Itu itu: mea umi ma lautele

Pin
Send
Share
Send

O le ufiufi o se mea aoga ma aoga faʻaaoga e teuteu ai fafo o puipui o fale o ituaiga eseese. E puipuia atoatoa i latou mai le matagi, timu ma isi ono aʻafiaga. Sheathe se fale o se galue mamafa, ae fai si talafeagai gaioiga. E mafai lava ona e faʻataʻitaʻia i ou lava lima ma sefe le tele o tupe ile tautua a tagata faigaluega. E mafai foi ona 'alofia le faʻamaʻimau peʻa faʻatau mea. O le fua tonu o le siding ma facade o le a fesoasoani ia te oe fuafua le numera manaʻomia o lamela.

Vaega o le faʻaaogaina o le itu

O le tafatafa o se filifiliga sili ona lelei mo i latou e mananaʻo e puipui puipui o latou fale i se faʻatau talafeagai, aoga ma aoga. O le faʻatinoina o uiga o mea e faʻatagaina oe e faagalo le manaʻoga mo le toe faʻaleleia masani mo se taimi umi. O le paʻu poloka poloka le ofi o le vai i totonu o le faavae mea, puipuia mai matagi, susulu o le la, ma eseese filogia. O panels e fesoʻotaʻi le tasi i le isi ma fausia ai se tapoleni mautu. O le ufiufi e faigofie ona fufulu ma taofia se foliga foliga lelei mo se taimi umi. Ole eseʻesega ole faʻasolosolo ile maketi e faʻatagaina ai tagata uma e filifili ni mea sili ona lelei mo teuteuga ile fale.

Lelei ma le lelei o mea

Siding cladding ei ai ona lelei ma leaga. Faʻatasi ai ma le lelei o mea o loʻo taua i lalo:

  • anagata;
  • e le manaʻomia se faʻaopopoga tausiga;
  • puipuia mai aafiaga o le siosiomaga ma timuga;
  • vave ma faigofie e faʻaputuputu;
  • matua suia le foliga vaaia o le fale.

Le lelei o le itu:

  1. Afai o le tasi elemeni ua faʻaleagaina, e mafai ona suia le vaega na o le disassembling le atoa fausaga.
  2. O vaega e manaʻomia mo le faʻapipiʻiina e sili atu le taugata nai lo le mea lava ia.

E ui lava i le i ai o le le lelei, o mea e tumau pea i le maualuga manaʻoga, talu ai ona lelei e oʻo uma leaga.

Eseesega o autafa ma ona autu faʻavae

Siding o loʻo gaosia i le tulaga o lamellas faʻaauupegaina ma le lokaina elemeni fesoʻotaʻi. E gaosia mai mea eseese, faʻaeeina i ai ituaiga foliga eseese ma faʻamoemoe. E mafai ona faʻavasega le itu e:

  • faamoemoe faʻaoga - panels mo puipui cladding po lalo o le fale;
  • mea gaosia - laupapa, uʻamea, vinilima, alava sima;
  • o le filifiliga o le tuʻufaʻatasia o panels - pito-i-iʻuga, fesiliaʻi, laʻau-matuitui;
  • le galuega atofaina - feagai, faʻamaeʻaina pe a maeʻa faʻaʻesega.

Wood

Fola laupapa masani e matagofie ona foliga vaaia. E fetaui lelei mo tagata faʻafesoʻotaʻi mea lelei i le siosiomaga e saogalemu mo le soifua maloloina o tagata. O le tele o taimi, e faʻaaogaina le softwood mo le gaosiaina o autafa. O le faʻafetaui o elemeni e gaosia i le tulaga o le pa poʻo le laupapa. Faʻapipiʻi o panels o loʻo faʻataunuʻuina pe faʻasolosolo i le iʻuga. Natura laʻau i le tuʻufaʻatasiga fuafuaina le maualuga mamafa ma le tau maualuga o le lamela. O oloa laupapa mai eseese gaosi oloa e ono eseese i le tele ma le lanu.

