Fale mo se vaieli: filifiliga fauga

Pin
Send
Share
Send

O lau oe lava vaieli o se mea taua tele o le dacha ensemble. E faʻaavanoaina ma faʻafaigofie ona maua le mama, suavai malulu o le aisa, o se sili atu le fiainu faʻamalieina i le vevela vevela. O le faʻatumauina o le mamā o lenei vai e le faigofie - o otaota, oneone, ma vai timu e mautinoa lava o le a oʻo atu i se vaipuna matala. O le mea lea, e tatau ona puipuia lau "ola" faʻavae ma se faʻavae faʻapitoa. E mafai ona e faʻatauina se fale ua uma ona saunia mo se vaieli pe fai oe ia oe lava i le faiga lava e tasi ma le tele o fausaga i luga o lau '' upega tafaʻilagi.

Le manaʻoga mo se fale mo se vaieli

O le aoga autu o le fale o le puipuia lea o le vai mai ituaiga uma o faʻaleagaina - laʻau, oneone, pefu, fluff o fugalaʻau poplar ma timuga. E faʻatagaina oe e taofia le ulufale mai o liusuavai ma vai timu, lea e mafai ona aofia ai fetilaisa, otaota oloa o lafumanu, eseese faʻaletonu. O le vai mai vaipuna matala e lelei naʻo le faʻasusu. E le mafai ona e faʻaaogaina mo le inu ma kuka.

O leisi mea, e le taua tele le galuega o le fale, ia mautinoa le saogalemu o tamaiti ma fagafao, faʻapea foʻi le puipuiga mai tagata ese. Mo lenei faʻamoemoe, o le faitotoʻa o le fale ua faʻaauupegaina i faʻamau poʻo loka.

Ituaiga

E tele suiga o fale lelei. E eseʻese faʻalagolago i mamanu foliga ma mea o gaosiga. O le upega tafailagi o loʻo iai le tele o faʻataʻitaʻiga o ata ma le tele o fesuiaiga o ia ituaiga fausaga.

O ituaiga nei o fausaga e iloga:

  • matala - fai ma sui o se faʻapaologa i le tulaga o se taualuga, faʻamau i luga o lagolago. O ia fale e faʻaaoga pe a fai o le vaipuna e faʻatumuina i se elemeni faʻasolosolo mo le siʻiina o se pakete vai - o se faitotoʻa. Ae ui i lea, o ia fausaga e le mafai ona maua ai se puipuiga maualuga - i le uma, o le vaieli e tatala pea. O le mea lea, o 'ie e masani ona tuʻufaʻatasia ma ni fusi faʻapipiʻi;
  • tapuni - o le fausaga e faia i le tulaga o se atoa fale, faʻatulagaina ma le faitotoʻa i le taualuga. Afai e tatau ai, o le fausaga mafai ona insulated ma faʻalauteleina polystyrene, lea o le a taofia ai le vai mai le faʻamaʻaina i le vaipuna i le taumalulu;
  • gazebo - faʻatutu faataamilo ile vaipuna, maua ai le faʻaaoga lelei i soʻo se tau. Ole filifiliga pito sili lea ona faigata ile faʻatinoina, talu ai e le gata ile manaʻoga ole malosi ole tino e manaʻomia, ae ole tau taua tau tupe. O se gazebo o se fale mo se vaieli o se taugata fiafia, ae o nei fausaga foliga foliga ofoofogia.

O le a le ituaiga fale e tatau ona e faʻamuamua? Muamua lava, o le filifiliga e faʻamoemoe i mea tau tupe a le e ana. E tutusa lava le taua o mea e manaʻomia e le ana ma le faiga o fale maeʻa i luga o le upega tafailagi.

