Faʻapipiʻi ofe: ituaiga, ata i totonu, lanu, tuʻufaʻatasia, faʻafefea ona kelu, tausiga

Pin
Send
Share
Send

O le a le pepa puipui ofe?

O le pepa puipui ofe o se siʻosiʻomaga faʻauo ma atoatoa masani faʻauma mea na faia mai vaega eseese o le ofe pusa. O le mea "manava", "e le fefe" o le faʻafesoʻotaʻiga ma le vai ma e faigofie ona fufulu. Tuuina atu i le siosiomaga faauo o ofe pepa puipui, latou te le mafua ai afaina ai tali ma e saogalemu atoatoa mo tamaiti.

Gaosiga tekinolosi

O canvases e faia mai i se paʻu ofe vali vali, lea, a maeʻa faʻagasologa, e faʻapipiʻi i se ie faavae. Eseese vaega o le au e faʻaogaina mo eseese vaʻaiga vaʻaiga. Latou muamua amataina i le vaeluaina ma gaioiga, ma mulimuli ane latou "nonofo" i luga o le fuaina faavae.

Faʻamatalaga

O ie puipui puipui e mafai ona i ai ni fesuiaiga eseese; mo le lautele faʻafaigofieina, e faia taʻavale ma nisi fua.

Lautele itulau (m)Umi lau (m)Lautele lamella lautele (mm)
0,9-2,75-153,5-20

Ituaiga

Mai fafo o le pusa

O le pepa puipui e faia mai le pito i luga (pito i fafo) o le ofe. I luga o le tapoleni, o le tino ma foliga o le ogalaau e manino lava le iloga, o sooga ma fausaga e vaʻaia. E tele ituaiga o lanu i luga: samasama, lanumeamata, sukalati, laumei ma lauti.

I luga o le ata o se taulaga fale i se sitaili ituaiga. O le ata e faʻafouina e le turquoise meaafale ma teuteuga.

Mai totonu o le paelo

O le tapoleni e maua mai i le faʻataʻitaʻia o totonu o le au. O laupapa e faia ma le faʻaeteete ma faʻalelei ina ia maua ai se tulaga lelei atoatoa. A maeʻa ona faʻagasolo, e faʻamautuina le lamela i luga o se faʻavae fua.

Wallpaper mai totonu e vaeluaina foi i ituaiga i lanu: malamalama, pogisa, wenge. O le malamalama luga e masani, leai lanu vali. Ina ia maua se tapoleni pogisa, o le ofe e lanu i le faʻamafanafanaina i le 60 tikeri. Ina ia maua se leo wenge, o le ofe 'au e vali. I se faʻaopopoga, e mafai ona varnished luga.

Tuufaatasi ofe ma ofe

O le ata e mafai ona tuʻufaʻatasia tapoleni mai mea eseese. O laʻau e vaʻaia foliga, ae eseʻese uiga. Reed pepa puipui puipui e teteʻe atu i le malamalama, ae sili atu ona afaina i le susu. O le ofe ma le u e mafai ona fai i foliga o tuʻafaʻa eseʻese pe tuʻufaʻatasia i le tasi, felavasaʻi lamela.

Le lelei ma le leaga

Soʻo se mea faʻamaeʻaina mea lelei ma le lelei. Mafaufau i le nuances ma foliga o ofe pepa puipui, oe mafai ona faia e le gata i se matagofie, ae faʻapena foi se ata aoga.

leleiMinus
Siosiomaga-faʻauo meaTau maualuga
Umi auaunaga umiO le tapoleni e mamafa atu nai lo fusuʻaga masani ma e manaʻomia se kelu faʻapitoa
Faigofie e fufuluFaʻasusu i le susulu o le la
Lelei faapalepale i suiga o le vevelaE manaʻomia mea faigaluega mana e tipi ai le lau.

Ata i totonu o potu

I totonu o le auala savali

O mea e sili ona aoga mo le faʻamamaina o le auala ma le auala savali. Mafaufau i le ono fesoʻotaʻiga masani ma aitema o lavalava ma seevae, ofe pepa puipui o le a avea ma lelei fofo.

Latou te faigofie ona tausia mama, na o le solo ese le palapala i se ie susu. O ofe e galue lelei ma laufanua faigofie, puipui ma puipui pepa puipui.

I le umukuka

I totonu o le umukuka, ofe pepa puipui e talafeagai mo le faʻaumaina uma le 'aiga' aʻai ma le nofoaga e galue ai.

I le ata o loʻo i ai se potu lautele-umukuka potu 'ai. O le teuteuga e faia i mea masani: ofe pepa puipui, maa, fafie.