Faʻasaga i lamellas faia i natura laʻau mafai ona faʻaalia i le fomu:

  • laupapa vaʻa;
  • fale poloka;
  • utupoto sese.

O le ufiufiina o fafie e manaʻomia le tausiga masani O le natura laʻau o se afi mataʻutia oloa e faigofie ona pala ma faʻaleagaina e iniseti leaga ma fungus. O le ufiufi e tatau ona togafitia mai lea taimi i lea taimi ma ni sooupu faʻapitoa e puipuia le afi, puipuia mai le susu i totonu ma le fausiaina o fungus.

O se filifiliga i le mautu laupapa laʻau o MDF cladding. O panels e aofia ai maualuga maualuga omia compressed fafie laupapa ma resin. I le tulaga o le anagata, o lenei mea leiloa i le paʻaga laupapa, ae malo i luga o le mulimuli i le tulaga o le tau ma le fufusi o le ufiufi - o panels e faʻapipiʻiina e ala i le soʻoga-selu soʻotaga.

Uamea

Uamea siding o se sili umi anagata mea o le a faamaoni tautua oe mo le le itiiti ifo i le 30 tausaga. O le ufiufi e matua leai se suavai ma o lea faʻatuatuaina puipuia le faʻamaoni o le lagolago fausaga. E mafai ona faʻalauteleina le soifuaga o soʻo se fale i le tele o taimi i luga atu, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina i le lipeaina o fale gaogao. Uamea siding o maualuga maualuga afi saogalemu uiga. O le maualalo le kalave faapitoa o le lamellas e faʻafaigofie ai ona feaveaʻia mea, faʻafaigofieina le faʻagasologa faʻapipiʻiina. Pe a faʻatulagaina se fasimea faʻasolo i luga o le ea, e mafai ona faʻapipiʻi ni vaega o le vevela ma le faʻavaivaia o mea i lalo o le ofu, e faʻatagaina ai oe ona sefe le malosi i le tele e mafai ai. O le pito i luga o le laupepa e ufiufiina i se faʻapitoa polymer compound. Faʻafetai i lenei ufiufi, o oloa e mautinoa le puipuia mai le pala, afaina i ultraviolet ave - latou te le mou ese ma e le suia lanu.

Penefiti:

  1. Tumau - gaosi mautinoa 30 tausaga o le tautua.
  2. Tau talafeagai.
  3. Rich assortment o paolo.
  4. Faʻapotopotoga faigofie o le ufiufi.
  5. Faamautinoa lelei ea o le pa.

O oloa o loʻo faʻaalia i le tulaga o lamela ma le lautele o le 200-300 mm, o le umi e oʻo atu i le 6. O latou mamafa e oʻo atu i le 5 kg / sq. m. O oloa o loʻo faʻaauupegaina i le lokaina o elemeni mo le fesoʻotaʻiga o vaega i totonu o se tapoleni e tasi.

Mo le fuafuaina o oloa, e masani ona faʻaaogaina le lolomiina o ata, e faʻatagaina ai oe ona faʻaaoga ni ata i luga o latou foliga. Afai e manaʻomia, e mafai e le tagata faʻatau ona maua se faʻataʻitaʻiga o elemeni o laʻau, piliki poʻo se maʻa.

Panels mafai ona gaosia i le tulaga o se laupapa laupapa, ogalaau. O le "Ship board" ua avea ma suiga sili ona manaʻomia o lenei oloa ona o lona tamaoaiga.

Vinyl

Lenei mea o loʻo faʻaalia i le tulaga o PVC panels. O se galuega sili ona lelei o le puipuia o fale mai le matagi ma le susu, lea mautinoa ai le saogalemu o le avega-aveina elemeni elemeni ma le vaega faʻamamaina. O le faatemokalasi tau o le faafoliga vinyl siding, o lona lalelei ma sili ona lelei uiga na faia ai le mea sili ona lauiloa ma i le manaʻoga i le fanua o cladding fausaga.

