Faʻafefea ona fausia se togavao mo se taumafanafana nofo ai - laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga ma aitia mo musumusuga

Pin
Send
Share
Send

Filifilia o le nofoaga saʻo i luga o le 'upega tafaʻilagi

Filifili le nofoaga o fafie o se mataupu ogaoga, pe a e faia se mea sese i le faʻatulagaina, leaga leaga faʻatali mai oe:

  • o le a susū fafie;
  • e te tau ave laʻau mamao i le ogaumu poʻo le papakiu;
  • o le a faʻamalosia oe e toso ma paʻu fafie mai le masini i le nofoaga e teu ai i le tele o aofaʻi.

Vaʻai i foliga vaaia o le tulaga o le tulaga.

O le ata o se nofoaga lelei e nofo ai ma se faaputuga fafie

Faʻavae i luga o lenei, o se teuina mo fafie i totonu o se nuʻu poʻo le togalaʻau tatau ona i ai:

  • Faigofie mo avanoa taavale. E fautuaina le mafai ona tuʻu ese i tafatafa o le togavao mo se taumafanafana nofo ai, ina ia na ona e tatau ona gaugau ma le faʻaeteete ia ogalaau, ae le aveina i latou i le atoa eria.

  • E le mamao mai le mea e faʻaoga ai fafie. Afai o lou atunuʻu fale o loʻo i ai se ogaumu poʻo se ogaumu e te masani ona faʻaogaina, tuʻu se sapalai o fafie i puipui o le fale. Afai e leai se ogaumu pe e te le o faʻaaogaina se tasi, ave le laupapa fafie i le vai taele poʻo le papakiu (lelei pe a fai e tu latalata le tasi i le isi).

I le ata faʻamaonia fausiaina e okaina

Fautuaga! E le manaʻomia le faʻatapulaʻaina i se tasi fafie mo se taumafanafana nofo ai, oe mafai ona teuina se puʻega faʻavae i totonu o le fale mo se laʻititi aofaʻi o fafie (pe tusa e tatau ona lava mo le aso).

I le ata, teuina suauʻu i luga o le veranda

  • Saogalēmū mo fafie lava ia. O le nofoaga lelei o se matutu, paolo, ea nofoaga. E le tatau ona filifilia se nofoaga saʻo i lalo o le la mo le teuina o fafie, e sili atu le nanaina i latou i lalo o le taualuga ma saunia lelei ea, tuʻu le fafie. Lenei o le a faʻamamaina ai ou ogalaau ma mago matagofie, ma o le ae aloese mai faʻafitauli i le afi.

Taua! Aloʻese e le gata i le susulu o le la, ae faʻapea foi ma le faʻasao o laueleele maulalo - o le maualuga o le susū o le a puipuia ai le fafie mai fafie.

  • E tusa ai ma paketi. O se mea uiga ese, ae o le tau na e sauni ai e fau se fafie e aʻafia ai foʻi lona tulaga. O se filifiliga tuʻu fua, mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu le tau nai lo o le puipui e faʻamau i luga o le puipui.

O a ituaiga o fausaga o i ai?

O ogalaau laupapa mo taumafanafana fale e eseʻese mai le tasi ma le isi faʻapitoa lava i le nofoaga: o nisi foliga mai o se faʻaopopoina i se fale po o se pa, isi o loʻo i ai lava tutoʻatasi.

I se faʻaopopoga i mea e le masani ai, o loʻo i ai foi fale feaveaʻi: e tele lava laʻititi ma e faʻaaogaina i totonu o le fale poʻo le fale taele, e avea ma se teuina o sapalai o sapalai e tasi le taimi.

I le auala, o ituaiga taʻitasi e iai a latou lava igoa:

  • O le togavao o se fale teu teu laupapa pito sili ona tele.
  • O le togavao o se mea tuʻufua faʻasaga i puipui o se fale poʻo se isi fale.
  • O le firebox o se ato feaveaʻi poʻo seisi ituaiga tamaʻi fale e masani ona faʻaaoga i totonu o le fale.

Lafoa i tafatafa o le pa

Lenei filifiliga e masani ona faʻaaogaina o se faʻasao pe a fai e le mafai ona faʻapipiʻi se pou laupapa i le fausaga mo ni mafuaʻaga. Peitaʻi, o lenei filifiliga o loʻo galue lava: o se fafie tuʻuina i lenei auala faʻatagaina oe e faʻaaoga avanoa avanoa ma avea o se faʻaopoopo leo-mitiia buffer.