Eseese o mea mo le fausiaina

E mafai ona fausia se fale vaieli mai mea eseese. Wood, maa, piliki poʻo le uamea - soʻo se tasi o nei mea ma le tele o isi mea e lelei atoatoa mo lenei galuega. O le fea e tatau ona e ave iai le fiafia i ai? E foliga aulelei tele le laʻau, ae naʻo le taimi e fou ai. O sea fale o le a manaʻomia le tausiga masani - faaletausaga aveʻesea o tuai vali ma faʻapipiʻi fou. Afai o lenei filifiliga e le talafeagai mo oe, filifili se uʻamea fausaga. Naʻo le faʻavaa poʻo le atoa fausaga mafai ona faia o le autu mea. O le mea moni, o le filifilia o le sili filifiliga e faigofie lava. Aisea e teu ai ou faiʻai peʻa mafai ona e faʻatulaga se vaieli i le faiga e tasi e pei o le fale. Faʻafetai i lenei, o fale o le a le foliga faʻataʻapeʻapeina, o le a tuʻufaʻatasia i totonu o le tasi faʻaaliga.

Fale mo se tapunia ituaiga lelei ma ou lava lima

Lenei e faʻasino i le filifiliga o se fale ma se faitotoʻa. O ia ituaiga fausaga e mautinoa e puipuia ai lologa ma vai timu mai le ulufale atu i le vaieli. Faʻaopoopo puipuiga mai le efuefu ma otaota mafai ona faia ma se ufiufi fetaui lelei.

Mea manaʻomia ma mea faigaluega

Mo le fausiaina o se fale mo se vaieli, oe manaʻomia teu i luga o mea nei:

  • pou laupapa ma se vaega o le 50x50 mm ma le umi o le 84 cm mo le fausiaina o folau - 4 pcs;
  • laupapa laupapa, lea o le a avea o se tumutumu laupapa - 50x50mm, umi - 100cm;
  • utupoto mo le faʻavae - 100x100 mm, umi - 100 cm - 4 pcs;
  • faʻamau mo le puipuia o le folau ma le faʻavae - 100x50 mm, umi 100 cm - 2 pcs;
  • lagolago pou - 100x50 mm, umi 72-172 cm - 2 pcs;
  • o se ogalaau mo le faia o se faitotoʻa. Elemita lapoa - 20x25, umi - 90 cm;
  • laupapa mo le faapipiiina o se pakete - vaega 30x300 mm, umi - 100 cm;
  • laupapa mai ia gables ma taualuga malifa o le a faia - vaega 20x100 mm;
  • uamea tulimanu - 4 pcs;
  • uamea uʻamea ma le lautele o le 20 mm. O le umi o se tasi o laʻau e mai le 20 i le 30 cm.O le lona lua e tatau ona L-foliga ma fua o 40x35x25 cm;
  • uʻamea faʻapipiʻi - paipa tipi e talafeagai - 2 pcs;
  • uamea fufulu ma le pu 26 mm le lautele - 5 pcs;
  • faʻamau o faitotoʻa - 2 pe 4 fasi faʻamoemoe i le aofaʻi o faitotoʻa;
  • au - 1 pe 2;
  • loka loka poʻo puipui;
  • faʻamau - fao, faovilivili, faovilivili;
  • taualuga mea;
  • pakete ma filifili.

O le fafie e tatau ona muamua faʻamamago, faʻafoliga ma togafitia i antifungal antiseptics poʻo le suauʻu puipuia.

O mea faigaluega nei e manaʻomia e fausia ai se fale:

  • Vaai lapotopoto;
  • sherhebel - o se vaalele mo le muamua gaosia o elemeni laupapa;
  • o le hacksaw poʻo le uila jigsaw o se sili lelei mea faigaluega mo saeia laupapa;
  • vili ma se perforator - mo viliina pu i le sima faʻavae e faʻamautu ai fata;
  • samala feololo;
  • faovilivili faovilivili;
  • tulaga;
  • roulette;
  • penitala

