15 sili sili ona lelei le teuina o mea manogi i le umukuka

Pin
Send
Share
Send

Tulafono lautele teuina

E le onosaʻi mea manogi i suiga faafuaseʻi o le susū ma le vevela o le ea, e tatau la ona taumamao mai leisa, ogaumu ma tapu. Aua neʻi sausauina tuʻinanauga mai se fagu poʻo se ato ao kuka: ausa mai se ulo vevela poʻo le falai falai e faʻaleagaina ai le oloa. E fautuaina e faaaoga se naifi, sipuni, pe naʻo tamailima mama.

Ole taamilosaga atoa e umi atu le umi na i lo fasi mea, o lea e tatau ai ona e faʻatau laʻititi ni laʻau fualaʻau.

I le pusa

O le fofo faigofie ma taugofie mo le teuina o mea manogi i le umukuka o le faʻaaogaina o ato faleoloa. E sili pe a tuʻu fualaʻau i le mea e tasi e faʻaaoga ai se atigipusa lelei, pusa meaʻai, poʻo se ato faʻaofuofu. Ina ia faʻasaoina le oloa pe a maeʻa ona tatalaina, e manaʻomia le afifi pito o le afifi 2-3 taimi ma faʻalelei i latou i se faʻamau lavalava.

Manatu mo le faigofie ona teuina o mea manogi: afai e te kelu le igoa o le faʻamanogi luga o le pito o se mea faigaluega pepa, o le taimi o le sailia le taga talafeagai o le a faʻaititia.

I taga

O leisi auala e teu ai mea manogi i taga o mesh taga e pei o se tusi. Faigofie, talu ai taʻitasi afifi ei ai a latou lava nofoaga eseʻese. Ina ia maua le faʻalelei taimi, na o le tilotilo solo i taga. O ituaiga faʻatulagaina ie e le masani ai e mafai ona okaina i le faleoloa i luga ole laiga pe suʻi e le lima.

I totonu o koneteina palasitika

O se filifiliga lelei mo puʻega teuina o mea manogi i laʻititi aofaʻi. O pusa faʻatulagaina faia i palasitika palasitika faigofie lava ona ofi i totonu o le pusatu ma aua le faʻaaluina tele avanoa. Faʻatumuina i pulou faʻapitoa ma pu tuai tufaina.

O se vaifofo faʻafitauli mo i latou e le mananaʻo e tiaʻi afifi palasitika e mafai ona toe faʻaaogaina. Pusa faigofie-teac-box e lelei mo le teuina o mea manogi. O fagu e mafai ona faʻaigoaina faʻamau tumau pe mafai foi ona faʻaigoaina.

I le fata

O se auala lelei e teu ai lau faʻamanuiaga aoina i se matagofie faʻalelei faʻalapotopotoga. O le counter o le a aoga mo i latou e masani ona kuka ma manaʻomia condiment ia avanoa saoloto i taimi uma. Lenei o se tasi o sili ona aoga filifiliga mo le teuina mea manogi i le umukuka, ona o fagu o loʻo faʻatulaga saʻo i luga. O le fausaga mafai ona feʻaveaʻi, faʻafaigofie ai ona ulufale i le manaʻomia koneteina.

I luga o fata faʻatautau

Le tali masani mo tamaʻi umukuka e taulia uma centimita. O se tatala avanoa teuina tu tuʻusaʻo luga o le puipui faʻatagaina oe e vave faʻaaoga le timuga e te manaʻomia. O mea manogi e mafai ona teuina i ni fagu malamalama tioata pe faʻatau ni atigipusa e le masani ai - o le mea autu lava o koneteina e faʻamau faʻamaufaʻailogaina. Ae e tatau ona manatuaina o mea manogi e le tatau ona faʻaalia i le faʻaauau pea ona susulu i le susulu o le la.

I luga o fata i totonu o le pusa tu

O lenei auala o le teuina o mea manogi o se tapunia ituaiga. E faasolo lemu le leaga o mea manogi i totonu o le kapoti, ona e puipuia mai le la. Ina ia faʻatulagaina sili atu talafeagai avanoa i fagu, oe tatau ona mamanuina fata faʻapitoa e faʻatagaina ai oe e faʻavasega vaitau sili atu maopoopo. O le ata o loʻo faʻaalia mai ai se filifiliga manuia, lea e faʻatumuina ai le nofoaga i se tulaga ergonomia pe a mafai. O saini saini e faia saʻo i luga o tapuni, valivali ma vali vali.