Vaʻai i nisi sili filifiliga filifiliga mo se pa leaga.

I le ata o loʻo i ai se fale mo le teuina latalata i le pa

O le pa o le a avea ma puipui pito i tua o le fausaga, e na o le manaʻomia e faʻalelei ia itu, fai le pito i lalo ma le taualuga.

Taua! O se faʻaopoopoga aoga o le togavao e le pa e le faʻatapulaʻa tele. E ia te oe le avanoa e fausia ai se fausaga e oʻo lava i ni nai mita le umi.

I le ata, le nofoaga o le teuina fafie i le tulimanu

Faʻapipiʻi le pa i luga o fafie

O le tele o taimi, o togavao mo le taumafanafana e nofo ai e faʻapipiʻi i luga o fale ua maeʻa fausiaina: o se fale, o le fale o manu, o le fale o manu, o le fale taele. O lenei faʻataʻitaʻiga e taʻuamiotonuina lava i lona tulaga talafeagai: o ogalaau e faʻaaogaina i totonu o se fale poʻo se fale taele, o lea e faigofie ai le teuina o fafie e faʻatulagaina latalata i le nofoaga o le susunuina.

I le ata o loʻo i ai se tamaʻi tamaʻi fale ma fafie

Filifili le itu matagi i matu pe a fai o le fausaga e fuafua e avea ma masani masani e aunoa ma se teuteu - e fautuaina e nana mai le faʻamamaina o mata. O se pupuni e faia i le polycarbonate, taualuga o mea poʻo se laupapa e faʻapipiʻi i le puipui o le fale mai luga - o le a avea ma taualuga. E fautuaina le siʻi aʻe i luga o le faaputuga fafie i lalo o le eleele, ma fai puipui lagolago i autafa o le a mau lelei fafie.

Taua! Talu ai e le faʻasavili le pito i tua, e le tatau ona tauaso le itu faʻafefe - fai ni pu i totonu ia lelei ai le ea.

E lua itu le lelei o sea tulaga, ae maise latou te faʻafefe fale e faʻapipiʻi latalata i fale laupapa.

  • Tulaga lamatia o le afi. O le faʻaputuputuina o le tele o fafie e latalata i le puipui o le fale e le mafai ona taʻua o se sefe. O le mea lea, mea sili lata i le fafie, e le tatau ona i ai ni mafuaʻaga o afi matala - barbecues, ogaumu, afi afi.
  • Toe gaosia o iniseti. O faʻaputuga ogalaau o se nofoaga lelei tele mo le tele o meaola laiti faʻalafua. Ina ia aloese mai latou i le ulufale atu i le fale, puipuia le puipui i se laupepa uʻamea ma togafitia le fausaga ma oloa iniseti.

Taua! Mafaufau alavai o le vai mai le taualuga o le fale ina ia le tafe i luga o le pusaafi i le taimi o timuga po o isi timuga, liusuavai le kiona.

Pusa laupapa laʻau

Laʻau laupapa mo fale mafanafana o taumafanafana, tu ese mai isi fausaga, mafai ona avea ma se taua vaega o laufanua mamanu ma faʻatinoina faʻaopoopo gaioiga faʻaopoopo i le teuina - fausiaina paolo, sone, teuteuga.

Vaʻai i aitia mo le faʻavasegaina o le faleʻoloa i le atunuʻu.

I totonu o le ata o loʻo iai se pusa teu fualaʻau e le masani ona teuteuina

O le fausaga e lua ituaiga:

  • Vaapiapi (~ 50-70 cm le loloto) lautele tapuni, feula mai itu uma. E masani ona mago ou paipa!
  • O se fausaga ma ni puipui faʻamafanafana e tolu, e toe faʻamanatu ai le fale povi e leai ni faʻamalama ma ni faitotoʻa. Lenei e mafai ona faʻatulagaina le teuina o mea manaʻomia: ili, toʻi, ma isi.

I le ata, teuina fafie ma le fale teu oloa

O le filifiliga faigofie ma saoasaoa fausiaina o 4 lagolago pou, o le faavae o le 15-25 cm i luga atu o le eleele ma le taualuga. E mafai ona tutuʻi laupapa faʻalaʻau faʻapipiʻi i le va o pou faʻataʻoto, ae tuʻu ai le 5-10 cm va i le va o latou mo le ea.

