Fale fuafuaga 60 sq. m. - manatu mo le faʻatulagaina o le 1,2,3,4-potu ma potu potu

Pin
Send
Share
Send

Faatulagaina

A o faia se ata tisaini mo se fale mautotogi, muamua lava, oe tatau ona faʻamoemoe i le numera o tagata nonofo.

  • Tasi le tagata poʻo se ulugaliʻi mafai ona filifilia se leai se faʻatulagaina ma nofo i se lautele potu potu.
  • O se kopi kopeck ma potu tele ma se umukuka lautele e talafeagai mo se aiga ma se tamaititi.
  • I le tulaga o le aiga toʻalua fanau, 60 sq. mita e mafai ona vaevaeina i le fa, tuʻuina i tamaiti taʻitasi se potu.
  • Ma, mulimuli ane, ma mafaufau tatau ma tupe, o se fale mautotogi mafai ona avea ma potu fa potu. Fale Khrushchev masani 60 sq. mita i le fa eseʻese potu o loʻo i ai se tamaʻi umukuka, ae o le fale mautotogi mafai ona ofi ai se toatele aiga.

Nisi faʻamatalaga e uiga i ituaiga o faʻataʻatiaga - i ata ua tuʻuina atu:

Tasi potu potu

Fuafuaga 60 sq. mita ma le potu e tasi foliga sili ona matagofie pe a fai e te teuina le aotelega sitaili o le avanoa. O potu mautotogi e i ai le avanoa mo se potu laʻititi ese. O le umukuka e mafai ona liua i se potu malolo e ala i le tuu o se sofa iina, ma e mafai ona faia se suʻesuʻega i le potumoe.

A le o lea, e mafai ona faʻaaoga se tamai umukuka mo kuka ma faʻatasiga a le aiga, ma o se potu tele e mafai ona liua e fai ma potu malolo e ala i le puipuiina o le moega.

Tasi potu moe potu 60 m2

O le lua-fasi suite e talafeagai mo uma tasi tagata matutua ma se aiga ma se tamaititi. Ole filifiliga pito sili lea ona lauiloa ile ata lea. O le lotogatasi o mamanu e maua faʻafetai i le tutusa foloa ma auiliiliga e fesiliaʻi le tasi ma le isi - facade mea, teuteu elemene, faitotoʻa.

O se fale mautotogi ma se faʻataʻitaʻiga lelei e avea ma ofu pe a tuʻu le umukuka ma le auala i le va o potu e lua. I le taimi e tasi, o faʻamalama feagai eseese itu. O le leai o ni puipui masani e mafai ai ona nofo i se fale mautotogi e aunoa ma le faʻalavelavea o le tasi i le isi.

I le ata o loʻo i ai le potu malolo i totonu o le 2-potu mautotogi ma le 'aiga' i tafatafa o le faʻamalama. O le umukuka o loʻo nanaina i tua o se faitotoʻa efuefu e le vaaia.

Pe a toefausia se fale mautotogi 2-potu, o nisi taimi e te osi ai le taulaga i le faʻalauteleina o le avanoa avanoa. O le isi filifiliga o le faʻapipiʻi o le umukuka i le potu, o se iʻuga o le a mauaina e le e ona le potu-euro ma se potu malolo lautele ma se potu moe eseʻese.

3-potu potu 60 sikuea

O le faʻateleina o totonu o vaega o le a liua ai se potu e lua potu i totonu o le nota e tolu-rubles. Ina ia le manaʻomia se avanoa avanoa, e fautuaina le faʻaaogaina o le avanoa vaʻavaʻaia mo le teuina o au meatotino: tautau kapoti, fata, mezzanines e talafeagai. Afai e i ai se loggia poʻo le poletito, e aoga le faʻapipiʻi atu i le potu.

A faʻalauteleina nofoaga malolo, e masani ona faʻataunuʻu e tagata e ona ia ata o le umukuka. I se faʻaopopoga, a masani 3-potu brezhnevka 60 sq. mita muamua na i ai se tamai umukuka e tusa ai ma le fuafuaga. Ina ia aua neʻi matilatila lona vaega tauagafau, fautuaina e tufuga e lafoai fata tatala. Lavalava ma mea faigaluega a le fale, fesoʻotaʻiga ma ipu o loʻo nanaina i totonu e sili atu ona talafeagai. O pupuni e teuteuina i se auala laiti: mo se faʻataʻitaʻiga, paolo Roma poʻo pupuni e faʻatonutonuina le aofaʻi o le susulu o le la.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potumoe i totonu o se potu vaiti, teuteuina i paʻepaʻe, faʻalauteleina le avanoa.

