Fale mananaia i luga o atumauga o mauga

Pin
Send
Share
Send

I Lusia e leai lava se masani lautele e faʻatau fale i nofoaga maugā. E ui e toʻaititi e gafatia ona maua fale matagofie i luga o mauga... E ui i lea, o loʻo i ai se aia mautinoa i le faʻatauina o na fanua faʻatau fale, e tele lava i talavou talavou fai pisinisi o loʻo faʻatauina ia fale o se faʻavae mo aiga tafaoga i tafaoga.

I se faʻaopopoga i le manino mautinoa - mama mama, mauga tafafao maua ai le mafaatusalia faalilolilo. O se tau malulu i le taumalulu, o taumafanafana mafanafana ma malulu po o se sili faʻaopopoga i le toafilemu o se moni aso malolo. Fausiaina i le mauga e i ai le tele o foliga foliga i le faʻatusatusa ma le fausiaina o se fale i luga o le fanua laugatasi.

Fale i luga o le malifa o mauga o loʻo fuafuaina e amanaʻia le faʻataʻitaʻiga ma eseesega ile maualuga. Latou te foʻia le faʻafitauli o le tuʻuina i ni auala se lua: latou te fausiaina se tasi fanua laugatasi tele, o se ituaiga laufanua mafolafola, i lalo o le faʻavae o se fale poʻo ni nai tamaʻi terraces mo sitepu fale, masani i lalo o fale o le sili atu ma le lua foloa. E masani lava, o se fale e lua pe tolu fola, o le taualuga tatau ona fuafuaina e amanaʻia faʻafanua timu ma i ai se faʻaopopo tulimanu o le faʻananau, o se faʻateleina malifa. E le i ai ni pupula i totonu o poletito, e masani ai mo maota o le mauga, ae o loʻo fuafuaina i foliga o faʻataʻamiloʻiga o laufanua.

Fale i luga o le malifa o mauga ia i ai ni lagolago faʻaopoopo ma sitepu e pei o malifa agai i lalo. E masani lava, pou sima e faʻaaogaina, latou te lagolagoina le vaega o le fausaga overhanging o le malifa ma lapisi laupapa o sima poʻo maʻa, lea e faʻasolosolo ai luga o le teritori ma se tifato tifato sili atu le toʻafimalie.

Le sili ona teuteu ma fale matagofie i luga o mauga ua leva ona iloa chalets. O fale ia na faʻatutuina e tagata o le mauga o Alpine ma o loʻo latou faʻatuina mo latou lava. O le kalete o se tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasia, o le foloa muamua o le fale e faia i maʻa poʻo piliki, o le lona lua e faia i laupapa poʻo ni ogalaau. O lenei mamanu e le maumau lauiloa, o le tuʻufaʻatasia o laʻau ma maʻa e faʻamalamalamaina ai le mamafa atoa o le fausaga, lea e saogalemu ai i nofoaga maugā.

Vaʻai fale matagofie i luga o mauga, i tala atu o atumauga lanu meamata, lanumoana lagi ma tumutumu o le paʻepaʻe o le kiona, e leai se tasi e le amanaʻiaina, i fafo ma totonu, o fale mauga ua fuafuaina e avatu ai le mafanafana ma malutaga.

Tagata auai masani ile totonu fale i luga o atu malifa, e mafai ona e faʻaigoaina saogalemu, laʻau laʻau, maʻa masani, pupuni faʻalava, ma le magalafu faʻamalosia. O le mafanafana o le siosiomaga o le fale faʻasaga i le talaʻaga o papaʻe papaʻe kiona manumalo sili atu ma sili atu loto i tausaga uma, e saogalemu le fai atu o tausaga uma, le aofaʻi o i latou e mananaʻo e faʻaalu o latou aso malolo i luga o le mauga, ae le o luga o le matafaga, o le a tupu, ma o latou fale i luga o le mauga o le a laʻititi manaʻomia nai lo le malaga i atunuʻu vevela.

Ata o se fale i luga o mauga Haus Wiesenhof saunia e Gogl Architekten.

Ata o se fale i luga o mauga El viento poloketi na saunia e Otto Medem Arquitectura.

Ata o se fale i luga o mauga Fale tumaoti poloketi - sisifo Vancouver mai DGBK.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Fiji - Taualaga A Solomona (Mae 2024).