Faʻata i totonu - matou teuteuina ma faʻalautele le avanoa

Pin
Send
Share
Send

E faigofie ona faʻaleleia le tulaga i totonu ma mea teuteu. E le faigata ona maua ia mea - faʻata i totonu o soʻo se potu e foia lelei ai lenei faʻafitauli. E ese mai i le faʻaaogaina o mea faigaluega, latou te faia se galuega sili ona lelei o le aoga vaega o le ata, suia le potu mo le sili atu. Ae ina ia mafai e le maeʻa ona fai mai le sitaili ma le talafeagai, e aoga le faʻamasani ia oe lava i le fausiaina o mea fou ma le fou faiga.

Ata faʻataʻitaʻi o le faʻaaogaina o le a maua ai musumusuga ma fautua mai ai o le faʻata faʻata o le a sili ona faʻamatalaina amio. O le saʻo nofoaga ma le filifiliga o le talafeagai auala e teuteuina le potu o le a mautinoa ai le fausiaina o se manaia galuega faatino - aulelei pe teteʻe toa.

Galuega i totonu

I nisi potu o le fale i le fale taele ma potu e fai ai ofu, e manaʻomia faʻata ina ia latou, muamua lava, faʻatino la latou galuega autu. I totonu o se potu malolo poʻo se avanoa tatala, e mafai ona latou faia sili atu. Ona avea ai lea o le faʻataʻitaʻiga o foliga o lē e ona e mou atu i tua, pe le mafai foi ona faia: mea teuteu teuteuga e oʻo mai i luma. E le gata i faʻata masani, ae o tile foʻi, panels e mafai ona faʻaaogaina i totonu teuteuga. O a galuega o le a atagia mai luga tonu tonu feagai, aemaise lava pe afai o totonu e i moli malamalama:

  • o le a faʻaleleia atili ai le vaʻai vaʻai i avanoa;
  • o le a faʻateleina le tulaga o le malamalama;
  • o le a suia vaega o le potu;
  • faʻafoliga o loʻo sosolo le fausiaina;
  • o le a faʻaalia ai se uiga masani.

O le faʻavaʻa e avea ma auiliiliga autu e oʻo mai i luma: o ona po nei poʻo foliga tuai o le faʻata e faʻamoemoe iai. O ana mea e mafai ona eseʻesega - o ona po nei palasitika mafai ma le faʻateʻia tele.

Tulafono nonofo ai

Mo faʻata uma i totonu, ma e le gata o le potu malolo, e i ai ni mataupu faʻavae o le faʻatulagaina, fuafua i le manaʻoga taunuʻuga:

  • Faʻateleina avanoa - faʻafesagai ma le faʻamalama.
  • Faʻaliliuga o se potu faatafafa i le sili atu sikuea tasi - i uumi puipui.
  • Faʻaopoopo vaʻalele, mama o se ata o le malamalama tini.

Lapataiga Talaʻi:

  • 'aua neʻi tuʻuina ni mea tetele pei o se sofa latalata ile faʻata;
  • o se filifiliga mulimuli, e tatau ona latou malamalama i lanu;
  • tele mea laiti o le a fausia ai se lagona o le vevesi.

Feng Shui faia ana ia lava, o nisi taimi faʻateleina, manaʻoga mo le siosiomaga. Latou te vavamamao mai totonu o mea matagofie, ma o loʻo iai ma le mautu "leai": faʻafesagaʻi ma le moega, faitotoʻa i luma, faʻafesagaʻi. Ae o loʻo i ai se mautinoa mautinoa i lenei. Faʻalelei, faʻavasega vaega o faʻata, maualuga o le faʻatulagaina - o le a aumaia le mafanafana, o le taua mo le saʻo mamanu.

