O le a le maualuga o le talieleele i le umukuka

Pin
Send
Share
Send

E le mafai i taimi uma ona faʻaauupegaina se siʻosiʻomaga lelei i le umukuka i tulaga tumutumu. I totonu o se umukuka lelei, oe i taimi uma avanoa i mea uma, o loʻo i ai se laulau umukuka ma se avanoa galue luga. O mea faʻapipiʻi e tuʻu i totonu o drawers, teuina o masini ma i luga o le ie o le umukuka, o le maualuga e aʻafia ai foʻi ma le mafanafana.

O le talieleele o le mamao i le va o vaega o le pulou, faʻapea foi ma mea e faʻatumu ai lenei avanoa, e aofia ai ma le tasi-fasi panels. Lisi o moega e masani ona setiina ile 2 laina faʻataʻoto. O tagata e onaina latou te filifilia tuʻutuʻuga mo latou lava ma o nisi taimi e faia ai mea sese. O le tulaga luga o nisi taimi e maualuga le lelei i luga. O faʻalavelave faʻafuaseʻi e aʻafia ai foʻi le maualuga o fata i luga - e ono le mafai ona faʻaaoga a latou mataupu. O le mea lea, ae e te leʻi faʻatauina se meaafale seti, e tatau ona e faʻataʻitaʻia i le gaioiga ma fua le mamao i le tutusa.

O le autu aoga ma foliga o le apron umukuka

O le talieleele o se nofoaga i le umukuka o loʻo tu i le va o laina pito i lalo ma luga o kapoti. I se upu, latou faʻatulagaina saʻo se vaega o le puipui poʻo lona teuteuga, o isi taimi - o le tulaga luga, masani - o le atoa avanoa i le va o laina o atigipusa. Faʻaaoga se talieleele mo le teuina o mea umukuka ma avea o se avanoa mo meaafale e mafai ona faʻaalia i le vevela mai le hob ma le vai mai le tapu. O le avanoa i le va o atigipusa e masani ona faʻapipiʻi, e le faʻamataʻuina ai e suauʻu manogi.

O le talieleele e taua tele i totonu o le umukuka laʻitiiti, aua o le puipui mautu e tele lona avanoa, ma e toeititi lava a leai se avanoa e totoe i luga o le laupapa. E masani lava, o mea i luga o fata e i ai i se avanoa le talafeagai, ae i luga atu o lalo drawers, o le faʻasoa tatau ona faia faʻavae i luga o le faʻamalosia faiga masani. O lisi lisi o nuances o lona uiga e leai se isi auala e tuʻu ai meaafale i se tamaʻi umukuka.

Peraimeri manaʻoga

O le tutusa aiaiga faʻatatau i le talieleele mo mo so o se umukuka tini. O le 'upega tafaʻilagi ua folasia mai i maa, tioata, o lona uiga, mai mea e le mitiia palapala ma maua maualuga le tumama. Mo cladding, panels ma repulsive meatotino o loʻo faʻaaogaina foi.

O foliga o le umukuka o le a le maeʻa e aunoa ma se apron manaia. Latou te faʻaaogaina le manaia o lanu tuʻufaʻatasia, e le masani ai lolomiina, toe faʻataʻitaʻiina o ata.

O moli laina e masani ona faʻapipiʻi ile apron e faʻamalamalamaina ai luga ole galuega. I se laʻititi maualalo, e manaʻomia lea pe a fai e iai moli moli. I le pito i lalo o le va o le galuega luga ma le talieleele, o loʻo faʻapipiʻiina ai puipuia e puipuia ai mai le vai ma momomo mai le ulufale atu i totonu o puipui meaafale.

O le ufiufi o le talieleele e faia tetee i aafiaga o le maualuga sūsū ma maualuga vevela, tetee i le fesootai ma le vai, ausa, asu, vevela mataua. Tetee atu i masini faʻafitauli o le mulimuli vaega taua. O le tali lelei o le a le mafai ona faʻaleagaina se afaina mai se falai, mea faigaluega i le fale, poʻo se tui.

