Potu umukuka mamanu 17 sq. m. + 40 ata o manatu i totonu

Pin
Send
Share
Send

O le umukuka e le na o se nofoaga e saunia ai meaai. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se potu ma se vaega o le sili atu ma le 15 m2, o le avanoa tuʻufaʻatasia tele aoga aoga. I totonu o se potu fai-umukuka fuafuaina lelei, lelei-fuafuaina, e tele tagata i le taimi e tasi, e aunoa ma le faʻalavelave a le tasi i le tasi.

Filifiliga faiga

A pisi le fafine talimalo i le ogaumu, e nonofo tamaiti i luga o le tulimanu vaivai ma matamata i ata komi, e nofo le ulu o le aiga i se tamai laulau ma le ipu kofe, ma suʻe tala fou i luga ole Initaneti. I afiafi, e potopoto ai le aiga i se laulau tele i le potu 'ai ma taumafataga i le afiafi, faʻasoa a latou lagona pe a maeʻa le aso pisi i le galuega. I faaiuga o vaiaso, o le potu malolo-potu malolo faia pati aso malolo ma uo.

O se potu tele o se lelei eleele mo le mafaufauina mafaufauga, poto masani faʻapitoa saunia i taimi uma fautua mai le sili fofo mo se tagata faʻapitoa tagata faʻatau. O le mea taua o le tofoina o itu uma itu.

A filifilia le sitaili o le umukuka-potu malolo, faalagolago i le tagata lava ia manaʻoga, mafaufau i mea tautupe gafatia. O foliga masani e foliga fou, e masani, ae o le faʻatinoga i le faʻataʻitaʻiga e taugata. Afai e leai ni faʻaopoopoga faʻaalu fuafuaina i le paketi a le aiga, taofi i le masani filifiliga.

Faatulagaga

Fuafuaina le vaevaeina o le umukuka i ni vaega eseese, tuʻuina meaafale, umukuka mea e tatau ona muamua saʻo, aua o lenei o le a aʻafia ai auiliiliga o le lipeaina. A faʻapea o fesoʻotaʻiga e faia i luga o le faʻavae o se faʻavae faʻapitoa, a maeʻa suiga o le a faigata ona toe faʻaleleia e aunoa ma le fetuunaia o foliga vaaia ma faʻagaioiga o le potu.

 

Tusa lava poʻo le a le ituaiga o faʻataʻatiaga, o le umukuka mamanu o le 17 sikuea mita faʻataʻitaʻia le i ai o le autu sone:

  • falefaigaluega;
  • taumafataga sone;
  • nofoaga e malolo ai;
  • o se nofoaga mo taʻaloga ma faʻafiafiaga.

Laina nofofua

Nofofua-laina, saʻo, laina laina - o igoa o le tasi faʻatulagaina, lea e manatu faigofie i le tulaga o uiga. O lenei ituaiga faʻatulagaina o meaafale ma mea faʻaaoga e aofia ai le tuʻuina i latou i le tasi puipui o le umukuka faʻatafafā.

Mo le faʻafaigofieina o le talimalo, e masani ona faʻapipiʻi le tapu i le va o le fale faigaluega ma le pusaaisa, ae o mea e totoe o umukuka e tuu i le faitalia, ae e tutusa laina. O le mea e nonofo ai ma se faʻataʻatiaga saʻo aofia ai se laulau faatafafa faʻatalata i le puipui faʻafeagai, ni nofoa puʻupuʻu. Faʻatasi ai ma le tuʻuina atu i ai laina taʻitasi, e le mafai ai ona faʻaaoga ni meafale tetele, faʻatulaga se tele o mea faigaluega e faʻaaoga mo le umukuka.

Laina lua

Faatasi ai ma le lua-laina pe tutusa laina, meaafale ma masini e tuu i itu uma o le umukuka. I le taimi lava e tasi, tusa ma le 1.2 m avanoa avanoa o loʻo tumau pea i le ogatotonu, a leai e leai se mea i se faʻavasegaina.

Taua! A o faʻaogaina le 2-laina faʻavasega, aua neʻi faʻapipiʻi uma kapeneta i le auala lava e tasi, tausi puʻupuʻu le tasi laina.

Savali-i totonu o umukuka tutusa faʻatinoina le matafaioi o se auala faʻafesoʻotaʻi potu eseese. O mea e le mafai ona pasi e faʻatapulaʻaina e le puipui ma se faʻamalama, o se polotito.

