30 filifiliga mo le tuʻufaʻatasia o pepa puipui

Pin
Send
Share
Send

E tele auala e fausia ai se aganuu totonu pe faʻanofoina se potu. O le tuʻufaʻatasia o pepa puipui o se tasi lea o latou, e sili ona taugata i faʻamatalaga o taimi ma taimi. O lenei metotia e faʻaaogaina e i latou o loʻo mananaʻo e sefe le tupe, faʻavasega tulaga o loʻo iai ile faʻaletonu ole lelei: puipuiga e le aoga poʻo ni pule, o faʻamau maualalo, avanoa vaapiapi. O le mea taua a toe faʻaleleia o le amanaʻia uma foliga o le potu.

O le mafuaʻaga o le tuʻufaʻatasia e tatau ona avea o se manaʻo e faia sili atu nai lo le faʻamamaina le le fiafia. Ua fuafuaina e taulaʻi le mafaufau i se manatu poʻo se vaega. O le le faʻatutuina o "patch" i luga o puipui o le a avea ai totonu o le potu maʻai, na o le faʻamamafaina o le leai o se tofo o lē e ana.

Motugaafa ma tulafono

A faʻamamafaina se tasi o puipui i pepa puipui, e tatau ona e filifilia le "saʻo". E masani lava o le puipui lea e puʻeina mata pe a ulufale i se potu. E mafai foi ona tu i le pito i tua vaega o se tasi o le aoga vaega poʻo tua o se meafale vaega: 'aiga, tusi laulau, upholstered meaafale, lea, faʻafetai i se talafeagai talaaga, o le a aoga.

O le mataupu faavae o le filifilia o se pa sa matua le mafaaseseina lava i taimi o Soviet. O le mea taua na faʻaosofia - o le kapeta Uzbek - e tautau i taimi uma e manaʻomia ai, na vaaia mai soʻo se manatu.

O tuaoi o le puipui faaleoga o loo fuafuaina foi muamua. Ma o le mea tonu lava lea o le puipui atoa, ae le o ni ona vaega i tua atu o le sofa (o le a le mea e tupu pe a fai o le sofa faʻafuaseʻi ona minoi?). E le o ni nai puipui, o nisi taimi e teuteuina e paʻaga, ae aumai ai le manatu o le potu na ufitia i toega o taimi muamua toe teuteuga.

O tulafono faigofie nei e tatau ona maitauina:

  1. O le pepa puipui faʻamau e faapipii i le puipui vaʻai. O le mamao maualalo manaʻomia o le 3-4 m. "Khrushchevskaya" umukuka, mo se faʻataʻitaʻiga, e le talafeagai mo sea ituaiga.
  2. O le tuʻufaʻatasia o ituaiga pepa puipui e lua ma se faʻagaoioia gaioiga e le faʻaogaina, tusa lava pe o ni uo.
  3. O le pepa puipui ata poʻo seisi lava mea e iai se lolomiga malosi e sili atu ona tuʻufaʻatasia ma monochromatic.
  4. Ina ia aua neʻi e faia se paso i luga o le ata o soʻoga, o faʻamau pepa puipui e faia mai le tasi tulimanu i le isi poʻo se nofoaga faʻapitoa, o se faʻamau.
  5. O le faʻavae mo le fausiaina o soʻo se tuʻufaʻatasiga tatau ona avea ma se mautinoa manatu; e tatau ona rivet mata o latou i ai i se mea sima.

    

Mea sese tuufaatasi

Uma mamanu sese mafai ona aoteleina faapea:

  1. Le lava o le mafuaʻaga pe a tuʻufaʻatasia, faia i luga o se manaʻoga.
  2. Filifilia o le "sese" pa.
  3. Tuuina o pepa puipui i fasi vaega, ma tuaoi e le o tulimanu. O se tuusaunoa o inserts ma trimming o sooga ma suia pe pe a le pa ua vaevaeina i lua vaega faalava.
  4. Le faʻatulagaina o le potu e aunoa ma le amanaʻia o uiga ese o le potu.

Ina ia aua neʻi faʻaleagaina le ata o se toe faʻafouga fou, e le mafai

  • tuʻu meaafale lapoʻa i autafa o se puipui ma tele faʻataʻitaʻiga, o le sili ona lelei talaʻaga i lenei tulaga o le monochromatic;
  • teuteuina se tamai potu ma lanu uliuli, malamalama paʻu e sili atu fealofani, sili atu le sili atu i le tolu;
  • teuteuina se pa lapoʻa i totonu o se potu vaapiapi ma ni faʻataʻitaʻiga, latou te faʻalauteleina le avanoa;
  • faʻapipiʻi pepa faʻapipiʻi i se faʻasologa i lalo maualalo o taualuga, o le faʻalo o le a oomi atili malosi;
  • sasaʻo faʻamau o le a faia se potu vaapiapi ma faʻalo maualuga sili atu ona le faʻaletonu.

    

Faʻafefea ona tuʻufaʻatasi pepa puipui ile lanu?

Ua faʻamaonia e saienitisi o lanu e aʻafia ai le gata i lagona, ae faʻapea foi ma le soifua maloloina. Mo se olaga lelei, o lanu mamanu e filifilia mo se mafuaʻaga. Latou te tuʻufaʻatasia e tusa ai ma nisi tulafono. E le o paolo uma e foliga fealofani i talaane o le tasi. O isi taimi e oʻo i ni tuʻufaʻatasiga e le i fuafuaina e faʻafiafiaina, i isi tulaga e te manaʻo e tepa ese i se taimi vave e mafai ai. O le tuʻufaʻatasia o totonu e filifilia e tusa ma le tutusa mataupu faʻavae e aoina ai se teufugolo poʻo ni mea taʻele.

I le amanaʻia o meaafale, teuteuga, e masani ona tolu i le fa poʻo le fitu lanu i totonu o se potu. E le tele naʻo latou, naʻo latou tautua mo se suiga, aumai faʻamatalaga. O le lua autu o lanu o pepa puipui, foloa, meafale elemene. A filifilia se lanu, muamua lava, faʻalogo i le tele o le potu.

