Pogisa foloa i totonu - faʻafefea ona tuʻufaʻatasia ma mamanuina ni faʻataʻitaʻiga

Pin
Send
Share
Send

O le filifiliga o le fola e taua tele mo le tumau ma atoatoa o le iʻuga mulimuli. I totonu o le fale, o le muamua autu taulaʻiga atonu o luga o puipui ma meaafale, ae o le foloa o taimi uma o le talaʻaga e faʻatosinaina mafaufauga. O le faʻavae autu e le gata i lanu, ae faʻapea foi ma mea.

Afai e te le manaʻomia le tu ma aga, e foliga manaia ma le manaia, ae manaʻomia se mataʻina, taugofie fale mautotogi, o lona uiga o le pogisa fola i totonu o soʻo se potu mafai faigofie ona faia lenei. O ata mataʻina o totonu e mautinoa lava e fagua ai musumusuga, ma fautuaga o le a fesoasoani ia oe e sefe ai le taimi i le faia o faʻapitoa filifiliga.

Faʻamatalaga manino

Filifilia o se ata mo potu ma eseʻese gaioiga, oe le tau popole i mea nei:

  • Stylistics. E ofi i totonu o soʻo se sitaili, ma e mafai i se tuutuuga "faʻaopopo le taua" i le iʻuga mulimuli.
  • O le itu mafaufau. Filifilia o se tulaga pogisa o se filifiliga masani. O le faavae o le potu e subconsciously mautu, faatuatuaina.

  • Sefe O se fola mataʻina e mafai ona avea ma faavae o totonu: o le a faʻatagaina ai le toega o luga e faʻamaeʻaina i le le faʻaituau, sili atu paketi mea.
  • Faʻatusatusaga. Fausaga lanu uliuli ma papaʻe totonu.
  • Faʻaalia. Tuufaatasi ma le ata i luga o le pepa puipui. O le soʻona fegasoloaʻiga e faʻaititia e le taualuga malamalama, faʻapalepale faʻamamaina, teuina o meaafale autu.

  • O le tisaini o se faʻatonutonuga puipui, e seasea faia i totonu e aunoa ma, mafai ona suia le faʻatulagaina o se potu. E talafeagai mo se potu umi vaiti.
  • Fuafua gradient fofo (pe a faʻaaogaina se tasi lanu muamua ma eseese tikeri o saturation).

O le teuteuina pogisa teuteuga o le a vaʻaia vaʻaia le faʻalo.

Faafitauli faigata

Ae le i faʻafiafiaina le foloa pogisa, e tatau ona e mafaufau i le itu aoga o le mataupu - tausiga ma le tausiga o le tulaga mama. Ioe: efuefu, nutililii, lauulu fagafao, ma isi mea laiti faʻasoesa e mafai ona faʻaleagaina soʻo se totonu ma e sili atu ona manino i le pogisa. O leisi itu o laei teteʻe, ona o maʻutiʻo e sili atu foi ona maitauina. O le mea lea, e taua le filifilia o mea sili ona lelei e fesoasoani e fofo ai faʻapitoa faʻafitauli.

  • Pareto o se sili ona fiafia i ai totonu taugata, ma faʻamaonia lelei. O lenei ua faʻaaogaina e le gata i masani, ae faʻapea foi i lauiloa taʻitaʻiga-faʻatonu, mo se faʻataʻitaʻiga, pouliuli oak bog. Pei o soʻo se ufiufi laʻau masani, e manaʻomia le faʻaeteete i uiga, ae e umi se taimi e faʻataʻitaʻia ai ma le faʻaeteete.
  • Laminate. O lana filifiliga e tatau ona faʻalatalata atu i ai i le faʻaituʻau pe a mafai, aua o loʻo iai sui e le iloga ile maualuga o le malosi: ose tulafono, e afaina ai soʻoga.
  • Bung. E matua se ituaiga fou, ae ma ona lava taua. Mo se tau tutusa ma le maualuga maualuga lelei laminate, oe mafai ona manuia i le mafanafana, ma o le ofoofogia o le lolomiina o ata o le a fausia ai le na o se pogisa faʻapipiʻi, ae o se faapitoa.

  • I le tulaga o le anagata ma le anagata, o maa e ono leai se tutusa. Ae le tatau ona faʻaititia le linoleum. E oʻo lava i sui o le paketi o le a tuʻuina atu le 5-8 tausaga o le leai o se faʻalavelave tautua.
  • Lava faʻalaugatasi fola. E fai lava si taʻutaʻua fofo mo potu eseese. E taua le mafaufauina o se pupula, faʻata, tutusa tonuga o le a faia totonu e le tumau ma sili atu le taufaʻasese nai lo fuafuaina. E le mafaafitia faʻaopopo le malosi mo le tipiina pito pito. Fetaui lelei mo le daring, alofa taimi fou, uma i tekonolosi ma i meaafale. Lenei e taua le aua nei leiloa le mafanafana, aua le kolosi le laina i le va o le fale totonu ma le le faʻapitoa.