Mo le faʻamaeʻaina o le eria o le umukuka tali, e aoga le saunia mo le i ai o le puipui tioata. E manaʻomia ina ia puipuia mai le faʻaleagaina luga, faʻapea foi ma le saogalemu mafuaʻaga.

I luga o le poletito poʻo le loggia

O se auala lelei e teuteuina matagofie ai le polotito poʻo le loggia. Faʻatumuina le maeʻa i ni teuteuga elemeni, e mafai ona e mauaina se 'ai ma faʻamafanafana totonu.

I le ata o loʻo i ai le poletito ma se le masani ai metotia faʻauma. Faʻapipiʻiina ofe pepa puipui e faia e tusa ma le mosaic mataupu faʻavae, eseʻese papaʻe mamanu faʻamamafaina le le faʻatulagaina faʻatulagaina o canvases.

I se faʻaopopoga, ofe pepa puipui o le a avea ma faʻaopoopo leo-faʻapipiʻi vaega ma, e le pei o masani pepa pepa puipui, o le a le mou ese pe paʻe ese i maualuga vevela.

I le potumoe

O paʻu ofe o le a avatua i le potumoe le mafanafana ma le mafanafana o se fale vevela. E mafai ona tuʻufaʻatasia ma le teuteuina o le puipui o le puipui, o le mea lea o le a toʻafilemu le ata, pe mafai foʻi ona latou teuteuina atoa le potu ma latou.

Ata o se potumoe i se sitaili vaʻaiga. Lanu ma tele faʻamatalaga lagolagoina le autu o le potu.

O se fofo lelei i totonu o le a avea ma vaega maeʻa, mo se faʻataʻitaʻiga, se pa i luga aʻe o le ulu o le moega po o se faitotoʻa.

I le potu a tamaiti

O le potu a tamaiti o le a sili atu ona manaia pe a fai e teuteuina faʻapitoa i latou, mo se faʻataʻitaʻiga, i le sami, tropical poʻo Asia style. O auiliiliga aulelei o le a faʻamaeʻaina le potu.

E le gata i le matagofie aulelei, ofe pepa puipui e saogalemu atoatoa mo se tamaititi.

Ata o se potu a tamaiti Iapani-faiga. O teuteuga ma meaafale o le potu e faia i mea masani.

I le potu tele

Faʻaaogaina ofe maeʻa i eseʻese lanu lanu e mafai ona fausia ai se matua ese lava vaʻaiga mo se potu malolo.

O moli malamalama lanu lanu o le a teuteuina ai le masani ai, ona po nei ma vaʻaiga moana. O le teuteuina o le pa pogisa e sili atu ona talafeagai mo se faiga faʻaonapo nei, ma e foliga lelei mai foʻi pe a faʻatusatusa i se leo malamalama

I totonu o le faletaele ma faleuila

O ofe ofe atonu o le a i totonu o le faletaele, o le mea fesoʻotaʻi lelei ma susu ma e le faʻapiʻopiʻo taimi.

Peitaʻi, mo nofoaga e tuʻusaʻo le faʻafesoʻotaʻiga o le vai, e aoga lava le filifilia o se tile.

Lanu fusi o alaleo

Ivory

Le paʻepaʻe, paʻu mama o ie ie. O le lanu o le a teuteuina uma le laʻitiiti masani totonu ma le matagofie faʻaonapo nei tisaini. E fetaui lelei ma faʻaiuga o isi mea ma lanu.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potu malolo manaia i se faiga faʻaonapo nei. Ua maeʻa le puipui faʻaʻofuofu i ofe pepa puipui ma se mea e fausia ai meaola i totonu.

Laumei

O le lanu e taʻua o laumei, aua o le pito i luga o le tapoleni e lanu enaena pei o laumei. O tua e mafai ona susu, enaena pe lanumeamata. E sili atu le tuʻufaʻatasia o pepa puipui o lenei lanu ma isi, filemu poloka monochromatic, a leai o totonu e ono faʻaletonu.

Wenge

O le tuʻufaʻatasia o se matagofie lanu uliuli ma le manaia foliga o le a faia totonu o le lalelei, ae le matagofie. O le Wenge e fealofani lelei ma lanu malamalama, mo se faʻataʻitaʻiga, papaʻe poʻo le beige, ma e foliga lelei mai foi o se autu autu mo potu e malamalama lelei.

Lanu meamata

Lanumoana lanumeamata e pei o le olive i le lanu. O le paolo e toʻafilemu, e le susulu, foliga lelei i totonu o se potu ma faʻamalama faʻasaga i saute. O se filifiliga lelei mo le teuteuina o se vasega pepe, umukuka po o le potu malolo, o le lanu faʻamalieina ma ei ai se aoga aafiaga i le tagata mafaufau.