O le lanu lanu o puipui fuafua ai le teuteuga atoa o le potu atoa. Nisi elemeni lanu mai le pepa puipui paga e tatau faʻaluaina i totonu: latou toe faia i meaafale upholstery, siaki faitotoʻa po o le foloa, faʻalo ufiufi.

    

O ata lafoia o le lanu e tasi

O le tuʻufaʻatasia o wallpaper o le tutusa lanu i le tasi potu e manatu faʻapitoa. O puipui e mafai ona faʻataʻitaʻia, masani, vevesi, tau le faʻamatalaina. Mo se tamai potu, lua ituaiga o pepa puipui faʻatasi ma le tutusa mamanu, teʻi eseese i le paolo, o le sili ona taliaina faʻatasi.

Monochromatic tuʻufaʻatasiga mafai ona eseese naʻo le faʻatumuina. Sili atu suamalie paolo susulu le mea e ave i ai le faamuamua.

Soo se potu o le a foliga mai pe a fai o loʻo i ai le tuʻufaʻatasia maeʻa o le tutusa lanu, ae ma se eseʻesega uiga. E sili atu le mataʻina o elemene feololo pe a fai e fai i se lanu e tasi. O pupula pupula foliga e le masani ai pe a tuʻufaʻatasia ma matte. I se faʻaopopoga, tamaʻi potu ma iila pupula o le a vaʻaia foliga sili atu lautele.

Lanu faʻatusatusa

O le saʻo tuʻufaʻatasiga i totonu o ni pupuni susulu na e fiafia i ai o se mataupu maaleale. O i latou e leai se poto masani i lenei mataupu ulufale i se malifa maseesee. E aoga foi le iloiloina o le tau o fesuiaʻiga coatings. O le vaʻaiga o le taugata o le silika-screen lolomiga e mafai ona vave faʻaleagaina e ala i le tuʻuina o paketi pepa i ona tafatafa.

O le eseʻese metotia e masani ona faʻaaogaina e teuteu ai potu malolo poʻo potumoe. I lenei tulaga, o se tasi o lanu e tatau ona ola, ma le lona lua le faʻaituau.

O manatu faʻaonapo nei e faʻavae i le faiga, teʻena o mea masani. Faʻapitoa metotia aofia ai i le tuʻufaʻatasia mafanafana ma malulu lanu, faʻaaogaina pupula lanu. Avanoa talafeagai o:

  • faigofie, pe a fealofani, unidirectional lanu lanu e tuʻufaʻatasia;
  • feololo, pe a le faʻatasia leo o le pepa puipui i le tasi ma le isi, ae e tutusa ma le avanoa;
  • faigata pe a fai o le totonu e teuteuina i le sili atu ma le tolu lanu o eseese faʻatumuina.

Paolo felavasaʻi o le uili lanu

Ina ia faʻatumauina le faʻamaoni o totonu, aua le misia le filifiliga o le faʻamaeʻaina o lanu, faʻaaoga se laupepa faʻamaumau faapitoa e taʻua o le lanu uili. I ai, oe mafai ona pikiina tutusa lanu i le na o le aveina 2-3 poʻo 5 tu itu i autafa.

E masani ona le faʻaaogaina e le au mamanu maualuluga le 2, ae o le 3-4 pupuni, e faʻasusu ma le uliuli lautele, paʻepaʻe pe efuefu. Talu ai latou te toesea i le natura, latou te le oi luga o le ata. I le fuafuaina o nofoaga, latou te galulue e le gata o faʻaopoopoga, ae faʻapena foi ona avea ma autu.

Lanu tuufaatasi (laulau)

E manaia le galue tutoʻatasi i le filifiliga o lanu talafeagai. Ae oi latou e leai se poto masani e masani ona sese. E i ai laulau e sili faʻafaigofieina le gaioiga. O le mea taua o le iloa faʻafefea ona faʻaaogaina.

Lenei poʻo se faʻamatalaga faʻapena e faʻaaogaina, ia manatua o le muamua lanu e tatau ona faʻaaogaina o le autu. O mea ia e lua e mafai ona avea ma faʻaopoopo, o mea ia e mulimuli mai o le faʻaleoga.

O loʻo iai laulau e faʻaalia ai pe tuʻufaʻatasia faʻatasi e tusa ma le faʻavae lagolago. Mai filifiliga ofoina, oe na o le manaʻomia e filifili le tuʻufaʻatasiga e sili ona e fiafia iai.

Faʻafefea ona faia se suiga pe a tuʻufaʻatasia

Pe o le teuteuina o sooga pe a faʻapipiʻi faʻalagolago i le mafiafia o le tini, le filifilia sitaili. E tele metotia e teuteuina ai le suiga: o le faapipiiina o tuaoi ma tuaoi, mamanuina, laupapa laupapa, fasi manifinifi, stucco faaleleia e talafeagai, o le taualuga plinth ua taina i fafo.

    

Leai se suiga

O le soʻoga masani e masani ona le teuteuina i se mea. Ina ia mafai ona fetaui lelei pito o le pepa puipui eseese, latou te le o muamua valiina i le kelu, faʻapipiʻi e le tasi le isi. Ma, i le fetaulaʻiga, latou te tusia se naifi maʻai (o le laina e mafai ona mafolafola pe talatala). Ua tiaʻi le lapisi, aʻo pito o tuʻufaʻafu e ufiufi i le kelu, faʻapipiʻi i le puipui.

Tapuni puipui

E leʻo se faʻafitauli le fausiaina o pepa. E mafai ona faʻafetaui i le pepa puipui i le taimi o le faʻatau mai le lisi pe 'oti ese mai le pepa puipui pepa lava ia. O le lelei o lenei tini o tau maualalo, faigofie o faʻapipiʻiina ma aveʻese. O le le lelei o le aafia i ultraviolet malamalama, masini faʻaleagaina.

E mafai ona e filifili i le va o le vinyl ma le acrylic edging, e tutusa lelei i latou i le lelei. Ituaiga ie sili lapoa ma sili atu anagata faʻafetai i le lua-vaega fausaga o pepa ma ie.