Fuataga masani

O le mea pito i lalo e 40-45 cm, ma luga aʻe o le ogaumu e tupu aʻe i le 60-75 cm.I le tulaga o uila eletise, 60-65 cm o le a lava, ma o le tele o kesi i tusifolau e talanoa i le 75 senitimita pe sili atu. O le pito i lalo o le laina pito i luga e masani ona i le tulaga o le 60-65 cm i luga aʻe o le tulaga galue, o nisi taimi i le tasi laina saʻo. Mo faletua i lalo ifo o le 155 cm, o le maualuga masani o le 45 cm - o le a le i ai se mafolafola pito ma se pulou.

Ole tele o talieleele e iai le maualuga e 48 ile 60 cm. Laʻititi ma feololo mea faigaluega fale, ipu teuina ipu e faigofie tuʻu iina.

O le umi o le talieleele e faʻalagolago i le faʻatulagaina o le umukuka. I fale o Khrushchev, o le potu e masani ona sikuea, ma i le brezhnevka e faaumiumi. I potu e tutusa o latou itu, o talieleele e foliga tutusa L, ma o le umi o le tele o na mea e tusa ma le 1.8-2 m. I umukuka umi, brezhnevkas e 2.5 mita le umi. I umukuka vateatea, 3.5-mita filifiliga e taatele.

Muamua, e tatau ona e tusia se faʻailoga ma fua le mamao mai ona vaega eseese i le foloa - afai e le laugatasia le foloa, ono faʻapipiʻi atili le faigata.

Faʻafefea ona fuafua le tele o le apron umukuka

O tagata e ana latou te tuʻuina a latou lava mea faigofie i lo isi mea uma, ma o lenei auala e saʻo. O le maualuga o le countertop, o le tele o le talieleele ma le tulaga o le pito i luga drawers e masani ona filifilia intuitively. Faʻatasi ai ma le pito i luga, o mea uma e faigofie - o le poloka o loka e mafai ona tuʻuina i soo se tulaga. I le tulaga o le pito i lalo, filifili i le va o le maualuga sili ona lelei ma le faʻaaogaina o se meaafale seti.

Panels mo le talieleele e faia e tusa ma tulaga masani, ae faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o le 1-2 cm luga ma lalo mo le lipeaina. O le ufiufi ufiufi e faʻataʻoto muamua ma se vaʻaiga vaʻaia, tusa ma le 5-20 senitimita i le alauni.

E mafai ona avea le faʻamauina o se mea faʻafitauli ma faʻafitauli. Afai o le pa puipui teuteuina i tua o ia natia pe fetaui ma le lanu o meaafale, o le foliga mai o le umukuka o le a matagofie. A leai, o le apron panel ua faʻapipiʻi iina.

A faʻapea o ata pito i luga e leʻo atoa le umi i luga o mea pito i lalo, atonu e sili atu le tipiina o le vaega fua i se talieleele.

Fua iunite fua: mamao mai fola i le talieleele

E aoga le fuaina o le averesi maualuga o tagata matutua pe taulaʻi i le talimalo. O le maualuga o le countertops amata i le 80 cm, ma maualalo faʻataʻitaʻiga tutusa ma le maualuga o le 150-155 cm. Tamaʻitaʻi o le averesi maualuga tatau ona taulaʻi atu i luga o le countertop 85 poʻo 87 cm maualuga. Mo aiga ma maualuga averesi faʻamaumauga, filifiliga o 90 cm pe sili atu e talafeagai. Faatasi ai ma meaafale saʻo, o ou tauau, tua ma le ua o le a le tiga pe a maeʻa itula uumi o galuega.

O le maualuga e aafia foʻi i le:

  • headset mamanu;
  • hob;
  • lapisi lapoa.