Faʻalelei foliga

O le faʻavasegaina o le faʻata e filifilia i le lotogatasi ma le sitaili o le potu; e tatau ona tatau lava rhyme ma le siʻosiʻomaga siosiomaga. Afai o laupapa ia laupapa, o le vasega ma le paolo e filifilia ma le faʻaeteete. O nisi sui e suia atoa mea fai ata. E maua lenei mea ona o le le faʻavae foliga, eseʻese faʻavaʻa. O mea mulimuli e faigata, fausiaina ata.

Tele taimi faʻata i totonu o le potu malolo maua ai se ofoofogia suia, faʻamamafaina taugata ma le matagofie, pe afai o se masani ma faʻasolopito sitaili. O se laulau laʻititi taʻitaʻi o le a taʻitaʻia oe ma le paleni o auiliiliga auiliili ma le ituaiga e fiafia iai.

FaigaSili ona lauiloa Faʻaliga
Susulu o le laLaʻau papaʻeFaʻaputuga siliva faʻafoliga faʻafoligaAtigi ato laupapa
Talafaʻasolopito (Victorian, Baroque)++
Masani++
Art Deco++
Vilivae, toe+++
Ituaiga i tua (atunuu)+

Talu ai nei, na taumafai ai le au mamanu e le gata mo le faʻaalia ia latou galuega, ae faʻapea foi mo le tagata lava ia, ma o le mea lea latou te fefefe faʻafefiloi ai elemene o sitaili eseese. Filifiliga: se faʻata i totonu o se tino tuai faʻasaga i le piliki pa o le masani masani loft. Ae naʻo le faʻatonu e vavaeʻeseina ai fusion style mai le leaga o le tofo. Afai e te masalosalo, e sili atu le pipiʻi ma le filemu o le tusi.

Ae o sitaili faʻaonapo nei, o lona uiga o le lanu autu. Tele taimi nai lo le leai, o le paʻepaʻe pe tutusa le malamalama, le faʻapaleni talaʻaga o se sili 'alofaga e faʻaopopo susulu ma se faʻavaʻa. O lanu fiafia o le a musuia, ma o le 'eseʻese o filifiliga o le a le faia ai le faʻatauina o susulu, susulu mea faʻaaoga luga.

E faʻaauau pea le faʻateʻia o le au gaosi oloa i le omai i faʻavaʻa e vaʻaia mai le pusa ma e lelei atoatoa mo se potu malolo e teuteuina i se tamaʻi talavou, i le tino mai: i foliga o laugutu, tennis tenisi ma isi aitia muamua.

Faʻavaeina i le faigofie: leai se faʻavaʻa

O i latou e fiafia i le minimalism, leai se matagofie ile faʻamatalaupuina o faʻamatalaga e tatau ona filifilia ni faʻataʻitaʻiga e aunoa ma ni faʻafanua. Ae leʻo le uiga o lenei mea uma matua matua tali uma foliga pei o le fiu foliga geometric foliga mai se faʻata tapoleni. Ma, faʻataʻitaʻiga ma se gaugau pito o loʻo ofoina atu.

E mafai ona faʻalelei atili totonu totonu ile fesoasoani ole faʻata e faʻaaoga ai le metotia ole faʻafoligaina o tausaga. O nisi gaosi oloa faʻaaogaina sili atu tala o tupe mea mo lenei (uʻamea filogia: apamemea, metala paʻepaʻe, alumini). O le tau o le oloa o le a le eseesega tele mai le masani masani, ae o le i ai o se loloto susulu foliga, e aunoa ma se faavaa e tosina mai ai manatu ia te ia lava.

O leisi auala mananaia (ma paketi) e toe faʻaola ai lou totonu o le vali. Ma o le sili ona faigofie fomu ma le leai o se faʻavasega e talafeagai taiala mo lenei. O lenei metotia o le a faʻamamafaina ai le malamalama o totonu. E faigofie lava ona filifili se teuteuga talafeagai ma se lanu - o loʻo taitaiina e lanu o loʻo aʻafia ai. Thermoplastic faʻatagaina oe e faia ata tolu-dimensional. I se tulaga lautele, soʻo se faʻata e aunoa ma se faʻavaʻa o se malamalama foliga foliga (oval, faʻatafafā) o se sili lelei auala e faʻaali ai au fatufatu manaʻoga. O teuteuga i foliga o fugalaʻau faʻasolosolo mai fasi mea e foliga manaia.

