Faʻafefea ona filifili pupuni mo totonu +50 ata

Pin
Send
Share
Send

O teuteuina faʻamalama o se mea taua i le teuteuina o soʻo se mea i totonu. O pupuni filifilia saʻo e tatau ona ogatasi ma le aotelega o sitaili o le potu faʻatulagaina. Latou faʻamamafaina teuteuga o le potu, avatu le faʻamafanafanaga. E tele nuances e taua e mafaufauina ina ia mafai ai ona faia se filifiliga lelei. O aso nei o le a tatou auiliiliina auiliili: auala e filifili pupuni mo totonu ina ia avea ma teuteuga o le fale, ae le o se le fiafia faʻanoanoa.

Foliga o pupuni o ona po nei

Sei o tatou iloiloina auiliili ia autu autu:

MultilayerO le igoa e tautala mo ia lava. E tele 'ie e tuʻufaʻatasia ii i le taimi e tasi: faʻatasi ai ma se faʻatusa ma le tasi. Tele taimi o lenei metotia e faʻaaogaina ile potu moe, potu malolo.
LambrequinsLatou i ai le faaleoga faatafafā foliga, saʻo ma manino laina.
Leai se uigaE i ai o latou itu eseese i le umi.
Fuli ua faʻaseʻeO se manaia manatu mo pupuni e mafai ona suia lo latou umi i se mataupu o sekone.
PuʻupuʻuO pupuni nei e ufiufi le tumutumu o le faamalama matala. E masani ona faʻaaogaina i tamaʻi potu ina ia faʻalautele ai le avanoa.

    

O a sitaili

Pupuni e mafai ona faateʻia oe e le gata i ituaiga eseese, ae faʻapea foʻi ma le tele o ituaiga sitaili ma faʻatonuga:

  • Masani: i ai se faʻatafafā foliga, teuteuina i le faʻaofi ma eseese teuteuga. Faʻatasi ai ma pupuni, o lenei sitaili aofia ai pupuni ma lambrequins.
  • O pupuni a Roma e o mai i vaega eseese, ae o le mea autu e tutusa mo tagata uma: oe mafai ona faʻatonutonuina le umi o ia pupuni i se uaea, teuteu teuteu poʻo filifili.
  • O le ituaiga Farani e ese mai isi ona o loʻo latou faʻaaogaina i totonu o latou tapoleni. Faʻafetai i lenei, gaugau o se aulelei semicircular foliga ua fausiaina. O ie malu o lanu malu e faʻaaogaina: paʻepaʻe, paʻu beige. O lenei ata e manatu e masani ai ma e talafeagai mo potu e manaʻomia ai se siosiomaga mamalu: fale tifaga, faleʻaiga, fale faʻafiafia.
  • O pupuni a Iapani e sili ona fiafia i ai tagata fai ata. Nei o panels tumau e mafai ona feʻaveaʻi faʻaogaina le nofoaafi auala. E masani ona faʻaaogaina pe a manaʻomia le sone o se potu pe nana ni ona faaletonu.
  • Austrian pupuni o se sitaili tutusa ma Farani. Galu i le pito i lalo, tele gaugau, laina lamolemole, o le faaaogaina o natura ie - o nei mea uma e afifi i le Austrian style. E le gata i lea, o lenei sitaili o le a faʻaopoopoina tamalii i totonu o se potu teuteuina i fafie poʻo patipati.

Filifiliga e ala i ituaiga o faʻapipiʻi

Ina ia filifilia le sao sao, oe manaʻomia le uai atu i ia manatu: o le ituaiga o cornice, o le tele o mea ma le aofaʻi mamafa o le pupuni, le mamanu o le potu. Uma mafai ituaiga o faʻamau e talafeagai mo le puipui cornice. Afai o le cornice ua faʻamau i le faʻalo, ona avea lea o le filifiliga ma laiti: pupuni mea faʻamau ma matau. E naʻo pupuni tulle mama e mafai ona tatalia ia faʻamau. Mo pupuni mamafa, oe o le a manaʻomia sili atu matagofie mataʻina faʻamau: mama, faʻamau, uamea eyelets ma matau.