Taua! Ina ia fausia se faʻatuatuaina tutoʻatasi tu tulaga, oe o le a manaʻomia se faʻavae, teu lenei i lou mafaufau pe a filifilia lenei ituaiga ma nofoaga mo ia.

O a mea e gaosia ai latou?

O le autu fale mea na ma tumau fafie. O le laupapa e gafatia, taugofie ma faigofie ona faʻaoga, faʻaopoopo i ai o le siosiomaga faʻauo ma fetaui lelei i laufanua laufanua. Laupapa poʻo pou e avea ma lagolago, laupapa - ogalaau, puipui, taualuga.

O le fafie e le vevela i le taimi o gaioiga, ina ia sili ona lelei le vevela ma le susu tulaga o loʻo taofia i totonu o fafie laupapa, talafeagai mo le faʻamagoina ma teuina fafie.

O le lona lua sili ona lauiloa filifiliga o le uʻamea. O lona aoga sili o le faʻatuatuaina ma le afi saogalemu. O le fausaga uʻamea o le a tautua ia te oe mo le sili atu ma le sefulu ma le lua tausaga. O se faʻavaʻa e faia i paipa poʻo se talaʻaga, filifiliga e teuteuina i mea pepelo.

O le taualuga e ufiufi i le polycarbonate, slate. O fafie mo fale mafanafana o taumafanafana e faia i le uʻamea e mafai ona tuʻu fua pe faʻapipiʻi.

Taua! E sili atu le aua le faia puipui ma se taualuga mai se uʻamea - o le uʻamea vevela i luga o le la, lea o le a mafua ai le soʻona vevela ma mago i fafo o ogalaau. Lenei, i le isi itu, o le a faʻateleina suauʻu faʻaaogaina.

O se tuʻufaʻatasiga o laʻau ma uʻamea e masani ona faʻaaogaina i le fausiaina - o le faʻailoga e faʻatuatuaina ma faigofie e tausi lelei tulaga teuina.

Faʻafefea ona e faia oe lava?

Faia o se fafie fafie oe lava o se taimi-tele ae manaia gaioiga. Muamua lava, ae e te leʻi amata galuega, e tatau ona e mafaufau ma fuafua mea uma:

  1. Filifili le nofoaga sili ona lelei.
  2. Filifili le fuafuaina o fafie.
  3. Fuafua le manaʻoga teuina voluma ma le tele o le lumanai fafie.
  4. Tusi se ata mafaufau uma itu.

Ia sauni uma mea faigaluega manaʻomia:

  • se vili poʻo se suo mo le eliina o ni pu mo le faʻavae;
  • ili poʻo uʻamea eletise (mo se fausaga laupapa), o se uʻamea silasila mo uʻamea;
  • sitepu mo le faʻataʻotoina o le taualuga;
  • samala;
  • uʻamea;
  • faovilivili poʻo faovilivili mo le faʻamamaina o sikulini tipiina o ia lava.

Taua! O le atoa seti o mea faigaluega faʻamoemoeina i le filifilia ituaiga ituaiga.

Tatou o saʻo i le fausiaina:

  1. Faavae. Mo se eseʻese logger, o lenei laʻasaga e faʻamalosia - o le i ai o le faʻavae o le inisiua o se umi tautua. Faʻailoga le teritori, eli pu nai sili atu nai lo le 'aisa malulu ma sima pou uʻamea (e mafai foi ona faʻatumuina i lapisi ma le oneone).
  2. Faʻavae. I luga aʻe o pou sa eliina, o se siʻi i luga o foliga o piliki poʻo lagolago lagolago ua faʻapipiʻiina. O le faʻatutuina o ogalaau i luga aʻe o le eleele e puipuia mai le susū ma faʻamalosia ai le lelei o le ea. I luga o piliki poʻo sima, matou te faʻaleleia se laupapa laupapa e tusa ai ma le tele o le lumanaʻi fale.
  3. Pa. O laina faʻamau e faʻapipiʻi amata mai i le mulimuli ma alu malie i luma.
  4. Taualuga Faʻapipiʻi folau; i le lumanaʻi, o loʻo faʻataʻoto ai mea e faʻafola ai luga.
  5. Fogafale E faia i laupapa, talu ai na faʻataʻatia le susu i lalo o le faʻavae faʻaaoga taualuga mea poʻo isi mea.
  6. Taualuga Polycarbonate, slate pe corrugated laupapa o loʻo faʻamau i luga o muamua-faʻapipiʻi sui koluse.
  7. Pa. Faʻapipiʻi itu o fasimea a o loʻo faʻatagaina le ea faʻanatura.
  8. Togafitiga. O le fafie e togafitia i se vailaʻau puipuia ma le afi, poʻo se varnish. E puipuia le uʻamea mai le ele.