Ata ma fua

O vaieli e tele lava ina le masani ile lapoʻa. I lenei tulaga, na o le pau le fofo o se fale faia e lima. E le faigata ona fausia se faʻavae; e le manaʻomia se poto ma se poto faapitoa. O lou lava fausiaina o le a sefeina ai oe tone o tupe. Mo teuteuga, oe mafai ona faʻaaoga le mea totoe ina ua maeʻa le mamanu o le facades o le atunuʻu fale. E taua le fuafua saʻo o faʻatulagaga o le lumanaʻi fausaga. O se tasi e sili ona taua o le maualuga o le fale. I tua atu i na mea uma, e tatau ona le gata i le matagofie, ae faʻalelei foi. O le faʻagasologa o nisi faʻamatalaga na faʻaalia ai mo ia fausaga o le maualuga o le 120 cm e sili ona lelei.

E ofaina e tagata gaosi fale fale eseese, ae peitaʻi, o le fetuunaiga o le tele o le fausaga i le fua o mama o le vaieli e sili atu ona faigofie peʻa faia se fale i ou lava lima. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma le lautele o le 117 cm, e mafai ona e faapipii tautua lagolago i se auala e le masani ai. I lenei tulaga, o le faavae o 58.5 cm, o le maualuga o 120 cm. O isi tapulaʻa uma e mafai ona fuafuaina, ae e sili atu le fuaina i le nofoaga faʻapipiʻiina. Muamua oe manaʻomia le filifili i le tulimanu o le a fausia ai le taualuga. E mafai ona e fuafuaina lenei faʻailoga faʻaaogaina metotia pe na o le faia o se ata o se tafatolu ma maka ia nofoaga mo le ili, faʻapipiʻi le maeʻa ata i le laupapa.

A sauni le polokalame o filifiliga filifilia, e mafai loa ona amata galue.

Poloaiga a le Fono Aoao:

  1. Matou te faʻaputuina le faʻavaʻa - matou te faʻafesoʻotaʻi ia utupoto e lua mai luga ma lalo e faʻaogaina ai laupapa. Matou te toe faia le tutusa faʻagaioiga ma isi pou e lua ma faʻapipiʻi faʻatasi ia mea ua maeʻa. E aliali mai se faʻavaʻa ma le fa lagolago.
  2. Tuʻu le faʻavaʻa i fafo atu o le mama sima.
  3. Matou te seleina fusi i se laupapa, fai ai puipui.
  4. Matou te faʻapipiʻi le rafter system o loʻo faʻatusalia e ni tafatolu i luga o lagolago.
  5. I le tasi lima, matou te faʻamamaina le faʻalo o le taualuga i laupapa, i le tasi itu matou te faʻapipiʻiina le faʻavaʻa e faʻamautu ai le faitotoʻa.
  6. Matou te faʻamau faʻamau i le tapoleni ma le atigipusa, ma faʻamau le faitotoʻa.
  7. Matou te ufiufi le taualuga i mea taualuga. E mafai na ona e togafitia laupapa ma se tali antiseptic ma tatala i latou i le varnish.

I se auiliiliga atili, o le gaioiga o le gaosiaina o se tapunia-ituaiga fale o loʻo faʻaalia i le vitio.

 

Fale piliki

I le fausiaina o fale mo vaipuna, o le pito i lalo e masani ona laina i piliki, maʻa - maʻa poʻo le palasitika. E mafai ona e suia atoa le mama sima i le maʻa, piliki poʻo poloka poloka. O ia ata e fetaui lelei ma le ata i fafo atu o le fale, pa ma isi elemeni o le taulaga i tafatafa o le taulaga. O ia fausaga foliga sili ona matagofie ma e alu faʻalelei i atigi uʻamea poʻo uʻamea uʻamea ma pupuni.

