Faʻamau i le auala savali ma le alatele: ituaiga, nofoaga, filifiliga o mea, foliga, tisaini

Pin
Send
Share
Send

Ituaiga o faʻaputuga i totonu o le alatele

Arches mafai ona faʻavae i luga o soʻo se ituaiga o geometric foliga.

Lotoa (faatafafa)

O nei ata e tutusa ma se masani faitotoʻa e fetaui lelei i totonu o soʻo totonu. Lenei mamanu o le fuaitau o le a avea ma lelei filifiliga mo se sitaili fofo e le o lona uiga lamolemole suiga ma laina.

I le ata o loʻo i ai ni faʻatafaʻilagi faʻatatau lua i totonu o le auala savali-i totonu o le auala savali.

Lapoʻa

O le tulaga masani, masani taʻamilo foliga o le faitotoʻa ma mama ma tafe laina o le moni tino mai o le aulelei matagofie ma le alofa tunoa.

O le ata o loʻo faʻaalia mai totonu ole tamaʻi auala ma se faʻataaliʻaliʻo.

Eletise (oval)

Avea o se faʻavae, o le faʻaseʻe tuʻuina atu le faitotoʻa i se sili atu faʻalelava foliga, lea o le a sili ona talafeagai i le auala savali ma maualalo faʻalo.

Afa-faitotoʻa

O sea asymmetrical fuaitau e maua ai le tele o lautele teuteuina avanoa, ma le fesoasoani lea e mafai ai ona fausia se sili atu taʻitasi tisaini, tutusa i le toeititi lava o soʻo se foliga.

Trapezoidal

O se tali pupula ma le masani ai e maua ai totonu o le auala auala nisi dynamism.

Migimigi

Fantasy arches i foliga o se galu ma isi tali le masani ai o le a avea ma atoa tulaga ese teuteuina o le potu. O ata faʻatusa e faʻamamafaina lelei le moni ma le matagofie o le fausaga o le auala savali, ma faʻaopopoina i ai ma le fiafia i ai.

Le tulaga o le faitotoʻa i totonu o le fale

Filifiliga lauiloa mo le nofoaga o faʻaputuga.

I le va o le umukuka ma le auala savali

Mo le umukuka ma le alatele, faia i se tasi sitaili, o se faʻamalama tatala o le a avea ma sili sili ona lelei filifiliga e faʻatagaina ai oe e tuʻufaʻatasia lua potu, e le gata vaʻai, ae faʻaletino foi. O sea ituaiga teuteuga o le a suia atoa ai le vaʻai i totonu ma fausia ai se sili atu fealofani atemosifia.

O le ata o loʻo faʻaali mai ai le faʻatafafā o le faitotoʻa i le va o le umukuka ma le auala savali ma se sitepu.

I totonu o le potu malolo mai le auala savali

O le faitotoʻa faʻatagaina oe e vaʻai faʻalelei le fesuiaiga mai le auala i le hall ma faia le spatial tuufaatasiga sili atu ona atoatoa.

Vaeluaina o se alatele

O fausaga faʻavae e manatu o se tali sili lea mo le avanoa i nofoaga. Latou te faʻatagaina oe e faia se vaʻaia vaʻaia o le sili eseʻese arcuate, rectilinear poʻo le semicircular foliga, lea o le a ogatasi ma le aotelega sitaili o le auala savali.

I le puipui

Faatasi ai ma le fesoasoani a se teuteu faaofuofu i le puipui, e foliga mai, e le gata e tuu atu ai i le potu uiga ma le faʻaalia, ae ia faia foi se teuteuina matagofie matagofie o le auala, lea e mafai ona faʻaaogaina e faʻata ai faʻata, atavali, ata poʻo le faʻaaogaina o se nofoaga e tuʻu ai isi mea poʻo ni meafale, e pei o se potu laʻei. ...

I le ata o loʻo i ai le auala i lanu malamalama ma se faitotoʻa i totonu o le puipui, faʻaauupegaina ma ofu.

O a mea e mafai ona faʻaaogaina mo faʻaputuga o ala faʻavasega?

O le foliga mai o le atoa fausaga, faʻapea foi ma lona aoga ma le anagata, faʻalagolago i le filifiliga o mea.

  • Fale mago.
  • Wood.
  • Palasitika.
  • Uamea.

I luga o le ata o loʻo i ai ni faʻapaʻepaʻe papaʻe papaʻe i totonu o le alatele.

Foliga ma lapopoʻa o le auala savali ma le alasavali

Filifiliga filifiliga mo auala o auala eseese ma lapoa:

  • Vaapiapi O se avanoa faʻaofuofu i totonu o se potu vaapiapi o le a vaʻaia vaelua ai le avanoa i totonu o sone faʻagaioiga, tuʻuina i ai faʻatusatusaga ma faʻaaoga tatau ai le faʻaaogaina atoa o le eria faʻaaogaina.
  • O se umi. Mo se alatele umi, o faʻataʻamilosaga faʻaofuofu ma se faʻavasegaina o faʻataʻatiaga o le a avea ma se tali lelei, faatasi ai ma le fesoasoani lea e foliga mai e faʻamamafaina lelei le umi o le potu ma liliu lenei fuafuaga drawback i se lelei.
  • Faapaologa laiti. Faʻamau i totonu o se tamaʻi potu nai lo le faitotoʻa faʻatagaina ai oe e vaʻaia lautele le avanoa e aunoa ma le mamafaina i lalo pe faʻapipiʻiina.

