50 manatu potu tisaini mamanu

Pin
Send
Share
Send

O se nofoaga tumaoti mo taʻaloga, faitauga ma tusi ata e mafai ai e tamaiti uma ona atiaʻe atoa. I le taimi e tasi, e le faigata ona faʻatinoina le uluaʻi ata o le potu taʻalo, i le mulimuli ai i nai fesoasoani faigofie. Muamua lava, tatau i matua ona filifili le sili ona lelei autu ma lanu fuafuaga. O le a latou fuafuaina le malamalama o tamaiti i le siʻosiʻomaga, o le a faʻafaigofie ai taʻaloga ola poʻo le sili atu malolo malolo. Ia mautinoa e faʻapipiʻi se moega poʻo se sofa i totonu o se potu faapena, e mafai ai e se tamaitiiti lelava ona moe pe na o le nofo ma faitau se tusi. O isi meaafale ma meataʻalo e tatau ona filifilia e tusa ma manaʻoga ma manaʻoga o le pepe. O se kapeneta puʻupuʻu e fetaui lelei mo le teuina o tusi, o se tatala fata poʻo se fata ma ato o le a fesoasoani e teu lelei teu pepe ma taʻavale. A manaʻomia, e mafai ona tuʻuina atu se isi vavaeʻesega o le potu taʻalo mo le faʻapipiʻiina o taʻaloga. O le a latou faʻatagaina le tamaititi e atiaʻe faʻalelei tino. O le mataʻituina o faʻatonuga a le au atamamai o le a fesoasoani e faʻatautaia se potopotoga agavaʻa o le potu taʻalo e aunoa ma ni faigata.

Lanu ma autu tusiaina

O pastel ma lanu susulu e tatau ona i ai i le potu taʻalo. O le autu lanu polokalame mafai ona papaʻe, oneone, turquoise, kulimi, kofe, malamalama piniki ma lilac. E mama foliga o samasama ma lanumeamata. O le suiga i le fale vaega faʻamoemoeina mo taʻaloga ma faʻafiafiaga e le tau faia i le tutusa auala e pei o le taʻaloga lava ia. O le auala ma le faitotoʻa e tau atu i le potu e mafai ona i ai ni sitaili ma foliga. Ma, ulufale atu i le potu taʻalo, o le a lagona e le tamaititi o lenei potu e faʻapitoa lava mo ia.

Lamepa ma le masani ai mamanu, teuteuina ma vali i luga o puipui e talafeagai e pei o susulu aofia ai mo le potu.
   

O kapeta felanulanuaʻi ma pupuni i luga o faʻamalama o le a fesoasoani e faʻaopoopoina le filifilia laina. E mafai ona latou maua ia mauoa, ola lanu: lanumoana, lanumeamata, lanu viole, samasama, poʻo le moli. O le autu autu e mafai ona i ai, ae tatau ona matua fiafia iai le tamaititi. O tali taʻutaʻua e aofia ai maota o le togavao, toafa, fitafita ma purinisese.

O le sili atu o mumu, moli ma samasama pupula e sili ona aloese mai ai. Latou te fesoasoani i le soʻititi-gaioiga a le tamaititi.

Teuteuga o Mea

A filifilia se maeʻa mo se potu taʻalo, o mea nei manaʻoga manaʻoga e tatau ona amanaʻia: saogalemu, aoga, anagata. E le taliaina le faʻaaogaina o paketi pepa puipui poʻo vali e mafai ai ona lafoa aʻi mea mataʻutia. O faʻaiʻuga sili e aofia ai:

  • Mo le faʻalo. O le paepae paʻepaʻe masani, susulu malamalama faʻalo ma le matte poʻo le pupula luga o le a faʻavasega le faʻalo. O ni fofo lautele-taugofie fofo. Mo se eseʻesega taʻaloga taʻaloga, e fautuaina e filifili se faʻataʻutaʻuga tele-faʻaugofie plasterboard. E mafai ona valivali i lanu eseʻese, faʻaopoopoina le toega o teuteuga ma teuteuga o le potu lava ia. Le isi faʻaopoopoina o drywall fausaga o le faigofie o le fausiaina o le saʻo moli faʻaaogaina moli poʻo moli malamalama.
  • Mo puipui. Valivali po o le atoa vali o nisi o filifiliga sili ona aoga. Ufiufi pupuni puipui, ata i luga o latou o le a fesoasoani ia te oe faigofie ona faʻailogaina soʻo se potu. Vinyl pepa puipui poʻo le pepa puipui o le a avea ma se taliaina faʻaopoopoina. E sili atu le aua le faʻaogaina palasitika panuni, faʻamoeina i le potu taʻalo mo tamaiti.