L-foliga

O tulimanu umukuka e taʻutaʻua ona o le maopoopo ma talafeagai nofoaga. O le L-foliga faʻatulagaina faʻatagaina oe e tuʻu le lava numera o aitema i se laʻititi eria, aunoa ma le faʻaituʻau i avanoa avanoa. Mo le fuafuaina o se umukuka-potu malolo ma le lautele o le 17 sikuea mita, o lenei filifiliga e faaluaina talafeagai. O meaafale ufiufiina e tuʻuina i le tulimanu, o isi mea ma mea faigaluega o loʻo tu i luga o puipui. O lona iʻuga, e lua nofoaga faʻatulagaina e maua: o le faigaluega ma le potu malolo.

U-foliga

O se U-foliga faʻavasegaina mo se umukuka 17 sikuea mita e sili ona lelei. E tusa ai ma tulafono o totonu totonu, o le mamao i le va o mea e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 m, ma i totonu o sea umukuka o le a tele atu avanoa. I le faʻapipiʻiina o se aofaʻi faʻaopoopo o kapoti, e mafai ona e teuina le tele o mea umukuka ma mea aoga eseese i le umukuka.

O le mataupu o le tuʻuina o le 'aiga' aʻai e foia i auala eseese. E masani ona tuu le laulau i le ogatotonu o le potu, pe a fai e avanoa le avanoa. O leisi filifiliga o le tuʻuina o aitema i le tasi itu, faʻasaʻoloto le nofoaga tutotonu mo isi faʻamoemoe.

Peninsular

O le faʻatulagaina o le peninsula e sili ona talafeagai ile tulaga o galuega. E pei o se motu, ae tasi le pito o le poloka poloka, tuu i le ogatotonu o le umukuka, e fesoʻotaʻi ma le vaega o totoe.

Soʻo se mea e fausia i totonu o le peninsula: o se hob, o se magoto, latou liliuina i se pa counter. E faʻalagolago lava i le telē o le vaega o le umukuka, ma le mafuaʻaga o le penisula. A faʻatulaga se tafatolu galue, e faigofie mo le fafine talimalo ona kuka, fufulu ipu, ma aveese meaai.

Ostrovnaya

O se motu i le umukuka o se fesoasoani sili lea mo se potu tele, aemaise pe a fai o le potu i foliga o le sikuea. A o kuka le tamaitai talimalo, e taua ona latalata mea uma ile umi ole lima. Afai o le umukuka e tele, ma luga luga o puipui, e faigata ona ausia atoa galuega. Ole mea lea e sau ai le faʻatulagaina ole motu.

O le motu e i ai se tapu, kuka, tipiina luga, ogaumu, ma se 'aiga' ai.

Vaega aoga o le umukuka-potu malolo

Ina ia lagona e le au talimalo ma le auvalaʻaulia le lava lelei, ma e le lelava le fafine talimalo i le ogaumu, e taua le tufatufa saʻo o le avanoa avanoa, aemaise pe a fai e lava tele. Afai o le umukuka-potu malolo le vaevaeina i gaioiga sone, o le lagona o le vevesi o le a nofotupu i le potu.

O sone autu e masani ona vaevaeina ai le umukuka e pei ona taʻua i lalo.

Nofoaga kuka

Lenei o le elemene o soʻo se talimalo talimalo. O ii e faʻaalu ai le tele o lona taimi e faʻamalie ai le fale i meaʻai manaia. O le vaega o galuega e tatau ona faʻatulaga lelei ina ia aua neʻi e tamoʻe mai le tapu i le ogaumu, mai le ogaumu i le pusaaisa. Tusa lava poʻo le a le ituaiga o faʻataʻatiaga, o le autu mataupu faʻavae o le faʻaaogaina o le workspace e amanaʻia, i le tausisia uma o le saogalemu tulafono.

    

Taumafataga o le taumafataga

Masalo o le sili ona manaia nofoaga i le umukuka. Lenei e mafai ona malolo pe a maeʻa se aso faigata i le galuega, fiafia i meaai mananaia, inu lauti a o talatalanoa ma sau uo.

O le 'aʻai vaega ua fuafuaina e tusa ma le lautele totonu o le potu, na faia muamua mai se mamanu manatu o le vaʻaiga. E masani ona lava e faʻatau ai se matagofie o meaafale, nofoa fou e taulaʻi i le 'aiga' ai. E aofia ai foʻi ma le pusa fagu mea e teu ai umukuka ma isi mea faʻaaoga.

