Fale fuafuaga 32 sq. m

Pin
Send
Share
Send

O tagata e ona fale mautotogi e feagai pea ma le tele o faigata e tulaʻi mai ona o le le lava o sikuea mita. Laʻititi avanoa avanoa tele faafitauli ma maua ai pea filifiliga o mea e faʻaopopo ma mea e tiaʻi. O se agavaʻa tisaini poloketi o le a fesoasoani fofoina le tele o mataupu e i le tepa muamua e foliga mai o ni iʻuga. O le fale mautotogi tatau ona faʻaaogaina e le gata mo le moe ma 'ai, ae ia avea foi ma "' olo 'fale" mo se tagata, lea o le a ia maua ai le faʻamama avega i le taimi o malologa ma mafai ona toʻafilemu auai i mea faʻafiafia, mauaina malo ma faʻatautaia aso malolo. Ioe, e leai se faʻamaneta, "tuleia puipui", ae e tele numera ma togafiti o le a fesoasoani e faʻasese ai le vaʻaia o le vaʻai i avanoa poʻo le fetaui lelei o le tulaga i totonu o se potu vaiti. Faʻafefea ona fuafua le ata o le tasi-potu potu o 32 sq. m ma o le a tatou talanoa i lenei mataupu.

Fautua lautele

E i ai potu ma le lautele o le tolusefulu-lua sikuea mita. lua ituaiga:

  • Tasi-potu potu mautotogi i masani Khrushchev fale. E masani lava o ia fale mautotogi o se "meaalofa" o le Soviet vaitaimi fale.
  • Studios. E mafai ona maua i fale fou nei.

O le filifiliga lona lua e manatu e sili ona lelei mo tamaʻi avanoa. I le mulimuli ai i le mataupu faʻavae "i lalo ma papupuni ma puipui", e mafai ona e faia se uluaʻi totonu mamanu ma compactly fetaui le talafeagai teuteuga i le tasi potu tele, vaevaeina i sone. Ioe, toefaʻaleleia e le mafai i taimi uma. Afai e mananaʻo tagata e ana le talepeina o le pa o le avega, ona faʻapipiʻi lea o le koluse i luga o le poloketi atoa, talu ai e leai se tagata asiasi fale e taliaina ia suiga faʻafanua. I le auala, e tusa lava pe i le tulaga o le manuia, oe o le a onosaʻi ma asiasi i le tele o taimi ae leʻi mauaina le faʻatagaga mo toefaʻaleleia. Ina ia fausia se potu mafanafana, mafanafana i totonu o se potu vaapiapi, oe tatau ona faʻalogo i le manatu o tagata atamamai tisaini ma ave i luga o le laupapa a numera o a latou fesoasoani:

  • afai o le fale mautotogi ei ai se manaia faʻaopoopoina i le tulaga o se loggia po o se poletito, ua tuʻufaʻatasia ma le toe vaega o le eria. Lenei latou te faʻaauupegaina se suʻesuʻega, se fale aʻoga, se potu faʻafiafia, se faletusi poʻo se 'aiga' aʻai;
  • moli paolo ma luga ma faalava laina e faʻaaogaina i le ata e faia ai le avanoa foliga mai tele ma le potu lautele;
  • i potu potu poʻo potu mautotogi ma se suiga suiga, naʻo moli malamalama poʻo tuutuuga faʻailoga e faʻaaogaina. O puipui tetele o le a vaeluaina le potu i ni vaega laiti eseese, lea o le a faigata tele ona faʻafesoʻotaʻi i totonu o se vaega e tasi. I se faʻaopopoga, o le avanoa o le a foliga mai o se paso, tuʻufaʻatasia mai vaega eseese;
  • faʻaaoga meaafale multifunctional. O le moega e liua i se sofa puʻeina, o le laulau e faʻamau saʻo i luga o le puipui, o sofa e gaugau, ma o potu i totonu o potu o le a nana ai faʻaletonu o le le masani ai foliga potu ma faʻatagaina oe e faʻaaoga tele avanoa mo le faʻatulagaina o le teuina o masini;
  • aua le fautuaina le faʻataʻitaʻi ma susulu, puʻe ma fai sina fenumiai sitaili i totonu o loʻo tumu ai i mea laiti ma teuteuga.