Taua! I se ituaiga tapuni o fafie, aua neʻi galo e faʻasolosolo faʻamalosia le faitotoʻa.

Afai e te le manaʻo e faʻaalu se tele o taimi ma taumafaiga i le fauina o fale, faʻaaoga palola:

  1. Ave le 4 poʻo le 6 pou i paga i le mamao mai le tasi i le isi i totonu o le tasi pallet.
  2. Faʻamau se pa tasi mo paga taʻitasi - o puipui ia o lumanaʻi.
  3. Faʻamau i le pito i tua 2-3 (faʻamoemoe i le umi o le ogalaau) pallets - o le pito i lalo o le pito i tua pa.
  4. Faʻamau ni pa i le va o puipui o se foloa.
  5. Toe fai sitepu 2 ma le 3 isi 1-2 taimi (fuafua i le maualuga manaʻomia).
  6. Faʻapipiʻi faʻatasi faʻasolosolo mo le taualuga, fai se taualuga.

I le ata, o se pallet fausaga

Fautuaga! Leai se isi nofoaga e faʻavasega ai fafie? Fai se faʻailoga i lalo o le veranda poʻo le terrace, sa puipuia muamua le pito i lalo mai le susū.

Mo i latou o le a faia se laupapa ogalaau i le atunuʻu ma o latou lava lima i le pa, o loʻo i ai le vasega vitio vasega. Vaʻai laʻasaga i lea laʻasaga gaosi ma toe fai i lau '' upega tafaʻilagi:

Manatu matagofie

E le masani ai ma manaia ia tisaini mo fafie e eseese lava i o latou foliga:

  • Se liʻo. O se tasi o filifiliga e le gata i le fausiaina o se fale teu oloa, ae o le faia o se moni mea faitino mea o le faʻaaogaina o se vaega o se lautele paipa. E mafai ona faʻapipiʻi fata ma vaelua i totonu e teu ai ituaiga eseese o fafie poʻo ituaiga o suauʻu - ogalaau, laupapa laupapa, konesone.
  • Fale O le uluaʻi mamanu i le tulaga o se vaapiapi fale maualuga ma se gable taualuga o le a avea ma vaega o laufanua. Afai e te faia se fata i lalo o le taualuga, oe mafai ona teuina matutu lala, se toʻi ma isi mea manaʻomia i ai.
  • Fata. O le fausaga e fai sina manatuaina o le ata o le lauiloa KALLAX fata mai IKEA - o se sikuea poʻo se faʻatafafata faʻataʻoto e tutusa sela. O lona lelei o sela taʻitasi e talafeagai mo le teuina o vasega eseʻese poʻo vaega niniʻi. Ma tagata gaogao gaogao mafai ona teuteuina i fugalaʻau poʻo teuteu foliga.

Fautuaga! Ina ia tuʻufaʻatasia se togavao i totonu o se laufanua, fai ni tamaʻi laupapa ma feauauai i latou i se pa puipui.

I se tulaga masani mamanu, oe mafai ona faia fata: ona mafai lea ona e tuʻuina se fugalaʻau ma fugalaʻau i le va o tutusa ogatotonu ogalaau. O lenei metotia e talafeagai pe a fai o le firebox o loʻo tu i se nofoaga lauiloa ma e te manaʻomia le sasaina o ona foliga vaaia.

Vaʻai i filifiliga mo le faʻatulagaina o se umukuka taumafanafana.

Fautuaga! Mo le gaosia o se fafie laʻau, e mafai ona e faʻaaogaina ni mea ua maeʻa saunia: paelo eseese, paipa, pusa gaogao, faʻapipiʻi luga o isi, fausia ai se fausaga e tasi e talafeagai mo le faʻasoa laupapa.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le le masani ai o le togavao matagofie

Poʻo le a lava le tele ma le ituaiga o fausaga e te filifilia, e mafai ona e fuafuainaina i se amataga auala! Vaʻai i le masani ai aitia o tagata tata fafie i le ata oi totonu o la matou faleoloa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Pese ole Mau by Taleni Crawley u0026 Lou Atunuu pele by Isaako Pula.. (Iuli 2024).