Fale i le Provence style: mamanu aitia

Pin
Send
Share
Send

O le filifiliga o sitaili e mafai ona liua mai se gaioiga manaia i se faʻafitauli pe afai o le fesili o le "a le - pe", aemaise lava pe a fai o le fuafuaga e fausia se fale. Faatasi ai ma le maeʻa fale, o mea uma e fai si faigofie, o lona lava foliga mai o le a uma ona taʻu atu ia te oe ni auala ono, ma i lea tulaga o le a tufatufaina atu fautuaga. Faʻatasi ai ma sitaili "fautuaina", Provence e masani ona taʻua - mafanafana, ea, muamua. O le faʻaauleleiina canons teisi faʻatapulaʻaina tagata e ona ia latou faʻaiuga, ae latou te mautinoa se iʻuga lelei. O le Provence-style fale o le a avea ma se oe lava fasi ata.

I totonu o totonu ma fafo atu o le ata, o tagata e ona e sefe e oʻo i le afa o le aofaʻi o le a faʻaalu i luga o se mea masani, tekonolosi poʻo faʻafiafia. Latou te le faʻasaoina tupe mo le lesitalaina, ae latou te le manaʻomia foi tele. O le taimi ma le malosi o tagata e ana o le a faʻaalu faʻapitoa lava i luga o ituaiga eseese laʻau tusitusi. Tagata e ona o le a manuia mai fatufatuaʻi teuteu manatu.

E uiga i sitaili: o le talaʻaga o foliga vaaia o sitaili

O le igoa o le sitaili aofia ai se fesoʻotaʻiga ma le Farani itulagi o Provence, mauoa i fale i le mauga ma maualalo aapa. Lenei vaega o Farani i se tasi taimi amata amata ona taʻua O lo matou Itumalo pe na o le Itumalo - e Roma i le taimi o le manumalo o Gaul. O le sitaili itumalo e faʻaigoaina e le gata ona o le faʻafesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga i igoa, ae ona o le tulaga moni o le atoa faʻataʻapeʻapeina o fale maotua salalau i le itulagi atoa. I soo se taimi, latou tatau ona mauaina ni ituaiga o faʻamatalaga lautele.

Amerika sitaili sitaili tutusa ma Provence. O faiga uma e lua i le ata e taʻua o le itumalo, ma o le mafuaaga lea e aofia ai foʻi i le itu e tasi. I se vaega, e mafai ona valaʻauina i latou o nuʻu poʻo nuʻu mamao, ae o le mulimuli e foliga mai o ni tutoʻatasi tulaga. I le uluaʻi tusi, o le Provence style e faʻapitoa lava ona popole i fale tumaoti e mamao mai le laumua ma nofoaga faʻaitulagi, o lona uiga la o le uiga o le "rustic" e masani foʻi mo ia.

O le autu foliga ma foliga o le Provence

Provence-style fale foliga mai muamua ma mitamita. E i ai maʻa ma fafie, faʻasolosolo ma laʻitiiti, faigofie ma afa laupapa, ma gable ma tele-gable taualuga. I le talaʻaga laueleele o le sitaili, latou te fiafia e faʻataʻitaʻi ma le mamanu, i se isi itu e matilatila, ona sosolo atu ai lea o le aga i Europa atoa, ma o lenei ua i ai tagata ituaiga eseese.

O le aano o le sitaili mafai ona lagonaina i totonu. O loʻo pulea e lanu paʻe papaʻe, lanu vaivai ma le tele o le susulu o le la. O ie ma galuega taulima e faʻaopoopoina i le fealofani. O meaafale fou - mama, maaleale ma i le taimi e tasi faigofie, e faʻatumuina i mea faʻafoliga tino tuai ma moni aso anamua. O se sitaili atoa-faiga sitaili e le maeʻa aunoa ma le valiina, toe fai mamanu, faigofie lanu e pei o polka togi. Elemene o mea taugata na o mai i Provence mai Classicism ma Baroque.

O le a le maeʻa le Stylistics e aunoa ma ni fugalaʻau fou: o loʻo manaʻomia le tuʻufaʻatasia o vaega i le teritori, ma e faʻafetaia foʻi ituaiga eseese i potu.

