DIY ie pupuni teuteu + 80 ata

Pin
Send
Share
Send

Tusa lava pe o le a le faapitoa ma le matagofie o totonu o totonu o le potu, o pupuni e foliga taufaʻaleaga ma tu mai fafo mai le lautele sitaili mafai ona matua faʻatamaʻia ai le lelei foliga. O le mea moni, o tagata atamamai lalelei o le a mafai ona foʻia sea ituaiga faʻafitauli - o latou poto masani ma mafaufauga le mafuatiaina e maofa ai mafaufauga. Ae ui i lea, oi latou e mafaufau i le mamanu na o latou lava ono i ai le tele o fesili e uiga i le filifiliga o lanu, mamanu, mea. I le ata o le faamalama avanoa, o loʻo i ai le tele-fua tele o mea faʻaaoga ma mea e talafeagai i lau pule faitalia, faʻamoemoe i le mafuaʻaga e teuteu ai pupuni. Lenei mafai ona avea a le faʻaopoopo sili laʻau i pupuni malamalama pe le faʻaituʻau i leo, poʻo le tuʻuina atu o se foliga faʻafaigofieina pupula, ola pupuni. Filifiliga lelei mo le faʻaumaina o pupuni i ou lava lima o le a fesoasoani ia te oe e musuia ai.

I le potu malolo

O le potu malolo talia le fausiaina o se siosiomaga talimalo fesoasoani i fesoʻotaʻiga. O le mamanu o loʻo faʻatinoina i le faiga lava e tasi: o se toʻafilemu talaaga, lelei meaafale, o se mea aoga ofu, mea teuteu ma pupuni o le mulimuli fusi. Latou te mafaia ona faʻamalamalamaina pe nana le faʻamalama, faʻaopopo le malamalama i le potu, pe faʻatapulaʻa lona ulufale atu. E lelei pe a fai o pupuni e matala fua mo le ea pe a toʻatele malo e potopoto i totonu o le fale. O le ie e filifilia sili ona faʻaalia, tino mai: jacquard, organza, veloveta, silika, brocade, satin, veli. Faatasi ai ma i latou o le a liliu atu e faʻatulagaina le paʻu'ū lafu, lambrequins ma fusi, perekidami, swagami. Tagata fiafia i le minimalism o le a fiafia i pupuni masani ma se maumaututū lambrequin po o pupuni i eyelets faia i ie e mafai ona taofia lona foliga. O le lanu lanu mafai ona tuʻufaʻatasia iila pupula poʻo ni ie i ni paolo e lua.

I le potumoe

O se nofoaga faʻapitoa pei o se potumoe manaʻomia se siosiomaga o le toʻafilemu e malolo ai ma toefaʻafouina. O pupuni iinei e tatau ona o gatasi ma le faʻaopoopoga lautele (aluga, afifi moega, faasee) e fausia ai sitaili ma se lagona toʻafilemu. O le le faalauaiteleina o lenei potu o le a mautinoa e pupuni, puipuia mai le tele o malamalamaaga i luga o le fafaguina, mai prying mata. O le filifiliga o pupuni mo le potumoe e le o lona uiga o le sefe i luga o le aofaʻi o mea: tele o ie puipui ma tafe gaugau saofagā i se lagona alofa. O ie pupuni e le tatau ona foliga lapoʻa, pupuni manaʻomia agamalu, velovete, lava density. O le faʻataʻitaʻiga e unaʻia e puipui mai le la: i se faʻaopopoga, faasee, Farani, Roma, Austrian pupuni poʻo pupuni faʻamau e tautau. Afai o laʻasaga o le potu e laʻititi, e tatau ona e filifilia se moli, moli lanu lanu.

I le umukuka

I se ata faʻaonapo nei, o le fausiaina o pupuni mo le umukuka e mafai ona sili atu le leai se taua: mai le mamafa roll ma Roman pupuni i extravagant ofe ma matagofie aulelei faʻataʻitaʻiga ma lambrequins. Peitaʻi, pe a filifilia, e tatau ona faʻataʻitaʻia muamua se tasi i mea aoga, ae tuʻu le "mauoa" teuteuina o faʻamalama mo isi potu. E sili atu le faʻalogo i faʻatinoga - e faigofie pe a o pupuni i le umukuka e feʻeseʻeseaʻi i le tasi gaioiga, ma faʻatagaina foʻi le ea e ui atu ma puipuia mai prying mata i le taimi e tasi.