Tele

O le tulaga o ni faʻata i luga o le puipui i le taimi e tasi o se faʻamaoniga e oʻo lava i se potu tapunia, pei o se alatele, o le a suia. O lenei le-faʻapitoa metotia talafeagai foi mo le potu autu i le fale, aua o se auala faʻaaogaina foi o le teuteuina o se gaogao pa. O le lata mai aoina mai gaosi ofoina ofoina-faia fesuiaʻiga talafeagai mo lava-potopoto. O a manatu ma mataupu faʻavae fautuaina e le au mamanu:

  • tusa o le tele tutusa, faigofie foliga;
  • tutusa foliga mo se vaʻaiga lelei;
  • fomu faigata - tuua e aunoa ma le faʻavasega;
  • maopoopo symmetry po o le faʻatamala fua o se mataupu o tofo;
  • ni faʻata lapoʻa faʻata - faʻafesoʻotaʻiga ma sunbeams;
  • tasi lapoʻa ma tele laiti, asymmetrically tuʻu faʻataʻamilo.

Faʻata tioata - eseʻese lagona

E faigata tele ona tuʻuina mai se faʻamatalaga tuʻufaʻatasia mai se "faʻataulaitu" o loʻo i ai ituaiga eseese ma foliga eseese. O le faʻafitauli autu o le le manaʻomia o aʻafiaga o le faaputuputuina faʻasolosolo i luga, aemaise lava pe a fai o le tuʻufaʻatasiga o loʻo tu i le lotoifale, ae le faʻalauteleina i le puipui.

O isi elemeni teuteuina o loʻo tu itu o le puipui poʻo le tu i luga o se faʻapipiʻiga faʻapipiʻiina poʻo le laulau e mafai ona "faʻavaivaia" le faʻataʻitaʻiga o faʻata tagata.

  • tuugalamepa, lamepa;
  • pusa, tuʻamea;
  • ata, pepa faʻasalalau;
  • uati

Lenei auala i teuteuga e talafeagai mo le potu malolo ma mo se sili atu vavalalata avanoa (potumoe, faletaele). O sea galuega foliga sili ona manaia i le sitaili tuai. Mo se vaʻaiga faʻaonapo nei, o le tele o faʻata faataʻitaʻi laʻititi o eseese diamimita, tautau i luga o le faʻalo, e sili talafeagai.

Taua Ia mautinoa e tuʻu fua avanoa i le va o elemene, ma e sili atu le filifilia o se tua manino.

Nofoaga magalafu

E le gata i le moni, ae faʻapena foi ona faʻailoaina i luga o ogaumu tainamu e tatau ona avea ma totonugalemu o le potu. Latou mamanu e le maeʻa aunoa ma faʻata:

  • Tuʻu se tamaʻi faʻata i isi mea faʻaalia, matagofie i luga o le ofu.
  • O le teuteuina atoa o le faitotoʻa i faʻata faʻaata o se sili atu le lototele filifiliga, talafeagai e le gata mo se sitaili faʻaonapo nei, ae faʻapena foi mo se masani masani.
  • O totonu o le taʻinaafi pepelo e faʻatulagaina ma se faʻata - o le alofa ma le mafanafana e mautinoa.

I se faʻaopopoga i le magalafu, o isi auiliiliga mananaia atonu o loʻo iai i totonu o le potu, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalama pepelo ma se faʻatulagaina:

  • Paʻu uliuli ma laupapa faʻamamafa le ata ata o totonu.
  • O se lautele faamalama "faamalama" ma se pogisa, matua uʻamea faatulagaga o se logoleleia leo.