Vinyl panels e gaosia e ala i le pasia o le meli paluga - o se tuʻufaʻatasia - ala i se faʻamaumauga matala. O le siding faia i lenei auala malulu i lalo, tausia le tuuina foliga. Lenei metotia mafai ona faʻaaogaina e gaosia lua-vaega panels. O le pito i luga faʻamautinoaina taofia lanu ma mou malie teteʻe. O totonu o le nafa ma le teteʻe atu i vevela vevela, ductility ma aʻafiaga tetee.

O le mafiafia o panels e mafai ona mai 0.90 i le 1.2 mm. Afai ua fuafuaina o le cladding tatau ona tumau le itiiti ifo i le 10 tausaga, oe tatau ona filifilia oloa ma le mafiafia ova atu 1 mm.

Faʻataʻitaʻi o ogalaau poʻo le poloka fale e sili mo le teuteuina o le atunuʻu fale. O se tasi o sili ona manaʻomia mea mo facade cladding i tumaoti fausiaina.

O mea lelei nei o vinyl siding e iloga:

  • maualuga plasticity ma elasticity;
  • susu tetee;
  • aneti-palapala;
  • teteʻe teteʻe;
  • tetee afi;
  • temokalasi tau;
  • e le manaʻomia masani ona pisia;
  • mafai ona faigofie ona fufuluina i le vai ma vailaʻau le faʻamalosi;
  • e le faʻailoaina ni vailaʻau oona;
  • faigofie ona potopoto.

O mea o loʻo faʻaalia i le pepa:

  • laupapa vaʻa;
  • Laʻau Kerisimasi - nofofua, faʻalua pe tolu;
  • fale poloka.

O fuataga o laupapa vinyl mafai ona fesuisuiai faʻamoemoe i le gaosi oloa.

Lamela e gaosia:

  • mafiafia - 70-120 mm;
  • umi - 3000-3800 mm;
  • lautele - 200-270 mm;
  • mamafa - 1500-2000 g;
  • vaega - 0.7-8.5 sq. m

O le afifi mafai aofia ai mai 10-24 oloa iunite. E mafai ona fetuʻunaʻi pupuni faʻalagolago i le gaosiina ma le uta. O le mea lea, e le fautuaina e faʻatau ia mea i ni vaega.

Aloese mai le faʻatauina o se mea e mafai ona toe faʻaaoga. Nei o le maualalo-lelei oloa e le ausia manaʻoga mo facade mea.

Faʻatau mai mea mai na o le bona fide, tagata faʻatuatuaina o loʻo avea ma paʻaga aloaia a le au gaosi - faʻamaoniga o lenei mea e mafai ona maua i luga o le upega tafaʻilagi a le kamupani. E maualuga naʻo mea lelei e faʻaaoga ile vinyl siding e naʻo pusa e teu ai igoa ma e faʻailogaina faʻapitoa. Faʻatasi ai ma tagata mai fafo, o le kamupani Siamani "Deka", "Grand Line", o ana oloa o loʻo gaosia i aso nei i Lusia, ma le kamupani Belarusian "U-plast", ua faʻamaonia lelei i latou lava. Faatasi ai ma le au gaosi Rusia o kamupani "Volna", "Altaprofil".

Sima alava

Fiva sima panels e faia faʻapitoa mai le natura mata mea. Latou te aofia ai:

  • sima;
  • sela sela;
  • alava minerale.

O se siosiomaga faauo, saogalemu ma anagata mea. E faigofie ona faapipii ma e manaʻomia le tau tausiga ole elemeni ole sima manifinifi ma māmā. Latou te fetaui lelei mo le faʻamaeʻaina o soʻo se fale - a le o se fale tumaoti poʻo se faʻalapotopotoga lautele.

Ole lapoʻa ole vaega e mafai ona matua eseʻese. Ae o le sili ona lauiloa o le umi ma vaapiapi alava siding ma le lautele o le 100-300 mm ma le umi o 3000-3600 mm.

