Potu i le faiga faa Iapani: foliga foliga, ata i totonu

Pin
Send
Share
Send

Faiga foliga

Ulufale atu i se fale Iapani faaonapo nei, e faigata ona fuafua pe o le a le tele o le oa pe a fai o totonu e fuafuaina i le faiga faaIapani.

  • O le teuteuga o le potumoe e fai lava si osooso ma e le faʻapalepale le soona fai. Lenei o se ituaiga teteʻe faʻasaga i le filosofia o tagata faʻatau, o se auala e aveʻese ai mea uma le manaʻomia.
  • O le potumoe mamanu faʻatosina luga o le sili atu o le aganuu Iapani, o lea e iloagofie ai i le taimi muamua tepa, e ui o totonu e eseese.
  • I Iapani, e ui lava i le televave o le soifuaga, natura ma faatufugaga e masani ona talisapaia, lea e masani ona atagia mai totonu o le potumoe.

Potu potu

Mo teuteuga o le potumoe, o se natura tulaga filifilia: beige, enaena, paʻepaʻe, lanu fualaʻau. O totonu e faʻavaivaia ma lanu mumu: piniki, sieri. I le lalolagi faʻaonapo nei, o Iapani mamanu o loʻo feagai ma sina toe mafaufauina, ae o le autu foliga o moli malamalama, naturalness ma le fealofani.

O puipui beige o se filifiliga masani, aemaise mo se tamaʻi potu faʻa-Iapani. Ina ia puipuia le potu mai le liua i totonu o le "pusa" monochromatic, o le mamanu ua faʻavaivaia ma eseesega faʻamatalaga i pogisa lanu moana.

O greens mafanafana ma mumu e faʻaaogaina pe a leai se faʻaaliga o le potumoe. Ituaiga ie poʻo se tasi puipui vali i se mauoa lanu e mafai ona avea o ni faʻaaliga.

Ata o se potumoe faʻa-Iapani i sukalati ma kulimi lanu. O aluga aliali ose leo taua e faʻatupuina ai le fiafia i le ola.

I le oriental design, o le tuʻufaʻatasia o le uliuli ma le paʻepaʻe e lauiloa, e atagia mai ai le paleni i le va o Yin ma Yang - fafine ma aliʻi. O sea totonu e masani ona filifilia e tagata onapo, e ui lava o le monochrome palette e fai lava ma masani; faafetai i eseesega, o le potumoe Iapani foliga sili atu ona malosi ma lautele.

Mea ma maeʻa

Fuafua totonu i le ituaiga sasaʻe e aofia ai le faʻaaogaina o mea masani. E faʻapea foi ona talia tala faʻatusa faʻatusa, talu ai o latou faʻatinoga o mea totino e masani ona sili atu le lelei.

O puipui o le laconic Japanese potumoe e ufiufi i vali poʻo le pepa puipui. Ina ia faʻaopopo foliga, e mafai ona e teuteuina le avanoa i laupapa faʻapipiʻiina poʻo teuteu teuteu. O se tasi o vaifofo taʻutaʻua ma siosiomaga-agalelei o paʻu ofe masani lea e faʻapipiʻi i le puipui.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se puipui faʻaigoa ma se atavali i luga o se autu o ituaiga: fuga fugalaʻau ma fausaga tuai a Iapani.

Masalo o le sili elemene elemene o se potumoe Iapani o le pusa. E faʻaaogaina i le faʻalo ma le teuteuina o pa. I totonu sasaʻe, e le mafai ona maua se faʻataʻamilo poʻo se faʻatele e faʻapipiʻi ai le taualuga: e faʻatafafā foliga, o nisi taimi e faʻaopoopoina i fausaga laupapa poʻo laupapa laʻau.

Talu ai o tagata o le Eleʻele o le Rising Sun e fiafia e savalivali solo i le fale e leai ni seevae, fafie poʻo ona faʻataʻitaʻiga - kapisi poʻo le lamina - o loʻo faʻaaoga e fai ma fola. O maa keramika e sili atu ona malulu, o lea e le lauiloa ai e aunoa ma se "mafanafana foloa" faiga.

Filifiliga o meaafale

O le ogatotonu o le potumoe faʻa-Iapani o le pito i lalo o le moega, lea ua fuafuaina ma minimalism. Laina saʻo e aunoa ma ni teuteuga, maualuga - o se malū i tua poʻo le ulu ulu ma se ata Asia-style. O le pito i luga o le asceticism o se maualuga faamalu i luga o le foloa nai lo o se moega.

O potu moe e masani ona faʻaauupegaina i se pulelaa, e sili ona talafeagai i potu laiti: o le avanoa i lalo o le moega e mafai ona faʻaaoga e teu ai mea. Laulau maualalo moega e tuu i itu o le laupapa ulu.