O le vaipuna, o lona faavae e teuteuina i maʻa masani, foliga matagofie. E pei lava e sau mai se malo faʻataulaitu lea e nonofo ai meaola lelei, elf ma gnome. Tuʻufaʻatasia maʻa o lanu eseʻese, e mafai ona e tuʻuina i fafo ni ata matagofie, teuteuga ma e te le aveʻese ou mata mai lau vaieli. Auala na laina i maʻa faʻasolosolo, maamaʻa o le sami, mutia ma vao lauolaola o le a matua lalelei ai le tuʻufaʻatasiga atoa.

Bar faʻavae

E mafai ona e teuteuina le fale i elemeni laupapa. I le avea ai o se tulafono, o lenei mea e faʻaaogaina i le tulaga e totoe mai le fausiaina o se fale. O le tele o taimi, o le pito i lalo o le fale e fausiaina ma se pa, o mea e faʻaaoga e sili atu ona le masani ai mo le faʻamaeʻaina o le pito i luga. I lenei tulaga, o se mautu laupapa fausaga e maua. O le tele o taimi, laupapa e faʻaaogaina e fausia ai se faʻavaʻa, ae e lelei foʻi mo le faʻamaeʻaina. O se mama e faia mai se pa, lea e tuu i luga o le faavae sima. E foliga mai e fili le mama lelei. O pa e mafai ona faʻatulagaina i ni auala eseese. O loʻo iai faʻamau pei ole "sikuea", "saʻo" ma le "hedgehog". O le ituaiga mulimuli o le tini foliga sili ona manaia ma matagofie. O le mea e anagata, e matua talafeagai e galulue faatasi ma ia.

 

Fale ogalaau

O le fale ogalaau foliga sili ona moni, e foliga mai o se fale tuai. O loʻo faʻaaogaina foʻi ogalaau i lenei fausiaina e fai ma lagolago ma faitotoʻa.

Ina ia faia se fale ogalaau, e tatau ona e teu i luga:

  • ogalaau lapotopoto;
  • laupapa mo le gaosiga o taualuga;
  • ogalaau e fausia ai lagolago;
  • taualuga mea.

Fausaga alualu i luma:

  1. Matou te tuʻuina ogalaau mai ogalaau e tusa ma le fua o le vaieli. O elemene e lalagaina faʻatasi e soʻo se metotia lauiloa.
  2. Matou te faʻaleleia ni lagolago tetele se lua i autafa o autafa. Lagolago o le a fesoasoani e faʻamaopoopoina le fausaga.
  3. Matou te faʻapipiʻiina se taualuga o se faʻavae masani i luga o fata. O le visor e tatau ona tautau i luga o le vaipuna.

O le hexagonal design mulimuli i le tutusa mataupu faʻavae. E talafeagai mo se lelei saunia ma se eletise pamu.

Oe mafai ona teuteuina le ogalaau fausaga ma vaneina elemeni. O le lanu o laʻau e mafai ona suia ma lanu eseese o laʻau ma varnish. O ia vaieli e masani ona faʻatumuina i faʻatagata laupapa.

Afai o le fale e faia i laupapa, oe mafai ona faʻaaoga vaneina faʻamatalaga mo teuteuga. Faatasi ai ma le fesoasoani a impregnations ma varnishes o eseese pupuni, le laau mafai ona faia susulu samasama pe faapouliuligia. E masani ona faʻapipiʻi ni vane laupapa eseese i tafatafa o vaieli.

 

Faʻavae faʻavae faia i uʻamea

O le uʻamea faʻavae ua faia faʻataʻamilomiloina i se faʻamalosia sima mama, o lona itu e tatau ona lapoʻa nai lo le lautele lautele lautele. O le maualuga o le fale e tatau ona sili atu i le tapulaʻa o le averesi maualuga o se tagata, ina ia talafeagai ma le taufaafefe e piʻo i luga o se pakete vai. E tatau ona e aveʻesea le lamatiaga o le pa'ū ma faʻaaoga le vaieli faʻalelei foi pe a mafai.