I totonu o se pusatoso

A leai se tuʻufaʻatasi o loʻo tuʻu i totonu o le drawer, e mafai ona e maua ni masini teu meaʻai i totonu o le faleoloa. E mafai ona faia i laupapa poʻo le palasitika. O fagu mea manogi e tu faalava, e mafai ai ona latou tumau i le nofoaga pe a tatala. E mafai ona e faia e aunoa ma ni mea faʻapitoa: mo lenei mea e tatau ona e faʻataʻatia le pito i lalo o le atigipusa ma se vali e teteʻe ai i le faʻaseʻe, a leai o le a taatia faʻafu mea manogi.

I nisi seti umukuka, o le faʻaaogaina vaʻaia e faʻaaogaina i le maualuga, ma faʻaiʻu ai i ni mea seʻi. E faigofie le teuina o mea manogi i totonu, talu ai o koneteina e laʻititi le avanoa.

Lalo o le pusa tu

O se vaifofo e sefe ai avanoa ma foliga aulelei i totonu o le Scandinavian poʻo rust kitchen. Lalo o le kapeneta poʻo fata, e mafai ona tuʻuina uma faʻatau faʻatulagaina ma maneta ma fagu masani ma se faʻamau pulou. O le filifiliga lona lua teuina mafai ona faigofie faia na o oe lava. Ina ia lipea le tapuni, oe manaʻomia le tuʻiina se pu i totonu i se fao, ona togi lea i le fata ma se lava faʻapipiʻi sikipi.

I luga o le faitotoʻa

O faitotoʻa o faʻatautau ni kapoti poʻo ni tulaga o le foloa e masani ona leai se mea, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani a ni masini faʻapitoa, e mafai ai ona faʻatulagaina ni avanoa faʻaopoopo mo mea manogi. O fata e palasitika i foliga o mama, fafie ma uamea. O le faʻaaogaina totonu faitotoʻa sefe tele avanoa i le umukuka.

I matau

Le isi manatu le masani ai e teu mea manogi i le umukuka: ia faʻatinoina, e te manaʻomia ni tamaʻi matau ma fagu ma se loka faʻapitoa. O matau e tatau ona faʻaseʻeina i le puipui kapoti poʻo le fata e ala i le faʻaofiina o se uʻamea matala i luga o le tapuni i luga o latou.

E teu ai manogi manogi i le tautauina o taga tapoleni, faʻasusu le ie i totonu o le vailaʻau masima tuʻufaʻatasi. O ato mago ma fusi mau e faʻatumauina le faʻavaʻa mo ni nai vaiaso.

I koneteina koneteina

O se uluaʻi ma aoga manatu mo le teuina o mea manogi. E mafai ona tuʻu apa maneta i luga o le pusaaisa poʻo se laupapa uʻamea, lea e aofia ai ma le faʻatauina o le fausaga. O se sili sili auala e sui ai masani agavaʻa maneta ma sili atu aoga mea teuteu. I se faʻaopopoga, oe mafai ona faia se faʻapitoa laupapa e ala i le valiina i le maneta vali ma faʻaliliu se seti o mea manogi i totonu o se mea moni ata.

I faʻataʻitaʻiga paipa

O se tali mo i latou e faʻatauaina le mea fou ma le amataga. Ipu tioata ma mea manogi, tuʻu i totonu o se teuteu laupapa tulaga, foliga sili ona lelei i soʻo se totonu. Nai lo o le teuina tulaga, oe mafai ona faʻaaoga se lauitiiti fata faʻamau i le puipui. Faʻaopopo mea manogi mai le faʻataʻitaʻiga ao kuka e faʻafaigofie ai ona lagona e pei o se alchemist poʻo se faʻataulaitu.

I totonu o se fata tosoina i fafo

O se pusa faʻapitoa mo mea manogi e mafai ona faia e oka pe faʻatau mai i le faleoloa. E mafai ona tuʻu i lalo o le kapeneta, ma liliu ai i se nofoaga lilo mo le teuina o mea manogi, pe mafai foʻi ona e faʻatau se ata tuʻu fua. Fausia mai le tutusa mea e pei o le umukuka meaafale, o le fata o le a foliga fealofani ma mama.

I luga o nofoaafi

O le isi ola osofaʻiga e sefe ai avanoa i le umukuka o le faʻaaogaina o se taualuga fata, lea e talafeagai e le gata mo le teuina o mea teuteu ma solo, ae faʻapea foi mo mea manogi. Ina ia vaʻaia mea manogi i luma o le vaʻai, e te manaʻomia ni fagu e iai ni pupuni poʻo ni fata faʻatautau.

E tele auala e tuʻu ai mea manogi i le umukuka: o nisi o na mea e aoga, ma o nisi e mafai ona avatua i le umukuka se faʻaaliga uiga ese ma faʻatosina mai tagata mafaufau. E faʻamoemoe lava i le e ana le fale: o se tagata e fiafia e kuka o le a faʻalatalata atu i le faʻasoaina faʻasoa faʻatasi ma le penefiti ma le tofo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: A PEI SE VAITAFE (Iuli 2024).