O e ana potu vaapiapi e faʻapipiʻi vailiili feaveaʻi e faia i laupapa laupapa ma le pepa translucent e taʻua o le shoji. Latou te fesoasoani e vaevae avanoa pe a fai o se avanoa faigaluega poʻo le potu 'ai e tatau ona i ai i le potumoe.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se mea moe, faʻatulagaina i luga o le lautele lautele. O le vaega lona lua o le potu e faʻasao mo se nofoaga faʻafiafia ma teuina lavalava.

O meaafale e filifilia faigofie ma aoga, pe a mafai - mai ituaiga laʻau masani (uoleni, lefulefu, beech).

O mea laʻititi o loʻo nanaina i tua o faitotoʻa o kapeneta e faʻaseʻe ai, o faʻafoliga e faʻataʻitaʻia lelei ai shoji. O faitotoʻa o ofu e seʻe ese ai avanoa, ma o latou teuteuga teuteu e mafai ai ona e faʻaopoopoina le tofo i le potu moe. I totonu o se potu Iapani, e le mafai ona maua ni "puipui" tele ma faʻataʻavaga tatala faʻatumuina i tusi ma faʻamanatuga: o le kapeneta e fausia i totonu o se avanoa poʻo nofoia se tasi o puipui vaapiapi ma e le tosina mai i ai manatu.

Moli

E faigata ona maua se potumoe Iapani teuteuina i malulu lanu. E faʻapena foi le faʻamalamalamaga: moli mafanafana ma paʻepaʻe papaʻe poʻo samasama e filifilia mo le potu, e faʻaopoopo ai le mafanafana i le potu ma faʻafesoʻotaʻi i se malologa filemu. O nofoaga taʻitaʻi a le LED e seasea lava o ni malo asiasi ane, ae o asoa asoa o loʻo iai moli malamalama vaivai ose filifiliga lelei. Ofu o moli lapotopoto pepa tuuina atu se faapitoa lagona.

E aoga le uai atu i le manaia foliga o le laulau lamepa i le lona lua ata. O lona moli moli o loʻo manatuaina ai le taualuga lapopoʻa o fale masani i Iapani. O lenei foliga e sili ona lauiloa i totonu o Asia.

O loʻo faʻaali mai i le ata moli lamepa puipui ma le tuʻufaʻatasia o ofe na valiina e lima.

Ituaiga ie ma teuteuga

Art i se mamao Asia atunuʻu e masani ona talisapaia, atagia i tu ma masani Iapani fale.

O le teuteuga e lauiloa i ata o laufanua ma fuga fugalaʻau, crane ma le Mauga o Fuji, faʻapea foi ma atavali ma mea e faʻaaoga i hieroglyphs. O le puipui e mafai ona teuteuina i se ili ma ituaiga ituaiga poʻo se kimono. Vases ma ikebans, ofe lala, bonsai e talafeagai. Ina ia teuteuina le ulu ulu, e mafai ona na o le faʻaaogaina o le shoji i luga o le puipui.

Ae aua neʻi galo o le itiiti ifo o teuteuga e faʻaaogaina i totonu o le potumoe, o le sili atu o le laconic ma le lautele e foliga mai, ma o le mea lea e sili atu ona ogatusa ma le agaga o Iapani.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potumoe i se faiga faa-Iapani faʻaonapo nei, o lona mamanu e mama ma ea: o moli e faʻauma, lathing, o meaafale maualalo. O le ulu ulu e teuteuina i laufanua o le tautoulu, ma o le moega o se aluga masani faʻamalosi.

Nofoaga o atunuʻu i sasaʻe e fiafia e teuteu totonu totonu i aluga o ituaiga eseese ma lapoʻa - sikuea, taʻamilo poʻo le foliga o se faʻaseʻe. O isi taimi e mafai ona vaʻaia aluga i luga o le foloa: e faʻaaogaina e tagata Iapani e fai ma nofoa. O kapeta e faʻataʻitaʻi i sasaʻe e faʻapea e naʻo ni taʻiga ma, e avea ma faʻasilasilaga o totonu, e tai pei o galuega o faatufugaga nai lo le faʻaogaina o meaafale.

O ie masani e faia i le cotton ma le ie faʻaopoopo e faʻafaigofie ma faʻamafanafanaina ai i le potumoe. O ie ma e le faʻasolosolo lolomi foliga matagofie ma e le matilatila ese mai le lautele lanu ata.

O pupuni lapopoʻa ma gaugau ma lambrequins i totonu o le potumoe e le taliaina: faʻamalama e teuteuina i mama ea vaʻavaʻai poʻo roller blinds ma blinds.

Faletusi o ata

E pei ona e vaaia, o foliga vaaia o le faiga a Iapani e mafai ona faʻaoga faʻalelei i potu lautele ma potu laiti. Faʻafetai i lona laconicism, aoga ma mea masani, o se Iapani-faiga potumoe o le a avea ma se nofoaga e mafai ona e malolo ai lou tino ma le agaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: O FEA EA LOU ALOFA by: Fatu Lio Matalavea backing vocals: Joanna Failautusi - Dr. Rome Production (Mae 2024).