Faʻafefea ona filifili le sili ona lelei puipui puipui i le potu malolo: 60 ata ma aitia mamanu

Pin
Send
Share
Send

Filifiliga foliga

I le filifilia o le lanu lanu o puipui, oe mafai vaʻaia faʻateleina pe faʻaititia le tele o le potu malolo.

Mea taua aafia ai le filifiliga o lanu:

  • Potu o le potu
  • Moli
  • Mea e te manaʻo ai
  • Manaoga aoga

Mo potu malolo puʻupuʻu, o lanu malamalama e fetaui lelei, faʻafetai e tele atu le vaega o le potu. O le faʻataʻitaʻiga i luga o se tasi o puipui o le a faʻamalosia lelei totonu, i le ogatasi ma le lautele lanu.

I potu vateatea, e tele isi avanoa mo le iloaina o miti miti. O le lanu lanu e mafai ona i ai ma se vaivai fesuiaiga pe faʻatusatusa.

O laina faʻamau i luga o le puipui o le a faʻaloaloa le avanoa, aʻo faʻalauteleina laina o le a faʻalauteleina ai.

Lanu puipui ma manatu autu

A filifilia se pa puipui mo se potu malolo, oe tatau ona uai atu i le moli moli. O le paolo lava e tasi i le malamalama faʻanatura ma faʻasolosolo o le a foliga eseʻese ese.

O le liliuina o se potu i se tasi o manatu taua e afaina ai foʻi le ata atoa. Mo le itu i matu, malu ma mafanafana paolo e talafeagai, latou te tauia mo le leai o le susulu o le la. E mafai ona samasama, lanumeamata, beige poʻo le sukalati.

Afai o faʻamalama faʻasaga i saute, ona mafai lea ona malulu malulu le potu malolo, talu ai e lava le ao i le potu. Lanumoana lanumoana, turquoise ma paʻepaʻe.

Mo le itu i sasaʻe, e sili atu le faʻaogaina o lanu malamalama mafanafana, mo se faʻataʻitaʻiga, vaivai piniki, meli, peach.

Mo se potu malolo ma faʻamalama faʻasaga i le itu i sisifo, e tatau ona ave le fiafia i lanu malulu. O puipui e mafai ona vali efuefu, lanumoana, mint.

Feng Shui pa puipui

Feng Shui o se anamua ma sili ona manaia manatu e faʻamoemoe e iai se aoga aoga i le olaga e ala i mea ma fugalaʻau. E iai le talitonuga o soʻo se lanu e aʻafia ai le malosi o le fale ma afaina ai le faʻaleagaga o le tagata.

E tusa ai ma tulafono a le Feng Shui, o lanu lanu o le potu malolo e mafai ona filifilia e tusa ai ma le mataupu faʻavae o le aliʻi poʻo le fafine, pe faʻavae i le itu o le lalolagi o loʻo feagai ma le potu.

Malamalama ma mafanafana lanu e pei o mumu, samasama, lanumeamata ma papaʻe e tamatane.

O lanu pogisa ma loloto o loʻo atofaina i le vaega fafine, mo se faʻataʻitaʻiga, lanumoana, lanu viole, uliuli.

Mo le potu malolo o loʻo tu i le itu i matu, e talafeagai le lanumoana. Paolo o lanumoana faʻamalosia le malologa, faʻaititia le gaioiga. I le avea ai o se mea teuteu i totonu, e mafai ona e pikiina i luga atavali o loʻo faʻaalia ai ni faatanoa vai.

Mo le itu i saute, e sili atu le filifilia o moli ma mumu pa, e puipuia mai le le lelei malosi ma faʻateleina malosi. O nei lanu e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete. E tusa ai ma le talitonuga o le Feng Shui, o le mumu e mafai ona faʻateleina ai le toto maualuga ma e i ai sona leaga i le neula. Mo le potu malolo, e sili atu le faʻaaoga sili muted pupuni o nei lanu, malū amu ma peach. Lanu mumu

Mo potu i matusasaʻe ma sisifo, e sili ona lelei le faʻaaoga o le kulimi, beige ma le honey palette. Lanu fesoasoani e faʻaleleia atili lagona, agamalu ma totoina lagona lelei.

Lanu lauiloa mo potu malolo

Beige

O le lanu beige e lautele; e foliga feololo i soʻo se sitaili. O le potu malolo o le a liua e mafanafana ma mafanafana, o le amio a le potu e mafai ona suia i le fesoasoani o teuteuga. O le iuga e mafai ona avea ma piliki poʻo le masani ai le faʻaogaina o vali.

Lanu efuefu

O se lanu faʻaonapo nei ma masani ai e masani ona faʻaaoga e fausia ai se malualuga, masani ai, faʻaonapo nei. O puipui o le potu e mafai ona faigata ma le tele o ituaiga ma foliga faʻavae.

