Tamaiti potu potu: ata ata, filifiliga o lanu ma sitaili

Pin
Send
Share
Send

Foliga foliga a tamaiti

O se manaia foliga o se potu o tamaiti e tatau ona le gata ina vaʻaia matagofie, ae faʻamalieina foi nisi manaʻoga:

  • Saogalēmū O le laʻititi o le tamaititi, o le sili atu ona mataala e tatau ona totogi i le toesea o maʻai tulimanu, nana natia ma isi elemene. Tamaiti e vave tutupu ma o latou potu pepe e tatau foi ona ola faʻatasi ma latou.
  • Faigofie o le faamamaina. Tama ma teine ​​e fiafia e vali puipui, kelu plasticine i meaafale po o fola, ma faʻaali isi taleni atisi. E sili mo matua ona sauniuni mo lenei mea muamua - filifili vali fufuluina, leai-faʻailoga meaafale, ma isi.
  • Nofoaga avanoa. O le potu mo tamaiti e masani lava o se potu taʻalo, o lona uiga o le moe ma le galue 'aʻai e tatau ona tuʻuina ina ia i ai le avanoa mo faʻafiafiaga.
  • Faamamafa i tausaga. Mo se tamaititi i lalo o le 2-3 tausaga le matua, o se moega pepe ma se nofoaga e teu ai ua lava, tamaiti aʻoga ma tamaiti aʻoga o le a manaʻomia se nofoaga faigaluega, talavou ono fesili mo se TV poʻo se komepiuta i totonu o le potu.

Filifilia o le saʻo lanu lanu

I ni nai tausaga ua tuanaʻi, o le ata o le potu a tamaiti na fesoʻotaʻi ma le itupa o le pepe: mo tama - lanumoana ma lanumoana, mo teineiti - o se lanu piniki. Lenei o tuaoi ua le malamalama ma isi ua faʻaopopoina i le tulaga masani itupa paʻu: paʻepaʻe, efuefu, lanumeamata, samasama, mumu.

A o fuafuaina le toe faʻaleleia i totonu o potu a tamaiti, o tisaini o aso nei e sili atu ona mataituina foliga o le potu (lapoʻa, moli), faʻapea foʻi ma le sitaili filifilia.

Tamaiti potu a tamaiti manaʻomia moli malamalama: paʻepaʻe, efuefu, beige, maaleale pastel paolo. O mea lautele e mafai ona faʻatulagaina i se moli malamalama, ae faʻaaoga tetele pouliuli poʻo luga pupula.

Afai o faʻamalama o le potu faʻasaga i matu, faʻalogo i le mafanafana paolo o le a molia le vasega pepe i le susulu o le la: samasama, moli, oneone. I totonu o se potu e malamalama tele, i se isi itu, faia se malu malu: lanu faʻavae i luga o le lanumoana, lanumeamata, efuefu o le a feagai ma lenei galuega.

O loʻo faʻaalia i le ata meaafale a ona po nei i lanu efuefu

I le mamanuina o se potu o tamaiti, e aoga foi le mafaufauina o le mafaufau aʻafiaga o lanu eseʻese:

  • Lanu paʻepaʻe. Faateleina le taua o oe lava, faʻamalosia le atinaʻeina o agavaʻa agavaʻa. Sili atu e tuʻufaʻatasia ma isi paolo.
  • Lanu efuefu. Aumai se lagona o le mautu, filemu. E ono faʻamalosia le tolopoina.
  • Lanu samasama. Faʻalauiloa le atinaʻeina o le atamai atamai.
  • Lanu meamata. Fesoasoani e mafaufau loloto Faʻamaloloina le le moe.
  • Lanu mumu. Faʻafiafiaina le totonugalemu o le tino, e le mafai ona faʻaaogaina o se ova malosi.
  • Lanu moli. Le mumu-mumu mumu, faaleleia lagona, faʻamalosia.
  • Lanu moaga. Faʻafilemu, faʻaosofia ai le malologa ma le lelei moe. E ono mafua ai le faʻanoanoa i le tele o aofaʻi.

O le a le mea e mafaufau ai pe a toe lipea?

O le mamanuina o se potu o tamaiti e faigata i le maualuga manaʻoga mo le saogalemu ma le siosiomaga faauo.

Mo puipui, filifili mea manava manava e le faʻailoaina mea leaga ma e manava. Pepa laufanua, uluaʻi ie, cork wallpaper, faʻapitoa vali mo potu a tamaiti. E talafeagai le teuteu laupapa - mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai o le pito i lalo e ufiufi, ma o le pito i luga o le pepa puipui.