Ina ia fausia se faʻavaʻa, e sili atu le filifilia o se mafiafia faʻamaumauga faʻapitoa ma se galvanized luga. O fata e tatau ona nonoa i le pito i luga ma lalo e faʻaaoga ai se faʻamatalaga faʻatonutonu ina ia e faʻaiʻuina i se ipu. O le a avea ma faʻavae mo le faʻavaʻa. Ina ia fausia se malifa, e tatau ona e tipi le autafa ma faapipii le tulaga i le ogatotonu. O le maualuga o le fata tatau ona faʻatusatusa i le maualuga o le fale. E le gata i lea, ua fausia le rafter system. A maeʻa le fausiaina o tafatolu i itu uma e lua, matou te faʻafesoʻotaʻi o latou tumutumu e faʻaaoga ai se faʻailoga pa. O le itu o le a tuʻu ai le faitotoʻa o loʻo faʻaauupegaina i ni tulaga faʻaopopo.

O le fausaga ua sauni mo le faʻamaeʻaina ma taualuga mea - e mafai ona e faʻaaogaina plywood, siding, corrugated board, polycarbonate poʻo le mimita laupapa.

Faʻafefea ona faʻamoeina se uʻamea faʻavae

E taua le mafaufau totoʻa e uiga i lenei manatu. E tatau ona filifili se mea e le faʻatagaina le fausaga e pa'ū ese i lalo o lona lava mamafa pe i lalo o le mamafa o faʻatosinaga mai fafo. Sheathing le fale o le mulimuli laasaga. Mo le faʻaaogaina o ofu, e mafai ona e filifilia le mea na faʻauma ai le fale poʻo seisi lava mea e le gata e ofi i le siosiomaga, ae faʻamolemole ia e anaina le upega tafailagi.

E mafai ona faʻataʻitaʻi se fale laupapa ma se fale poloka. O lona itu i luma e lapotopoto lona foliga, ona e pei o se ogalaau lapotopoto. Se tasi o le a sili atu se ie ie mafolafola. E mafai ona e faʻaalia le fale ma se laupapa maʻamaʻai masani, talu ai na faʻaseʻeina luga o le fale.

Afai e faʻatagaina le eria o malifa, e mafai ona e fausia se laupapa laupapa, faʻapipiʻi laupapa i le mamao e 15-20 cm mai le tasi. O le a avea ma faʻavae mo le faʻamautuina o le maeʻaina o ofu. Afai e laʻititi le vaega o malifa, e mafai ona faʻapipiʻi saʻo ia mea faʻauma i le uʻamea.

O pito o le malifa e tatau ona sosolo i le mamao o le 10 cm.O lenei mea o le a maua ai le faʻatuatuaina puipuia o le fausaga mai le susu.

Mo faʻaopopo le puipuiga mai le matagi ma le timu, e mafai ona faʻatumuina laupapa matagi.

O laupapa laʻau uma ma elemeni e tatau ona faʻamalosia i se vailaʻau o le a puipuia le fafie mai le pala ma faʻamaʻi. O le peleue pito i luga o le varnish o le a faia foi le togafiti.

Fausaga fale

O le taualuga o fale mo vaipuna e mafai ona i ai ni foliga eseʻese. E mafai ona avea ma se talita talipupuni faʻataʻatia luga o se mama mama pe faʻatusa i le taualuga o se fale ogalaau. I le avea ai o se tulafono, tasi-slope, gable fausaga poʻo latou toe fai foliga o le faʻamalu e faʻaaogaina. O le taualuga mafai ona mafolafola pe i ai se matuitui tulimanu o le lilifa. Faitotoa o loʻo tu luga o le taualuga i le tasi poʻo le lua itu. E mafai ona i ai ni a latou faitotoʻa se tasi pe lua, ia mautu pe faʻasolosolo panels.

