DIY topiary mo tagata amata

Pin
Send
Share
Send

Topiary ("laau o le fiafia") o se lauiloa teuteuina teuteuina. O lona talafaʻasolopito e toe foi afe afe tausaga ma amata i le seleulu masani o vao. E talitonuina o le topiary e aumaia ai le laki i tagata e ana le fale. O nisi teuteuina le laʻau i tupe siliva ma faletupe e faʻatosina mai ai le manuia tautupe. Laʻau faʻasolosolo o se agavaʻa teuteuina elemeni e talafeagai i soʻo se totonu, i le tausaga atoa ma aemaise lava i le aso malolo. E te le tau faʻatauina ile faleoloa. O lau oe agavaʻa o le a "liua" mea le mafaamatalaina i ni matagofie tusiaina auiliiliga. Topiary i le tulaga o se susulu tele-lanu laʻau e talafeagai i toetoe lava o soʻo se potu, tusa lava pe o le a le aoga aoga ma le ituaiga o faʻatinoina. O lenei mea teuteu e le gata ina matagofie, ae faʻapea foi ona aoga - e le motusia mai le pa e tasi. DIY topiary o se sili aso fanau meaalofa.

Topiary: talaʻaga o le amataga

O le vaitaimi anamua ua manatu o le amataga laasaga i le atinaʻeina o topiary art. O fai togalaau a tagata mauoa o le Emepaea o Roma o nisi ia o matai muamua o lenei ituaiga teuteuga. Na valaauina i latou - topiary. Na latou faia faʻataʻitaʻi, meaola ma mea e le masani ai mai pale, o se mea e le masani ai mo lena taimi. Na taʻua e le tusitala o talaaga o Pliny, o le muamua fai togalaau-topiary o Calven, o se tasi o auauna a Kaisara. Ae ui i lea, o tagata atamamai o onapo nei ua i ai so latou manatu faapea na faaaoga e tagata Roma tomai mai matai o Asia i Sisifo ma Aikupito. Mo le tele o seneturi talu ona pa'ū Roma, e leʻi tupuola le faatufugaga. O tufuga o le Renaissance na avea i se tulaga fou. Mai laufanua mamanu, topiary faasolosolo "pasi" i teuteuga ma faaaoga faatufugaga. O le taulaʻiga o matai o le topiary ituaiga o loʻo faʻailoa mai e se tasi o isi igoa - "Europa laau".

    

Faʻavae o le faia o topiary

E mafai ona e saunia se oloa e faʻaaogaina ai mea taua pei o uaea, fugalaʻau mea, se foam foam (oe mafai ona faʻaaoga se isi mea), o se ofe laau (o se laʻau laʻau, o se laʻau o se laʻau), alapasa, ulo ma teuteu teuteu. I le faʻagasologa, oe o le a manaʻomia pliers ma seleulu. Fugalaʻila fai, fili, lopa, maʻa teuteuina e faʻaaogaina e teuteu ai. Ina ia faʻaleleia le laʻau, e tatau ona faʻamau i totonu o se tagata toto ma le sima (alapasa). O le tumau o mea tuʻufaʻatasia e tatau ona mafiafia. Ina ua uma ona liligi i totonu o le totō, o le improvis ogalaau ia vave faaofiina ma faʻalelei. Sosoo ai, o le floristic mea ua tipi. O ona vaega o loʻo faʻamau i luga o le polo ma le uaea. O le lapoʻa sili ona maualuga o le lalolagi e 12 cm. A oʻo atoa le pupuni o le lalolagi, ua amata ona latou teuteuina i mea teuteu. E tumau naʻo le faʻamau o le pale i luga o le au. Oe o le a manaʻomia kelu, sili ona vevela.

Palealii

Oe o le a manaʻomia le uaea ma kelu e fausia ai le pito i luga o le topiary. O le pale e teuteuina i teuteuga aofia ai, faʻamamafaina i aufana ma faʻatagata o manulele. Faʻatasi ai ma le tele o ituaiga, o le sili ona taatele o le lapotopoto ma lautele lautele salalau. O le polo-foliga faʻavae o le a galue i itu uma e lua. O le faʻasalalauina pale e faia i ni polo. O faʻavae e faia i auala eseese. O se tasi o ia mea e aofia ai le faʻaaogaina o filo ma nusipepa. Muamua, o le tasi nusipepa e oomiina, ona faʻaopopo lea o le isi nusipepa, ma o lea o se mautu faʻatulagaina o le manaʻomia fua e faifai malie ona fausia. E faʻamau i filo, pe a manaʻomia, faʻapipiʻi foʻi ma kelu. Seisi auala: o le poloka o le foam ua malepe i ni vaega laiti, ma mulimuli ane latou faʻapipiʻi faʻatasi. Ina ia faʻaaogaina le polyurethane foam, oe manaʻomia se ato ma se mea faigaluega naifi e avatu ai le manaʻoga foliga, lapoʻa pe le masani ai. Faʻaaogaina le metotia papier-mâché, o le pale e mafai ona faia mai se paluni, kelu ma se pepa.