Faiga lanu lanu

Natura paolo fausia lona faʻavae. E leai se avanoa i le stailika mo maʻai lanu, tele itiiti mo na suiga. Malamalama, pastel ma pupula paolo ua manatu o le valaau pepa o le itumalo faiga, aua i le tele o tisaini faiga o loʻo i ai le manaʻoga mo atoatoa lanu. O le mea moni, "taʻalo" Provence i lenei faʻaeseesega. O le paʻepaʻe e faʻalauteleina e ala i le faʻaosooso, o isi taimi e tupu olaola ai. O oloa uʻamea ma palapala pogisa ma lanumeamata patina o loʻo faʻaaogaina foi. O lanu pogisa e tuʻu e le faʻaaogaina pe faʻaaoga e ala i lanu enaena ma lanu efuefu. Tele taimi nai lo isi, paʻepaʻe, kulimi, malamalama ma pogisa beige, kofe, samasama, lanumoana lanu o loʻo iai i le sitaili. O le vaega lona lua e aofia ai leo sesega o le lanumeamata lanumeamata, piniki, lanu viole. O le lanu o potu taʻitasi e faia i luga o le 2-3 tetele paolo ma tamaʻi mea e aofia ai, ma taofia ai le soʻona lanu.

Uiga foliga mea e faʻauma ai

Latou faia sili ona tele o fafie, maʻa, terracotta tile, le amanaʻiaina gaosia mea masani pei o laminate ma palasitika. O pa ua maeʻa ma mea masani:

  • pepa puipui;
  • papaʻe;
  • vali;
  • sima;
  • patipati.

O le a le avea ma se faʻafitauli pe a fai o le ie puipui e faia i le faʻataʻitaʻi o laʻau, ma o le pepa puipui e le lalagaina, ae naʻo nai vaega e mafai ona teuteuina faʻapenei. O le soʻona faʻatumuina o le fale ma synthetics o le a taʻitaʻia ai le mea moni o mea le masani ai o le a maitauina e soʻo se tasi, e oʻo lava i se tasi e leʻi taumafai lava e faʻailoa mai i latou e mata. Wallpaper ma natura motifs ma papaʻe vali o le a avea pea ma manumalo-malo. Totonu o potu, o le atisi talatala o le sima o le faʻamago beetle, ni nai elemene o brickwork, tino foliga.

O laupapa le maeʻa e vali lava papaʻe ma tuʻuina i soʻo se faʻavasega. O manatu fatufatu e faʻatinoina ma mosaics mai tile ma tioata lanu, ata i luga.

 

Pa

O le faʻamaeʻaina o luga tulaga luga e le maeʻa aunoa ma fafie - i totonu faitotoʻa, faʻapea foʻi i faʻamalama faʻamau, pe afai e te mulimuli i le masani mamanu.

Vali, pepa puipui ma vali puipui e faʻaaogaina faʻapea foi ma le autu ofu. A maeʻa ona valiina, o aʻafiaga o le ufiufi ua susunuina ua fausiaina i luga o puipui. O nisi taimi latou te valiina luga o pepa puipui. O ie mafaufau lelei ma vevesi e faia i luga o le sima.

I le potumoe ma le vasega pepe, o mea lava e tasi e faʻaaogaina, ae le masani ona paleni ma tele taimi e ufiufi ai laina. I faletaele ma fale taele, tusa lava poʻo le a le tele o mea e le mafai ona susu, o loʻo masani ona faʻataʻatia tile. O faʻataʻitaʻiga ma valiina oloa e ave i ai le faʻamuamua, ma o le mea sili latou te faʻataʻotoina ma tamaʻi mosaics.

O le alatele ma le potu malolo e faia i le paʻepaʻe poʻo le kulimi kulimi, o isi taimi i paolo kofe. Teuteuina potu i le taugata e mafai ai. O meafaitino e faʻatau taugata ma maualuga le tulaga, e aunoa ma le faʻaleagaina o latou tulaga, ma e oʻo lava i lea latou te le taumafai e sefe se tupe. E leʻo se faʻafitauli pe a fai o se tamaʻi teu gilding e "ulufale" i totonu.