O le ata o loʻo faʻaalia mai totonu o le tamaʻi auala savali ma le sikuea sikuea i le paʻepaʻe.

Faʻailoga fausaga

Tufatufaina o aitia mo teuteuina o faʻamatalaga faʻaavanoa.

Mai stucco

Lenei fausaga fausaga e i ai se manaia, matagofie ma matagofie foliga ma, faʻafetai i le stucco toomaga ma vaneina faʻamatalaga, e le manaʻomia faʻaopoopo teuteuga.

Papa teuteu

Faatasi ai ma le fesoasoani a le maamryry, oe mafai masani ona teuteuina ma faamamafa le aufana elemene, tuuina atu i ai se faapitoa aso anamua ma medievalism. O se tali sili ona manaia o le fatufatuina o chips teuteuina, ona o le iʻuga e maua ai se sili atu ona foliga masani.

Backlit

Uluai faʻasologa ma faʻamalamalamaina i le tulaga o moli malamalama, matauila poʻo le LED strip, foliga sili atu malamalama, ea ma tekonolosi alualu i luma ma faʻatinoina lelei le gaioiga o se atoa elemeni elemeni.

Tile

O se sili ona manaia ma i le taimi lava e tasi lautele ma faigofie-e-faʻaaoga mea, ma faʻataʻitaʻiga o maʻa eseese, piliki, maamora poʻo isi luga. O maa e atili ai ona faʻaalia le faitotoʻa, e faʻaopoopoina ai le eseesega o foliga i le auala.

Tini laupapa

Matagofie, matagofie ma matagofie laʻau maeʻa, faʻafetai i le tele o ituaiga ie ma paolo, faʻamaonia se fealofani ma moni gafatia mamanu. Ae ui i lea, o le mautu fafie o se sili taugata mea, o lea veneer e masani ona faʻaaogaina mo teuteuga.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se fale ulufale faʻaonapo nei ma se faitotoʻa, teuteuina i teuteu laupapa.

Le-tulaga masani mamanu

E i ai le tele o ituaiga o teuteuina filifiliga, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona teuteuina se aufana faʻaofuofu ma ie ma tuʻuina i totonu le sili atu o le mafanafana, teuteuina i mea teuteuina, teuteuina poʻo le taga, o ata e ala i faʻamalama i autafa o le auala, teuteuina i mea i le lanu o puipui ma fai ia toeititi le vaʻaia, pe faʻapea foi i le isi itu, faʻaaoga se eseesega filifiliga o le a avea ma moni taua o le auala savali.

I le ata o loʻo i ai se avanoa lautele ulufale ma se laupapa faʻatagata faitotoʻa ma pou.

Mose

Faatasi ai ma le fesoasoani a se susulu ma matagofie aulelei mosaic, oe mafai ona teuteuina uma le atoa faaofuina fausaga ma faaaoga vaega teuteuina. Lenei geometric faʻataʻitaʻiga o le a avatua i le potu tisainiina a matua fou foliga.

Faʻaata

O matala, teuteuina i mea e atagia mai ai, fausia ai se matagofie taʻalo o le malamalama i totonu o le potu ma tuʻuina i totonu se faʻapitoa faʻafaigata. O le faʻata faʻata e mautinoa lava e tosina mai le mafaufau ma faʻaopopo faʻaopoopo avanoa ma malamalama i le avanoa.

I le ata o loʻo i ai faʻamau faʻamau elliptical ma faʻata teuteuga i totonu o le auala.

Piliki

E foliga mai e le masani ai ma i le taimi e tasi e faigofie ma sili ona manaia ona foliga. O le tele o ituaiga brickwork e maua ai le vaulted pass tetele ma mausali.

Ma fata

O se lautele lautele faʻaofuofu tatala ma fata, tamai itu poʻo tulimanu fata maua ai talafeagai tuʻuina o teuteuina elemeni poʻo le teuina o ni mea laiti.

Teuteu auala i sitaili eseese

O se lautele faʻaofuofu mafai ona avea o se sili faʻaopoopoina i soʻo se sitaili auala, pei o le:

  • Aso nei
  • Faʻavae.
  • Provence.
  • Tekonolosi maualuga.

O le ata o loʻo faʻaali mai ai le faitotoʻa faʻatatau i totonu o le hall, faia i se sitaili faʻaonapo nei.

Faatasi ai ma le fesoasoani o mea faaonapo nei ma eseese maeʻaeʻa, e foliga mai e mamanuina se moni tulaga ese ma le masani ai faaofuofu faaofuofu o le a mafai ona ofi i totonu o soʻo se vaifofo fofo.

Faletusi o ata

O le faitotoʻa o se matagofie fausaga fale elemeni e mafai ona i ai le tele o ituaiga o foliga ma teuteuga. Lenei mamanu faia le totonu totonu o le auala sili faʻaali manino ma matagofie aulelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mangita And Larina Story in English. Stories for Teenagers. English Fairy Tales (Mae 2024).