Se lisi o nisi o elemene e mafai ona faia le palealiʻi ma:

  • cones;
  • meataalo vaivai o le Tausaga Fou;
  • polo

Ogalaau

I se faʻaopopoga i paelo saʻo, e faʻapipiʻi ma faʻalua paelo e fai foi. E manaʻomia le laʻititi e laʻititi. O se paelo faʻalelei e masani ona faia i fasi laupapa laʻau. O ia auala faʻaleleia e pei o lala, penitala, tootoo, au o le a faia. O ogalaau e le masani ai e faia mai mea piʻopiʻo ma uaea malosi. E totoe i latou i latou latou lanu lanu poʻo vali, afifi i ie lanu.

O le ogalaau e teuteuina i laʻau fai, "fualaʻau" pe tuʻua e aunoa ma ni elemeni faʻaopoopo. E mafai ona faia se laʻau lamolemole mai i laupapa sushi ofe. E tele fasi uaea ma mea faʻapipiʻi e faʻaaogaina e fausia ai se laʻasaga faigata e faʻataʻitaʻi ai lala. Afai e te faʻatulagaina ni vaega se tolu o uaea ma fusi uʻamea ma faʻaliliu i latou i itu eseese, e te maua se faʻavae matagofie mo se lautele pale.

Faʻavae

O le pito i lalo o se ipu masani, lona faʻataʻitaʻiga poʻo se isi lava container. O le matafaioi a le faʻavae e mafai ona faia e matatioata, fagu, fagu, pesini. O teuteuga ma lanu e filifilia i lau faitalia, ae tatau ona e tausisi i le tulafono autu - o le faʻavae pito i lalo e faia laʻititi nai lo le palealii. Gypsum e masani ona faʻaaogaina o se faʻatumu mo le koneteina ma paelo loka. O se tamai ulo mo mama topiary mafai ona faʻatumuina i le oneone. Ina ia faʻatumu se lapisi container, o tamaʻi maʻa o le a ofi, o pito o le a manaʻomia e suia i le pepa. Polyurethane foam o loʻo faʻaaogaina foi. E i ai isi, laʻititi masani auala o le faʻatumuina. Faʻataʻitaʻiga: faʻaaogaina o le tele o papier-mâché, faʻapipiʻiina se fausaga ma omea, tioata, plasticine, lalolagi. Pusa topiary ma pasta o soʻo se foliga poʻo cereals foliga muamua.

E oʻo foʻi i se ulo malosi e mafai ona pa mai le mea faʻapipiʻi, ia tuʻu i ai se omomi omomi poʻo se fasi styrofoam i totonu!

Teuteu ma potopotoga filifiliga

Uma topiary ei ai foliga masani. Le iai o le pito i lalo vaega o se retainer, o le pou lava ia ma le pito i luga e manaʻomia. O se polo poʻo isi fausaga faia le matafaioi o le faʻavae mo le pito i luga vaega i le tulaga o le pale. Ae ui i lea, o le pito i luga e mafai foi ona faia i foliga o se fugalaʻau, se manu poʻo se abstraction. E mafai ona tele pusa. E saʻo ma piʻo. O le paʻu paʻu ua faʻatumuina i le sima poʻo isi mea tuʻufaʻatasia, ma teuteuina i le tele o teuteuga elemeni. O Topiary e teuteuina i fualaʻau 'eseʻese, lionfish, lala, lopa, filo auro, lau auro, lipine lanu, upega, laʻau. E mafai ona e teuina le pale i laʻau boxwood, faletupe ma tupe siliva, ola laʻau ma fugalaʻau, meataalo vaivai o le Tausaga Fou, mea manogi, pepa, lagona, fatuga eseese, lipine, solo ma fualaʻau laʻau. O le autu e mafai ona tuʻufaʻatasia ma nisi aso malolo.