Fogafale

Fola ua maeʻa:

  • Wood: umukuka, potu malolo, potumoe, vasega pepe, ala savali.
  • Tile: umukuka, fale taele, fale savali, potumoe.

E le tele se filifiliga a tagata e ana, ona e faaleagaina foliga o le fale. O le mea moni, o tulafono e le amanaʻiaina ma faʻaaogaina ai laminate ma linoleum, ae o le mea sili e tatau ona taoto i le va o vaega eseese o le tulaga lelei o mea masani masani. O laupapa vali e faʻaaogaina e faʻasinasina ai le foloa pei o isi mea uma. O le enaena ma efuefu mea o le a faia se sili eseʻesega i le potumoe po o le vasega pepe. O se ufiufi lelei e teu i totonu o le fale. Verandas ma terraces e teuteuina i fafie ma talatala ma tamaʻi faaletonu. O fola e ufiufi kapeta i le tusa o le afa o mataupu.

O le faigata e mafai ona mafua ai le filifiliga i le va o fafie ma tile, faʻapea foi ma a latou tuʻufaʻatasiga. E leai se aoga o le tuʻuina o le alasavali i maʻa pe a fai o i ai se fola laupapa i se mea o le fale. O fola laupapa mautu i auala uma e fusia faʻatasi ma fola laupapa i le umukuka, fale taele, potumoe.

Taualuga

I tulaga o le lanu o mea, e te le tau filifilia mo se taimi umi. E leai se uiga o le valiina o le taualuga e le paʻepaʻe; i tulaga ogaoga, latou te faia sili atu muamua ma filifili se paolo o kulimi. Mai mea faʻaaoga faʻaaoga vali, vali, paʻepaʻe.

I se vaapiapi, e faʻaaogaina le fafie. E i ai taimi e faʻapipiʻi ai pou i luga o le taualuga, ma afai e leai, ona faʻalavelave ane lea o ni fasi laupapa pepelo. O le maʻai eseʻesega o utupoto ma le faʻalo e le foliga sili ona lelei, o lea ua filifilia ai e faʻafetaui pe fai sina pogisa.

Tekonolosi faʻaaogaina i le taualuga. Faʻatasi ma le itumalo faiga, satin foliga sili ona lelei, tuʻufaʻatasia se faʻautauta matte fausaga ma se malamalama ilaila faʻasalalau tasi.

Naʻo ni nai faia faʻasologa tulaga faʻalo. Latou foliga ese i totonu o se itumalo totonu. Talaʻaga elemeni pei o stucco, caissons ma tele mamanu e masani ona tuua, taʻalo ma openwork ituaiga o meaafale ma ie.

Filifiliga meaafale

O le faigofie i fafo o le sitaili e le o lona uiga e te manaʻomia le faʻatau tuai, sloppy po o angular meaafale. Provence connoisseurs fautuaina oloa i pastel lanu, mai tamaloloa togavao, ma lalelei laina, fetaui lelei ma vaneina. O meafale tuai e iai meaafale faʻatasi ma le tufatufaina faʻaletonu o le a faia. E le faʻatauina mea mananaia ma paolo ile potu e tasi. Le mea sili latou faia se suiga suiga i totonu o se lautele avanoa. Oe le tatau ona pasi ane i le vali ata, lea o le a faʻaopoopoina matagofie ma homeliness.

Nofoa mo se setete setiina filifilia e tusa ma lanu lanu. Malamalama talafeagai oloa i totonu o wicker, laupapa, forged ma vali.

O le tele o meaafale e filifilia e tusa ai ma le tulaga, ae o tu ma aga e tautala i faʻataʻitaʻiga ata e sili. E faʻatagaina e le au mamanu le tuʻufaʻatasia o meaafale Provence ma teuteuga pa faʻaonapo nei.