    

Sone malolo

Tele tagata e fiafia e taoto i luga o le nofoa ma a latou tusi e sili ona fiafia i ai o le tele na latou le toe tuua ai lenei sone o le moni mafanafana. Soʻo se mea e mafai ona tupu iinei: o se laulau kofe ma se nofoa faʻalelei i luga o le nofoa, se nofoa, se stereo system, se sofa ma se TV - pei lava o se tasi e masani ona malolo.

Taʻalo nofoaga

Afai e i ai sau fanau laiti, e taua tele lenei avanoa. Fai se nofoaga mafanafana nofo, faʻatumu i meataʻalo. O le taʻaloga e le afaina mo faʻafiafiaga a tagata matutua. Faʻatumuina le avanoa i laupapa taʻaloga masini, se chess laulau, ma isi.

Iti-kapeneta

Afai o le lautele o le umukuka-potu malolo faʻatagaina, pe a manaʻomia, o se galuega vaega poʻo potu potu faʻaauupegaina latalata i le faʻamalama, i se isi itu susulu o le potu. Se tamaʻi laulau komipiuta, mea fai musika, nofoa faʻataʻavalevale, tamaʻi tusi e faʻapipiʻiina. Aisea vaʻai mo se isi nofoaga e te galue ai pe a fai o mafaufauga fatufatuaʻi e masani ona asia iinei, o fea lava le faʻafouina kofe ma suamalie pastries o taimi uma i taimi uma?

Tulafono mo le tuʻufaʻatasia o potu faʻaola i le umukuka

O le tuʻufaʻatasia o vaega aoga e faʻaogaina e faʻaaoga ai vaʻaiga vaʻaia faʻapitoa, mai moli filifilia i le faʻapipiʻiina o uluaʻi vaega.

Faʻamaeʻaina

O se tasi o metotia masani faʻaaoga mo le faʻailoaina o se potu i le umukuka o le faʻamaeʻaina o le foloa ma faʻalo, faʻamalamalamaina vaega taʻitasi ma le lanu.

I totonu o le umukuka eria, e fautuaina e faʻaaoga le ufiufi-faʻafouina fola ufiufi - linoleum, laminate, keramika maa, faʻaaoga maa, e mafai ona fufuluina puipui mo puipui, ma tuʻufaʻatasia mea eseese. O le potu malolo e teuteuina ma sili atu tamaloloa teuteu mea, mulimulitaʻi i se tasi lanu lanu i totonu totonu mamanu. Manatua o vaega 'eseʻese o loʻo i le potu e tasi.

Pa fata

O le pa fata o se tasi o sili ona manuia filifiliga mo zoning le umukuka ma nofo potu. Vaʻaia, o se elemeni manino vaʻavaʻaia le umukuka mai le tafaoga nofoaga ma ua faapipiiina mo teuteuina ma aoga faʻamoemoega. Avea o se vaeluaina ma se nofoaga mo potopotoga, lea e mafai ona fai ai sau meaai mama, inu kofe, talanoa. O le umukuka lava ia ua liua e avea o se buffer sone, lea e faigofie mo le talimalo.

Taua! E le fautuaina e faʻaaoga le pa fata o se 'aiga' ai. E le faʻavanoa tele, ma e le saogalemu foi mo pepe e leʻo lelei le nofo i luga o nofoa maualuga o pa.

Faʻavasegaga

O vaega filifilia lelei e faʻataunuʻuina ai le aoga ma le teuteuga o galuega, e seʻe, e le minoi. E masani lava, o se pa sese e faʻapipiʻi pei o vaeluaina - o lenei e le manaʻomia taugata mea, faʻaopopo faʻatagana, ua lava e faʻaaoga masani drywall, o se matagofie maeʻa.

Sliding partitions e talafeagai mo lo latou agavaʻa. Afai e tatau ai, o se auiliiliga totonu e mafai ona faigofie ona aveʻese, vaʻaia faʻalauteleina le avanoa, ona toe aliali mai, vaevaeina le umukuka ma le potu malolo i ni lua vavae eseʻese.

O le vaeluaina faʻatinoina foi se gaioiga aoga - o se tusi fata, o se lau. Ae o le tele o taimi nai lo le leai, o se matagofie teuteuina elemeni e fetaui ma le vaega o totoe o totonu e lanu ma sitaili.

Moli

O sea metotia pei o le faʻaaogaina o moli e tatau ona uaʻi faapitoa i ai. Moli mamanu e tutusa lava le taua i totonu o totonu pei o teuteuga poʻo meaafale.

Oe le mafai ona faʻatapulaʻaina i se tasi mafuaʻaga o moli faʻasolosolo, tusa lava pe tele ni faʻamalama tetele i totonu o le potu. I le ao, e malamalama lava i le potu fai meaʻai i le umukuka, ae i le pogisa, ae le o le mafanafana ua leva ona faʻatali i ai, o le potu o le a faʻatumuina i le le manaia o le po.