Lanu moaga

E eseʻese paolo lanu moana e iai se faʻamalologa. Mo tagata e maualuga le avega, o le a avea ma tali sili mo le teuteuina o le potu malolo. Fetaui i sasaʻe, sami, Metitirani ma shabby chic sitaili.

Lanu paʻepaʻe

Paʻepaʻe e manatu le faʻaituʻau, ae taʻalo ma vali, e mafai ona e fausiaina soʻo se totonu lava o le fale. E i ai le tele o paolo, ma faafetai i lona faigata talosaga i luga o puipui, o le potu malolo o le a liu o se muamua ma matua le masani ai. White pa o le a avea ma faavae mo le fausiaina o le amio o le potu malolo. Mo se potu malolo pogisa, paʻepaʻe o le a avea ma se faʻaola, o le a tele atu moli i le potu.

O elemeni teuteuina o le a faʻamamaina ma faafouina totonu, pe, i se isi itu, o le a maua ai le aulelei ma le mafanafana.

Lanu meamata

O se lanu e talafeagai mo lata mai tausaga, lea e fesoʻotaʻi ma le lanumeamata ma le natura. E mafai ona valivali puipui i paolo eseese, faʻapipiʻi le avanoa i le potu. Wallpaper ma se susulu lolomi o le a faʻamamafaina le siʻosiʻomaga faiga o le potu malolo.

E le gata i lea, o le lanumeamata ei ai sona aoga aoga i le vaʻai mata ma ei ai meatotino malolo.

Lanu samasama

Susulu, taumafanafana ma susulu lanu, e subconsciously fesootai ma se mea mafanafana ma matagofie. E talafeagai mo le ufiufi o puipui o se potu malolo lautele.

O le pupula tele ma le oona o le paolo samasama i le potu malolo o se tamai eria o le a olopalaina, ma pastel ma moli lanu o le a saofaga i le fesoʻotaʻiga, faʻateleina mafaufau ma lagona.

Olive

Olive o se paolo o lanumeamata, na teuteuina i lona malu malu ma maua ai se setete o le mafanafana.

O le teuteuina o le puipui i le olive lanu o le a vaʻaia lelei i sitaili masani, Scandinavian ma le atunuʻu sitaili.

Paiso

Peach-lanu puipui o le a faʻatumuina totonu totonu ma susua lanu o le taumafanafana ma le amataga o le tautoulu. Fetaui lelei mo masani, onapo ma fusion sitaili.

Peach e tuʻufaʻatasia ma lanu efuefu, turquoise ma burgundy.

Turquoise

O le valiina o puipui i le turquoise o le a maua ai se lagona o le fou ma le lautele i le potu malolo. E i ai se lanu eseʻese loloto mai pastel leai se mamafa e mauoa ma loloto. E tuʻufaʻatasia ma toetoe lava o soʻo se vali e aunoa ma le faʻatuputeleina o le aotelega o totonu o le potu.

Se ata lanu

Monochromatic faʻaaogaina o paolo o le tasi lanu e faʻatagaina ai oe e vaʻai faʻalelei ma faʻateleina le vaega o le potu. Taʻitasi lanu e tele pupuni, filifiliga mo latou tuʻufaʻatasia o le a fausiaina ai se muamua ma tulaga ese totonu o le potu malolo.

A aunoa ma le soʻona faʻatuputeleina o totonu, faʻaaoga le lanu o puipui i pupuni eseʻese, e mafai ona e sone le avanoa pe taulaʻi i luga o se vaega faapitoa.

O le le tutoʻatasi lanu o puipui e maua ai le tele o avanoa mo mafaufauga. O pupuni faʻalelei ma maaleale e fetaui lelei mo se potu masani o potu malolo.

Meafale poʻo mea teuteu teuteuina e fiu i le alu o le taimi o le a suia le amio ma le faiga o le potu malolo. O puipui i lanu le tutoʻatasi e mafai ona tuʻu ese ma faʻamatatetele leo i le potu malolo teuteuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, malamalama efuefu i le tuʻufaʻatasia ma beige o le a avatu ia te oe le mafanafana i le fale. E toʻamalie lanu pa puipui pe a maeʻa aso faigata ma o le a taʻalo i le goto o le afiafi.

O se eseesega tuʻufaʻatasia e talafeagai mo se sili atu faʻaonapo nei faʻailoga.

O lenei filifiliga e talafeagai mo le totoa tagata e ana. Afai e faʻatinoina saʻo, o le tuʻufaʻatasiga e mafai ona sili atu ona le mafaufauina.

O le tuʻufaʻatasia lelei o lanu e lua o le tasi afa o fusi o alaleo o le a tuʻuina atu ai i le potu malolo totonu o le Faʻatoʻaga o Etena. O puipui o se potu e mafai ona faia e faʻaaoga ai se pupuni poʻo se sologa lelei o lanu mai le tasi vaega o le potu malolo i le isi.

