Fale moe: ituaiga ma faʻataʻitaʻiga

Pin
Send
Share
Send

Afai e te manaʻo i se moega taugata, filifili se moega e fa-faasalalauga. O sea nofoaga moe o le a maua ai le sili atu le mafanafana ma faia oe ia lagona o se tasi o le aiga tupu. I taimi ua tuanaʻi, e naʻo potu a le aliʻi e mafai ona maua ai tapuni. O le mea lea, e foliga mai e talafeagai naʻo maota ma maota e talafeagai ai. O le mea moni, o se moega ma pupuni mafai ona foliga tino i totonu o se fale mautotogi masani. Talu ai nei, o lenei lauiloa metotia na faʻaaogaina e le tele o tisaini e faʻauiga le mea e moe ai ma puipuia tagata e ana le moega mai fafo fafo faʻasoesa.

Lelei ma le lelei

Matou te lisiina mea taua sili o se faʻapaologa:

  1. Aumai se paʻi o taugata i lou potumoe.
  2. Faʻatagaina oe e vaʻai faʻaaliga maualuga tele faʻalo.
  3. Fesoasoani e malolo, lagona se tulaga o le saogalemu ma le filemu.
  4. Faʻaalia le po, fesoasoani e moe vave ai i le ao, ma puipuia tagata momoe mai le susulu moli o molimatagi ma mai ave o le taeao.
  5. Faʻateleina le le faalauaiteleina, ma o lenei e taua faapitoa mo potu potu, potumoe potopoto faatasi ma se potu malolo, se vasega pepe, pe na o le pe a fai o faitotoa o misi.
  6. Puipuia mai le pefu, ata faataitai, susulu o le la ma iniseti.

E ui lava i le tele o tulaga lelei, o le mamanu e i ai ni tulaga le lelei:

  • o le faʻapaologa e manaʻomia tele avanoa. I tamaʻi potu ma maualalo taualuga, o le agavaʻa e tuʻu ai sea faʻavae e matua faʻatapulaʻaina, ma o le faʻavae taua o le a foliga le talafeagai. E foliga mai, e tatau ona e faʻamavae atoatoa i le aitia o le faʻapipiʻiina o se faʻapaologa e tuʻu ai i lalo le potu;
  • ie o loʻo i ai le meatotino o le faʻaputuputuina o le pefu, lea e le taliaina mo tagata mamaʻi faʻamaʻi;
  • talu ai o le ie e tatau ona fufuluina masani, e fautuaina ia ave le fiafia i mea e le o le lipolo, ma o lenei e masani ona synthetics;
  • o se moega e aunoa ma se pupuni e foliga mai e leai se aoga.

Matou te fautuaina le faia o se avanoa faʻapipiʻi ma faʻaaogaina pupuni i le isi. Ma i le taimi o le fufuluina o le tasi seti, o ana gaioiga o le a faia e le "faʻamau".

Faʻafefea ona filifili le saʻo tapunia moega

Afai e te manaʻo e faʻaauupegaina lou nofoaga moe i se faʻapaologa, manatua o se tele fausaga e mafai ona faʻaititia vaʻaia o se tamai potu. O le mea lea, e sili atu le filifilia o se faʻamutaina fausaga ma pupuni faia i le malamalama ma manifinifi ie, pe o le teenaina lea auiliiliga. Afai e faʻatagaina le tele o le potumoe, matou te fautuaina le alu i se faleoloa meaafale, lea e mafai ona e maua ai le faʻalelei ata. I se isi itu, okaina lona gaosiga i le kamupani o se faʻapitoa kamupani.

Afai e le faʻatagaina e le paketi ia tupe faʻaalu, e mafai ona e alu ese ma le tulaga masani o loʻo faʻamau i le faʻalo. Tautau ie pupuni lelei i luga ia latou ma fiafia i lou taimi lilo.

Mea lagolago

Lagolago mo le faʻapaologa e faia i mea eseese - uʻamea, fafie, palasitika. O le filifiliga faʻalagolago i le sitaili o totonu ma le agavaʻa o lē ana.

