Faʻaalo laupapa i totonu: ata, vaʻaiga, filifiliga filifiliga, lanu

Pin
Send
Share
Send

Totonu mamanu foliga

  • E masani lava, faʻaputuga faʻaaogaina e teuteuina ai totonu o faitotoʻa o le potu malolo, potu 'ai poʻo le umukuka.
  • Potu e sili atu i le 50 sq. mita le pupuni enfilade o le a foliga matagofie.
  • A faʻapea e manaʻomia le le faalauaiteleina mai lea taimi i lea taimi, o faitotoʻa e iai ni tioata pisipisia e mafai ona fausia i totonu o le avanoa.
  • Mo teuteuga puipui, o faʻamau faʻailoaina laupapa e masani ona faʻaaogaina, faʻataina se faʻata poʻo se puipui. Afai e te filifilia le nofoaga saʻo o le faʻata poʻo le ata o le ata, oe mafai ona fausiaina le faʻailoaina o le avanoa e le uma.
  • E i ai le isi filifiliga mo se teuteu faʻaofuofu: o se faʻamau i le puipui i autafa o le tino o loʻo teuteuina i fusi poʻo se laupapa faʻavasega.
  • Mo le gaosiaina o faʻaputuga, laupapa o eseʻese tulaga taua e aveina. Ole, ona o lona malosi ma lona matagofie o le tino, e fetaui lelei mo faʻaputuga laupapa. E maulalo le laʻau i le faigata ona aluna, ae e faigofie atu ona vaneina ma faʻalelei lelei. Ae paga lea, ona o le tau, e le maua e tagata uma le teuteuina mai i ituaiga laʻau tulaga ese. Tala o tupe pine ma linden e le sili lauiloa ma anagata, ae i le fesoasoani o toning, oe mafai ona faʻataʻitaʻia le lanu ma le ituaiga o taugata fafie.

Ituaiga o faʻaputuga laupapa

Soʻo se laupapa faʻaofuofu aofia ai se potu teu, itu elemeni ma pou. Ona o le liʻo foliga o le potu teu, faʻaputuga mafai ona tatalia mamafa avega. O le filifiliga o le ituaiga faʻaofuofu faʻalagolago i le totonu mamanu, faʻalo maualuga, potu faʻasologa.

Masani

Faʻamau masani laupapa faʻapipiʻi i ai se pito i luga foliga i foliga o se masani semicircle. O lona uiga, o le faataamilosaga o le vault e tutusa ma le afa o le lautele o le tatalaina i totonu. O lenei ituaiga e talafeagai mo potu ma le faʻalo maualuga o loʻo sili atu i le 2.5 mita. E masani ona teuteuina le pito i luga o le pupuni masani i se elemene foliga.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faitotoʻa masani. O leo malulu o puipui ma le faigata o le tuʻufaʻatasiga e matagofie le tuʻufaʻatasia ma le lanu uliuli o le meli o le foloa laupapa.

Ellipse

O le ellipse arch o le "tuafafine laitiiti" o le masani arch. O le Ellipse na faʻaliliuina mai le gagana Eleni o lona uiga o le "le faia". O le faataamilosaga o le vault tatau tatau ona sili atu i le afa o le lautele o le avanoa. O nei faʻamau laupapa e fetaui lelei mo fale masani ona o loʻo faʻapipiʻi i faʻalo i lalo ole 2.5 mita.

Fealofani

O le alofa faʻaofuofu talafeagai e talafeagai mo maualalo lautele avanoa. E i ai le laina saʻo o le faitotoʻa, lea e sologa lelei faʻataʻamilomiloina i autafa. O faʻaputuga faʻapipiʻi ua faʻapipiʻi pe a maeʻa ona toʻesea faitotoʻa lua.

I luga o le ata o se alofa faʻaofuofu. O foliga o le faitotoʻa o se faʻatusa faʻaonapo nei o le Romanesque arches o anamua a Europa.

Portal

Arch-portal o loʻo faʻapipiʻiina i faitotoʻa o foliga faʻatafafa faʻatusa. Mo minimalistic interiors, tagata filifilia filifilia faitotoʻa laupapa aunoa ma ni teuteuga. O le laupapa laupapa vane foliga foliga ma o le a faʻamamafaina le faʻaaloalo o se ofisa poʻo se atunuʻu fale.

I le ata o loʻo i ai le faitotoʻa-faitotoʻa i totonu o le faitotoʻa o le eria, na faia i le faiga faʻa-kolone. E feteʻenaʻi le pogisa laupapa ma faitotoʻa o nifo elefane ma puipui.