I le ata, o se lauulu ulu o se moega a tamaiti

O le foloa i totonu o le vasega pepe o se nofoaga e sili ona fiafia i ai mo taʻaloga, o lea e fautuaina ai e tuʻu ese. Faʻapipiʻi se mea i luga o le "Fola mafanafana" sisitema: laminate, kapeti, linoleum. Afai e mafanafana le fale, e le manaʻomia le faʻamafanafana o le foloa - naʻo le taʻoto lava o se kapeta poʻo se faamalu i luga o le foloa.

O le taualuga laufanua o le a faʻatumuina ai totonu mamanu i soʻo se ituaiga. E te manaʻo i se mea e le masani ai? Teuteuina i ata, susulu-i-le-pogisa pepa pipii, lagi fetu.

Matou te filifilia ma saʻo le faʻavasegaina o meaafale

Manaʻoga mo meaafale mo se potu a tamaiti:

  • le lava tulimanu maamaai;
  • agalelei i le siosiomaga;
  • faigofie ona faamamaina;
  • ergonomics.

O le moega pepe mo soʻo se tausaga e tatau ona umi atu nai lo le maualuga o le tamaititi. Ole lautele laʻititi mo se moe lelei: 80-90 cm O le faʻavaʻa e laʻititi lona taua ile faʻatusatusaga ile faʻamalu: mai le amataga o le matua e tatau ona maualuga lona tulaga ma fomaʻi mata ina ia le afaina ai le tulaga.

O le falefaigaluega faʻamoemoeina foi i le maualuga o le tamaititi. Lenei o se latalata laulau mo le maualuga o le nofoa maualuga ma le laulau mo le potu a tamaiti:

Ole maualuga ole tamaititi, cm90120140160
O le maualuga o le nofoa, cm22303740
Ole maualuga ole laulau, cm40526267

I aso nei ile faʻatau atu e mafai ona e mauaina ni faʻataʻitaʻiga o kesi galuega ma le faʻavasega maualuga o le laulau pito i luga ma le nofoa - ole filifiliga sili lea ona aua neʻi suia meaafale i tausaga uma.

O le ata o loʻo faʻaalia mai ai se faʻataʻitaʻiga o se moega moe ma mea e teu ai

Taumafai e faʻatulaga ni teuina i totonu o le potu a tamaiti ina ia latou lava mafai ona aumaia i fafo mea talafeagai ma tuʻu i nofoaga. Ina ia faia lenei mea, i luga o fata pito i lalo o kapoti, kapoti ma afifi, latou te tuʻuina ai le mea e mafai e le pepe ona ave na o ia, ma luga o mea naʻo le faʻatagaina a matua (mo se faʻataʻitaʻiga: vali, peni-lagona peni). I totonu o se potu mo se talavou, o le anaina moni o le potu o le a tutoʻatasi filifili poʻo le a ma le mea e sili atu ona talafeagai mo ia e teu.

O meaafale e faʻatulagaina ma sili atu avanoa avanoa, aemaise i se tamaʻi vasega pepe. Mo lenei, o le moega e tuʻuina i totonu o se potu o kapoti, mo se faʻataʻitaʻiga. Pe latou te faʻapipiʻia se lua-tier fausaga, o loʻo i ai le mea e moe ai luga, ma se vaega mo suʻesuʻega pe teuina mea i lalo.

I le ata o loʻo iai se moega tele i totonu o se potu o kapoti

Nuances o sone

O le maualuga-lelei mamanu o se potu tamaiti e tatau ona vaevaeina ia i sone. E mafuli i le toʻa 4 o latou:

  • potumoe;
  • lavalava;
  • galue;
  • taʻaloga

Muamua o le nofoaga e moe ai: o se moega mafanafana po o le sofa.Lavalava ma aoga mea aoga mo le pepe (napekini, vali) o loʻo i totonu o le laei.

O le avanoa faigaluega e aofia ai se nofoa, kesi, mea e teu ai pepa ma komepiuta.

O le taʻaloga e aofia ai atigipusa ma meataʻalo, faʻapitoa pou poʻo nofoa, faʻapipiʻi.

Afai e iai le mea e fiafia iai le tamaititi, e mafai ona e faʻaopopoina le lona lima o sone: latou te tuʻuina, mo se faʻataʻitaʻiga, se piano poʻo se faʻaipoipo iina.