Fola faʻataʻitaʻi

Faʻapitoa avanoa mo le lelei o le faʻataʻitaʻiga - o le foloa faʻataʻitaʻiga e matua tatau ai lava. Totonu fai mai tala faʻasolopito o uiga e tatau ona mauaina se tasi. O se uiga masani nei ma e masani ona vaʻaia i ata o ata faʻataʻitaʻi e le gata o potumoe, ae faʻapea foʻi isi nofoaga.

  • Faʻapipiʻi O le mamafa laupapa faʻatulagaina faia ai se tagata tutotonu.
  • Matua O le faʻata faʻamau faʻamau i luga o se faʻapitoa au mafai suia le itu o le faʻananau ma e masani ona faʻalua-itu.
  • I luga o le tulaga. E mafai ona feaveaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, luga uili.

Manatu e mataala i ai:

  • maualuga a itiiti mai 170 cm;
  • lanu fetaui lelei o le faʻavaʻa ma le foloa ufiufi;
  • saogalemu o le fausaga, aemaise faapipiiina;
  • avanoa avanoa i luma o le faʻata - 1.5-2 m.

Talafeagai O se faʻata faʻaata ma fata nana i tua o se fofo mo tamai avanoa, e pei o le auala savali poʻo le potu potu, lea e te manaʻomia ai e nana le sili atu e aunoa ma le leiloa avanoa.

Meaafale faʻata

O ia meaafale e manatu i ai o sitaili, talafeagai e le gata mo se sitaili faʻaonapo nei. E oʻo lava i luma o luma e aunoa ma ni teuteuga faia ia mataʻina. O le tasi mea taua faʻaalia o le a lava e faʻailoa atu ai o lou fale e o gatasi ma le sili ona fou faiga. O luma o umukuka o se tali sili lea mo se tatala fuafuaga.

Isi ata mananaia:

  • laulau lapoʻa i luma;
  • laulau kofe;
  • pusa o fagu poʻo faʻamafanafana;
  • pa

Taua E aoga le tuʻuina o ni au e le mafaamatalaina i luga o faʻafoliga - o faitotoʻa e matala ma le tulei e le "aveʻese mai ai" tamatamai lima.

O le a le sili ona lauiloa faʻatinoina metotia:

  • tulaga masani, iila - mo fale gaosi oloa chic;
  • ua matua - mo vine;
  • matte - faʻaalia matagofie foliga matagofie.

E le gata o meaafale, ae faʻapena foʻi mea teuteu, e mafai ona ofaina ni manatu fatufatuaʻi:

  • Vases fola lapoʻa, faʻamaeʻaina i fasimea toe teuteu, fatuina se manaia fealofani toʻalua ma meafale faapena.
  • Faʻafanua mo pepa lautele faʻapipiʻi ai, ata puʻe, ata vaʻaia faʻatasi ma faata faʻata - o foliga puipui puipui.

Elemene fausaga, o lona faamaeaina saofaga i le mauaina o malamalama ma manino, e fesootai foi:

  • faʻamau faitotoʻa ma faitotoʻa;
  • vaega o faasitepu;
  • faamalama malifa;
  • palasi

Tele Mataupu: Atoa Pa

E masani lava, sili atu lalolagi faʻata vaʻalele e faia i filifiliga nei:

  • laupapa leai se aoga;
  • tile o ituaiga eseese ma lapoa;
  • vaega

I le vaega mulimuli, o le faʻata tapoleni e tuʻufaʻatasia ma isi mea, liliu le vaega i se tufuga atisi. O le tele o taimi o laupapa laupapa laʻau ia poʻo slats, o fale teuina. O puipui o melikerio o se tasi lea o metotia masani mo ituaiga eseese o nofoaga. O le faʻataʻitaʻi e avea ma vaega taua: e mafai ona avea ma ni foliga teuteuina poʻo se sili atu faʻaonapo nei faʻasologa ma palasitika pupula iila. E mafai ona faʻaleleia laʻititi sikuea sikuea poʻo faʻatafaʻilagi foliga atagia i itu eseese - o lenei manatu e mautinoa e le lelea.

