu i fafo mo le tele o ituaiga o mamanu ma se tulaga ese lanu lanu.

Faʻafefea ona tausia vaʻavaʻa faia i tioata poloka

O poloka poloka poloka poloka e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Ua lava e solo ai i latou i se ie susu. E faʻamamaina moli e faʻamama ai masini. E le fautuaina e faʻaaoga vailaʻau i le fale ma vailaʻau oʻona ma omomi faigata.

Faaiuga

Fai-oe-oe faʻamalama faʻamau tioata o le a fesoasoani e le gata e faʻalautele ai totonu, ae ia maua ai foʻi le puipuiga atoatoa o le avanoa mai le pisapisao ma le pefu. Tau gafatia ma faigofie o le faapipiiina e tusa ai ma le ata faia poloka vaeluaina sili aoga i le faatusatusa i palasitika panels ma mautu tioata fausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Easy Spring Cardigan. Pattern u0026 Tutorial DIY (Iuli 2024).