Le faʻalo i le potumoe + 70 ata o le ata o le ata

Pin
Send
Share
Send

O se mafanafana, o se lagona manaia i totonu o le potumoe, e faʻamoemoe lava i le e ana, o le a le ata na te filifilia, o a mea e faʻaaoga e ia. O vaega taʻitasi o le potu e fesoʻotaʻi, o lea e tatau ona vaʻaia lelei. O le ata o le faʻalo i le potumoe e manaʻomia ai se amio faʻapitoa ia te ia lava. I tua atu i na mea uma, o lenei potu o se avanoa mo tagata e toʻalua, o lea e tatau ai ona faʻatatau i tofo ma manaʻoga o tagata e ona.

Filifiliga faigofie filifiliga

  • Toning;

Lenei auala o teuteuina o le faʻalo o se tasi o sili faigofie filifiliga, o lona uiga, o le laualuga vali i le lanu manaʻomia. Latou filifilia se paolo faʻavae i luga o latou manaʻoga ma le i ai o le lanu fuafuaga o meaafale. E valivali le faʻalo, e faʻaaoga ai le vai-vai vali, lea e faʻaopopoina i ai le lanu manaʻomia. I nisi tulaga, o le mamanu aofia ai se faʻaloaloa faʻalo ma vali vali. Faʻafetai i se ituaiga tele-tulaga mamanu, e mafai ona nana uma luga luga faʻaletonu.

I lenei tulaga, faʻaaogaina o lanu lanu, e mafai ona faʻamalamalamaina le vaega manaʻomia o le faʻalo, pe a fua i le tele o le potu. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te manaʻo e faʻateleina vaʻaia le loloto o le faʻalo, ona o lona lanu e sili atu i tuaoi o le pito i luga o le puipui - tusa o le 20-30 cm.


  • Laʻau o se teuteuga;

O le sili ona lauiloa ma lautele auala e teuteuina ai se faʻalo o le ufiufiina o lona laualuga i laupapa poʻo se mea e faʻataʻitaʻia ia. O le sili ona talafeagai mea mo lenei galuega o le masani ai fafie, muaʻi togafitia mai faʻamaʻi ma ufiufi i pisipepa, faʻasolo avea ma pito i luga pito. O le sili atu avanoa faʻataʻitaʻiga mo luga faʻamaeʻaina, o se laminated laupapa ma se laʻau-pei o le faʻataʻitaʻiga.


Faigata

O faʻaloʻo (faʻamamaina) faʻalo i totonu o le potumoe o le sili sili ona lauiloa auala e fausia ai se mafanafana, faʻaonapo nei atemosifia i totonu o le potu. O latou na:

  • Nofofua-tulaga;
  • Lua tulaga;
  • Multilevel, e tolu pe sili atu foʻi tulaga.

I le taimi o le faʻapipiʻiina o faʻalo, o le maualuga o le potu e faʻaititia. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma le tasi-tulaga mamanu, e manaʻomia 5-7 cm, ma afai tolu tulaga, ona faalua sili atu. O le mea lea, pe a atiina ae lau mamanu o faʻaloʻo faʻalo, o lenei nuance tatau ona amanaʻia.


Tusa lava poʻo le a le aofaʻi o tulaga, o faʻaloʻo faʻalo e iai sona foliga faʻaonapo nei. Afai o le fale e i ai potu laiti ma maualalo faʻalo, o lona uiga o le tali sili lea mo totonu. Afai o le avanoa malolo e vateatea, ona faʻatasi ai lea ma le fesoasoani a faʻalo e tele tulaga, o le a mafai ai ona vavaeʻese vaʻaiga o vaega e faʻatino, o se ofisa, potumoe, o se nofoaga e faitau ai. E le gata i lea, o tapoleni o loʻo tu i ni maualuga maualuluga e mafai ona ese i le lanu, ituaiga tino. Tele-tulaga fausaga, lea e tolu pe sili atu vaʻalele, e masani ona maua i potu tele, lea e tatau ai ona faʻamalamalamaina taʻitasi sone.


