Faʻaloʻo faʻalo i totonu o le potumoe: 60 filifiliga faʻaonapo nei, ata i totonu

Pin
Send
Share
Send

Ina ia filifilia le faʻaloʻo ifo o faʻalo i le potumoe, e tatau ona e malamalama lelei i le a le aʻafiaga e te manaʻo e ausia. A i ai sau potu e maualalo taualuga ma se faʻamalama laitiiti, e mafai ona e faʻamalamalamaina atili ma umi atu e faʻaaoga ai faʻapaʻepaʻe papaʻe pupula.

Tele tele se potu e mafai ona faia ia sili atu le mafanafana ma vavalalata pe a fai e te faʻaaogaina se ie matte ie o pogisa paolo. O le faʻalo o le taualuga e faʻafaigofie ai ona faʻavasega avanoa, faʻatinoina o ni moli manaia, ma fausia ai ni faʻamoemoe e le i fuafuaina. Sei o tatou iloiloina auiliiliiliili filifiliga ono.

Faalautele filifiliga taualuga i le potumoe

I la latou mamanu, faʻaloʻo faʻalo mafai ona avea o tolu autu ituaiga:

  • nofofua,
  • lua-tulaga,
  • multilevel (tolu pe sili atu tulaga).

A faʻapipiʻi soʻo se faʻalo, o senetimita taua o le maualuga o le potu e "aina". Afai o le faʻalo e tasi-tulaga, o le leiloa o le a lima i le fitu senitimita, o le faʻalo o le tolu tulaga o le a "aveʻeseina" faʻalua sili atu. O lenei e tatau ona amanaʻia pe a fuafuaina se lipea.

Tasi-tulaga faʻalo ie faʻalo i totonu o se potumoe o soʻo se lapoʻa foliga aulelei ma faʻaonapo nei. Mo tamaʻi potu ma maualalo faʻalo, atonu o le tali sili lea. Tulaga tasi-tulaga faʻataʻitaʻiga e talafeagai mo soʻo se ituaiga sitaili, ma faʻatusatusa lelei ma isi paketi tau.

I le tulaga o le potu e tele tele, lua-tulaga faʻalo faʻalo i totonu o le potumoe o le a fesoasoani e vaʻaia vaʻaia vaʻaia aoga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faitauga tusi, se ofisa, po o le autu moe vaega. I tulaga faʻapenei, o faleoloa o loʻo tu i ni maualuga maualuluga e ono eseese uma foliga ma lanu.

Faʻatulagaina tele-tulaga mamanu, aofia ai tolu pe sili atu vaʻalele, o loʻo faʻaaogaina i potumoe tele pe a latou manaʻomia e vaʻai se nofoaga moe, ina ia faia ia sili atu vavalalata.

Le ituaiga o mea o faʻaloʻo faʻalo i le potumoe

O mea e faʻaaoga mo le gaosiaina o faʻaloʻo faʻalo e mafai ona fesuisuiaʻi i luga laupepa. E toatolu i latou:

  • susulu,
  • matte,
  • satin

O le faʻaloʻalo faʻaloaloa i totonu o le potumoe e taʻua i nisi taimi o le lacquered - o lona laualuga e maualuga lona maualuga coefficient, e faʻatusa i se faʻata - e oʻo i le 90%. O se potu lautele ma maualalo faʻalo e mafai ona faaluaina le maualuga pe a fai e te faʻaaogaina se ie iila i luga o le faʻalo e teuteuina ai. E faʻateleina foʻi le malamalama.

Matte fola faʻalo foliga foliga lelei i le potumoe - o se filifiliga masani talafeagai mo uma totonu sitaili e aunoa ma se tuusaunoa. I fafo, o sea taualuga e leai se eseesega mai le masani ai, e mafai ona faia i soo se lanu.

O le fetalaiga o laupepa matte e maualalo, ae latou te faʻasalalauina lelei le malamalama, tutusa tufatufa i le potu. O se lapoʻa faʻaopoopo, ae maise lava i totonu o potu, o le leai o se pupula, faʻapipiʻiina mafaufau. I se faʻaopopoga, o le sili lea budgetary filifiliga avanoa.

O taualuga o le satin e foliga tutusa ma masani i faʻalo matte, ae o lo latou pito i luga e sili atu le silky. O le ituaiga e faʻataʻitaʻi ie masani. O lona susulu e sili atu lona maualuga nai lo le matte, ae i le taimi e tasi e le pupula ma e le faʻalavelave i le manatu o totonu.

E mafai ona tuʻufaʻatasia ni mea se lua i ni faʻalo e faʻavasega ai luga ole lautele - ole itu e tu saʻo i luga aʻe o le mea e moe ai e mafai ona faia i ni mea malamalama, ma le toega ole faʻalo - mai le matte.