    

Faʻalogo foi i le foliga o le potu autu. Afai o loʻo e feagai ma se sikuea, ona mafai lea ona tuʻu sone faʻataʻamilomilo poʻo se nofoaga tutotonu o se faʻaleoga faʻamatalaga ma isi vaega latalata i puipui. O potu faʻatulagaina e tatau ona fetuʻunaʻi ina ia vaʻaia lelei ai i latou i foliga saʻo. I tulaga ia, e le mafai ona e faʻaaogaina se faʻatulagaina faʻatulagaina ma tuʻuina meaafale faʻasaga i isi fale.

Faatulagaina o avanoa - ergonomics ma zoning

Afai na faʻamaonia le toefausiaina, ona tuʻufaʻatasia lea o le umukuka ma le potu malolo, ma o se isi tulimanu i tafatafa o le faʻamalama e vaeluaina mo le nofoaga moe. O le ofisa e ave i fafo i le poletito pe seti i tafatafa o le moega. Pe a tuʻufaʻatasia, e taua le mulimuli i tulafono faigofie mo le tuʻufaʻatasia o vaega aoga:

  • O le potumoe manaʻomia e vavaeʻeseina i le tele e mafai ai mai le taimi na totoe o le avanoa ina ia leai se mea faʻalavelave i se moe filemu.
  • E fautuaina le tuu o se 'aiga i le va o le umukuka ma le potu malolo, lea o le a avea o se "buffer".
  • O le potu malolo e mafai ona tuʻufaʻatasia ma se falefaigaluega, talu ai o nofoaga uma e lua ua fuafuaina mo faʻamalositino tafaoga.

    

Meafale filifilia filifilia ergonomic, puupuu ma faʻatinoina le tele o gaioiga i le taimi e tasi. Faʻaaogaina tatau o mita taʻitasi e tatau ona avea ma autu aitalafu a le tufuga. E leai ni faʻatapulaʻaina ile faʻamaeʻaina o mea, ae le fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o se tuʻufaʻatasiga o numera tele o eseʻeseʻesega i fale mautotogi ma sina tamaʻi ata puʻeina. Lenei o le a le lelei aʻafia ai le manatu o le avanoa. I totonu o le potu malolo-potu malolo, e mafai ona faia le zoning ma le tuʻufaʻatasia o le sima poʻo le brickwork ma le vinilini pepa puipui. I fale taugata, veneer, cork poʻo laupapa mautu e faʻaaogaina. I sili atu paketi filifiliga, palasitika, pepa puipui, sima o loʻo faʻaaogaina. Maualuga faʻaloʻu ua maeʻa ma le laupapa faʻaogaina faʻaaogaina o tekonolosi. Mo minimalism, laconic papaʻe sima e talafeagai. O le faʻaloʻo o taualuga o pupuni malamalama ma le pupula luga o le a faʻatumuina le avanoa potu ma le saolotoga ma le malamalama. Linoleum, laminate poʻo sili atu taugata poloka laupapa e faʻaaoga e faʻamaeʻa ai le foloa. I totonu o le umukuka eria, e fautuaina e faʻaaoga ni maa keramika e faigofie ona fufulu ma o le a tumau mo le sili atu ma le tasi le tausaga. O le potu e mafai ona sisiina i luga o le puluma, o ona laupepa o le a toe faia le faʻalo faʻalo. O le faʻataʻitaʻiga e faʻatinoina pupuni, pupuni, tioata manifinifi faʻaigisa poʻo leisa palasitika. I se isi itu, e mafai ona e faʻaaogaina se fusi pasi, laulau, sofa e tuueseese ai vaega.

O le tuʻufaʻatasia o lanu eseʻese e tusa ai ma mataupu faʻavae o faʻatusatusaga poʻo talafaʻatusa foi o loʻo faʻaalia opaquely le mea tasi '' upega tafaʻilagi ma le isi amata.