  • Kapeta e le mafai ona le amanaiaina mo le faʻaaogaina i totonu o le "malu" potu pei o se potumoe. O ie ma lanu o aso nei sui o lenei mea e matua eseʻese lava e mafai ai ona e faia se faʻapitoa foliga chic o le potu. O le potumoe, i tulaga o le faigata fola, o loʻo i le pito i lalo o le lisi. O le a tatalia mai le 5 tausaga i lona uluaʻi setete e aunoa ma ni faʻafitauli. O le nofoaga o le malologa, malologa: o le mataupu o le faʻateleina o avanoa e le ogaoga e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, i le hall, i le umukuka. Oe mafai faʻatagaina se ata e faʻafetaui le toega o le mamanu.

Paolo o le pogisa

Filifilia o se foloa pogisa o le vaega mulimuli o totonu, tele tagata e ona tauivi ma le filifiliga o se talafeagai paolo. A o mea uma e aulelei manino ma uliuli, e mafai ona faigata ona filifili i le va sukalati ma wenge.

E i ai le 100% tulafono galue iinei, faʻavae i luga o le vaʻaiga o le lanu lanu atoa, o lona fesoʻotaʻiga ma vaega autu - puipui, meaafale:

  • e avane se pupuni, foliga matagofie i soʻo se potu - loloto lanu viole, lanumoana, paʻu-efuefu paefu e foliga uliuli, ae leai. Tasi pe lua pa pogisa o le a faʻalauteleina le aʻafiaga.
  • Mo totonu papaʻe, o le lanu o le foloa o se filifiliga taua. O nisi taimi o le sukalati fola ma wicker meaafale e lava e seti ai le leo masani. O le lautele vaʻaiga e mafanafana, mafanafana, e ui lava i puipui, o le faʻalo e kiona sinasina.

  • Mo silvery, pale piniki pa puipui, filifili se pogisa efuefu fola o se sili faʻafaigofie soa soa.
  • Taʻalo ole matte ma le ilaila. I luga o se pogisa enaena paʻepaʻe sinasina (laminate), fluffy tapulima o se vaivai vaega ma pulupulu kapeti foliga ofoofogia.

Soʻo se faʻamutaina i le tulaga o moli malamalama, aofia ai i le fola ufiufi o le a faʻaititia ai le tikeri o le eseesega, ma le le lava o le tausiga o le a le vaʻaia.

Ode ile foloa pogisa

E te le tau sau i ni mea faigata e faʻatino ai se mafaufauga e le mafaagaloina. O le foloa pogisa e mautinoa le aoga o le rhyming ma soʻo se elemeni i totonu, o se vaʻaia vaʻaia. E fautuaina e le au mamanu le faʻaaogaina o mea teuteu e le o fesoʻotaʻi ma le vaʻalele lalo mo lenei faamoemoe.

O se sili lelei filifiliga mo le potu malolo: vases, tele gizmos, tu, tuu i luga o fata tatala, vaega luga, teu ofu, afifi. Atonu e naʻo le 2-3 o latou, ae tatau ona iai ni a latou amio, faʻaalia se manatu lautele, a o latou e leʻo monochromatic, ae naʻo loʻo iai lava le tele ole lanu ole foloa.

Mo potu ma eseʻese gaioiga, e aoga le filifilia o se win-win tuʻufaʻatasia o elemeni, vaega, ma mea faʻaaoga consonant ma le pogisa fola.

Potu galuegaPotu maloloPotumoeUmukukaFaleoloa
Aluga aluga++
O ulu ulu o le moega, sofa, nofoa faʻataʻavalevale++
Pupuni+++
Ata, maoae ato+++
Laulau mai pelu teuteu++
Ituaiga ie++

Lapataiga: ua matua faanoanoa lava

E sili atu le mafanafana nai lo le tuʻufaʻatasia o pogisa fola ma moli malamalama mo se potu malolo e faigata ona maua mai. Ae aua le tuʻufaʻatasia ma mea masani masani. O meaafale ufiufiina e mafai ona avea ma tipolo samasama, samasama samasama.

Afai e te le manaʻomia se duet ma se malu malu beige, ae e te manaʻo susulu, malosiʻaga - o le lane lanu foliga foliga lava catchy e eseʻesega ma se pogisa luga: mumu, turquoise, neon faʻaonapo nei. Meaafale mafai ona avea felanulanuaʻi ma le le laugatasia e pei o lou mafaufauga faʻatagaina.

E naʻo taimi uumi faʻatasiga o le a mafai ai ona fausia se totonu e manuia mai le manatu o le vaʻaiga, atoa i lanu pogisa, pe a faʻamalosia e le atamamai tomai le pogisa. Ae o le iʻuga, pei o le bohemian chic, e mautinoa e moni.

O faitotoʻa, o vaega taua o le fausaga, e le tatau ona le felavasaʻi ma le vaʻalele faʻataʻamilo, ae e oʻo lava i le leo e tasi e le talafeagai. Ua filifilia i latou e mafuta ma puipui, aemaise mo sitaili toʻafilemu (Scandinavian).