Faalautele valivali lanu i le potumoe

A filifilia se lanu, e tatau ona e tausisi i tulafono faʻavae e tolu:

  1. O le lanu o le faʻalo e tatau ona ogatasi ma le tele o lanu o totonu o le potu;
  2. Lanu e tatau ona i ai se aafiaga lelei i luga o le mafaufau;
  3. O le lanu e tatau ona filifilia e mafaufau i mea e fiafia i ai tagata e ana le potu.

O le faʻamatalaga masani e paʻepaʻe. E tuʻufaʻatasia atoatoa ma soʻo se isi lanu, maua ai se lagona o le mama aʻiaʻi, vaʻaia faʻalauteleina le avanoa. Peitai, i nisi tulaga, papaʻe mafai ona iloaina e pei sili malulu, le toʻa, "aloaia" lanu.

Lanumoana, lanumeamata ma piniki ei ai se malologa aʻafiaga ma o lea e talafeagai lelei mo potumoe. Mumu, moli, lanu samasama, maise lava o susulu, e faʻagaeʻetia le neula, ona o lea e masani ona le faʻaaogaina i potu faʻafiafiaga. O paolo lanu enaena e mafai ona i ai se faʻanoanoaga i le mafaufau, pei lava o le uliuli.

E fautuaina foʻi e le au mamanu le amanaʻia o aʻafiaga o lanu ile vaʻai a le potu atoa.

  • I totonu o se potumoe maualalo, o le faʻalo e tatau ona mama ma le foloa pogisa e "faʻaopopo maualuga."
  • O maualuga maualuga faʻalo e sili ona faia pogisa ina ia mafai ai ona aloese mai le "vaieli lelei" aafiaga.
  • Afai o faʻamalama faʻasaga i matu, o lanu mafanafana e sili mo le faʻalo ma faʻapea foi i le isi itu.
  • O tamaʻi potu e mafai ona faʻamaeʻaina i le tasi lanu, ae o le paolo e tatau ona suia mai le pogisa i lalo o le potu ia mama i le pito i luga.
  • E aoga foi le faʻaaogaina o ni laupapa faʻailoaina e vavae ai le avanoa.

I le faʻaopopoina i lanu lanu e tasi, e mafai ona e faʻaalu faʻalo faʻalo i le lolomiina o ata i totonu o le potumoe, e faʻatagaina ai oe ona faia totonu totonu ma faʻatino mea e leʻi mafaufauina. O le filifiliga o faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina i le tapoleni mo le faʻalauteleina e toetoe lava a leai se faʻatapulaʻaina. Ae ui i lea, e aoga le mafaufauina o taimi e ono latou fiu ai, ona tatau lea ona e suia le faʻalo, lea e taugata tele.

Potu mamanu ma faʻaloʻo faʻalo

Lenei ituaiga o faʻalo e mafai ona faʻaaogaina i toeititi lava soʻo se sitaili - naʻo le pau lava o le filifilia o le saʻo ituaiga o tapoleni. Lalo matou te tuʻuina atu le fetusiaʻiga o ituaiga o faʻalo i ituaiga eseese.

  • Masani Matte poʻo satin ie lino paʻepaʻe, faʻapea foi ma ecru, nifo elefane, kulimi, susu, malulu o le kiona paolo. E mafai ona e faʻaaogaina uma taualuga tasi-tulaga ma faʻavaʻa eseese, ae o le mea e manaʻomia e tuʻuina atu i filifiliga monochrome.
  • Aso nei Matt canvases i le malamalama o lanu, faʻafetaui le tulaga i isi elemene o totonu. Faʻaaoga faigofie geometric foliga e fausia ai faʻalo i tulaga eseese.
  • Minimalism. E masani lava papaʻe paʻepaʻe poʻo pupula faʻapipiʻi. Faʻatusatusaga e faʻatatau i puipui e mafai foi - ae faʻatoa mafai pe a faʻapea o le tele o le potu e faʻatagaina.
  • Aso nei Faila pupula, valivali i lanu eseese, faʻapea foʻi ma ata lolomi. O taualuga e tele e taliaina.
  • Maualuga Taualuga malulu faʻatasi ma ata lolomi "brickwork", "laupapa tuai" poʻo le "luga sima". O faʻalo e faia naʻo le tasi tulaga.
  • Ituaiga o ituaiga Satin faʻalo, faʻafetaui i le leo totonu, o le a atili faʻaalia ai ituaiga sitaili. E faʻatagaina le tele o tulaga ma mea teuteu, pe a manaʻomia e le sitaili.