E le tatau ona e faʻalagolago i le tulaga lelei o le teuteuina o le tagata lava ia, e masani ona pa'ū faʻafuaseʻi i le alu o le taimi. E fautuaina e faʻapipiʻi, faʻaopoopo i ai faʻapipiʻi ma kelu muamua.

Fuafuaina

O elemene teuteuina faʻafoliga e tuiina foliga foliga moni. O ia ituaiga inserts na tele lava na faʻaaogaina i totonu o potu masani. I le taimi muamua, o na manatu na faʻatinoina naʻo le vasega pito i luga, talu ai o ie na faʻaaoga na matua taugata lava. Lenei la panels e mafai i le sitaili o Provence, atunuʻu. Modern Art Nouveau mulimuli i le ala lava e tasi, teuteuina teisi foliga. O lana matafaioi e taina e le tuaoi tipi mai le tapoleni o le tutusa aoina.

Lolomi-lau lolomiga, embossed peleue, ma isi tali tutusa filifiliga o loʻo faʻaaogaina pei o ni faʻaofi. O le a fesoasoani foi tuiina, pe a fai e te manaʻomia e tuʻufaʻatasi pepa puipui o eseese mafiafia, faia le suiga i se eseʻese ituaiga o tini, o se fausaga elemeni.

Metotia tuʻufaʻatasia

O le tuʻufaʻatasia e masani ona fatufatu, fatufatuaʻi. O nisi o ana metotia e matua lototetele, ae maise lava pe a fai o le fofo faʻapitoa e aofia ai le faʻaaogaina o susulu eseesega, e le masani ai tuʻufaʻatasiga. O le mea lea, e tatau ona e filifilia ma le faʻaeteete le teuteuga. A faʻatau mea, oe manaʻomia le mafaufau i mea taua nei:

  • tikeri moli;
  • ata puʻe o le potu;
  • faiga fuafuaina;
  • paolo ma ie e le tatau ona "palauvale" i totonu o latou lava.

O le filifiliga o uiga e masani ona sili atu ona faigofie nai lo le fuafuaina o le saʻo lanu lanu. Afai o uma ituaiga maeʻa i totonu o le fale mautotogi mafai ona tuʻufaʻatasia i le tasi sologa lelei atoa, o se faʻamalieina iʻuga maua:

  • o le potu e foliga mai e faʻaopopo tele;
  • o foliga le faʻalelei, o puipui le tutusa e nanaina;
  • o totonu e tumu i le malamalama;
  • vavae eseʻese itu;
  • o vaega manumalo o le faʻatulagaina ma le sitaili ua faʻamamafaina.

    

Tuufaatasi faalava

E sili ona faʻamanuiaina le metotia pe a fai e faʻapipiʻi le potu i pepa puipui o ituaiga eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, o le pito i luga ma le pepa, ma le pito i lalo e faʻaosofia ai le vinilate poʻo le le lalagaina. O puipui o le a maua se puipuiga faʻaopoopo, faʻafaigofie ona faʻaleleia vaega ma faigofie.

O laina faalava e mafai ona tufatufaina ile maualuga atoa, feauauai i lanu ma le faʻataʻitaʻiga. Afai e te filifili e faʻapipiʻi naʻo ituaiga lua o pepa puipui, ona tatau lea ona iai vaega i le fua faʻatatau o le 2: 1.

O le maualuga o le tuueseeseina mafai mafai ona suia, taulai atu i le tulaga o meaafale, faamalama sill, mafaufau i le faatulagaga, fua o le potu.

O soʻoga faʻasolosolo faʻasolosolo e sili atu ona faigata ona ufiufi, o lea o le faʻaaogaina o mamanu, ituaiga uma o tuaoi, taga e fetaui lelei iinei. Masani ai, o le tuaoi e faia i le maualuga e le sili atu i le mita, ae na o pe a fai o le maualuga o puipui e laʻititi. Faʻatasi ai ma le maualuga tulaga faʻalo maualuga, o le soʻoga e tuʻu i le maualuga o 1.5-2 m. O lenei mamao e faʻatatau faʻatatau i le foloa, ae le o le faʻalo, a faʻapea o le a laʻititi le tutusa o le a lavea.

Tuufaatasi agai i luga

O le aano o le metotia o le fesoʻotaʻi i luga puipui puipui o leo eseese ma ituaiga. O le metotia faʻatagaina oe e vaʻaia maualuga le tulaga o le faʻalo. O le potu o le a aliali mai maualuga, o le manifinifi o vaega o le ata. E le tutusa le tetele o manoa. O fasipepa eseese o lautele e feauauai i se isi faʻasologa.

Afai o le tuʻufaʻatasiga fasi mea e le tutusa i le tino, o le a manaʻomia ni foliga poʻo ni tuaoi e teuteuina ai tuaoi.

Faʻatasiga o coatings o le tutusa lanu, ae o eseʻese malosiaga, feʻaveaʻiga o malosiaga paolo ma malu, puipui pepa faʻamaonia ma tasi-lanu mea e lauiloa. Fugalaʻau ma sasa e foliga lelei i se sitaili faʻaali.

Laugatasi ma mautu

Faʻafeiloaʻiga, lelei mo le faʻamalamalamaina o le tele o aoga vaega o avanoa i se tutusa lanu lanu. O uo mai le tasi faʻavae o le a avea ma manumalo-malo. Le soʻona felanulanuaʻi o paolo, faʻavaeina foliga, silika-pupuni lolomi foliga tamamalu.

Mo se tuʻufaʻatasia o le ata, pe a faʻaaogaina le monochromatic pepa puipui, tapoleni faʻatasi ai ma le le tutoʻatasi ma sili atu ona ola lanu, o mea o eseʻesega eseese e filifilia. O le togafiti ma le pupula susulu o le a faʻatosina ese ai mafaufau mai faʻaletonu i luga o le puipui ma se lanu le mautonu. I totonu o le potumoe, mo se faʻataʻitaʻiga, loloto, pogisa paolo o loʻo faʻaaogaina i le vaega moe. Shadow play fesoasoani e faʻafilemu ma malolo ai.