Coatings saogalemu

Tamaiti laiti ma tamaiti mai le 7 tausaga le matutua ma sili atu faʻaalu le tele o taimi taaalo nofo saʻo i luga o le foloa. O le mea lea, e tatau i matua ona matua mataala lelei i foloa foloa. Ituaiga taliaina e aofia ai:

  1. Laʻau masani + taʻalo fala. Kapeti poʻo maualuga lelei laminate o le a maua ai le mafanafana i le foloa. Ole fala taʻalo a tamaiti o le a faʻaopopoina le ata ma faʻamautinoa le mafanafana o le tama a o taalo.
  2. Marmoleum. Lenei mea fola o le natura linoleum. Ua faʻatasia faʻaaogaina le gagana-ma-mataafi metotia luga o le fusiua. O le mea lea, e mafai ona faigofie ona faʻataʻatia i ou lava lima. O le foam mea tausia lelei vevela, toetoe lava a le faʻaletonu i le aluga o taimi. E faia i lanu eseʻese.
  3. Fogafale Cork (mai le "mama" koroka faʻamauina). Faʻateleina leo faʻaʻeseʻese ma tausia lelei vevela. Lelei tele mo tamaiti laiti oe le o savali lelei pea: afai latou te paʻu i luga o sea luga, o le tamaititi o le a le afaina ia lava.
  4. Kapeta ofe. Taʻitaʻi mea mo le aoga ma le tumau. Fola malulu ofe maua uma mafanafana ma le saogalemu i le taimi o taʻaloga. Mafai ona tuʻu saʻo i luga o se screed pe faʻataʻatia luga o se faʻapitoa substrate.

Meafale ma teuina

Mo le faʻatulagaina saʻo o le potu taʻalo, e fautuaina e vave tusia se poloketi. E tatau ona aofia ai vaega mo taʻaloga (ma, pe a manaʻomia, taʻaloga taʻaloga), malologa, faitau. O le faʻapipiʻiina o meaafale a tamaiti o le a fesoasoani e faʻavasega le avanoa mo ata ma fesoʻotaʻiga ma uo, pei o se toʻaga tumaʻoti. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma seti o Ikea laulau ma nofoa. Mo pepe matutua 1 tausaga pe sili atu le matua, fautuaina e faʻapipiʻi se laulau taʻalo faʻaopoopo ma se sorter. O le a manaia mo tamaiti mai le 3 tausaga le matutua e taaalo ai ma faʻatino taga-seti. I lenei tulaga, e tatau i tagata matutua ona tuʻu faʻatasia se aoga meataʻalo poʻo se falemaʻi manu, o se nofoaga faʻatau (fale) ma meataʻalo.

O se tamaʻi fata poʻo fata ma ato o le a fesoasoani i lau tamaititi e teu lona potu i le teuina lelei e ala i le gaugau lelei meataʻalo. E aoga foi le sofa, e mafai ai e le tamaititi ona faitau pe malolo i le taimi o le aoauli. O se filifiliga lelei o le a avea ma se moega faʻataʻoto ma se mea moe i le fogafale i luga ma se faleie faleie foliga i le pito i lalo.

Mo sina tamaʻi taʻalo, e mafai ona e tuʻuina i lalo le laulau ma le komipiuta. Ae fautuaina e aua le faʻatagaina le tamaititi e taalo mo se taimi umi, lea e mafai ona afaina ai lana vaʻai ma le mafaufau tulaga.

Potu o tama

O se tama tamaititi e mautinoa o le a fiafia i se potu taʻalo i se siva poʻo faomea sitaili. O le ata o le vaʻa i luga o le puipui, aluga i foliga o taula ma lifebuoys, faʻapea foi ma meaafale i le oneone-turquoise lanu o le a matua faʻaopoopoina le itu. Tamaiti e fiafia tele i tuʻuga ma taʻavale ua fautuaina e teuteu le potu i le ituaiga o Faʻavae 1. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻapipiʻi se nofoa i le tulaga o se taʻavale tuʻuga, e faʻapipiʻi ai ata o ata ma vaʻaiga o ala poʻo taʻavale o loʻo pasi atu i fafo pe o le auala tele i luga o le puipui. Mo tagata fiafia i suʻesuʻega, e mafai ona e teuteuina le potu i maea faʻalanuina e pei o vine. O puipui e mafai ona valivali e pei o le togavao pe faʻaaoga tutusa mural mo teuteuga.

O se fale laupapa umi e mafai ai ona taalo soo ai le tamaititi, o se faʻaopopoga lelei lea. Tamaiti e fiafia i sisifo o le a mautinoa le fiafia i le potu taʻaloga ma le toafa, cacti ma tamaʻi tamaʻi ata i luga o puipui. E mafai ona faʻapipiʻi se tamaʻi wigwam i totonu o sea potu. O le lanu lanu mo sea potu e tatau ona aofia ai oneone, olive ma lanu meamata lanumeamata.