E lua ituaiga o faʻailoga i le ata o potu a tamaiti:

  • Faalava. O pupuni e tautau i le va o sone, pupuni ma fata e tuu. Pe latou te faʻaaogaina ni metotia vaʻaia mo le vaevaeina o avanoa: mo se faʻataʻitaʻiga, eseʻese pepa puipui. Fetaui mo tele tele (16+ sqm) potu
  • Vertical. O le mea e moe ai o loʻo tu i le pito i luga, i lalo o le laulau, i tafatafa o le lautele o lavalava. O le avanoa totoe e faʻaaogaina e fausia ai se potu taʻalo.

I le ata o loʻo i ai le desktop i luga o le windowsill

Matou te mafaufau i luga o moli

O le ata i totonu o le potu a tamaiti, e ui lava e ese mai isi potu, e manaʻomia foi moli sone. Oe o le a manaʻomia:

  • moli tutotonu (taualuga faʻamau uila, nofoaga);
  • laulau lamepa i luga o le kesi;
  • sconce poʻo le moli moli i le vaega e faitau ai;
  • malamalama po i tafatafa o le moega.

O a mea teuteu e talafeagai mo le vasega pepe?

Tamaiti potu mamanu e sili ona tamaoaiga i teuteuga. I le taimi lava e tasi, o teuteuga teuteuina e maua e le gata i mea faʻaaoga, ae faʻapea foi i mea e fai ai elemeni.

O le muamua vaega o teuteuga o le maeʻa. O puipui e mafai ona valivali ma vali pe faʻapipiʻi ma photomurals ma au tagata e te fiafia iai, manu poʻo isi mataupu fiafia. O se sili atu aoga filifiliga o totonu puipui. E mafai ona aveʻesea pe suia e aunoa ma le toe faʻaleleia o le lipea.

O meaafale e mafai foi ona avea ma nofoaga susulu i totonu o le potu a le tamaititi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se moega i foliga o se taʻavale poʻo se ulu ulu i foliga o se ulu Mickey Mouse. O se nofoa malulu ma ni taliga pepe, o se pouf i foliga o se pusi poʻo se urosa e le gata o se nofoa lelei, ae o se meataʻalo matagofie foi. O meaafale a le Kapeneta e mafai foi ona le masani ai - o se fale fata poʻo se penitala tulaga i le tulaga o se roketi o le a avea ma faʻasilasilaga o totonu.

I le ata, o teuteuga o le potu i se vaʻaiga autu

Manatu lauiloa mo totonu o le potu a le tamaititi aofia ai le wigwam ma le faʻapaʻu. E le gata i lea, o le mea mulimuli e le tau faʻatautau i luga o le moega, e mafai ona e faʻapipiʻi i le faʻalo i luga aʻe o le foloa, ma togi ni nai aluga vaivai mai lalo.

O le teuteuina o le foloa i le fola o kapeta poʻo mattresses o le a taofia ai le pepe e faʻamalosi i luga o le foloa mai le malulu.

I totonu o le ata faʻapaologa i totonu

O le a le sitaili e sili ai le teuteuina o le potu?

O le sitaili o potu a tamaiti ma le ata i totonu e filifilia faʻavae i luga o le tulaga lautele o le fale, o mea e fiafia i ai ma uiga o le tamaititi.

  • O le maualuga o le a sili atu ona apili i tama talavou. Provence e sili atu ona talafeagai mo natura agamalu.
  • Faiga masani - mo tamaiti taofiofi ma matamuli. O se potu neoclassical o tamaiti, i se isi itu, o le a apili i le toeititi lava o tagata uma.

Ata o se potu mo se teine ​​i se masani sitaili

  • O potu o tamaiti i ona po nei e masani ona teuteuina i se sitaili a Scandinavian - e lautele ma manaia, ae e ono lagona e nisi tamaiti le leai o ni auiliiliga malamalama. O le mea lea, o lo latou i ai e tatau ona mafaufau muamua i ai.

O se potu mo tamaiti e toʻalua e mafai ona vaevaeina i ni afa afa, e eseese uma ai i laei ma lanu. Ae e tatau ona e vaʻaia lelei se sologa lelei i le va o vaega e lua ina ia foliga mai o se tasi mea atoa.

I le ata, teuteuga i lanu taofi

Faletusi o ata

O le potumoe mo tamaiti e tatau ona sili atu le susulu ma sili atu le manaia nai lo potu matutua i le fale mautotogi - aua le fefefe e faʻatupuina ou manaʻoga sili ona leaga i totonu. Vaʻai la matou faʻataʻitaʻiga mo manuia faʻataʻitaʻiga o tamaiti mamanu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: FAUTUAGA A LE MALO MO TV MA ALA FAASALALAU- Aso 25 Iuni 2020 (Mae 2024).