Ina ia mafai ona puipuia se mea sese, oe tatau ona vaʻaia lelei o se aofaʻi o aofaʻi o lamepa 'eseʻese, teuteuina sconces o loʻo i totonu o mea faigaluega taʻitasi muamua. Faatasi ai ma le filifilia lelei moli, o le umukuka-potu malolo foliga fealofani, voluminous, o le accents tuʻu saʻo.

E taua le i ai o le malu, masani masani moli i le 'aiga' aʻai e fausia ai se mafanafana siosiomaga, o meaai foliga manaia ma matagofie. I nofoaga faʻafiafiaga, e tuʻu ai le sconce, o se moli lamepa ma se moli e sili atu ona faʻavaivaia, teuteuina, e faʻaosofia i le tele o le malologa.

E tele faʻavae o eseʻesega ogaoga e faʻaaogaina i le vaega kuka. O le talimalo ole fale e tatau ona vaʻai lelei i ipu, mea umukuka, mea uma na te saunia. O moliga e tuʻu i totonu o faʻatautau tautau o le a le faʻalavelave.

I le faʻaaogaina o moli, e mafai ona e faʻasaʻo ni mea sese ua teuteuina, faʻasaʻo mea sese o le fausaga - vaʻai faʻalelei i luga, tuʻu i lalo le faʻalo, faʻalauteleina, vaapiapi le potu.

    

Meafale ma masini

O nai fesoasoani ile auala e sili ona lelei e faʻatulagaina ma faʻatulagaina ai se umukuka tuʻufaʻatasia ma se potu malolo. Talu ai o le potu e aofia ai ni sone, e taua ai le tuʻu saʻo o faʻamatalaga i totonu o le potu. Lenei e mafai ona faia i le tau o fasi meaafale - susulu ma muamua, pe, faʻafeagai, masani, i le le faʻaituau paolo. Aua neʻi galo e uiga i le paleni, faʻapaleniina o lanu e tusa ai ma le mamanu tulafono.

Tasi le mafai le tuʻulafoaia se tasi sitaili totonu o totonu. E le talafeagai lelei le teuteuina o vaega o faʻafiafiaga i se sitaili a Scandinavian, filifili meafale tekinolosi maualuga mo le 'aiga' ai, ma saunia le nofoaga mo le kukaina i le faiga a le atunuʻu. Iloilo ma le totoʻa mea lelei uma ma mea le lelei, filifili i totonu ona faʻatau lea o meaafale talafeagai.

Ae mo tekonolosi, o le filifiliga e a oe - o a mea aoga e faʻatau, i le a le tau ma i le a le aofaʻi e faʻatau ai meaʻai gaosi ma isi masini aoga. O le filifiliga o masini e sili i nei aso. Ae ui i lea, ou te fia fautuaina oe e aua le faʻaleagaina le tele o mea pisapisao - aua neʻi galo o le umukuka e tuʻufaʻatasia ma le potu malolo, ma o se tane e faʻalogo faʻalelei i se lipoti mai se lakapi taʻaloga atonu e le fiafia i au taumafaiga kuka, tusa lava pe o loʻo e saunia lana keke sili ona fiafia i ai. ...

    

O se pa sese, o se faʻamalosia vaeluaina mafai mafai ona foʻia se faʻafitauli o le faʻafitauli ma le pisapisao, ae le mafai ona aveʻesea atoa. O le i ai o le pisa i le umukuka-potu malolo o se tasi o le le lelei o le tuʻufaʻatasia o potu e lua.

E tele isi mea lelei:

  • faateleina avanoa;
  • faʻateleina o gaoioiga;
  • nofoaga talafeagai o vaega aoga.

Tusa lava poʻo fea e te nofo ai - i se fale tumaoti poʻo se fale mautotogi, o le umukuka-potu malolo o se talafeagai filifiliga mo laiti, feololo ma tele fale ma le lautele o le sefulu fitu sikuea mita pe sili atu. Faʻatasi ai ma soʻo se faʻatulagaina, oe mafai ona maua le tali sili ona lelei e ala i le tufatufaina saʻo o le avanoa avanoa, saʻo le tuʻuina o meaafale, meafaigaluega umukuka, mafaufau luga o moli.

https://www.youtube.com/watch?v=3nt_k9NeoEI

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 7m x 6m 42 SQM SMALL HOUSE DESIGN WITH 2 BEDROOMS (Mae 2024).