Puipui faaleoga

Ina ia mafai e le faʻaleoga i luga o le puipui e le gata ina faʻatosina mai ai mata, ae ia faʻaleleia atili ai foi le ata, e tatau ona mulimuli i ni tulafono:

  • fetaui lelei e na o le tasi lava le pa, seasea lua, leai tolu, lenei faʻailoaina dissonance;
  • naʻo se vaega o le puipui poʻo ni mea faʻavae e pei o faʻakoʻakoʻo, pule e mafai ona avea ma faʻaaoga;
  • lanu lanu e le o se mea e susulu, e fealofani malie e taliaina;
  • E mafai ona e faʻagaioia le puipui faʻaʻeseʻese e faʻaaoga ai mafanafana mafanafana ma malulu.

E tatau ona manatuaina: o le taliaina talia le lagona i totonu atoa, o le mea lea e mafai ai a le o le faʻaleagaina atoa pe faʻapaleni ai.

I totonu o ona po nei, o le faʻaleoga pa e masani ona setiina le taulaʻiga. E teuteuina i susulu tapoleni monochromatic poʻo le pepa puipui i ni teuteuga tele, lolomiga lolomitusi. O lanu o isi vaega o le laualuga e le tutusa pe a mafai. O lenei auala e talafeagai i soʻo se potu. Ma talu ai o le mea moni o taugata mea e faʻaaogaina na o luga o se tasi o puipui, taua taua ua ausia.

Mamanu teuteu ma lanu faigofie

Aoina masani ona faʻatusalia se lauiloa filifiliga filifiliga - pepa puipui faigofie ma le tutusa, pe a fai o se faʻavae poʻo se mea teuteu e faʻaaogaina i le faʻavae.

Afai o le filifiliga o soa e faia tutoʻatasi, oe tatau ona matua faʻaeteete, taumafai e faʻatumauina soa i le lumanaʻi i moli lelei. E taua foʻi le aua le alu 'ese ma le tulafono:

  • lapoʻa ata, puʻeina lanu e lelei naʻo totonu o se potu lautele, susulu;
  • i se paga, lea o le muamua vaega o se mea teuteu, o le lona lua e tatau ona faʻamau.

Mamanu ma faʻataʻitaʻiga

Eseese foliga vaʻaia foliga feololo i le potu e tasi. Ae e tatau ona i ai se mea e tuʻufaʻatasia: mafuaʻaga, nisi elemene, lanu.

O le metotia e masani ona faʻaaogaina faʻasolosolo tuʻufaʻatasia, pe a o le pito i lalo o le pa, mo se faʻataʻitaʻiga, e teuteuina i pepa puipui ma se mea teuteu, ma le pito i luga, mama e tasi, teuteuina i tamaʻi fugalaʻau. I le auala lava e tasi, oe mafai ona faʻatulagaina tele monograms poʻo se fugalaʻau mamanu ma le faʻaeteete geometric galu, maua ai le lagona o se mautu talaʻaga.

Lua ituaiga o pepa puipui o loʻo faʻaaogaina mo zoning, ae faʻatoa mafai pe a le o ni tauvaga. O soa lanu e vaevaeina, mo se faʻataʻitaʻiga, se potu a tamaiti, faʻamamafa se vaega i le kesi. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona faʻaleagaina le fetaulaʻiga, e le sasaina i mamanu, e sili atu pe a fai o angular.

Fuafua metotia

O le tuʻufaʻatasiga e faʻatinoina flaps, lea e filifilia ai tapoleni e ogatusa ma le tasi ma le isi. E tipiina i latou i le tutusa poʻo ni vaega eseese, faʻapipiʻi tuli-o-iʻuga pe soʻosoʻo, faʻatulagaina pei o luga o le chessboard. O flaps mafai ona lua-lanu pe sili atu paʻu, ma eseese geometric foliga: sikuea, faatafafa. E tipiina i latou i foliga o se liʻo e fai ai mea faʻapipiʻi i luga o pa ua maeʻa.

O se tali tutusa foliga foliga lelei i le ulu o le moega, i le vasega pepe. Afai o le lanu lanu foliga mai e matua fesuiaʻi, e paleni ma ni nai papaʻe fasi.

Faʻailoa pupula

A o taumafai e faʻafilemu ia niches e foliga mai o le le lava o le potu, latou masani ona mauaina le faʻafeagai aafiaga. Sili atu le alu i le isi auala, faʻamalamalamaina i latou.Ina ia faia lenei, pepa puipui o se eseʻese lanu ua faʻapipiʻiina iina poʻo ni nai leo pogisa nai lo le autu na. A faʻapipiʻi lau pepa puipui puipui, faʻaaoga le faʻailoga i moli, o le a fausia ai se mapusaga matagofie i totonu, faʻaolaola le potu i se taʻaloga o ata lafoia.

O le faʻaaogaina o leo malulu o le a vaʻaia ai le vaʻaia o le puipui, ave le faamamafa i le mea o loʻo tu i totonu o le faʻailoga.

Potu nofoaga

O isi taimi e vaevaeina ai le tasi potu i sone, e taʻitasi ona faʻatinoina lona lava gaioiga. Faʻatasi ai ma isi metotia, e faʻaaogaina se metotia pe a vavae ese se vaega o le avanoa mai le vaega o totoe e faʻaaoga ai pepa puipui ma ni mamanu poʻo isi lanu lanu.

O tali e fai lava si masani ai. O le tuʻu eseʻesega e maua e le gata i lanu, ae faʻapena foʻi i le tino. O se tasi o filifiliga o le tuʻu eseʻese, mo se faʻataʻitaʻiga, o le umukuka mai le potu 'ai, e ala i le faʻapipiʻiina i puipui puipui mo le valiga. Tasi le eria e teuteuina i fugalaʻau mamanu, ma le isi e teuteuina i se siaki lolomi o le tutusa tulaga. O le mea autu o le a le faia se mea sese i le faʻatulagaina o meaafale.

O le a fesoasoani le fesoasoani i le faʻauigaina o tuaoi o le sone e aunoa ma se taumafaiga ma le le aoga o faʻamaʻimauga: e le manaʻomia ni vaeluaina mago poʻo ni pupuni mamafa.

