Aisea e sili ai Khrushchev nai lo fale fou?

Pin
Send
Share
Send

Tulaga tumau

I taimi o Soviet, na galulue ai fale inisetiute i ergonomics o fale fogafalelima, ma le amanaʻia ai o tulaga tumama ma le fausiaina. O fale fou o loʻo faʻavae i luga o le totogi o le faitau aofai o tagata, o le mea lea ua faʻateleina ai le fale o tagata, ma ua toʻatele foʻi fale mautotogi potu.

Uma sese o le Khrushchevs ua leva ona iloaina ma vaʻaia, e le mafai ona taʻua e uiga i fale fou. I le tele o fale tuai, o lifi ma ala vai ua suia, ua faʻamau ie soofaatasi. O le leai o se otaota otaota e mafai foi ona mafua mai i mea.

Atinae tetele

I taimi o Soviet, i le taimi o le fausiaina o fale, na fausia ai le microdistrict, o totonu na fausia uma ai mea tatau mo se olaga lelei. Ona o fuafuaga a le teritori, faleoloa, aoga faataʻitaʻi, aʻoga ma falemaʻi o loʻo tu i totonu o le mamao mai Khrushchev.

O tagata faʻaonapo nei e masani ona fausia ni atinaʻe tetele mo se taimi umi ma le le faʻataua, ona o loʻo taulaʻi lava i le mauaina o polofiti.

Faʻafiafiaga leo faʻamalieina

I potu faʻatutu fale e lima, o le leo mai le savali ma le taʻia o le foloa na aumaia i le tapulaʻa maualalo faʻatulagaina. Ae o le leo faʻaaogaina i fale fou e mafai ona faʻatinoina i le solia o GOSTs ma SNiPs. I se faʻaopopoga, o puipui i le va o tuaoi tuaoi i Khrushchev e avega mamafa. O le mea lea, afai e lelei le faʻalogoina o tuaoi, e foʻia ai le faʻafitauli, e tatau ona e siakiina atoa totonu o faʻamau ma ave i latou.

Tau maualalo maualalo

O le tau o Khrushchevs e laʻititi maualalo faʻatusatusa i fale i isi fale. O se potu e lua potu i totonu o le potu e lima fogafale fale e mafai ona maua mo le tau o le potu e tasi-potu i se fale fou. E masani lava, pe a faʻatau, e tatau ona e amanaʻia teutupe i le toe faʻaleleia, ae o le tagata fou e faʻamanuiaina i le vanimonimo.

Ina ia le mafai ona faʻatuina i se tamai umukuka, oe mafai ona toefausia ma liliu le Khrushchev i se aso nei ma malu potu.

Fale maualalo maualalo

I fale masani e lima fogafale, e masani ona i ai potu e 40-80. O tagata nonofo i fale maualalo e masani ona masani le tasi ma le isi, e masani ona fesootai ma le auala. I totonu o lotoa tuai, e faigofie ma sili atu le saogalemu le savavali ma tamaiti, o le tele o teritori o loʻo faʻaauupegaina i malae taʻalo, ma ua leva ona totō laau ua uma ona tutupu ma fausiaina o ni matagofie auala. E le gata i lea, o tagata e ana fale mautotogi i Khrushchev e tau leai ni o latou faʻafitauli e paka ai taʻavale ma oʻo atu i le taulaga faʻavavevave nai lo tagata o loʻo nonofo i fafo.

O le mea lea, e ui lava i le tele o faʻaletonu o fale Soviet, o le faʻatauina o se fale mautotogi i Khrushchev e tele auala sili atu nai lo le faʻatauina o se fale i se fale fou.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ai se a na ta masani (Mae 2024).