Taua! E le tatau ona galo ia i tatou le saogalemu o le afi pe a latalata le ogaumu pe a fai pupuni e faia i mea mama. Pikiapu ma le faʻaopopoina o se mea faʻapipiʻi mamafa i le pito i lalo o le a fesoasoani e faʻasaʻo le tulaga.

O le filifiliga o mea e faʻaaogaina ma le faʻamamafaina o le aoga - o pupuni o le umukuka e tatau ona mitiia manogi i sina mea itiiti e mafai ai, aua le faʻatosinaina le palapala ma faigofie ona fufulu. E aofia ai: synthetics, natura 'ie ma faʻapitoa gaioiga, faʻapea foi ma filifiliga fefiloi ma le faʻaopopoina o gaosia alava. O pupuni umukuka faʻaonapo nei - sili atu galuega, itiiti ifo auiliiliga.

Filifiliga umukuka filifiliga filifiliga:

Ituaiga o pupuniVaega:
Ie mamaTalaʻiga mo umukuka o fua talafeagai. O le faʻamalama e le faʻaletonu, ma o le faʻamalama sill e faʻaaogaina o se faʻaopopo luga galuega. Atunuʻu ma Provence sitaili e talafeagai mo cafe pupuni, pupuni ma matau.
RomaLaconic, aoga, talafeagai i le tele sitaili. E aoina se 'upega tafaʻilagi lamolemole pe a siitia i luga i lafu. Faʻamau i le faʻamalama matala faʻatagaina oe e faʻaaoga le avanoa avanoa.
LolaFaigofie, faigofie o faʻavasega, tamaoaiga o lanu ma ie. E tele tapoleni o le a faia e le faʻamalama sashes autasi. O le tikeri o le paolo e oʻo i le maeʻa opacity.
OfeMafuaʻaga ituaiga i Sasaʻe e aumaia ai le teuteuga faʻaopoopo. Latou lalagaina mai ofe ofe, jute straw, masani ai ie. Saogalēmū, māmā, susū susu O le lamela e togafitia i se varnish puipuia.
AustrianUa latou potopoto e tusa ai ma le faʻavae o pupuni a Roma, ae i totonu e le tutusa laugatasi lapoʻa - lauulu lauulu i le agaga o Farani faʻaipoipo. Fetaui lelei mo mama faamalama.
MasaniTala feagai mo umukuka potu lapisi. Lambrequins o le a faʻaopopoina le faʻaalia, fetuʻunaʻi faʻamalama vaega.

I le vasega pepe

Siosiomaga agalelei, aoga ma felanulanuaʻi o le autu foliga o pupuni i le vasega pepe. O i latou o se taua vaega o teuteuga, faʻatosinaina le atinaʻeina o le tamaititi ia sogasoga ma aulelei matagofie. Lanu felanulanuaʻi ma nonoa i luga o pupuni o le a ola ai le vasega pepe, avea ai ma nofoaga mo se tala faʻasolopito. O mea uma e vaʻaia e le pepe i ona autafa o le a manatuaina i lona olaga atoa. O le mea lea, matua tatau faʻasalalau lo latou alofa e ala i le tisaini faʻapea foi. I le mea muamua o le saogalemu o pupuni: siosiomaga faʻauo mea, mama o mea ma le faʻatuatuaina o faʻamau le pupuni. O le faigofie o le tausiga e taua tele pe a faʻapea o pupuni pepe e manaʻomia le fufuluina soo. A filifilia, oe le tatau ona ave le fiafia i taugata faʻataʻitaʻiga - o le a maasiasi le vaʻaia o latou tipi pe valivali. E sili atu le suia o pupuni i le vasega pepe i taimi uma, lea o le a aofia ai se suiga i le siosiomaga i le potu.

Mea teuteu faʻamalama: galuega taulima DIY

Afai o nofoa tuai na nofo i lalo ina ua uma ona fufuluina, tuʻituʻi fafo o totonu, pe na o le fiu, e fautuaina e saili se auala mai ia oe lava. I luga o pupuni e faia i le organza ma tulle, teuteuina po o teuteuina fugalaʻau, laʻititi teuteuga, pepe o le a vaʻaia totoʻa. O le faʻataʻitaʻiga mo le suʻiina o koluse e fesiitaʻi e faʻaaogaina ai pepa ma penitala lanu i totonu o sela. O ie palasitika poʻo laupapa e teuteuina i totonu o le lua itula. Mo lenei, aufana e faia i ie (16-20 cm lautele ma faalua le umi o le faʻamalama). O le ie e gaugau ma le itu taumatau i totonu ma suʻi, pe a maeʻa ona liliu i totonu i fafo, ona amata lea ona latou mamanuina. Ua fuafuaina e suʻi ni sikoa faʻatafaʻilagi mai ie mafiafia, e fai ma faʻataulaʻi ma Velcro poʻo faʻamau mo le cornice. O se teuteuga talafeagai o le nonoa-tua tua lalagaina o manoa po o vulu. O se faʻaaliga ofoofogia o le a tele-lanu poʻo ni pulumu monochromatic nonoa ma se lurex lipine poʻo se filo auro.