Fale mago

O faʻaloʻila o le Plasterboard e sili ona manaia ae faigata auala e faʻavasega ai se potu. I tua atu i na mea uma, e tele filifiliga mo luga lugalaina, e manaʻomia le mafaufau saʻo i luga o le nofoaga o moli moli, fuafua se fausaga ma fuafua avega. Ae o mea lava ia, o le drywall e manatu o le sili ona talafeagai, faigofie e galue ai, e mafai ona faʻalelei atoatoa luga ma tuʻuina i ai foliga sili ona tulaga ese. E faʻapipiʻi foʻi, e le faʻailoaina ni vailaʻau oona ma e talafeagai mo soʻo se potu potu. Talu ai o le gypsum e nonoina lelei ia lava i le tipiina, o vaega o le tele o ituaiga o foliga e vavae ese mai ai. E viliina luga e aunoa ma le fefefe i chips, taʻetaʻei pe valu. O nisi o faʻavae elemene o loʻo faʻamau i faʻamau lava e tipiina e le tagata lava ia, o isi i luga o le uʻamea faʻavae e iai faʻamalologa faʻapitoa. O lona iʻuga, o le faʻaleaogaina na faia i le va o le faʻalo ma le puipui malo, lea e mafai ai ona e nanaina le uila eletise o moli moli. I le tulaga o le fausaga ma foliga, o faʻaloʻolo faʻalo e sau i tulaga eseese ma foliga.

Styrofoam panels

O nei panels e iloga i le maualuga maualuga o le vevela faʻaʻeseʻese ma leo faʻamamaina, faʻapea foi ma teteʻe atu i eseʻese aafiaga i fafo. Latou e sili ona lalelei i fafo ma e talafeagai mo soʻo se totonu. Faʻafetai i le faʻaaogaina o tekonolosi faʻaonapo nei mo le gaosiaina o le faʻateleina o le polystyrene, panels mai ia mauaina se luga e faʻataʻitaʻi maa, laupapa, ma isi. Faʻaputuga o panels e faigofie ma faigofie, o lea o lenei galuega e mafai ona faia e se tagata e leai sona poto masani i le faʻamaeʻaina.

O le aoga sili o lenei maeʻa mea na talisapaia e masani tagata faʻatau ma tagata tomai faapitoa tufuga faia le faʻapipiʻi o faalo puipui. Talu ai latou te maua le tele o mea lelei, latou matua faʻateleina le mafanafana i le potu, ona foliga mai. O ia taualuga faʻapipiʻi e le fefefe i le susu, o le mea lea latou te faigofie ona faʻaaogaina i taʻele, faleuila, faletaele, faʻapea foi i umukuka ma isi potu e maualuga ai le susū. Talu ai o le faʻalauteleina o le polystyrene e i ai le laʻititi maualalo o le mamafa, ua faʻapipiʻiina i luga o soʻo se taualuga.

O lenei lelei e sili lona taua mo na nofoaga e le mafai ai e foloa ona tatalia avega mamafa. I se faʻaopopoga, foam panels e faigofie ona galulue ma, faigofie e tipi i ni fasi ma ofi i le manaʻoga foliga. I se faʻaopopoga, o le tele o nei oloa e tele, aua e selau ma selau o lanu, faʻataʻitaʻiga ma lapoʻa o papatusi, talafeagai mo soʻo se totonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e le ona ona teuteuina le faʻalo i ni maa lamolemole, poʻo ni mamanu poʻo ni mea teuteu.

Toning ma atavali

E ui lava e tele auala e teuteuina ai faʻalo, o nisi tagata e mananaʻo e faʻaaoga tuʻuga masani - vali ma vali. O nisi e na o le valiina luga o le faʻalo i luga o le vai-faʻavae vali, ae o isi e faʻatumuina totonu o le taga ma taga. Faʻafetai i lenei, o le siʻosiʻomaga avea atili faʻalelei, faʻamamaina. O isi taimi e le atoa le valiina o le taualuga, ae naʻo se itu mautinoa e maua ai se mamanu tulaga ese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona maua mai ai ni mamanu mai le amataga, ia e faʻatumuina e ituaiga uma o teuteuga elemeni, faʻamalamalamaina e le LED strip.

