O le a le sili fale poʻo le fale? Le lelei ma le leaga, faʻatusatusaga laulau

Pin
Send
Share
Send

Le lelei ma le leaga o fale tumaoti

Filifili ma le faʻatauina o se lelei fale e le faigofie, ma o le fausiaina e sili atu ona faigata. O le mea lea, ae e te leʻi amataina se maliega, e tatau ona e mautinoa le manaʻoga mo sea galuega.

Tulaga e lelei o le fale

  • Fale lautele. O le sikuea mita i totonu o se fale e sili atu le taugofie nai lo le fale mautotogi: o le mea lea, o la latou eria o le averesi 20-50% lapoʻa. Afai o loʻo e fausiaina se fale mai le amataga, fai se fuafuaga fauina e fetaui ma manaʻoga o lou aiga. I le fesiligia o le manaʻomia numera o potu ma a latou eria, oe o le a maua le faʻatulagaga o au miti.
  • Le avanoa ole faʻateleina ole avanoa e nonofo ai. Pau lava le auala e faʻalautele ai se potu i totonu o se fale mautotogi o le tuʻufaʻatasia lea ma se poletito. Ma tele filifiliga toefaʻaleleia e faʻasa i le BTI. I totonu o le maeʻa fale, oe mafai ona faigofie ona faia se faʻaopopoina pe suia le faʻatulagaga pe a manaʻomia e tulaʻi mai. Moni, o nisi suiga e manaʻomia foʻi ona tuʻufaʻatasia, mo se faʻataʻitaʻiga, le fausiaina o se fola fou.
  • Ea fou. O le TOP tulaga lelei o fale aofia ai ecology. O nuʻu ma nuʻu e toʻaititi a latou taʻavale, e leai se leaga e gaosi ai mea tau pisinisi ma sili atu ai le lanumeamata. Faʻamoemoeina i le nofoaga o le nofoaga, e ono i ai se vaitafe poʻo se vaituloto, vaomatua poʻo vao e latalata tele. O se atemosifia faʻapenei e sili atu ona aoga nai lo le asu o le taulaga.
  • Le iai o le 'upega tafaʻilagi. E mafai ona e tiaʻiina lau oe laufanua tuaoi e pei ona e finagalo i ai - mai le galueaina o se togalaʻau / togalaau aina, i isi fale i le tulaga o le fale taele poʻo le fale taʻavale. Ma e le taitai ona iai sau faʻafitauli ile pakaina o taavale - e leai seisi e tu i lou tulaga. I tau mafanafana, e mafai ona fausia se vai tumaʻoti.
  • Saolotoga mo manu. Moa, kusi, puaa, povi ma solofanua manaʻomia se farmstead ma se taupulepulega. Ae tusa lava pe o le ae le loloto i faʻatoʻaga, masani a fagafao o le a fiafia foi e nonofo i le fale. Tele ma laiti taifau, pusi, parrot ma e oo lava i iʻa. E te le tau savali ma le maile, na ona tatala o le faitotoʻa. Ma o le a le faʻalavelave le manulele i le leo leotele pe a e faʻaleleiina latou mai potu moe.
  • Tutoʻatasi ma tau maualalo o fale ma fesoʻotaʻiga tautua. O tagata e ona fale tumaoti latou te le afaina i le puipuia o le suavai i lalo ma tutoatasi faʻatonutonu le faʻavevela. Faʻafetai i le faʻapipiʻiina o mita mo le vai, kesi ma le eletise, o le a e totogia na o mea faʻaaoga na faʻaaoga. Faʻaopopo i lenei mea le faʻaititia o le talafatai o tau ma maua se laʻititi aofaʻi luga o lau masina totogi.
  • Leai ni tuaoi. O ou tuaoi lata ane e le itiiti ifo ma le 50 mita le mamao, o lona uiga e oʻo lava i leo i le taimi o la latou lipeaina o le a le faʻalavelave ia te oe. E aoga le tulafono i le isi itu: e mafai ona e pisa i le maeʻa o le 9 i le afiafi e aunoa ma le faalavelaveina o seisi.