Faʻafefea ona teuteu saʻo

O pupuni e tele sona sao i totonu. Faʻafetai ia latou, o le sao saʻo o le ata o le potu ua fausia. Faʻatasi ai ma le fesoasoani a pupuni pupula, o le a liua e faʻafouina ai pastel lanu, ma muted o le a faʻamaluluina ma nonoa faʻatasi elemeni i totonu o le potu. O se pupuni masani atonu e le tosina i ai le mafaufau, talu ai o lana galuega o le puipuia o tagata nonofo mai prying mata. Ae ui i lea, o le tilotilo i sea pupuni e mafai ona le fiafia i aso uma, aua o le tele o taimi e faʻaalu i le fale. O se lagona amata ona fausiaina o se mea ua misi i talaatu o le masani ai. Ma, ua fautuaina e alu ese mai le masani fofo - suia pupuni i le fou. Oe mafai ona faʻalagolago i ou oe lava mafaufauga ma teuteuina i latou e tusa ma mea e te fiafia i ai. O teuteuga mo pupuni o se avanoa e suia ai se potu, talu ai e oʻo lava i le tasi faʻamatalaga e mafai ona avatua i le teuteuina o se lalelei faʻapitoa. E le mafaitaulia auala e teuteuina pupuni i ou lava lima. E mafai ona e faʻaogaina pulumu, lipine paʻu, maea, taniko, maʻa ma isi mau mea. O lenei tini ua vaevaeina i:

  • suʻi-i totonu - ma se pito lamolemole mo le suʻiina i se suʻi;
  • suʻi - ma se teuteuga pito e le natia mai mata.

Lipine ma aufana manogi

Lipine ma aufana mafai ona avea o se teuteuga matafaioi, ma avea o se lalelei faʻapipiʻiina i le cornices. Latou te tuʻufaʻatasia lelei mea matagofie ma aoga. O ia mea faʻaaoga e talia lelei i sitaili: Provence, Country, Scandinavian, French, Shabby Chic ma Vintage. Fluffy aufana ma tafe lipine mafai ona tuʻu i luga atoa o le laueleele, pe mafai ona e faʻaaogaina mo le nonoa. I le tasi faʻapotopotoga, e i ai eseesega lapoʻa: o le faʻaopoopoga alu atu mai pito i le ogatotonu, pe mai le tasi itu i le isi. E sili atu le 'aloʻese mai le tele naua elemeni luga pupuni pupuni. O lipine lautele e faia i ie e tutusa lelei ma pupuni e atoatoa lelei mo le fausiaina o aufana, ma se laʻititi laititi mo le faʻapipiʻiina o sana. Uma matagofie ma tulaga ese ma malie faʻafiafiaga e talia. Aua e te fefe e faʻatagaina lau vaai faalemafaufau. Faʻatasi ma le tumu ma le susulu o le teuteuga, e mafai ona e faʻataʻitaʻia ma eseesega, ma afai e toʻafilemu leo, filifili ni lipine mama, faʻaeteete e fetaui ma pupuni i le paolo.

Aoga piki i luga

O le "pikiapu" o se igoa faʻamatalaina e taʻu mai ai le autu tuʻusaʻo o mea teuteu. Faatasi ai ma le fesoasoani a nei oloa, o pupuni faia se muai fuafuaina tulaga. O le ata e mafai ona eseese: o mea ma ona lanu ua filifilia e amanaʻia ai le ata o le potu. E masani ona faia i ie, uʻamea, maea, lipine, lace. O loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga e faigofie ona nonoa pupuni faʻatasi, ma e iai foʻi faʻataʻitaʻiga e faʻapipiʻi i le puipui i matau. Piki-luga faʻaopopo peleti pupuni. O le nofoaga o ia teuteuga o le 1/3 poʻo le 2/3 o ie puipui, 1 m mai le foloa. O le taumafai mo le minimalism i aso nei teuteuga e leʻi paʻi i le puʻeina - o le tikeri o le temokalasi o pupuni faʻateleina le lavelave o le latou faʻasalaga, lea e tuʻu ai matau i le tulaga o teuteuina teuteu. E mafai ona faia i laupapa, paʻu poʻo fulufulu, o se manoa o penina poʻo amu. Laconic models e le o aunoa ma se manaʻoga: faatasi ai ma le fesoasoani a le maneta, 3-4 gaugau e pikiina i luga, faʻailoa mai fuaina drapery laina. O filifiliga manifinifi uʻamea e foliga mai o se ua ua.

