DIY aluga aluga - auala e fausia ai ma aitia

Pin
Send
Share
Send

Potu matagofie e faʻataunuʻuina i le fesoasoani o mea teuteu e faʻaopoopoina uma ituaiga o meaafale, masini ma isi mea masani. I se faʻaopopoga i mea e masani ona faʻaaogaina o mea autu, e tatau ona i ai i le potu ni mea teuteuina e maua ai se faʻamafanafanaga ma faʻafiafia ai oe i totonu.

O aluga teuteu e fesoasoani e faʻatino ai lenei mea, aua e le gata i la latou mafuaʻaga, e tuʻufaʻatasia ma mea faʻataʻamilo, ma avea ai ma vaega tele. Ina ia sao le filifilia o lenei teuteuga elemeni, oe manaʻomia le malamalama i le ata, foliga, ma iloa foi pe faʻapefea ona fai latou oe lava. Mafaufau i luga ma aʻoaʻo e uiga i tamaiti teuteuga aluga e taʻalo le vaega o meataʻalo.

Filifiliga mo teuteuga potu malolo

Tele o meaafale meaafale faʻapipiʻi ua uma ona iai faʻatasi ma teuteuga elemeni. Ae ui i lea, o le manaʻoga o tagata e anaina e faʻamalamalamaina le fale ma faʻaopopo lemu elemene pe faʻalautele le sofa vaega e le mafai ona toe lafoina i tua.

Mafaufau i le autu faʻavae e tatau ona mafaufauina pe a filifilia ni teuteuina aluga mo le potu malolo:

  1. numera
    O le potu malolo o se potu malamalama, e faʻailoa mai ai le iai o ni mea felanulanuaʻi. O le mea lea, e le tatau ona e tuʻuina ni tele aluga teuteu iina, ma e sili atu na i latou e sili atu le susulu i lanu poʻo se tele faʻavae. Taumafai e fuafua le aofaʻi e tausi le fua. Mo se tamai potu malolo, tolu ua lava.
  2. O le tele
    Afai o loʻo i ai se tamaʻi sofa i totonu o le potu, ona le mafai lea ona faʻatumuina i ni tele aluga, talu ai o le faʻavae o le tutusa o le a le amanaʻia. Mo tamaʻi laʻititi faʻataʻitaʻiga, tamaʻi tamaʻi tama e fetaui lelei, ma o ni faʻataʻitaʻiga tetele e manaʻomia e iai ni mea vaivai.
  3. Tuufaatasiga
    O aluga o se elemeni e faʻaaoga e fausia ai se eseesega i totonu o se potu. Faʻasaga i le pito i tua o mea le tuʻusaʻo meaafale, tele-lanu malulu fausaga foliga matagofie. Lanu faʻamamaina o le a faʻavaivaia le ea o le austerity i totonu o le potu, ma maua ai le malosi i tagata e ona. Afai o meaafale e faia i lanu pogisa, ona faʻafeagai lea, faia se filifiliga o le mamanu e fiafia i pupuni malamalama o le a faʻaopopo ai le faʻatusatusaga.
  4. O le fomu
    O le foliga e faʻatagaina oe e faʻamamafaina faʻailoga ma mea o meaafale. A i ai sau sofa umi, faʻaaoga aluga faʻatafafa tutusa. Mo sofa e faia i lalo o vasega masani, sikuea e faʻataʻamilomilo pito e talafeagai. O faʻataʻitaʻiga matagofie e manaʻomia faataamilo i isi teuteuga.
  5. Mamanu
    O le filifiliga o le faʻataʻitaʻiga e sili ona taʻitoʻatasi. Lenei oe mafai ona faʻalagolago atoa i ou mafaufauga. E naʻo le tuʻuina atu o nai fesoasoani ma manatu i lenei itu:
  • Lanu filifiliga ma maaleale mamanu e talafeagai mo se masani totonu;
  • Mo potu ma le tofo i sasaʻe, faʻaaoga Moroccan teuteuga, ikat, damask po paisley;
  • O se filifiliga lautele o le faʻatau o aluga ma faʻataʻitaʻiga: polka togi, zigzag, pa, ma isi. (mafai ona faʻaaogaina i soʻo se sitaili);

Manatu mo le tuʻufaʻatasia ma mea latalata ane

O tulafono masani mo le filifilia o aluga i totonu na ufiufi i le vaega mulimuli. Lenei o le a tatou talanoa e uiga i le a le aitia manatu o aluga tuʻufaʻatasiga o loʻo i ai i le lalolagi mamanu.


