Fale faʻafouga i Khrushchev, 30 sq m

Pin
Send
Share
Send

Faamatalaga lautele

O le poloketi na atiaʻe e Maxim Tikhonov. Na faʻatapulaʻa le tala o le tupe, ae na tuʻuina atu e le tagata maʻi le saolotoga e fausia ai le tusiata. O le vaega o le fale e na o le 30 sikuea mita, o le maualuga o le taualuga e 2.7 m. O le fale na fausia i le 1960. Soʻo se senitimita i totonu e maua ai totonu e faʻaaogaina e pei ona mafai ai, o lea la o se tamai potu potu e foliga lautele ma mafanafana.

Faatulagaga

O le e ona le fale na maua le fale mautotogi i se setete leaga. Muamua lava, na faʻateʻa e le tisaini le faʻatamaina o le faʻamaeʻaina, talepeina vaega ma faʻamavaeina fola laupapa: o le maualuga o faʻalo na faʻateleina e le 15 cm. Na ia fufuluina puipui o sima, ma tuʻu ai le toomaga o le brickwork.

O le iʻuga o le toefausiaina, o le potu e tasi le potu ua liua i se potu matala ma susulu ma faʻamalama e tolu.

Nofoaga umukuka

O le lanu autu e faʻaaogaina e le tisaini e mafanafana efuefu. Faʻamatalaga pogisa ma meaafale laupapa o ni faʻaleogaga. O le foloa e faʻapipiʻiina i maatulimanu poselane.

O le umukuka nofoia 4 sikuea mita, ae o elemeni manaʻomia uma o loʻo i ai i totonu:

  • ogaumu ma le fa fuimu ma se ogaumu,
  • fufuluina,
  • Fufulu ipu
  • ma se pusaaisa ma le microwave.

O le faʻamalama sill ua avea ma faʻaauau o le laulau pito i luga, o lea la e lava le avanoa mo kuka. O le faʻavaʻa o le umukuka na faia e faʻavasega, ma o faʻailoga na faʻatau mai le IKEA.

O le vaega kuka e palu faʻafefiloi i totonu o le 'aiga' ai, faʻaalia ai se laulau lapoʻa ma laupapa luga ma Eames Wood nofoa fuafuaina. O meaafale faʻaonapo nei e faʻafefiloi ma se nofoa nofoa ma se kapeta teuteuina, e maua ai le ea i se mafanafana. O se pendant lamp o loʻo tu i luga aʻe o le 'aiga' ai, faʻavasega le avanoa i le malamalama.

Potu malolo-potumoe ma le eria galuega

O le faʻaletonu autu o loʻo fausia ai le ata atoa o le pogisa efuefu "pusa". E i ai le sone TV ma le faitotoʻa e alu atu i le faletaele. O le TV ma le moega i luga o le laulau ua faʻapipiʻi luga o le puipui, o lea latou te le faʻaaluina tele avanoa ma fausia ai le lagona o le avanoa avanoa.

O le elemene tutotonu o le potu malolo o se tulimanu sofa Italia e gaugau i fafo ma liliu i se moega.

E i ai se nofoaga faigaluega i le va o le faitotoʻa i le poletito ma le faʻamalama. O se laulau tusitusi a Romania mai le vaitaimi o le 60 e foliga manaia mai i totonu o aso nei. I luga aʻe o le laulau o loʻo iai fata e teu ai tusi, faʻapea foʻi ma se ea malulu.

O le potu malolo-potumoe ua teuteuina i ni mea e le masani ai mai maketi utufiti ma pupuni ata tifaga. O lavalava e teuina i totonu o totonu o ofu tuʻufaʻatasi ma faitotoʻeseʻe, e palu faʻatasi ma teuteu faʻafetai i luma papaʻe.

Faletaele

O le faletaele ma le faletaele faʻaauau pea le malamalama autu o le atoa totonu. Ina ia sefe le avanoa, o le tapu taele na suia i se tulimanu taʻele. O drawers mo le teuina o sapalai a le fale ma se masini ta lavalava na tuʻuina i lalo o le countertop tasi ma le tapu.

O le faʻailoga i luga aʻe o le faleuila, e mafua mai i le nanaina o fesoʻotaʻiga, e taina i luga o laupapa laupapa ma faʻata faʻaata.

Fale poletito

I luga o se polotito poletito e latalata i le potu, sa faia ai se toe teuteuina teuteuina: o le vaeluaina valivali ma le foloa tile na faʻataʻatia. O meaafale i fafo e gaugau: e le fefe ile susu, ae a manaʻomia, e mafai ona gaugau ma aveese le laulau ma nofoa.

Faapaologa

O le foloa i le mea e ulufale ai e faʻapipiʻi ma tile tutusa e pei ona i totonu o le umukuka: e laei-e tetee ma e le seʻeʻe. O puipui e teuteuina ma le mapusaga o piliki. Tatala tautau mo ofu i fafo, faʻapea foʻi ma se faʻata tuai, ofi i totonu o se tamaʻi avanoa.

Na muai fuafuaina o le e ona le fale mautotogi e mautotogi i lenei fale mautotogi, ae ina ua maeʻa le toefaʻaleleia na ia siitia iina lava ia. E le o se mea e ofo ai, aua o le maeʻa fale mautotogi e iloga e le gata i lona faʻamafanafanaga ma foliga vaʻaia, ae faʻapea foi i lona tagata faʻapitoa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Kyshtym Disaster - Biggest Nuclear Disaster Before Chernobyl (Mae 2024).