Vaʻaiga mataʻina

Gimp o se mafiafia mimilo mimilo, o se tuʻufaʻatasia o pito ma mimilo viscose ma le pito anotusi. O le ata o le pupuni e faia i le suʻiina o le gimp saʻo i totonu o le ie. O le umi e mafai ona fesuiaʻi mai le puʻupuʻu i le maualuga, faʻamoemoe i le manaʻoga taunuʻuga. O se filifiliga tali tutusa mo le teuteuina o pupuni e talafeagai mo potu malolo lautele ma potumoe. Gothic style embroidery o le a faʻaopopoina se paʻi o piquancy i le teuteuga. Tele i lenei auala, o pito o le mafiafia, toetoe lava o opaque pupuni ua maeʻa. O le ie sili ona lelei mo sea fofo o le a veloveta pe faʻapipiʻi, ae o le faʻaaogaina o se ie pupuni fefiloi o onapo nei e le tuʻuʻeseina. O mātau teuteuina i le gimp foliga manaia, aemaise lava luga o monochromatic faʻataʻitaʻiga i le maaleale pastel lanu, e aunoa ma ni lauulu.

Matagofie lambrequins

Pupuni e mafai ona avea ma se tutoʻatasi faʻamalama teuteuina aunoa ma le faʻaopopoina faʻaopoopoga. Lambrequins o le a fesoasoani i lenei - teuteuina elemeni elemeni, o le lanu ma le ituaiga e toe fai ai le faʻataunuʻuina o le pupuni autu. O le autu iloga foliga o le foliga o le oloa: nai lo le masani faatafafā tasi tasi - oblique po o le semicircular. O le mafuaʻaga o lambrequins o le tuʻuina atu o se pupuni masani se foliga matagofie. Ma i le faiga o pupuni sa talafeagai i le Vaitau Tutotonu. Afai e te manatuaina le teuteuina o faʻamalama i taimi o polo, oe mafai ona sailia le foliga mai o tisaini fofo i totonu teuteuga.

A tumu le potu i lanu eseese lanu, e tatau ona filifilia le lambrequin i le lanu o pupuni. Afai e toʻamalie, fofo monochromatic i totonu o le potu, lona uiga o lanu o le lambrequin ma pupuni ono eseese. Ma ina ia mafai ona faʻamalamalamaina le lambrequin i le tele e mafai ai, oe tatau ona filifilia ia ni nai leo muffled pe susulu atili.

Taua! O le faʻaaogaina o lambrequins e naʻo potu lava e faʻatatau i le maualuga o le faʻalo e aloese ai mai le faʻaititia o avanoa.

Faʻatinoina o lambrequins:

  • o le bando o se mea mafiafia e faʻatagaina ai le lambrequin ona aua neʻi leiloa lona foliga;
  • swag - o se ituaiga mataʻina o lambrequin ma tele gaugau;
  • o le jabot o se filifiliga malolo ma alofa, a o gaugau lemu paʻu luga o ie pupuni.

Faʻa - le faʻavae o gaugau

Ina ia lipea pupuni ma a latou pupuni matagofie, e faʻaaoga se mea faʻapipiʻi, suʻi i le pito pito i luga. Lenei o se ituaiga o faʻavaʻa mo gaugau, i totonu o na manoa e filo faʻatasi i le umi atoa, ma faʻatupuina matasele. O le faʻatulagaina ma le lautele o le gaugau faʻamoemoeina lea lipine e filifilia. Eseese o vaega tele:

  • faʻapitoa mo matau;
  • ma matasele mo matau, Velcro;
  • pipii mo le lipeaina o pupuni po o lambrequins;
  • faʻamau faʻatulagaina (mo Roma, Farani, Lonetona ma Austrian pupuni);
  • mo faʻataʻitaʻiga ma eyelets (manino, leai-malamalama);
  • mo tubes cornices;
  • mo manoa;
  • ma "penitala gaugau";
  • lautele

O le mea faʻapipiʻi e tatau ona lava lona malosi e faʻamaʻa ai gaugau. O le mamafa o le pupuni, o le lautele o le faʻamau e tatau ona. Mo faʻamalosi, e tatau ona i ai ni maea se 3, ia e mulimuli ane nonoa faʻataʻamilo. O le tipiina ese latou e le aoga tele, talu ai e faigofie atu le auli o pupuni i se faʻasaʻoina foliga. O le faʻaputuputu lipine e fuaina i se mea faʻapipiʻi e faʻafetaui le lautele lautele. O matau e faʻapipiʻi uma 8-10 cm, a maeʻa ona mafai lea ona e alu i le pupuni faʻata.