Faamanuiaga o le fibre sima faʻamaeʻaina

  1. Malosiaga maualuga vaega.
  2. Umi auaunaga umi - oo atu i le 50 tausaga.
  3. Tetee i le mou atu ma umi faʻaaliga i ultraviolet radiation. Faʻamau muamua vali mo le itiiti ifo i le 10 tausaga.
  4. Tetee maualuga ile malulu.
  5. Puipuiga ole afi - e le mu ma e le faʻailoaina ni vailaʻau oona pe a vevela.
  6. Tau gafatia.
  7. Eseese o paolo ma ie eseese.
  8. Tausaga atoa ma faigofie faapipiiina.

Lalo i lalo

O le fogafale lalo o le fale e sili atu ona faigofie i le faʻafitauli masini ma manaʻomia se puipuiga faʻatuatuaina. O le mea lea, mo lona ofu, o se mea ma faʻateleina le malosi e manaʻomia. O le mafiafia o le polypropylene potu i lalo potu faʻaopoopoina sili atu i le faʻatinoina o oloa mo cladding le pito i luga o le faafoliga e 2-2.5 taimi. Ona o lenei, o lona malosi faʻateleina sefulu.

E faia le palell lamellas e ala i le liligiina o se palasitika faʻapitoa i ni foaʻi faapitoa. A maeʻa lena, o mea maeʻa galuega ua valiina ma faʻamago mago. I le taimi o le gaosiga gaioiga, o le panels maua faʻaleleia pu, lokaina protrusions ma stiffeners. Latou te tuʻuina atu i panels le teteʻe sili atu ma faʻateleina le malosi. I le faʻaaogaina o ituaiga eseese, e gaosia ai e tagata gaosi pa puipui ma ituaiga eseese. Faʻataʻitaʻiga o lapisi, maʻa masani, maʻa oneone, piliki, laupapa e le mafai ona vaʻaia ese mai vaʻaia masani.

Pluses o potu i lalo panels:

  • ia aulelei foliga vaaia i se tau maualalo;
  • o le maualalo mamafa o oloa e le maua ai se taua tele luga o le faafoliga;
  • e le mitiia e le lamela le susu ma e le pala;
  • e le fefefe i aʻafiaga o iniseti ma isumu;
  • tumau mausali vevela paʻu mai -50 i le +50 tikeri;
  • afu o le afi;
  • anagata

O le averesi fua o le potu i lalo panels o 1000x500 mm. O le mea lea, mo le feagai ma le 1 sq. m manaʻomia lua panels. Mo eseʻese gaosi oloa, vaega tele atonu e eseʻese mai le averesi.

Ona o le laʻititi itu o elemeni, e oʻo lava i le le faʻapolofesa mafai ona faigofie gafatia ma le faʻapipiʻiina o le ufiufi.

Fua o vaega

Faʻafuaseʻi ofu o loʻo faʻataʻitaʻi e aofia ai le faʻaaogaina o isi faʻaopoopoga. Ina ia mafai ona filifili le mea saʻo o loʻo sosoʻo atu, e manaʻomia le malamalama ia latou ituaiga, mafuaʻaga ma tele.

Ina ia faigaluega e te manaʻomia le faʻatau:

  • amata pa - manaʻomia e amata faapipiiina. O lenei mea o le muamua feagai elemeni ua faapipiiina. O le umi o lenei elemeni e 3.66 m;
  • pa tautau - talafeagai e puipuia le ufiufi mai le tafe vai timu. O lona umi e tutusa ma le elemeni amata;
  • fesoʻotaʻi fasi - fuafuaina mo masking seams i sooga. Umi - 3.05 m;
  • lata-faʻamalama lamella (3.05 m) - masani ma lautele - 14 cm, faʻaaogaina mo le faʻaumaina o faitotoʻa ma faʻamalama matala;
  • faʻaopopo elemeni ma le lautele o le 23 cm;
  • tulimanu faʻaopoopo (3.05 m) - mo le suʻiina o pito i fafo ma totonu;
  • J-bevel (3.66 m) - mo le faʻaumaina o le eaves;
  • faamaeʻaina fasi (3.66 m) - o le elemene mulimuli o le faafoliga, faʻamaeʻaina le ofuvae;
  • soffit (3 mx 0.23 m) - o se facade decor element, ona o le ea o le facade ma le taualuga e maua ai.