Fa-potu Khrushchev, 60 sikuea

I totonu o se potu mautotogi ma le tele o tulimanu tuufua, o loʻo i ai se nofoaga mo se vasega pepe, potu malolo, potumoe ma aʻoga. O se fale masani i totonu o le laulau potu e iai lana umukuka laitiiti: tusa o le 6 sq. mita. O le faʻafitauli sili ona tele i totonu o sea potu o le leai o se avanoa mo se pusaaisa. E tele filifiliga mo le fofoina o lenei faʻafitauli:

  • Faʻaaoga se pusaʻaisa i totonu (e le faʻalavelaveina le avanoa).
  • Faʻatauina o se tamai pusaaisa (o lona le lelei o lona laʻititi gafatia).
  • Aveʻesea o mea faigaluega i totonu o le auala faʻataʻoto poʻo le potu e sosoʻo mai.

Faʻapea foi, tagata e ona le fale fa potu e 60 sq. mita faʻaaogaina laulau gaugau, gaugau nofoa, fausia le countertop i le windowsill, pe faʻalauteleina le umukuka e demolishing le vaeluaina i le va o le umukuka ma le potu malolo.

Potu potu

Fuafua fua fuafuaina se toniga mamanu i le avanoa atoa. O nofoaga matala e le tatau ona soʻona soona soʻo i mea teuteu, a leai o le mea o le lautele o le a mou atu. E fautuaina e vaevaeina taʻitasi sone ma se vaeluaina poʻo ni meafale: lenei o le a faʻaopopo faʻamafanafanaga. O le umukuka-potu potu e tatau ona faʻatumuina i se aveʻese mai pulou ina ia manogi e le mitiia i totonu o ie. Afai e te teuteuina totonu i lanu milky, o le fale e lolovaia i le malamalama e foliga mai e sili atu lona lapoʻa.

Ata o potu

Tatou faʻamasani i manatu manaia mo le ata o le fale o le 60 sq. mita, ma ata moni o totonu o le a taʻu atu ai ia te oe pe faʻafefea ona faʻaaoga potu taʻitasi ma le faʻaaoga lelei.

Umukuka

Faʻafefea ona faʻatulaga se nofoaga mo kuka ma se potu 'ai e faʻalagolago i le tofo fiafia i ai o lē ana le fale mautotogi o le 60 sq. Afai o le umukuka eria e laʻititi, e aoga le faia o se seti e okaina: o lenei auala o le a avea ai le avanoa mautu, ma o tulimanu uma o le a tauaveina se gaioiga avega.

O le potu vateatea faʻatagaina oe e tuʻu se faʻaopopo kapeneta kapoti poʻo pa faʻatonu.

O umukuka faʻaonapo nei e iloga e le gata i laconic facades, ae faʻapena foʻi i faʻaaliga susulu. Ina ia faʻaopopo le tulaga masani i meaafale, faʻaopoopo eseese mea faʻaopoopo e faʻaopoopoina: ie, nofoa ma atavali faʻavae.

I le ata o loʻo i ai se umukuka lautele i se fale mautotogi o le 60 sq. mita ma le motu i le ogatotonu.

Potu malolo

Afai e toʻatele tagata e nonofo i le fale mautotogi, o le potu malolo avea ma nofoaga e potopoto ai tagata uma o le aiga. E tatau ona faʻaauupegaina ina ia lava le avanoa mo tagata uma: a sofa, feaveaʻi nofoa o le a faia. I le tele o aiga, e sili atu le faʻaaoga o meaafale e tele mea e fai. O isi taimi o le potu malolo faia le matafaioi o le 'aiga' ai ma se potumoe i le taimi e tasi, ona avea lea o le pa counter avea ma se 'aiga' ai, ma se gaugau sofa avea ma moega.

I le ata o loʻo i ai se potu malolo ma se kesi galuega ma se nofoaga e nonofo ai, vavaeʻese e se tioata vaeluaina.

Potumoe

Tele taimi o se nofoaga e moe ai i le 60 sq. O loʻo faʻaauupegaina mita e le gata i se moega, ae faʻapea foʻi ma ofu faʻa ofu ma se kesi komipiuta. Sefe avanoa iinei avea talafeagai pe a fai e sili atu ma le lua tagata nonofo i le fale mautotogi. I le tuʻuina o le moega i totonu o se maʻa na fausia mai kapoti i foliga o le mataitusi "P", o le ana ia maua ai ia lava e le gata faʻaopoopo avanoa teuina, ae faʻapea foi ma se lagona o le saogalemu ma le mafanafana. Ma o se TV ua fausia i totonu o aso nei "pa" o loʻo tu faʻafesagai ma le moega.