Mafaufau i ituaiga o faʻaputuga atili i auiliiliga:

  • Faʻamau

Mo le fausiaina o matasele, o le mea lava e tasi e faʻaaogaina e suʻi ai pupuni. A o itu uma e lua o le matasele e suʻi i ie pupuni, pe naʻo le tasi, ae o le lona lua e faʻamau i le faʻamau, faʻamau poʻo le lipine faʻapipiʻi.

  • Kuliska

A drawstring o se lima tuua tuʻua faʻamau ma suʻi luga pito pito i luga o le pupuni. Lenei ituaiga o faʻamau e talafeagai mo faʻataʻamilo 'ie e mafai ona faigofie ona tuʻuina i totonu o le iʻuga pu.

  • Mama

O se tasi o auala sili ona faigofie ma taugofie faʻapipiʻi ai metotia. O mama e avanoa i laupapa, palasitika ma uamea. Lenei ituaiga o faʻamau e mafai ona faʻaaogaina i luga o faʻatautau pupuni. Tele taimi, o mama e faʻapipiʻi i le tapoleni e faʻaaogaina ai matau faapitoa.

  • Eyelets

O le ituaiga sili ona faʻalelei o le faʻamau i aso nei. O le pito i luga o pupuni e faʻatautaia e pei ona taua i lalo: pu e faia i le tutusa mamao mai le tasi ma le isi, lea e uʻamea poʻo palasitika mama - eyelets e totoina. O le kulisi o loʻo filo e ala ia latou e fausia ai se ata matagofie ma faʻaaloalo. O le le lelei o eyelets e faigata tele ona faʻapipiʻi oe lava ma e tele se tau.

    

  • Pusa

Patas e taua o faʻataulaʻau e suʻi i le ie pupuni mai le tutusa lanu, poʻo se eseʻesega paolo ia. E tutusa ma le faʻamau faʻamau.

  • Fili

Pupuni ma le mea faʻapipiʻi e fetaui lelei mo lapoʻa ma talaaga o ie pupuni. E suʻi le mea faapipii i le pito i luga o le tapoleni, mai tua. O le aoga o le fili o le i ai le agavaʻa e fausia ai e oo lava i gaugau o eseese loloto.

  • Ata faavitio, ato ofu

Masalo o le pupuni sili ona faigofie ma masani ai. Fetaui lelei mo faʻataʻamilo ma manoa ie pupuni ma faʻapipiʻi ia latou ma soʻoga poʻo mama.

    

Faʻafefea ona filifili mea

O mea mo pupuni i le lumanaʻi e tatau ona i ai uiga nei:

  1. Talaʻiga talafeagai ma lelei;
  2. Malosiaga e drape;
  3. Maualuga laei teteʻe;
  4. Tetee mo se taimi umi i le susunuina;
  5. Maualalo agavaʻa e mitiia manogi;
  6. Le lelei flammability (talafeagai mo faʻalapotopotoga faitele tagata).

O mea e sili ona manaʻomia:

  • Veloveta Puipuia atoatoa le potu mai le auala pisa ma le la.
  • Chenille Lelei tele mo le suʻesuʻega poʻo le vasega pepe: puipuia mai leo ma foliga sili ona manaia i le taimi e tasi.
  • Jacquard. Mamafa mamafa, anagata ie ma se lua-vaega faʻavae.
  • Taffeta. Puipui mai le susulu o le la ma foliga foliga talafeagai.
  • Laulama. O le cotton masani, e valiina lelei, e masani ona faʻaaoga e fai ai pupuni.
  • Satin E i ai se luma lamolemole luma itu, lea e tu ese mai isi ie.
  • Veli Toeititi lava malamalama, matte, matua manifinifi ie. Tuʻuina atu le matagofie i le teuteuga o le fale. O ie puipui o le Voile e masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma pupuni mamafa.
  • Organza O se ie faigata ma malamalama e pei o se veli.

    

O ie mo ie pupuni e tatau ona filifilia e amanaʻia ai le mafuaʻaga ma le lanu lanu o le potu. Taualuga maualuga ma faʻamalama vaaiga tatau foi ona iloiloina. O le mafuaʻaga o pupuni e ese foi. Latou te mafaia:

  • Faʻamafanafana le potu;
  • Puipui mai le susulu o le la;
  • Saunia leo leo;
  • Vaʻai faʻalelei le tele o le potu;
  • Ufiufi mea sese o le iʻuga.