Muamua lava, e tatau ona e vaʻavaʻai i pupuni. Filifili ni ata vaivai pe a uma ona filifilia pupuni. Lenei e tauamiotonuina e le mea moni o pupuni o se teuteuina elemeni o totonu. O se lanu tali tutusa e faʻaleleia atili ai le aotelega o foliga o le potu. Tele o faleoloa o loʻo faʻatinoina suʻisuʻi uma aitema e lua. O le mea lea, e mafai ona e sefe i luga o le faʻatauina o ie ina ia mafai ai ona fausia se lagona o le faʻamaoni o meaafale meafale, ae aua le faʻalavelave ia te oe lava i le sailia o le tutusa mea, filifili filifiliga ma le eseʻesega o le tasi pe lua leo.

Afai e te le manaʻo e faia se foliga atoa, ona faʻafetaui lea o teuteuga o aluga ma mea susulu i totonu o le potu i tulaga o lanu. Faʻatasitasi ma se fagu susulu i totonu o le potu, o se moli lapoʻa tele ma se lanu manaia. Afai o loʻo i ai le tele pou i totonu o le potu, ona faʻafetauia ia o aluga i latou i lanu. Ina ia e maua le manatu pe a filifilia ni teuteuina o aitia, faʻauiga tolu lanu autu i totonu o le potu, ma fai ni aluga i na lanu. E mafai ona e faia ni paga eseese se tolu. O le a foliga matagofie ma fausiaina se lagona o le mafanafana.

Pulu aluga

A teuteuina se potu o tamaiti, oe tatau ona uaʻi atu i meataʻalo aluga. O lo latou autu e manino mai le igoa - o se elemeni o le mafanafana ma se avanoa e taalo ai. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e faia i le tulaga o nisi katuni foliga, manu, fualaʻau, pe na o se ata malie. I le avea ai o se tulafono, latou e le lapoʻa, aua ua fuafuaina mo tamaiti. O le a latou faʻamatagofieina le moe o le tamaititi ma faʻatagaina oe e lagona le mafanafana e taalo i luga o le foloa i le ao.

A faʻatau mai pepe aluga, faʻalogo i le lanu ma le matua o le tamaititi.

Afai e laʻititi le tamaititi, aua le faʻataua "meataalo" e faigofie ona palapalā. Avatu i le tamaititi le avanoa e filifili ai lana tagata e fiafia i ai, ona ia le teteʻa lea ma ia. E le tatau ona e uaʻi tele i le tuʻufaʻatasia o le aluga a tamaiti ma mea o loʻo siʻosiʻomia ai - e le taitai lava taatia.

DIY teuteuina metotia

E tele fesuiaiga i DIY aluga. Matou te mananaʻo e mafaufau i ni manatu e sili ona manaia e aʻafia ai ma galuega e leai ni otaota.

Filifiliga numera 1. O lavalava e le manaʻomia


E faʻafia ona masaesae lavalava pe e te oso ese ma ia ma lafoa i fafo? O lenei e te le tau manaʻomia e faia lenei. E mafai lava ona suʻi aluga mai ofu tuai, ma oe lava e fai. Oe le manaʻomia le popole e uiga i le amateur foliga, aua o le autu lea o ia oloa. Sili atu ona suʻi mea faapena mai ofu mafanafana poʻo isi ofu vaivai. E mafai ona e faʻatumu pads i lavalava tuai e le foliga tino lelei. E mafai ona e teuteuina i tamaʻi tamaʻi fale e fai i totonu. E mafai ona e suʻiina ni nai faʻamau, totini pepe, poʻo seisi mea.

Filifiliga numera 2. Faamauina o tusitusiga


Afai e i ai ni aluga faigofie i totonu e te manaʻo e teuteuina, ona faʻaaoga lea o ie masaesae tuai mai le suʻiina poʻo ni ofu le manaʻomia. Sau i luga ma se uluaʻi tusi, oti ese mata mai tuai mea, ma suʻi i se mautu aluga lanu.