Tuʻufaʻatasia ma piliki pepa puipui

Piliki poʻo masonry i le agaga o le loft ua amata ona le lauiloa. O sea suiga i totonu e manaʻomia ai le tele o teuga tupe o taimi ma punaoa, lea e le masani ona faʻatagaina ona o le tele o le avega i luga o le faʻavae. I totonu o se tamaʻi fale mautotogi, e talafeagai le suiina o lenei mea ma ona faʻataʻitaʻiga.

O le potu, o loʻo ufiufiina i moli pepa malamalama, e faʻatumuina e le puipui e faia i le paepae paepae. O le a foliga manaia le piliki mumu peʻa siʻomia e matte efuefu poʻo pa papaʻe. O le tali atu i le umukuka nofoaga e faigaluega ai, o se mago fafie i totonu o le potu malolo o le a le feeseeseaʻi pe a fai o lanu o le soa saʻo ona tausia. O le ituaiga o piliki o loʻo faʻamatalaina moni lava e mafai ona faʻaeseese mai le mea moni naʻo le paʻi i ai.

Tuufaatasia pepa puipui ata ma pepa puipui

Ata pepa puipui, pei o soʻo se cladding ma se gaioiga mamanu, e mafai faʻatoa mafai ona tuʻufaʻatasia ma puipui faigofie. E le afaina poʻo le a le faʻataʻitaʻiga e muamua pa'ū i ai le mata. O le mea taua o le tausisi i tulafono faʻavae:

  • filifili le ata saʻo;
  • mate le lapoʻa;
  • mataʻituina le tumau i le lelei ma paleta i le va photowall-pepa ma autu pepa puipui.

E te le tau tuʻufaʻatasia ituaiga o taulaga i lanu. E toeitiiti lava o mea uma latou te ofi i ai, pe a fai e le fesuisuiaʻi pe matuaʻi faʻaaogaina foi. E sili le tuʻu o sua susua ile potu e tumu ile malamalama. Paʻepaʻe, beige poʻo le sinasina autu autu ogatasi lelei ma ia.

O potu ma faʻamalama i matu e teuteuina i susulu ma faʻafanua tetele. Sunflowers poʻo moli o le a mafanafana ma faʻaopopo le la. O totoe o puipui e faʻapipiʻi ma le malamalama, mafanafana ma le pogisa pepa puipui.

O loʻo faʻaogaina le ata puipui mo le faʻailogaina o nofoaga, e faʻamamafa ai le paepae, e faʻamalamalama ai puipui ole fale, pule. E le masani ona tuʻufaʻatasia ma faʻatusatusaga faʻatamaia soa: beige e tuʻufaʻatasia ma le pāuli, lanumeamata, lanumoana ma moli. O vaaiga vaʻaia o le a matua afaina ai le tele o le potu.

Tuʻufaʻatasia o pepa puipui i ituaiga eseese

Ina ia faʻamamafaina le manaia foliga o le ufiufi, o le potu teuteuina i le tasi lanu. O le faʻaaogaina o mea mananaia e tatau ona paleni ma malu malu, le leai o ni auiliiliga le talafeagai ma faʻataʻitaʻiga. O se aga masani le tuʻufaʻatasia o se auiliiliga manino ma paaga tutusa, pe latalata ile mafiafia. E sili atu le aua le tuʻuina faʻamau i le va o latou luga o se pa mafolafola, ae ave i le tulimanu.

O puipui puipui o le auala sili ona lelei lea i le suavai. O le ie mafai mafai ona aliali mai i le tulaga o sasa ma curls, abstract ata, vao. E fetaui lelei le faʻapipiʻiina o ufiufi, e mafai ona valiina, ua tuʻufaʻatasia i luga o puipui, latou teuteuina faʻalo.

Tuufaatasiga o vai pepa puipui

I le tepa muamua lava, o pepa faʻapipiʻi suavai e foliga mai o teuteu teuteu, talafeagai mo soʻo se potu, ma e alu faʻalelei i pepa e le lalagaina faʻapipiʻi.

O tuʻufaʻatasiga e sili ona taliaina, o mea na e maua ile taʻalo ile lanu. E faigofie ona tuʻufaʻatasia vai pepa faʻapipiʻi ma isi, isi mea, faʻaopopo ma ata, uluaʻi mamanu. Latou fausia panels, ma afai "palu" sili atu mafiafia, ona teuteuina volumetric elemene, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻi o stucco suia.

Manatu taulaʻi

O se vaʻaiga vaʻaia vaʻaia e tosina mai i ai le tagata o loʻo ulufale i totonu o le potu, o se auiliiliga matagofie o le ogatotonu lea o totonu, e fai ma taulaʻiga. E mafai ona avea ma se mea masani e pei o se fausaga, taʻinaafi poʻo se faʻamalama tele ma se matagofie vaʻaiga.

Afai e leai ni faʻamatalaga faʻavae poʻo se matagofie vaʻaiga, o lona uiga o se atavali, faʻatagata, meaafale kulupu, lea na "faʻailoaina" e le tufuga e avea ma autu autu. Saʻo moli, background pepa puipui o le a fesoasoani e faʻamalamalamaina latou. O mea mulimuli e tuʻufaʻatasia i se auala e ese ai le vaega o le pa puipui i le paolo mai le autu ma e monochromatic pe tu i fafo ma se le masani ai faʻatusa. O le aʻafiaga e mafai ona faʻaopopoina i le faʻafoliga, teuteuga teuteu.

Teuteu teuteu

Ina ia suia totonu e aunoa ma le faia o se maoaʻe faʻafouga, ua lava e faʻaaoga saunia-faia pe faia-ia-oe lava teuteu pepa faʻapipiʻi. E faigofie ona faʻapipiʻiina, o loʻo iai nei mea e aveʻesea ai e aunoa ma ni iʻuga.

O le autu ma le sitaili o ia teuteu e matua eseʻese, talafeagai mo soʻo se faʻatonuga masani: loft, avant-garde. Nei mafai ona avea tamaʻi pepa faʻapipiʻi poʻo silhouette ata tele o tagata poʻo manu. Faatasi ai ma le latou fesoasoani, latou olaola ai le siosiomaga o le potu o tamaiti, seti leo i le potu malolo, tuʻufaʻatasia eseʻesega meaafale, mea faigaluega i le umukuka, ma faʻaopopo lelei i le potumoe.