Moli i le potumoe ma faʻaloʻo faʻalo

Malamalama o se meafaigaluega maaleale lea e mafai ona e suia ai le lagona o totonu, faʻaalia ona lelei ma nana ai mea sese. Talu ai nei, o se malamalama polokalame na manatu masani, lea e aofia ai tolu laina o moli: luga, faʻatumu moli, ogatotonu laina - puipui moli, ma "lalo" moli, lea e aofia ai fola lamepa ma lamepa lamepa. I se faʻaopopoga, faʻaopopoina pei o le faʻamalamalamaina o meaafale, vaega o puipui ma e oʻo lava i le foloa e mafai.

Malamalama o le a fesoasoani suia le vaʻaia vaaiga vaaiga o le potu, faia ia tele, maualuga, ma e oo lava i fafo tulaga. Se laina o lamepa tu i luga o le puʻupu itu o le a vaʻaia faʻaumiumi ia. O se puipui e lauitiiti tele o le a foliga lautele peʻa e faʻailogaina i moli susulu. Uma masini faʻaonapo nei e mautinoa ai le faʻagaioiga o moli malamalama ma le fausiaina o le tele o malamalama pupula mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe o le faʻalo i le potumoe o faʻaloʻo faʻalo.

Taua: Aloʻese mai matauila - latou te gaosia tele tele vevela ma mafai ona i ai se le lelei aʻafiaga i luga o le PVC ata. E sili atu le filifilia o moliuila poʻo le faʻaola malosi i aso nei.

Chandelier

O moli masani e mafai ona faʻapipiʻi i soʻo se mea i le faʻalo o le faʻalo, o se tasi tuutuuga o le tuʻuina atu o le nofoaga e tatau ona fuafuaina muamua, ae leʻi faʻamauina mulimuli.

Moli tuʻu i totonu

O moli susulu, o avanoa e sili ona lelei mo le tuʻuina i totonu o faʻalo ua faʻamamaina, e aofia ai faʻaloʻo. O moli tuʻu i totonu ole faʻalo o le potumoe e mafai ona faʻamamafaina ai le suʻesuʻega poʻo le faʻataʻitaʻiga. E faʻaaogaina e fausia ai le malamalama malamalama, ma faʻamalamalama ai vaega taʻitasi o le potu, ma faʻamamafaina le vaevaega i vaega aoga.

Moli Lanu Uila

E mafai ona e faʻaauupegaina le faʻalo i totonu o le potumoe ma moli, e mafai ai ona e faʻatulagaina se pusa faʻapitoa i tafatafa o le potu atoa. O le LED strip ua tuʻuina i totonu o le a fausia ai le aʻafiaga o le "opeopea" faʻalo, lea o le a faʻateleina vaʻaia ai le maualuga o le potu. O le atigipusa mafai ona suia i se faʻapitoa polystyrene cornice.

"Lagi fetu"

O se sulu malamalama faʻapitoa fuafuaina mo faʻaloʻo faʻalo. O loʻo faia i totonu ole tapoleni - "fetu" i le lumanaʻi, ma faʻaputuga malamalama e faʻapipiʻi luga o le faʻalo.

Ata o faʻaloʻo faʻalo i totonu o le potumoe

Ata 1. I luga aʻe o se moega lapoʻai lapoʻa, o se ie faʻalo e faʻataʻoto luga e faia i foliga o se moega ma e tutusa lona lanu ma ona ie.

Ata 2. I totonu o lenei potumoe, e leai ni moli uila tutotonu - o moli pupula na faʻapipiʻi i le faʻalo tautau faataamilo i le itu o le potu ma faʻatasi ai ma pupuni o le puipui ma moli laulau.

Ata 3. O le lolomiina o ata i luga o le taualuga ma le ata o le ao puaoa i le ao, e mafai ai ona e fausia se lagona alofa.

Ata 4. O le faʻalouli pupula ona foliga mai e maualuga atu, ma le isi, o le tele o le potu ma lona loloto faateleina.

Ata 5. O le faʻalo e lua tulaga e faʻatagaina ai oe e faʻamamafa le mea e moe ai ma faʻateleina le vaʻaia o le potu.

Ata 6. O le tuʻufaʻatasia o mata pupula ma mata puputu e faʻamamafaina ai le tele o tusi ma maua ai i totonu le faigata ma le loloto e tatau ai.

Ata 7. Fugalaʻau fugalaʻau i luga o le faʻalo faʻaopoopoina pa o le alofa i le mafanafana siʻosiʻomaga o le potumoe.

Ata 8. O se moli uila i le ogatotonu o le faʻalo i luga o le faʻalo e faʻaopoopo ai le malamalama ma feilafi.

Ata 9. O le lanu o le vaega autu o le faʻalo o le faʻalo e lagolagoina e lanu o potu moe meaafale ma ie.

Ata 10. O le faʻalo paʻepaʻe e lua tulaga e faʻatagaina ai oe e faʻaalu i luga le vaʻaia o le potu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Minecraft Episode 6 - How to use a Buildcraft Quarry (Iuli 2024).