Lanu enaena

O se paolo mafanafana mafai ona i ai se eseʻese leo mai le malamalama i le pogisa. Fetaui lelei mo totonu teuteuga i ona po nei, Asia ma ituaiga ituaiga.

O loʻo faʻaalia mai ile ata se potu 'ai eco-style. O meaafale ma meaafale e faia faʻapitoa i mea masani.

O le a le mea e mafai ona tuʻufaʻatasia?

Cork Coated

O mea masani e fealofani ma le tasi i le isi i se lanu mafanafana, i se faʻaopopoga, o ufiufi uma e lua o le siosiomaga faʻauo ma e le mafua ai afaina ai lagona.

Faatasi ai ma isi ituaiga o pepa puipui

O totonu e mafai ona faʻamalamalama atili pe, i se isi itu, e vaivai ma le tuʻufaʻatasia o isi pepa puipui. Eseese ituaiga o ufiufi faʻatagaina oe e filifili le sili ona lelei filifiliga o le a ofi i se potu atofaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, pepa puipui pepa e talafeagai mo se potumoe poʻo le vasega pepe, e le lalagaina pepa puipui mo se potu malolo, ma vinyl pepa puipui mo se umukuka.

Ma laupapa laupapa

Natura faasao-faauo coatings o le a lagolagoina le aotelega autu i totonu o le potu.

Ma sima

O puipui puipui o le a faia le mamanu o le potu "filemu". O fale teu ofe o le a tu i fafo e faʻasaga i le pito i tua o le sima. O se tuʻufaʻatasiga lelei e faʻamamafaina ai se puipui faʻaigoa poʻo isi vaega.

Ma maa poʻo piliki

Piliki ma maʻa, i le faʻaopopoga i le aulelei itu, faia foi se puipuiga galuega, puipuia o tulimanu mai abrasions ma palapala.

Faʻaliga i sitaili eseese

Faiga faa-Iapani

Laʻau ofe e fesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi ma Iapani po o Saina. O le sitaili a Iapani e laconic ae le faʻamalosia. O auiliiliga e laʻititi ma e le tele. O le pepa puipui ofe e mafai ona faʻataʻatia uma ai puipui ma faʻamamafa nisi vaega o le potu. O le ata o le a faʻatumuina e teuteu aluga ma ata faʻatulagaina, o se vaega o tamaʻi atavali ma isi mea teuteu. O le paʻu maeʻa galue lelei ma pepa faʻapipiʻi latou.

Faiga faasao

Eco-style e iloga i le maualuga faʻatumuina o totonu i mea masani masani, mai teuteuina i fasi meaafale ma teuteuga. O ofe wallpaper e matua ogatasi ma foliga vaʻaia ma faʻamalamalamaina faʻalelei. Faʻasao-sitaili fausiaina se malu ma mafanafana siosiomaga e faʻatagaina oe e toʻesea mai le masani i aso taʻitasi o le taulaga.

I le ata o loʻo i ai se umukuka puʻupuʻu maeʻa maeʻa ma ofe pepa puipui. O le eco autu i totonu e lagolagoina e pupuni, vases ma se fata e faia i le paʻu masani.

Ethno-faiga

Faiga faʻavae i totonu o le fale o loʻo i ai se mea lilo faʻapitoa ma le matagofie. Ethno-design e talafeagai mo teuteuina se potumoe poʻo le potu malolo. Soʻo se paolo o ofe o le a foliga fealofani i le tuʻufaʻatasia ma ituaiga o meaafale, mo se faʻataʻitaʻiga, ma afuaga Aferika, le masani ai teuteuina ma le malamalama moli.

Faʻamaeʻaina le le-masani luga

Taualuga

Teuteuina o le faʻalo i le pepa puipui ofe o le a fausia ai le siʻosiʻomaga o se fale vevela. Maualuga faʻalo e mafai ona faʻatumuina e laupapa laʻau poʻo se faʻalo ili. Afai o le potu e leai ni faʻalo maualuga ma e i ai tulaga masani, ae o le ofe ufiufi mafai ona tuʻufaʻatasia ma se faʻaloʻo poʻo le faʻalo sese o se paolo malamalama.

Faitotoʻa

E mafai ona teuteuina le faitotoʻa i eseesega eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaeʻaina le pito o le faitotoʻa, fausiaina o se faitotoʻa mai le pepa puipui, poʻo le teuteuina atoa o puipui, e aofia ai se faʻamalama pupuni. Soʻo se filifiliga o le a atili ai ona manaia totonu o le fale ae le ova.

