Moega i lalo o le taualuga: fautuaga mo le filifilia, ituaiga, tisaini, ata i sitaili eseese

Pin
Send
Share
Send

Filifiliga ma filifiliga faʻatulagaina

Ina ia mafai e le moega i lalo o le taualuga ona faʻalelei ma ofi i totonu, e tatau ona amanaʻia le tele o mea taua:

  • Ole maualuga ole faʻalo e tatau ona sili atu ile 2.5 mita, ole mea lea e mafai ai ona faʻaaoga lelei le avanoa ile pito i lalo. Mo le faʻamafanafanaina o le mafaufau, o le mamao mai le moega i le faʻalo e fautuaina ia le itiiti ifo ma le 70 cm.
  • Mo le saogalemu, o le moega i lalo o le faʻalo e puipuia i se pa puipui ma le maualuga o le 30 cm.
  • Ole ea lelei e manaʻomia ile potu e aloese ai mai le le lava o le okesene ile pito i luga.
  • Ae le i faapipiiina le oloa, siaki le malosi o le sima foloa poʻo faʻalava pou.

Tulaga e lelei ai ma mea e leaga ai

O se moega i lalo o le faʻalo e mafai ona avea ma se mea e manaʻomia i totonu o se potu e tasi le potu poʻo se mamanu manatu mo teuteuina o se potu vateatea.

Penefiti

le lelei

O le faʻatulagaina faʻatulagaina o meaafale sefe avanoa faʻaaoga.

Faigata o le faʻapipiʻiina ma le faʻamavaeina.
O le pito i luga e mafai ona tuʻufaʻatasia ma se suʻesuʻega, o taʻaloga faigata, o se nofoaga malolo poʻo se ofu faʻaofuofu.O se moega i lalo o le taualuga o le a vaʻaia vaʻaia le penitala potu potu.
O le tele-tulaga siʻosiʻomaga foliga volumetric ma fatufatu.E le taugata meaafale e le masani ai.

Eseese o tisaini

O moega e mafai ona faʻamaʻaʻa faʻamaʻaina i le maualuga manaʻomia pe faʻasolosolo i luga i luga o puipui puipui ala faʻafoe.

  • Tumau O le le tumau faʻataʻitaʻiga e faʻamau i le faʻalo, i le puipui, pe faʻavae i luga o se uʻamea poʻo laupapa faavae. Mo le faʻatuatuaina, e lua ituaiga o faʻamau e masani ona tuʻufaʻatasia.
  • Minoi O le moega e alu i luga e alu i luga o le puipui ona o le vavaeʻeseina o counterweights, lea e puleaina mai le mamao ese.

Ituaiga o moega i lalo ole faʻalo

  • Taofia O le moe moe taofia e faʻapipiʻi tuʻusaʻo i le faʻalo ma uʻamea uaea, maea poʻo filifili. Lenei ituaiga o faʻapipiʻi faʻatupuina le malamalamaaga o le opeopea i le ea, ina ia mafai ai ona tausisi i se siosiomaga o le malamalama, o le avanoa i lalo o le moega mafai ona tuʻu fua.

  • Moega maualuga. O le vaega pito i luga e moe ai o se meafale e tu i luga e taua o le falealuga. Mo tamaiti ma talavou, o le falealuga e faia i le tulaga o se fale, vaʻa, vaʻalele.

  • Moega i luga ole moega (alu i luga i le faʻalo). O le moega BedUp e alu aʻe pei o se lifi. I le ao, e avea o ni meaafale teuteuina, ma i le afiafi e avea o se moega atoa. O moli na fausia i le pito i lalo o le transformer o le a suia le moli i luga atu o le potu malolo. E ui i le taugata, ae o loʻo manaʻomia e tagata e ana fale mautotogi ni faʻataʻitaʻiga.

Ata i totonu o potu

A tuʻu meaafale i le maualuga, e le taua le faʻamoemoe o le potu. Ina ia sefeina le sikuea mita sikuea, o le moega i lalo o le faʻalo e mafai ona faʻapipiʻi e le gata i le potumoe, ae faʻapea foʻi i le afeafe, i luma o le faitotoʻa i le auala savali ma e oʻo lava i luga atu o le 'aiga' ai.