Teuteuga ma ie

O totonu e tumu i aitema gaosilima. O fata ma laulau e teuteuina ma sikafu ma solosolo. O manu meataʻalo ma fualaʻau fualaʻau e faʻaopoopoina i le nofoaga austere. O le lace e faʻaaoga e teuteu ai ie. Magnets e faapipii i pusaaisa. Nofoa ma sofa e ufiufi i ufiufi, pulou. I potu taʻitasi, tuʻu le itiiti ifo ma le 1-2 ulo ma laʻau ola. E le faʻalavelave le tuʻufaʻatasiga o lala matutu ma taga. O nei mea uma e le o lona uiga o le tulaga e manaʻomia ona liua i luga o le ova ma manaia tala, e i ai isi sitaili mo lenei. Provence o se mea e ola ai, e le o ni tekonolosi siʻosiʻomaga.

O ie o se eseʻese lanu mai 'ie eseʻese e talia. O oloa e faia mai i mea masani masani e pei o ie lino poʻo le cotton e talafeagai. O ie e faʻaaogaina i sofa, lamepa, moega, laulau, fata, faʻapea foi ma pupuni.

Moli foliga

E 2 manaʻoga mo moli:

  • Tuʻuina atu le tele o le malamalama masani e mafai.
  • Faʻapupula le malamalama o le moli pepelo, faʻamoemoe i le tulaga.

O le itumalo-sitaili fale e tumu i malamalama masani ma paʻepaʻe ma samasama seti. O le tufatufaina o moli i totonu o le potu e mautinoa e le sao tuʻufaʻatasiga o lamepa. Latou te le faʻaaogaina se mea taua, latou te faʻaaogaina faigofie pa ma fola masini, moli uila, mea faʻavili. Mo le ea, faʻaopopo ni matauila e faʻataʻitaʻi moligaʻo. O le tele o le malamalama i le tulaga manaʻomia o loʻo teuina i luga o foliga vaaia o teuteuga, faʻata, mea siliva. Latou te taumafai e faʻalautele vaʻaapi ma umukuka ma moli - pe a fai e itiiti se avanoa avanoa e totoe i le faʻataʻatiaga o le fale. I le toetoe lava o potu uma, o loʻo faʻaaoga ai moli faʻasili e faʻaaogaina, i mea laiti e faʻatapulaʻa i mea faigofie, ma i potu tetele e maua ai potu e tele. O moli fafo e faʻatumuina i moli moli, faʻamalamalama faʻamalama. O se moli malamalama faigofie e tautau i luga o le nofoa.

Teuteuga i fafo o le fale

O le itumalo fale Europa mafai ona maua i le selau o ata. I le sili ona masani ai o latou, o le a vaʻaia e se tagata se paepae paʻepaʻe, lanumeamata poʻo ni pupuni pupuni, o se fugalaʻau luga o le windowsill ma se paʻu uila. O le mea moni, o le faʻatulagaina o se fale tumaoti e aofia ai le tele o vaega, ma o le iʻuga e tatau ona foliga mama ma matagofie.

Faʻauma fafo e amata i le filifiliga o le taualuga. O isi moli masani o moli moli e suia i isi taimi i le efuefu ma le piniki malamalama. O le maualuga o le taualuga malifa, o le itiiti ifo le manaʻomia filifiliga le-autu avea. Sili, o le taualuga tatau ona maualalo.

O le atoa foliga o le itumalo fale o le tasi vaetolu ufiufiina e se fasi o aʻega laau, o loʻo i ai pupuni, faʻamalama faʻamalama ma fugalaʻau ma tele-sectional faʻamalama, fetaui lelei faia i fafie. O maʻa ma fafie e faʻaaogaina i teuteuga, ae o mea faʻaonapo nei ma mea e gaosia e le faʻaaogaina lava. Uma elemeni o maualuga tekonolosi e talitonuina nanaina.

Aofai o fogafale o se fale faʻasao i Provence

Stylized itumalo fale ua fausia e aunoa ma le faʻataʻitaʻiga aiaiga mo mea tutusa. Saolotoga o mafaufauga e gata na o mea. O le aofai o storeys, foliga ma lanu e filifilia e tagata uma mo ia.

I se faigofie paketi lomiga, o le fale e tasi le foloa, o se fale tele ulufale, potu malolo ma lalo o le fale. Lua fogafale fale i taimi uma e i ai se lautele potu umukuka, sili atu nai lo 15 sikuea mita, 1 pe 2 potu moe i le fogafale lona lua. I fale i luga o le 2 fola ma le faʻataʻataʻiga faʻatulagaina, 2 potu vateatea e faia i lalo ma luga. Elemene o taugata ua faʻaopopoina i potu tele. I maota tetele i luga o 2-3 fola, o potu e vaevaeina i ni itu, e tele auala savali.