E tupu e fetaui lelei le seti, ae o le maualuga o meaafale e le fetaui lelei. E tatau ona e lotomalie i lenei meaafale pe faʻapipiʻi le countertop i luga. O le pito i luga o laulau i tafatafa o le moega e mafai ona faʻaopoopoina ufiufi i le mafiafia 4 cm laupapa ma a foliga lelei.

Afai na faʻatau e le e ana se paʻu maualalo pe maualuga, e sili atu le filifili meaafale e tusa ma ona faʻatulagaga pe, i se isi itu, e faia ai se tulaga. O Hobs e faʻapipiʻi foʻi i luga ole laulau, e faʻaopopo ai filifiliga ile filifiliga ole vaega pito i lalo.

O le maualuga o le apitone: nofoaga o pa puipui

I le maualuga maualuga countertop, faʻaopopo 45 i le 65 cm mai luga. E maua se faʻailoga e aʻafia ai le galuega i le pito i luga o le umukuka. O le mea e sili ai, o le pito i lalo o puipui puipui o le 15 centimita i lalo ifo o le mata tulaga I lenei tulaga, o le fafine talimalo o le a aapa atu mo le au i luga o le faitotoʻa i soʻo se maualuga. Tamaloa umi - e oʻo atu i le lona tolu o fata. O le maualuga masani o le pito i lalo o le poloka poloka o loʻo i le tulaga o le 130-150 cm.

O le filifiliga i le va o se tamaʻie talieleele ma se maualalo tulaga pito i luga ma se avanoa tele ma se poloka luga maualuga e manino. I le leai o se tele tele teuina polokalama, o le manaʻoga mo se tele apron mou ese. O le maualuga o le toeititi lava o mea faigaluega a le fale desktop e le sili atu i le 40-45 cm. Afai e le lava le faʻasoa, ua lava lea e faʻateleina ai le maualuga o le talieleele i le 50 cm. O oloa i luga o fata o le laina pito i luga o le ai ai i se nofoaga lelei.

Hood faʻataʻitaʻiga ma le nofoaga

Ituaiga o pulou e tusa ma eseesega faʻavasegaina:

  • mafolafola;
  • motu;
  • tulimanu;
  • lilifa;
  • telescopic;
  • M-foliga;
  • domed;
  • maeʻa fausia-i totonu;
  • taofia lē tumau;
  • pa.

O le maualuga i luga aʻe o le ogaumu o loʻo taofia i le maualuga o le 60-65 cm i luga atu o le eletise ma le 70-75 cm i luga atu o kesi. O tapulaʻa lalo e faʻailoa mai ai le faʻatagaina, o le pito i luga - o le tapulaʻa fautuaina. Fautuaina ni faʻataʻitaʻiga e fautuaina ina ia tuʻu i se tulaga e tusa ma le 50 cm i luga aʻe o le afi. Mo fausia-i totonu, na o faʻapitoa meaafale seti e talafeagai. Atumotu motu e tautau i luga o umukuka motu masani o lapoa umukuka. Tulimanu faʻataʻitaʻiga e talafeagai mo curved headset ma maua tele fua.

O le mea lelei, o le lautele o le pulou e le puʻupuʻu nai lo o le ogaumu, ma le laina o le 7-10 senitimita i itu uma e lua. O le maualuga o le tulaga e faʻateleina pe a fai o le paoa o le pulou ma le tele o le umukuka faʻatagaina. O le mea o le faʻataunuʻuina e le afaina ai le saogalemu i se tasi maualuga, ona o afi tupu ona o le faʻaputuputuga o soot poʻo gaʻo i luga o le valavala.

Fuafuaina o le lautele / umi

O le lautele o le maualuga o le talieleele po o le mamao i le va o le laupapa ma le tulaga faʻatulagaina o le laina pito i luga i le pito i lalo. O le a mafai e fuafua ai le faʻailoga vaʻai i le maualuga o le laina pito i lalo, o le avanoa manaʻomia mo masini. E tatau ona fuafua le tulaga sili ona lelei o le pito i luga drawers, lea e aʻafia foi e le mamao i le va o fata. E leai se mea e taofia oe mai le faia o le lautele o le maeʻa tele ona o vaega natia, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaopopo 10 centimita i le tasi taimi i pito.

