Faʻafefea ona filifili pupuni saʻo mo le potumoe?

Pin
Send
Share
Send

Fautuaga mo le filifilia

O le faʻagaioiga o pupuni e le gata o le puipuiga mai le susulu malamalama ma le prying mata, ae faʻapena foi i totonu teuteuga. E tele fautuaga o le a fesoasoani e ofi faʻatasi i totonu o le potu moe tulaga:

  • O le tele o le puʻeina o le potu, o le toʻaititi o mea faʻaaoga e tatau ona i ai i le ata o pupuni. Lambrequins ma ie faʻapipiʻi faʻapipiʻi e talafeagai i le faʻamasaniga ma le faʻagogo, ae o nei sitaili e le faʻatagaina avanoa vaiti ma vaapiapi.
  • O le tele o le ie e filifilia faʻalagolago i le moli i le potumoe. E mafai ona e tuʻufaʻatasia pupuni vaʻalele e faia i tulle ma pupuni mafiafia, pe faʻaoga pupuni e puipui ai mai le la - o le auala lea matou te maua ai ni filifiliga mo teuteuga faʻamalama.
  • O pupuni o loʻo faʻaputuputu lelei le pefu, o le mea lea, ina ia mafai ona aloese mai faʻamaʻi, e sili atu le filifilia o faʻataʻitaʻi e faigofie ona tausi.

Lea ie e filifili?

O le maketi faʻaonapo nei e ofaina oloa mai laʻei masani ma gaosia, e iai uma mea lelei ma faʻaletonu.

Natura pupuni foliga taugata ma faʻaaloaloina e tusa ma a latou tau, ae e aoga le filifilia faʻapitoa gaosiina ie ma le puipuiga mai le mou ese. Cotton, chintz ma le ie o loʻo iai ni ona uiga ma vaʻaia faʻalelei i le siʻosiʻomaga, ae a faʻapea e aliali mai pea le susulu o le la ia latou ie puipui e tatau ona laina. Silk ma veloveta o le a foliga manaia i se masani sitaili, ae o nei mea e manaʻomia faʻapitoa tausiga.

O ie gaosi (viscose, taffeta, organza) e masani ona sili atu le leaga nai lo o latou natura. E faigofie atu ona tausia latou, o mea e le faʻaletonu i le taimi e fufuluina ai, toeititi a le mou. Polyester faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o le cotton e matua aoga lava: o ia oloa e le ofuina, e mafai ona vaʻaia, ma faigofie ona fufulu.

I le ata o loʻo i ai pupuni o po e faia i le satin pogisa ma le ie puipui, o lona faʻataʻitaʻiga e faʻataʻitaʻiina ai le pepa o ata i luga o le ulu.

O pupuni o loʻo tatou vaʻaia i faleʻoloa e mafai ona 'eseʻese taʻaloga i totonu o le potu i totonu o le potu moe. Nisi tagata faʻatau atu o loʻo ofi ma tuʻuina atu se fasi ie i luga o le puipuiga ina ia mafai ai e le tagata faʻatau ona "faataʻitaʻi" le oloa mo lana faʻamalama. A suʻi pupuni, oe tatau ona faʻaaogaina lenei tautua.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potumoe pupula matagofie ma se faʻamalama teuteuina matagofie. Malamalama tulle e maua ai le le faalauaiteleina, lanumoana uliuli e le faʻatagaina i le ao, ma pupuni ma fusiua-tua faia se teuteuga matafaioi.

Faʻafefea ona faʻafetaui le lanu?

Talu ai nei, e masani ona faʻaaogaina e le au atamamai le "teutusi" metotia i le ata - pe a filifilia puipui, meaafale ma pupuni i le leo e tasi, ae o meaafale e faʻafefiloi ma faʻaeseesega faʻaleoga. Mo nisi, o lenei metotia atonu e foliga mai e fiu, ae o le tuputupu aʻe lauiloa o le "monochromatic" potumoe i totonu talanoa e fiafia i lenei tulaga.

