O a mea e filifili ai mo teuteuga i totonu o le falealuga?

Pin
Send
Share
Send

Laminate

O lenei mea e talafeagai mo le faʻamaeʻaina o le fogafalealuga, e le gata o se fola, ae faʻapena foi o se pupuni puipui. E tele ona lelei:

  • malosi;
  • mamafa mama;
  • tau;
  • lautele lautele o.

Peitai, e i ai foi le le lelei: o le autu le lelei o le laminate o le le faapalepale i le vevela ova ma maualuga sūsū. O lenei mea e le mafai ai ona faʻaaogaina i totonu o potu faʻaali e le masani ona faʻaaofia ma faʻasausau. Ae afai o loʻo e tuʻuina se potu taʻalo, potumoe poʻo le potu malolo i le afeafe, o se lelei maeʻa o se tasi o le sili filifiliga.

Mo puipui puipui i totonu o le fale, filifili se vasega laminate e 21-34. O le filifiliga o lanu e tatau ona faʻavae i luga o le tele o le avanoa - o le laititi o le afifi, o le mama e tatau ona puipui. O le mea e lelei ai, i faleoloa e mafai ona e mauaina laupapa laminated i papaʻe, malamalama efuefu, malamalama beige mo soʻo se sitaili.

O panels e faataatia i auala e 3:

  • faalava (tutusa ma le foloa) - o lenei metotia faʻalauteleina puipui;
  • faʻasasaʻo (faʻasasaʻo i le foloa) - siʻi i luga le faʻalo;
  • diagonally poʻo le herringbone - o lenei aitia e tupu ai se le masani ai aʻafiaga.

O loʻo faʻaalia i le ata se faʻataʻitaʻiga o le faʻaumaina o le fale laminate

Plywood

Faʻamaeʻaina le falealuga ma plywood o se tasi o sili sili paketi ma faigofie filifiliga. O le lelei o lenei mea:

  • malosi - a oe nai lo le OSB, MDF ma drywall;
  • anagata - taofia lona amataga foliga ma foliga mo 10-20 tausaga;
  • faigofie ona faʻagasolo - faigofie ona tipiina ma se vaʻai masani, viliina, valivali.

Ae talu ai o le eseʻesega o gaosiga, plywood o se lamatiaga le soifua maloloina i totonu o se potu le lelei ea. Na te faʻamaloloina phenol-formaldehydes, faʻaleagaina i le respiratory system, i le ea, o lea afai e te le o mautinoa e uiga i le faʻatuatuaina o le ea, faʻafitia lenei filifiliga mo le ufiufi o le lotoa.

Avea o se maeʻa mea mo vaeluaina, puipui ma faʻalo, filifili se tasi o 4 filifiliga:

  1. Padiane felavasaʻi laupapa, vasega Ш1, mafiafia 8-10 mm.
  2. Sandwich birch sanded, vasega NSh / Sh1, 8-15 mm.
  3. Faʻamaeina Plywood i veneer laupapa lelei, 6-10 mm.
  4. Plywood faʻafouina ma bakelite varnish, 10-15 mm.

I le ata, laupapa laupapa i totonu o se mafanafana paolo i le potumoe

Chipboard poʻo MDF

O Chipboards e seasea faʻaaogaina i totonu teuteuga puipui. Ma e le aoga, aua o mea e tele mea lelei.

  • malosi (maualuga, ae laʻititi ifo nai lo lena o laupapa laupapa laupapa masani poʻo laupapa masani);
  • aoga;
  • tetee atu i le maualuga vevela, ultraviolet malamalama, fungus, masini faʻafitauli;
  • leo leo;
  • tau maualalo

Ae paga lea, e le mafai ona taʻua le laupapa laupapa o se filifiliga lelei mo le faʻamaeʻaina o le potu i luga ona o le le lava: faʻaletonu i le vai, susu, vevela oʻo.

Lua vasega o chipboard o loʻo faʻaaogaina o se maeʻa maeʻa mo potu afeafe:

  • Super E. O ogaumu saogalemu e mafai ona faʻaaogaina i potu uma, e aofia ai potu a tamaiti.
  • U1. O le mea e manatu saogalemu, o le formaldehyde anotusi o 10 mg i le 100 g o le laupapa mamafa. E mafai foʻi ona faʻaaoga mo potu o potu a tamaiti.

O vasega o loʻo i lalo e le toe mafai ona faʻaaogaina mo teuteuga o nofoaga e nonofo ai.

I le maketi fausiaina, oe o le a maua MDF panels. Latou te faʻalelei le siʻosiʻomaga, aoga ma matua saogalemu e faʻaaoga - latou te le aofia ai vailaʻau oona. O le le faʻamanuiaina o panels e tutusa ma vaega o le chipsboard pepa.

Faʻafetai i filifiliga eseese mo le teuteuina teuteuga ufiufi (enamel, veneer, PVC), attics o loʻo ufitia i le tele o tisaini ma sitaili faʻatonuga.