O nei mea uma e tatau ona amanaʻia pe a filifilia ni ie mo ie puipui i le lumanaʻi.

Filifilia se lapoʻa

E le mafai ona sese se tasi i le tele o pupuni, aua o latou foliga atoa i totonu e faʻamoemoe iai. Ina ia le sese i le lapoʻa, mulimuli i faʻatonuga nei:

  1. O le lautele o pupuni e tatau ona 1.5-3 taimi le umi o le cornice. O lona umi ua fuafuaina e faʻapea: o le mamao i le va o le pito agavale ma taumatau taumatau ua fuaina. O le lautele o pupuni o, o le sili atu le malosi ma loloto o ie pupuni o latou i ai.
  2. O le umi o pupuni e fuafuaina faigofie: oe manaʻomia le fuaina le mamao mai le faʻamau mo pupuni i luga o le eaves i le tulaga e te filifilia. Afai e te fuafua e faʻaaoga soʻoga poʻo mata mata, ona fua lea o le umi mai le cornice.

Afai o le faʻalo poʻo le fola e le laugatasia, ona tatau lea ona e fuaina le umi i itu uma o le eaves.

Filifilia o se ata

Nei o tulafono masani e tatau ona mulimulitaʻia pe a filifilia se faʻataʻitaʻiga mo pupuni:

  • Afai o le pepa puipui ma meaafale i totonu o le potu e tele lava ona malamalama, mo se faʻataʻitaʻiga, efuefu pe beige, ona lanu moana, lanumoana ma turquoise leo i luga o le pupuni teuteu o le a foliga sili ona lelei. O lenei tuʻufaʻatasiga e lelei tele mo le teuteuina o se potu malolo poʻo se umukuka.
  • Afai o le mamanu o le potu ua tumu i eseese mamanu ma mamanu luga o meaafale, pepa puipui po o le fola, ona tatau lea ona e filifilia pupuni i malu ma taofi pupuni. E mafai ona e filifilia se ie lanu mautu e lagolagoina le lanu autu i totonu.
  • O se peti saogalemu: filifili le tutusa lanu mo pupuni e pei o puipui, ae suia le paolo. E mafai ona e faʻaaogaina se ie ma se ata lelei.
  • O le ata i luga o pupuni e tatau ona ofi i le lautele sitaili o le potu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se sela uliuli ma paʻepaʻe o le a foliga talie i totonu o se potu teuteuina i le Provence sitaili. Laʻititi fugalaʻau mamanu e sili lelei iinei.

    

Filifilia o se lanu ma le ituaiga

A filifilia lanu ma ie, e ao ona manatuaina o lenei filifiliga e faʻatatau saʻo lava i le lagona o le potu atoa. O lanu uma e masani ona vaevaeina i ni ituaiga se lua: malulu ma mafanafana. Ae e te leʻi filifilia poʻo le a le paolo e teuteuina ai teuteuga, e tatau ona e malamalama poʻo le a le ituaiga o lagona o le a aveina e lenei potu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le umukuka o le nofoaga e te manaʻomia ai ona faʻaaogaina na o lanu mafanafana: uoleni, enaena, beige, moli ma samasama. Ma o le lagona o le potu o le a susulu ma fusia i le lelei.

I se tulaga lautele, o pupuni lanu lanu e vaevaeina i ni nai ituaiga:

  • Faʻaleogalua - o paolo na e faʻatusatusa i lanu lanu o le potu ma e le faʻatusatusa i le aotelega o le ata;
  • Le lanu o puipui. I le ata o pupuni, o le tutusa lanu e ave e pei o luga o puipui, ae o le paolo e suia;
  • Le lanu o totonu. O le sili ona lanu lanu fuafuaga e fuafuaina i totonu o le potu ma o le paolo o pupuni e tatau ona ofi atoatoa i totonu;
  • Faʻatusatusaga lanu. O pupuni ua fuafuaina i se lanu eseʻesega i le lautele lautele o totonu.

A teuteuina se suʻesuʻega, e sili atu le faʻaogaina o malulu malulu, aua o latou na e setiina ai oe i se lagona ogaoga ma tiaʻi oe e galue.