O le aofaʻi o fogafale faʻapipiʻi aofia ai foi ma le potualuga. Mo se itumalo-sitaili fale, o se lautele potu i luga o le fale e na o se faʻaopoopo. Tasi pe lua potu lautele, susulu ma ma se uluaʻi ata, o loʻo faʻaauupegaina iina.

Faʻauma maeʻa

O mea le masani ai e tatau ona vave aveʻesea mai le lisi o mea. Pe a fausiaina fale mamanu, latou e faʻamalieina na o se natura seti o mata mea:

  • o se maʻa masani;
  • tile omea;
  • fafie;
  • uʻamea;
  • vali teuteu.

O le maʻa fale e le faʻasolosolo ona foliga, maʻa vao ma ona pito le laugatasia e masani ona faʻaaogaina. A le o lea, faʻaaoga faʻapipiʻi, ma naʻo mo le tamaoaiga.

O puipui ma taualuga ua maeʻa i se auala eseʻese lava mai totonu. Afai o mea uma i totonu e tatau ona mama ma malulu, ona avea lea o se talatala faʻataunuʻuina i fafo o le a sili ona masani O le teuina o ofu e teu lelei, ae o mea lava latou te ono i ai ni eseesega o latou luga.

O isi taimi e faʻaopoopoina ma le iloa e le au mamanu le vevesi e oʻo i laina. E leai se mea uiga ese i lenei, aua i fafo atu o fale o Provence e tutusa ma Italia fale o le Metitirani sitaili.

O le lautele palette o loʻo tuua moli ma le manatu o pogisa elemeni. O le faʻapaologa ua teuteuina i laupapa laʻau ma uʻamea fausia.

Filifilia ma faapipii faamalama

Farani faʻamalama mai le foloa ma lua-lau palasitika faʻamalama ma se manifinifi talaʻaga e sili tuʻufaʻatasia ma sitaili. Faʻatasi ma latou, o pupuni e faʻapipiʻi - o se teuteuga masani ma i le taimi e tasi puipuia mai le la. O le lelei fetaui i le va o lamela e fuafuaina e le tau o le itulagi. Mo vaega vevela, filifili se laʻititi.

O le tele o le faʻamalama e filifilia i le tele e mafai ai, aua i le faʻaopopoina i le mauoa moli, o le Farani itumalo faiga e manaʻomia se teuteuina faʻamalama matala. Moli o le a puapuagatia ona o le tele numera o vaega faʻalauteleina aesthetics.

I luga o le foloa o le foloa muamua, pupuni pupuni-faitotoʻa faia ma se gaugau faʻalautelega e pei o se maliega. Afai o loʻo i ai foi le faitotoʻa i luma, o lona uiga la e le o solia ai le aitia o le faiga.

I le Provence style, o faʻamalama ma le lapotopoto pito i luga e foliga sili atu ona lelei, o le mea lea, afai e mafai, o le tatalaina e faʻasaʻo. I lenei tulaga, e sili atu le lelei le fausiaina mai valu, aua o lea e mafai ai ona e amanaʻia nuances ma faʻatino lau oe lava faʻatulagaina, aofia ai le tele, foliga, nofoaga ma le va i le va o faʻamalama.

Malamalama o le fale ma le tulaga

O le fale ua faʻamalamalamaina i moli malamalama faigofie ma lamepa puipui. O teuteuga e tuʻuina i le tuʻuina o molimatagi ma sulu faʻalelei.