Faʻaaogaina o lenei metotia e sili atu mo potu vateatea, e ui lava a faʻaaoga moli malamalama, o se tamai potu malolo o le a fealofani foi.

Faʻafefea ona faʻafetaui lanu puipui ma lanu meafale

Pe a fausiaina se potu malolo totonu, e aoga le filifilia poʻo le a le mafaufau o le a taulaʻi iai. Afai o puipui o le potu malolo e mauoa ma susulu lanu, o lona uiga e sili atu le filifilia o meaafale elemeni i le taofiofia ma monochromatic lanu.

O mea papaʻe e mafai ona teuteuina i aluga e faʻafetauia le lanu o puipui.

I le tulaga o le filifilia i le fiafia i sili atu taofiofi paolo mo le valiina o puipui, susulu meaafale mafai ona avea ma autu autu i totonu. O le sofa, o se tutoʻatasi elemeni o le potu malolo poʻo le tuʻufaʻatasia ma lima pupula o nofoa, o le a avea ma autu autu o le faʻatauaina i le potu.

E le gata i lea, o le potu malolo atoa aitia e mafai ona faia i le ata e tasi. O le totonu o le a faʻautauta, ae manaia.

Lanu totonu ma sitaili

Masani

Lanu taofi ma mutimuti, e pei o lanumeamata, lanumoana, pea, tutusa ma le masani faiga. I le avea ai o se tulafono, o puipui e valiina le lanu e tasi pe ufiufi foʻi i pepa puipui ma se ata faʻaeteete.

Aso nei

O le potu malolo, faia i se sitaili faʻaonapo nei, o le a faʻatagaina ai oe e faʻaaoga nisi lanu. O puipui e mafai ona faia i ni pupula lanu e pei o le turquoise, efuefu, lanumoana, poʻo le emerald.

O le tele o taimi, naʻo le tasi le puipui o le potu malolo e valiina i se lanu susulu, i lenei tulaga e le ova le mamafa o le avanoa ma e le faia se lagona oomi. Faʻatusatusa i le lanu pupula o le puipui, o meaafale malamalama o le a foliga manaia.

Atunuʻu

O le faiga a le Atunuʻu e fesoʻotaʻi tuʻusaʻo ma le natura ma mataupu faʻaopoopo. E tusa ai, o le faʻaaogaina o soʻo se pupuni masani e talafeagai.

O pou faʻalelagi e manatu o se iloga uiga eseʻese o le itu faʻavae.

O lanu puipui e mafai ona valivali i soʻo se paolo masani, lanumeamata, enaena, efuefu.

Maualuga

O se aga masani faʻaaoga e fausia ai se potu malolo faʻaonapo nei. I le uiga moni, loft faʻaliliuga o se potu i lalo po o le potu i lalo. E tusa ai, o totonu e faʻatinoina tele i lanu malulu.

I le ata o loʻo i ai se potu malolo-faiga potu malolo, le teuteuga puipui teuteuina ma brickwork.

Scandinavian

O puipui o le potu malolo e faia i moli malamalama, paʻepaʻe, beige, lanumoana. O se iloga foliga o le sitaili o le maualuga gaioiga ma faigofie o totonu.

Provence

O le Provence style o loʻo i ai se palette taofiofia. O puipui e teuteuina i olive, lavender ma isi pastel lanu.

Vaega o filifiliga o lanu mo le umukuka-potu malolo

Ina ia fausia totonu totonu atoatoa, oe tatau ona tausisi i le numera o tulafono:

  • Palette lanu lautele
  • O le filifiliga o le puipui lanu e faʻamoemoe i le moli
  • O le mama o le lanu, o le sili atu le lautele o le potu e aliali mai.

Vaega o le filifiliga o lanu mo se tamai potu malolo

O le mamanu o se tamai potu e tatau ona aoga tele pe a mafai. O puipui e mafai ona teuteuina i se matagofie vaʻaia faʻaaliga.

  • Moli lanu e sili mo tamaʻi potu.

  • Lanu susulu o le a faʻaopopo ai mea teuteu i totonu

  • O faʻata ma mea e faʻaalia e fesoasoani ai e faʻateleina le vaʻaiga

  • E sili le filifilia o pupuni mo teuteuina faʻamalama i le potu tele mai ie mafiafia ma mama.

  • O le valiina o puipui e tasi i se lanu eseʻese o le a faʻaaogaina ai le potu malolo i totonu e matagofie ma e le masani ai

O potu taʻitasi i totonu o le fale e i ai lana ia galuega ma e tatau ona faʻamafanafana i le mea e mafai ai mo le nofo ai i totonu. Latou te faʻaaluina le tele o taimi i le potu malolo. O le lanu o puipui e tatau ona matagofie i le mata ae le faʻaitaita.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: A week with Fiji. Behind the scenes (Mae 2024).