Ae mo le faʻalua faʻaluaina ma se faʻalo taualuga, e faʻamoemoe uma i le maualuga. O se foloa latalata-i-uliuli ma faʻalo, faʻatasi ai ma se itu paʻepaʻe itu, o le a faʻalauteleina le avanoa ae tuʻu i lalo le maualuga.

Afai o le mafuaʻaga o le potu o se ofisa, o se faletusi, atonu o se potu malolo, ona faʻapipiʻiina metotia pei o le coffered faʻalo (monochromatic pe tuʻufaʻatasia) e talafeagai. O le faʻatinoina o gatasi ma le foloa pogisa o se filifiliga lototele e vave ona faʻaopopoina le tulaga ma le faʻaaloalo. Mo le atunuʻu, ni moni eseesega - utupoto i luga ole paʻepaʻe.

Nofoaga faʻapitoa

I le avea ai o se tulafono, o le laʻititi i le eria, ae ui i lea, o le taele ma le auala o ni nofoaga taua mo le malamalama lautele o le fale. E leai se mea e te fefe ai i le pogisa. Afai e te faʻapogisaina vateatea laiti i le tele o le leo, oe maua le aʻafiaga o le faʻanenefuina o tuaoi. O le aafiaga o le tumutumu, malo ua aveʻesea e le lava aofaʻi o moli, tele faʻata, lea e masani ai mo nei eria.

Mo nei sone, o le pogisa lalo o le foloa o le faʻavevela o le tali sili lea. E faʻatagaina oe e faia le tele o sitaili fesuiaʻiga. O le faʻaalo maualuga o loʻo faʻaalia mai o se pa maa paepae faʻaali. E fetaui lelei ma le matua pogisa o vae. Le iʻuga: auala chic mo le potu faʻatali, sologa lelei o le taulaga susū o le taulaga.

Le fou ole faletaele fou:

  • spa salon - o loʻo omai ma laufanua laupapa, solo paʻeʻe papaʻe;
  • mosaic faʻataunuʻuina mo tulaga ese, originality, faʻamalosia o ituaiga taimi;
  • lua monochrome (uliuli faʻataʻoto, paʻepaʻe sisitema) faʻatasi ai ma se faʻata faʻata, uamea samasama faʻaopoopoga - susulu matagofie, o se fafine faʻamaumauga o se miti taʻele.

Faalogo! Mafaufauga e tatau ona ave i le ono lamatia o le tuʻuina o lolomi, faʻailoga mai vai pisia, aemaise i luga o le susulu.

Umukuka ma faʻamau vaega

O se umukuka, ae maise pe a tuʻufaʻatasia ma isi eria (potu malolo, potu 'ai) o se nofoaga e faʻatosinaina ai le filifiliga o le foloa. O le tuʻufaʻatasia o tile ma isi mea e fai i fafie (poletito, laminate) e taua tele.

Ni nai matagofie tisaini taiala taʻiala e mafaufau ai mo isi taimi:

  • Mauaina o le atoatoa tuʻufaʻatasia i tuutuuga o le vaʻaiga e fai lava si faʻafitauli - o mea ese ese ia e lua, e oʻo lava i le lanu e tasi o le a foliga ese.
  • Faʻaoga se feʻeseʻeseaʻiga toʻafilemu, mo se faʻataʻitaʻiga, o le le malosi o le paʻu uliuli ma le vanila, enaena efuefu.
  • Faʻaopopo se paʻu lanu lanu i le pogisa: malu lanu meamata (mint, turquoise).
  • Muamua, o se mamanu tile ma se teuteuga poʻo se maʻa ua filifilia. Ua uma ona i ai - o se pogisa laupapa luga fetaui ma le lanu o alatoto o le maʻa, elemene o le ata.
  • Mo aso nei minimalism, fomu o le faʻavae o totonu. O se maʻa pogisa fola, "tafe" i totonu o le pa counter, countertop, faʻapipiʻi, faʻasaga i le kiona-paʻepaʻe talaʻaga o se lotoa mamanu minoi.

Mafaufau e tuʻufaʻatasi fola eseese mo potu eseese poʻo eria. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se uliuli tile o se tutusa nut. Poʻo le faʻaaogaina vaʻavaʻa vaʻaia o faʻamatalaga faʻapitoa.

Ina ia mafai ona faʻafesoʻotaʻi ia tuaoi i le va o mea e lua ina ia manuia, e tatau ona e faʻatau tupe i le tulaga lelei atoatoa o le foloa. Ona leai lea o se faʻailoga vaʻaia i le soʻoga, e matua talafeagai pe a faʻamama.

Uma faʻataʻitaʻiga o totonu ma foloa pogisa faʻamalosia oe e aua le fefe i faʻataʻitaʻiga. Ae naʻo le amanaʻia o vaega taua o le faʻaaogaina, e le gata i le manaia, ae faʻapea foi ma le avega aoga, e mafai ona e fausiaina se ata lelei. A o talafeagai lelei sili uma, mafai fofo, o lenei filifiliga e tatau ona o faʻatasi ma lē e ana i tausaga, fiafia i aso uma.

            

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ioane 14 - Tusi Paia Samoa (Iuli 2024).