O le pitonuu e faʻamalamalamaina i se auala e le masani ai, ma e faʻatinoina aitia i soʻo se taimi e te manaʻo ai, ae le naʻo luga o le Tausaga Fou. I le ogatotonu tonu o le taumafanafana, e teuteuina ai le togalaʻau i fagu lapoʻa ma moligaʻo i totonu, ma o le taimi lava e fiu ai le moli, ua suia, mo se faʻataʻitaʻiga, i pupula susulu, fetu, ma ata. O togalaau e faʻaloaloa i tafatafa o le veranda i luga o le faʻalo ma le foloa. O matauila e afifi faataamilo i laau ma gazebos, nofoa ma faamalama. Faʻamalamalamaina curly bushes mafua ai le sili faamemelo i tamaiti ma le fiafia i tagata matutua. O le autu autu malamalama o loʻo tuʻu i lalo, ma o tamaʻi mea o loʻo nanaina i laʻau. O ato faʻamalamalama e tautau i luga o laʻau, lea e tumu i le kiona i le taumalulu ma fausia ai se siosiomaga fiafia mo le Tausaga Fou ma le Kerisimasi.

Teuteuga i totonu o potu

E tatau ona e galue i totonu o le fale toeititi lava pei o lona fausiaina.Faatasi ai ma le sini faʻatulagaina e faia se fale i le agaga o le Farani itumalo, oe o le a faʻatapulaʻaina oe lava i ni fofo talafeagai ina ia aua nei solia le gamut, tusitusiga tusitusiga, faʻatapulaʻaina o mea ma foliga.

Mo i latou e faʻatauaina le galuega, naʻo le pau le mea o totoe o le vaʻaia e oʻo i le iuga. E aoga le amata ile auala savali ma auala faʻataʻavale ma le latou sifi ile potu malolo. Ile taimi nei, e mafai ona e malamalama malamalama ile mea e lelei ai tuʻa eseʻese, pe fia le mea e te manaʻomia, ma e te fia faʻamoemoe iai. Potu e faia mama, faʻalelei, naʻo moli malamalama. Fuafuaina a tamaiti e faʻavae i mea e sili ona lelei mo le tamaititi. O teuteuga o le potu tama poʻo le teine ​​e tatau ona faia i lo latou auai. O mea faletaele e tatau ona tuʻuina i se auala taua, aloese mai mea leaga.

Faapaologa / auala

O se manaia, predisposing seti faia foi i le auala savali. Provence nonoina mai classicism mautu papaʻe ma malamalama lanu samasama filifiliga, lea e faʻaaogaina i totonu o potu ulufale. I totonu o Provence-style fale, o le fusi mai le hall ma le potu malolo e foliga sili ona taugata. O meaafale e filifilia atoa e faʻafetaui puipui, feololo le tele ma faʻalelei teuteuga. O lavalava ma seevae e tuʻuina atu e le gata i totonu, ae faʻapea foi i se nofoaga iloga - o lenei auala latou te taofia ai lo latou tofo.

Tetele, lautele vateatea fale i taimi uma ei ai se auala auala e ogatusa ma le mamanu o le auala savali. I le taimi e tasi, o lanu fou ma teuteuga e soʻona faʻaopoopoina. O auala i autafa o puipui i fafo o loʻo faʻamalamalamaina i faʻamalama lautele, lea e avatua ile tulaga o le ata. O le iʻuga, latou te mauaina ni mea tutusa o auala auala, faʻatumuina i le la ma tatalaina se matagofie vaʻaiga o le togalaau. I le tulaga o se maeʻa fale, lava susulu moli faʻasolosolo e lava.

Potu malolo

Mo le hall, o le susulu o le la e taua, pe sili atu, lona tele. Ae maise lava mo le potu faʻaaoga Provence. E leai lava se sili atu malamalama masani i lenei tulaga. Latou te faʻatau pupuni mo le potu malolo, ae e tapunia i latou mai lea taimi i lea taimi, ma naʻo le faʻaaogaina o se mea teuteu. O puipui e tatau ona tausia mama. E teuteuina i latou i vali poʻo le pepa puipui o se lanu sesega sesega, e le masani ona faia i laupapa. O luga e mama. E le aoga le foloa malo ma puipui i soo se auala, tusa lava pe faʻafefea ona tuʻufaʻatasia le Provence ma Loft sitaili i le faʻataʻitaʻiga i tausaga talu ai nei. Kapeta i le sitaili e faʻaaogaina i le loto, ma e taʻitaʻia e le aoga. Uma fofo maua estetika, ae e eseese, ma i se tulaga lautele e sili atu ona talafeagai e aunoa ma kapeta.