Maea, lace ma welt

O se manoa mimilo faia i vulu mimilo e faʻaaoga e teuteu ai le ie pupuni. E i ai le tele o ituaiga lanu ma diameter. Filifiliga, o le i ai pe leai foi o le pito teuteuina ua filifilia. E masani lava, o pito o pupuni e teuteuina i maea ma se pito, ma i lona toesea, o se garter po o se pikiina i luga e aveina. O le welt o se maea tutusa ma se pito ma le tasi eseʻesega - e ufiufi i mea. Faʻaaogaina foi mo le faʻaumaina o pupuni pito. O se oloa faʻapena e faigofie ona fai i ou oe lava lima: o le maea ua filo i le drawstring, lea e tipi i le oblique. O le lace e masani ona suʻi i autafa o pupuni pe faʻaaogaina foi o se nonoa-tua ma se mimigi faʻamalieina. Ma le mea lea, o le a liliu atu e faʻaopoopo ai soona fai e oʻo lava i pupuni masani. O le mea autu e aua le soona faia i le tele o ia teuteuga, ina ia le afaina ai le teuteuga.

Maseti aoga

Mata e mafai ona aumaia le fou i totonu. Latou foliga sili atu aulelei matagofie nai lo masani ata ma mama. O eyelets o loʻo faʻatusalia e mama o le palasitika, laupapa poʻo le uʻamea o loʻo faʻamau i le pito i luga o le canvas, e faʻatatau i le lautele o le paipa kosi. O le faʻatulagaina e faʻapea o le taʻamilomilo, tafatolu, polygonal, sikuea ma tu masani. O le teuteuina maeʻa mafai ona avea o soʻo se ituaiga: matt, iila poʻo paʻu-pei maeʻa; teuteuga; maʻa; lopa Faatasi ai ma le lelei o:

  • faigofie ma le pisapisao o le faaseʻe i luga o le cornice;
  • ogatasi ma mea eseese;
  • faaaloalo mo le ie - o vaega i lalo o mata mata e faʻafefeteina ma mea faapipii, e leai se fesoʻotaʻiga ma le cornice;
  • faia laina lamolemole o gaugau e le manaʻomia faasaʻo faifai pea.

Mo eyelets, tasi-ma le lua-paipa cornices ma forged, paʻu, openwork fesoasoani i ai geometric contours e talafeagai.Eyelets mafai ona faʻapipiʻi saʻo i le cornice faʻaaogaina maea poʻo matau, faʻapea foi i le faʻalo mo le soneina o le avanoa.

Taua! E aoga le aloese mai le soʻoga i le sitaili faʻataʻitaʻiga: e sili atu le filifilia o mama masani e aunoa ma mea faʻalili mo lanu eseese o ie ma le isi itu.

Faaiuga

O le faʻamalama teuteuina o le faʻamau tutotonu o le lautele teuteuina o le potu. O le faʻamalama o se vaega tele o le potu, ae o le sili ona masani ona moli. O le mea lea, e matua le lava le faʻaletonu o lona teuteuga. Tagata asiasi o le a vave talisapaia soʻo se togafiti faʻatatau i le mamanuina o pupuni: uma manuia ma matua le manuia. O se agavaʻa faia-o-oe lava pupuni teuteu mafai ona taʻua o se moni ata, faʻaalia ai le i ai o sili lelei tofo ma taleni. O le tele o ituaiga o ie ma mea teuteu ua faʻaaogaina i aso nei e faʻamalama ai faʻamalama. Aveina o se nila ma filo i ou lima, o le a mafai ona e fesuiaʻi foliga o pupuni tuai ma faʻaopopo le fiafia i se tasi fou, faia i latou o se atoa vaega o lau totonugalemu. Ma o le saʻo tuʻufaʻatasiga o ie ma mea o le a fausia ai se mea moni mamanu sili ona lelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to tile a bathroom floor (Iuli 2024).