Talosaga apalai

Fale teu fale ma falefaigaluega e masani ona feagai ma uʻamea faʻamavae. O lona maualuga teteʻe atu i pala, aafiaga tetee, anagata, afi saogalemu ma maualalo tau faia ai le suia mo nei fausaga. I fale tumaoti - talu ai lona mamafa mamafa - e fautuaina e faʻaoga le mea pe a fai o iai se faʻavae faʻamalosia maualuga.

E le i ai ni faʻafitauli i le itu lea o le vinyl, o le mea lea e masani ona faʻaaoga ai i le teuteuina o fale tuaoi - mo se faʻataʻitaʻiga, o se fale o le atunuʻu. O lona laʻititi malosi e le faʻatagaina ona faʻaaogaina mo fale ma pisinisi.

Fiber sima e sili ona lauiloa i le tumaʻoti fausiaina. E faʻatagaina oe e faia se ufiufi mautu ma umi e foliga ofoofogia ma taugata. O lenei mea e sili ona faʻaaoga mo se fale e nonofo ai tagata i le tausaga atoa, talu ai ona o le sima e mimiti ai le susu ma faʻapipiʻi i le leai o se mea e faʻaola ai. O le mamafa mamafa o panels faʻapea foi manaʻomia se faʻamalosia faʻavae.

O laupapa laupapa e filifilia e tagata fiafia i mea masani. E leai se faʻataʻitaʻi mafai ona aumaia se lagona mafanafana pei o se laau masani. O lenei tini e talafeagai uma mo se taumafanafana fale ma mo tumau fale.

Faʻafefea ona fuafua le aofaʻi

O se fuafua saʻo o le aofaʻi manaʻomia o mea o le a sefeina tupe ma mautinoa ai le lelei o le galuega.

Fuafuaina mafai ona faia faʻaaoga:

  • tagata faʻapitoa;
  • calculator faʻapitoa;
  • fuafaatatau

Mo fuafua faʻaogaina le metotia, oe o le a manaʻomia le sailia le vaega o puipui, faʻamalama ma faitotoʻa matala ma le tele o le tasi vaega.

Fuafua S fuafuaina. E tutusa ma S puipui toʻese S faitotoʻa ma faʻamalama matala. I le iʻuga na maua, faʻaopopo le 5-15% mo le teuteuga. A maeʻa lena, ona matou vaevaeina lea o le numera taunuʻu i le aoga vaega o le tasi iunite o oloa.

Filifiliga filifiliga

Talu ai o le tele o mea fai foliga o loʻo i le tulaga o le laupapa, o le ufiufi e valivali. O lamela e mafai ona tuʻu faʻasolosolo, faʻasaga i luga, pe tuʻufaʻatasia le itu o le ofu.

O le faʻataʻatiaga faʻataoto e sili ona faʻaaogaina pe a:

  • e leai ni mamao mamao i le va o faʻamalama, faitotoʻa, faʻamalama ma isi elemene o le faʻafoliga;
  • o loʻo vaʻaia elemeni;
  • o le fausiaina ei ai-tele tulimanu tulimanu.

Vertical cladding foliga sili ona lelei i le tuʻufaʻatasia ma faʻamalama e puleaina le itu faʻataʻitaʻi.

O le ofuina o ofu o le filifiliga pito sili lea ona lelei mo fale ma ni foliga faigata.

Faaiuga

Faatasi ai ma le fesoasoani o siding, oe mafai ona faafouina ma insulate le faafoliga e aunoa ma soona soona totogi ma taumafaiga. O se ufiufi faʻamau faʻamau faʻamau o le a taofia lona tumau ma sili ona lelei foliga mai mo le tele o tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mass Effect Andromeda - Reyes Vidal Romance (Mae 2024).