Art Deco style i totonu - 30 ata o mamanu aitia

Pin
Send
Share
Send

Art Deco faaliliuina moni o le "faatufugaga o teuteuga" mai Farani. Lenei o se gaioiga gaioiga, faʻaigoa i le 1925 International Exhibition. O le art deco style i totonu e masani lava ona filifilia e le au atamamai atamai, o tagata maualuluga, o tagata maualuluga. E fesoʻotaʻi ma tulaga matagofie i totonu e pei o ata mai mekasini iloga, potu faʻaonapo nei, pupuni o fetu, ma meaafale faapitoa. Mo le faʻamatalaga, o uiga e sili ona fetaui lelei - taugata, susulu, faʻamalosi. Talu ai nei, na i ai se fou galu o le lauiloa o le itu. O tagata mamanu na toe mafaufauina vaega taua na manuia ma o lona toe foʻi i totonu o Europa i totonu e leʻi matauina.

O lenei sitaili o le geometric mamanu ma elite faʻauma mea e mafai ai ona faʻaaoga lelei mea taugata i totonu, ia e sili ona talisapaia e tagata o ona po nei. Sili atu talafeagai mo tele fale mautotogi, atunuu fale, potu potu.

5 foliga iloga

Art Deco design e i ai ni mea tutusa ma isi faʻatonuga - e i ai itu o fesoʻotaʻiga ma aga masani o aso nei, hi-tech, ae o loʻo i ai postulate mafuaʻaga na mafua ai ona tulaga ese na faʻaalia:

  1. Tele geometry o le faʻatusa ma zigzags, laina saʻo amata i luga o le faʻalo ma puipui, pasi atu i meaafale, ie. O le faʻata faʻata o le lapoʻo faʻafanua motifs e matua faʻatatau i le foloa.
  2. Faʻaaoga i le teuteuga o elite mea masani o se faʻamatalaina tino: kolokotaila paʻu, zebra paʻu, nameri paʻu, nifo nifo nifo nifo.
  3. O le lanu lanu e fai si monochrome, e le faʻapalepaleina i afa, o le tuʻufaʻatasia e faʻavae i luga o le eseesega o lanu nei: paʻepaʻe, uliuli, auro, lanu viole.
  4. Design maximalism: o le sefe e le o se nofoaga, taugata ma mauoa o le mautauave o lenei sitaili.
  5. Le atoa leai o ni uiga alofa, masani.

Lanu masani ma foliga

O le agavaʻa o le ata ua faʻaalia i le sili ona ofi o ona taua elemeni i aso nei mamanu. Zigzag foliga faʻalelei atoatoa le avanoa, ua lava e faʻaoga le faʻatulagaina o le poloka i se zigzag faʻataʻitaʻiga poʻo le tuʻuina o uliuli ma papaʻe tile i se herringbone. O le isi elemeni taua o ave o le la, see i totonu o fomu, teuteuga. O le toʻesea o le tele o elemene e faʻatagaina: o le ie puipui o mea faʻapipiʻi meaafale pasi atu i puipui po o le foloa. E masani ona tuʻufaʻatasia e le au mamanu le faʻavae o ave o le la ma le laa atu - ona mafai loa lea e fesuiaʻiga ave malamalama ona faʻasolosolo laʻasaga.


Auiliiliga ave se trapezoidal foliga: o tua o sofa, nofoa, le ituaiga o faʻavasega faʻata, faʻamalama. O le a se mea e mafai ona foliga mai e sili atu lona laʻititi nai lo le faʻaaogaina o le "piano effects": uliuli ma paʻepaʻe faʻasologa (e seasea tele isi faʻatusatusaina lanu), e tai tutusa ma ki, e fesuiaʻi i le tagata lava ia. Geometry ma symmetry o le autu iloga faʻaigoaina faiga-fausia foliga, o lea o luga o loʻo faʻavasegaina ina ia maua ai le maualuga faʻamatalaina o le contours. O le lanu manatu e faʻasino i mea masani (lalolagi, paʻu, maʻa, uʻamea, kiona). Lanu e pei o lanumoana, lanumeamata, mumu, burgundy, pe a faʻaulufaleina i totonu o le ata, e matua laʻititi, muted.
O le mamanuina o potu, eseʻese i a latou aoga, e i ai ana lava nuances.

Potu potu Bohemian

O le art deco style o le potu malolo e mafai ona faʻapitoa le faʻatinoina o le tele o aitia, liliu le potu i le moni ogatotonu o matagofie. O le faʻaaogaina o mea soona faʻaalu (paʻu kolokotaila, paʻu paʻu), o se tuʻufaʻatasia o mea le talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, tioata ma le uʻamea lafoina, sasaʻe, faʻa Aikupito mafuaaga, e talafeagai iinei. O le i ai o se magalafu poʻo se sitepu e faʻatagaina ai oe e avea i latou ma nofoaga tutotonu, ma o le geometry o le potu malolo e faʻatagaina ai oe e lafoai atoa laina lamolemole, e faʻalauteleina atili ai le eseesega.