Pepa PVC

Faʻafefea ona teuteuina le falealuga mai totonu e sefe ai tupe ma taimi? Palasitika panels! Tulaga e lelei ai le faʻaaogaina o ia mea:

  • agavaʻa;
  • faigofie ona faapipiiina;
  • susu tetee;
  • tetee i fesuiaiga o le vevela;
  • o se vaega tele;
  • faigofie o le tausiga.

Ioe, e le mafai ona faʻatusatusa i latou i laʻau poʻo laupapa laupapa i le tulaga o le malosi poʻo le faʻaʻeseʻega leo. Ae o le faʻaeteete ma le faʻaeteete, e sili atu ma le tasi le tausaga le umi.

I le lautele o le laulau o loʻo iai:

  • Vaapiapi 10-12 cm O le mea e taʻu ole ie palasitika. O lenei o se faigofie filifiliga mo le suia o valiina ie laupapa - o le a tau maualalo ma e le tau maumau taimi vali.
  • Tulaga faatonuina 25-50 cm.E lua auala e faʻapipiʻi ai se ata i luga o le PVC - offset ma le lolomiina o le vevela. O le filifiliga muamua e sili atu le taugata, ae sili atu le faʻatuatuaina ona o le varnish coating. Thermal panels e taugofie ma i ai se lautele lautele, ae o le faʻataʻitaʻiga atonu e mou atu pe leiloa susulu i le taimi.
  • Lautele. 80-200 cm.Faatasi ai ma le fesoasoani a laupepa laupepa, oe o le a faʻatelevaveina le toe faʻaleleia auala, aua o latou faʻapipiʻi e sili atu vave nai lo se isi lava ituaiga.

I le ata, o se tuʻufaʻatasiga o lautele ma tulaga masani panels

Faʻafoliga laupapa

A o teuteuina se potualuga i se fale laupapa, ou te fia faʻamamafaina le tulaga masani o le fausaga i totonu o le fale - i lenei tulaga, e sili atu le faʻaaogaina o laupapa masani.

Faʻataʻitaʻi o se pa o se teuteuina mea mai se faʻavasega i le tulaga o se manifinifi vaega ma bevels, lea fesoasoani e faʻataua ai le manaʻoga aafiaga. O le mafiafia o le lamellas eseese i totonu o 1.2-2 cm, o le lautele o 10-18 cm, ma le umi o 3-6 m.

O le teuteuina totonu o le fogafalealuga o le fale o loʻo faʻataunuʻuina ma ni laufanua faʻapipiʻi panels, latou foliga sili atu feololo i totonu o le fale.

Lelei o faʻafoliga laupapa:

  • agalelei i le siosiomaga;
  • faigofie ona faapipiiina;
  • leo leo;
  • malosi;
  • lautele lautele o;
  • le mafai ona suia lanu.

Aua neʻi galo e uiga i le le lelei o le natura laʻau - e puipuia ai mai faʻalavelave faʻafuaseʻi, susu ma isi aʻafiaga leaga, togafiti laupapa ma se faʻapitoa faʻafoeina.

O Pine e sili ona taua ile faʻatupeina o laʻau; e lelei mo se fale taumafanafana. Ae afai e tatau ona e ufiufi le pito i luga o le fale i le fale e te nofo tumau ai, filifili sili atu taugata ma maualuga-lelei ituaiga - cedar, larch, aluna, alder, maple. Faʻamolemole manatua o le manogi o conifers mouʻese mo se taimi umi, o lea mo potu potumoe ma fale pepe e sili atu le faʻamuamua i laʻau laʻau.

Ata o se potumoe i le falealuga ma faʻamalama e lua

Pepa puipui

Mea uma ua leva ona iloa e uiga i le lelei ma le lelei o lenei mea. A teuteuina le potualuga, o se isi mea e sili atu lona taua - o le filifiliga o le faʻasinoga ma le tele o le ata. I tua atu i na mea uma, o le falealuga e ese mai isi uma e le gata i le faʻalo o le taualuga o le fale, o pupuʻu pupuʻu, ae faʻapea foi i moli uila - o faʻamalama o loʻo i luga o le taualuga, ae le o totonu o le puipui.

  • Malamalama O le laiti ma faʻapouliuligia le pito i luga o le fale, o le sili atu ona malamalama o le pepa puipui o le ai ai. Faatasi ai ma le fesoasoani a se malamalama ufiufi, oe le a le gata faʻalauteleina le avanoa, ae faʻaopopo foi moli.
  • Meafaitino Pepa e le umi anagata ma matagofie, ae sili talafeagai mo attics unheated. Vinyl ma le lalagaina mo isi tagata uma.
  • Mamanu O le tele o le lolomi faʻamoemoe foi i le fua o le afifi - o le laʻititi, o le laʻititi o le faʻataʻitaʻiga e mafai ona e gafatia.