I le ata, o se poletito ma pupuni pupuni e tuʻufaʻatasia ma se potumoe. O le pulelaa e tuʻufaʻatasia le avanoa ma nonoina atu tusi ata i le potu.

Faletaele ma faleuila

A lava le avanoa i totonu o le faletaele mo paipa talafeagai uma ma se masini fufuluina, e te le tau popole i le faʻalauteleina o le avanoa, ae o le tele o taimi e anaina le 60 sq. mita taulaga faigofie i le fiafia i leai fua mita ma tuʻufaʻatasi se faletaele ma faleuila.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faleese taʻele tele, o loʻo faʻasuaina i maa o le paila, "pei o se maʻa".

Ina ia sefe le avanoa, o le masini fufulu e nana i lalo o le tapu, ma ina ia mafai ona faʻalauteleina le avanoa vaʻai, tagata faufautua fautua e faʻaaoga se faʻata i le atoa lautele o le puipui. O lenei metotia e tau atu i se taunuuga ofoofogia, suia le geometry o le faletaele. O se faʻataʻitaʻiga tutusa e maua i tile ma malosiʻaga eseesega mamanu.

O le ata o loʻo faʻaalia mai ai le faleʻese papaʻe kiona, o lona tino laititi e le manaia. E fesoasoani lea i maila pupula e atagia mai ai le malamalama ma le potu taele tioata.

Faapaologa ma le auala savali

Ina ia aua neʻi soona vaʻaia le potu malolo ma ofu faʻa ofu, e mafai ona e faʻaauupegaina se mea e teu ai potu uma ma isi mea manaʻomia i le auala tele. O le faʻasolosolo o le faitotoʻa i luma, o mezzanines e sefe ai avanoa, ma faʻata atoa e foliga faʻateleina le potu. O le alasavali mafai foi ona galue o se potu teu ofu.

Tele ma sili atu tagata ua lafoa lapopoʻa enaena kapeneta i le fiafia i papaʻe mamanu ma pupula foliga. Ma o le vaapiapi avanoa e foliga lautele, ma le malamalama e faʻaopoopoina i le pogisa luma.

E leai se avanoa ulufale i totonu o le ata - ae le o ia, o le iʻuga o le toefausiaina, na aliali mai ai se tamaʻi potu laʻei, lea e ofi lelei i totonu o le potu malolo.

Lavalava

Tele o tagata e ona le fale o le 60 sq. mita, latou te mananaʻo i se potu fai lavalava nai lavalava: o le fausia-i nofoaga teuina mo lavalava e le faʻaletonu le avanoa, e le pei o saoloto-tu fausaga. Ina ia fausiaina, a le o se tulimanu o se potu (auala) poʻo se faʻailoga e filifilia. A faʻapea o le fale mautotogi ua faʻaauupegaina i se potu avanoa e teu ai, o le auala sili ona faigofie o le faʻatotogaina o se potu e fai ai ofu iina.

O le ata o loʻo faʻaalia mai ai se potu moe masani ma le laei e fai ai ofu i le tulimanu o loʻo nanaina i tua atu o le ie pupuni.

Tamaiti

Faʻatulaga se tulimanu lelei mo le tasi tamaititi i se fale mautotogi o le 60 sq. mita e le faigata. E le manaʻomia e le pepe le tele o avanoa, naʻo se moega pepe, suia le laulau ma fata o fata mo lavalava ma meataʻalo.

O le tamaititi tuputupu aʻe manaʻomia tele avanoa. O le auala i fafo o le moega e lua tulaga: afai e nofo le fanau e toʻalua i totonu o le potu, e faʻatulagaina se mea e moe ai i lalo, ma mo le tamaititi e toʻatasi o loʻo iai se vaega mo taʻaloga, faʻafiafiaga poʻo le aʻoga Tele o matua suia le faamalama sill ma se lautele laulau pito i luga, liliuina i se galuega kesi: o lenei ergonomic ma faʻapea foi ona mautinoa lelei moli.

I le ata o loʻo i ai le vasega pepe mo se tama aʻoga ma lona afeafe maualuga ma se puipui mo le teuina o au meatotino.

Kapeneta

E sili pe a fai mo le faʻatulagaina o se falefaigaluega i se fale mautotogi o le 60 sq. mita e iai le potu eseʻese. I isi tulaga, oe tatau ona vaʻai mo se tulimanu lelei mo se laulau, nofoa ma komepiuta. E manaʻo se tasi i le tuulafoaʻi ma faʻaauupegaina se ofisa i luga o le poletito poʻo totonu o le pusa tuʻu, aʻo seisi e na ona soneina o le potu malolo, tuueseese le falefaigaluega ma meaafale.