Mai pi kofe

Oe o le a manaʻomia filifilia kofe pi, se paelo, koneteina mo le palu faʻatasi ma le faʻamamaina, seleulu, lipine, kelu pu, o se polo ma le lautele o le 8 cm pe sili atu. O le mea lea, e fautuaina e usitaʻi i le algorithm lea: muamua, tuʻu le vaega i fasi pepa i lalo, ma i le dimples faia faʻatutu fatu, liliu i le isi itu. O le ufiufi o le a aunoa ma va. O le isi sitepu o le faʻatumu le koneteina ma tuʻufaʻatasia ma faʻapipiʻi le paelo. A maeʻa le faʻafefiloi, ona fausia lea o le laualuga. E mafai ona faʻamaeʻaina i se isi auala poʻo le tutusa auala e pei o le polo. Muamua, o le tasi vaega o saito ua faʻapipiʻiina i lalo lalo, ona o le pito i luga tasi i le isi itu. O le tumutumu o le ogalaau ua faʻamaluluina ma kelu, o le pale e faʻamau i luga. E manaʻomia le afifiina i se mea malamalama ma teuteuina.

    

Cones

O fatugaʻo e tatau ona aoina ma faʻagaioia. Aveese le vailaʻau, aveʻesea resin ma isi i le lapisi vavae. E fesoasoani le vaifofo e aveʻese ai iniseti laiti. Oe o le a manaʻomia uma vaega autu o loʻo faʻaaogaina e fausia ai topiary ma faʻaopoopoina - mafiafia filo, nila ma lala o se laʻau (i le tele o tulaga, thuja lala e filifilia). O fualaʻau tatau ona tutusa le lapoʻa, lapoʻa ma matala ia lava (eg paina). E le lava ona tatalaina mea e faʻasaʻoina i pliers pe tuʻuina i totonu o le ogaumu. Faatasi ai ma le fesoasoani o kelu ma filo, ua faapipiiina ia fua i luga o le polo sauni. I le masani masani, o le cones "vaai" i fafo, ae o le topiary ma le faʻafeagai nofoaga o fatugaʻo foliga foliga sili atu le leaga. Ua teuteuina le polo i elemeni auro, faʻatagata o manu, faʻapea foi ma fualaʻau a isi laʻau - acorn ma chestnut

Cones e sili ona talafeagai mo topiary design:

  1. Paina;
  2. Katesa.

        

Mai se teuteuga o le vaʻaiga, Siberian cedar cones foliga matagofie tele.

Mai solo

Oe o le a manaʻomia se seti o vaega e pei o le stapler, tele-lanu napkin o eseesega lapoʻa, uaea, tasi pe sili atu faʻailoga, o se foliga faʻataʻamilomilo, o se ulo, lopa, ma se lipine. Fugalaʻau e masani ona faia mai solo, laitiiti tele - eseʻese faʻatusa.

E te manaʻomia e faʻamau ni solo i totonu ole totini (pe tasi lapoʻa, gaugau faʻatele). A maeʻa lena, ona vavae ese lea o se liʻo. O pito e faia tutusa pe milo foi. O faaletonu o le a fesoasoani i le faatupuina o petals vevesi. O tipi o le a latou foliga foliga tumu ma fluffier. A maeʻa ona siʻi taʻitasi vaega, o le a maua se foliga e tele ma sili atu foliga o se fugalaʻau. E teuteu se polo ma le lautele o le 20 cm, e te manaʻomia le tusa o le tolusefulu o ia elemeni. Faʻamau i latou i kelu ma uaea. E tatau ona manatuaina o le toe fausiaina o le tele masani o se fugalaʻau, oe o le a manaʻomia liʻo e tusa ma le 10 cm le lautele. E tatau ona faʻaopopoina laulaʻau lanumeamata i fugalaʻau mai fasi na faʻamau pe faʻapipiʻi faʻatasi i le tulaga o se laulaʻau.

Mai lipine satin

Ina ia teuteuina le pale, oe o le a manaʻomia ia le itiiti ifo i le sefulu elemeni. O se lipine satin poʻo ni lipine o lanu eseʻese e 'otiina i tutusa tutusa. Mamanu mea e talafeagai foi. O vaega e gaugau i le afa, ma faʻapipiʻiina i luga o le tasi ma le isi i le tulaga o se fugalaʻau symmetrical, o le ogatotonu e faʻamau i se vevela fana pe suʻi.