  1. Metala - elemeni faʻaalia fuafuaina mo se moega taugata. Latou te o lelei ma se uʻamea faia ulu ulu ma isi uʻamea auiliiliga. E masani lava, o na fausaga e faʻatumuina i teuteuga teuteuina uʻamea-faia.
  2. Laupapa - lagolago masani e tuʻufaʻatasia lelei ma se moega laupapa. O teuteuga matagofie o le a teuteuina ai le potumoe masani. O utupoto laʻau tipiina o le a ofi atoatoa i totonu o le atunuʻu ma faʻamaualuga sitaili. Manifinifi slats slats le a faʻamamafaina le faigofie o minimalism.
  3. Palasitika - mama, aoga faʻataʻitaʻiga e matua talafeagai e faʻaaoga. O se tele filifilia o foliga ma lanu faʻatagaina oe e faʻaaoga i soʻo se sitaili. E mafai ona latou faʻataʻitaʻia ma le manuia le uʻamea ma le fafie.

Ituaiga ma metotia o le faʻamau o le fausaga

E i ai le lava numera o eseʻese mamanu mo le faʻapipiʻiina o se faʻapaologa. Faʻatasi ai ma i latou, oe mafai faigofie ona filifili le tasi o le a sili ona lelei mo oe.

Pale - o le igoa lea o se tamaʻi fausaga i le tulaga o se liʻo, taofia i le ogatotonu poʻo luga atu o le uluulu. E foliga aulelei tele - ea ma leai se mamafa, ma e le "'ai" uma le avanoa. O le ie e nonoa i se liʻo - faigofie pe faʻaopoopoina e se pale teuteuina. A tapunia, o le tuʻufaʻatasiga e pei o se sasaʻe faleʻie, aʻo le toega o taimi gaugau o ie paʻu matagofie mai uma itu o le moega.

Racks - Faʻapipiʻi luga o tulimanu o le moega. O elemene o loʻo vaneina ni pito, o ie pupuni na tosoina i luga o se laina fagota poʻo se ua nonoa. E i ai foi filifiliga mo uprights faʻatumuina i se lapisi uamea cornice i luga o lea o le ie faʻaloaloa.

O le pa o se faalava pa faʻamau faʻamau i le taualuga. E togi i ona luga se ie, o lona pito e faapipii i le puipui i tua o le ulu o le moega.

O le fausaga fausiaina o se filifiliga sili ona lelei mo se mataʻina moega. O se faʻavae faʻavae i luga o fa lagolago. O le ie e tufatufa tutusa i luga o le faʻavaʻa, lea e matua ufiufi uma le faʻasologa i luga o le perimeter. O sea ituaiga ata e naʻo se atua mo potu potu potu poʻo potu e tele sone, faʻaee i ai galuega eseese. Racks mafai ona faia o soʻo se mea - laupapa, palasitika, uʻamea - mea uma fuafua le sitaili o le potu ma le paketi.

Fausaga faʻamalolo - i lenei tulaga, o le faʻavaʻa e faʻapipiʻi i le faʻalo ma puipui. O lenei filifiliga sefe avanoa, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina i soʻo se nofoaga. Faʻamau i le faʻalo i matau poʻo faʻamau faʻamau.

Cornice - faʻamau i le faʻalo. E mafai ona i ai o soʻo se foliga - sikuea, taʻamilo, faʻapipiʻi.

Faʻaputuga pa - o se uʻamea faʻamau e faʻapipiʻi i le puipui i luga aʻe o le headboard, pe mai le itu, mulimuli ane tautau i luga se ie. O lenei mamanu e le faʻalavelave pe faʻalavelaveina le vaʻai mai i le faʻalo matagofie, laʻitiiti foliga.

Filifiliga o ie

A filifilia ni ie, e tatau ona e taulaʻi i au oe manaʻoga ma le tulaga lautele o le potu. O le faʻapaologa e tatau ona ofi i totonu ma foliga fealofani. O le mea e sili ai, o le faʻapaologa "faia uo" ma isi elemeni lavalava i totonu o le potu - mo se faʻataʻitaʻiga, pupuni, ie moega po o aluga. E mafai ona e faia nei vaega mai le ie lava e tasi pe tuʻufaʻatasia le tele o lanu o mea ma le tutusa foliga.