Tuʻufaʻatasia o pepa puipui i potu

E le o tagata uma e fiafia i faʻataʻitaʻiga, latou te filifili e alu ese mai le tuʻufaʻatasiga masani o potu taʻitasi ma pepa puipui o le tutusa lanu. Ina ia mafai e le faʻafouga fou ona foliga felagolagomaʻi, e manaʻomia muamua le suʻesuʻeina o se numera tele o fautuaga mai atamamai tisaini, suʻesuʻe faʻataʻitaʻiga ma ata, atiaʻe se aitia e ono amanaʻia le faʻatinoga faʻaaoga o potu taʻitasi.

Potu malolo

O le potu e talia ai tagata asiasi e masani ona taua o le hall. Lenei latou te mauaina malo, faia afiafi faʻatasiga ma ti ti, feiloaʻi ma paʻaga ma taua malo. O le mea lea, e le gata e tatau ona lelei mo le fale, ae ia faʻatumauina foʻi foliga o tagata e anaina o ni tagata manuia, ae le aunoa ma se tofo. Oe le tatau ona sefe i luga o le tulaga lelei o le faʻaumaina o lenei potu. O tala masani e talafeagai iinei, o se tuʻufaʻatasia o silika-screen lolomiga, tioata pepa puipui, o le faʻaaogaina o le le lalagaina, vinilipepa pepa puipui.

O le fale tele e masani ona avea o se potu malolo ma potu 'ai, o nisi taimi o se potumoe. O se tasi o tulimanu mafai ona avea o se galuega eria poʻo se faletusi. O paaga puipui o le a fesoasoani e vaevae le avanoa i sone. O le vaiolini autu e taʻalo e fua o le potu. Afai o le potu malolo e laititi, e sili atu le faʻaaoga i moli malamalama. I luga o le lautele expanses, oe le mafai faʻatapulaʻaina ou mafaufauga, faʻataʻitaʻi ma ie, lanu.

O le vaega faʻafiafiaga e masani ona faʻamamaina, teuteuina i ni faleie faigofie poʻo ni tamaʻi mamanu. O le nofoaga o loʻo i ai meaafale faʻapipiʻiina, ogaumu afi, nofoaga o loʻo i ai le plasma o le a faʻamanuiaina pe a teuteuina i le tele atu o lanu lanu, ata matagofie.

Potumoe

Talu ai o le sone e vavalalata, iinei latou te amataina na o latou lava mea e fiafia i ai, talu ai na malilie muamua i mataupu autu ma se paʻaga.

O le taua a le potu o le fesoasoani ia oe e malolo, ia maua ai se lelei malologa. Susuga eseʻesega, puʻeina mamanu e le talafeagai iinei. E sili atu le teuteuina o puipui i lanu toʻafilemu: beige ma paʻepaʻe, oe fiafia i se potumoe pogisa - i lanu eseese o enaena ma lanumoana.

E sili atu le filifilia o se mea lamolemole. I se faʻaopopoga i tu ma aga masani, e faʻaaoga lelei ie puipui teuteuga foliga lelei i le potumoe. E manaʻomia latou te faʻalogoina i ie: ie, ie afu. Afai e te tuʻufaʻatasia i latou ma isi ituaiga, ona tatau lea ona tuʻimomomoina soʻoga i pulupulu poʻo slats ona o le eseesega i le mafiafia o mea.

I le tuʻufaʻatasia o ituaiga pepa puipui eseese, e faʻapipiʻi le ulu i mea e faʻaigoa, pogisa, faʻapipiʻi ata, ma fai se faʻamau i luga. Ina ia mafai ona tuʻuʻesea le mea e moe ai, e faʻaauau pea le faʻamau i luga o le faʻalo.

Umukuka

I le umukuka, o le fofoina lelei o le faʻafitauli o le faʻafetauia o lanu i se auala saʻo e le faigofie tele. E tele meaafale iinei, o se tasi o puipui e masani ona nofoia e tile, ma e laititi lava le avanoa e totoe mo pepa puipui. I se faʻaopopoga, latou manaʻomia le tuʻufaʻatasia e le gata i meaafale uma, ae faʻapea foi ma se vaega o galuega, pusaaisa, ma isi mea faigaluega a le fale.

Ina ia aua neʻi soʻona vaʻai i le umukuka avanoa ma vali, e tatau ona le faʻaituau le vaega o le pepapasi, e aunoa ma ni mamanu tetele. O le potu tele-umukuka potu teuteuina sili susulu, ae iinei pastel paolo, malamalama lanu, pe a fai o ata, ona laʻititi lea, o le a foliga sili atu feololo.

Faletaele

O le microclimate o le potu e le faʻamatuʻu i le faapipiiina i pepa puipui. O isi ufiufi e sili atu ona talafeagai iinei, lea e teteʻe lelei i le susū. Ae afai o le faletaele e vateatea, lelei ea, ona mafai ai lea ona teuteuina faʻasolosolo i pepa puipui, aemaise lava talu ai o faleoloa e faigofie ona suia peʻa faʻafuaseʻi ona aliali mai latou teʻa eseʻese.

E sili atu le faʻaoga o le susu, mea e mafai ona fufuluina. O le pepa puipui suavaia e talafeagai foi, lea, a maeʻa faʻamaʻaʻaina, e ufiufi i le acrylic varnish. Faʻaoga filifiliga ma pepa puipui vinilini. E taugata, ae o la latou faʻamau e mafai ona faʻateleina ile kelu faʻapitoa. O le tagata lava ia e pipiʻi ma fau tioata e le fefe i le susu o se tali lelei foi. Latou te tuʻufaʻatasia lelei i le tasi ma le isi, ma 3D, ata pepa puipui. E sili atu le aua le tuʻu saʻo i tafatafa o le fale taele. O lenei eria e teuteuina i maa, ma o le pepa puipui e faʻapipiʻi i tafatafa o le masini ta lavalava, magoto, i totonu o le faleuila, le mea e le oʻo iai sulu. O le mea taua o le tuʻufaʻatasia o lanu ma foliga e le tatau ona mafua ai ni faitioga.