Transom

O le transom arch o se sash ma malamalama, faʻaigisa pe faʻapipiʻi tioata. E tu i luga aʻe o le faitotoʻa poʻo luga atu o le faitotoʻa e fausia ai se potu pupuni matagofie. Talu ai ona o le transom e faʻasalalau atu le la, e talafeagai le faʻapipiʻi o se faitotoʻa faapena i le faitotoʻa o potu pogisa.

Papa

O le rocker arch e lautele mo avanoa vaapiapi ma lautele. O le faitotoʻa o le faitotoʻa sologa lelei liliu i laina saʻo e tutusa ma le foloa. Faʻafetai i lona laconic fomu, e totoʻa vaʻaia i le mautu Victorian totonu.

Trapezoid

O le trapezium arch, e pei ona faʻaigoaina i lona igoa, o loʻo i ai se pupuni o le trapezoidal. E masani ona faʻapipiʻi i totonu ole atunuʻu poʻo le chalet.

I le ata, o faʻaputuga o pupuni o lanu pogisa e faʻaopoopo ai le kalafi i totonu o le fale mai se pa ma sone faʻamanuiaina le avanoa o le 'aiga' ai.

Filifiliga filifiliga mo faʻaputuga faia i laupapa

Wood o se palasitika mea masani e nonoina atu ia lava i le tele o metotia faʻagasologa.

Vaneina

O le vaneina o le auala pito sili lea ona leva o le fausiaina o ata laupapa. O teuteu laupapa e teuteuina i le vaneina o ata (slotted) poʻo le "le malie" (luga, mapusaga) vane.

  • O le vaneina o ata vaneina o le a faigofie ai ona vaʻaia le fausaga ma, pei ona fai mai le au mamanu, "faʻaopopo le ea" i totonu.
  • O le vaneina o ata vaneina o le a faamamafaina ai le matagofie o fafie mau.
  • O pou pou ma laumua e teuteuina i ata vane tauaso.

I luga o masini milling a le CNC, laupapa vaneina o soʻo se faigata ma se ata ua faia. A faʻatupe mea e faʻatagaina, e mafai ona e okaina se faitotoʻa laupapa e vaneina e le tusitala tusilima.

Backlit

O le malamalama i tua o le faʻamafanafana matala o le a vaʻaia lautele le ala, taulai atu i le atamai vaneina, o le matagofie uiga o le fafie. O moli tuusaʻo e faapipii i le itu i totonu o le potu teu oloa. O sconces foliga matagofie i totonu o le faitotoʻo; o se fofo mamanu e talafeagai mo se lautele auala.

Aneti

O le "semi-antque" aafiaga teuteuina e maua e auala faʻapitoa o le gaosiaina o laʻau oloa. O le fufuluina e aveʻesea ai laʻau fafie vaivai e faʻataʻitaʻi le uiga o laʻau tuai. O isi metotia o laʻau teuteuina o multilayer pisia, patina ma scuffs, o nisi taimi e faʻaaogaina ai le maso. Lenei auala e masani ona maua i le Provence faʻaigoaina. Talu ai nei, na faʻataʻitaʻia ai e le au tisaini laupapa tuai o fale povi, o se faʻatatauga poʻo se faʻaputuga trapezoidal e faia i ia laupapa o le a faʻamanatuina ai saloon i le vao i Sisifo.

Laʻau piʻo

Punou fafie o se faigata tekinolosi faʻagasologa, punou vaega faia o le natura laʻau e sili atu le malosi nai lo prefabricated elemene. I le faʻaaogaina ai o lenei tekonolosi, e mafai ai ona fausia ni mafaufauga faigata o faʻaputuga laupapa.

I le ata o loʻo i ai le amataga Art Nouveau faitotoʻa faia mai masani loloʻu laʻau.

Ma tioata pisia

O faʻaputuga laupapa tioata-tioata e matua teuteuina latou te mafai ai ona faia e aunoa ma se faʻaopopoina o teuteuga matagofie. E fai ai pupuni tioata faʻamalama, faʻaata tioata ma varnishes e faʻaaogaina. I aso nei, faʻaopopo i tu ma aga masani, sandblasting o tioata, lolomiina o ata, lanu ata, fuse (taoina) o loʻo faʻaaogaina.

I le ata, lua faʻanaunauga i le Art Nouveau sone sone le 'aʻai ma le potu malolo. O le teuteuina o fugalaʻau i luga o le faʻamalama tioata-e malamalama lelei e tuʻufaʻatasia ma le ie ma ie pupuni.

Tuʻufaʻatasia o laʻau ma maʻa

O laupapa ma maʻa masani o mea muamua ia na amata ona faʻaaoga e tagata. A maeʻa le seneturi o palasitika, o laʻau masani i le fausiaina o se fale poʻo se fale mautotogi o loʻo i le tumutumuga o lona taʻutaʻua. Filifiliga tuʻufaʻatasia i se faʻamalama fausaga o laupapa ma maʻa e faʻalagolago lava i mafaufauga o le na fuafuaina.

