Filifilia o se faamalu i luga o le sofa mo le moe

Pin
Send
Share
Send

Soʻo se mea, e oʻo lava i le sofa e sili ona lamolemole ma faʻamafanafana, i le aluga o taimi "goto", ma e amata ona le toʻamalie e moe i luga. I se faʻaopopoga, i le tele o faʻataʻitaʻiga, o le soʻoga i le va o vaega taʻitasi o le sofa e lagona, lea e le faʻaopopo ai le mafanafana i tagata o loʻo taʻoto luga. Ina ia faʻamaluluina lagona, o le toʻatele e faʻataʻoto se ie afu i luga o le sofa ua tatala, ae o loʻo i ai se tali sili ona lata mai - o se faamalu i luga o le sofa.

Toppers e matua manifinifi (faʻatusatusa i le masani ai) faamalu fuafuaina e faʻataʻatia luga o se moega luga ina ia mafai ona tuʻuina atu ia orthopedic meatotino.

Afi sofa: lautele

O le sofa, e faʻaaoga e fai ma faʻaopopoga, ma, o le mea masani, o le potu autu, e vave ona ofu i fafo. O le tagata e faʻatumu e amata ona "magoto", o le pito i luga e avea ma ulu. E le gata i lea, e tusa lava pe faʻamalieina e le tagata faʻatumu uma manaʻoga mo faamalu lelei, o le a avea ma tulafono, e le tuʻuina i luga o slats orthopedic, ae i luga o se tulaga masani o meaafale, lea e faʻaititia ai lona mafai gafatia ona lagolagoina le tino o le tagata i se miti.

O se ie manifinifi i luga o se sofa (mafiafia mai le 2 i le 8 cm) e mafai ona foia ai nei galuega:

  • Luga faalaugatasi;
  • Faʻamalieina faʻaletonu ma soʻoga;
  • Faʻasaʻo faasaʻo;
  • Faaleleia atili o meatotino orthopedic;
  • Faʻateleina le faʻamafanafanaga tulaga;
  • Faʻalauteleina le ola o le sofa.

O lea ituaiga faamalu e mafai ona aveʻesea vave i le ao i totonu o se pusa tu, pusa ato poʻo le mezzanine.

Tapuni sofa: meafaitino

O manaʻoga autu mo se faʻamalu, lea e tatau ona aveʻese mai le moega i le ao, o le malamalama, faʻapipiʻiina ao tausia uiga orthopedic. E manino lava o poloka tautotogo e le mafai ona faʻaaogaina o se faʻavae mo le faia o toppers - latou i ai se mausali mamafa ma faʻaaluina le tele o avanoa, e le mafai ona gaugau ia.

Toppers o springless lomiga o orthopedic mattresses ma e faia i le tutusa mea e pei o masani springless mattresses, ese mai ia latou na o le mafiafia. Seʻi o tatou vaʻavaʻai totoʻa i mea sili ona masani ai.

Coira

Alava masani maua mai i niu niu niu. O le coir e oomiina ona faʻagaioia ai lea i ni auala eseʻese se lua: e faʻamau e le metotia "suʻi" i nila, mauaina o se coir oomiina, pe faʻafouina i le faʻatumu - o le mea e maua o le latex coir. O le Coira e le togafitia i se faʻasologa e sili atu ona faigata ma e puʻupuʻu lona olaga tautua. A filifilia se latex coir mattress mo se sofa, oe manaʻomia le amanaʻia o lona maaa o le a faʻamoemoe i le aofaʻi o le latex. E mafai ona oʻo atu i le 70 pasene o le aofaʻi, ma o le sili atu o le tuai, o le sili atu ona vaivai o le faamalu. Coira o se natura, siosiomaga faauo mea, o lea o lona tau e fai si maualuga.

Latex

O le suavaia o le hevea sua e taʻua o le latex. O se natura polymer mea, sili ona anagata, lelei-tumau lona foliga, i ai o le sili lelei orthopedic meatotino ma i le taimi lava e tasi le faʻamamaina mea leaga i le ea. O le Latex e maua ai le fesuiaʻiga o le ea, e mafai ona sosolo i le ausa o le vai, ma e mafai foi ona faʻatumauina le vevela o le tino, puipuia le soona vevela i le vevela ma le faʻaliliu i le malulu. E oʻo lava i se tamaʻi sofa pito matua manifinifi lava o le a saunia ai le tuasivi ma le lagolago talafeagai ma o le a avatu ia oe le malologa atoa. Lenei o le sili ona taugata mea o uma mattresses faʻaaogaina i le gaosiga.

Laʻau faʻasolitulafono

Na faia mai polymers maua mai synthesia vailaʻau. I tulaga o lona faʻatinoga e latalata i le natura tuai, ae e i ai le tele o eseʻesega taua. Muamua, e fai si faigata ma e faʻapuʻupuʻu lona umi. Lona lua, i le gaosiga, o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina, e faasolosolo lava ina ausa, e mafai ona faafitia se leaga aafiaga i le soifua maloloina o le tagata ma le soifua maloloina. O nei faamalu e sili atu le faʻatupeina nai lo mea na faia mai le latia masani.