O le filifiliga o ie ie e tuusaʻo ona aʻafia e le sitaili autu o totonu. I le faiga masani, mo se faʻataʻitaʻiga, mamafa ie ma se mafiafia, opaque fausaga foliga sili ona talafeagai.

Faʻasaʻoga faʻamalama

O pupuni e le gata e teuteuina ai totonu, ae e faʻasaʻo ai foʻi isi mea le lelei o le pupuni o faʻamalama.

  • Ina ia vaʻaia lautele faʻamalama, oe manaʻomia le faʻatau o se cornice o le a avea o se lua o sefulu sefulu senitimita umi atu nai lo le faʻamalama i itu taʻitasi. O pupuni e tatau ona tautau mai le pito o le fale.
  • Afai o faʻamalama i totonu o le potu e maualalo lava ma e te manaʻo e siʻi aʻe i luga le vaai, e le tatau ona e faʻatulagaina le sana i le pito i luga o le faʻamalama. Lenei o le a faʻalauteleina ai le lagona o maualalo faʻamalama. I nei tulaga, e saʻo le tuʻu saʻo o le pupuni i lalo o le faʻalo, ma faʻaaoga mata e faʻapipiʻi ai pupuni. Pupuu, e oʻo atu i le laina o le faʻamalama, pupuni vaʻaia faʻapuʻupuʻu le faʻamalama tatalaina, o lea e aoga le filifilia o le umi i le foloa.
  • O se susulu ma puʻeina lolomi i luga o le ie ie o le a fesoasoani e vaʻai faʻaitiiti ai faʻamalama. E mafai ona e taʻalo ma le aofaʻi o teuteuga ma ie pupuni: o le a faʻataua atili le mafaufau i le teuteuina ma le teuteuina o pupuni nai lo le lautele ma le maualuga o faʻamalama matala.
  • Mo le faasaʻoga o se lautele faamalama, pupuni panels e atoatoa. O lenei vaega o pupuni e faia i ie poʻo tulle, ma le mamafa i le pito i lalo, lea latou te maua ai le foliga o atoatoa lelei tusa ma faʻalavalava.

    

I tamaʻi potu e tasi le potu, e tatau ona filifilia pupuni i le faʻalo. Lenei vaifofo o le a vaʻaia faʻalauteleina le avanoa o se tamai potu.

Matou te filifilia pupuni mo se potu faapitoa

Sei o tatou iloiloina auiliili ia ituaiga o pupuni mo potu eseese:

  • Potumoe

Lenei, o le tele o taimi, o pupuni mafiafia e faʻaaogaina e le faʻatagaina i ave o le la. O le lanu lanu mo le potumoe e filifilia i leo malu ma taofiofi.

  • Potu malolo

O pupuni i totonu o le hall mafai ona avea ma soo se mea: e faʻamoemoe lava i le filifilia sitaili i totonu o le potu. O pupuni mama poʻo pupuni vevesi mamafa: faʻatatau pupuni i le teuteuga!

  • Tamaiti

Taua tulaga pe a filifilia se vasega pepe:

  1. O le ie tatau ona na o le masani ai.
  2. E fautuaina e filifili le sitaili o pupuni e aunoa ma ni fulufulu: faigofie, laconic.
  3. Valivali fofo: malamalama pe malamalama ma pupula paolo.
  4. O le faʻataʻitaʻiga e tatau ona faigofie ma tuʻusaʻo.

O nei mea uma o le a i ai se aoga aoga i luga o le tulaga i le vasega pepe ma o le a le sili ona fiafia mo le tamaititi.

    

Oe manaʻomia le filifili pupuni mo soʻo se potu faʻavae i luga o le a le aoga o loʻo aveina pupuni. E le tatau ona e tautau naʻo le tasi tulle malamalama i totonu o le potu i le itu la. I tua atu i na mea uma, o nisi taimi o le ai ai se manaʻo e tapunia sili malamalama.

Faaiuga

O pupuni e fausia ai se lagona ma o se tasi o elemene tutotonu i totonu. Talosia o fesoasoani uma iinei o le a fesoasoani ia te oe e filifilia pupuni atoatoa!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Elia Kolio Upu Mo Le Faaolataga (Mae 2024).