Potu o teine

O le fausiaina o se lalelei lalelei ma se mafanafana siosiomaga i le teineititi potu taʻalo o le a fesoasoani e mulimuli i se manaia mataupu mo ia. O pepe e fiafia e matamata i manu ma iniseti, ua fautuaina e teuteu le potu i moli lanu samasama poʻo moli malamalama. Meaafale ma ata o lagomeli, butterflies (poʻo pusi, maile) o le a faʻalelei lelei le fausiaina mamanu. Mo se tamaʻi tamaʻitaʻi e fiafia i faʻataulaitu ma purinisese, e fautuaina e faʻatulaga le taʻaloga i le autu talafeagai. Ma, o se tupu faleʻie poʻo se fata ma purinisese, pepe pepe o le a fesoasoani ia te ia e taʻalo faʻalelei. O se fale teu pepe poʻo se fale teu pepe e mafai ona faʻapipiʻi faʻapipiʻi. I le avea ai o se nofoaga moe, o se pupuni potu faʻapitoa e pei o se maota matagofie e talafeagai.

O se manaia tali fofo o le a avea ma mamanu o le taʻaloga i le Farani faiga. Mo lenei faʻatonuga, o puipui e tatau ona valivali i le malamalama piniki poʻo le viole. O atavali i puipui e aofia ai ata o le Eiffel Tower, auala matagofie, poodles ma Farani matagofie.

I totonu o le potu taʻalo, fuafua mo se tamaʻitaʻi, e mafai foʻi ona e faʻapipiʻiina taʻaloga o puipui, tautau le taupega. E naʻo matua e manaʻomia le filifiliina o oloa e valiina i papaʻe, piniki poʻo lanu viole.

 

Potu mo tamaiti e toalua

Mo le lua itupa fanau, e mafai ona e filifilia soʻo se ata o loʻo taua i luga. E fautuaina le le faʻaituʻau o tamaiti mo tamaiti o itupa eseese. Olive, malamalama samasama e talafeagai o le autu lanu o le mamanu. E mafai ona tuʻufaʻatasia lanu pupula eseʻese, ae tatau ona e tuʻu ile 3-4 lanu. Tele lanu o le a mafua ai le solia o le fealofani o totonu. Masani ai, e fautuaina e vaevae le potu taʻalo atoa i ni vavaeʻeseʻesega mo tamaiti taʻitasi. O le ogatotonu o le potu e mafai ona tuʻua mo taʻaloga lautele. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e tuʻuina se fala taʻalo i le ogatotonu ae tuʻu ni ato e lua ma meataʻalo. E mafai ona suia e se fale palasitika i le veranda. Moni, o sea mamanu o le a ofi i totonu o se potu vateatea.

I totonu o se tamai potu taʻalo, oe tatau ona faʻatapulaʻaina oe lava i se malamalama faleʻie po o labyrinths. O le moega moega e lelei tele e pei o se moega: e faʻaaluina le laʻititi o avanoa ma faʻataga tamaiti e malolo lelei. Afai e manaʻomia, o le pito i luga ma lalo o le moega e mafai ona valivali pe faʻafoliga eseʻese ma aluga ma falaoa i lanu eseese poʻo ni mamanu.

Faaiuga

I le mulimulitaʻi i taʻiala aoga mo le filifilia o lanu, autu ma meaafale, e faigofie ai ona e faia se potu taʻalo matagofie ma faʻamafanafana mo le tasi tamaititi poʻo ni tamaiti. Matou te fautuaina le mataituina faʻapitoa i le filifiliga o maeʻa mea mo puipui ma faʻalo. E le gata i lea, aua neʻi galo e uiga i le aoga ma le siosiomaga faauo o foloa foloa: e tatau ona latou faʻatumauina le vevela lelei ma i le taimi e tasi e matua le afaina lava. Meafale filifilia mo le potu taʻalo e tatau ona faia i le leai-oona palasitika poʻo laʻau masani. O mea vali poʻo varnished models e tatau ona matua leai se afaina. Mo se nofo lelei ma le faʻaaluina o taimi faʻaalu, oe tatau ona faʻanofoina le potu. Muamua tusia o se fuafuaga poʻo se ata ma le nofoaga o 'eseʻese ituaiga o meaafale ma teuteuga o le a fesoasoani ia te oe faigofie ma faigofie faʻatulagaina se potu taʻalo i se lautele potu poʻo se tamaʻi fale mautotogi. O se potu teuteuina pupula na fausiaina mo se tamaititi ma le fiafia i ai tagata o le a avea ma sili sili ona lelei nofoaga mo lona talafeagai tino ma le foafoaga fatufatuina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 110 Swahili Words For Daily Life Conversations (Mae 2024).