PPU

O le polyurethane foam synthetic e masani ona faʻaaogaina i le fausiaina o toppers. O se sofa faamalu faia o lenei mea e sili ona taugofie, e ui o le sili ona puʻupuʻu. O lona faʻasologa e maualalo ifo nai lo le latex, e sili atu le agamalu, o ona uiga orthopedic e fai si vaivai. I le avea ai o se tulafono, polyurethane foam toppers e faʻaaogaina i mataupu e le masani ona faʻaaogaina ai le lafu gaugau.

Memoriform

Faʻaola faʻamalositino ma le "manatua faʻamanuiaga" e gaosia mai le polyurethane e ala i le faʻaopopoina o mea faʻaopopo faʻapitoa. O se mea sili ona mafanafana e manaia le taʻoto ona e faʻaititia ai le mamafa i le tino. O le faamalu i luga o le sofa mai le faʻamanatu pepa foliga maua ai le tino se lagona o le leai o se mamafa. O le le lelei tele o le le mafai ona aveese le vevela ona o le le lelei permeability ea. O le isi tulaga le lelei o le tau maualuga, faʻatusatusa ma o isi taimi e sili atu le maualuga nai lo le tau o le tuai.

Filifiliga tuʻufaʻatasia

O le alualu i luma e le tu filemu, o tagata gaosi oloa o loʻo faʻataʻitaʻia lava, tuʻufaʻatasia mea eseese i le gaosiga o toppers mo sofa. O le mafuaʻaga o ia faʻataʻitaʻiga o le faʻaititia o tau o gaosiga, ma, o le mea lea, o le tau mo le tagata faʻatau, ae o le tausisia o uiga lelei o tagata faʻatau. O le tuʻufaʻatasia o mea lelei o mea e gaosia ma gaosia, e mafai ona faʻamamaina o latou tulaga le lelei. O mea tuʻufaʻatasia, o se tulafono, e umi le ola tautua, e lelei le fesuiaʻi o le ea, ma e feololo i le susū. O le maaʻa e faʻatonutonuina e le maaa ma le aofaʻi o vaega e aofia ai i le paluga muamua.

Faʻatasi ai ma mea tuʻufaʻatasia, lua o sili ona lauiloa e mafai ona iloga:

  • Ergolatex: polyurethane - 70%, latex - 30%.
  • Structofiber: 20% - alava masani (algae mago, lauulu manu, coir, cotton, ofe), 80% - filo polyester.

Orthopedic manifinifi faamalu i luga o le sofa: fautuaga mo le filifiliga saʻo

Ae e te leʻi alu i le faleoloa, e tatau ona e manino e uiga i le mea e te manaʻomia ai lenei faʻatau. Uma toppers e eseese i meatotino, o lea e tatau ai ona e filifili pe o le a le mea e te manaʻo ai ma pe o a tulaga o le faʻamoe e faʻaaoga ai:

  • E manaʻomia le faʻamaluluina o le mea e moe ai, poʻo le faʻafeagai, ia atili ai ona maaa ma maopoopo;
  • E faʻamamaina le tumutumu i le ao;
  • O le sofa o le a faʻaaogaina o se moega i taimi uma pe mai le taimi i le taimi;
  • O le a le mamafa o latou o le a momoe ai.

A filifilia se faʻamoe mo se sofa, e taua tele le mafaufau poʻo ai o le a faʻaaogaina ia masani. O le faigata manaʻomia o le tumutumu faʻalagolago i lenei. O le sili ona faigata ma sili atu mafiafia e faia mai coir. Latou te faʻavasega lelei luga, faia eseesega i le maualuga ma sooga soʻo vaʻaia. Tagata talavou, i latou e le o pagatia mai le tele o le mamafa ma faʻamaʻi o le auivi, e mafai ona momoe i luga o se faigata "moega".

Latex ma polyurethane foam toppers o le a fesoasoani e faʻamaluluina le sofa, o le sili atu le mafanafana filifiliga o le a liliu pe a e tuʻuina se pito i luga faia o manatua manatua foam luga. PPU, e maua mai ai le tele o tala faʻatupe mo se sofa mo le moe, e mafai ona sili atu i le tolu tausaga, ae o le mamafa o le tagata o loʻo taʻoto ia latou, e le tatau ona sili atu i le averesi. O i latou e sili atu le mamafa nai lo le 90 kg o le a le mauaina le fesoasoani orthopedic mai sea topper, ma o le a latou lagona le tutusa i luga o le moega ma itu uma.

Coira ma strutofiber, ma o latou lelei uma, i ai le tasi taua taua: o le tumutumu o latou e le mafai ona taʻua o le feaveaʻi, e le mafai ona mimilo e tuʻu i totonu o se kapoti poʻo luga o se mezzanine. Ae e talafeagai lelei pe a fai o le ao e le gaugau le sofa, pe gaugau seasea, ao mafai ona ave le faʻamalu i se isi potu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Moe I Manu (Mae 2024).