O le tuʻufaʻatasia o eseesega o ie ma le teuteuina faʻaluaina, tuʻu faʻatasia i itu o le tuʻutuʻuga faʻavae, o le a le utaina le potu, ae o le a aʻafia ai le vaʻaiga vaʻaia o le potu o se tasi avanoa vaeluaina i vaega.

Faapaologa

Ina ia faia le tamaʻi fale ulufale o se mafanafana "foliga" o le fale mautotogi, o le muamua e faʻafeiloaʻi malo, e teuteuina e tusa ai ma le faʻavae o minimalism. Moli paolo i puipui ma faʻalo e mafai ona faʻatusatusa i pogisa foloa. O maa uli lapopoʻa o le a avea ma se fofo lelei. Afai e faʻatagaina le fua o le auala savali, ona tuʻuina lea i totonu o totonu o ofu tuʻufaʻatasia, o le a avea ma autu teuina teu i totonu o le fale. Nai lo le tele o meaafale, sili e ave i se tatala tautau. Mo faamalu ma tootoo, o loʻo faapipii i ona tafatafa se apa uʻamea foliga faʻatafatafaʻi. O se pouf maualalo poʻo se nofoa o le a faʻamaeʻaina le ata tisaini. O seevae e mafai ona nanaina i fata nana i lalo o le eria o suiga.

Nofoaga moe

E manaʻo tagata uma i se latou avanoa se avanoa lautele, matagofie lona moega e mafai ai ona e moe i soʻo se tulaga lelei e aunoa ma se tau ono paʻuʻu i le foloa. O se moega tele mo se tamaʻi potu e le o se tali sili lea. Ae paga lea, o le a tele naua faʻaaogaina vaega, e le taliaina talu ai le mita leiloa. Mo lenei mafuaʻaga, e sili atu le tuʻuina atu le fiafia i se sofa gaugau. Afai e lava le avanoa, ona tuʻu lea i totonu o le potu moe se ofu e iai faitotoʻeseʻe o le ergonomic. O filifiliga taupega e le mafaufauina uma. O le potumoe e masani ona teuteuina i moli lanu. Mea masani, hypoallergenic mea e faʻaaoga mo teuteuga. Mautinoa lava, fafie ma ona saogalemu mafuaʻaga, i le gaosiaina o le oona soʻotaga mea faʻapipiʻi na le faʻaaogaina. I sulu sitaili (Procece, shabby chic, masani), o pepa puipui e iai ona fugalaʻau e faʻaaogaina. O le foloa ua maeʻa ma laminate poʻo laupapa poloka.

    

O se filifiliga le masani ai o le faʻatulagaina o se mea e moe ai luga o le poletito poʻo le loggia, pe a fai o lo latou lautele, ioe, faʻatagaina oe e tuʻuina se moega atoa.

Nofoaga malolo ma le malo

I totonu o le potu malolo, se sofa, se pea poufs ma se laulau kofe e lava mo se nofo lelei nofo ai. Faʻafeagai ma meaafale meafale, o loʻo faʻapipiʻiina se fata lapoʻa ma se faʻailoga mo se TV i le ogatotonu. I le maualuga o le auala, o le faʻamau le puipui e teuteuina ma piliki poʻo le masonry i moli malamalama. Le lanu enaena lanu enaena o mea e mafai ona vaʻaia faʻaititia le avanoa. O laupapa laupapa ma palasitika o le a foliga lelei i le tuʻufaʻatasia ma masani ma ona po nei totonu, faʻasolosolo. Wallpaper ma embossed Venetian stucco faʻamamafaina le mautu lagona.