Ae o le tele o tufuga faufautua filifilia se pupuni lanu e fetaui ma le moega, aluga, meaafale po o kapeta. Ina ia faia lenei, manatua le tulafono o le tolu lanu: o le talaʻaga o se paʻepaʻe le paolo ma e tatau ona sili atu nai lo faʻaopoopo ma faʻaali. O le lanu o pupuni e masani ona faʻaaogaina o se lanu felagolagomaʻi, ae afai e te manaʻo e taulaʻi atu i le faʻamalama, e tatau ona e tautau pupuni pupula pe faʻaoga pupuni ma se faʻatusatusaga faʻatusa.

O le ata o loʻo faʻaalia mai pupuni faigofie na filifilia i le lanu o puipui. O le maaleale totonu i lanu o le pastel e faʻatoʻafilemuina ma lagona ai oe e te moe ai.

E taua le amanaʻia o vaega taua: o le potumoe i saute, taʻele i le la, e sili ona teuteuina i malulu lanu (paʻepaʻe, lanumoana, lanumoana) ina ia mafai ona vaʻaia malu le potu. Ae o le potu i le itu i matu e tatau ona foliga sili atu le mafanafana ona o le mafanafana laina: pupuni o le oneone, enaena, moli ma burgundy pupuni o le a fesoasoani "mafanafana" le potu.

Matou te filifilia le tele o pupuni

O le fuataga e amata mai le 'ie puipui: e tatau ona e iloa tonu le mea o le a tautau ai. O pupuni masani e tatau ona i ai le umi e tutusa ma le mamao mai le eaves i le foloa toʻesea 2 cm. Ina ia maua pupuni faʻaloloa, faʻaopopo mai le 20 i le 40 cm. O pupuni pupuʻu e tatau ona i ai le umi e tutusa ma le mamao mai le eaves i le pito o le faʻamalama sill. E le gata i lea, o le tele o pupuni faʻamoemoeina i le ituaiga o faʻamau.

O le ata o loʻo faʻaalia mai se potumoe muamua ma pupuni i mama, o lona umi e tutusa ma le mamao mai le cornice i le foloa.

O le tele o pupuni e faʻapea foi ona aʻafia i lo latou matagofie. E fuafuaina le numera o gaugau i le lautele o le tapoleni. Ina ia fuafua le lautele o pupuni, e taua le mafaufau i le tele o mea. Mo ie mamafa, matou te faʻateleina le umi o le cornice i le 2, mo le lautele-density ie, o le fluff vaega o le a avea ma 2.5, ma mo malamalama translucent ie - 3.

Mo se tamaʻi potumoe, e aoga le filifilia o pupuni laconic ina ia aua nei soʻona tele le avanoa o se tamaʻi eria. Ae o le mea mulimuli lava, o le tele ma le matagofie o pupuni e faʻamoemoe i mea e fiafia iai le tagata e ana le fale mautotogi ma le aitia o le ata.

O le fea pupuni faʻataʻitaʻiga e sili atu?

Ina ia filifilia pupuni mo le potumoe, muamua lava, e tatau ona e faʻamoemoe i le sitaili filifilia. O pupuni lapopoʻa ma felefele e le ofi i totonu o aso nei, ae latou te faʻamamafaina atoatoa le faʻamatagofie o teuga masani. E faʻapena foi le ie puipui a Austrian ma Farani ma piilima, e tai tutusa ma le pito o le ofu polo. E i ai foi laconic cotton models e foliga le faʻaaloalo - i totonu o le pa poʻo le laina i luga; a manaʻomia, e mafai ona ofi atu i latou i le Provence poʻo le atunuʻu.

I le ata o loʻo i ai pupuni ma le lambrequin ma matau, e fetaui lelei ma meaafale vaneina ma taugata ie.

Faʻaoga faigofie pupuni e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga ma ni faʻatusa e ofi lelei i sitaili faʻaonaponei lauiloa - Scandinavian, loft, minimalism, ae le o lona uiga o le potumoe e tatau ona iloga i le mamafa ma le monotony. I aso nei, o le faʻaaogaina o le tele o ituaiga o ie i faʻamalama teuteuina o loʻo lauiloa, faʻapea foʻi ma geometric mea teuteu.