Tamaiti

I totonu o lenei potu, e mafai ona e faʻatagaina ia lanu e alu vao. Ae e oʻo lava iinei e sili atu le tausisi i le tulafono lautele ma aua le tuʻufaʻatasia sili atu nai lo 2-3 lanu. I nei mea, naʻo le 2 e mafai ona faʻatumuina.

Mo sili ona laʻititi, filifilia le paʻu paolo. E le manaʻomia le mataʻituina o tautinoga a teine ​​i piniki, ma tama i le lanumoana. E mafai ona e filifilia soʻo se lanu. Faʻatasi ai ma le sili ona lauiloa mo le vasega pepe o lanumeamata ma samasama, peach ma apricot, natura lanu o fafie, lanumeamata ti, olive, lilac.

O le vasega pepe, pei o le potumoe, manaʻomia se lelei siʻosiʻomaga. O pupuni pupula e le talafeagai iinei, susulu ma le fiafia e talia, ae le faʻalavelave mai vasega. O se potu mo tamaiti e toʻalua e mafai ona vaevaeina i vaega taʻitasi o ituaiga eseese o pepa puipui, faʻamamafa le vaega e taʻalo ai ma leo faʻaigoa, faʻafesuiaʻi le ata ma mea teuteu teuteu i le tulaga o manu silhouette, foliga faʻanatura, fualaʻau mataʻutia, roketi ma vaʻa.

Faʻaoga le patchwork metotia e faʻafetaui ia lanu o patch i le leo o le foloa. O se puipui ma ata pueina ata ma stali o ata o le a foliga lelei.

Faapaologa ma le auala savali

O lenei potu e seasea lava lautele. I le tele o tulaga, e lauitiiti ma umi. E le tatau ona e faia le pogisa, seʻi vagana o le pito i lalo o le pa ua faʻataunuʻuina i lanu pogisa, pe a fai o le tuaoi i le va o le soa sopoʻia luga.

O le soʻoga i le va o le faʻalo ma le puipui e masani ona teuteuina i se itu faʻapitoa, lea e pupuni ai le moli i tua. O lenei metotia fesoasoani i le "sisiina" o le faʻalo faʻalo, faʻaolaola totonu o le fale ma faʻamamafa mai ai. O se auala vaapiapi ma vaapiapi o le a foliga mai e sili atu le lautele ma se agavaʻa faʻatulagaina o pepa puipui, moli malamalama.

I totonu o se potu e le tumu i meaafale, pepa faʻapipiʻi faʻaopoopoga, teuteuina ma tuaoi, ia ogatasi ma le faʻata faʻata, feololo-lapoʻa geometric ma fugalaʻau foliga, foliga matagofie.

E fautuaina e faʻapipiʻi luga o le vaega latalata i le faitotoʻa pito i luma ma pepa puipui e mafai ona fufuluina poʻo le ofuina-tetee tioata pepa puipui. Pepa lautele, ata puʻe, ituaiga uma o pepa faʻapipiʻi o le a fesoasoani e teuteuina le auala ma faʻateleina ola.

Fautuaina Ituaiga i Totonu

O le sitaili tuai, tumu i koluma, faʻataʻavalevale, elemene o maamora, stucco mafai ona mauaina e aunoa ma le faʻaaluina o tupe i auro frescoes. O le faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻi i le puipui o ata e tuʻufaʻatasia ma lanu pastel manino. O atavali i puipui o le lalolagi ma mea masani, tala faasolopito, o loʻo tuʻu i luga o puipui. O le sitaili o le a lagolagoina e tuiina, foliga na faia i le polyurethane.

O le matagofie o Rococo ma Baroque o le a faʻamamafaina e le silika-screen lolomiga, pepa faʻapipiʻi luga o le ie faavae. Pepa puipui mural o le a fesoasoani faʻataʻitaʻi ie lalaga. Nai lo stucco teuteuina, matagofie foliga o le a alu.

Faʻalelei lanu lanu mai susu i burgundy, geometric lolomitusi, panels, faʻapipiʻi pepa puipui tuʻufaʻatasiga e faigofie lava. O laupapa laupapa e tuʻu i soʻoga soʻo, o le pito i lalo o le puipui e teuteuina i nisi taimi i laupapa vaneina poʻo le palasitika.

Mo le sitaili Victorian, o le lolomi sili ona lelei i luga o le pepa puipui o lavalava ma siaki, fugalaʻau autu.

O le siʻosiʻomaga Iapani o le a lagolagoina e le natura laconic lanu, faʻapipiʻi pepa puipui.

O le felafolafoaʻiga o Europa ma Saina o loʻo faʻaalia i le alofa tunoa, palu faatasi o meafale masani ma pepa laupapa. O le faiga a Sasaʻe ose pepa puipui e iai manulele ma fugalaʻau e le masani ai.

O le sitaili faiga a Turki o le a faʻatumuina le potumoe i le turquoise ma le azure, faʻatonutonu e teuteuina le ulu ulu ae le o le sikuea, ae i le foliga o le dome, o le faitotoʻa.

Rustic country ma Provence o le a manaʻomia faigofie faigofie luga o puipui, matte tapuni ma sina tamaʻi faʻasalalauina o fugalaʻau. E fautuaina le tuʻufaʻatasia o lanu o le pepa puipui i pupuni.

O Alpine chalets e iloga mai i mea faigofie, o le poto faʻaaoga poʻo le ofe faʻavae e tuʻufaʻatasia ma faʻataʻitaʻiga o piliki.

O faiga faʻaonapo nei e ave ai se mea mai totonu o le fale, ae e i ai foʻi ma ie talatala e pei o uʻamea poʻo ni maamoni. O ata puipui e iai masini ma masini e faʻaaoga ai.