Afai o le faʻagaioiga o le faʻalo e faia i totonu o se potu o loʻo tele ai vaega laupapa, ma o le faʻalo lava e manaʻomia le latalata i le mea e mafai ai i le ata masani, ona sili atu lea ona uaʻi atu i le antiseptic poʻo le pupula o le ufiufi. O nei metotia e tele lelei, e aofia ai:

  • O le laualuga e togafitia e maua ai se paolo malamalama ma susulu;
  • O le soifuaga tautua o se faʻalo laupapa e matua faʻateleina;
  • O le laʻau laupapa e matua faʻasaoina.


Teuteu laupapa

Wood o le sili ona lelei tulaga masani mea, e masani ona talisapaia, aua o soʻo se mea na faia mai ai. Soʻo se laupapa mea foliga matagofie tele, e iloga i le originality ma maualuga fafo uiga. O nisi tagata e talitonu o le fafie e sili ona talafeagai mea mo fola ma puipui, ae o aso nei ua lautele faʻaaogaina mo taualuga teuteuina. O sea ufiufi o le a maua ai sili leo faʻamamaina ma vevela faʻamamaina, lea e taua tele mo soʻo se fale.

E i ai le tele filifilia o fafie ituaiga, amata mai i sili sili paketi filifiliga i le sili ona taua. Faʻafetai i lenei tuʻufaʻatasiga, o fale uma fale o le a filifilia le sili ona talafeagai faʻalo faʻauma. O le autu vaega o le laʻau o le siosiomaga faauo, o le i ai o uluaʻi mamanu ma se tulaga ese faʻanatura manogi. Ole mafuaaga lena e tofu ai potu ma a latou lava mamanu, e le pei o isi. E i ai le isi auiliiliga taua i le fiafia i mea masani, o lona mafai gafatia faʻasalalau moli. Toetoe lava uma tagata mamanu iloa lenei nuance, o le mea lea latou te fausiaina le aʻafiaga o le natura paolo i totonu o latou totonu, lea o le taʻalo o le paolo ma le malamalama o le autu teuteuina metotia.


Sili atu sophisticated tisaini metotia

O le sili ona faigata ae aoga metotia metotia, e taua faʻamalamalamaina le faʻapipiʻiina o se faʻata luga. E mataʻutia ma taugata le faʻaogaina o laupepa lapoʻa mamafa o le faʻata mo galuega, o lea e tumau ai pea le isi itu palasitika i le filifiliga e sili ona taliaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua lava e faʻapipiʻi ai palasitika faʻata faʻata i luga o le faʻalo, ma o totonu o le potu o le a suia tele. E ui lava i le mea moni e i ai a latou maualalo gafatia e atagia mai ai, nei panels mafai ona fausia se manogi siʻosiʻomaga i le potumoe, faia ia sili atu le fiafia ma tuinanau. Lenei filifiliga faʻaiʻu o se sili lelei filifiliga mo se ulugaliʻi faʻaipoipo e le o mamafa i popolega o le aiga.

Faʻata lanu

Afai e te manaʻo e faia le siʻosiʻomaga sili atu le toa, malie ma muamua, ona o le lanu faʻalo o le a avea ma sili sili fofo. I se faʻaopopoga, i tausaga talu ai nei, o faʻalo lanu e tumau pea i faiga masani ma e maua i le tele o tagata taʻutaʻua lauiloa. O sea fofo o le a fesoasoani ia te oe e ogatasi i le foiaina o taua faʻafitauli i le taeao, toe fafagaina au maa ma lagona le osooso o le malosi. Mo teuteuga, e mafai ona e faʻaaogaina moli, samasama pe mumu mumu.

Atavali ma lolomitusi

O le ata i luga o le taualuga e ese, ae masani ona tutusa ma totonu mamanu o le potu. O le mea lea, ae le i maeʻa, e tatau ona e amanaʻia le siʻosiʻomaga, le mauaina o meaafale ma manaʻoga. E masani lava, o le potumoe o loʻo i ai se ea, malamalama malamalama tuʻufaʻatasia e le o faamamafaina le vaʻai ma fetaui i le aotelega sitaili o totonu.