Faitotoa

O ofe pepa puipui i luga o faitotoʻa mafai ona fesiliaʻi ma isi teuteuga fasi po o meaafale. I se faʻaopopoga, i lenei auala e mafai ai ona e "faʻafouina" le faitotoʻa tuai, faʻasaʻoina o faʻailoga o taimi.

Faʻafefea ona kelu?

Faʻafefea ona kelu?

E tele ituaiga o kelu e talafeagai mo pepa puipui ofe. Faatasi ai ma i latou e leai se kelu mo masani pepa puipui, e matua vaivai mo lenei mea.

  • O le filifiliga muamua lava o fao suavai, o se auala faʻatuatuaina, ae e i ai mea le lelei i le tulaga o se manogi le manogi ma vailaʻau e afaina ai tagata.
  • E mafai e le kelu PVA ona uu le pepa faʻapipiʻi, ae o lenei mea e manaʻomia tele ai taumafaiga, talu ai e umi se taimi e faʻatulaga ai. I se faʻaopopoga, mo le faʻatuatuaina, e aoga le faʻaaogaina o faovilivili poʻo fao.
  • Ole kelu o le acrylic, a taʻua ole "valea pipii", e leai se mafuaʻaga tuʻusaʻo mo pepa puipui ofe, ae e faʻafetaui lelei ma latou, e saogalemu ma faigofie e faʻaoga.
  • E iai foi le kelu faʻapitoa mo le ie lino ma le paʻu.

Faʻafefea ona tipi?

Na o le tipiina le mea i luga o le tapoleni; o le a lava se pepa puipui poʻo se naifi faila. Ina ia vavaeʻese le taʻavale i luga o oe o le a manaʻomia se mea faigaluega, e mafai ona avea o se jigsaw ma se ili mo uʻamea poʻo se hacksaw mo uʻamea.

Laasaga ma lea laasaga faatonuga mo le faapipiina

O le gaioiga o faʻapipiʻi ofe pepa puipui mafai ona vaevaeina i ni laʻasaga.

  1. Sauniuniga meafaitino. Muamua oe manaʻomia le sauniuni ma tipi i totonu o fasi o le manaʻoga tele o le tapoleni. Lenei o le a manaʻomia se pepa puipui naifi naifi poʻo jigsaw, faʻalagolago i le mea e te tipiina.
  2. Saunia puipui. O luga e le manaʻomia le sauniuniga faʻaeteete, aua o le ie tapuni e ufiufi lelei lelei faʻasologa. Peitai, tatau ona aveʻese pepa tuai ma pepa puipui.
  3. Kelu e faʻapipiʻi. I le faʻaogaina o le spatula, e tufatufa ai le mea faʻapipiʻi i luga o le puipui, ma le itu i tua o le pepa puipui. O le tuʻufaʻatasiga e faʻaaogaina i se vaega mafiafia o le ie, ma uaʻi atu faapitoa i pito. I totonu ole 8-10 minute, o le kelu e tatau ona mitiia i luga, a maeʻa ona mafai lea ona e amata faʻapipiʻi.

  4. Pipiʻi O se fasi pepa puipui e faʻapipiʻi i le puipui e ala i le puʻeina, ona aveʻese lea. A maeʻa ni nai minute, ona mitiia lea o le kelu ma toe oomi le tapoleni i luga o le puipui, auli i se ie vaivai i le itu mai le faʻalo i le foloa. O le soʻose pipiʻi e aveʻese ma se ie.

Vitio aʻoaʻoga

Faamamaina ma le tausiga

O mea e le manaʻomia faʻapitoa ma faigata tausiga.

  • I le tulaga o le palapala ma ia tausia le fale mama, ua lava le faʻaaogaina o le susu susu, lagona gaogao fufulu poʻo le palasi vaivai.
  • Aloʻese mai le faʻaaogaina o pulumu maligi, suavai faʻatumuina tele ma vailaʻau oʻona.
  • E faʻafaigofie ona faʻaoga vailaau faʻamama e fuafua e tausi ai vaega ofe.

Faletusi o ata

O teuteuga i totonu ma mea masani ua amata ona avea ma mea e sili atu ona taua, o paʻu ofe i totonu o latou mea totino lelei, e le masani ai le faʻaleleiina ma le tele o ituaiga lanu. O le mamanu e mafai ona liua e taofi pe, i se isi itu, tosina mai manatu. Lalo o ata ata o le faʻaaogaina o pepa puipui ofe i luga o puipui i potu mo le tele o mea aoga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Weird Food: more than 60 Strange Foods From Around the World (Mae 2024).