O le tasi laupepa faʻata ma le vaʻaia faʻamaoni o se sili fofo mo ona po nei sitaili ma a latou minimalism ma alamanuia faʻauma mea. O le tele o le pito i luga faia foi taua matafaioi. Afai mo se tamaʻi faletaele o se metotia e sili atu nai lo le tauamiotonuina, ona i totonu o nofoaga e nonofo ai e mafai ona foliga sili atu le malosi, ma e oʻo foʻi i se isi itu e pei o se faletaalo. Ina ia fesoasoani ia te oe tumau i le mafanafana:

  • Teuteuina o se atoa tapoleni ma kulimi elemeni.
  • Faʻasilasilaga pito - beveled pito i luga o rhombuses poʻo tafatolu o le a fausia ai se taʻaloga o le malamalama ma le paolo ma faʻaopoopo tusi.
  • Laulelei vaseina o sooga. O le faʻavasegaina e mafai ona fesuisuiaʻi, fausiaina tele geometric foliga.
  • Togitogiga Sandblast

Talafeagai O le faʻata o le puipui o le a nana ai le tuʻufaʻatasia o faitotoʻa i totonu.

O se tutusa pupuni mafai ona avea ma sili sili isi i se faʻata pa. O lona faʻapitoa ma lelei teuteuga:

  • gaioiga mautinoa;
  • sone tatau;
  • faiga faʻaalia.

O le faʻaletino, tuai o uʻamea faʻavaʻa faʻaopoopoina se tuai tago.O sea pupuni, e peiseai mai se faleʻoloa tuai, o le a avea ma se mea taua ata, o se teuteuga o le potu.

Mose: o le afe o mafaufauga

Mose, faʻatasi ai ma faʻata tetele faʻata ma faʻata mautu, o le isi mea faigaluega mo le suia o avanoa mo le sili atu. Laititi mosaic faʻata e maua ai se ofoofogia aʻafiaga - o lanu lanu taʻitasi o le a suia i le tele, fausiaina se faʻafiafiaina pixel ata.

O a ni mea lelei o ia mea e leʻo tulaga masani:

  • Faigofie fesoʻotaʻi.
  • Faʻaaoga mo luga laʻau (semicircular, curved).
  • Lelei uiga faʻapitoa - susū teteʻe, ofu teteʻe.
  • Lelei tele fetaui ma mea masani faʻauma - tioata, palasitika, keramika, enamel, uʻamea.
  • Fetaui lelei mo maaleale ma sauā totonu totonu, faʻalagolago i le siosiomaga.

Lenei filifiliga o le faʻaaogaina o faʻata e talafeagai mo soʻo se siosiomaga, o le mamanu o lona uiga o se ofoofogia manatu. O lesi foi mea:

  • pupuni matagofie i le umukuka;
  • faletaele;
  • vaega o le puipui faʻaaoga;
  • vaega o le faʻalo.

Taualuga faʻata

Pa faʻata, faʻatasi ai ma lo latou lauiloa, e le talafeagai mo tagata e ana uma. O le maitauina pea o manatunatuga ma feʻilafi o ni mea taufaamataʻu. O le isi faʻafitauli taua o le faʻamaeʻaina o se faʻalo faʻata. I mea lelei, o le faʻateleina o le maualuga o le potu e tatau ona matauina, ae o le maeʻa maeʻa o luga luga o lou ulu e fai lava sina mataga, ova.