Le filifiliga o mea taualuga

Uma masani ma po nei mea e faʻaaoga e fausia ai le taualuga. E mafai ona e faʻaogaina saogalemu toega o le faʻamaeʻaina o le taualuga o le atunuʻu fale. Fetaui lelei mo lenei faamoemoe:

  • fola polofesa;
  • polycarbonate;
  • tile vaivai;
  • Euroruberoid;
  • tile uamea;
  • siding;
  • ufiufi

O gables e le manaʻomia teuteuina i taualuga mea. Ua lava e faʻagaioia i latou ma antiseptic impregnations.

Eseese mea e mafai ona faʻaaogaina mo taualuga puipui. O le mea taua o loʻo ia i latou:

  • susu tetee;
  • teteʻe atu i vevela ova.

O oloa e faʻaeeina atu i nei uiga lelei i tikeri eseese. Mo nisi, o le muai manaʻoga o le faʻaaogaina o faʻaopopoga puipuiga, mo isi e le manaʻomia.

Faʻaputuga

E lelei tele vaipuna papupuni. O lamela ua faʻapipiʻiina i luga o le faʻavaʻa e faʻaaogaina ai sikulini e tipiina e ia lava. O laupapa e fesoʻotaʻi i le tasi ma le isi faʻaogaina le matuitui-mataafi loka loka.

O le ie puipui e tatau ona muaʻi togafitia ma soʻoga e puipuia mai le suia, pala, ma faʻamago beetles. Luga panels e varnished. O nei taualumaga e tatau ona faia i luma o faapipiiina ina ia mafai ai ona tago loka, ia, a leai, mafai ona vave leaga.

O maa vaivai

Bituminous shingles o loʻo i ai se "pai" fausaga, lea e aofia ai le fiberglass base, faʻatumuina i le fesuiaʻi o le tulaga maualuga bitumen tuufaatasiga. O le pito i luga pito i luga na fausia mai lapisi - basalt, minerale faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o pigment, granulate. O le pito i lalo e faia i le pipiʻi bitumen-polymer mastic, lea e maua ai le malulu i le mea. O mea e faʻaputuputuina e ala i le faʻatumauina o vaega eseʻese i luga o le tasi. Aʻo leʻi faʻapipiʻiina, e tatau ona faʻasaʻolotoina vaega taʻitasi mai le pito i lalo o le ata. O le faʻamau ofu e foliga sili atu ona lalelei ma ofoofogia nai lo le lisi-i luga paʻaga.Faʻaleagaina i tagata taʻitasi eria o le a le taʻitaʻia ai i le suia o le atoa ufiufi.

O maa malūlū e i ai mea lelei nei:

  • faigofie ona faapipiiina ona o le laʻititi ma le maualalo mamafa o fasi;
  • tulaga maualuga o le pisapisao meatotino faʻaʻesega;
  • tetee i le pala ma pala;
  • maualalo conductivity vevela;
  • le mafai e mailei le kiona ma puipuia mai le seʻe ese mai se avalanche i le taimi o le suavai;
  • lelei tetee loimata;
  • sili atu plasticity;
  • umi le ola tautua - mai le 30 i le 50 tausaga;
  • mauoa lanu ma ituaiga o oloa foliga.

O le taualuga o maa bituminous e tatau ona faʻataʻatia luga o se tulaga susu - faʻapitoa laupapa poʻo laupapa OSB.

Tile uamea

Tile uamea o se mea ma textured embossing faia o uamea galvanized. O loʻo tuʻuina atu ia laupepa ma le puipuiga o le ufiufi o le polymer, i lanu eseese ma le pupula poʻo le vali matte. I fafo atu, o mea e pei o le kerameni na tupuga mai ai, ae e i ai ona eseesega taua. E le pei o shingles masani, o loʻo fai ma sui o tagata taʻitasi, o le uʻamea faʻamaumauga o se uʻamea laupepa ma se embossed luga. O mea e faʻapipiʻi i le lathing ma fao poʻo ni sikini faʻapitoa. O luga e faʻaumaina i maa uʻamea e tatau ona iai se malifa o le 15 tikeri. Faatasi ai ma se slope laʻititi, e talafeagai le faʻamau o soʻoga i le va o vaega o le foloa. O laupepa o loʻo faʻapipiʻiina ma se fesiliaʻi - i tala atu o le malifa - e le tasi nofoa, i tafatafa o le malifa e tusa ma le 250 mm. O le lautele o lenei mea e lautele lautele, talu ai:

  • vave tiʻetiʻe;
  • tetee i faatosinaga masini;
  • e i ai le tau maualalo;
  • eseʻese i le maualalo o le mamafa - naʻo le 3-5 kg ​​i le m2;
  • faigofie ona feaveaʻi - e le gagau pe gagau pe a minoi.

Faatasi ai ma le le lelei o tile uamea o:

  • le lava le tulaga o leo leo - e matua le taua pe a teuteuina se fale mo se vaieli;
  • tele lapisi a o faʻapipiʻi.

Ondulin

Ondulin, o le na sau ia matou mai Farani, ua manatu o se siosiomaga faauo mea. I le taimi o lona gaosiga, cellulose fibers e vevela ma crimped. O le isi laʻasaga o le valivaliina o le mea ma mulimuli ane impregnation ma bitumen.

O mea e sili ona lelei le teteʻeina o le vai ona o le tuʻufaʻatasiga faʻapitoa e faʻafefeteina ai laupepa.

Ondulin o se tasi o mea sili ona faigofie e faʻapipiʻi. O ona laupepa mafai ona tipiina i ni fasi vaega o le tele manaʻomia faʻaaogaina se masani hacksaw. O le oloa e i ai le laʻititi mamafa, e sili ona fetuʻunaʻi, o lea e mafai ai ona faia soʻo se foliga.

Faitotoʻa

O le isi laʻasaga o le fausiaina o se faitotoʻa - o se auala e faʻasolosolo ai ona maua se pakete mai loloto loloto maina maina. O se ogalaau ma sasaʻo ma faʻapipiʻi ai uʻamea faʻaofiina i totonu. O le elemene mulimuli o le a mulimuli ane avea ma 'au lava ia e faʻataʻamilo ai le faitotoʻa ma ia toso ese mai le pakete.

O le lautele o le ogalaau mo le faia o le faitotoʻa tatau ona le itiiti ifo i le 20 cm.Peitai, e sili atu le tuʻuina atu fiafia i sili mafiafia ogalaau. O le telē o la latou lapoa, o le faigofie foi o le mimilo o le faitotoʻa. Oe o le a manaʻomia e faia ni nai sifi, o le mea lea, o le a sili atu ona faigofie e maua le pakete.

O le umi o le oloa e tatau ona avea ma mea e ofi i le va i le va o pou. E tatau ona 4-5 cm totoe, a le o lea o le au o le a paʻi i le faʻavaʻa pou.

Laʻasaga-i lea laasaga faʻatonuga mo oe lava-potopoto o le faitotoʻa

  1. Matou te faʻamama ma olo le ogalaau.
  2. Matou te faia faʻailoga i luga o le ogalaau ma vaʻaia ai - ina ia mafai ona tuʻuʻese le mafai o deformation, e tatau ona afifi pito o le ogalaau i uaea,
  3. Vili pu 5 cm loloto ma 2 cm le lautele tonu i le ogatotonu o pito.
  4. Matou te tapunia tipi i le uʻamea, lea matou te faia ai pu o le tutusa tele.
  5. Matou te tuʻuina uʻamea i totonu o pu.
  6. Punou se tasi o tootoo e fai ai se au mo le faʻaviliina o le faitotoʻa.
  7. Matou te faʻafesoʻotaʻi tootoo ma paipa o fata.
  8. Matou te faapipiina le filifili ma tautau se pakete mo vai i luga.