Tele o taimi, mo le gaosiga o se faʻapaologa, latou te filifilia:

  • ie mamafa ma taugata - veloveta, veli, ie. Nei o ni mafiafia mea, ma o lea taofi le vevela lelei ma poloka le ala o ave o le la. I se faʻaopopoga, o le pupuni le ofi i totonu o pupuni e ufiufi lelei le moega mai prying mata ma puipuia le tumaʻoti siosiomaga;
  • mafiafia, ae mama ie pupuni - ie, silika. Latou te faʻasalalauina lelei moli, tuʻu le ea pasi lelei, ma i le taimi e tasi faʻatagaina oe e litaea ma fausia se vavalalata atemosifia. Lavalava faia i ia ie o le a talafeagai i soʻo se totonu - mai mauoa i sasaʻe e taofiofi minimalism;
  • sili ona lelei, translucent mea - organza, chiffon, tulle, maaleale tulle. O se ie ea e faʻapipiʻiina le moega, faʻalafi ai tagata momoe, puipuia lelei mai iniseti ma faʻatagaina le ea e ui atu i totonu. O pupuni e faia i ni ie foliga tutusa foliga lelei i soʻo se totonu.

Aua neʻi galo e teuteuina le tuʻufaʻatasia i elemene teuteuina - aufana, tanifa, lopa, fili, pepe. Taitasi sitaili ei ai a latou lava teuteuga. Ae afai e te tautau se pale Kerisimasi i luga o le ie, o lou moega o le a foliga mai e faʻataulaitu.

Faʻafefea ona suʻi oe lava le faʻapaologa

O ie puipui moega e mafai ona suʻiina i ou oe lava lima. Siaki le laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga mo le faiga.

Fausiaina o le fale. Oe o le a manaʻomia:

  • le ie;
  • elemene teuteu.

Fua le aofaʻi saʻo o ie mo pupuni taʻitasi. Laa i tua 30 cm mai luga, fai se laina ma faʻagasolo pito. Tusi ni laina saʻo se lua e tutusa i le pito. Tuʻu faʻatasi le pito i luga, ina ia lona umi o 1 m. Suʻisuʻi ia faʻamau faʻamau ma faʻasolo atu i lipine faʻagasologa. Matou te suʻiina i le pito i luga o le iʻuga o le oloa, suʻi ruffles mai le ie lava e tasi poʻo leisa i autafa. A maeʻa le galuega, matou tuʻu le oloa i luga o le faʻataʻamilomilo faʻasaʻoina.

Le lanu lanu o le faʻapaologa

O le moega tapuni o le autu tagata i le potumoe. E tatau ona ia setiina le leo mo totonu atoa.

I minimalism poʻo hi-tech, papaʻe pe uliuli ie o le a foliga lelei. O nei lanu e lautele ona foliga mai aulelei i totonu o le monochrome interiors ma e fealofani lelei ma isi leo. O le moega lanu e alu lelei ma pupuni o le paolo lava e tasi ma foliga lelei i le pito i tua o moli malamalama ma le le mautonu foloa.

O le filifiliga o lanu e faʻamoemoe i mea e fiafia iai lē e ana ma le ituaiga totonu, o lea e filifili ai e tagata uma a latou lava. Ae aua neʻi galo o le potumoe o se nofoaga mo malologa ma malologa. O le mea lea, e sili ai le le faʻaaogaina o pupula susulu, manaia iinei. O se tulaga le faaituau e atoatoa - efuefu, beige, susu. Leo loloto ma mauoa - lanumoana, burgundy, lanu viole, emerald - o le a foliga matagofie. Ae sili ai i mea uma, o pupuni lanu meamata uma e maua ai le malologa.

O a sitaili e talafeagai ai le moega e fa pepa?

O le tele o atunuʻu eseʻese e iai a latou tu ma aga e pupuni ai le moega moe, e faʻapea foʻi faleupolu e talafeagai i soʻo se sitaili. O le mea taua o le filifilia o mea sao mo le fausiaina o fausaga ma pupuni, ina ia le faʻalavelaveina le filifilia mamanu faʻasinoga.

Fale teuteu teuteu i sitaili eseese

Faʻavae. O se elemeni matagofie ma matagofie o le jacquard, taffeta poʻo le velovete e fetaui lelei mo lenei ituaiga.