Ae o le faʻaaoga tatau o faʻata luga i luga o le taualuga o se lelei auala e faʻalautele ai le mamanu e aunoa ma le liliuina i le kitsch. Mo le potu malolo, autu 'aiga' aʻai, lea e taua ai le fausiaina o se sili ona lelei foliga, sili atu sophisticated filifiliga e atoatoa:

  • I tafatafa o le faʻalo, faia se paipa. O se laupapa paʻepaʻe papaʻe matagofie o se soa sili.
  • I le ogatotonu o le faʻalo. E mafai ona avea o se octagonal tile, atisi tusia i lalo. O lenei tuʻufaʻatasiga e alu lelei ma le moli i luma, e faʻateleina ai le alu o le malamalama.
  • O le faʻalo i luga o le taualuga ma faʻata faʻaata o se fofo faʻasolosolo masani.

Faʻata lanu ma isi mea fou

O se tasi o faʻafouga i totonu e manatu o ni faʻata lanu, o le papala e eseʻese lava:

  • apamemea;
  • lanu efuefu;
  • auro;
  • lanu moaga.

Latou mafai ona avea o ni tutoʻatasi elemeni pe faʻaaogaina faʻatasi ma se faigofie laupepa faʻata, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o vaapiapi laina.

E tasi le isi mea fou i totonu e le mafai ona le amanaʻiaina - vinyl mirror sticker. Manifinifi (tusa o le 1 mm) ma faigofie faapipii, fai lava tala o le tupe, latou mafai faʻailoa faamamafaina le autu aitia:

  • fugalaʻau ma laʻau mafuaʻaga;
  • butterflies, manulele;
  • tala alofa;
  • tusitusi

Uma ituaiga o laina motusia, faʻapipiʻi faʻata mafai ona avea ma se aoga maeʻa pa i le mamanu:

  • Faʻata tioata o faʻataʻamilomiloina suiga - leai-tulaga masani.
  • Tuufaatasiga tuufaatasi tuufaatasi i se tasi atoa - o se ituaiga o vaega.
  • O se faʻata lapoʻa, faʻafoliga e ave volumetric o foliga malepe geometric.
  • O mata faʻata e pei o se mataʻitusi olaola o latou tusitusiga i luga o le puipui mo se mea ofoofogia totonu.

Moli faʻaputuga ma faʻata

O duet o lamepa ma faʻata e mafai ona maua ai lagona lelei mai le avanoa na suia ma le latou fesoasoani. E le gata o le potu, ae faʻapena foi lou oe mafaufau loloto, mafai ona suia mo le sili atu. Ina ia faia lenei mea, ua lava e faʻamalamalama ai le faʻata i autafa poʻo le atoa atoa.

O le lata mai manaʻoga mo luminaires po nei lumanaʻi foliga ma lava malamalama. O le manatu o le a tino i puipui puipui, moli tu faʻasolosolo i itu o le faʻata. O nofoaga faʻaonapo nei, faʻapipiʻi e le gata i puipui, faʻalo, ae e oʻo lava i luga o le foloa, o le a faʻatagaina ai oe e faʻamalamalama moli i le auala talafeagai i tulaga taʻitasi.

E mafai ona e tuʻuina se tamaʻi lamepa manaia i luma o le faʻata pe afai o le sitaili e le aofia ai moli uila. O se lelei tali mo se tamai potu o tuʻufaʻatasia filifiliga. Lautele: o se faʻata e iai ona malamalama, e tu i luga o le puipui i nofoaga o faʻafiafiaga, e fai ma malamalama i le afiafi, ma se teuteuga muamua i le ao.

Faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga uma e lelei ona tuʻufaʻatasia galuega aoga ma teuteuga, e faigofie ona filifili se mea e talafeagai mo ia ata taʻitasi. O se faʻata matagofie o se elemene taua o totonu, ma o le agavaʻa e faʻamemelo i lou ata i soʻo se itu o le fale o se sili lelei ponesi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Top 10 Fate Series Fights (Mae 2024).