Provence e le maeʻa e aunoa ma ni aitema laiti. Meataalo e faia e lima, atigipusa, ato faʻaofuofu, fale o manulele. O le pito i luga e tumu i mea le masani ai o laʻititi ma matagofie mea.

Umukuka

Latou taulaʻi atu i susu, enaena malamalama, efuefu, lanumoana sesega ma sesega lanumeamata lanumeamata. O meaafale ma masini e faʻatau faʻatau laiti. E tuʻufaʻatasi se mea mo naʻo laulau 'ai.

I le Amerika tuʻuga o le itumalo faiga, atunuʻu musika faʻatagaina tele "saolotoga". O lapisi moega ma kapoti e lapoʻa pe a manaʻomia. O le autu auala e leai se eseesega - manaia faʻataunuʻuina ma le leai o tekonolosi silisili.

I masani masani, e i ai lava avanoa mo ie ma ie, ie tuai ma matua tuai ma masaesae pupuni. O mea e foliga mai e le matagofie pei o tipi ma sua susua o fualaʻau ma fualaʻau e tuʻuina i luga. O puipui e ufiufi i vali, paʻepaʻe poʻo le pepa puipui, e le afaina pe faʻafefea. I totonu o le "itumalo" umukuka, aulelei lava, oe mafai tautau se masani moli moli - o se filifiliga nai lo se moli moli.

Potumoe

O puipui e ufiufiina i pepa puipui lanu-malamalama. O le foloa e faia tutusa lava malamalama pe pogisa mo le faʻatusatusaina. O le taualuga e valivali papaʻe, ma o le moli moli e filifilia i se masani ma siliva lanu. Ile fea tulaga, o elemene o mea taugata i luga o puipui ma luga e talafeagai. O se potumoe Provence-style mafai ona faia mai se potu masani, lea e le mafai ona fai mai e uiga i le potu malolo ma le umukuka.

O tamaʻi ofu e iai tioata o le a le faʻalavelave i totonu o le potumoe, o se vaevaega mo le suia o ofu - faʻamoemoe i le tele o le potu. Latou te faʻaopopoina le tele o ie i le mea e mafai ai, ma mo lenei faʻamoemoe latou te faʻatauina ai se nofoa faʻaletino poʻo ni nofoa. O pupuni e faʻatau e le gata mo faʻamalama, ae faʻapena foi teuteuga i luga o le puipui i tua o le moega.

Tele ma tele taimi latou te faʻaopopoina tala ole faʻapalapala. I lenei tulaga, o le foloa e faia laupapa ma le faʻagaioia, ma e leʻo togafitia nofoaga e totoe i luga o le faʻalo. I se auala faʻapena, o loʻo faʻatinoina peʻa, peʻa i ai. O le nofoaga e latalata i le moega e ufiufi i kapeta e le mafaamatalaina.

Tamaiti

Mo le teine, latou filifilia se maeʻa ma mamanu, ruffles ma eseese foliga. Faʻamamafa le tamaititi ma mea masani. O puipui e ufiufiina atavali, ata, apalai. Faʻatasi ai ma le paolo, filifili paʻepaʻe, sesega samasama, pupula piniki ma lanumeamata. O le talaʻaga fua o loo tausia i le tasi lanu. O le lamepa e faʻatau faigofie atu, ae o le masani masani o le a faia pe a tupu se mea.

Tama e le fetaui lelei i se "itumalo" seti. Latou te manaʻo i se sili atu olaola, taʻalo totonu. O le auala i fafo atu o le tulaga o le a maeʻa ma le tele o fafie, panels. Lanu aofia ai lanumoana, lanumoana, paʻepaʻe ma kulimi. Soʻo se tasi o latou e mafai ona avea ma autu ma faʻaopopo. O se kopi tusitusi ma se lautele pe puʻupuʻu faʻataunuʻuina o le a foliga sili atu matua ma saʻo. O se moli uila masani e mautinoa e le aoga le faʻatau. I totonu o le potu o se tamaititi poʻo se talavou, filifiliga faʻavae foliga sili atu ona fetaui lelei.