O le agavaʻa e vaeluaina luga i totonu o poloka manino mafai ai ona fetaui lelei faʻaonaponei tekonolosi. O le sili ona lelei lanu fuafuaga e enaena ma beige pe uliuli ma paʻepaʻe. A teuteuina puipui, e mafai ona tuʻufaʻatasia le sili atu o tala o le tupe e pei o pepa puipui ma faʻapitoa laupapa laupapa. O le mea e fiafia iai i totonu o ie foloa o le poletito i lanu uliuli.

O meaafale e matagofie, faia e oka mai le sili ona pogisa ituaiga fafie. O se faʻaaliga iloga o le nofoaga o le symmetry; oe ono manaʻomia faʻaluaina aitema e faʻapaleni le tasi vaega o le potu ma le faʻafeagai. O nisi taimi ua lava e tuʻu ai se avanoa potu faʻaali kapeneta ma faʻatumuina i matagofie aitema taua. O ie filifilia ma le faʻaeteete e tatau - o pupuni veloveta mamafa e faʻatulaga ai le leo, ma sofa e alualu i luma; mea faʻaaoga anamu aso anamua; tamaʻi faʻatusa o fafine faʻatusa; lapopoʻa ipu; puipui poʻo uati foʻi semi-aso onapo.

Potumoe o Hollywood fetu

Ina ia fausia se art deco potumoe, e le tatau ona fefefe se tasi i le faʻataʻitaʻiga ma teuteuga elemeni, ae le kolosi le laina i le va o sophisticated, sophisticated matagofie ma taugata, tuaoi i le kitsch.

O le potumoe o lenei tisaini fofo e sili atu uiga o le malūlū o fomu, aua o le totonugalemu o lenei potu o le moega ma lona laulelei ulu, teuteuina ma ie ufiufi. O le i ai o se laei laʻei o se foliga le masani ai ma le ottoman e faigofie lava, faʻapea foi ma le lava numera o faʻata e le faʻatagaina le potu e vaʻai faʻaletonu ona o leo muting e manaʻomia mo se moe lelei. Ata ma teuteuga o se tasi o elemene autu o le puipui teuteuina, frescoes po o teuteuina vali e mafai, stucco teuteuina e talafeagai mo le faʻalo.

I luma o le moega, o se natura paʻu po o se kapeta faia i fulufulu-faaputupulu fulufulu ma se mafiafia undercoat tatau ona faʻaleleia. O le moega lava ia e ufiufiina i se teuina matagofie, o le lanu o aluga e tuʻufaʻatasia ma le leo o le faʻamamaina o le ottoman ma le nofoa faʻapitoa. Upholstery tatau ona i le faʻatusatusa i puipui ma faʻalo. Faʻatasi ai ma le moli tutotonu tioata, moli faʻaopoopo, moli moli, moli moli e manaʻomia.

Potu 'ai-umukuka matagofie

Mo le umukuka ma 'aiga' aʻai, o se faʻaaliga iloga lava le tele multilevel ma suia o nisi mandatory mea ma sili atu mea e aoga: fale i luga o le foloa mautinoa manaʻomia e suia i tile; i le ufiufi o nofoa, ave le fiafia i le paʻu. O le filifiliga lelei o le faʻatulagaina o le umukuka ma se motu (o se nofoaga faʻapitoa e aveʻese ai le tapu, nofoaga e galue ai, mea kuka). O se lelei fofo o le a avea ma se mataʻina-tele faʻata i luga atu o le pa e faʻateleina vaʻaia ai le avanoa o le umukuka-'aiga potu. E tatau ona faia le sone manino i luga o le faʻalo ma puipui, luga o le foloa - o se tulaga i lalo o le laulau 'ai. O ie puipui e fetaui lelei mo le faʻaumaina o le 'aiga' ai. O le sili ona lelei lanu lanu o se paʻu uliuli ma paʻu tuʻufaʻatasia, lea o le a ofi faʻatasi i totonu o mea faigaluega a le fale e faia i le palasitika ma le chrome steel.

O le tulafono autu mo le fausiaina o se faʻaalia o le umukuka teuteuga o le tumau. Mea uma e tatau ona tutusa faʻaaloalo, mai le laulau 'ai eʻo i maa i luga o le talieleele.

Lalolagi faʻata

Moli taalo toetoe lava o le autu matafaioi, tuʻuina i le potu avanoa, mama, malamalama. I le taimi e tasi, e le mafai ona faia e aunoa ma lana soa - se faʻata. I tua atu i na mea uma, e oʻo lava i meaafale e mafai ona le naʻo ni uʻamea, ae o loʻo atagia mai luga (ma o lea matou te le o talanoa e uiga i se ofu taʻalo i le potumoe) Ma, i le potumoe, e mafai ona e faia se faʻata faʻata e na o le au auro e iloa ai. E mafai ona fausia le aʻafiaga o le tele o iai o faʻataʻitaʻiga, pe a atagia mai, e atili ai ona mauʻoa totonu o le potu. E fautuaina e le au mamanu le faʻaaogaina o le aofaʻi maualuga o tulaga lautele o le lalolagi, apamemea tuugalamepa, maʻa faʻatagata. O le ata e aofia ai le tele filifiliga o faʻata faʻaata - fausiaina e pei ona faʻataʻitaʻia e le la, trapezoidal, tele puipui-maualuga faʻata, faʻatonuina e tioata.