O le umi e fuafuaina e vaega o le umukuka seti. Linear headset ei ai se nofoaga mo se magoto, ogaumu, masini fufulu ipu, ma i se faʻaopopo o le ai ai avanoa mo 2 atoa vaega. O le maualalo o le 40 cm o loʻo totoe i le va o le ogaumu ma le tapu. 70 cm ua aveʻesea mo le tipiina ma le kukaina o meaai malulu. O lona iʻuga, o le umi o le talieleele e tusa ma le 2.5 mita. 4-5 vaega atoa o le ai ai le averesi o 55-60 cm.

Le nofoaga o le hob ma magoto

Washbasin nofoaga metotia:

  1. I le tulimanu;
  2. Latalata i le faʻamalama;
  3. I luga o se laina saʻo;
  4. Fale e nonofo ai motu.

O le tapu e faʻapipiʻi i se tulimanu ina ia mafai ona sefe le toega o le avanoa, e faʻaaoga ai se tulimanu le aoga. I se U-foliga faʻavasegaina, faʻapipiʻiina i luga o se laina saʻo na faʻamaonia lelei ia lava. O le foliga o le tapu, pe a tuʻu i se laina laina, e talafeagai mo faatafafa, sikuea ma faʻataʻamilomilo. O faʻamalama faʻamalama na faʻapipiʻi i nisi o umukuka a le Khrushchevs. I fale faʻaonapo nei, e faʻaopopo ai le tulaga masani, e faia foʻi faʻatanoa vai i luga o faʻamalama. O lona iʻuga, o talanoaga e tatau ona faʻaumiumi.

Faatu le ogaumu i se mamao lava mai le tapu, a itiiti mai 40 cm. Tusa lava pe o iai i se ogaumu poʻo seisi vavaeʻese, naʻo le 5 cm o le vateatea e lava e tuʻu ai se masini fufulu ipu i ona autafa. E le mafai ona tuʻu kuka i tafatafa o le faʻamalama, pe sili atu ile latalata ile mita. Lelei, taofi le tutusa va i le va o le ogaumu i le tasi itu ma le tapu / pusaaisa i le isi itu. Faʻatasi ai ma se faʻasologa faʻasolosolo laina, e sili atu le tuʻu o le ogaumu i le ogatotonu, e ui lava o loʻo iai foʻi manatu e uiga i le tapu i le ogatotonu.

A manaʻomia alauni

O le tupe faaleoleo mo le faapipiiina o le talieleele e tatau ona teuina tele mo manifinifi panels. E tupu o le mafiafia o le talieleele e sili atu nai lo le baseboard. I lenei tulaga, alauni o le a le faʻatagaina meaafale ona faʻapipiʻiina, o lea e le faia ai. O le galuega o le a sili faʻafaigofieina e le filifiliga ma masonry, clinker piliki, mo se faʻataʻitaʻiga, po o maa. Ae mo le tele faʻapitoa, o loʻo i ai ni fautuaga e faia le laʻititi o le 1 cm i le pito i luga ma lalo, ae sili i le 2. Ona o le laʻititi alauni, o pito o le puipui vaega ono faʻaali atu i soʻona mamafa. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a lavea le headset.

O le tele ma foliga o le talieleele e faʻalagolago e le gata i le faʻatulagaina laina. E i ai lava filifiliga a tagata e 2 pe a fai e tele le avanoa avanoa i luga. Nisi tagata fiafia e faʻatumu se motusia laina o kapoti pito i luga ma se talieleele, isi e fiafia e teu le masani laina foliga.