Potumoe

O le tagata moe, siʻi aʻe i le faʻalo, faʻasaʻoloto le avanoa i lalo mo se galuega poʻo se taʻaloga taʻaloga. I totonu o le sikuea potu, sili atu ma le 25 sq. mita, e mafai ona e faia se lautele lautele tulimanu mezzanine, lea e le gata e mafai ona ofi ai se faamalu, ae faʻapea foʻi ma se laulau i tafatafa o le moega, se lamepa lamepa poʻo ni fugalaʻau.

I totonu o se potu vaiti, e fautuaina le moega e tuu i le va o puipui faafeagai. Faʻatasi ai ma le faʻataʻamilomiloina faʻatulagaina i luga atu o le faitotoʻa, o le moega o le a le vaʻaia i le faitotoʻa, e le gata i lea, o le asymmetrical meaafale faʻalauteleina ai le potu vaʻaia.

Mo se ulugaliʻi faʻaipoipo, e talafeagai le faʻalua Farani moega ma le lautele o le 180 cm pe sili atu.O le mamanu o le faʻatautau faʻataʻitaʻi e sili atu taofiofi pe a faʻatusatusa i le foloa fola, ae o le malulu ulu ulu ma se taʻavale fusiua tumau pea le suia.

Potu-umukuka

I totonu o se tamaʻi fale mautotogi poʻo le atunuʻu, e mafai ona faʻapipiʻi le moega i luga aʻe o le umukuka. Ina ia faia le moega matagofie ma tuʻufua, o le moega teuteuina i se pupuni poʻo slatted panels. O sea mea e moe ai e naʻo totonu o le umukuka e maua ai le lagona filemu, aua o le vevela mai le ogaumu, manogi mai fafo ma leo e mafai ona faʻalavelaveina ai lou fiafia i lau malologa.

Potu o tamaiti

I totonu o se tamaʻi vasega pepe, o se faʻafitauli le tuu o se nofoaga e moe ai, se kesi, se taʻaloga, aemaise pe a vaeluaina le potu i le va o ni tamaiti. I lenei tulaga, o le pito i luga nofoa e mafai ona faʻatulagaina mo talavou, ma tamaiti laiti mafai ona tuʻu i luga o le pito i lalo. I le avea ai o se tulafono, tamaiti e fiafia i le aitia o le momoe i le maualuga.

I le moega o le tamaititi nofotoatasi, e tuʻufaʻatasia ma isi meaafale faʻamoemoeina i manaʻoga o le tamaititi ma tausaga. Tagata matutua manaʻomia le vaʻaia o se malupuipuia pa ma se mafanafana sitepu ma lautele sitepu.

Faʻataʻitaʻiga o falemaʻi i sitaili eseese

A filifilia se moega i lalo o le faʻalo, mafaufau i le sitaili lautele o le fale.

  • O le uʻamea faʻamoe moega ma le tioata tioata puipui e lelei mo sitaili pei o loft ma alamanuia.
  • Maualuga-tekonolosi e "faʻauo" foi ma ona po nei mea, susulu chrome auiliiliga ma le masani ai foliga o meaafale o le a fausia ai se futuristic totonu.
  • O le moega faʻavae e faia i laʻau masani, varnished pe valivali i le taofiofia faʻanatura lanu o le a talafeagai i totonu o le faʻasao-totonu.
  • O le tele o teuteuga i tamaʻi potu e faʻatupuina ai se lagona o le salalau solo ma le vaiti. O laina faigofie ma lanu e le faʻaituʻau o ni uiga ia o le minimalism, lea e "faʻamalieina" le tagata onapo nei mai le pisi o le taulaga. O se laconic moega ma ni lauʻeleʻele monochrome o le a ofi lelei i totonu o se toʻafilemu totonu.

Faletusi o ata

O le aoga o le moega i lalo o le faʻalo e faigata ona faʻapea. E mafai ona avea ma se vaʻaia ma puʻupuʻu nofoaga mo se malologa o le po pe, i se isi tulaga, o totonu o loʻo malosi i totonu o se fale tele.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: History of the Taualuga (Mae 2024).