Faailoga lanu

O le lanu o le faʻaputuga laupapa e filifilia a le o le faʻafetaui o le autu totonu papala, pe faʻatusatusa i ai.

  • O se papaʻe papaʻe ma vaneina pailate o le a teuteuina totonu totonu o le maota sitaili.
  • Faʻaputuga laupapa faʻapipiʻi o masani a totonu o le Igilisi totonu totonu.
  • O le beige e "faʻauo" ma le tele o lanu ma e selau o ona paolo. O le beige arch o le a faigofie ona ofi uma i totonu Provence ma aso nei i totonu.

Sukalati enaena wenge foliga sili ona manaia, o se faitotoʻa faia i lenei pogisa Aferika fafie o le a foliga ofoofogia faʻasaga i tua o puipui malamalama.

Ata i totonu o potu

E mafai ona faʻapipiʻi le faitotoʻa i le auala i totonu, i totonu o le potu lava ia, pe faʻamamafa ai le vaega o le polotito.

Umukuka

O le suia o se faitotoʻa i se faitotoʻa e masani ona maua i tamaʻi umukuka e sefe ai le avanoa. I lenei tulaga, e manaʻomia se pulou lelei i luga o le ogaumu, a leai o le isi mea o le umukuka e sosolo i potu uma. Mo le fealofani i totonu, o le faitotoʻa tatau ona faʻafetaui i sitaili ma le umukuka seti.

Faapaologa ma le auala savali

O le faitotoʻa e faʻamamaina ai le auala savali pogisa, tuʻu ai le susulu o le la mai isi potu. O se auala uumi ma vaapiapi o le a sili atu ona manaia pe a fai e te faʻatulagaina se faʻasologa o faʻaupuga tutusa e pei o se suite.

I le ata o loʻo i ai se ulufale ulufale i se sitaili Metitirani. Faʻamaeʻaina o le faitotoʻa faʻaauau pea ma le foloa plinth.

Maota

O le potu malolo avanoa e mafai ona vaeluaina e le lautele laupapa pou faʻaputuga, faia potu mo se potu 'ai poʻo le faletusi. I totonu o le potu malolo, o faʻamau faʻaletonu e faʻataina ai se faʻata, se fresco, ma se ie matagofie e foliga matagofie.

Ata o se potu malolo i se sitaili Scandinavian. O le laconic design o le semicircular arch faʻaleleia le minimalism o matu totonu.

Fale poletito

O le faitotoʻa o le a vaʻaia vavalalata le poletito poʻo loggia ma le potu autu. O le pa counter e masani ona faʻamauina i tafatafa o le poletito faitotoʻa i le umukuka. I luga o le polotito lava ia, e mafai ona e tuʻuina se tulimanu sofa ma se laulau.

I le ata o loʻo i ai le sikuea faitotoʻa i le va o le umukuka ma le poletito.

Potu teuteuga i sitaili eseese

O totonu totonu e tuʻufaʻatasia ma faʻamau faʻamau. Afai o laina saʻo ma faʻasologa laina malo i totonu, e sili atu le filifilia o se faitotoʻa faitotoʻa; mo totonu ma lamolemole geometry, faʻaputuga fausaga laupapa ma le lapotopoto ma faataamilo vault e talafeagai. E faigata ona vaai faalemafaufau i se masani faitotoʻa aunoa ma koluma, pailate ma kapetala vaneina.

O le Art Nouveau sitaili e mafai ona iloa e ala i le tafe, faʻasolosolo laina o le faʻatusa. O se faʻaputuga laupapa i le Art Nouveau style e masani ona teuteuina i mea e fai ai uʻamea, tioata pisia, valivali i lili ma orchids. Provence e iloga i le tauagafau ma le pastel, pei o lanu mou ese. Mo lenei sitaili, e sili atu le filifilia o se rocker arch ma se teuteu le teuteuina ma se matua aafiaga.

O le sitaili a Sasaʻe e tutusa ma le teuteu taugofie ma lauolaola. Masani lava i Sasaʻe, o faʻaputuga laupapa na teuteuina i oa sili ua vaneina, mosaic, ma atavali. O faʻaupuga laupapa i sasaʻe e faʻamatalaina e se potu teu oloa.

Faletusi o ata

O se faʻaputuga laupapa o se mea taua i totonu e vave ona seti le faʻatonuga lautele mo se fale poʻo se fale mautotogi. Faʻafetai i le natura matagofie o laʻau ma le tele o auala e mafai ai ona faʻagasolo, e mafai ona e fausiaina se uluaʻi faitotoʻa mo soʻo se galuega tisaini.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Glitzer Farbe streichen innen Caparol Capadecor Diamonds 75g silber in Grau Granit 30 (Mae 2024).