Tuʻufaʻatasia ma isi mea faʻauma

E faigofie ona leiloa mai le ofo i luga o le maketi. Paʻu paʻepaʻe, vai-faʻavae vali ua faʻaaogaina nei o se paketi filifiliga, faʻamaonia i le tele o tausaga. O i latou e manaʻomia se sili atu faʻaonapo nei tisaini, o totonu avanoa o nofoaga ma fale ua maeʻa ma fafie ma maʻa, vali teuteu, PVC panels, faʻasao-paʻu o loʻo faʻaaogaina. O loʻo iai le faʻatau paʻu paʻu faʻapitoa e faʻatau atu, e naʻo le faʻamataʻuina ole igoa. E i ai a latou mea masani i fola lauiloa. Uma mea e lelei i la latou lava ala, i ai se faʻapitoa foliga, nisi teuteuina meatotino. Ae le o tagata uma mafai faʻatusatusa ma pepa puipui i tulaga o tau, faigofie o le faʻapipiʻiina. I se faʻaopopoga, o se potu atoa "uaea" ma maʻa poʻo tile e foliga mai e faʻaosoina i le mafanafana. O le filifiliga pito sili ona lelei o le tuʻufaʻatasia.

Pepa puipui ma panels

O le teuteuga teuteu, lea ua faia nei mai le tele o ituaiga o mea, e alu lelei ma pepa puipui. Lenei tandem masani foliga foliga lelei ma taugata. O mea o panels, faʻalagolago i le sitaili o le potu, e faʻaaoga lava eseese: PVC, gypsum, ie, chips laupapa, o nisi taimi maamora ma uʻamea. E mafai e se tasi ona fasi le kapeti ma faʻalamalamalamalamala i luga o puipui. Aisea e le fai ai?

Tuʻufaʻatasia ma piliki

Tele o ona sitaili sitaili (Gothic, Loft poʻo le Scandinavian) e agalelei tele i puipui le faʻapipiʻiina. Ina ia aua nei alu ese fua le saua i totonu o le potu, o se tasi o puipui e tuua "le lavalava", pe na o se vaega o ia. O totoe o le taamilosaga e teuteuina ma pepa puipui talafeagai mo sitaili ma meaafale, lanu poʻo le monochromatic.

Tuʻufaʻatasia ma maʻa teuteuina

O le toeseina o puipui o le sima, e te le masani ai i le piliki. Ae afai e te manaʻo pea i se mea maa, ona mafai lea ona faʻamaeʻaina le pa sima faʻaali i maʻa teuteuina. Ole manaʻoga autu ole mafaufau lea ile faʻamaeʻaina o puipui o totoe, e faʻafesoʻotaʻi ituaiga ufiufi ma teuteuina faʻatasi.

Tile

O nofoaga sili ona taʻutaʻua i le fale, le umukuka poʻo le fale taele, e le maeʻa e aunoa ma le faʻaumaina i se tutusa tutusa mea taua - o maa. Tile plus pepa puipui o le sili sili ona tele filifiliga e faʻatagaina oe e iloa ai tisaini vaʻaiga. I lenei paga, oe mafai ona sasaina mea uma: o foliga o tile ma le mamanu o le pepa puipui, latou ituaiga ma lanu, le auala o le faʻataʻotoina o tile ma faʻapipiʻi le pepa puipui.

O le tuʻufaʻatasia e fausia i luga o faʻatusatusaga pe tuʻufaʻatasia ma se lanu masani, elemene. O isi mea e mafai ona faʻafesoʻotaʻi i le tuʻufaʻatasiga: tioata panels, teuteu sima.

Sima

O mea e faʻaaogaina e le gata mo le faʻavasegaina o puipui. Pe a teuteuina totonu i totonu o aso anamua, faʻa-Arapi poʻo le Gothic style, teuteuina vali e taua tele. O le a ia faʻaalia le matagofie o maamora, ituaiga faʻavae. Faatasi ai ma lana fesoasoani, latou te fausiaina ata, tusi talosaga. E mafai ona tuʻu le chic panel i le tasi puipui. Ae e tele aitia pe faʻafefea ona tuʻufaʻatasia mea e lua o loʻo manaʻomia.

O le faʻaleoga e mafai ona avea ma sima lava ia, o le ata o loʻo tusia ai. Poʻo le avea ma pito i tua mo le puipui o mea pupuni pepa puipui pupuni.

Ma laupapa ma fafie

O le tuʻufaʻatasia o laupapa ma pepa puipui e le o se fou metotia. Sa faaaoga mo le tele o seneturi. Tele o taimi, o le pito i lalo o le puipui e teuteuina i laupapa laupapa, ma o pepa puipui e faʻapipiʻiina i luga.

E i ai pepa puipui latou te faʻataʻitaʻia lava ogalaau faʻapipiʻi i luga o isi, laupapa lafi poʻo paʻu laʻau 'aina e iniseti. E mafai ona taʻaʻalo i totonu o le taulaga uma ma se fale laupapa o loʻo i ai laupapa i lalo o le faʻalo ma puipui e faia i laupapa.

Faʻapei o maʻa, e tatau ona faʻavaivaia se siʻosiʻomaga uma-laupapa ma se mea e avatua i le avanoa se foliga mafanafana, nofo ai. O laupapa e tuʻufaʻatasi ma moli pepa malamalama e lautele faʻaaoga mo teuteuina taumafanafana fale, fale i se faigofie, Scandinavian faiga. O le ofe mananaia i le taimi nei, cork pepa puipui o le a ofi faʻalelei i totonu o puipui laupapa.

Faaiuga

Ina ia fausia se tisaini manaia ma fetaui lelei, oe muamua faʻamatalaina sini e te manaʻo e ausia ma le tuʻufaʻatasia. Ina ia fausia se tulaga ese totonu, oe manaʻomia le suʻesuʻe i le metotia ma tulafono mo le tuʻufaʻatasia o pepa puipui. O se tautua lelei e mafai ona tuʻuina mai e faʻamaumauga, i mea i filifiliga filifilia e mafai ona e mauaina i taimi uma le mea e sili ona taliaina mo se potu faapitoa.

O le atinaʻeina o le poloketi ma lona faʻatinoina mafai ona tuʻuina atu i polofesa. Afai e te faia lenei pisinisi oe lava, o le a mautinoa olaga mauaina le tele o fou lanu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Puipui VS Yamu Dragon Ball Z Budokai Tenkaichi 3 mod (Iuli 2024).