    

Fuafuaina falefaigaluega

E uiga i se suʻesuʻe suʻesuʻe i se fale mautotogi o le 32 sq. tatau ona galo. O se tamai nofoaga ma se kesi komepiuta o le a nofo lelei i le tulimanu i tafatafa o le faʻamalama i tafatafa o le moe ma nofo ai nofoaga. Afai o se faletusi o loʻo iai foʻi ma le kesi, ona tatau lea ona e mafaufau e faʻaseʻe le ofisa i le poletito. Lenei e mafai foi ona e faʻaauupegaina se falefaigaluega meaaoga. E le gata i lea, o tusi e tuʻu i luga o fata maualalo i lalo o le nofoa umi poʻo le moega i tafatafa o le faʻamalama. A le o lea, o fale faigaluega e mafai ona faʻafoliga i totonu o se kapoti lavalava. O lona faʻatumuina totonu o le a aofia ai se laulau pito i luga ma uiga talafeagai, ma fata mo mea laiti o le a tu i luga o faitotoʻa.

Umukuka

O le umukuka e vavae ese mai le potu malolo ma se 'aiga' potu. Vinyl wallpaper, tile keramika ma o isi taimi e faʻaogaina ai ni laupapa PVC e teuteu ai puipui o le potu. O le foloa e ufiufi i linoleum pe ufiufi i tile. E le fautuaina e faʻaaoga laupapa, lavalava poʻo pepa pepa i mea teuteu o le umukuka. O nei mea e le sologa lelei ma lana microclimate faʻapitoa. O loʻo taumafai foʻi le potu malolo e faʻaititia le faʻaaogaina o ie e faigata ona aveʻese ma fufulu. Talu ai o le tuaoi i le va o sone o le a i ai tuutuuga, o manogi mai le kukaina o meaai o le a masani ona salalau i le potu atoa ma mitiia e le ie. E teuteuina le umukuka, e tele polokalame faʻataʻitaʻi e faʻaaogaina, e amanaʻia ai le tulaga o tumutumu o le "tafatolu galue" (ogaumu, tapu, pusaaisa):

TutusaLua eria galue o loʻo tu luga o le tasi puipui, ma le lona tolu i le isi itu.
U-foligaTaitasi vertex o le galulue tafatolu tuu faasaga i le tasi o tolu puipui.
L-foligaO le umukuka ma nofoaga galue e naʻo le lua pa puipui.
OstrovnayaO le faʻataʻitaʻiga e masani ona faʻatinoina i potu vateatea, ae i potu potu, o le umukuka e mafai ona vavaeʻese mai le potu malolo ma le fata bar poʻo le fale faigaluega e avea ma se 'aiga' aʻai.

    

I le tele o sitaili faʻaonapo nei, o lenei potu ua maeʻa ma maamora poʻo lona faʻataʻitaʻiga, ma o foliga o le ulutala e faia i le chrome-plated material ma se pupula pupula.

Faletaele ma faleuila

O le faletaele ua maeʻa i tile, maʻa faʻapitoa poʻo le palasitika. E sili atu le faʻaoga o se tapu magoto, ona o le pesini o le a faʻasaolotoina teuina avanoa i le kapeneta i lalo o ia. I se faʻaopopoga, o se fofo foliga foliga manaia ma le masani ai i le maualuga-tech, faasao-faiga, Scandinavian taʻitaʻiga, minimalism. Ua lafoa le faletaele ae fiafia i se fale taele puʻele. Afai o le potu e le eseese i tele lapopoa, ona faʻaaoga lea o se teuina o mea mai lauiti puipui pusa. I faletaele tuʻufaʻatasi, o le faletaele e vavaeʻese mai le vaega o totoe o le avanoa e faʻaaoga ai se matte ipu malamalama poʻo se palasitika. Filifili faʻalo e filifilia. O lenei filifiliga o le a puipuia le potu mai lologa mai luga ma faamamafa le sitaili o totonu.

Faatonuga Stylistic

Toetoe lava uma ituaiga eseese e avanoa mo e ona fale laiti. E le fautuaina e faʻatinoina tala masani, futurism ma loft i potu vaiti. O nei sitaili e sili ona faʻaalia i potu vateatea o fale tumaoti poʻo ni fale mautotogi ma se tulagavae lapoʻa. Ae e le o lona uiga e le mafai ona faʻaaogaina. E mafaia, ae filifilia le fetuʻunaʻi fofo ma le faʻaeteete e aunoa ma le fetuʻunaʻia o le autu aitia o le itu. Conservatives ma tagata e lagolagoina tu ma aga e filifilia aso nei, art deco, Biedermeier, kolone, Metitirani, aso anamua, retro, gothic, taimi nei. Mo i latou e talavou i le fatu ma mulimuli i mea fou uma, hi-tech, avant-garde, minimalism, grunge, konstruktivism, fusion, Scandinavian direction e talafeagai. Tagata fiafia i le mafanafana, "mafanafana" totonu e tatau ona faʻalogo i le Provence, eclecticism, atunuʻu, shabby chic, Romanesque style.