Lolomiina

O le fou lata mai i totonu teuteuga o lolomitusi. E faigofie ona faʻaoga i faʻalo, puipui ma potu meaafale. Latou te aumaia ni tusitusiga fou, faʻafiafia ma ofoofogia le potu. Faatasi ai ma le fesoasoani o lolomitusi, o le autu leo ​​o le potumoe tuu i luga o le taualuga, le galo e uiga i lanu o le siosiomaga. E le mafai ona e faia ni ata e sili atu le susulu, faʻaputu, a leai o le a le maua e le fale le mafanafana. Soʻo se mea e tatau ona i ai se fua, ma faʻailoga foʻi.

I le tele o tulaga, o lolomiga ma fugalaʻau e faʻaaogaina mo le nofo ai. E le gata i lea, e masani ona filifilia e le au mamanu ni elemeni masani, mo se faʻataʻitaʻiga, o le sami, togavao, goto o le la. Manu lolomi tumau pea le isi sili ona lauiloa, peitaʻi, pe a manaʻomia, soʻo se mamanu mafai ona faʻaaogaina i le faʻalo.


Fola laupapa

I nisi fale ma fale mautotogi, o loʻo iai laupapa faʻalava i luga o le faʻalo, o aso nei e le o toe nanaina i lalo o le ofu. I tua atu i na mea uma, o se le taua o faʻamatalaga e faʻalavelave i le tele e mafai ona avea ma sili lelei teuteuina elemeni mo totonu teuteuina o se fale nofomau. Afai e te toe iloiloina nisi ituaiga sitaili i totonu, o lona uiga la i le tele o ata o loʻo faʻataʻataina ai faʻalo pupula e maua ai le fiafia i le potu, faia ia sili ona faʻaonapo nei ma foliga. Ma faʻapipiʻi laupapa foʻi e faʻamaeʻa le siʻosiʻomaga ma matagofie.


E masani lava, o nei mamanu o loʻo i ai i na sitaili e fai ai teuteu laupapa, ma o loʻo maua foi i isi itu e faʻaaoga ai fafie e fai ma faʻaopopo elemeni e maua ai le chic i le aotelega o foliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o laupapa laupapa o le a teuteuina ai aso nei mea maualuluga-tech faiga, tala faʻasolopito talaʻaga, ituaiga totonu ma le tele o isi. Pau lava le eseesega i le va oi latou o le i ai o eseese elemene teuteuina.

Filifiliga o lanu

Afai e te fuafua e faia le sili ona manuia nofoaga i totonu o le fale mo malologa ma malolo mai se masani potumoe, lea e sili atu le filifili malu, unobtrusive pupuni e teuteuina le potu:

  • Beige;
  • Oneone mama;
  • Malamalama enaena;
  • Lanumoana faalelagi;
  • Samasama maaleale

I totonu o le potumoe, o se tagata e tatau ona malolo, toʻafilemu ma aua le faʻalavelaveina e ala i fafo atu auiliiliga auiliiliga. O le tele o taimi, e tatau ona e faia ni nai sone i le potu e tasi - mo malologa, galue ma moe. I lenei tulaga, e mafai ona e tuʻufaʻatasia ni lanu i le potu e tasi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaopopo le efuefu, lanumeamata poʻo le lanu viole i leo malamalama. Faʻafetai i lenei tuʻufaʻatasiga, e mafai ona aveʻesea le faʻalavelave mai mata, sauni mo moega.


Filifiliga o lanu mo meaafale

Afai o le potumoe e faʻaaogaina mo na o le moe e ni tagata se toʻalua, o lona uiga o le filifiliga pito sili ona lelei o le teuteuina lea i se faiga alofa. E fautuaina le teuteuina o meaafale, teuteuga ma le faʻalo i leo malu, malu e faʻamalosia ai le vave malolo. A manaʻomia, e teuteuina le moega i pupuni poʻo se pupuni, e mafai ai ona faʻalelei le moega i le mea e mafai ai. O le filifiliga sili ona lelei mo le teuteuina o puipui ma faʻalo o le a enaena, beige poʻo le piniki. Afai o loʻo i ai se tamaititi i le potumoe ma matua, ona tatau ai lea ona le gata ia oe i malu malu. O le tamaititi manaʻomia lagona, atinaʻe, o lea, elemeni o lanumeamata, pogisa efuefu, lanu viole poʻo le lanumoana e faʻaopoopo faʻaaogaina i le potumoe.


Pin
Send
Share
Send