Fua o le umukuka talieleele e leai ni pusa puipui

O le pito i luga pito i luga ua aumaia i luga i le 2 mita i luga o le foloa. E leai ni faʻatapulaʻaina o le maualuga, ae o le umukuka e foliga lelei pe a fai o le afa-mita i luga aʻe o le nofoaga faigaluega e tuʻua i le tasi faʻailoga ma isi vaega o puipui. O le apron o 115-117 cm ua faʻapipiʻi luga o le laulau pito i luga 85 cm maualuga, aofia ai 2 cm mo le maualalo alauni. O lenei tapulaʻa le tatau ona fenumiai ma le maualuga o le 65 cm mo le talieleele i lalo o le pito i luga. O le a faigata mo le faʻapipiʻi o pusa i luga o le vaega o ofu. I luga aʻe o fata e 80 ma 95 cm le maualuga, o panels o 120 + 2 ma le 105 + 2 cm, faʻatulagaina, o loʻo pipii.

E le aoga le faʻaititia o le maualuga o le talieleele i lalo o le avanoa avanoa. Le mea sili, afai o le pito i luga o le laulau o i le tulaga o le 130-140 cm. O le a valea pe a foliga pei o sea mamanu, e sili atu le aua le faʻamalamalamaina atoa le talieleele. E saʻo e tuʻu le teuteu i luga aʻe o le poloka pito i lalo ua tuʻufaʻatasia ma le toega o teuteuga.

E le tatau ona tuʻua se pa fua; e sili le faʻapipiʻi o fata tatala ma lava le gafatia.

Mea ma lona aʻafiaga i le tele

Mea lauiloa:

  1. MDF panels;
  2. Aafiaga tetee tioata;
  3. Tile

I le tulaga o maa, e le afaina le faia o le ufiufi mai isi fasi ma le faʻaauau pea. O le maualuga o laina e 2 o tile faʻatasi ma faʻamaʻi o le a tusa ma le 60 cm, ma o le iʻuga, o le ae mauaina se faigofie tuʻufaʻatasia ma le maualuga o le 56-58 cm ma alauni natia ma le faʻagalueina tonu i le ogatotonu. O le tile i le lautele e i ai le tele o ituaiga o lapoʻa, o lea o se matagofie tuʻufaʻatasiga o le a liliu atu i luga o le talieleele. E le afaina pe a fai o le maualuga o le talieleele o le tele o 5 senitimita.

MDF o loʻo tiʻetiʻe luga o soʻo se tulaga. E lapopoʻa panele: o mea puʻeina e faia i le itu lauiti o le 40 cm. E masani ona fetuʻunaʻi vaega i le maualuga o le talieleele, ina neʻi faia ni manoa manifinifi, pe faʻafeagai, o le mamao e filifilia mo elemeni MDF. O pito o laupapa MDF e teuteuina i se mea faʻapipiʻi.

O teuteuga tioata teuteuina ua okaina i le aofaʻi tonu. I le tele o tulaga, o tioata paʻu e faia i le tasi fasi fausiaina tusa ma le fua o le talieleele. O mosaics lanu tioata e lauiloa foʻi. Ile fea tulaga, paso e tipi pe nanaina.

Faiga ma lanu

Laufanua ma mafuaaga masani e lauiloa. Latou te fesuiaʻia potu le manaia ma le taugofie. Apron e faia ma ata ma mosaics luga o le sami, vaomatua, Metitirani autu. O le sitaili e sili atu ona faigata, mo se faʻataʻitaʻiga, i le agaga o le loft, Igilisi totonu, techno, hi-tech, faasao. I le matafaioi a le talieleele, laupapa laupapa gaosi e masani ona faʻaaogaina mo Provence, Sisifo, loft.

Oe manaʻomia le faʻataʻitaʻi ma le lanu. Ua maeʻa le talieleele i se auala eseʻese: ua le ogatasi ma meaafale ma lanu, e o gatasi ma teuteuga o pa ma faʻatusatusa. Paʻepaʻe, lanumoana, lanumeamata lanumoana foliga atoatoa - ma soʻo se paolo o le umukuka seti. E faʻaopopoina le agamalu i vali piniki, moli, lanu viole.