Ina ia foliga feololo i totonu, ua teuteuina puipui pito i luga e pei ona taua i lalo: e faʻapipiʻiina le puipui faʻalava ma valivali i le malamalama monochromatic vali, ma mea saʻo e faʻapipiʻi i pepa lolomi. Afai e faʻatagaina le maualuga o puipui, tuʻu faʻatasia le pepa puipui ma le pati: tuʻu ia laupapa laupapa i lalo, ma kelu le pepa puipui i luga o latou. Lenei vaʻaiga o le falealuga faʻavae mafai ona faia e lima, e foliga sili ona lalelei ma faaleuo.

Ae le i faʻapipiʻiina, muamua lava, sauniuni puipui: faʻamaeʻaina o le falealuga ma le laupapa faʻamaʻi o le a foia ai le mataupu o se le tutusa tulaga, ae o le a ave ni nai senitimita le mamao mai le eria o le potu. E fetaui lelei laupepa laupapa mo ni laupapa ogalaau; i le laupapa poʻo le fausaga o piliki, e sili atu le faʻapipiʻia o puipui i le sima.

Atavali

I ona po nei tisaini, vali e masani ona faʻaaogaina mo totonu teuteuina o le falealuga. E lautele, lanu i soʻo se paolo, puipui mafai ona toe valiina sili atu ma le tasi e ofi ai se fou totonu poʻo se lagona.

Ae ui i lea, o le valiina e tasi le tele o toe faʻafitauli: e manaʻomia ai sauniuniga faʻaeteete o puipui. E sili atu le faʻatuatuaina o le faʻatinoina o nei galuega i se polofesa, ona o le iʻuga mulimuli o le a faʻafiafiaina oe mo le sili atu ma le tasi le tausaga.

Ina ia aua nei oomi le avanoa, latou te tuʻufaʻatasia ni paolo: o le taualuga ma faʻaseʻe puipui e vali i le paʻepaʻe poʻo le paolo sili ona malamalama e mafai. Mo le malologa, e mafai ona e filifilia soʻo se palette mai le malamalama (mo tamaʻi afifi) i susulu ma pogisa (mo tele).

E mafai foi ona e fausiaina ni mea mananaia i se pulumu ma se faʻaseʻe. Mo se faʻataʻitaʻiga, o toʻotoʻo laina o le a vaʻaia faʻalauteleina ai se potu i tua. Vertical - o le a faʻateleina le faʻalo.

I le ata, o se tuʻufaʻatasiga o paolo o vali i le potumoe

Laupapa e leʻi faʻailogaina

O se manaia foliga o le falealuga ma laupapa e mafai ona maua mai o se faʻaiuga o le faʻaaogaina o laupapa e leai ni laupapa. O lenei mea e maua mai i le faʻatotoina o se ogalaau i le uumi, ae i le taimi lava e tasi e le faʻataʻitaʻia ona pito i soʻo se auala ma tumau ai ona ufiufi i paʻu.

Mo le faʻamaeʻaina, filifili se laupapa fale gaosi: sili atu maualuga tulaga mata mea o loʻo faʻaaogaina i lona gaosiga. E lelei atoatoa mo le faʻaaogaina i totonu o se fale tumaoti.

Laupapa laupapa

O se tasi o metotia teuteuga sili ona gafatia o le faʻaaogaina o mea toe gaosi. O fale laupapa e teu ai laupapa e toe faʻaaogaina. I le taimi e tasi, latou maua le tele o tulaga lelei i le faʻatusatusa ma fou laau:

  • Leai ni meaola faalafua. O fualaʻau ma isi iniseti e manaʻomia se laʻau fou mo le ola, e leai se mea aoga i le tuai mo latou.
  • Mautu O le fafie ua uma ona mago ma suia i le tele e mafai ai - leai se toe faʻaleleia atili o auala e mafai.
  • Fausaga. Faailoga, pu pupu, pu mai tuai fao - o nei mea uma e maua ai le laʻau faʻapitoa faʻafiafiaina ma o se matagofie teuteuga.

Papa teuteu

Teuteuina o le potualuga i mea masani e le faʻapea o lona uiga o le faʻaaogaina laʻau, faʻalogo i maʻa. E le o se mea le aoga le manatu o lenei mea e sili ona umi ma anagata - o le a sili atu ma le sefulu ma le lua tausaga i luga o puipui.

Ae ui i lea, o maʻa puipui i totonu o se potumoe poʻo le vasega pepe o le a vaʻaia mai le nofoaga. Ae i totonu o le potu malolo-sone poʻo le potu malolo tasi accent puipui faia i maʻa matagofie o le a foliga matagofie.

Faletusi o ata

Na matou talanoa e faʻatatau i isi faʻaiuga ma faʻaali faʻataʻitaʻiga o faʻamaeʻa o le fale - filifili le metotia e fetaui ma lou tofo ma le atotupe

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: LEO o le POTO: Mauga Mumū 762020 (Iuli 2024).