O le au o le faitotoʻa mafai ona suia i se tele drum ma se uili uili. O sea masini e faʻafaigofieina le gaioiga o le aumaia o pakete mai le vaipuna.

Faitotoʻa

O le faitotoʻa mafai ona faʻamau i le faʻavaʻa poʻo le faʻavaʻa.

Faʻapipiʻi i lea sitepu ma lea laʻasaga

  1. O se faʻavaa ua faʻapipiʻi i le faʻavaʻa, aofia ai o 3 faʻamau ma se vaega o le 50x50 mm.
  2. O le faitotoʻa e faʻatasia mai laupapa tutusa. E tatau ona laʻititi laitiiti nai lo le pito i totonu o le faʻavaʻa. Faʻafetai i lenei, o le faitotoʻa o le a saoloto e tapunia ma matala.
  3. Matou te faʻamau faʻamau i le faitotoʻa ma le faʻavaʻa.
  4. Matou te faʻamau le au.
  5. Afai e tatau ai, faapipii moli i le faʻavaa ma le faitotoʻa.
  6. Tatou te faʻapipiʻiina le fusi i lalo o le mea e faʻatautau ai le loka.
  7. Tatou tautau le faitotoʻa ma faʻamau.

Fale teuteuga

Faʻafetai i le teuteuga, o mea matagofie o le maeʻa o le fale e faʻateleina tele, ma o le fale e mauaina le tagata lava ia.

O le sili ona taugofie teuteuina filifiliga o le valiina o fafie ma eseese stains ma varnishes. I lenei auala, oe mafai ona suia atoa foliga vaaia o le fale. E mafai ona e faʻaogaina ni moli susulu poʻo ni fatuga ma se aafiaga taua. O le laupapa fausaga o le a faʻamalosia atoatoa e fuainumera vaneina mai laupapa ma openwork vaneina. Taʻitasi elemeni mafai ona teuteuina i patina ma faia sina matua.

Fautuaga mo le tausiga ma le faʻagaioiga o le fausaga

A maeʻa ona fausia se fale mo se vaieli, ona amataina lea o ana galuega i aso uma. Ina ia faʻafualoa le ola o lau foafoaga, e manaʻomia le faia o se maeʻaeʻa togafitiga ma antiseptic compound ma impregnations e puipuia le fafie mai susu susu i totonu o lona fausaga ma, o lea, mai pala. O le pito i luga o le fale e mafai ona varnished pe valivali. Ole mea lea ole a puipuia ai vaega e tatau ona tatalia aafiaga ole timu ma le kiona. Lenei mamanu o le a avatua i le fale se matagofie foliga. Faatasi ai ma le fesoasoani a lanu susulu ma varnish, e mafai lava i taimi uma ona fausia se mafanafana siosiomaga luga o le 'upega tafaʻilagi.

O elemeni uʻamea o le fale - faitotoʻa, faʻamau, faʻamau e tatau ona faʻasusuina i le gaʻo. Lenei o le a maua ai latou ma le faʻaseʻe lelei ma faʻalauteleina o latou olaga tautua.

E oʻo lava i mea faigata e pei o le paina poʻo le aluna o le a umi se taimi e ola ai pe a fai e tausia faalelei. E manaʻomia le asiasia o le fale i tausaga taʻitasi mo le faʻatutuina o chips, tamaʻi taʻetaʻei, mea pala, faʻamavaega, avanoa ma saunia mo le isi vaitau o le taumafanafana. Afai e i ai le malepe o le galulue vaega, latou manaʻomia le toe faaleleia.

Faaiuga

Ua uma ona e vaʻaia mo le fausiaina o se ituaiga fausaga i ou lava lima, ua lava lea e maua ai se laʻititi seti o fale tomai. Matou te ofaina oe e faʻamasani i ata o fale matagofie mo vaieli ma filifili le filifiliga sili mo oe lava.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Передача первого канала ВИДЕЛИ ВИДЕО? (Okitopa 2024).