Afai e teuteuina le potu e aunoa ma ni mea faʻafefeteina, e aoga le faʻaaoga o Roma poʻo roller blinds, o mea ia e tele atu i le faʻaaogaina o galuega, e aunoa ma le faʻatosina mai o mafaufau ia latou lava. E talafeagai foʻi i potu iti ma mea e tu ai meaafale ile faʻamalama. O se sili atu aoga filifiliga mo teuteuina se faʻamalama matala o pupuni - pe a tatau ai, latou lelei poloka le tafe o le susulu o le la.

O le fea cornice e saʻo?

Ina ia mafai ona filifilia se cornice, e tatau ona amanaʻia le ituaiga o faʻamau ma le foliga o le faʻamalama matala.

Pupuni i mama poʻo soʻoga aofia ai le faʻaaogaina o lapisi kulisi. O oloa Baguette ma se fasi pepa e ufiufi ai uʻamea ma matau o le a ofi i totonu o totonu masani. Tala faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi faia i palasitika o le sili ona aoga filifiliga mo po nei totonu. Latou te nanaina faʻamau ma e mafai ona loloʻu e tusa ma foliga o le puipui, e matua taua lava mo faga faʻamalama poʻo vaʻai pupuni. Mo potu moe ma maualalo faʻalo, e tatau ona filifilia se cornice nana.

Faigofie foi o nofoaafi fale o loʻo tu i luga o le puipui, ma tuʻufaʻatasia - mo ituaiga eseese o pupuni. Mo tauaso ma faʻaseʻe pupuni, oe manaʻomia le filifilia o faʻapitoa ituaiga o faʻamau.

Ata o se potumoe-sitaili potu moe ma pupuni i lapisi cornices.

Matou te amanaʻia le mamanu, teuteuga ma le faiga o le potumoe

Faʻafefea ona filifili pupuni, taulai atu i le maeʻa? Afai e valivali puipui i le tasi lanu, matou te filifilia mea mo nisi tone e mama pe pogisa. I se isi itu, e mafai ona e taʻalo i faʻatusatusaga, faʻaaogaina o isi lanu: o se filifiliga talafeagai lea mo aso nei i totonu poʻo potu a tamaiti.

Afai e i ai ni pepa puipui i luga o puipui, o se tamaʻi lolomiga i luga o latou o le a fesoasoani i le filifilia o pupuni: o se ie faigofie, o lona lanu e aumaia mai le ata, ae le o le lautele o talaaga o le pepa puipui, o le a foliga fealofani ma matagofie.

O le filifiliga masani o le tuʻu faʻatasia o pupuni ma ie: ie moega, kapeta, aluga. E mafai foi ona e taulaʻi i le foloa: o kapeta e teuteuina ai e mafai ona tuʻufaʻatasia ma pupuni i se faʻataʻitaʻiga poʻo le paolo.

O le ata o loʻo faʻaalia mai pupuni pupula ma fugalaʻau fugalaʻau, o loʻo taʻa ese mai ma le puipui lanumoana ma tuʻuina atu i le potu se lagona faʻapitoa.

Ma o le tali lea mo mea taugofie: e mafai ona soʻosoʻo pupuni ma le lanu o meaafale - moega, sofa poʻo nofoa faʻataʻavalevale. Ae afai o le upholstery o loʻo i ai se teuteuga manaia, e tatau ona e filifilia se ie faigofie mo pupuni, a leai o le tele o faʻataʻitaʻiga o le a gaugau i ou mata.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potumoe mananaia ma pupuni na filifilia i le lanu o le mea e faʻafefeteina ai meaafale teuteuina.

Faletusi o ata

O totonu o le potumoe, mafaufau i le laʻititi mea, o le ki i se moe lelei, o lea e tatau ai ona e filifilia ma le faʻaeteʻe pupuni ina ia malolo ai i totonu o se potu mafanafana ma le mafanafana.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Easy Crochet Crop Top - How to crochet a Ribbed Singlet with Tie Straps! (Iuli 2024).