    

Lenei mafai ona faia i le tasi lipine, lemu gaugau ia i se liʻo i foliga o se fugalaʻau. O tagata tulaʻi ua tuua i lalo o le ogatotonu. E sili atu le faigata o le fausiaina o se sunflower mai lipine: 15-centimita fasi itu gaugau i le afa ma punou e fausia se matasele pe a faʻafesoʻotaʻi pito. E fia sefulu o nei elemeni e manaʻomia. Ina ua maeʻa lena, ua latou fesoʻotaʻi i le ogatotonu. E fautuaina le faia o lua laina o petals. O le ogatotonu o le sunflower e foliga pei o fatu poʻo pi kofe. O le filifiliga lona lua e sili atu ona o le a faʻaalu itiiti le taimi.

Pepa Faʻapipiʻi

O fasi pepa e tusa ma le afa mita le umi ae 3-5 cm le lautele e oti ese mai laupepa. Ina ia foliga, o le pito i luga o le tulimanu e loloʻu, ona maeʻa ai lea o le lona lua, atoa pioga faia. Oe manaʻomia le uuina o le pito i luga ma le tasi lima ma sisi le pito i lalo ma le isi. O mimilo mimilo e faia. A gaugau le fasi pepa i totonu o se paipa, naʻo mea na totoe o le toe faia lea o lenei foliga i se rosa. O le faʻavae o le pale na faia mai nusipepa. Latou faia se polo. O le spherical fausaga e faʻapipiʻi ma twine, mulimuli ane o le a e manaʻomia le faia o teuteuga ma rosa. O le isi sitepu o le faʻapipiʻi lea o le pusa i totonu o ulo. E tatau ona tuʻuina i totonu o le foam ma faʻatumu i le alapata. Ona teuteuina lea o le mea i luga. E mafai ona e filifilia laʻititi lala o laʻau ola o ni teuteuga elemeni. O le isi sitepu o le faʻapipiʻi rosa i le polo e faʻaaoga ai pine poʻo kelu vevela. E mafai ona tuʻuina i liʻo poʻo ni laina vevesi.

Mai lagona

Oe o le a manaʻomia mea o leo eseese mo fugalaʻau ma lanumeamata ie mo laʻau. O mea faʻaopoopo ma mea e faʻaaoga e tatau ona avea ma lipine, fili, se apa o le vali acrylic, o se koneteina matagofie mo le faʻavae, o se laʻau, o se foam avanoa i le tulaga o le polo, lapisi lapisi ma isi teuteuga elemeni.

Ina ia teuteuina se polo lapoʻa, e te manaʻomia ni laupepa se fitu o lagona, e aofia ai ma isi lanumeamata e lua, o isi e lanu eseese. O laulaʻau e tipiina i le taimi lava le foliga manaʻomia, ma o fugalaʻau e fausia mai lapisi lapisi. Tipi vavaeina, kelu ma pupuni o le a maua ai fugalaau a latou foliga mulimuli. O se pale pale e faigofie ona fausia mai pepa malepelepe. Kelu, filo poʻo se mea faʻaoga e lava e faʻamautu ai. A maeʻa lena, o le pito i lalo o le tuʻufaʻatasiga e faʻatumuina - se ulo. Ona teuteuina lea o le pito i lalo o maʻa ma maa teuteuina, o le pito i luga teuteuina i lipine, o le ai uʻamea e fesoʻotaʻi ia vaega e lua ua valiina mai se apa pasī.

Ina ia faʻatumu le ulo oe manaʻomia:

  • maʻa;
  • fulufulu vavae;
  • gypsum

Mai lole

O mea suamalie ua uma le aoga e mafai ona faʻaaoga e fai ma topiary. Afai o le aitia e faapea o lole fou e mafai ona sasae ese le tuufaatasiga ma 'ai, ona tatau lea ona faʻapipiʻi faʻalelei ma ma le aofaʻi laititi o kelu. Soʻo se lole, marmalade, truffles, marshmallow, candies umi, suamalie i luga o se fasilaau (Chupa-Chups, ma isi) e aoga mo le teuteuina o le pito i luga o le topiary. O mea sili ona lelei mo se polo i lalo ole pale o le polystyrene, o papier-mâché polo e talafeagai. O le matafaioi a le faʻavae e mafai ona faia e se ulo o le gypsum poʻo le polyurethane foam. Ua mau le vae i totonu. O le vaega mulimuli o le faʻapotopotoga o le faʻapipiʻiina o le pale. O le tootoo e tuleia toeititi lava i le ogatotonu o le polo. O le faʻaiuga tulaga e sili ona manaia. O le ogalaau e teuteuina i ilaila pupula, aufana, sulu, lipine. O le ulo e teuteuina i lapoʻa tetele, tupe siliva, maʻa, ola ola.