Aso nei Lenei e aoga le liliu atu i fugalaau lolomiina, faʻapipiʻi laina, laconic ma sophisticated fomu. O filo lelei e faʻataʻamiloina se moega lapotopoto o le a foliga manaia.

Provence. O se pupula malamalama e faia i ie ea ma ni tamaʻi lolomiga mafai ona teuteuina i ruffles ma lace. I le tuʻufaʻatasia ma le tele o faʻasoa, teuteuina i patino vaneina, o le a foliga sili ona alofa.

Sasaʻe. O se moega i lenei sitaili e tatau ona manaia, o lea la o le faʻapaologa e filifilia e faʻaalia ma matagofie i le mea e mafai ai.

Iapani. O le taofiofia minimalism o le Selesitila Emepaea, i se isi itu, e manaʻomia faigata ma puʻupuʻu. E manaʻomia le tuʻuina atu i moli malamalama ma foliga manino. O le faʻapaologa e aumaia ai le paʻi atu i le mafanafana i le avanoa gaogao.

Fale moe i le potu pepe

Talu ai, o faʻataʻitaʻiga i luga o le moega pepe sa tautua e le gata e puipuia ai mai togitogi ma namu, ae faʻapea foi ma le mata leaga. I le faʻaaogaina o ie mafiafia, e mafai ai ona e fausia se nofoaga mafanafana ma faʻatapulaʻa le ulufale atu i le pisa ma le susulu o le la. O fale taʻiala mo le vasega pepe e eseʻese i le faiga o faʻamau, i le ata, i le tulaga lelei o le ie.

A filifilia se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e taulaʻi atu i vaega eseese. E taua le mafaufauina:

  • o le tele o le moega pepe;
  • itupa o le tamaititi;
  • tausaga;
  • mea e manaʻomia.

E sili atu le faʻaauupegaina o se moega pepe ma se pepe fou ma se fausaga i luga o se tulaga, lea o le a fausia ai se tasi atoa ma le moega pepe. O lenei fausaga o le a faigofie ona minoi. O le ie tautau mai le tulaga o le a ufiufi ai le pepe atoa.

Mo se tamaititi talavou, e mafai ona e filifilia se faʻapaologa faʻataʻamilomilo faataamilo. Afai o le moega e moega, o le fogafale pito i lalo e mafai ona ufiufi pupuni ma liliu i totonu o se fale mafanafana mafanafana. O isi taimi e faʻapipiʻi ai e le au gaosi se sofa i lalo ifo, e matua talafeagai e taʻalo ai. Filifili ie i le le mautonu, e le faʻaitaina lanu poʻo le itupa. Mo teine, lanu piniki e masani ona filifilia, mo tama - lanumoana poʻo le lanumoana.

Manatu manaia moega moe i totonu o se potumoe matua

Afai e te fiafia i fofo e le masani ai, matou te fautua atu e suʻe ni musumusuga e faʻaaoga ai filifiliga nei:

  • o se moega lapoʻa faʻalua luga o kapeta pe naʻo luga o le foloa i le ogatotonu o le potu ma se pupuni faʻapipiʻiina faataamilo i le atoa itu;
  • fausaga puipui i luga o se moega vaiti e tasi, tulei faasaga i le puipui;
  • o se pupuni e faia i ie masaesae o loʻo tautau i se mamao mai le moega. I le taimi e tasi, e le gata o le mea e moe ai o loʻo puipuia pa, ae o se vaega o le potu e liua i se tamaʻi potu;
  • o se ogalaau faʻavaʻa o se sili auiliiliga mo se rustic style - atunuʻu poʻo Provence.

I totonu o la matou faʻasalalauga e tele filifiliga mananaia mo le teuteuina o se moega tapuni. Vaʻai i le ata ma ia musuia. O le a latou fesoasoani ia te oe fausia se mafanafana ma mafanafana siosiomaga i lou potumoe.

Faaiuga

Matou te fautua atu e faʻaauau pea se toe iloiloga o moega e fa-pepa i totonu o la matou potu. Lenei e aoina sili sili ona lelei o totonu totonu o fale o le a mautinoa musuia oe e fausia se matagofie ma i le taimi lava lea e tasi le mafanafana siʻosiʻomaga i lou oe potumoe. Fiafia matamata!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Suga Ua Ou Vavai (Mae 2024).