O luga e filifilia ma soʻo se ituaiga. Mo le umukuka, o le a pupula tasi o le a sili ona lelei: o se atagia teuteuga lelei faʻasalalauina malamalama malamalama, faʻaleleia atili aulelei.

Maualuga ma metotia o le tuʻuina atu fafo i luga o le umukuka talieleele

O faamoega e le faapipii i luga aʻe o le tapu ma ogaumu. Muamua lava, o togi e filifilia ina ia le latalata atu le rosettes i lalo o le 30 cm, ma o le mamao sili ona lelei e 50-60 cm diagonally. Afai e le lava le avanoa, e sili le muamua o mea uma e alu ese mai le tapu, ona amata mai lea i le hob.

Tele o manatu mo fesoʻotaʻiga masini eletise o loʻo i le va mai le 1 i le 1.5 m luga o le foloa. I le ogatotonu o le talieleele o le nofoaga sili lea mo i latou.

O le outlet mo le pulou o loʻo faʻapipiʻi i tua o le kapeneta, i luga aʻe o lona pito i luga. O se eletise e maua ai moli e tu latalata.

Mo masini eletise maualalo, fai laina o 3 outlets faʻatasi. Sili, faia 2 ia fuifui i le maualuga o le 15-20 cm i luga atu o le laulau pito i luga. O le tapulaʻa e 3.5 kW i le fuifui.

O mea faigaluega e tuʻu i totonu e tuʻu ile 1 mita mai le outlet i luga ole tali atu. Mo isi masini, o le tulafono e le sili atu i le 1.5 mita.

Malamalama o le talieleele ma le eria galue

Luga o le nofoaga e galue ai mo le gaosiaina ma le sauniaina o meaʻai, moli malamalama poʻo laina laina e masani ona faʻapipiʻi. Faʻamau i luga o le headset poʻo luga o lalo pito i lalo o pusa puipui. Moli e faʻaleleia atili e swivel puipui moli ma moli moli.

O le apron o le a mauaina le tele o moli mai lamepa mo le eria o galuega, ae o le moli o lenei elemeni, o le countertops ma le umukuka atoa, ua faʻaleleia atili foi ma faʻaopopo punaoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, uumi laina ma lipine. O laina laina e faʻapipiʻi i le tasi fasi pepa i lalo o drawers pito i luga, o nisi taimi e fausia ai i totonu. O le faʻapipiʻi o ni fesoʻotaʻiga o fasi moli o loʻo tuʻu i luga ole talieleele ma le vaega e galue ai i polokalame eseese.O le tau o laina ma masini mea faapipii i nisi taimi e oʻo atu i le afa o le tau o le headset, o lona uiga la latou faʻatau o se mataupu ma tele vaega.

Faaiuga

O le talieleele o se mea aoga ma susulu nofoaga i le umukuka. O le va e vaeluaina le headset i luga ma lalo vaega, ma o nisi taimi e na o tu luga o le foloa laina. Ole umi ole talieleele e tali tutusa ma le tele o vaega aoga. Faatasi ai ma i latou o loo i ai se tasi galue ma se tipi luga, ogaumu, se tapu. Mea tipi, masini, o isi taimi e tautau ai meaʻai i luga o le talieleele, ma o nei mea uma e manaʻomia ai le faʻalelei. E le gata i lea, e faigata ona faʻatulaga ni mea i luga o laulau i luga o le moega ma faʻaaoga e pei lava ona lelei. I lenei lagona, o le tele o le talieleele e faia se sao. Faʻamoemoeina i le mafiafia o le maeʻa faʻaaogaina o se apron, o loʻo faʻapipiʻi ma pe leai ni alauni. O itu e aafia i tapulaʻa ole headset, o le maualuga o laina e lua, ole iai ole tulaga lua, o foliga ole ipu ma le pulou. I le isi itu, e le mafai ona faʻalelei le nofoaga galue latalata ane e aunoa ma se moli e maualuga le lelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Segui il tuo istinto (Mae 2024).