    

Mai fugalaʻau fou

O lenei aitema o le a avea ma sili lelei meaalofa mo le Aso o Valentine. Oe o le a manaʻomia fugalaʻau latou lava, faʻapea foi ma lipine, o se omomi omomi, limu teuteuina, se laʻau laʻau, putty, se ato palasitika, se fugalaʻau. O loʻo ufitia totonu o le ulo i se ato. Putty e sasaaina iina, o le avanoa avanoa ona teuteuina lea i teuteu limu. A maeʻa ona faʻapipiʻi le toʻotoʻo, e tatau ona tuʻu le fatuga mo le sefulu itula. A maeʻa ona faʻamaloloina atoatoa le mea tuʻufaʻatasi, e tatau ona e aveʻese le pito o le ato. Ona tipi ese lea o se tamaʻi vaega mai le omomi omomi. E faʻasusu i le vai ma tuʻu i totonu o se tanoa fugalaʻau. O loʻo teuina le limu teuteu i luga o lenei vaega susu. O totoe o le omomi e fai ma faʻavae mo le pale. O le ogalaau i le tulaga o se laʻau laʻau o loʻo faʻamau i lona ogatotonu. O fugalaʻau uma e faʻapipiʻi i le pale e faʻaaoga ai le kelu ma le lipine. O le tuʻufaʻatasiga e tatau ona teuteuina i mea teuteu.

Ina ia faʻaaoga le topiary o se meaalofa, e tatau ona e aoina se numera ese o fugalaʻau.

O tupe ma pili

O nisi taimi e taʻua o le "laau tupe", ae o le topiary e leai se mea e faia i se laʻau totino ma le igoa tutusa. Ina ia mafai ona fausiaina se laʻau, oe o le a manaʻomia: se foam foam, se fasi uaea, malosi uaea, seleulu, alapasa, kelu fana, satin lipine, sisal fiber, a vase, kopi o faletupe (oe mafai ona faʻatau i tamaiti meataʻalo faleoloa pe okaina luga ole laiga). O pili e loloʻu i se auala e mafai ai ona faia se petal ma faaopoopo "totonu". O petala e gaugau i fugalaʻau, e lima i le tasi. E faʻapipiʻi pe suʻi, ma faʻapipiʻi tupe i le ogatotonu. Ona faʻatulagaina lea o "tupe" fugalaʻau i luga o le foam foam.

    

Ina ia faʻaleleia le ogalaau, ua faʻatumu le ipu i le alapasa ua faʻasusu i le vai i tulaga tutusa. O le tumau o le paluga e tatau ona pei o kulimi oona. Ona tuʻuina atu lea o ni nai uaea i totonu o le tuʻugafu e faʻafoliga ai au. Ua teuteuina le koneteina i sisal.

Mai mea masani

I le gaioiga o le fausiaina o ia oloa, latou te iloa ai a latou lava fatufatu aitia. I se tulaga lautele, e fautuaina e faʻaaoga mea nei: chestnuts, acorn, shells, maa, lau, fualaʻau fualaʻau, o se lapisi pepa koneteina ma se matagofie foliga, lala, gypsum, pepa laupepa. Muamua, ua faia se pale - o le pepa ua faʻaseʻeina i se faʻataʻamilomilo foliga ma faʻamau i se filo. E faia se pu i le polo. O le kelu vevela e liligiina iina, o se tootoo e faʻaofiina.O le vaega pito i lalo e fausia mai i se pepa tele pepa ma sima, lea o le a faʻatumuina. E faʻamau le tootoo i totonu o le konateina ma faʻatali seʻia faʻamaʻaʻa. O le isi sitepu o le teuteuina. E sili le teuteuina o le ogalaau i lona umi atoa. O le pale e mafai ona maeʻa i le autu o soʻo se vaitau. E fautuaina le tuʻufaʻatasia o elemeni e faʻatusa ai elemeni eseese. Soʻo se siʻisiʻi ma ie e matua lelei lava ona tuʻufaʻatasia:

  • fua o laʻau;
  • fasi vaega o vao;
  • vaega o 'amu;
  • maʻa lanu e tele lanu.