O le faʻata a le la o se pepa asiasi o lenei sitaili, o se matagofie o meaafale e faʻatusalia le fealofani ma le atoatoa, ma o le susulu o ave o le la e mafai ona maua ai e oe se lagona sili ona lelei ma le mafanafana.

Naʻo le fesoasoani a le tele o lau faʻata e mafai ai ona e taumafai e fausia se tuʻufaʻatasiga o art deco i totonu o se tamaʻi fale, lea e foliga mai e le mafai ona o le tele o mea mamafa o ie ma le tele o mea teuteuga.

Faiga masani

E tatau ona maitauina o tausaga uma fou maeʻa mea ma fofo mo latou faʻaaogaina foliga mai. O le art deco totonu o taimi uma e tuputupu aʻe - tagata mamanu galueina auiliiliga, filifili mea faʻaaoga, suia ni aitia fou. O le tulaʻi mai o ni mea faigaluega fou e faʻatagaina ai oe e mamanuina ma teuteu potu i lenei sitaili i se taimi vave ma faigofie, aua e mafai ona umi se taimi mai le poloketi i le faʻatinoina. Ole eseese o meaafale ma isi mea faʻaaoga ile 2018 ole a faʻafaigofieina ai le galuega ole teuteuina.

O tagata lauiloa gaosi meaafale o loʻo faʻateleina le atinaʻeina o aoina fou ma aitema e patino i se ituaiga sitaili, lea e tatalaina ai lautele lautele i le ata, aua o meafale faia-faʻapitoa e le taugata tele, ae matua faigata lava.


Mai mekasini iloga, oe mafai ona iloa le itu o le autu ata o tifiga, mauaina manaia manatu mo totonu mamanu. I tulaga o lanu lanu, 2017 sa lauiloa i le lanumoana mauoa na aumaia le malamalama monochrome i le ola. I le 2018, auro, maamora, paʻepaʻe, efuefu ma uaina lanu o le a avea i le lauiloa, lea e masani lava o uiga o lanu o lenei faʻalelei foliga. Ioe, o totonu e le atinaʻeina mo le tasi le tausaga o le olaga.

Classics o le a tumau pea ona foliga, ae o le art deco na faʻamalosia ona tulaga i nai tausaga ua tuanaʻi ma e mafai ona tatou talitonuina ma le mautinoa o le a talafeagai mo se taimi umi. Lenei ua i ai le isi faʻaopopoga i le fiafia i le art deco i le tusiata fale, foliga masani, ma, tusa ai, totonu fofo. O le mafanafana o tagata uma o le aiga avea totonugalemu i le filosofia o lenei faiga fofo.

I tala fou o loʻo i ai nei, o le faʻaaogaina o le onika ua faʻamalamalamaina e mafai ona maitauina, ua le toe faigata tele ona faʻatinoina. Faʻaaoga mo le faʻaumaina o faʻasitepu, faitotoʻa, faʻapaologa, faʻalo. O le faʻatonutonuina o le Art Deco na amata ona faʻaaoga faʻagaeetia i le ata o potu a tamaiti. Ma, o se isi mea fou, luminescent pepa puipui, e lava lava ia lava ia, e le manaʻomia se lagolago faʻaopoopo o le le manaʻomia auiliiliga, ae mafai ona fausia se tulaga ese faʻataulaitu o faʻamaneta.

Faamanuiaga aoga

O lenei sitaili e tele ona itu lelei pe a faʻaaogaina i le mamanuina o fale eseese:

  • taugata, moni chic, tuʻufaʻatasia ma le ono mafai ona faʻaalia o fatufatuga;
  • taugata natura maeʻa mea (maamora, fulufulu masani, paʻu, silika, veloveta, taua fafie, tioata, uʻamea, pisia-tioata faamalama);
  • uluaʻi meaafale taua, tuʻufaʻatasia ma mea faigaluega i aso nei ma mea faigaluega;
  • laʻitiiti o lanu;
  • faʻagaoioiga faʻaaogaina o le chrome, teuteuina mo teuteuga i totonu;
  • maopoopo geometric mamanu;
  • moli malamalama.

Afai tatou te mafaufauina le sitaili atoa, e foliga sili ona soona faʻaalu, taugata, bohemian, taʻutaʻua, aulelei. O se taua tele o le taua tau tupe mo lona faatinoina, lea e faatapulaaina lona lautele tufatufaina. Ae afai e te manaʻomia taugata, saolotoga, bohemian chic, ona avea ai lea o se sili ona manaia foliga ma matagofie i totonu na o le fausiaina ia lagona le tofo o le olaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Building a Neon Art Deco Spire (Mae 2024).