    

Lanu fusi o alaleo

O le lanu lanu e puleaina e moli malamalama. Pau lava le tuʻufaʻatasiga e mafai ona avea ma se teuteuga faʻaali sesega ma se foloa pogisa (i le i ai o faʻalo maualuga). I faiga faʻaonapo nei, latou te faʻaaogaina pupuni "suamalie" e pei o le manava o le ea fou: olive, mint, tangerine, mustard, cherry, nutty. I totonu o potu masani, o le lanu enaena i ona eseʻesega uma ua avea ma faʻavae: kofe ma susu, beige, mahogany, terracotta, sukalati, vanila, oketi. O sitaili maualuga-tekonolosi faʻaaogaina le paʻepaʻe ma papaʻe (vali mata) ma le malamalama (galiotis, siliva) efuefu. Faʻaaogaina foi i le paleta e lanumoana, samasama, piniki, lanumeamata, amu. Afai e i ai sina malamalama faʻanatura i totonu o le potu, ona faʻamalosia atili ai lea ona o lanu mafanafana. O leo malulu, i le isi itu, e talafeagai mo potu ma faʻamalama faʻasaga i le la itu.

    

Moli foliga

I totonu o le potu potu potu, o moli tutotonu e le o tuʻua atoa, pe faʻatasi ma vaega o moli e tu i luga atu o vaega taʻitasi. Afai o loʻo i ai pea le moli moli, ona filifili lea o se faigofie, ae leʻo tele tele faʻataʻitaʻiga. Ia mautinoa e faapipii moli i le lotoifale i le tulaga o fola ma laulau lamepa, puipui sconces. Pulu teuteu, faʻasologa malamalama malamalama e tuʻu i luga o le faʻalo faataamilo i le atoa o le potu poʻo luga o puipui. I potu e faʻapipiʻi ai potu, o nisi nofoaga e leai se malamalama faʻale-natura, o lea e tatau ai ona tauia mo moli malamalama. Afai o le potu o loʻo i ai se pulou poʻo se faʻalo faʻavae, o lona mapusaga e tatau ona faʻamamafaina ma le fesoasoani a moli uila.

    

Faaiuga

O le mulimuli ma, atonu, o le sili ona matagofie laʻasaga o le toe faʻafouina o le a faʻafoliga totonu totonu ma teuteuga elemeni. Mo nei faʻamoemoe, vases, pusa, ato, ato, faʻatagata, totō o totonu o fale, atavali, ata faʻapipiʻi, pepa faʻasalalau, uati, ipu, faʻata ma faʻamanatuga na aumai mai femalagaaiga o loʻo faʻaaogaina. O le tuʻuina atu o faʻamatalaga teuteuina i le fale mautotogi tatau ona laugatasia. O le anoanoaʻi o tamaʻi teuteuga e tatau ona 'aloʻalo ese mai ai ina ia le foliga mai le potu e pei o se fale teu oloa o mea le talafeagai. A o le e ona le fale mautotogi o 32 sq. m., aua le faʻavaivai ma faʻamuta lona matagofie ma fetuutuunai totonu. O se tamaʻi avanoa e mafai ona suia i taimi uma i tua atu o le amanaʻiaina, pe a fai e te faʻatagaina alagaʻoa o faʻamatalaga i luga o le sauniuniga o mamanu poloketi i le taimi o le tisaini ma faʻaaogaina ou mafaufauga e atiaʻe ai ou oe lava aitia aitia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 6 Beautiful Home Designs Under 30 Square Meters With Floor Plans (Mae 2024).