    

I quilling metotia

O mea nei ma mea faigaluega e manaʻomia: lipine, solosolo o lanu eseese, o nifo, palasitika foam, kelu, o se fasi paipa, o se foliga faʻamau, o se ulo, o se pule, ma ni pepa lanu. O le vaega muamua o le tipiina o fasi pepa mai laupepa pepa. O le umi lelei o fasi pepa o le 30 cm, o le lautele e 1.5 cm.O vaega taʻitasi e 'otiʻoti i le tansel ma faʻapipiʻi faʻatasi ma le isi. O le lanu o sasa e mafai ona ese pe tutusa. Uma fasimea ua faataamilo faataamilo i nifo laiti. Taʻitasi i latou liliu i totonu i fafo i le tasi itu. Tipiina fugalaʻau e maua, o se uiga masani o le quilling metotia. Ona latou faʻapipiʻiina lea i le polo ma le kelu vevela. O se polo mo le pale e faia e le lima, pe latou te faʻatauina se masani palasitika. Ae le i faʻatagaina le pale e faʻamamago, ua faʻamau i le ea. Oe o le a manaʻomia e faʻapipiʻi le polo i luga o se fasi paipa ma faʻamau i totonu o se ulo ma le foam.

Topiary mo le Tausaga Fou

O sea laʻau mafai mafai ona suia se aso malolo laʻau; tuʻufaʻatasia ma ia i totonu. O le autu o le Tausaga Fou e matua susulu ma lelei, o lea o le faavae o le topiary e ufiufi i mea taugata, sili atu ona susulu.

    

Ina ia fausia se pale, Kerisimasi laʻau laʻau e masani ona faʻaaogaina, spherical ma elongated, masani ma unbreakable, faigata ma malu. O isi mea faʻaaoga mo le Tausaga Fou o le a oʻo mai foi: logo, logo, kuka, tia, afifi. E manaʻomia le paʻu o se topiary, o lona uiga e faʻamau lelei i le ulo le fausaga. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia se mafiafia faʻatumu mo le faʻavae ma se lautele paelo faia i mafiafia pepa malo. Faʻaaogaina se masani foam polo o le faʻavae mo le pale e le o le tali sili lea. Oe tatau ona faʻatau se flasistic oasis. Uma elemeni o loʻo faʻamauina i luga e faʻaaogaina mua-faʻapipiʻi nifo nifo.

    

Tautoulu topiary

Oe manaʻomia le mauaina o mea e pei o sima, kelu (poʻo kelu pu), o se tamai atigipusa pusa, styrofoam, twine, pepa solo, se fasi, nusipepa tuai, teuteu ie. O le polo e faia i nusipepa. E toe faʻasolo i filo, faʻapipiʻi ma solo i luga. E manaʻomia le faʻatali mo ni nai itula e faʻamamago ai le mea faigaluega.

O le matafaioi a le ogalaau o le a faia e se uumi uʻamea. Ina ia mafai ona faʻaleleia atili le matagofie, ua afifiina i lona lua. O le pito i lalo, o le tu, e faia mai i se tamaʻi atigipusa sikuea. Sili atu le i ai o se lole lole. E tatau ona tuʻu se koneteina ma puipui mautu totonu. Ua faʻatumuina i le sima, a maeʻa ona faʻamau le pusa. Ona tuu lea o le polo i luga o le ai uamea ma ufiufi i acorn, chestnuts, ma isi O le avanoa avanoa i le va o puipui o le koneteina ma le pusa ua tumu i elemene teuteuina.

O le autu faʻamaeʻaina mea mo le pale e tatau ona:

  • chestnuts,
  • akara,
  • lau samasama
  • lioni.

    

Topiary i le sami autu

O le atigi pito i fafo o le pale e tatau ona faia e lopa, atigi, fetu, lipine, mea mautu o meaola na amataina (fasi 'amu). O le ogalaau e faia i le mafiafia uaea, lala mamago poʻo penitala. E sili le afifi i ie lanu. E le faʻagata le paolo, ae ia faʻasaoina le fesoʻotaʻiga ma le gataifale, e fautuaina e nofo i le paʻepaʻe ma le lanumoana, e laʻititi e lanu meamata.