Le lelei o le fale

  • Atinae atinaʻe. O le lautele faalagolago i le tele o le nofoaga. Nofoaga tele o pitonuʻu o loʻo iai faleʻoloa, falemaʻi, togalaʻau ma aʻoga. Nuu laiti atonu e leai ni falemaʻi ma isi nofoaga taua faʻaagafesootai, o lea e tatau ai ona e ave lou alo i le aʻoga pe malaga i se nuu tuaoi mo togafitiga.
  • Tiutetauave tiutetauave E tatau i tagata e anaina ona fufuluina le kiona na o latou, lipea le fale, tausi le togalaau, ma faamamaluina le teritori. E tele atu meaaoga nai lo se fale mautotogi i se fale maualuga ma e manaʻomia le tele o taimi ma taumafaiga.
  • Faʻamataʻu ile saogalemu. E mataʻutia le na ona tapuni o le faitotoʻa ma tuʻua mo se taimi umi, aua e tusa ai ma faʻamaumauga, o fale tumaoti e gaoia faʻatele nai lo fale mautotogi. Pau lava le auala i fafo o le faʻapipiʻiina o se taugata puipuiga malu.
  • Faigata o gaioi. I le tele o nuʻu tuaʻoi, e iai faigata i femalagaiga lautele - e seasea taufetuli pasi, e iai nai taofi ma e umi se taimi e oʻo ai ia latou vae. O le mea lea, afai e te manaʻomia ni malaga masani i le taulaga, aumai se taʻavale. O le alu i aso uma o le tele o kilomita e faigaluega pe o le felauaiga o tamaiti i ma mai le aʻoga mafai ona avea ma se faʻalavelave.
  • Le mafai ona toe ave fua. E faʻaavanoaina e le setete ni fale e sili ona taua nai lo fale e ana fale mautotogi. Ae o tagata nonofo i fale e le maua lenei avanoa - o le fale tuai i se tulaga mataʻutia o le a toe faʻaleleia pe toe fausiaina ia latou lava tupe totogi.
  • Leaga le fesoʻotaʻiga. O le toesea poʻo se numera laititi o telefoni 'olo e tau atu i faʻalavelave i le telefoni feaveaʻi. Ua leai se uaea Initaneti e toeititi lava o mea uma, ma satelite e tau tele atu. E faʻapena foi ile televise - uaea suia le ipu, ae o lona faʻatau ma le tausiga e manaʻomia ai tupe.
  • Le iai poʻo le le lelei o auala. E seasea lava ona sologa lelei le sima lamolemole mo nofoaga i tua atu. O le auala sima e manaʻomia le toe faʻaleleia pe ua suia i le eleele poʻo 'iliili atoa. O lona uiga o soʻo se leaga o le tau e mafai ona avea ma faʻalavelave i le ala i le fale pe mai le fale - i le taumalulu e mafai ona e paʻu i le kiona, i le tautotogo ma le tautoulu i le palapala.

Le lelei ma le leaga o fale mautotogi

O le lelei o le olaga i totonu o se fale mautotogi e aʻafia i le tele o mea: mai le faʻasologa ma le aso o le fausiaina o le fale, i le latalata i tuaoi. A filifili e nofo i se fale mautotogi pe fausia sau oe lava fale - iloilo fua taʻitasi.

Lelei o fale mautotogi

  • Lelei atinae tetele. Nofo i le taulaga e faigofie: aʻoga, aʻoga, faleoloa e le mamao ese mai le savali. O se falemaʻi, falefaigaluega, iunivesete, tele faʻatauga poʻo faʻafiafiaga nofoaga autu e mafai ona vave taunuʻu i ai taʻavale, taʻavale lautele poʻo taʻavale laʻititi.
  • Atinae felaʻuaʻiga lautele. Metro, pasi, tamaʻi pasi e faʻafaigofie ai le olaga o se tagata e nofo i le taulaga. O le mamao mai le fale i le fale pasi e masani lava ona le sili atu i le 10 minute, ma e matua taugata tele le alu i soo se mea i le taulaga.
  • Leai se manaʻoga mo le tausiga. O le pulega kamupani e gafa ma le tulaga ma le toe faʻaleleia o le masani ai fale fesoʻotaʻiga, latou te faʻafaigaluegaina foʻi tagata faigaluega e faʻatumauina le tumama ma le maopoopo i luga o le teritori. E tatau ona maitauina ii e leʻo kamupani uma e feagai ma ana faʻataʻitaʻi e 5+, ae tuʻu ai fanua ma faitotoʻa i se tulaga mataʻutia.
  • Lelei fesootaiga. O olo e mautinoa ai le lelei o le faʻagaioiga ole laiga telefoni. Faʻapipiʻi o uaea TV ma le Initaneti e le taugata ma e le umi se taimi .. Maualuga saogalemu. O le gaoi fale e le masani ai nai lo brownies. Vaega ona o le i ai o tuaoi. I se faʻaopopoga, o le tele o potu potu laʻititi o loʻo vaʻavaʻai i ata vitio ma le pasese polokalama.
  • Toe siitia fua. Afai o lau meatotino o loʻo i totonu o se fale gaogao, o le toe faʻaleleia o le a faia i le tau o le setete. O le a e mauaina se fale mautotogi fou poʻo ni tupe e faʻatau ai, lea e sefe ai lau paketi pe a e siitia.
  • Faigofie o le faʻatau ma le faʻatau atu. I taulaga tetele, tele fale mautotogi e faʻatau ma faʻatau, o lea e le faigata ai ona maua se filifiliga e te fiafia iai aʻo e suʻea. Ma e le tatau ona i ai ni faʻafitauli i le taimi o le faʻatau atu - uma mea, o le mautu o se fale mautotogi e sili atu nai lo le fale.
  • Faigofie resitaraina o se mokesi. E sili atu le mananaʻo o faletupe e fai ni aitalafu mo le faʻatauina o fale mautotogi na i lo le fausiaina o se fale tumaʻoti. I se faʻaopopoga, o tuʻutuʻuga o se mokesi mo se fale mautotogi e sili atu ona aoga - o le tului e maualalo, o le afifi o pepa e laʻititi.