Faletaele ma faleuila

O faletaele Provence ei ai vaega nei:

  • Naʻo moli malamalama;
  • Tele filifiliga mo teuteuina puipui;
  • Sili ona i ai se faʻamalama.

O faletaele e pei o itumalo e masani ona malepelepe. E mafua ona o le saolotoga faʻatulagaina o le ata. E i ai mea faigaluega a le aiga, o mea masani ma tuai, o mea e teu ai. E tatau ona e alo ese mai le faʻaputuina o mea eseese eseese, ae nai lo lena, piki i luga se seti minimalist. O le lelei fuafuaina o lona uiga, muamua o mea uma, filifilia o se manaia talaaga. Latou faʻaaogaina le tele o ituaiga o vali tile, panels, susu-teteʻe ma suavai pepa puipui. Naʻo moli poʻo lanu sesega e faʻafetauia, ma naʻo tamaʻi taʻiga e mafai ona eseese i ona uiga.

O faleuila e faʻamaeʻaina i tile poʻo paepae paʻepaʻe, paʻe paʻe. Latou te faʻaaogaina le tele o uʻamea. O se faʻata ua tautau i le itu - a mafai. O se kapoti tautau ma tioata i faitotoʻa, o se laulau i autafa o le moega ma foliga tutusa pupula o le a le afaina.

Provence style plot teuteuga

O le laufanua o laufanua o loʻo lata mai o le a faʻamaeʻaina le faʻailogaina o Provence. O tagata e ona ia 'upega tafaʻilagi latou te aumaia le galuega i lana faʻaiuga talafeagai e ala i le totoina o ni laau maualuluga ma vaapiapi, ma ni tamaʻi laʻau na latou tatuuina. O mutia ma auala e faia i le togalaau, ma o laʻau e totoina i fuifui ma laina. I se faʻaopopoga i laʻau malo, o loʻo tupuola foʻi conifers. Faʻaopopo ni fugalaʻau moega ma se lanu mautu. O fugalaʻau laina e sili ona lelei i nei itu.

I le ogatotonu o le togalaʻau, o loʻo vaʻaia ai gazebos ma aʻea laʻau e pei o aʻea rosa poʻo vine. I le nofoaga lava e tasi, e le mamao, latou te faia ai se ituaiga "seti" faataamilo i le gazebo: latou te totoina fugalaʻau, lilacs. O meaafale e faʻafuaseʻi ona tuʻu ile nofoaga. Nofoa tetele ma nofoa lautele e tuu mo le lalelei ma le mafanafana. I le tau mafanafana, latou nonofo i lalo i nei nofoa ina ia mafai ona vaʻaia le natura i le atoa toʻatasi.

Pe a teuteuina se 'upega tafaʻilagi, o le sili ona uaʻi atu e tatau ona totogia i le terrace poʻo le veranda.

Faaiuga

Le Provence style, lauiloa i tausaga ua tuanaʻi, e aoga le taumafaiga faʻaalu i ai. Faʻatasi ai ma tapulaʻa, e maua ai le tele o avanoa. O kanona na latou suʻesuʻeina e faigofie ona fausia se siʻosiʻomaga, o ona foliga e le mafai ona maua i se vaaiga faʻanenefu.

O le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o le sitaili e manatu o pastel paolo, mea masani, fugalaʻau fou, ata, ie, faigofie ma i le taimi lava e tasi matagofie lanu, faʻataʻitaʻiga. E le faʻaaogaina vali pogisa, meafale tekonolosi, puipui ma laulau. O le lanu faʻaalia ia mea i le fale ma "atunuʻu" mea.

I se faʻaopopoga i le faʻauma faiga, o fale e tatau ona filifilia se pa puipui ufiufi, fola ma faʻalo mea. A maeʻa ona faʻatau meaafale, o le mea moni, o le afa o galuega o le a tuʻua i tua. O se fale faʻatau pe fausiaina e manaʻomia lava le teuteuina. O fafo teuteuga e aofia ai se manaia foliga o le faʻafoliga ma le teritori. O totonu e faʻatumuina i le mauoa moli.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The MOST beautiful villages in the Provence, France! (Mae 2024).