O mea e pei o le polyurethane foam, silicone, pebbles, sisal fibers, organza rags, sea salt, nusipepa, filo e aoga. O le faʻavae mo le pale e faia mai nusipepa ninii. O puipui o le faʻavae o se ulo, latou te siomia i se faʻaputuga o organza. O le ogalaau ua afifiina i le twine (ona teuteuina lea). O le pito i luga o loʻo faʻamaluluina i kelu mo le toe faʻatuina o se polo nusipepa. O le pito i lalo o le ai uamea ua faʻamau i totonu o le ulo. A maeʻa lena, ona teuteuina o le pale ma teuteuina le laʻau atoa.

Topiary mo se faʻaipoipoga

O ia teuteuga e masani ona tuu i luga o le laulau o le faaipoipoga. O se agaifanua le faia mai i mea taugata e fetaui ma le tulaga o le mea na tupu. Fautuaina lanu aofia papaʻe, lanumoana ma mumu. O se vaega taua o le faʻaipoipoga topiary o le autu. O le paʻepaʻe uʻamea paelo ma faatufugaga forging tatau ona tosina mai le mafaufau i le talaʻaga o le toega o le teuteuga. Muamua, ua saunia se koneteina: e teuteuina i lace, pe o le decoupage metotia e faʻaaogaina. O le tootoo ua faʻaofiina i totonu o le koneteina, ma a maeʻa ona faʻamaʻaina le tagata faʻatumu, o le pito i luga e teuteuina i lopa, tina-o-penina maʻa ma mutia faʻapitoa. Fugalaau e faia mai le organza. Latou teuteuina i lopa ma faʻapipiʻi i se polo e fausia ai se pale. O le pito i luga e faʻamau i se kelu fana. Mai lenei taimi, ua amata le vaega mulimuli o teuteuga - teuteuina ma tamaʻi elemeni.

Easter topiary

O le pale o sea oloa e teuteuina i fugalaʻau faafoliga, tele-lanu fuamoa, lanumeamata, butterflies, polo o filo. O le faʻavae mo le pito i luga e mafai ona faia i auala eseese: mai nusipepa, polyurethane foam, polystyrene; faʻaaoga se omomi fugalaʻau. O le laasaga muamua o le saunia le faʻavae mo le atoa fausaga. E mafai ona avea ma se atigi apa apa. O loʻo tuʻu iai i totonu se fasi foam ina ia mafai e puipui ona tatalia le mamafa o le tuʻufaʻatasia, lea e liligi mulimuli ane. Le fausiaina o le ogalaau, skewers laupapa poʻo se sili atu avanoa avanoa - E aoga le Salex. Afai e te tu i le filifiliga muamua, oe o le a manaʻomia twine ma se vevela kelu fana e taofi faʻatasi ai laʻau i le tasi fata. Ae le i faʻatumuina le fagu i le gypsum, gaʻo le pito pito i lalo o le paʻu ua maeʻa i le kelu ma oomi i totonu o se fasi foam. A maeʻa ona faʻatumu le vaʻa i mea tuʻufaʻatasi, alu i le faʻapipiʻi o le pale.

                    

Faaiuga

Le atoatoa i totonu, o lata mai aso malolo, le manaʻo e sefe tupe pe ia fatufatuaʻi - o se laʻititi lisi o mafuaʻaga e fai ai nila. Matai vasega ma faigofie ma manino faʻatonuga o le a fesoasoani i tagata amataina e faia a latou laʻasaga muamua i lima-faia, aemaise lava, i le topiary art, lea na lauiloa i tausaga talu ai. Ina ia faia se matagofie topiary i ou lava lima, oe le manaʻomia le faʻatau tele mea faigaluega ma faʻaalu tele taimi. I ni nai itula o galuega, oe o le a maua se lelei faʻataʻitaʻiga o teuteuina ma faʻaaogaina ata.

O le tele o ituaiga o autu, foliga, faʻamaeʻaina o mea ma teuteuina elemeni o le a fesoasoani e faia se tulaga ese topiary. O faʻataʻitaʻiga vaʻaia i ata ma vitio o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai lau filifiliga. Uma topiary aofia ai luga, pito i lalo vaega, faʻapea foi ma le tasi pe sili atu ogalaau, e leai ni tapu i luga o isi tapulaʻa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Art and Practice of Topiary: Part 2. Linda Vater (Mae 2024).