Le lelei o fale mautotogi

  • Faʻaleagaina o le ea. O le tele o taavale, falegaosimea ma falegaosimea e i ai se le lelei aʻafiaga i le siosiomaga. Ma le leaga le siʻosiʻomaga o se auala tuʻusaʻo i faʻamaʻi eseese. I 'aʻai' aʻai ma 'aʻai tetele, o le asu o loʻo sili atu le tulafono nai lo le tuʻusaunoa.
  • Tau maualuga i le sikuea mita. Atinae tetele, fausiaina fale ma isi tulaga lelei o le ola ai i le taulaga aafia ai le tau o fale. O le tau o se fale mautotogi o le 100 m 2 pe a faʻatusatusa i le fale e tasi e 2 taimi e ese ai.
  • Eria laiti. O se fale mautotogi i se fale faʻaonapo nei, e ui lava e sili atu le vateatea nai lo le Khrushchev, ae e faigata lava ona nonofo ai se aiga toatele. A faʻapea e leai sau faletaavale poʻo se togalaʻau, e tatau foʻi ona e filifili pe faʻafefea ona teu se vaitau - atonu e le lava se poletito e tasi.
  • Le ono ono faʻaleagaina o mea totino. O le nofo ai i le teritori lava e tasi ma le tele o tuaoi, e le mafai ona aveʻesea le vaega a tagata. E mafai ona latou amataina se afi poʻo se lolo, o lona iʻuga e ono aʻafia ai lou fale.
  • Fale taugata taugata. I se faʻaopopoga i tupe faʻaaoga, o tagata e ana le totogia o mea e faʻaleleia ai le tupe, o galuega a le kamupani faʻatonutonu poʻo le HOA ma isi auaunaga. Fale tutotonu ma tautua faʻatasi. O le aofia ai o le faʻamafanafana i luga o se taimi faʻatulagaina, vaitau tapunia o le vai vevela ma isi tulaga mafua ai le le lelei mo tagatanuʻu.
  • Faigata o paka. E tatau ona e totogia le faʻalelei o le taʻavale i le taulaga. Poʻo taimi uma lava e te toe foʻi ai i le fale e suʻe se avanoa avanoa. O le maualuga o le fale ma o le laʻititi o le fanua, o le sili atu ona faigata o le faʻatulagaina o se taʻavale.
  • Tele leo. Tuaoi i autafa, luga ma lalo faia se tele aofaʻi o leo. Afai tatou te faʻateleina lenei mea i le sili lelei faʻalogo i totonu o panels, tatou maua se faifai pea leo tafe. "Musika a le taulaga" ua faʻaopopoina i tuaoi - leo feoaʻi, tagi mai auala, ma isi. Leo faʻamamaina vaega faʻafitauli o le faʻafitauli, ae o le maualuga-lelei o le a totogi ai oe se aulelei pene.

Lea e sili atu: faʻatusatusaga laulau ma faʻaiuga

Matou te toe fautua atu e toe faʻamanatu le lelei ma le le lelei o filifiliga uma ma fai se faʻaiuga mulimuli:

O se fale tumaotiFale mautotogi
Tau ile sikuea mita70+ m225-100 m2
Totogiina o aoga aogaMo naʻo punaoaMo punaoa, galuega a le pulega kamupani, lautele fale manaʻoga, tele lipea
Atinae EseeseAtiaʻeVaivai, faʻamoemoe i le tele o le manatu
Felauaiga lauteleTaofi mamao, seasea savaliFesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, taofi latalata
Taavale pakaI le fale, aunoa ma se saolotogaTotogi pe manaʻomia sailiga faifai pea mo se nofoaga
FesoʻotaʻigaLelei le fesoʻotaʻiga lelei, taugata initaneti ma TVMaualuga fesoʻotaʻiga, faigofie faʻapipiʻiina o le Initaneti ma uaea
EcologyEa mama, e latalata i togavao ma vaitulotoLeaga le ea, asu masani
Leo tulagaMaualalo, tuaoi 50 mMaualuga, aemaise i fale laupapa
Teritori tausigaTutoʻatasiFaʻaavanoa Peretania
Toe siitia fuaLe mauaE faʻamaonia e le setete ni fale fou poʻo ni totogi
Faamauina mokesiFaigata ma taugata, e le o faletupe uma o le a faʻamaonia se nonogatupeFaigofie, taugofie, maualuga pasene pasene

Na matou suʻesuʻeina mea sili e lelei ma leaga ai o le nonofo i fale mautotogi ma fale tumaoti. Ina ia filifilia le filifiliga talafeagai, filifili e le gata i ou manaʻoga, ae faʻapea foi ou agavaʻa: mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e vaʻaia le vaʻaiga tuaoi o le fale pe e te manaʻo e tuʻuina atu i le teu fale?

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Take2: Laulau of the Month at Youngs Fish Market (Mae 2024).