Manatu fesoasoani

Na matou aoina mai ni metotia e masani ona faʻaaoga e tisaini e teuteu ai totonu:

  • Ina ia faʻasaoina le faʻamaoni o le avanoa, e mafai ona e faʻaaogaina se pepa puipui se tasi i totonu o le potu mautotogi poʻo se monolithic fola e aunoa ma ni masini.
  • Aua le faʻaaogaina sili atu i le tolu lanu i totonu o se tamai potu, a leai o le tele-lanu mamanu o le a "tuʻimomomoina" le potu.
  • O mea e faʻaaoga i totonu e le gata ina faʻaalu ai le tele o avanoa, ae faʻapea foi ona foliga mai e sili atu le mama.
  • Faatasi ai ma le fesoasoani o faalava laina i le teuteuga, oe mafai vaʻaia faʻalauteleina le potu, ma o le faʻatutu laina, i se isi itu, o le a faʻalauteleina ai.
  • O le faʻatulagaina o meaafale e avea ma se tasi o mea e sili ona taua, o lea e le tatau ai ona tuʻu i autafa o puipui. O le laulau lapoʻai i le ogatotonu o le potu, e le pei o lona faatafafa faʻatatau, vaʻaia faʻalauteleina le avanoa. O meaafale manino e faʻaopoopoina le malamalama ma le ea.
  • E fautuaina e mafaufau muamua i moliu muamua. I totonu o tamaʻi potu, o le lapoʻa o moli moli e le talafeagai - e sili le faʻapipiʻi o moli moli. O le seti umukuka faʻamalamalamaina faʻaopopo moli ma sitaili. E moni lenei mea i le tulaga maualuga.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potu malolo mafanafana ma se faʻamalama bay ma se laulau lapotopoto i le ogatotonu.

Ata o se fale mautotogi i sitaili eseese

Contemporary sitaili o se tasi o sili ona lauiloa i aso nei ona o loʻo tuʻufaʻatasia matagofie ma faʻagaioiga. Na te le tuʻusaunoaina le faʻaaogaina o elemene mai isi sitaili faʻatonuga, faʻapea foi ma lanu pupula susulu, ae o le faigofie ma le aoga e muamua i ai.

Faʻatusatusa i le ituaiga muamua, Provence i se fale mautotogi o le 60 sq. mita aumaia le teuteuga i luma, ae le o gaioiga. O le mamanu faʻaaogaina malosi faʻaaogaina meaafale vaneina, pastel lanu ma fugalaʻau mamanu.

O le sitaili masani o se mea e le taitai tuai. I le maeʻa ai o faʻavaeina canons, e taua le filifilia o meaafale matagofie ma taugata ie, ma le teuteuga e tatau ona i penina ma kulimi lanu.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le potu malolo i se faiga faʻaonapo nei ma le fata faʻamau ma le ata i luga o le pa piliki.

Scandinavian totonu i totonu o se potu o 60 sq. mita e fetaui ma tagata fiafia i faʻamafanafanaga ma moli malamalama. E aoga le faʻavasegaina o le laconicism o le faʻamaeʻaina i palanikeke vaivai, fale o fale, ma elemene laupapa.

Minimalism e iloga i le faigofie o fomu ma le leai o ni soʻoga i meaafale ma teuteuga. I totonu o sea potu, o le a tatou le vaʻaia ai le salalau solo. Ituaiga ie, fugalaʻau i totonu ma atavali e faʻaaoga laititi, e taua i tamaʻi potu.

Neoclassicism, poʻo ituaiga onapo nei, e faʻamatalaina e tamaloloa lalelei ma lanu faʻanatura. Ile taimi lava e tasi, e le tatau ona teteʻe se tasi mai elemeni ole faʻamaoni (mo se faʻataʻitaʻiga, taugata ie, meaafale mananaia, teuteuina o le stucco), pe mai mea fou ua faia ile fale ma mea faaeletonika.

Alofagia e tagata atamamai, o le falealuga faʻatasi e tuʻufaʻatasia sima masima ma piliki faʻamaeʻaina ma le tele o laupapa ma uʻamea elemeni. Pe a toe fausiaina, e taua le faʻatumauina o le paleni, o lea e fautuaina ai e faʻaopopo pupula luga, ie malamalama ma meaafale malamalama i le teuteuga e faʻavaivaia le saua o le faiga pisinisi.

I totonu o le ata o loʻo i ai se potu malolo-style potu malolo ma se faʻaopopo nofoa nofoaga, lea, pe a manaʻomia, mafai ona tuʻua ma pupuni.

Faletusi o ata

Fale 60 sq. mita o se tele filifiliga o filifiliga mo se manaia ma matagofie foliga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Police Patrol Cars Responding, Auckland New Zealand, 2010 (Mae 2024).