Mo le matagofie o le oloa, oe mafai ona faia mataitusi mai eseese mea. Ae faʻaaloalo i le mataitusi ma le tele o mataʻitusi. O se tali sili ona lelei o le faʻamamafaina o le mataitusi tetele ma ni lanu susulu.

Filifiliga numera 3. Lulu aluga


A le maua gofie aluga pe ua lelava foʻi, o le a oo mai le laveaʻi i aluga o le aluga. O le a faigofie mo oe e fufuluina i latou, ma e mafai ona e tutoʻatasi embroider le mamanu e sili ona fetaui i lou potu. Faʻaaoga lautele filo e faʻaopopo ai se lagona filemu i le fale.

Teuteuina o aitia

Soʻo se manatu e uiga i teuteuga e oso faʻafuaseʻi i ulu. O le iloaina o aitia e faalagolago ia te oe.

Garter lalagaina


Crocheted or knitted pattern o le a maua ai se matagofie i le fale siosiomaga. O le a latou faʻailoa le mafanafana ma le mafanafana i le fale. O ia filifiliga e faia i filo monochromatic, o lea latou te foliga auliaia ai i talaatu o soʻo se ituaiga. E maua se lagona faʻalelei malie - faʻafetai i le maoaʻe o le ie vaivai, lea e faʻatagaina ai oe ona malolo lelei.

Lima vali


E i ai se filifiliga filifiliga faʻaaogaina faapitoa ie ie. Latou te uʻu i luga lelei ma i ai se tulaga faʻapitoa o le susu tetee. O ia aluga e matua faʻatauaina i totonu o le lalolagi, ma e ui lava i le faigofie o le oloa, e gaosia lava i latou. O le ata e mafai ona i ai se ituaiga o tusitusiga poʻo se manaia foliga. E sili le faʻaaogaina o le vali e tutusa lanu, ae a manaʻomia, e mafai ona e faia se ituaiga ata e tele lanu. Ia mautinoa ia uai totoʻa atu i le vali oe faʻatau, aua o vali taʻitasi ua mamanuina mo nisi mea.

Aluga aluga


Soʻo se tamaʻi laʻititi, e oʻo lava ile senetimita-umi, o ie e le manaʻomia ona tiaʻi ese. E mafai ona e aoina uma i se faʻaputuga, ma suʻi se aluga lelei. O lenei ituaiga eclecticism o le a foliga sili atu. Aua le popole ile faʻafefiloi o leo eseʻese - e lelei lava ii. O le mea taua o le tausia o le tutusa tele mo uma fasi. A le o lea, vaevaeina le suʻesuʻega elemene i sone, lea o le a aofia ai fasi o se faapitoa ituaiga.

Tusi aluga


Malamalama ma lanu felanulanuaʻi, lea e i le taimi e tasi le faʻafaigataina i le ata. I le avea ai o se ufiufi, oe manaʻomia le faʻatauina o se tamai fasi ie ma lau ata tifaga e te fiafia iai poʻo se tusi, e i ai lona sikuea foliga. Suʻi se vaega malū i lenei vaega, lea o le a faifai malie ona faʻaititia i autafa o le ufiufi. Ave se aluga sikuea e laititi atu nai lo le faʻavaa. Tuu le sikuea i totonu, ma gaugau le ufiufi ina ia afifi ai le sikuea i itu e tolu. A maeʻa loa ona e faia le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina mo isi aluga.

O le i ai o teuteuga elemeni i totonu o lou potu o le a faʻatagaina ai oe e vaʻai i ai ma se ata atoa o totonu.

Oe mafai ona faʻatumu taimi uma le gaogao o le potu, faʻaopopo vaega autu o ia, ma na o tuʻu ni teuteu aluga mo le mafanafana. Mulimuli i fautuaga uma o loʻo taua i luga mo le teuteuina o lou potu malolo, ona fiafia ai lea o malo, ma o le a e lagona le toʻafilemu i lou nofo ai i luga o le sofa e te fiafia iai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: la verdad sobre Bolsonaro - vídeo de Luiz viajante (Iuli 2024).